• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כששני הורים בהייטק - התייעצות על מצב נתון

• פותח הנושא פותח הנושא Cat
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Cat

משתמש רגיל
דירוג
95
אני ובעלי שנינו הייטקיסטים.
לפני כשנה נולדה ביתי הבכורה, ובעקבות זאת התפטרתי מהעבודה על מנת להיות איתה עד גיל שנה ו9 חודשים כשהיא תיכנס לראשונה למסגרת של גן, בספטמבר.
ברגע שהיא תיכנס לגן אני רוצה להתחיל לחפש עבודה במקצוע שעבדתי בו לפני כן (אוטומציה), אבל נכון להיום המצב בשוק לא נראה מאיר פנים ואני לא יודעת איך זה יעבוד מבחינת השעות.
הגן הוא עד 16:30, את העבודה בדרך כלל הייתי מסיימת באיזור 18:00 במקרה הטוב, כלומר השעות לא ממש מסתנכרנות.
מכיוון שאני לא רוצה להשאיר אותה עם מטפלת וגם ככה לשים אותה בגן לכמעט רוב שעות היום ואז גם לשכור מטפלת שתוציא אותה במקומי נראה לי כמו טירוף קולקטיבי שכולם משתפים איתו פעולה מחוסר ברירה, הייתי שמחה לשמוע אם יש כאן אנשים שעשו הסבה כדי להיות יותר עם הילד או במידה ולא, איך זה מתאפשר בהנחה ואין לי עזרה חיצונית (סבא, סבתא, משפחה בכללי) ואני עדיין נשארת בהייטק, האם זה בכלל מקובל לצאת מוקדם מהעבודה על מנת לאסוף את הילדה?
יש לציין שבעלי יכול לצאת קצת יותר מוקדם מהעבודה פעמיים בשבוע ובשאר השבוע הוא מסיים ב18:00 או מאוחר יותר, אבל אני לא בטוחה שזה משהו שמקובל ברוב החברות.
אשמח לשמוע מהורים אחרים ששני ההורים עובדים עד מאוחר, איך זה בכלל מתאפשר ואם יש אולי הארות שיכולות לסייע לי להבין עם עצמי לאיזה כיוון כדאי לי ללכת בחיפוש המשרה הבאה.
תודה רבה מראש

דעתי-
1. ילדים/משפחה זה הדבר הכי חשוב שיש לנו בחיים וצריך לשים אותם מעל הכל.
2. אני חושב שזה ממש הגיוני לצאת לקצת את הילדה פעמיים / שלוש בשבוע ולהיות איתה אחהצ/ערב. צריך לקחת בחשבון שבימים האלה כנראה תצטרכי להשלים עוד קצת עבודה בערב.
3. מניסיוני המועט יחסית, יש הרבה חברות שזה דבר מקובל בהן, תנסי למצוא חברה כזו (לדוגמא - תשאלי אם הם מאפשרים גמישות בשעות העבודה, אני חושב שזאת שאלה סופר לגיטימית).
בהצלחה!

לפני כשנה נולדה ביתי הבכורה, ובעקבות זאת התפטרתי מהעבודה על מנת להיות איתה עד גיל שנה ו9 חודשים כשהיא תיכנס לראשונה למסגרת של גן, בספטמבר.
ברגע שהיא תיכנס לגן אני רוצה להתחיל לחפש עבודה במקצוע שעבדתי בו לפני כן (אוטומציה), אבל נכון להיום המצב בשוק לא נראה מאיר פנים ואני לא יודעת איך זה יעבוד מבחינת השעות.
הגן הוא עד 16:30, את העבודה בדרך כלל הייתי מסיימת באיזור 18:00 במקרה הטוב, כלומר השעות לא ממש מסתנכרנות.
מכיוון שאני לא רוצה להשאיר אותה עם מטפלת וגם ככה לשים אותה בגן לכמעט רוב שעות היום ואז גם לשכור מטפלת שתוציא אותה במקומי נראה לי כמו טירוף קולקטיבי שכולם משתפים איתו פעולה מחוסר ברירה, הייתי שמחה לשמוע אם יש כאן אנשים שעשו הסבה כדי להיות יותר עם הילד או במידה ולא, איך זה מתאפשר בהנחה ואין לי עזרה חיצונית (סבא, סבתא, משפחה בכללי) ואני עדיין נשארת בהייטק, האם זה בכלל מקובל לצאת מוקדם מהעבודה על מנת לאסוף את הילדה?
יש לציין שבעלי יכול לצאת קצת יותר מוקדם מהעבודה פעמיים בשבוע ובשאר השבוע הוא מסיים ב18:00 או מאוחר יותר, אבל אני לא בטוחה שזה משהו שמקובל ברוב החברות.
אשמח לשמוע מהורים אחרים ששני ההורים עובדים עד מאוחר, איך זה בכלל מתאפשר ואם יש אולי הארות שיכולות לסייע לי להבין עם עצמי לאיזה כיוון כדאי לי ללכת בחיפוש המשרה הבאה.
תודה רבה מראש
מה שאנחנו עשינו זה שיומיים בשבוע אני הייתי יוצא מוקדם מהעבודה לאסוף את הילדים ויומיים בשבוע אשתי.
ביום החמישי הייתה לנו מישהי שאספה את הילדים בתשלום ואחד מאתנו (רוטציה) היה מגיע בשש.

נקודות נוספות למחשבה:
- אני אישית שמתי את זה על השולחן בראיונות עבודה (בראיון האחרון בדרך כלל) אבל כל אחד ובחירותיו.
- היו פעמיים שבהן ויתרתי על הצעות שכר יותר אטרקטיביות על מנת לא לפגוע בזמן עם הילדים.
- כתוצאה מהמודל הזה יש לי, כאבא, קשר יותר חזק עם הילדים מאשר לרוב החברים שבת הזוג שלהם אינה קרייריסטית.

נערך לאחרונה ב:
נראה לי כמו טירוף קולקטיבי שכולם משתפים איתו פעולה מחוסר ברירה
לא מחוסר ברירה אלא מתוך בחירה, אין בעיה לדרוש יומיים בשבוע לצאת מוקדם. 2 הורים - 4 ימים בשבוע מכוסים נשאר יום אחד לדאוג לו וגם זה ניתן לדרוש מהמעסיק. רוב האנשים פשוט לא יודעים לדרוש וזו עיקר הבעיה.

באופן אישי, מעולם לא נעזרנו במטפלת, סבתות עזרו לפעמים, אבל זה בעיקר היה מתוך רצון לתת להם הרגשה שהם עוזרות ופחות בגלל שהיינו צריכים, אנחנו מתכננים הכל מראש מתוך רצון לגדל את הילדים שלנו ומודיעים למעסיקים לגבי בעיות זמינות, אבל אנחנו אנשים שבאים בדרישות למעסיקים שלנו לא פחות ממה שהם דורשים מאיתנו, זו בכלל עצה טובה לחיים.

כאמא מנוסה, לאמא צעירה:

- אפשר להניח שיהיה לך עוד ילד בהמשך, כך שאת תהיי עם ילדים קטנים בגנים לפחות עוד 5-6 שנים אז נחוץ תכנון קדימה
- הטירוף הזה בין עבודה תובענית וגידול ילדים הוא קשוח. זה שוחק, זה גם מפרק משפחות. זה יוצר משקעים על פני שנים. הסוד הוא להיות אמא בריאה ושמחה אז תשאלי את עצמך מה נחוץ בשביל זה.

אני מציעה לך למצוא משרה חלקית בהייטק, או משרה עם פחות שעות מחוץ להייטק. אולי הכי פשוט יהיה אצל המעסיק האחרון. חלופה, אישית פחות מומלצת - אותו הרעיון, אבל כך יעשה בן זוגך.

אם היו סבתות זמינות בתדירות גבוהה עם רצון לגדל ילדים אז התשובה הייתה אחרת.

עזרה בתשלום זה מתאים לגילאים קצת יותר גדולים ולא הייתי מבססת משרה מלאה כתלות בזה.

אישית, המשכתי לעבוד אחרי הלידות במשרה מלאה (מחוץ להייטק) ולקחתי יותר שעות חופש ושעות ללא תשלום, פלוס עזרה קטנה מהסבתות. המנהלת שלי גידלה בעצמה 4 ילדים והראתה לי שאפשרי, אל מקום העבודה מבין שהתפוקה שלי יורדת למשך כמה שנים קדימה. והיה לי קשוח, וכעסתי על עצמי שאני לא נמצאת מספיק עם הילדים ו...הם יצאו יופי

תוספת קטנה כדי להאיר משהו נוסף:
אם בייביסיטר תאסוף את הילדים פעם בשבוע, תיקח אותם לפארק לשחק, יש בזה גם יתרונות. היכרות של דמות משמעותית נוספת, ללמוד שאפשר להיות גם קצת בלעדיכם. בעיניי זה דבר חשוב בהתפתחות של ילדים, כי להיות עם אמא ואבא כל הזמן יכול להביא הרבה פעמים לתלותיות. דרך אגב, אפשר לשלב עם עוד ילד ככה שאחרי צהריים יהיה תמיד פליידייט, שזה גם דבר חשוב.

האם זה בכלל מקובל לצאת מוקדם מהעבודה על מנת לאסוף את הילדה?
זה מקובל בהחלט בחלק מהמקומות.
הייתי מנסה בהחלט לחפש מקום, וכשאת מתקבלת הייתי נותן את זה בתור נתון.

בגדול את צריכה 3 פעמים בשבוע לצאת מוקדם. הבעל יוצא ב2 ימים האחרים, ואפשר בהחלט לעבוד עם עזרה חיצונית מתישהו יום אחד בשבוע או משהו בסגנון.

רוב ההייטקיסטים הם גם הורים בשלב מסוים, ומסתדרים בדרך כזו או אחרת.

כמובן שיהיו מקומות שזה לא מתאים להם. הכל בסדר. את צריכה רק מקום אחד שזה כן מתאים לו.
לא הייתי מוותר על המקצוע שלך (שהוא טוב ובכל משכורת גבוהה), וכן הייתי מתפשר ובוחר במקום שאת מבינה שיכול לתת לך את הגמישות שאת צריכה.

אפשר גם בשלב מסוים לחפש 80% משרה או אפילו פחות. אני מכיר מישהו שעובדת 80% משרה, ובגדול ההסכם שלה עם הבוס זה שהיא עובדת כל יום מסביבות 8:30 עד 14:30 ויוצאת. זה 5 ימים בשבוע, אבל 80% משרה.

המצב היום לא מזהיר אבל הכל משתנה מהר

אצלנו מקום העבודה הוא דורשני למדיי ולאף אחד אין שום בעיה שאנשים ייצאו מוקדם. מה שאנשים עושים זה לפתוח מחשב בבית בערב ולהשלים את המשימות שלהם. זה בהחלט מקובל לצאת מוקדם לאסוף מהגן.

אמירה פריווילגית:
אני רוצה רק לומר כל הכבוד על ההישארות בבית, זה ממש לא טריוויאלי. יש לי כאבא צעיר ניסיון טרי עם מסגרות ועד גיל 2 זה ממש לא אופטימלי בעיני לשלוח למסגרת גדולה, בטח בהתחשב ברמה והתפיסה החינוכית של רוב המסגרות. אשתי נשארה עד גיל שנה, ובשנה השניה תפרנו פתרון של אנחנו+מטפלת+סבא/סבתא. היה גם יקר וגם קשה לשלב עם העבודה והחיים באופן כללי, אבל זה היה פתרון טוב יותר משמעותית מגן.

בהינתן שאין לך עזרה של הורים, לדעתי אין מנוס מזה ששניכם תעשו תיאום ציפיות עם מקום העבודה, אולי אפילו לרדת רשמית ל 80% באופן זמני, אם כי זה לא חובה. תעשו גם תיאום ציפיות ביניכם, לשלב עבודה וטיפול בילד קטן זה קשה.

לא הייטק. כן מחשבים.
ימים של 8 שעות והיום עובד 3 ימים מהבית.
סבא/סבתא שיכולים לעזור - לקחת בבוקר או לאסוף אחר הצהריים.

• אהבתי
Reactions: HHH
אין שום בעיה יומיים בשבוע לצאת יותר מוקדם. בודאי לא בעיה בגמפא שאני נמצא בה. וגם לא 3 ימים בשבוע, בעיקר בגלל שיש שיחות עם אמריקאים.

תודה רבה מראש
ברוכים הבאים לחיים האמיתים ולשאלה המעט פעורה. כולם עושים את זה. רוב המועסקים בהייטק הם הורים, וליותר מילד אחד.
היום בדרך כלל יש יומיים-שלושה עבודה מהבית, אז מסנכרנים שבאותם הימים בן הזוג שנשאר בבית גם יאסוף את הילדה באיזור 16:00-16:30.
אם צריך משלימים שעות בערב. המעסיק גם יתגמש, ברוב התפקידים אין באמת צורך שתישארי פיזית עד 18:00 אלא זה הרגל.
כדי להקל מומלץ לנסות לשלב סבתא / בייביסיטר.
להיות הורים גם מעלה את הצורך להיות יותר מפוקסים בעבודה, פחות הפסקות קפה וארוחות צהריים של שעה וחצי.
אם אלפי מועסקים אחרים עושים את זה, גם את תוכלי. בהצלחה!

כמה פעמים בשבוע יש לכם שיחות עם אמריקאים? באיזה שעות?
אני זה מקרה קצת קיצוני, כי דרג טכני בכיר עם אחראיות ישירה על מכשירים שכנראה רובם כאן משתמשים, עובד מול הרבה קבוצות, ומנהל ישיר אמריקאי. הרבה מהנדסים ומהנדסות נמצאים במצב דומה, וכל אחד בונה את מה שהוא מאפשר. אצלי ילדים גדולים, הקטן כבר בלימודים אקדמאיים, פחות מפריע לי.
אז ככה. שני שלישי רביעי מ 6 בערב עד 10 בלילה, נגיד בד״כ יש חורים פה ושם אבל הרוב מרוצף. חמישי משתדל לחסום, אבל עדיין יש בד״כ שעה אחת. אז נגיד 10 שעות בשבוע בשעות המאוחרות.
יש המון גמישות. כל אחד ואחת מוצאים מה שמתאים להם. יש עניין של תכנון, לסמן מראש, לסגור מראש מה שרוצים בלי הפרעות. כי קובעים פגישות כולם לכולם.

מניסיון אישי הסיפור של שני בני הזוג בהייטק מאוד מאתגר כשיש ילדים קטנים. הבעייה היא ממש לא רק שעות עבודה רגילות. תמיד יש בלתמים בעבודה שמחייבים שעות אקסטרה, תמיד יש ילדים חולים, תמיד יש חופשים במסגרות, תמיד זה מתנגש.
הפתרון שלנו היה קומבינציה של עזרת ההורים, מטפלות קבועות, בייביסיטר לבלתמים

נראה לי כמו טירוף קולקטיבי שכולם משתפים איתו פעולה מחוסר ברירה, הייתי שמחה לשמוע אם יש כאן אנשים שעשו הסבה כדי להיות יותר עם הילד או במידה ולא, איך זה מתאפשר בהנחה ואין לי עזרה חיצונית (סבא, סבתא, משפחה בכללי) ואני עדיין נשארת בהייטק, האם זה בכלל מקובל לצאת מוקדם מהעבודה על מנת לאסוף את הילדה?

לפני זמן מה הייתי הייטקיסט מצליח, מנהל בכיר בסטרטאפ, וקלטתי שאני לא מצליח לבלות עם הילדים והם לא מתחברים אליי.
אחרי שיחות רבות עם חברים כמוני, קלטתי מה שאת אומרת - טירוף קולקטיבי שכולם משתפים איתו פעולה.
איך אמר לי מנהל לשעבר? אני משחק עם הילד בגינה תוך כדי שאני עונה לסלאק.
נו באמת.

בחרתי למצוא פתרון איפה שאמרו לי שאין פתרון. ירדתי מעניין הקריירה (הלכתי לתעשייה שמרנית) וחטפתי פגיעה בשכר.
היום מביא את הילדים קבוע, ואוסף ברוב מוחלט של השבוע.
לאחר שאוסף (16:00) איתם ובעצם מסיים את יום העבודה.
חייב להגיד שעשה לילדים ולי טוב נפשית. הרגשה שונה לגמרי בבית. ממליץ בחום.

מהניסיון שלי אני יכול להגיד שמאוד חשוב שתמיד יהייה עוגן בדמות הורה אחד, עדיפות ל2 כמובן.
בייחוד שהם קטנים כי אחר כך הם פשוט מסתגרים בחדר ולא רוצים לדבר איתך D:

מהניסיון שלי אני יכול להגיד שמאוד חשוב שתמיד יהייה עוגן בדמות הורה אחד, עדיפות ל2 כמובן.
בייחוד שהם קטנים כי אחר כך הם פשוט מסתגרים בחדר ולא רוצים לדבר איתך D:
מחזק מאוד. בתור גבר, אין לי יכולת לתאר כמה היה חשוב לבניית האופי שלי העובדה שאבא שלי היה נוכח שם לאורך הדרך.
אם הורה הוא חיובי לילדים (בעל סבלנות,ערכים וכו') הוא חייב להימצא שם. התרבות העכשווית פשוט מגדלת ילדים בצורה לא נכונה, ומייצרת אצלהם 'שריטות מודרניות'.
מבחינתי, אם זה שאלה של כסף לפנאי (מותגים,חופשות,דירה גדולה וכו') לבין להימצא בבית אחרי הגן/בית ספר - אין פה בכלל שאלה.
מצד שני, אני מבין הרבה מאוד הייטקיסטים (לרוב יוצאי ברה"מ) שגדלו בסביבה מאוד ענייה ורוצים לספק לילדהם משהו אחר. העניין הוא שלטעמי הם הולכים מקיצון לקיצון, והם מפספסים את דרך האמצע.

בחרתי למצוא פתרון איפה שאמרו לי שאין פתרון. ירדתי מעניין הקריירה (הלכתי לתעשייה שמרנית) וחטפתי פגיעה בשכר.
ראשית, סחטיין ששמת את הזמן עם הילדים בראש סדר העדיפויות, לא טריוויאלי בכלל בעיני.

אני רוצה רק לציין שאפשר בהחלט למצוא פתרונות נוספים מלבד זה שמצאת.
אפשר לבחור לדוגמא לא להיות בכיר ולא להיות בסטארטאפ וזה כבר נותן לך הרבה יותר זמן פנוי (למרות שלא חוזרים כל יום ב 16).

ג.נ
גידלתי ילדים כאבא מעורב תוך כדי עבודה בהייטק בשכר גבוה ועם איזון בית עבודה מצוין, לא הייתי בכיר (באופן כללי הקפדתי לא לנהל אנשים) ולא עבדתי בסטארטאפ.

ראשית, סחטיין ששמת את הזמן עם הילדים בראש סדר העדיפויות, לא טריוויאלי בכלל בעיני.

אני רוצה רק לציין שאפשר בהחלט למצוא פתרונות נוספים מלבד זה שמצאת.
אפשר לבחור לדוגמא לא להיות בכיר ולא להיות בסטארטאפ וזה כבר נותן לך הרבה יותר זמן פנוי (למרות שלא חוזרים כל יום ב 16).

ג.נ
גידלתי ילדים כאבא מעורב תוך כדי עבודה בהייטק בשכר גבוה ועם איזון בית עבודה מצוין, לא הייתי בכיר (באופן כללי הקפדתי לא לנהל אנשים) ולא עבדתי בסטארטאפ.
שאפו.
יפה מאוד.
מסכים יש כמה דרכים להגיע לאיזון הרצוי, העיקר זה ההכרה בעובדה שהמצב לא חייב להיות ככה.
במבט אחורה, אני אולי קצת מצטער על הנפילה ל'מלכודת הניהול'. לא הכרתי אותה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ יחס לא שיוויוני מצד הורים בפן כלכלי אוף טופיק 132
littleSeal חיסכון עבור הורים מזדקנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y הורים בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T ניהול כספים והשקעות עבור הורים צרכנות פיננסית 1
H מינוף דירה של הורים לצורך רכישת דירה חדשה נדל"ן 11
C הטבות מס לילדים (או הורים לילדים) צרכנות פיננסית 2
E הורים רוצים לקנות דירה נדל"ן 8
D משכנתא, הורים ומה שביניהם התפתחות אישית 29
F הון עצמי לדירה - מכירת מניות, margin, הלוואה כנגד קה"ש או "למשכן" דירה של הורים? נדל"ן 13
מתכנת רשות המסים תעביר באופן יזום החזרי מס לכ-1,900 הורים לילדים עם מוגבלות שלא מימשו את זכאותם להקלה במס של 2 נקודות זיכוי מיסים 18
I סכום גדול להשקעה עבור הורים שבעוד כמה שנים יוצאים לפנסיה שוק ההון 6
N הורים לילדים קטנים חוסכים יותר ממה שהם חושבים? אוף טופיק 60
חסכונית מחפשת שרשור לגבי הורים וכסף אוף טופיק 1
Jane Doe האם אתם הורים לילדים בערים: אשדוד, חולון, ראשון לציון ומודיעין? אוף טופיק 10
B שכר בהייטק התפתחות אישית 45
A עבודה זמנית כלשהי תוך כדי התכוננות לראיונות עבודה בהייטק אוף טופיק 1
A עבודה בהייטק לנושרים מהתואר אוף טופיק 42
K כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 51
I איך להצליח בעבודה בהייטק התפתחות אישית 27
ס פיבוט קריירה - תפקידי ביזנס מתפקיד טכני בהייטק התפתחות אישית 8
ד הרעת תנאים בהייטק - התייעצות אוף טופיק 13
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
F מכירות בהייטק התפתחות אישית 2
L ימים קשים בהייטק אוף טופיק 4
T איך נראת מחלקת מכירות בהייטק אוף טופיק 0
T Sales בהייטק אוף טופיק 1
T מכירות בהייטק התפתחות אישית 7
D אני בהייטק ושונא את העבודה שלי התפתחות אישית 12
L משכורת בהייטק התפתחות אישית 86
M מה יש בהייטק שאפשר ומקבול לעבוד בו מהבית? פוסטים מאיכות נמוכה 6
Q עבודה בהייטק דרך לימוד עצמי (בלי תואר) כמו בארצות הברית? אוף טופיק 12
1337justme קרן השתלמות בחוזה עבודה בהייטק - הפרשה מעל תקרת הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
S מהנדס שמחפש את דריסת הרגל הראשונה בהייטק התפתחות אישית 13
S חוזה עבודה בהייטק ישראלי לעובד לא ישראלי אוף טופיק 1
Y עבודה בהייטק אחרי תואר בפיזיקה עם ניסיון התפתחות אישית 20
A טכנולוגיות מומלצות בהייטק התפתחות אישית 18
F עולמות הפיתוח העסקי/מכירות/שיווק/ בהייטק- חייב עזרה מהייטקיסטים. התפתחות אישית 9
F קורסים בהייטק או תואר מדעי המחשב מרופין ? התפתחות אישית 13
D העלאת שכר בהייטק לאחר שנה התפתחות אישית 8
א צעיר שבדיוק התחיל בהייטק יומני מסע אישיים 52
ב דינמיות בעולם המחשבים בהייטק התפתחות אישית 15
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
ט איך הגעתי ל30K בחודש בהייטק *בלי ללמוד תכנות* יומני מסע אישיים 60
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
T לחץ בהייטק אוף טופיק 256
Y השוואת משכורות בהייטק התפתחות אישית 12
Captain Sparo ראיונות עבודה בהייטק - הצד של המעסיק אוף טופיק 152
Lemonade כמה שאלות בנושא עבודה בהייטק מכירות התפתחות אישית 1
ר כל כמה זמן נהוג להחליף מקום עבודה בהייטק? התפתחות אישית 37