• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התייעצות לקניית שטח + בניית בית

אלפרדחיות

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,
בקצרה, יש לי ולאשתי חלום מאוד גדול לגור במיקום טוב במרכז הארץ, רצוי עם בית פרטי גדול וגינה מכובדת לאירוח.

בקרנות השוטרים פורסמה העסקה הבאה: https://indd.adobe.com/view/d09b698a-5315-4096-b9fd-4286ecbfba95
בראש ובראשונה, מה דעתכם על העסקה המוצעת? המיקום על פניו מתאים לנו, יש עוד כל מיני אלמנטים שאנחנו בודקים לפני שניקח החלטה כזאת.

המצב שלנו,
זוג פלוס 1 מתכננים להביא עוד ילדים (תהליך של PGT), מרוויחים ביחד באזור 35 נטו. יש לנו קרנות השתלמות עם צבירה משותפת של 600k פלוס מינוס, חיסכון בצד מושקע עם 250k ודירה להשכרה עם משכנתא שנותרה על סך 140k. אפשר להגיד שסך ההוצאות שלנו הן סביב ה17 כולל החזר משכנתא. אנחנו גרים בשכירות מאוד זולה יחסית, ויש לנו אפשרות לזמן קצוב (שנה/שנתיים), לגור ביחידה דיור אצל ההורים במידה ונלך על הצעד הזה.
בנוסף מקבלים תשלום חד פעמי כל שנה מהשוכרים שלנו 65k כשכר דירה (הכסף הזה עד עכשיו תמיד הלך לחיסכון או קיזוז משכנתא), השוכרים כבר וותיקים, ככה שנוח לכולנו צורת ההתקשרות הזאת.

האם עסקה כזאת זה משהו ריאלי עבורי? איך שאני מסתכל על זה, בשלב ראשון צריך להביא כ-3.1 לטובת קניית הקרקע פלוס ההיטלים הנדרשים, ואז לקחת משכנתא של עוד 2.5/3 לטובת בנייה.
הסכום הראשוני של 3.1. זה אומר למכור את הדירה הנוכחית שלי (אקבל עליה סביב 2.2/2.3 משוער), פלוס משיכה מהקרן השתלמות (כרגע נזיל רק 420 בערך), עוד קצת מהחיסכון והגעתי לזה.

אשתי חושבת שאנחנו לא צריכים בית כזה בשלב זה של החיים שלנו, וזה יותר בית שמתאים לעוד 10 שנים (ככה שהילדים שעוד יבואו כבר יהיו מספיק גדולים להנות מהיתרונות של נכס כזה.
מהצד שלי מדובר על בית שיהיה מוכן במקרה הטוב בעוד 3/4 שנים במידה והכל ילך חלק, אין הרבה הזדמנויות לרכוש בית פרטי באזור יחסית מרכזי בארץ, וזה משהו שרק ילך ויצטמצם ככל שהאוכלוסייה תגדל יותר.
הסתכלי על מחירי בתים מקבילים באותו אזור, ודירות ישנות יותר נמכרות במחיר דומה אם לא יותר.

אשמח לשמוע את דעתכם, ואיך ניגשים לעסקה כזאת מבחינה פיננסית.

בראש ובראשונה, מה דעתכם על העסקה המוצעת?
אין הטבה לשוטרים שם, רק אפשרות לבנות עצמאית. לפי החישוב המשוער שלהם זה יכול להוזיל בסביבות 10% לעומת בניה מרוכזת. תרשה לי לפקפק בתור אחת שבנתה עצמאית את הבית שלה לפני הרבה שנים. הסיכוי שתחרוג מהחישוב שלהם הוא גדול מאד ונוטה לכיוון עוד 20% לפחות ככלל אצבע.
אשמח לשמוע את דעתכם
לפי הנתונים שלכם, זאת לדעתי קפיצה הרחק מעל הפופיק וכבר שייכת למחוזות הפנטזיה.
מכירת הדירה הקיימת, חיסול קה"ש וחסכונות אחרים, משכנתא ענקית שההחזר החודשי שלה מהווה יותר מ-40% ממשכורת הנטו שלכם (מה הסיכוי שהבנק יאפשר?) - כל זה ישאיר אתכם שבירים לכל בלתי צפוי ויגדיל לכם את הסטרס בחיים.

בחישוב פשוט, אתה צריך משכנתה של 3,000,000
וההחזר החודשי יהיה בערך ההכנסה הפנויה שלכם היום
זה נראה לי מהלך מסוכן ולא ברור איך תצליח לעמוד בזה

לגבי הפרויקט.
היתרונות:
* על פניו מחיר סביר למחירים המשוגעים באבן יהודה
* לפחות מהשרטוט נראה שאפשר לעשות כניסה נפרדת למרתף מה שמאפשר יחידת דיור מניבה
חסרנות:
* 220מר זה שטח קטן. גודל הבית עצמו סביר, אבל הגינות צפופות. אני אישית הייתי מעדיף ישוב אולי טיפה פחות יקר אבל עם גינה סבירה כי לי זה מרגיש כמו לשלם על בית פרטי בלי לקבל גינה של בית (אבל יש לזה ביקוש, גם ל190מר מגרש יש).
* 1.9מ לעלות בניה עצמית טוטאל היום נשמע לי מאוד אופטימי וגם אם תתכנס לזה זה לא יהיה תואם את סטנדרט הבניה שיצופה מנכס חדש באבן יהודה

ספציפית לגביכם.
לדעתי דווקא ההיתרון של בית פרטי הוא כשהילדים קטנים יותר.
מצד שני עם המספרים שלכם בלי עזרה גדולה ממהורים זה אכן קפיצה מוגזמת מעל הפופיק

עלויות הבנייה מוערכות בחסר.
אין פה הנחה לדעתי ואם כן היא שולית.
אם בא לכם לגור שם ולבנות בית מעולה, אם לא, הייתי מוותר.
אם חייבים לקחת קבלן במשותף עם מבנה בית קבוע או מתוך בחירה צרה בוודאות הייתי מוותר.

זו שכונה של בתים דו משפחתיים שבנויה בתבנית של רחוב הולנדי - נראה לי צפוף ביותר - לא בדיוק יתן את ההרגשה של בית פרטי. לאור המחיר- הייתי מחפש במקומות קצת יותר רחוקים מהמרכז.

רחוב הולנדי - נראה לי צפוף ביותר
לא בהכרח.
יש לנו חברים שגרים ברחוב כזה בכוכב יאיר ויש להם שטח של דונם בערך (הם מהראשונים בישוב) ובתוכו חצר מרווחת מאד.
הבעיה היא לא מבנה הרחוב אלא השטח שמוקצה לכל אחד וגודל הבית. באמת לא משאיר מקום כמעט לחצר.
לפחות מהשרטוט נראה שאפשר לעשות כניסה נפרדת למרתף מה שמאפשר יחידת דיור מניבה
מרתף הוא צורת המגורים הכי שנואה ע"י שוכרים (לפחות בקבוצת הפייסבוק של השכרה במושבים וקיבוצים). כדאי לקחת את זה בחשבון.

תודה רבה על העצות שלכם.
אני אחדד עוד כמה דברים ואולי זה יעזור יותר בשיקוף המצב.

1) לגבי הפיכת המרתף ליחידת דיור, זאת באמת מחשבה שעברה לי בראש, אני לא באמת יודע להגיד כמה זה אפשרי עדיין בפרויקט הזה (אני אבחן את הנושא הזה), אני חשבתי ללכת על מגרשים שהם צדדים (5A/10A/17B) ואז לכאורה כן אפשר יהיה לארגן כניסה שקטה יותר ליחידת דיור ללא פגיעה/הרגשה של שכן.
2) לגבי הון עצמי, כרגע זה 35 נטו, אבל כן צופה עליה (אמנם קטנה) אבל עליה בשנים הקרובות, מצד שני יתכן שגם יהיה ירידה בשכר כתוצאה מילדים שאיננשאלה יבואו, וגם אם לא ירידה בשכר אז הכנסה פנויה בוודאות תרד.
3) אפשר לבנות עם איזה קבלן שאתה רוצה בתנאי שאתה עומד בתנאים של יצירת חזית אחידה, ומניח שאולי יהיו עוד תנאים (אבחן גם את זה)
4) לגבי עלויות בנייה, דיברתי עם אחי שבנה בית בגליל, בית יחסית גדולה(אמנם ללא מרתף, אבל בית מעל 200 בנוי), והוא אמר לי שעלה לו בנייה בלבד 1.5m מצד שני הוא סיים בנייה ממש לפני הטירוף של 7.10, אז לגמרי הגיוני שמחיר הבנייה עלה, אבל לקחתי פה ריזקה של 3m משכנתא פי 2 על הסכום שהוא שם, מאמין שזה לא עלה עד כדי כך. האם עדיין עלויות הבניה מוערכות בחסר?
5) בנוסף עד שהבית מוכן אני מאמין שאחסוך עוד חצי מיליון, בטח עם נעבור כבר ביולי/אוגוסט לגור ביחידת דיור אצל חמותי (זה מצב winwin, כי חמי וחמותי בשלב זה של החיים צריכים בת שתגור לידם, ותעזור להם במה שהם צריכים (בתי חולים/בדיקות וכולי).
6)לגבי לקיחת משכנתא, אני מניח שאוכל לקבל עם ערב מלווה, גם כנראה שתהיה ירושה בטווח כלשהוא של ה-10 שנים הקרובות, מה שיעזור מאוד לחסל מסלול במשכנתא, ולהוריד גובה החזר חודשי למשהו שפוי.

תודה על התייחסות העניינית.

לגבי עלויות בנייה, דיברתי עם אחי שבנה בית בגליל
בתור אחת שבנתה את ביתה בגליל, הנה אנקדוטה:
המחיר שאנחנו שילמנו על בניית מטר מרובע היה חצי ממה ששילמו בכפר-ורדים. כששאלנו על זה, אמרו לנו שכפר-ורדים הם גם עשירים וגם לא יודעים מהחיים שלהם. לעומת זאת המחיר שביקשו על מטר מרובע בכפר הערבי שלהם היה חצי ממה שאנחנו שילמנו.
בקיצור, אם תצליח לשכנע קבלן מהגליל לתת לך מחיר באבן-יהודה כמו בגליל - ניצחת :)
עד שהבית מוכן אני מאמין שאחסוך עוד חצי מיליון, בטח עם נעבור כבר ביולי/אוגוסט לגור ביחידת דיור אצל חמותי
מצוין, ואני מציעה לבחון גם דו-משפחתיים קיימים באבן-יהודה/כל ישוב שנראה לך שמוצעים למכירה ביד2.
לגבי הון עצמי, כרגע זה 35 נטו, אבל כן צופה עליה (אמנם קטנה) אבל עליה בשנים הקרובות, מצד שני יתכן שגם יהיה ירידה בשכר כתוצאה מילדים שאיננשאלה יבואו, וגם אם לא ירידה בשכר אז הכנסה פנויה בוודאות תרד.
יש לכם יעד - לקנות/לבנות בית.
אם הוא באמת משאת נפשכם, קחו 5 שנים של התגייסות לחיסכון להון עצמי מירבי ותגיעו ליעד עם שקט נפשי שזה הדבר החשוב ביותר.

והוא אמר לי שעלה לו בנייה בלבד 1.5m מצד שני הוא סיים בנייה ממש לפני הטירוף של 7.10, אז לגמרי הגיוני שמחיר הבנייה עלה, אבל לקחתי פה ריזקה של 3m משכנתא פי 2 על הסכום שהוא שם
כמו שבת העמק ענתה. לבנות בית בגליל זה לא כמו לבנות בית באבן יהודה.
הערכה גסה מאוד של אזור ה2.5m היא סבירה בהנחה שאתה בונה בסטנדרט רגיל ולא הולך על כל מני דברים יוצאים מן הכלל (מה שהרבה מסביבך כן יעשו).
שים לב שיש הרבה מאוד גורמים שמשפעים על המחיר העיקרי הוא האם תיקח קבלן מפתח או תנהל את הבניה לבד בכל שלב מול כל קבלן ביצוע. בנוסף האם תיקח מפקח בניה.
ככל שתחסוך בדברים האלה תוריד עלויות אבל תגדיל את ההתעסקות שלך ואת הסיכונים (שקיימים בכל מקרה).

בנוסף עד שהבית מוכן אני מאמין שאחסוך עוד חצי מיליו
זה יכל להיות אחלה אם היית קונה דירה על הנייר ב20/80. אבל בבניה תצטרך לשלם את הכסף תוך כדי, כבר על ההתחלה שלב השלד מאוד מהיר ומאוד יקר (בערך שליש המעלות הכוללת).

לגבי לקיחת משכנתא
שים לב שהריביות במשכנתא לבניה עצמית קצת יותר גבוהות מריביות סטנדרטיות בקניית דירה.

אם תרחיב קצת את איזור החיפוש, תוכל למצוא וילות כאלה (לא חדשות) במחירים נמוכים בהרבה כמו 4 פלוס מינוס, שלדעתי יהיו יותר ריאליים בשבילכם.
לא ברור מההודעה שלך למה דווקא התבייתת על הפרויקט הזה שלמרות שהוא אטרקטיבי בברושורים, הוא יקר מאוד וגם יקח לו כמה שנים להיבנות שזה לא בחינם.

ממבט ראשון נראה ממש פרוייקט יפה. שכונה חדשה בגודל כזה אומר אתר בנייה של 10 שנים אבל בסוף יופי של שכונה באבן יהודה שנחשב יישוב איכותי. אתם צעירים ואם אתם יכולים לגור עם ההורים של האישה במשך זמן הבנייה, משהו בסביבות 5 שנים, אז אתם חוסכים הרבה ויכולים לדעתי ללכת על זה.
קחו בחשבון שהשקעה גדולה בבית מגורים זה אולי לא עסק שהכי משתלם כלכלית אלא התחייבות ארוכת שנים, משהו כמו הוצאה גדולה בשביל לקבל איכות חיים. שיהיה בהצלחה

משכנתא של עוד 2.5/3 לטובת בנייה.

זה סתם מספר באוויר, צריך להבין מה בדיוק גודל ורמת הגימור של הבית המתוכנן. בשביל הרפרנס אני בונה כרגע בית באזור העמקים, כ-260 מ"ר בנוי, ועלות הבניה צפויה להגיע ל-2.5 מיליון וזה בלי מרתף ובלי בריכה ובלי שום דבר fancy.
המחירים של חלק מהדברים זינקו אחרי ה-7/10, בעיקר שלד ומקצועות שבהם היו מועסקים פלשתינים, אבל לא של הכל. אבל, הם לא הולכים לרדת.

זה סתם מספר באוויר, צריך להבין מה בדיוק גודל ורמת הגימור של הבית המתוכנן. בשביל הרפרנס אני בונה כרגע בית באזור העמקים, כ-260 מ"ר בנוי, ועלות הבניה צפויה להגיע ל-2.5 מיליון וזה בלי מרתף ובלי בריכה ובלי שום דבר fancy.
כולל פיתוח שטח וגינה?
כולל מע"מ?
כולל מפקח?
כולל אגרות, היטלים?
כולל אדריכל ומהנדסים?
כולל נגרות?
מניח שלא כולל עלויות מימון.

כולל פיתוח שטח וגינה?

לא כולל פיתוח (440K ששולמו בנפרד למועצה), כן כולל גינה.

כולל מע"מ?
כן.

כולל מפקח?
כן.

כולל אגרות, היטלים?
כן.
כולל אדריכל ומהנדסים?
כן.
כולל נגרות?
בתקווה. עוד לא הגענו לשם אבל זה מתוכנן בתקציב.
מניח שלא כולל עלויות מימון.
נכון.

לפני שמתחילים בניה זה קריטי לעשות אומדן עם איש מקצוע (מפקח מנוסה) שמכיר את האזור כדי לקבל מושג על סדר גודל העלויות, וגם אז המציאות עלולה להפתיע לרעה.
בתקציב שהכנו המפקח העריך את עלות השלד בכ-600K, ובסוף זה יצא 800K (וקיבלנו גם הצעות של מעל מיליון). כמובן לפני מע"מ.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Bjron Rangarson התייעצות בנוגע לקניית רכב מסוג ואן צרכנות פיננסית 2
D התייעצות - האם הון מספיק להשקיע בנדלן? נדל"ן 11
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
A התייעצות - החזר משכנתא מתוך הון צבור בכספית נדל"ן 5
T מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים נדל"ן 5
S עסקת פרייסייל- התייעצות נדל"ן 11
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
ס התייעצות האם לקנות רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 9
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
B התייעצות בין חלופות נדל"ן 7
S התייעצות בנוגע להשקעה בקרן אגח אקטיבית שוק ההון 3
ד התייעצות על דירה להשקעה נדל"ן 21
Y התייעצות לתיק השקעות שלי שוק ההון 3
ד הרעת תנאים בהייטק - התייעצות אוף טופיק 13
B התייעצות האם להמיר קרן ישראלית לאירית שוק ההון 8
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G התייעצות איך למנף את הדירה הנוכחית שלי נדל"ן 1
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 3
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 1
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
י התייעצות להשקעה שוק ההון 2
סנופקין התייעצות רכב: השלב אחרי ליסינג פרטי צרכנות פיננסית 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 5
T התייעצות כללית לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 7
S התייעצות בנושא מימון שדרוג נכס (הלוואת בלון ועוד) נדל"ן 1
M התייעצות על ויתור על אזרחות אמריקאית מיסים 1
ח תיכנון תיק | התייעצות שוק ההון 3
S דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 17
S שדרוג דירה - התייעצות האם לקחת משכנתא ובאיזה סכום נדל"ן 13
D התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה נדל"ן 1
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
S התייעצות לגבי העברת קופת גמל לIRA שוק ההון 29
י שידרוג דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 5
Dany74q התייעצות - מזעור עמלות מט"ח בהעברה דולרית מנאמן (IBI) צרכנות פיננסית 4
J התייעצות לגבי הקצאת נכסים שוק ההון 16
M התייעצות - האם כדאי למכור תעודות סל ישנות עם דמי ניהול גבוהים? שוק ההון 14
ח תעריפי מסחר בבנק שלי אחרי מיקוח - התייעצות שוק ההון 13
T התייעצות - השפעה של הקמת מפעל מחזור פסולת ענק על ערך הדירה נדל"ן 4
י התייעצות לגבי קניית שליש דירה נדל"ן 9
נ התייעצות - השקעה בצומת אונו במחיר פרסיל נדל"ן 35
ס התייעצות לאחר פגישה עם סוכן מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T התייעצות - סגירת הלוואה או המשך חיסכון צרכנות פיננסית 4
M התייעצות - קניית דירה להשקעה בפסגת רמות ב"ש נדל"ן 8