• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

העלאת מחירים סמויה

• פותח הנושא פותח הנושא yossik
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
גם בחברות הביטוח העליות דרמטיות. האם יכול להיות שב-10+ השנים האחרונות יותר מידי עובדים הרוויחו יותר מידי, והצטבר "כסף עומד"? אם החברות יכולות להרים את המחירים בצורה כה דרמטית, זה אומר שאנחנו מסוגלים לשלם אותם. תוהה לגבי המדינה שתחפש דרכים יצירתיות לגרוף עוד מיסים מהאזרחים.
בקורונה חילקו יותר מדי כסף והמשכורות עלו, ההנפקות עלו, המכירות עלו. עכשיו העסקים נשארים בעיקר עם ריבית שפתאום עלתה ושכר עבודה שקפץ וכל המחירים של המוצרים הגולמיים עלו כמעט (הכסף של הרבה חברות כבר הושקע בדברים אחרים או שהם בנו על צמיחה או שהם גייסו חוב או שהם חילקו דיבידנדים. חוץ מכמה חברות שטובעות במזומנים, בעיקר סיניות). הפתיחה של סין גרמה לסוג של עודף ביקוש לזמן מסוים (של ברזל למשל) עם המלחמה באוקראינה והבצורות המתמשכות (פולי קפה למשל מברזיל כל הזמן בבעיה). לזה יש להוסיף עלויות מימון שעלו בגלל הריבית והאגחים. השוק פתרום גם לא רוצה סיכון אז קשה למחזר חובות (ראה למשל את אגח של חנן מור).

זה שילוב של צד הביקוש וההיצע. יש יותר מדי אנשים במעמד הביניים פתאום, אבל יש פחות פולי קפה (זה סתם על דוגמת הקפה, אבל בכלליות יש פחות יבולים) והם לא מדביקים את הקצב. על זה נוסיף את הבצורות ואת המעבר של מדינות מכלכלת חקלאות לכלכלה מתקדמת וקיבלנו שוק בהיצע. אני חושב שזה דומה לענף הנדל"ן שאין מספיק דירות. קצב גידול האוכלוסייה הוא אמנם לינארי כבר הרבה שנים (אולי להוציא את ישראל) בעולם המערבי, אבל הוא עם איכות חיים גבוהה יותר ולכן כנראה צורך יותר בצורה חריגה. אחרי הקורונה התפרצו הרבה ביקושים, אבל זה לא שייצרו הרבה שדות חדשים בקורונה (אפשר להסתכל בארץ פה שכורתים עצי זית כי זה לא משתלם היום ועדיף להנפיק את הקרקע. אנחנו רואים את זה גם במפעל של אנג"ל. כל הייצור הולך למדינות עולם שלישי שכל כמה זמן יש שם הפיכה/מלחמה/בעיה).

לסיכום, אלו התנודות הרגילות של השוק שמתאים את עצמו.

הנה כמה השוואות מחירים של מוצרים גולמיים לפי שוק הסחורות לכמויות כלשהן (אני לא באמת מבין מה אומרת כל כמות, אבל זה השוואה של אותה כמות):
בדצמבר 2019היום
זהב14771927
כסף1723.6
נחושת2.83.8
אורניום25.2558.5
נפט59.187.4
דלק1.642.62
חיטה528574
אורז12.316.7
סוכר13.1826.66
תפוחי אדמה18.223.5
תירס366469
סלמון57.589
קקאו26523595

נערך לאחרונה ב:
מה שנחרט בזכרוני, הייתי נער צעיר אז. זה השימוש הנרחב בסיגריות כאמצעי תשלום. זה הגיוני. תמיד יש לזה ביקוש ( אז כמעט כולם עישנו) זה לא מתקלקל, אפשר לפרוט את זה (פאקט, חפיסה, סיגריה, חצי סיגריה) . יש לזה תמחור קבוע, ויש גם מימד של איכות (מרלבורו ועד נובלס). ההברחות של מרלבורו מלבנון היו אוצר בלום למבריחים וכנ"ל לאנשים שגרו בשטחים, הם יכלו להשיג סיגריות תוצרת חוץ, בישראל זה לא היה בנמצא, וכך הם עשו קופה. (אין לי מושג איך הם השיגו אותם, אולי הברחות מירדן ומצרים, בכל מקרה הייתה אז תנועה חופשית בין ישראל לשטחים, עזתי יכל לנסוע לתל אביב באוטו שלו ללא הגבלות). זה כמעט יעיל כמו כסף.
הדבר הנוסף שזכור לי, זה שכולם מיד כשנכנסה משכורת קנו מה שיכלו לחודש הקרוב. החנויות היו מלאות ב-10 לחודש ובשאר הימים ריקות.
לאמא שלי יש סיפורים מתקופת הצנע שחבל על הזמן.
מרתק. תודה!

שום דבר ממה שסיפרת לא מוכר לי, ואני הייתי באמצע שנות ה-20 שלי.
כנראה חיינו בעולמות שונים :)

גם לי זה לא מוכר

מה שקרה במציאות שלי זה שכולם הצמידו לדולר, היה בבנק חשבון פצ"מ (פקדון צמוד מט"ח) שביום שבו קבלת המשכורת, היית הולך לבנק ומפקיד הכסף שם

עם זאת, כיום האינפלציה היא תופעה כלל עולמית, כך שלא ברור לי איך הדולר יפתור הבעיה (כיום הוא מקור הבעיה), אולי צריך "פקדון צמוד זהב"?

מבחינתי, הבעיה עם הקפה הזה היא מתחום הטעם :)
טעם זה משהו נרכש. 20 שנה שתיתי נס קפה עלית עברתי למשהו אחר שחברה שלי שתתה והיום עלית בלתי אכיל בעיני..

לפחות ברכבים זו תוצאה של עלייה בגניבות, חברות הביטוח הפסידו הרבה מאוד כסף.
איזה מזל שעכשיו יש ממשלה שמטפלת סוף סוף בנושא המשילות והפשע.
ביטוח צד ג עלה בעשרות אחוזים ובתוכו אין ביטוח גניבות.
כמו תמיד אם אפשר להעלות מחיר ימצאו סיבה, אין שוק חופשי תחרותי בארץ בהרבה תחומים ויש המון קרטלים.
זה כמו עם הדולר כאשר עולה בשביל קרטלים סיבה טובה ומוצדקת לעליית מחירים, אומנם כאשר דולר יורד שוכחים להוריד או שמורידים טיפ טיפה.

נערך לאחרונה ב:
מה שנחרט בזכרוני, הייתי נער צעיר אז. זה השימוש הנרחב בסיגריות כאמצעי תשלום. זה הגיוני. תמיד יש לזה ביקוש ( אז כמעט כולם עישנו) זה לא מתקלקל, אפשר לפרוט את זה (פאקט, חפיסה, סיגריה, חצי סיגריה) . יש לזה תמחור קבוע, ויש גם מימד של איכות (מרלבורו ועד נובלס).
בבתי הכלא זה המטבע היחידי

היום קניתי גפילטע פיש בסופר שוק פייסל הגדול בנהריה.
9.90 לצנצנת כמו בשנים עברו ללא עליית מחיר. קרפיון ודג כסיף, תכולת הדגים 50%. השאר זה כרגיל כמו שסבתא מכינה עם לחם גזר וכו'.
גם בדקתי מה זה דג כסיף כי נראה לי שזה דג שמוזיל עלות אבל הוא ממשפחת הקרפיונים אז זה בסדר.
לעומת זאת, בשופרסל מוכרים גפילטע 'בסגנון גפילטע' ב 11 כשתכולת הדג היא 10% והשאר רשימה ארוכה. אם זה לא עושק אז מהי הגדרת עושק...
ג.נ. פולני מצד אמא, צבר דור 5 מצד אבא אבל לא מוותר על גפילטע, קוגל ירושלמי, טשולנט ורגל קרושה.

יש מתכון סולידי?
(אפשר לשלוח לשרשור טיפים לבישול. לא מצאתי באתר מתכון...)

היום קניתי גפילטע פיש בסופר שוק פייסל הגדול בנהריה.
עד עכשיו לא התרגלתי כאשר לקציצת דג קוראים גפילטע פיש.
כמו שהבנתי זה בעיקר יהודי פולין עשו קומבינה כזו (אין שום דבר נגד יהודי פולין :) ). כמובן בייצור תעשייתי הרבה יותר קל לייצר קציצת דג מאשר דג ממולא.
דרך אגב דעה אישי קרפיון (אפילו קרפיון פראי) ממולא זה לא גפילטע פיש הטעים ביותר, אני אישי הכי אהבתי דג זאב (north pike) ממולא.
בארץ הכי אהבתי מסלמון וגם מסלמון אלתית, בזמן אחרון המחירים שלהם עלו בטירוף וגם כמעט אין מבצעים.

ובגדול לפותח האשכול
אם יש לך ליד הבית רמי לוי או אושר עד וכו'

הכי כדאי לקנות במקומות האלה
הם זולים בפערים מטורפים
שאני לא מבין איך אנשים קונים בחנויות אחרות
זה פערים של 20-30 אחוז

שבקניה חודשית זה יכול להגיע לקרוב ל1000 שקל!!!

שוקולד, כל יום אני צורך כחצי שורה. רק 80% קקאו וצפונה.
משקל מקובל לחפיסה 100גרם ובזמן האחרון הקטינו ל 80-85 גרם וגם העלו בשקל >:D

אותי הרבה יותר מטריד זה העליות עכשיו של דיפלומט
שמעלים בפעם הרביעית ברציפות
וזה עובר בכזאת קלות

אותי הרבה יותר מטריד זה העליות עכשיו של דיפלומט
שמעלים בפעם הרביעית ברציפות
וזה עובר בכזאת קלות
ממש בקלות... כתבות כל חמש דקות, כאילו דיפלומט ומוצרי הייבוא שלה היא הבעיה שלנו, ולא חברות הייצור המקומיות שמקטינות אריזות ומעלות מחירים.
הרבה מהעליות של דיפלומט הן בסך הכל תיקון אינפלציוני, אין סיבה שהמחיר ישאר 15.50 אם 15.50 היום שווה 10% פחות מלפני שנתיים. אבל הציבור לא מבין דקויות כאלה.

כשהדירה שלהם עולה עוד 100 אלף בשנה הם מבינים יפה, למרות שאלה אותם קירות כמו שנה שעברה.
כשהכסף קונה פחות מוצרים בגלל שערכו פחת... זה ממש קסם על טבעי.

ממש בקלות... כתבות כל חמש דקות, כאילו דיפלומט ומוצרי הייבוא שלה היא הבעיה שלנו, ולא חברות הייצור המקומיות שמקטינות אריזות ומעלות מחירים.
הרבה מהעליות של דיפלומט הן בסך הכל תיקון אינפלציוני, אין סיבה שהמחיר ישאר 15.50 אם 15.50 היום שווה 10% פחות מלפני שנתיים. אבל הציבור לא מבין דקויות כאלה.

כשהדירה שלהם עולה עוד 100 אלף בשנה הם מבינים יפה, למרות שאלה אותם קירות כמו שנה שעברה.
כשהכסף קונה פחות מוצרים בגלל שערכו פחת... זה ממש קסם על טבעי.
מי אמר לך שהציבור מקבל את זה שערך הדירה עולה ב100 אלף שקל לשנה?
זה גם תוצאה של שליטת מונופול אחיד לתפיסתי בדמותה של רמ"י

דיפלומט -כנ"ל יחסית חסרת תחרות- ולכן הם יכולים לעלות

ואין טענה על דיפולמט כי דיפלומט היא בסך הכל חברה שאמורה להרוויח
מה שמפריע זה החוסר תחרות

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מי אמר לך שהציבור מקבל את זה שערך הדירה עולה ב100 אלף שקל לשנה?
זה גם תוצאה של שליטת מונופול אחיד לתפיסתי בדמותה של רמ"י

דיפלומט -כנ"ל יחסית חסרת תחרות- ולכן הם יכולים לעלות

ואין טענה על דיפולמט כי דיפלומט היא בסך הכל חברה שאמורה להרוויח
מה שמפריע זה החוסר תחרות
הציבור (70% בעלי נכס) מדבר השכם והערב על כמה נדל"ן זה בטוח ו"אח שלי, קניתי במיליון 500, שווה כבר 2.2". הוא מבין עליית ערך.

זה ממש לא קשור למונופול כזה או אחר, מה שמשנה זה היכולת של הציבור להבין קונספטים כלכליים.
מכיוון שלא מלמדים שום קונספט כלכלי בבתי הספר, לציבור יש הבנה מעוותת של הכלכלה, והוא מבין רק חלקים ספורדיים ממנה.
למה הדבר דומה, לאדם שידיעתו על ציור מסתכמת בכך שיש בעולם צבע כתום, ירוק ובורדו, והיה פעם צייר שחתך לעצמו את האף בגרמניה. ולכן הוא משקיע בטושים בורדו.

אדם שמבין לעומק את הקונספט של אינפלציה (הוא כבר במיעוט הציבור) מבין שאם יש אינפלציה שנתית של 5%, ייקור של 5% במוצר - זה כמעט מחוייב המציאות.
שוב, גם תחרות לא תועיל להוריד מוצר מתחת לעלייה האינפלציונית - שהיא ערך הכסף שירד, וצריך לפצות עליו (אלא אם מצאו דרך להוזיל ייצור\שינוע, וזה כבר לא קשור).

דמיין שהמחיר בסופר נקוב בשעות עבודה, ובשנתיים האחרונות צריך יותר שעות עבודה כדי לקנות כל מוצר, או שהתשלום פר שעת עבודה צנח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
שלי העלאת מחירים ועמלות המרה -ישראכארט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
א האם לשנות קרן כספית בגלל העלאת דמי הניהול? שוק ההון 29
M העלאת דמי ניהול בקרן השתלמות לאחר התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
הסולידית איסור על העלאת מאמרים בשלמותם לפורום הסולידית שער הקהילה 0
ה הקדמת תשלומים לקבלן לאור העלאת מע"מ נדל"ן 6
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
V העלאת דמי ניהול בקרנה"ש, מיטב דש לשעבר IBI שהיו חלק מקבוצת רכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
צ העלאת דמי ניהול בשינוי מסלול השקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
doc29 סעיף העלאת מחיר שכ"ד במימוש האופציה נדל"ן 12
G איך לגשת לעניין העלאת שכר בהעברת תפקיד? התפתחות אישית 30
ה בכוונת משרד האוצר: ביטול העלאת תקרת ההון הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 58
I העלאת הריבית הקרובה שוק ההון 10
W הודעה מראש על העלאת דמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
doc29 העלאת דמי ניהול בקופת גמל ללא הפקדות ועם הלוואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Tsachi01 העלאת תמונות לאתר אוף טופיק 26
א העלאת ריבית בארה"ביום רביעי פוסטים מאיכות נמוכה 7
A קרן חירום ומשכנתא - העלאת ריבית צרכנות פיננסית 1
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
צ האם לקנות אג"ח בתקופה של העלאת ריבית - ועוד שוק ההון 2
ק שער הדולר בעקבות העלאת הריבית בארה"ב שוק ההון 4
ב העלאת הריבית במשק שנת 2022 - איפה זה פוגש כל אחד מאיתנו צרכנות פיננסית 130
F למה העלאת ריבית בארה"ב גורר נפילות בבורסה? שוק ההון 4
R העלאת הריבית לחישוב קצבת הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Yos העלאת דמי ניהול של קרן האג"ח - התלבטות שוק ההון 6
stamEhad מה צפוי לקרות לקרן מחקה אג"ח ממשלת ישראל במקרה של העלאת ריבית? שוק ההון 4
S העלאת הנושא הכלכלי במהלך הקשר אוף טופיק 37
ה איך העלאת ריבית בארהב תשפיע על הכלכלה בישראל? פוסטים מאיכות נמוכה 4
D העלאת שכר בהייטק לאחר שנה התפתחות אישית 8
A העלאת ההון העצמי ע"י השקעה בשוק ההון שוק ההון 34
M העלאת גיל הפרישה - יש לזה בכלל משמעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
G ביידן מכריז על תכנית הכוללת העלאת מס חברות והמניות/מדדים ממשיכים לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 13
חתול לילה העלאת מס רווחי הון מיסים 76
O העלאת ברוטו למען הגדלת הפקדה לIRA שוק ההון 12
ס אז איך נכון לבקש מהבוס העלאת שכר ? אשמח לעזרתכם אוף טופיק 18
G העלאת ההפקדה בקרן ההשתלמות והפקדה עצמאית צרכנות פיננסית 10
A העלאת דמי ניהול קרנות נאמנות צרכנות פיננסית 12
ר העלאת דמי ניהול בקרנות ישראליות שוק ההון 8
yanosh34 העלאת דמי ניהול במוצר פנסיוני לפני תום תקופת ההנחה צרכנות פיננסית 3
שיקלר העלאת דמי ניהול ב'פסגות' שוק ההון 2
P העלאת שכר - כמה נהוג לבקש באחוזים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
S לגבי העלאת ריבית שוק ההון 4
מ העלאת מס על אופציות לעובדים שוק ההון 5
Modric19 אג"ח ישראלי לאחר העלאת הריבית שוק ההון 22