• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הערכת מחיר דירה כאשר אין אפשרות להשכיר או למכור אותה

• פותח הנושא פותח הנושא קובי_חדש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
א. אתה לא קונה דירה, אתה קונה רישום משותף בטאבו על נכס שלהבנתי הוא יותר מדירה אחת יחד עם כמה "דודים" (המרכאות כי לא ברור בעמה דודים מדובר..). מאחר שאני די בטוח שהרישום בטאבו הוא לא לדירה הספציפית הזאת אלא לכל המבנה הרי שהשאלה היא מה המשמעות החוקית לרישומך בטאבו (כמיעוט). בשביל זה צריך עו"ד, לא פורום נדל"ן.
ב. לאור ההערות שלך על חוקיות ההשכרה לקרובי משפחה למול איסור השכרה לזרים עולה התהייה - האם יתכן ומדובר ביחידה במשק חקלאי? רישום בטאבו עם המנהל או בהסכם משולש? אם כן - האם בוצע היוון?

באיזה סכום העסקה הזאת הופכת להיות כדאית? או יותר נכון מה התנאים בהם עסקה כזאת הופכת לכדאית?
* נניח ואני יכול להשכיר אבל לא למכור האם זה כדאי?
* נניח ואני לא יכול להשכיר או למכור וחייב לגור אבל מורידים לי את המחיר ל1/3 מהמחיר המקובל באזור לדירה בגודל כזה האם אז זה הופך לכדאי?
יש בעסקה משהו אינהרנטי שהופך אותה לכזו שכנראה תהרוס יחסים משפחתיים.
אם אתה משלם סכום שקרוב לדמי השכירות, אז נפגעים מאד בני הדודים שיום אחד יקבלו שותף לנכס הירושה בלי שהשותף שילם על כך.
אם אתה משלם סכום שקרוב לשווי הנכס בבעלות, אז אחרי שתפסיק לגור בו, יהיה לך נכס ששילמת עליו ולא מפיק לך שום הכנסה (אולי אפילו תשלם ארנונה) ואתה עלול לחכות עשרות שנים עד שיצא לך ממנו משהו. גם מלאך היה מתעצבן מסיטואציה כזו, ואנשים הם לא מלאכים.
אז אפשר לקבוע מחיר שמשקף את הסיכונים האלו, אבל בסבירות גבוהה מישהו ירגיש נפגע. מאחר שהשליטה לא בידיים שלך, סביר שאתה תהיה הנפגע.

זה עסק עם משפחה על כל המשמעויות הנלוות

לדעתי לא מומלץ להיכנס לזה, הם משפחה שלך ולא של זוגתך, במקרה וזוגתך לא תסתדר, לא תוכל למכור את הנכס ולעבור למקום אחר, כאן אתה יכול להפסיד את הנכס ואת בת הזוג, השיקול כאן הוא לא שיקול כלכלי נטו.

שמע קובי, ספר לעצמך את אותו סיפור רק עם רכב ולא עם דירה ותראה שתקבל תשובה לשאלה שלך.
לדעתי מחירי הדיור בארץ לא הגיוניים בעליל מה שמביא הרבה אנשים צעירים להיות "יצירתיים" מדי ואת כל אחד ש"זכה" במחיר למשתכן להודות לאלוהים (או לשר ההוא שאכפת לו מאיתנו) על מאות אלפי השקלים שנפלו עליו.

חשבת על מצב בו מחירי הדיור יורדים ב 20%?
מה יקרה כשתתחתן ותרצה לקנות דירה מתאימה? תשלם 8% מס על דירה שניה?

נערך לאחרונה ב:
אבל מה תעשה עם הזכויות בדירה כשהיא כבר תהיה קטנה עליך? לא למכור, לא להשכיר, תהיה תקוע איתה סתם?
למה הם לא יכולים להשכיר לך אותה?
אתה בכלל רוצה לגור כ"כ קרוב לדודים? זה קשה, כשיש מי שעוקב אחריך כל הזמן (מתוך דאגה ואיכפתיות) ואולי גם מדווח להורים..
1. הם לא רוצים להשכיר את זה כי ההורים שלי יתנגדו הם רואים את זה כזריקת כסף לפח.
2. לא כל כך אבל בהינתן הלחץ הבלתי מתון המשפחתי אני צריך להבין טוב טוב כמה זה לא משתלם לפני שאני מסביר לכולם שאני לא מעוניין

א. אתה לא קונה דירה, אתה קונה רישום משותף בטאבו על נכס שלהבנתי הוא יותר מדירה אחת יחד עם כמה "דודים" (המרכאות כי לא ברור בעמה דודים מדובר..). מאחר שאני די בטוח שהרישום בטאבו הוא לא לדירה הספציפית הזאת אלא לכל המבנה הרי שהשאלה היא מה המשמעות החוקית לרישומך בטאבו (כמיעוט). בשביל זה צריך עו"ד, לא פורום נדל"ן.
ב. לאור ההערות שלך על חוקיות ההשכרה לקרובי משפחה למול איסור השכרה לזרים עולה התהייה - האם יתכן ומדובר ביחידה במשק חקלאי? רישום בטאבו עם המנהל או בהסכם משולש? אם כן - האם בוצע היוון?
לא סגור על החלקים האלו לחלוטין אבל לבינתיים לפי מה שידוע לי אני אוכל לקנות ולהשתמש אבל לא למכור או להשכיר.
עדיין לא נכנסתי לפרטי הפרטים כיוון שיש את הנקודת מבט הכללית שאני רוצה להבין לפני

לדעתי לא מומלץ להיכנס לזה, הם משפחה שלך ולא של זוגתך, במקרה וזוגתך לא תסתדר, לא תוכל למכור את הנכס ולעבור למקום אחר, כאן אתה יכול להפסיד את הנכס ואת בת הזוג, השיקול כאן הוא לא שיקול כלכלי נטו.
מה עם הצד הכלכלי נטו? לדעתך הוא משתלם או לא (ואשמח גם ללמה)

באיזה סכום העסקה הזאת הופכת להיות כדאית? או יותר נכון מה התנאים בהם עסקה כזאת הופכת לכדאית?
* נניח ואני יכול להשכיר אבל לא למכור האם זה כדאי?
* נניח ואני לא יכול להשכיר או למכור וחייב לגור אבל מורידים לי את המחיר ל1/3 מהמחיר המקובל באזור לדירה בגודל כזה האם אז זה הופך לכדאי?
מקפיץ כדי להבין יותר טוב היכן אני עומד אשמח אם תוכלו לכתוב איפה לדעתכם זה היה הופך למשתלם (זה בעיקר כדי שאבין בהערכה גסה כמה אני מפסיד כאן...)

מקפיץ כדי להבין יותר טוב היכן אני עומד אשמח אם תוכלו לכתוב איפה לדעתכם זה היה הופך למשתלם (זה בעיקר כדי שאבין בהערכה גסה כמה אני מפסיד כאן...)
אם הייתה לך את הזכות לכל הפחות להשכיר אותה למי שאתה רוצה.

שמע חבר, טובי האנשים פה בפורום די הסבירו את זה מכמעט כל זווית מתבקשת , וזה שזה נשמע על פניו מאוד לא משתלם מכל הבחינות - אישית, משפחתית וכלכלית (זה רק על פניו נשמע משתלם כלכלית, אבל אם תצלול לפרטים תראה שממש לא).
בלי קשר שלדעתי הלא מקצועית יחידת דיור של 60 מטר במושב רגיל של מעל שעה נסיעה מהמרכז (לא ארסוף) בתנאי דמי מפתח צריכה מקסימום לעלות 700K ש"ח.
תגור קרוב לעבודה ותחסוך את הנסיעות, זה יהיה ההפרש בין המשכנתא שתשלם לשכירות של דירה קרובה לעבודה. תעבוד קשה ותחסוך סכום ראשוני, ההורים יעזרו אני בטוח (אם הסכימו לעזור בקומבינה כזו, אין סיבה שלא יעזרו בעסקה נורמלית).
אין מה לעשות, לגור במושב היום זה או בשכירות, או ירושה או להיות ממש עשיר ולקנות.

*לא מייעץ ולא ממליץ

לא ברור מתוך מה שכתבת מה זה אומר ש"ירשמו אותך בטאבו". ירשמו בתור מי? מה הזכות שתירשם?
איך הם רוצים להגביל אותך במכירה/השכרה לצדדים שלישיים? בחוזה?

ובכלל, זה נשמע שמציעים לך שכירות בדמי מפתח/להפוך לדייר מוגן. תגגל על זה.

לא ברור מתוך מה שכתבת מה זה אומר ש"ירשמו אותך בטאבו". ירשמו בתור מי? מה הזכות שתירשם?
איך הם רוצים להגביל אותך במכירה/השכרה לצדדים שלישיים? בחוזה?

ובכלל, זה נשמע שמציעים לך שכירות בדמי מפתח/להפוך לדייר מוגן. תגגל על זה.
בתור עוד בעלים - זה אומר שבשביל שהם ימכרו הם צריכים אישור שלי כנ"ל לדבי ניסיון שלי למכור

אם הזכות להשכרה קיימת אז המחיר משתלם למרות שלא ניתן למכור?
ואז אתה לא רק צריך שהדייר יהיה סבבה, בד בבד שהוא ימצא חן בעיני השכנים שלו ... שהם משפחה שלך.
נשמע כמו מתכון בטוח ל...

אם הזכות להשכרה קיימת אז המחיר משתלם למרות שלא ניתן למכור?
מאד מומלץ לעגן את זה בחוזה שיהיה ניתן למכור את זה חזרה לדודים או מי שתחליטו עליו לפי איזה נוסחא כלשהי.
לגבי הכדאיות, תלוי בתשואת הנכס אבל אם שוויו באמת 1.6 ואתה רוכש ב1.0 אז כנראה וזה כלכלי.

בתור עוד בעלים - זה אומר שבשביל שהם ימכרו הם צריכים אישור שלי כנ"ל לדבי ניסיון שלי למכור
אני מקווה שאתם מקבלים ייעוץ משפטי ומבינים את כל המשמעויות של המהלך.

יש הבדל בין רישום הערת אזהרה לבין רישום בעלות.

כל אדם שרשום כבעלים של נכס (אפילו על 1/1000 מהנכס) יכול להביא למכירת הנכס וחלוקת התמורה, גם ללא הסכמת יתר הבעלים. זה נקרא פירוק שיתוף במקרקעין. כלומר הם ממש סומכים עליך שלא תריב איתם בעוד שנה, ותחליט "לדפוק" אותם, באמצעות מכירה כפויה של כל הנכס.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כל אדם שרשום כבעלים של נכס (אפילו על 1/1000 מהנכס) יכול להביא למכירת הנכס וחלוקת התמורה, גם ללא הסכמת יתר הבעלים. זה נקרא פירוק שיתוף במקרקעין. כלומר הם ממש סומכים עליך שלא תריב איתם בעוד שנה, ותחליט "לדפוק" אותם, באמצעות מכירה כפויה של כל הנכס.
אפשר לעגן בחוזה שלא תהיה אפשרות כזו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
romrom הערכת מחיר דירה למשתכן ותועלת שולית פוחתת למטר נדל"ן 15
AsherV הערכת מחיר ללפטופ יד 2 אוף טופיק 2
Y הערכת כדאיות מימוש זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 5
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
י האם מקובל להעביר הערכת שמאי לקונה פוטנציאלי? נדל"ן 10
A הערכת שווי נכס ע"ב שכר דירה (עסקי+מגורים) נדל"ן 6
ptom הערכת דמי ניהול נסתרים לצרכי סימולציית מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
The Thinker הערכת שווי של עסק דיגיטלי (אפליקציית מובייל) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
T הערכת סיכון - תשלום 100% מראש בדירה על הנייר נדל"ן 18
A התייעצות לגבי הערכת סיכונים במינוף שוק ההון 12
י התייעצות לגבי הערכת סיכונים/סיכויים שוק ההון 3
N הערכת שמאי נדל"ן 5
S הערכת תשואה בהלמן אלדובי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Ron.B הערכת שווי בעלות בנכס דמי מפתח נדל"ן 12
ה ריהוט ישן - הערכת שווי אוף טופיק 10
N הערכת שמאי למשכנתא נדל"ן 29
S עזרה -למידת הערכת שווי חברות שוק ההון 11
S הערכת שווי למשכנתא - דירה על הנייר נדל"ן 18
Y הערכת סיכון של אג"ח שוק ההון 7
A הערכת שווי לדירה במצב רעוע נדל"ן 38
שלי טיול ליפן-הערכת עלויות אוף טופיק 16
S הערכת תשואות - למה ואיך? שוק ההון 3
Oracle הערכת שווי תיק מבוסס דולרים שוק ההון 5
Powerslave הערכת סיבולת סיכון שוק ההון 43
א הערכת ייעוץ פנסיוני צרכנות פיננסית 1
flower הערכת נכסים שוק ההון 3
yanosh34 הערכת שווי דירה נדל"ן 109
ה הערכת תשואה חלופית שוק ההון 13
ס מחיר למשתכן לאוהבי מניות נדל"ן 26
K התייעצות לגבי דירת מחיר מטרה בכפר סבא נדל"ן 4
D זכיתי בדירה ב"מחיר מטרה" - מה עכשיו? נדל"ן 21
I (מחיר למשתכן) חשיבה נכונה? בשנות ה-30, מרוויח 4,500 נטו, ורוצה להשקיע... נדל"ן 15
guesto ירידת מחיר בעקבות חלוקת דיבידנד שוק ההון 85
M הבנק עשה מחיר ממוצע לכל ניירות הערך במקום מחיר שונה לכל שכבה, האם תקין? מיסים 2
F איך כדאי להעריך את מחיר הדירה ב 2036 נדל"ן 32
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
S הוזלת מחיר ביטוח לרכב צרכנות פיננסית 4
liranviper כיצד להעריך את מחיר השוק של דירה חדשה? נדל"ן 5
R מחיר מטרה - הרשמה ליותר מעיר אחת נדל"ן 8
מ מחיר חודשי קופות חולים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
Y כדאיות מחיר מטרה נדל"ן 29
נ כמה מחיר השכירות משפיע על ערך דירה למכירה? נדל"ן 20
H חישוב מחיר דירה שנבנתה בעסקת קומבינציה למס שבח נדל"ן 0
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
C השקעה מתונה לפי מחיר/נכסים על פי גרהאם שוק ההון 13
I התמקחות על מחיר דירה חדשה נדל"ן 4