• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית

• פותח הנושא פותח הנושא מתמצק
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מתמצק

משתמש רשום
דירוג
0
כמובן שלא ניתן לדעת במדויק מאחר והדבר תלוי בהרבה משתנים, אבל מה לדעתכם טווח סביר (אחוזית) של מס רווחי הון שהמשקיע הסולידי לפי רוח הבלוג ישלם במשיכה מתיק ההשקעות לאחר היציאה לעצמאות כלכלית?
השאלה נשאלת מאחר וקשה לי להחליט על יעד חיסכון - נניח וכושר המחייה שלי הוא 5k בחודש, ארצה לדעת מה סכום סביר x שאצטרך להוציא בחודש כך שאכן יישארו לי 5k.
לצורך הדוגמה אפשר לתת כמה הנחות שעשויות (או לא) לסייע בחישוב: נניח ומדובר בתושב ואזרח ישראלי, שחסך במשך 10 שנים, מעוניין למשוך 60 אש"ח שנתי, חסך לפי כלל ה3% במניות עולמיות זרות בלבד דרך ibkr העולמי, אינפלציה שנתית קבועה של 3% ושאר ירקות שעשויים לעזור לפשט אך לא חשבתי עליהם כרגע

כמובן שלא ניתן לדעת במדויק מאחר והדבר תלוי בהרבה משתנים, אבל מה לדעתכם טווח סביר (אחוזית) של מס רווחי הון שהמשקיע הסולידי לפי רוח הבלוג ישלם במשיכה מתיק ההשקעות לאחר היציאה לעצמאות כלכלית?
אם אתה משקיע מוצלח והשוק עלה יפה, אז שואף ל־25%. מעבר לזה, עבור כל ניחוש אחר תצטרך להתחיל לבנות מודלים והשערות.

בנתונים שכתבת הייתי מעריך את המס באפס.
באופן כללי, צריך לשקול כמה מתוך התמורה במכירה היא רווח, הגיל שלך ונקודות זיכוי.

למה? אין לו קיזוז עם נקודות מס במשיכה של 60K בשנה?
יש קיזוז, אבל אין קשר לשאלה (לדעתי).
קודם כל מחשבים את המס לפי אחוזי המסוי, ואחרי זה מורידים נקודות זכות וזיכויים אחרים.

אם הוא רוצה את התוצאה הסופית, אז כן יש להתחשב בנקודות זיכוי ובהכנסות נוספות שיהיו לו בתקופת המימוש, ואי אפשר לתת אותה באחוזים...

יש קיזוז, אבל אין קשר לשאלה (לדעתי).
קודם כל מחשבים את המס לפי אחוזי המסוי, ואחרי זה מורידים נקודות זכות וזיכויים אחרים.

אם הוא רוצה את התוצאה הסופית, אז כן יש להתחשב בנקודות זיכוי ובהכנסות נוספות שיהיו לו בתקופת המימוש, ואי אפשר לתת אותה באחוזים...
גם בהנחה שיש הכנסות נוספות (ולפי ניסוח השאלה נראה שאין), לאחר 10 שנים בהנחה המקובלת של רווח ריאלי של 7% לשנה בתיק של 100% מניות, הרווח מההפקדה הראשונה הוא כ-100% ולכן המס יהיה בסביבות 12.5% על סכום המשיכה.

גם בהנחה שיש הכנסות נוספות (ולפי ניסוח השאלה נראה שאין), לאחר 10 שנים בהנחה המקובלת של רווח ריאלי של 7% לשנה בתיק של 100% מניות, הרווח מההפקדה הראשונה הוא כ-100% ולכן המס יהיה בסביבות 12.5% על סכום המשיכה.
אם אתה רוצה להכנס למספרים, אז אכן ההנחה המקובלת היא ריאלי 7% למדד S&P500, אבל פה צריך לקחת דווקא את העליה הנומינלית, שהיא בסביבות 10%. ואת שער הדולר אין דרך לחזות.
מכיוון שהוא מדבר על השקעה ב־IBKR, ושם החישוב הוא על פי שער הדולר, ולא מדד המחירים לצרכן.
אז אחרי 10 שנים בתשואה נורמטיבית של 10% המס יהיה קצת יותר מ־15% מהמכירות, לפני ניכויים וזיכויים.

אם אתה רוצה להכנס למספרים, אז אכן ההנחה המקובלת היא ריאלי 7% למדד S&P500, אבל פה צריך לקחת דווקא את העליה הנומינלית, שהיא בסביבות 10%. ואת שער הדולר אין דרך לחזות.
מכיוון שהוא מדבר על השקעה ב־IBKR, ושם החישוב הוא על פי שער הדולר, ולא מדד המחירים לצרכן.
אז אחרי 10 שנים בתשואה נורמטיבית של 10% המס יהיה קצת יותר מ־15% מהמכירות, לפני ניכויים וזיכויים.
השאלה היא על מספרים, ואני חושב שההנחה שהמס שואף ל-25% היא לא נכונה.
לגבי מה שכתבת, אני לא מכיר נתוני עבר של תשואה שקלית בסנופי של 10% לשנה. יש לך נתונים? העובדה שלא ניתן לדעת מה יהיה שער הדולר (וזה נכון), לא אומרת שצריך להניח לצורך מס שהוא לא ישתנה כי המיסוי במקרה של עלייה וירידה של שער החליפין אינו סימטרי מה שכנראה מוביל לשיעור מס גבוה יותר, אבל אנחנו מסבכים יותר מדי שאלה שנראית לי די פשוטה.

נערך לאחרונה ב:
אני לא מכיר הנחה של תשואה שקלית בסנופי של 10% לשנה. יש לך נתונים?
תשואה דולרית, לא שקלית, ניתן לראות מהגרף שב־5 השנים האחרונות הוא בממוצע 12, בעשר האחרונות הוא 10.5 בעשרים 8.2, פותח הדיון יכול לקחת מרווחים שונים בגרף של המדד שהוא משקיע בו ולנסות להבין איזה רווח הוא מצפה.
ואכן לא שמתי לב שהתייחס רק לעשר שנים השקעה.

השאלה נשאלת מאחר וקשה לי להחליט על יעד חיסכון - נניח וכושר המחייה שלי הוא 5k בחודש, ארצה לדעת מה סכום סביר x שאצטרך להוציא בחודש כך שאכן יישארו לי 5k.
יעד החסכון שלך צריך להיות 2M נטו.
עקוב אחרי השווי הנקי שלך ואז תהיה די מסודר.

תודה רבה על התשובות המפורטות!
אם נמשיך את השאלה המקורית, איך החישוב ייעשה לגבי השנה השנייה של המשיכה וכו'?
זה קצת מסתבך לי כי לא ברור מה הרווח אחרי שמשכתי כבר חלק מהתיק - האם בחישוב לשנה החדשה מחסירים את הסכום שנמשך מהתיק בשנה האחרונה, וכן את הסכום המתאים לו שהוכנס לתיק (בהתחשב התשואה בזמן המשיכה שהייתה)? או שהחישוב אחר?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
י האם מקובל להעביר הערכת שמאי לקונה פוטנציאלי? נדל"ן 10
A הערכת שווי נכס ע"ב שכר דירה (עסקי+מגורים) נדל"ן 6
AsherV הערכת מחיר ללפטופ יד 2 אוף טופיק 2
ptom הערכת דמי ניהול נסתרים לצרכי סימולציית מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
The Thinker הערכת שווי של עסק דיגיטלי (אפליקציית מובייל) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
romrom הערכת מחיר דירה למשתכן ותועלת שולית פוחתת למטר נדל"ן 15
T הערכת סיכון - תשלום 100% מראש בדירה על הנייר נדל"ן 18
A התייעצות לגבי הערכת סיכונים במינוף שוק ההון 12
י התייעצות לגבי הערכת סיכונים/סיכויים שוק ההון 3
N הערכת שמאי נדל"ן 5
S הערכת תשואה בהלמן אלדובי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Ron.B הערכת שווי בעלות בנכס דמי מפתח נדל"ן 12
ה ריהוט ישן - הערכת שווי אוף טופיק 10
N הערכת שמאי למשכנתא נדל"ן 29
S עזרה -למידת הערכת שווי חברות שוק ההון 11
S הערכת שווי למשכנתא - דירה על הנייר נדל"ן 18
Y הערכת סיכון של אג"ח שוק ההון 7
A הערכת שווי לדירה במצב רעוע נדל"ן 38
שלי טיול ליפן-הערכת עלויות אוף טופיק 16
S הערכת תשואות - למה ואיך? שוק ההון 3
ק הערכת מחיר דירה כאשר אין אפשרות להשכיר או למכור אותה נדל"ן 49
Oracle הערכת שווי תיק מבוסס דולרים שוק ההון 5
Powerslave הערכת סיבולת סיכון שוק ההון 43
א הערכת ייעוץ פנסיוני צרכנות פיננסית 1
flower הערכת נכסים שוק ההון 3
yanosh34 הערכת שווי דירה נדל"ן 109
ה הערכת תשואה חלופית שוק ההון 13
E האם להשתמש בכסף כדי להוריד את גובה המשכנתא או להשקיע בשוק ההון? נדל"ן 27
M גובה עמלות בחשבון מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
O גובה סיכון בתיק שוק ההון 16
Gari חישוב גובה הקופון באגרות חוב בריבית קבועה שוק ההון 12
ח גובה שכר להפרשה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש גובה/ערך מניה שוק ההון 13
T ביטוח מבנה על דירה - באיזה גובה ומה לכלול? צרכנות פיננסית 1
מ יחס בין גובה השכר להוצאות גדולות צרכנות פיננסית 24
S לאיזה גובה קצבה לכוון ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 65
Sander מתחיל שרוצה ללמוד: יש הפרש בין גובה מס שציפיתי למה שקרה כשמכרתי שוק ההון 13
Sander מתחיל שרוצה ללמוד: יש הפרש בין גובה מס שציפיתי למה שקרה כשמכרתי שוק ההון 0
M גובה כיסוי מומלץ לביטוח צד ג' דירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
O עצמאי ללא חבות מס - גובה הפקדה לקופת גמל שוק ההון 5
S גובה הקצבה בקופת גמל להשקעה צרכנות פיננסית 3
A איפה אני יכול לראות את דמי הניהול שהקרן גובה? שוק ההון 8
S מה הקשר בין גובה הריבית ל s&p 500? שוק ההון 4
Z עד איזה גובה צפוי להיות הפטור לפנסיה מקיפה בעוד כ25 שנה? שוק ההון 2
מ מידע סותר בתב"ע פארק הים לגבי מקסימום גובה מלונות נדל"ן 6
ד גובה מס הכנסה וקבלת פנסיה צרכנות פיננסית 10
O העברת דולרים בארץ - מה גובה העמלה? צרכנות פיננסית 2
Y קרן השתלמות לעצמאים +שׁכיר - מה גובה המס ? צרכנות פיננסית 4
ל מיסוי על משיכת פיצויים עד גובה הפטור עם רווחים נלווים מיסים 12

נושאים דומים