• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הערכת דמי ניהול נסתרים לצרכי סימולציית מס

• פותח הנושא פותח הנושא ptom
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ptom

משתמש רגיל
דירוג
49
שלום לכולם,

שואל בשביל חברה - יש על שמה קופ"ג שנפתחה והופקד אליה סכום לפני שנת 2005, ובעלת ותק של מעל 15 שנים. לפיכך, ולפי הכתוב ב"כל זכות" - ניתן למשוך את הכסף בכל עת והוא פטור ממס.
אני מנסה לבצע סימולציית מס כדי לראות עד כמה יהיה משתלם למשוך את הכסף ולהשקיעו עצמאית לעומת לשמור אותו שם, אך אני מתקשה להעריך את דמי הניהול האפקטיביים. קראתי את השרשור הזה, המדבר על מקורות שונים לדמי ניהול "נסתרים" אבל לא נראה שהגיעו פה לאיזשהו קונצנזוס לגבי דרך נכונה להעריך עלויות נסתרות כאלה.
לפי האתר של מיטב, בדף של מסלול עוקב סנופי, דמי הניהול הכוללים יוצאים 0.51%. על פניו זה לא כזה נורא, אבל ראיתי באיזה שרשור אחר שככלל אצבע אפשר להוסיף עוד אחוז שלם לזה. עד כמה כלל האצבע הזה עובד? הדיוק בדמי הניהול הוא די חשוב לתוצאות של הסימולציה הרי.
אגב, בדף הנ"ל יש גרף עוגה מאוד מוזר שלפיו החשיפה למניות בקופה נראית פחות מרבע, למרות שכתוב "שיעור חשיפה אפקטיבית למניות - 98.74%.. לא בטוח מה זה אומר, ואיך ניתן להתחשב בעקיבה פחות מדוייקת / חשיפה של רק חלק מהסכום למדד.

כשהשתמשתי בכלל האצבע הנ"ל של תוספת אחוז דמי ניהול נסתרים (כלומר 1.51% כולל), ובהנחת 6% תשואת שוק ממוצעת יצא לי שלמשוך ולהשקיע עצמאית בקרן אירית צוברת כלל עולמית (דמי ניהול 0.2%) משווה (אחרי מסים כמובן) את הביצועים של קופת הגמל כבר אחרי 10 שנים. אבל אני לא בטוח כמה ההנחות שלי הגיוניות.

אפשר לראות מה הוצאות ניהול השקעות במסלולים האלה - מדובר בערך ב- 0.05% בשנה.
לגבי פערים נוספים בין תשואת המדד לבין המסלול מתייחסים כאן להשקעה במזומן / הלוואות לעמיתים שלא מייצרים תשואה לחוסכים. נניח שמדובר ב- 10% מנכסי המסלול אז כעת אפשר להפחית את התשואה הזאת מהתשואה הפוטנציאלית שיכלת להשיג על אותו מדד.

שלום לכולם,

שואל בשביל חברה - יש על שמה קופ"ג שנפתחה והופקד אליה סכום לפני שנת 2005, ובעלת ותק של מעל 15 שנים. לפיכך, ולפי הכתוב ב"כל זכות" - ניתן למשוך את הכסף בכל עת והוא פטור ממס.
אני מנסה לבצע סימולציית מס כדי לראות עד כמה יהיה משתלם למשוך את הכסף ולהשקיעו עצמאית לעומת לשמור אותו שם, אך אני מתקשה להעריך את דמי הניהול האפקטיביים. קראתי את השרשור הזה, המדבר על מקורות שונים לדמי ניהול "נסתרים" אבל לא נראה שהגיעו פה לאיזשהו קונצנזוס לגבי דרך נכונה להעריך עלויות נסתרות כאלה.
לפי האתר של מיטב, בדף של מסלול עוקב סנופי, דמי הניהול הכוללים יוצאים 0.51%. על פניו זה לא כזה נורא, אבל ראיתי באיזה שרשור אחר שככלל אצבע אפשר להוסיף עוד אחוז שלם לזה. עד כמה כלל האצבע הזה עובד? הדיוק בדמי הניהול הוא די חשוב לתוצאות של הסימולציה הרי.
אגב, בדף הנ"ל יש גרף עוגה מאוד מוזר שלפיו החשיפה למניות בקופה נראית פחות מרבע, למרות שכתוב "שיעור חשיפה אפקטיבית למניות - 98.74%.. לא בטוח מה זה אומר, ואיך ניתן להתחשב בעקיבה פחות מדוייקת / חשיפה של רק חלק מהסכום למדד.

כשהשתמשתי בכלל האצבע הנ"ל של תוספת אחוז דמי ניהול נסתרים (כלומר 1.51% כולל), ובהנחת 6% תשואת שוק ממוצעת יצא לי שלמשוך ולהשקיע עצמאית בקרן אירית צוברת כלל עולמית (דמי ניהול 0.2%) משווה (אחרי מסים כמובן) את הביצועים של קופת הגמל כבר אחרי 10 שנים. אבל אני לא בטוח כמה ההנחות שלי הגיוניות.
0.51% לעומת 0.07%? ברור שלמשוך ולהשקיע עצמאית עדיף.

0.51% לעומת 0.07%? ברור שלמשוך ולהשקיע עצמאית עדיף.
למה אתה אומר 0.07%? זה מוצר כלשהו של ואנגרד?
אני חשבתי על השוואה לנייר ערך 1159235 של ishares (דמי ניהול 0.2%) כי העניין עם מס הירושה קצת מטריד אותי (אולי לא בצדק, אם ההבדל מאוד משמעותי).

1691913424993.png

קודם כל תודה רבה.
אני מנסה להבין כמה הטבלה הזו רלוונטית לקרן מחקה S&P500 של מיטב..
* ניהול השקעות - במוצר הנ"ל כתוב "הוצאות ניהול השקעות 0.05%". אני מניח שפה בטבלה מדובר בדוגמה של קרן מנוהלת אקטיבית, לכן ניהול ההקשעות גבוה יותר?
* קש דראג - אני מניח שהכוונה לאחוזים במזומן שלא "עובדים", אם להאמין לחשיפה האפקטיבית למניות כאן זה פחות מ1.5% במקום 3%, אבל אין לי מושג איך להמיר את זה לאחוזי דמי ניהול...
* מס על דיבידנדים - לא יודע כמה הוא רלוונטי פה, ייתכן ומשקיעים בקרנות צוברות, ואת דמי הניהול שלהם מחזירים חזרה לבית ההשקעות (כפי שנכתב איפשהו באחד השרשורים בנושא).

אני חשבתי על השוואה לנייר ערך 1159235 של ishares (דמי ניהול 0.2%)
לא מכיר מספרים, אבל אם אתה מדבר על קרן מחקה סנופי של אישרז שנסחרת בארץ אז דמי הניהול שלה הם 0.07%
כי העניין עם מס הירושה קצת מטריד אותי
זה לא קשור למנפיק אלא למקום התושבות של הקרן.
גם אישרז וגם ונגארד הם חברות ענק עם חברות בת באירלנד ובארה"ב (ובעוד מדינות)
כלומר לשתיהן יש גם קרנות אמריקאיות שחשופות למס ירושה וגם קרנות איריות שלא חשופות למס ירושה.

לא צריכה להיות בעיה לנייד את קופת הגמל לקופת גמל אחרת בדמי ניהול מופחתים תוך שמירת מלוא הזכויות. אם הסכום מספיק גבוה, ניתן גם להעביר ל-IRA.

לא צריכה להיות בעיה לנייד את קופת הגמל לקופת גמל אחרת בדמי ניהול מופחתים תוך שמירת מלוא הזכויות. אם הסכום מספיק גבוה, ניתן גם להעביר ל-IRA.
דמי הניהול שפירטתי הם כבר בהנחת מעבר למסלול פסיבי עם דמי ניהול נמוכים (כרגע הסכום נמצא במסלול אחר עם דמי ניהול גבוהים יותר).
IRA לא רלוונטי, מדובר בסכום קטן מ50K...

לא מכיר מספרים, אבל אם אתה מדבר על קרן מחקה סנופי של אישרז שנסחרת בארץ אז דמי הניהול שלה הם 0.07%

זה לא קשור למנפיק אלא למקום התושבות של הקרן.
גם אישרז וגם ונגארד הם חברות ענק עם חברות בת באירלנד ובארה"ב (ובעוד מדינות)
כלומר לשתיהן יש גם קרנות אמריקאיות שחשופות למס ירושה וגם קרנות איריות שלא חשופות למס ירושה.
תודה רבה! איכשהו פספסתי ולא הכרתי את הקרן הזו o_o
השוותי לACWI הכלל עולמי משום מה..

לא צריכה להיות בעיה לנייד את קופת הגמל לקופת גמל אחרת בדמי ניהול מופחתים תוך שמירת מלוא הזכויות
לא צריכה להיות בעיה, השאלה אם זה משתלם.
בגדול במסלול מנוהל (לא IRA), כל עוד דמי הניהול לא שליליים (כלומר כל עוד הם לא משלמים לך) לרוב זה פשוט לא משתלם יחסית לתיק השקעות רגיל

תודה רבה! איכשהו פספסתי ולא הכרתי את הקרן הזו o_o
השוותי לACWI הכלל עולמי משום מה..
אין שום דבר רע בקרן העולמית (אישית אני בעד פיזור עולמי).
אבל אתה לא יכול להשוות את דמי הניהול שלה לגמל, כי המסלולים שונים.
ברוב הקרנות מסלול עולמי יותר יקר ממסלול סנופי.

אם כבר זה עוד יתרון לתיק העצמאי על פני גמל - הוא נותן לך את האפשרות להשקיע במדד עולמי במקום רק בסנופי

* ניהול השקעות - במוצר הנ"ל כתוב "הוצאות ניהול השקעות 0.05%". אני מניח שפה בטבלה מדובר בדוגמה של קרן מנוהלת אקטיבית, לכן ניהול ההקשעות גבוה יותר?
אתה מוזמן להזין איזה נתונים שאתה רואה לנכון.
* מס על דיבידנדים - לא יודע כמה הוא רלוונטי פה,
רלוונטי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Ron.B הערכת שווי בעלות בנכס דמי מפתח נדל"ן 12
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
י האם מקובל להעביר הערכת שמאי לקונה פוטנציאלי? נדל"ן 10
A הערכת שווי נכס ע"ב שכר דירה (עסקי+מגורים) נדל"ן 6
AsherV הערכת מחיר ללפטופ יד 2 אוף טופיק 2
The Thinker הערכת שווי של עסק דיגיטלי (אפליקציית מובייל) השקעות אלטרנטיביות 16
romrom הערכת מחיר דירה למשתכן ותועלת שולית פוחתת למטר נדל"ן 15
T הערכת סיכון - תשלום 100% מראש בדירה על הנייר נדל"ן 18
A התייעצות לגבי הערכת סיכונים במינוף שוק ההון 12
י התייעצות לגבי הערכת סיכונים/סיכויים שוק ההון 3
N הערכת שמאי נדל"ן 5
S הערכת תשואה בהלמן אלדובי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה ריהוט ישן - הערכת שווי אוף טופיק 10
N הערכת שמאי למשכנתא נדל"ן 29
S עזרה -למידת הערכת שווי חברות שוק ההון 11
S הערכת שווי למשכנתא - דירה על הנייר נדל"ן 18
Y הערכת סיכון של אג"ח שוק ההון 7
A הערכת שווי לדירה במצב רעוע נדל"ן 38
שלי טיול ליפן-הערכת עלויות אוף טופיק 16
S הערכת תשואות - למה ואיך? שוק ההון 3
ק הערכת מחיר דירה כאשר אין אפשרות להשכיר או למכור אותה נדל"ן 49
Oracle הערכת שווי תיק מבוסס דולרים שוק ההון 5
Powerslave הערכת סיבולת סיכון שוק ההון 43
א הערכת ייעוץ פנסיוני צרכנות פיננסית 1
flower הערכת נכסים שוק ההון 3
yanosh34 הערכת שווי דירה נדל"ן 109
ה הערכת תשואה חלופית שוק ההון 13
Y דמי ניהול בקרן השתלמות ופנסיה לא פעילים פוסטים מאיכות נמוכה 2
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
נועה28 היכן כתובים דמי הניהול של קרן סל אירית עוקב מדד באתר JUSTETF? שוק ההון 1
M דמי תיווך ממוכר נדל"ן 10
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
Count Olaf דמי ועד בית גבוהים מדי לתמורה? נדל"ן 74
S דמי ניהול כאחוז מהצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L דמי ניהול קרן כספית שוק ההון 1
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ת אשמח לעזרתכם - חישוב דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א חנות עם דיר מוגן (דמי מפתח) עם פוטנציאל פינוי בינוי נדל"ן 1
M דמי ניהול בפנסיה, השתלמות וגמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
N חישוב דמי ניהול מצבירה - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
V העלאת דמי ניהול בקרנה"ש, מיטב דש לשעבר IBI שהיו חלק מקבוצת רכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
L דמי ניהול אל מול תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
S חיפוש חלופה ל SGOV שהעלתה לאחרונה דמי ניהול שוק ההון 11
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L האם ויתור על סוכן פנסיוני - השתלמות וגמל - יכול להוריד דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D דמי ניהול קופוג מסלול אינדקס במנורה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
C תשלום דמי ניהול קופג IRA ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Peace טבלה מסודרת עם דמי ניהול מצבירה והפקדה לפנסיה מקיפה ומשלימה - קיימת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
E החזר דמי ביטוח לאומי עקב מכירת RSU לאחר עזיבת החברה מיסים 12

נושאים דומים

Back
למעלה