• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הערכת תשואה חלופית

• פותח הנושא פותח הנושא הדס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

הדס

משתמש רגיל
דירוג
272
שלום חברים, חיפשתי ולא מצאתי, עמכם הסליחה אם יש כבר פוסט בנושא.
יש לי בעיה שלדעתי עולה לנו בתשואה פוטנציאלית, ואשמח לחוות הדעת מחברי הפורום המלומדים D:
אתחיל בתיאור המצב שבו אני נמצאת ואסיים בשאלה. כיום סך הנכסים שלנו מורכב מחשבון בוונגרד (שמסודר בדיוק כמו שאנחנו רוצים ) וחשבון בבנק ישראלי (שהרכבו מבוסס על יועץ ההשקעות של הבנק, נקנה לפני שנתיים ומאז לא נגענו).
מכיוון שלפי הקצאת הנכסים שלנו רוב הכסף אמור לשבת בקרנות של וונגרד, החלטנו שאין טעם לשמור כסף בשקלים מעבר לחלק שהגדרנו לאג"ח ממשלת ישראל ולמדד ת"א 25.
משמע, אנחנו רוצים למכור את רוב התיק שלנו, להמיר לדולרים ולהעביר לוונגרד.
ואז נכנס ידידנו תזמון השוק לתמונה :lol:
ברור שעדיף לבצע את ההעברה כששער הדולר כמה שיותר נמוך. אם סתם כקוריוז מסתכלים על השנתיים האחרונות, יש הבדל של 12% בין השער היום לשער הנמוך ביותר שהיה באותן שנתיים. אז יוצא שאנחנו יושבים ומחכים (וייתכן שנחכה לנצח ) לירידת שער הדולר.
הטיעון שאני נתתי לזוגי שבהמתנה הזו אנחנו מפסידים תשואה חלופית. אבל כדי לקבל החלטה קצת יותר מבוססת ולא "כי ככה אני מרגישה אינטואיטיבית", איך אתם מחשבים הפסד תשואה חליפית? על איזה נתונים מסתמכים?
מן הסתם צריך להסתמך על נתוני עבר (כי אלו הנתונים היחידים שיש). על כמה זמן אחורה מסתכלים?
אשמח לשמוע איך אתם עושים חישובים כאלו כשנתקלים בבעיות שדורשת חישוב הפסד תשואה חלופית.

מכיוון שלא תצליחי לתזמן מכירה בשער נמוך - כי מי יודע אם ירד יותר, או בכלל יעלה, מציע למכור בחלקים ולא לנסות לתזמן את השוק

:lol:
ברור שעדיף לבצע את ההעברה כששער הדולר כמה שיותר נמוך. אם סתם כקוריוז מסתכלים על השנתיים האחרונות, יש הבדל של 12% בין השער היום לשער הנמוך ביותר שהיה באותן שנתיים. אז יוצא שאנחנו יושבים ומחכים (וייתכן שנחכה לנצח ) לירידת שער הדולר.
הטיעון שאני נתתי לזוגי שבהמתנה הזו אנחנו מפסידים תשואה חלופית. אבל כדי לקבל החלטה קצת יותר מבוססת ולא "כי ככה אני מרגישה אינטואיטיבית", איך אתם מחשבים הפסד תשואה חליפית? על איזה נתונים מסתמכים?
מן הסתם צריך להסתמך על נתוני עבר (כי אלו הנתונים היחידים שיש). על כמה זמן אחורה מסתכלים?
אשמח לשמוע איך אתם עושים חישובים כאלו כשנתקלים בבעיות שדורשת חישוב הפסד תשואה חלופית.

דעתי בשנקל: לא ברור בכלל ששער הדולר ירד בזמן הקרוב. העולם הולך לקריסה דפלציונית מסיבית (סין, ברזיל, רוסיה ועוד הרבה אחרים). במצב הזה חברות ממשות נכסים כדי להשיג מזומנים לתשלום חובותיהן (כי רובן ממונפות עד הצוואר וחייבות לשרת את החוב בכל מחיר). זה יצור בטווח הקצר ביקוש גדול לדולר, כלומר שערו יעלה ביחס לשאר המטבעות. אני לא רואה סיבה שזה יהיה שונה בהקשר לשקל- אנחנו כלכלה שרכיב מהותי בה הוא יצוא תעשייתי של שירותים ומוצרים, וכשהייצוא יפגע הדולר יתחזק.

יש כאן שתי בעיות:
1. תזמון שוק המט"ח
2. תזמון שוק המניות.

נניח והיום באמת יהיה השער דולר/שקל הנמוך ביותר מהיום ועד עולם והחלטתם להמיר את כל השקלים לדולרים בבת אחת כי יש לכם כדור בדולח מט"חי.
העברתם את הדולרים לחו"ל ורכשתם בכולם קרנות של וואנגארד רק בשביל לגלות שהיום הוא גם השיא של המדד בעשור הקרוב.
בשבוע הבא אתם תתעוררו ותראו שתיק ההשקעות שלכם שווה חצי ממה שהוא היה שווה בשקלים!
האם הרווחת משהו מתזמון מושלם של שער השקל/דולר?

עכשיו תקחי את הדוגמא ההפוכה:
כדור הבדולח שלך הוא דווקא בשוק ההון ואת יודעת בוודאות שהמניות הולכות לעלות ב-50% אבל את לא יודעת כלום על המט"ח.
את ממירה את כל השקלים למט"ח ורוכשת את הקרנות שרצית.
בעוד שנה מהיום יש לך תשואה של 50% בשווי הדולרי אבל הפלא ופלא - שער השקל/דולר התרסק ב-90%.
אם היית מחכה שנה היית יכולה לקנות פי 5 יותר מניות ממה שקנית בפועל לפני הזינוק במחירי המניות שידעת שיקרה.

כמובן שהמקרים האלו הם קיצוניים אבל מכיוון שאני יודע שאני לא יודע לתזמן - לא את שוק ההון ולא את שוק המט"ח - אז אני לא מנסה.
התשובה שלי לבעיה הזו היא מיצוע.
אני חוסך בעקביות וממיר שקלים לדולרים באופן קבוע (כמעט פעם ברבעון) ללא תלות בשער הדולר.
את הדולרים אני מעביר לחו"ל ורוכש מניות בהדרגה כשיש לי כסף פנוי ללא תלות בגובה המדד.

יש לי בעיה שלדעתי עולה לנו בתשואה פוטנציאלית, ואשמח לחוות הדעת מחברי הפורום המלומדים D:
אתחיל בתיאור המצב שבו אני נמצאת ואסיים בשאלה. כיום סך הנכסים שלנו מורכב מחשבון בוונגרד (שמסודר בדיוק כמו שאנחנו רוצים ) וחשבון בבנק ישראלי (שהרכבו מבוסס על יועץ ההשקעות של הבנק, נקנה לפני שנתיים ומאז לא נגענו).
מכיוון שלפי הקצאת הנכסים שלנו רוב הכסף אמור לשבת בקרנות של וונגרד, החלטנו שאין טעם לשמור כסף בשקלים מעבר לחלק שהגדרנו לאג"ח ממשלת ישראל ולמדד ת"א 25.
משמע, אנחנו רוצים למכור את רוב התיק שלנו, להמיר לדולרים ולהעביר לוונגרד.
פשוט תעשי עכשיו, תחסכי לעצמך כאב ראש וחרטות מיותרות, אף אחד לא יודע מה יהיה.

אני היתי הולכת עם ההחלטה שלך, ללא קשר לשער הדולר. יתכן כי שער הדולר היום יהיה השער הנמוך ב 5 שנים הבאות. אי אפשר לדעת, לאני ראיתי כבר את הדולר בשער של 5 לפני יותר מחמש שנים. פשוט אי אפשר לדעת מה צופן העתיד.

פשוט תראי לו את הדרך החוצה.
תשואה אלטרנטיבית את יודעת בוודאות שאת מפסידה ואילו את השוק אין לך מושג אם כן או לא תצליחי לתזמן.
המסקנה ברורה.
ואגב, אפרופו תזמון: שער הדולר של היום נראה (לי) סביר לחלוטין. אם היינו באיזה נק' שיא מיוחדת שלא נצפתה שנים, אולי הייתי מבין אותך יותר.

אם סתם כקוריוז מסתכלים על השנתיים האחרונות, יש הבדל של 12% בין השער היום לשער הנמוך ביותר שהיה באותן שנתיים.
תבדקי גם מה ההבדל בין השער היום לשער הגבוה ביותר שהיה בשנים האחרונות, ותגלי שאם תחכי יכול להיות שרק יהיה יותר גרוע. כמו שהשער יכול לרדת, הוא יכול גם לעלות. בניגוד לאינפלציה או תשואת המניות שבאופן ממוצע בטווח הארוך הן עולות, בשער הדולר לעומת השקל אין מגמה ברורה לכאן או לכאן בשנים האחרונות.

תשואה אלטרנטיבית את יודעת בוודאות שאת מפסידה ואילו את השוק אין לך מושג אם כן או לא תצליחי לתזמן.
איזו תשואה אלטרנטיבית היא מפסידה בוודאות אם שוק המניות מתרסק ב-50% בשבוע הבא?
לדעתי האישית אי אפשר לתזמן לא את שוק המט"ח ולא את שוק המניות.
מה שהיא מנסה זה לתזמן את שניהם במכה אחת.

יש כאן שתי בעיות:
1. תזמון שוק המט"ח
2. תזמון שוק המניות.

נניח והיום באמת יהיה השער דולר/שקל הנמוך ביותר מהיום ועד עולם והחלטתם להמיר את כל השקלים לדולרים בבת אחת כי יש לכם כדור בדולח מט"חי.
העברתם את הדולרים לחו"ל ורכשתם בכולם קרנות של וואנגארד רק בשביל לגלות שהיום הוא גם השיא של המדד בעשור הקרוב.
בשבוע הבא אתם תתעוררו ותראו שתיק ההשקעות שלכם שווה חצי ממה שהוא היה שווה בשקלים!
האם הרווחת משהו מתזמון מושלם של שער השקל/דולר?

עכשיו תקחי את הדוגמא ההפוכה:
כדור הבדולח שלך הוא דווקא בשוק ההון ואת יודעת בוודאות שהמניות הולכות לעלות ב-50% אבל את לא יודעת כלום על המט"ח.
את ממירה את כל השקלים למט"ח ורוכשת את הקרנות שרצית.
בעוד שנה מהיום יש לך תשואה של 50% בשווי הדולרי אבל הפלא ופלא - שער השקל/דולר התרסק ב-90%.
אם היית מחכה שנה היית יכולה לקנות פי 5 יותר מניות ממה שקנית בפועל לפני הזינוק במחירי המניות שידעת שיקרה.

כמובן שהמקרים האלו הם קיצוניים אבל מכיוון שאני יודע שאני לא יודע לתזמן - לא את שוק ההון ולא את שוק המט"ח - אז אני לא מנסה.
התשובה שלי לבעיה הזו היא מיצוע.
אני חוסך בעקביות וממיר שקלים לדולרים באופן קבוע (כמעט פעם ברבעון) ללא תלות בשער הדולר.
את הדולרים אני מעביר לחו"ל ורוכש מניות בהדרגה כשיש לי כסף פנוי ללא תלות בגובה המדד.
הודעה שלמה של @daat99 בלי אזכור בודד של המילה דיבידנד. למסגר ולתלות ;)
בלי קשר אני מסכים עם התשובות, היתה לי התלבטות דומה לגבי מכירת כל התיק הקיים כדי לבנות תיק פאסיבי במקומו ופשוט כשקיבלתי את ההחלטה התעלמתי לחלוטין משערים ומדדים ועשיתי את השינויים בלי להסתכל לאחור. גם מיצוע הוא אופציה לא רעה.

איזו תשואה אלטרנטיבית היא מפסידה בוודאות
שכחתי את המילה 'בתוחלת'. הדס כתבה שהיא אמרה לבן זוגה שהם מפסידים תשואה חלופית, הנחתי שהיא מתכוונת שמכיוון שהתיק שהמליץ היועץ מושקע בניירות לא אופטימליים ועם דמי ניהול יקרים, אז..
אם לא רוצים לתזמן כלום אז היידה מכבי.
לא בוודאות בפועל כמובן. אפריורית כן.

הודעה שלמה של @daat99 בלי אזכור בודד של המילה דיבידנד. למסגר ולתלות ;)
אני ממש מתנצל ואני מבטיח להשתדל לא לחזור על הטעות הזו שוב!
רק בשביל לכפר על הטעות החמורה הזו:
חברת CBSH הגדילה את הדיבידנד שלה ב-5% אתמול ובכך ממשיכה רצף הגדלת דיבידנדים של 47 שנים!
זו כמובן לא המלצה לרכישה (רק 5%?!?!?! שיתביישו להם...) :)

@daat99
ואם כבר נזיפות וציונים לשבח שתדע לך שאם אני קולט שפוסט כלשהו שלי לא זכה ממך ללייק אני נכנס ללחץ היסטרי.
אני נחרד לחשוב עד כמה גרוע הפוסט כנראה היה אם לא נתת בלייק.

תודה רבה לכל המגיבים, ידעתי שהסולידים יעשו לנו סדר בראש.
@קפבלנקה צודק, דמי ניהול יקרים בניירות שאיננו מעוניינים בהם.
וגם לי שער הדולר נראה סביר ביותר.
אני חושבת שבעזרת הטיעונים שהעלתם הצלחתי לשכנע אותו... עכשיו רק נשאר לנו להחליט על מיצוע או בבת אחת.
תודה רבה לכולם!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S הערכת תשואה בהלמן אלדובי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
י האם מקובל להעביר הערכת שמאי לקונה פוטנציאלי? נדל"ן 10
A הערכת שווי נכס ע"ב שכר דירה (עסקי+מגורים) נדל"ן 6
AsherV הערכת מחיר ללפטופ יד 2 אוף טופיק 2
ptom הערכת דמי ניהול נסתרים לצרכי סימולציית מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
The Thinker הערכת שווי של עסק דיגיטלי (אפליקציית מובייל) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
romrom הערכת מחיר דירה למשתכן ותועלת שולית פוחתת למטר נדל"ן 15
T הערכת סיכון - תשלום 100% מראש בדירה על הנייר נדל"ן 18
A התייעצות לגבי הערכת סיכונים במינוף שוק ההון 12
י התייעצות לגבי הערכת סיכונים/סיכויים שוק ההון 3
N הערכת שמאי נדל"ן 5
Ron.B הערכת שווי בעלות בנכס דמי מפתח נדל"ן 12
ה ריהוט ישן - הערכת שווי אוף טופיק 10
N הערכת שמאי למשכנתא נדל"ן 29
S עזרה -למידת הערכת שווי חברות שוק ההון 11
S הערכת שווי למשכנתא - דירה על הנייר נדל"ן 18
Y הערכת סיכון של אג"ח שוק ההון 7
A הערכת שווי לדירה במצב רעוע נדל"ן 38