• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התייעצות לגבי פרישה מוקדמת

• פותח הנושא פותח הנושא לוגוס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

לוגוס

משתמש רשום
דירוג
3
מתלבט מאד לגבי פרישה מוקדמת, כיום בן 33 בזוגיות ללא ילדים, אבל מתכנן.

צברתי עד היום בערך 4.7 מיליון שקלים שמושקעים כרגע בעיקר בקרנות מחקות (מתוכם 1.2 מיליון רווח הון). ובנוסף יש עוד 3.8 מיליון דולר במניות של החברה בה אני עובד (סימולציית מכירה אחרי מס משאירה בערך 2.6 מיליון דולר). קרן השתלמות 200k ופנסיה עוד מיליון. כיום ללא דירה.

סה"כ ההון ללא הפנסיה וקרן השתלמות שאני לא רוצה למשוך ממנה, מצטבר לסכום של כ 12.4 מיליון שקל (אם אני מניח מכירה של מניות החברה, אירוע מס, ופיזור לצורך מזעור סיכון ההשקעה).

לפי החישובים שלי זה אמור להספיק לשיעור משיכה חודשי של כ 23,250 אחרי הנחה מחמירה של מס רווחי הון מקסימלי על כל סכום המשיכה ולפי כלל ה3% שנתי, שהוא שמרני בגלל טווח ההשקעה הארוך.

סיבות לא לפרוש:

- חששות שזה לא מספיק. כיום מסתפק בתקציב של כ10k בחודש (20k הוצאות משותפות כולל בן זוגי), אבל הוצאות על ילדים מלחיצות אותי. אני יכול לראות איך זה מטפס לכוון ה15K עבור כל אחד מאיתנו בקלות עם גנים והוצאות נלוות.

- פרישה עכשיו משמעותה ויתור על כ600K דולר מניות שלא הובשלו ומשכורת חודשית של כ27k שקלים נטו.

- הבנתי שקשה יותר לשכור דירה או לקבל משכנתא למי שאינו שכיר.

- אני כן נהנה מהעבודה בדרך כלל

למה כן לפרוש:
- בן זוג עובד ומכניס כרגע עוד 20K בערך נטו, לא מתכוון לפרוש בקרוב וזה אומר הכנסה חודשית משותפת של כ45k, שאמורה להספיק.

- פרישה בכל שלב תהיה כרוכה בוויתור על הכנסה כלשהי, צריך להחליט היכן עובר הגבול.

- האיזון בין העבודה לחיים לא טוב. באופן עקרוני היכולת לצאת לחופש בזמן שאני רוצה ללא צורך באישור וללא הצורך "לרצות את המנהל" שהוא דיי תובעני זה משהו שממש ממש מושך אותי (מן הסתם) וזה משהו שייאפיין כל עבודה ככל הנראה.

- תיקים בעלי גודל דומה לפני 30 שנה שהושקעו בנאסדק עם שיעור משיכה דומה צמחו בצורה קיצונית (ואם התנהלו בצורה חכמה עם באפר מזומן לשנות משבר כמו הדוט קום אז הגיעו לסכומים דמיוניים של מאות מליוני שקלים). כלומר בתרחיש הסביר, משיכה עקבית של 3% תאפשר בעתיד תקציב חודשי גבוה הרבה יותר ממה שנראה היום.

אשמח לשמוע את דעתם של אנשים שהיו במצב הזה, אולי גם כאלה שפרשו ויש להם תובנות.

נערך לאחרונה ב:
- הבנתי שקשה יותר לשכור דירה או לקבל משכנתא למי שאינו שכיר.
אפשר לקחת תלוש מהעבר ולשנות לו את התאריך. אומנם לא הדבר הכי נעים, אבל בהתחשב שהמטרה של בעלי הדירות היא לראות איתנות פיננסית, אז לא סוף העולם. אחרי שנה בדירה שעוברת חלק כבר לא יעניין אותם אם אתה עובד או לא. משכנתא זה אכן בעיה.

רווחי הון מקסימלי על כל סכום המשיכה
אין טעם להתמודד עם תרחישים שלא קיימים, עדיף להתמקד בתרחישים מציאותיים (כמו גידול בהוצאות בגלל הזמן שהתפנה)

למה כן לפרוש:
רוב הסיבות שציינת הן לא סיבות למה כן לפרוש אלא למה אתה יכול לפרוש.
אם אתה בסה"כ נהנה בעבודה, לא רואה סיבה להפסיק

נערך לאחרונה ב:
יש לך מספיק כסף לחיות חיים מלאים ומאושרים, אפילו על גבול המעושרים.
אם אתה מדמיין פרישה מעבודה וסגנון חיים מלא בהוצאות של הדוניזם ונהנתנות (6 טיסות לחול בשנה, ומסעדה פעם ביום) אז אין לך מספיק. אבל יש לך מספיק כסף בשביל שלא תצטרך לחשוב פעמיים בסופר אם לקנות פירות ...
אם אתה רוצה להפסיק לעבוד או לא זו שאלה פסיכולוגית. אם לא טוב לך בעבודה, אפשר להחליף עבודה.
מה תעשה אם אתה לא עובד? יש לך תוכנית איך להעביר עוד 55 שנה?

ולפי כלל ה3% שנתי, שהוא שמרני בגלל טווח ההשקעה הארוך.
מצד אחד אתה צודק שאתה עושה חישובים מחמירים, מצד שני הסיכון הגדול נמצא ב sequence of returns, שאותו תעבור בעשור הקרוב - ואתה תהיה בגיל בו יכולת ההתמודדות שלך גבוהה (משינוי הוצאות ועד השקעת זמן בהכנסות).

שאלה שאולי לא ממקומי, ואתה לגמרי לא צריך לענות על זה, אבל איך בגיל כזה השגת סכום כזה?
אני לא מכיר אנשים בגיל הזה עם עשירית ממה שיש לך

אפשר לקחת תלוש מהעבר ולשנות לו את התאריך. אומנם לא הדבר הכי נעים, אבל בהתחשב שהמטרה של בעלי הדירות היא לראות איתנות פיננסית, אז לא סוף העולם. אחרי שנה בדירה שעוברת חלק כבר לא יעניין אותם אם אתה עובד או לא. משכנתא זה אכן בעיה.
אוי ואבוי!!!
להציע דבר לא חוקי לרמות בן אדם / בנק
הפורום נותן עצות להתייעל בכל תחום אבל בטעם טוב לא עבריינות

אבל הוצאות על ילדים מלחיצות אותי. אני יכול לראות איך זה מטפס לכוון ה15K עבור כל אחד מאיתנו בקלות עם גנים והוצאות נלוות.
לא יודע כמה ילדים אתה מתכנן אבל אם זה שניים+ אתה רק יכול לדמיין שיעלה לך 5000 נטו זה הרבה יותר במשוקלל
- בן זוג עובד ומכניס כרגע עוד 20K בערך נטו, לא מתכוון לפרוש בקרוב וזה אומר הכנסה חודשית משותפת של כ45k, שאמורה להספיק.
20.000 נטו זה לא הרבה למשפחה ואל תשכח שרמת החיים עולה ובכלל מי גילה לך שהבן זוג יתמיד בעבודה ובאותה משכורת וכ"ו
ואם התנהלו בצורה חכמה עם באפר מזומן לשנות משבר כמו הדוט קום אז הגיעו לסכומים דמיוניים של מאות מליוני שקלים).
אם אתה מאמין במה שאתה כותב ויש לך שאיפה להיות עשיר אמיתי אז המאמץ נראה שווה מאוד יש לך נתונים חזקים מאוד
באופן כללי אם אתה כן נוטה לפרוש אז אתה לא חייב למשוך כזה הרבה מהתיק 3% = כשהבן זוג מרוויח פי שניים מההוצאות כיום תוכל להסתפק בהרבה פחות ולהיות עשיר אבל סתם מעניין אשמח לדעת מה יש לבחור צעיר בתחילת החיים לפרוש??? { רק אם נעים לך לשתף..}

שאלה שאולי לא ממקומי, ואתה לגמרי לא צריך לענות על זה, אבל איך בגיל כזה השגת סכום כזה?
אני לא מכיר אנשים בגיל הזה עם עשירית ממה שיש לך
לא תרחיש מנותק. אנשים שעובדים בטק מגיל צעיר כי עסקו בתחום בצבא וחסכו בקפדנות. גם מכיר כמה עובדי Nvidia שהתחילו לעבוד שם לפני הופעת ChatGPT והעליה החדה בערך המניה ועכשיו הם כבר מולטי מיליונרים. אחד מהם עבד בסטארטאפ שנרכש על ידי מלאנוקס, שלאחר מכן נרכשו על ידי Nvidia, בכלל שיחק לו המזל =]

אני כן נהנה מהעבודה בדרך כלל
האיזון בין העבודה לחיים לא טוב. באופן עקרוני היכולת לצאת לחופש בזמן שאני רוצה ללא צורך באישור וללא הצורך "לרצות את המנהל" שהוא דיי תובעני זה משהו שממש ממש מושך אותי (מן הסתם) וזה משהו שייאפיין כל עבודה ככל הנראה.
אין לי מושג במה אתה עובד ואיפה, אבל הסכומים המגוחכים בRSU רומזים על זה קצת.

ב2 סנט שלי בעניין הוא שחד משמעית אתה יכול למצוא עבודה חדשה, גם אם תרוויח בה פחות, שהאיזון הוא יותר בריא ואפשר לקחת את הימי חופש שלך מהיום למחר בלי מנהל תובעני.

אישית עברתי ממשרה אחת לאחרת שמוגדרת אותו דבר ורק האנשים עצמם שעובדים בצורה קצת אחרת ועם פחות לחץ משנים הכל.

חוץ מזה, קח חל"ת של איזה חודשיים תטוס לחופשה תתרענן קצת. אתה top performer בתחום שלך עם משכורת כזו.. תחשוב עם עצמך אם לפרוש ללא ידוע זה מה שאתה באמת מחפש.

1. אתה לא כזה עשיר... אולי תיהיה בעתיד אבל היום בהינתן שאין לך דירה (ואני מניח שתרצה אחת, בייחוד אם יהיו לך ילדים) יש לך סכום יפה אבל אתה לא "עשיר"
2. אתה ממש בתחילת החיים הבוגרים שלך... זו טעות להניח שבגיל 40, 50 וכו.. תיהיה אותו אדם... ממש לא. הרצונות, צרכים והעדפות שלך ישתנו.
3. לדעתי, (ופה כנראה אני נוגע בעצב רגיש אצל חלק מחברי הפורום) פרישה היא לא מטרה... אנשים לא עובדים כדי לפרוש... עבודה עונה על הרבה מאוד צרכים מעבר למשכורת בסוף החודש... את הצרכים הללו עדיין תאלץ למלא גם אם לא תעבוד (מסגרת, אתגר, חברה, מטרה ועוד רבות אחרות).
אצל רוב האנשים זה מעיין פנטזיה לחיים טובים שמעבר לאופק אבל לרוב אף אחד לא מגיע לסכומי כסף כאלו.
4. גם אם יש לך 12 מליון בבנק... האם תרשה לעצמך לטוס במחלקה ראשונה לכל טיול, לישון במלונות של 2000$ ללילה... ואם יהיה לך 24 מליון תרשה או 36 ?
כנראה שאתה חי באורך חיים שמאפשר לך חיים נוחים... תהנה מזה ואל תחפש לזעזע את הספינה.
5. אם נקודתית עכשיו לא טוב לך... מציע לך טיפול ולא פתרונות של זעזועים בחיים.
6. בכל מקרה... בכל החלטה שתיהיה לך ... בהצלחה.

אתה לא כזה עשיר...
טיפלה הגזמת, לא?
מתלבט מאד לגבי פרישה מוקדמת, כיום בן 33 בזוגיות ללא ילדים, אבל מתכנן.

צברתי עד היום בערך 4.7 מיליון שקלים שמושקעים כרגע בעיקר בקרנות מחקות (מתוכם 1.2 מיליון רווח הון). ובנוסף יש עוד 3.8 מיליון דולר במניות של החברה בה אני עובד (סימולציית מכירה אחרי מס משאירה בערך 2.6 מיליון דולר). קרן השתלמות 200k ופנסיה עוד מיליון. כיום ללא דירה.

סה"כ ההון ללא הפנסיה וקרן השתלמות שאני לא רוצה למשוך ממנה, מצטבר לסכום של כ 12.4 מיליון שקל (אם אני מניח מכירה של מניות החברה, אירוע מס, ופיזור לצורך מזעור סיכון ההשקעה).
לגילו הוא בהחלט עשיר.
לגבי דירה - אם הוא מפריש סכום של חצי דירה (נניח 2-2.5 מליון שקל מעצמו) ובן זוגו מפריש סכום דומה הם יכולים לרכוש אחלה דירה. ועדיין יישאר לו 10 מליון שקל לא כולל פנסיה וקה״ש.

אתה ממש בתחילת החיים הבוגרים שלך... זו טעות להניח שבגיל 40, 50 וכו.. תיהיה אותו אדם... ממש לא. הרצונות, צרכים והעדפות שלך ישתנו.
עם זה אני מאוד מסכימה…

כיום בן 33 בזוגיות ללא ילדים
אתה מאוד מאוד צעיר ובשלב מאוד שונה בחייך ביחס למה שאתה רוצה (כי אני מבינה שאתה רוצה ילדים…).
ולכן זו המכשלה העיקרית בהערכה האם ״יש מספיק״ או ״אין מספיק״.
מהסיבה הפשוטה שההוצאה החודשית הנוכחית לחלוטין לא תאפיין את ההוצאה החודשית העתידית אם וכאשר תשנה סטטוס.
הוצאה של 20K₪ לחודש כזוג בכיף יכולה לעלות ל- 40K₪ למשפחה עם 2-3 ילדים (וגם יותר…).
וזה בלי לקחת בחשבון ״הוצאות מיוחדות״ שאולי תרצה שיהיה לך להעניק לילדים (או לעצמך)

מה גם שבגלל גילך, זה כנראה גם לא השאלה החשובה שאתה צריך לשאול את עצמך.
השאלה החשובה יותר היא - מה אתה רוצה לעשות בחיים שלך. אם לא עבודה… מה כן?
במה תרצה למלא את כל הזמן המטורף שיתפנה לך? הרי בן הזוג ימשיך לעבוד אז לא תוכל לטייל כל הזמן (אלא אם כן אתה אוהב לטייל לבד בלעדיו).

Having said that…
יש לך די והותר כסף בשביל לשפר את זה:
האיזון בין העבודה לחיים לא טוב.
במיוחד אם בסך הכל אתה נהנה מהעבודה
אני כן נהנה מהעבודה בדרך כלל
אתה בהחלט במעמד לקחת יותר חופשות (אולי חל״ת כמו שהציעו כאן) או להחליף מקום עבודה למקום פחות ״תובעני״.

לדעתי האישית השלב הראשון, לפני מעבר מקיצוניות אחת (עבודה מאוד מאוד תובענית עם משכורת מטורפת) לקיצוניות שנייה (פרישה מלאה עם 0 הכנסה ואפס תוכניות במה למלא את הזמן) זה פשוט לטפל במה שהכי מציק לך כרגע - חוסר איזון.

נערך לאחרונה ב:
טיפלה הגזמת, לא?
לדעתי לא... עשיר / עני זה ביחס למה שאתה רוצה לעשות.. גם אם יש לי 20 מליון בבנק ואני רוצה מטוס פרטי אז אני לא מספיק עשיר בשביל זה... לא חשוב שביחס לאחרים זה הרבה כסף.
זה נכון גם לנדל"ן... למה דירה ב 5 מליון זה מספיק ? אם יש לי, למה לא לקנות בית פרטי במרכז הארץ ב 15 מליון ? כאמור, הכל זה ביחס למה שאני רוצה ועושה לי טוב

בראיתי פרישה מעבודה, בהיבט הכלכלי נטו (מבלי לחשוב על היבטים פסיכולוגים) היא שהתועלת הכלכלית מהעבודה נהיית זניחה.
אם ההכנסה הפאסיבית שלי היא פי 10 מההכנסה מעבודה, אין טעם כלכלי ממשי בעבודה.
אבל כאמור יכולות להיות סיבות אחרות... ראו את כל האנשים שיש להם מליונים / מיליארדים ועדיין באים לעבודה כל יום.
(נ.ב. גם להם יש בוסים / אילוצים / הצלחות וכשלונות, הם פשוט מתמודדים איתם וממשיכים.)

• אהבתי
Reactions: MMM
לדעתי לא... עשיר / עני זה ביחס למה שאתה רוצה לעשות.. גם אם יש לי 20 מליון בבנק ואני רוצה מטוס פרטי אז אני לא מספיק עשיר בשביל זה... לא חשוב שביחס לאחרים זה הרבה כסף.
זה נכון גם לנדל"ן... למה דירה ב 5 מליון זה מספיק ? אם יש לי, למה לא לקנות בית פרטי במרכז הארץ ב 15 מליון ? כאמור, הכל זה ביחס למה שאני רוצה ועושה לי טוב
בעיקרון אני מסכימה. אבל בפועל איפה ראית שזה רלוונטי לפות״ש?
הוא לא כתב שהוא רוצה ״מטוס פרטי״ או שדירה של 5 מליון שקל לא מספיקה לו…

נכון שהוא לא כתב מה הוא כן רוצה, מלבד קצת יותר איזון וחופשים (בלי לבקש אישור מהמנהל).
אבל זה (כך לפחות נראה לי) בגלל שהוא צעיר מאוד.
לא ראיתי כאן נהנתנות יוצאת דופן…

בעיקרון אני מסכימה. אבל בפועל איפה ראית שזה רלוונטי לפות״ש?
הוא לא כתב שהוא רוצה ״מטוס פרטי״ או שדירה של 5 מליון שקל לא מספיקה לו…

נכון שהוא לא כתב מה הוא כן רוצה, מלבד קצת יותר איזון וחופשים (בלי לבקש אישור מהמנהל).
אבל זה (כך לפחות נראה לי) בגלל שהוא צעיר מאוד.
לא ראיתי כאן נהנתנות יוצאת דופן…
ראשית... תודה :)
למה את מגדירה את זה נהנתנות ?
רמת החיים של כל אדם שונה ומה שנראה לך (לפי עולם המושגים שלך) כנהנתנות, יכול להיות פשוט אורח החיים שאדם אחר חי.

אם לאדם יש 1M ש"ח הוא חיי ברמת חיים מסוימת / סביבה חברתית מסוימת וטוב לו.
עכשיו הוא מקבל 11M ש"ח.. הוא עובר לשכונה טובה יותר, קונה אוטו לו ולאשתו ומתחיל לטוס לחופשות "יקרות" 3 פעמים בשנה.
ביחס לסביבה הישנה שלו.. הוא חיי חיים נהנתניים (שהרי היה טוב לו גם עם אורך חיים של 1M ש"ח)
ביחס לסביבה החדשה שלו... הוא כמו כולם (ואולי אפילו נמוך).. יש לו בית כמו כולם בסביבתו, נוסע באותם כלי רכב, הילדים באותן מסגרות והחופשות דומות... זו נהנתנות ?

גם אם תכפילו ועכשיו יהיה לו 20M זה יהיה אותו דבר...
נהנתנות זה כמה אני בקצה בעקומה ביחס לסביבה שאני משווה אותה אל עצמי...

כל שדרוג משמעותי ברמת החיים, לרוב גם משנה את נקודת ההשוואה שלי.

ראשית... תודה :)
למה את מגדירה את זה נהנתנות ?
רמת החיים של כל אדם שונה ומה שנראה לך (לפי עולם המושגים שלך) כנהנתנות, יכול להיות פשוט אורח החיים שאדם אחר חי.

אם לאדם יש 1M ש"ח הוא חיי ברמת חיים מסוימת / סביבה חברתית מסוימת וטוב לו.
עכשיו הוא מקבל 11M ש"ח.. הוא עובר לשכונה טובה יותר, קונה אוטו לו ולאשתו ומתחיל לטוס לחופשות "יקרות" 3 פעמים בשנה.
ביחס לסביבה הישנה שלו.. הוא חיי חיים נהנתניים (שהרי היה טוב לו גם עם אורך חיים של 1M ש"ח)
ביחס לסביבה החדשה שלו... הוא כמו כולם (ואולי אפילו נמוך).. יש לו בית כמו כולם בסביבתו, נוסע באותם כלי רכב, הילדים באותן מסגרות והחופשות דומות... זו נהנתנות ?

גם אם תכפילו ועכשיו יהיה לו 20M זה יהיה אותו דבר...
נהנתנות זה כמה אני בקצה בעקומה ביחס לסביבה שאני משווה אותה אל עצמי...

כל שדרוג משמעותי ברמת החיים, לרוב גם משנה את נקודת ההשוואה שלי.
אוקי.
אז לא ראיתי כאן נהנתנות *ביחס* לסכום שיש לו:>
12.4 מליון שקל לא כולל פנסיה וקה״ש לתקציב חודשי של 10K-15K₪ (לפחות לפי המצב הנוכחי ולפי התכנון שלו…)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אשמח לשמוע את דעתם של אנשים שהיו במצב הזה, אולי גם כאלה שפרשו ויש להם תובנות.
תדבר עם מקום העבודה ותבקש לעבוד 80 אחוז משרה ב4 ימים בשבוע

כלכלית למקום העבודה זה משתלם כי הוא מקבל ממך 90 אחוז קשב וכנראה שאת המשימןת תמשיך לסגור אולי אפילו ביותר ייעלות

לך אישי זה גם מאוד כלכלי כי בגלל המיסוי הגבוה שלך אתה תמשיך לקבל 90 מהנטו לבנק...

שיתפנה לך יום קשיח (ממליץ מאוד על יום קבוע) אתה תקבל איזון יותר ואז תתחיל לחשוב על כל השאר

בכל מצב אל תעבור מ100 לאפס זה מאוד קשוח
ויכניס לכם לבית לחצים מיותרים
מעבר לזה לדעתי יש ערך רב בשני הורים עובדים (גם בחצאי משרות) בטח בשנים הראשונות של הילדים

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
E התייעצות לגבי משכנתא ושאלה בנוגע ליתרה והחזרים נדל"ן 2
פ התייעצות לגבי תמהיל משכנתא נדל"ן 2
flower התייעצות לגבי מצלמת דרך לרכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
M התייעצות לגבי רכישה ראשונה. נדל"ן 28
S התייעצות לגבי כדאיות משכנתא ברכישת דירה בהנחה נדל"ן 9
א התייעצות מוזרה, לגבי קרובי משפחה מסובכים כלכלית והשוק השחור אוף טופיק 8
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 18
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
S התייעצות לגבי העברת קופת גמל לIRA שוק ההון 29
J התייעצות לגבי הקצאת נכסים שוק ההון 16
י התייעצות לגבי קניית שליש דירה נדל"ן 9
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
צ התייעצות לגבי קניית נדל"ן בחו"ל נדל"ן 2
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
T התייעצות לגבי השקעה בשוק ההון בישראל לתושב חוץ שוק ההון 3
E התייעצות לגבי הון פנוי, סגירת הלוואת פריים או השקעה באפיקים אחרים נדל"ן 9
T התייעצות לגבי מעבר מארה"ב לאירופה (לא אזרח אמריקאי, לא תושב ישראל, כן אזרח של מדינת באיחוד האירופי) אוף טופיק 1
M התייעצות לגבי קרן סל נאסדק של אינבסקו שוק ההון 5
B התייעצות לגבי העברת הפנסיה וקרן ההשתלמות למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
T התייעצות לגבי קרן מנוהלת שוק ההון 7
A התייעצות לגבי פנסיה ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
צ התייעצות לגבי משכנתא ראשונה נדל"ן 39
Echelon התייעצות לגבי 2 קרנות נאמנות אג"חיות שוק ההון 9
A התייעצות לגבי חלופות להשקעה ב ETF לאג"ח ארה"ב שוק ההון 6
ש התייעצות לגבי כסף נזיל שוק ההון 7
M התייעצות לגבי לימודי Devops התפתחות אישית 9
O התייעצות לגבי משרת סטודנט ראשונה - מדמ"ח התפתחות אישית 3
hommie התייעצות לגבי שמאות לפני תביעת יזם נדל"ן 2
י התייעצות לגבי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטה הפתוחה פוסטים מאיכות נמוכה 1
W התייעצות לגבי הלוואה מעמותת "עוגן" צרכנות פיננסית 26
ש התייעצות לגבי דירה ראשונה מינוף או הון עצמי נדל"ן 2
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
L התייעצות לגבי דירה 2 חדרים חדשה באשדוד נדל"ן 55
freakazoid התייעצות לגבי קרן סל בנקים ישראל\ארה"ב לקראת עליית המדד שוק ההון 1
A התייעצות לגבי הערכת סיכונים במינוף שוק ההון 12
י התייעצות לגבי הערכת סיכונים/סיכויים שוק ההון 3
ד התייעצות לגבי משכנתא ראשונה נדל"ן 12
ט התייעצות לגבי מינוף - מקרה ייחודי נדל"ן 30
R התייעצות לגבי חובות דיווח של משקיעים ב- Interactive brokers (ללא מתווך) מיסים 36
A התייעצות לגבי לימודי מקצועות הייטק - גיל 27 התפתחות אישית 34
C התייעצות לגבי לימודי חשמל/אלקטרוניקה התפתחות אישית 5
M התייעצות לגבי חשבון בנק, מינוף וחשבון השקעות צרכנות פיננסית 5
ח התייעצות לגבי אפשרויות תעסוקה עם טווח לימודים קצר התפתחות אישית 3
C התייעצות לגבי מעבר מאקסלנס לIB כדי להשתמש בשירותי המרת מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
א התייעצות לגבי התנהלות מול לקוח אוף טופיק 16
ק התייעצות לגבי מכירת דירה ראשונה ויחידה ולהשקיע ולעבור לשכירות. נדל"ן 9

נושאים דומים

Back
למעלה