• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

העלאת מחירים סמויה

• פותח הנושא פותח הנושא yossik
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם מדינות מסבסדות חקלאים שמייצאים את התוצרת שלהם, זה נשמע לי כמו טיפשות מוחלטת. האם זה המצב?
כן, זה המצב. חקלאות חשוב לשמר, ובכל העולם המערבי - ארה״ב, אירופה, אוסטרליה יפן - יש תמיכה בחלקאות. גם בגלל תועלות נילוות של החקלאות כמו עיבוד הקרקע ויצירת שטחים ירוקים - ובישראל חשובה גם התרומה הביטחונית- החקלאים מסתוביבים בשטח וגם שומרים עליו בלילות.
אבל הסיבה העיקרית היא שהביקוש למזון הוא קשיח, בעוד היבולים החקלאים מאד תנודתיים ותלויים יותר במזג האויר מאשר בחקלאי. החקלאי לוקח על עצמו סיכון, והלוואות, כשהוא משקיע בשתילה וזריעה, אבל היכולת שלו לנבא את הרווח שיתקבל מהשדה, אם בכלל, מוגבל כי זה תלוי במזג האויר ובמחיר הסופי שתלוי בהיצע העתידי ואינו ידוע בזמן השתילה. ללא סיבסוד היו פחות חקלאים - ורואים את זה בעזיבת הדור הצעיר של חקלאים בישראל - ומחירי המזון, ואיתם מדד המחירים לצרכן, היו עולים.
הפיתרון של יבוא של מוצר הכרחי הוא פיתרון גרוע - כמו שהודגם במשק האנרגיה באירופה בחורף האחרון. בנוסף לבעיות הפוליטיות, בחקלאות יש גם סיכון של מחסור עולמי, שבו ארצות לא יאפשרו יצוא בשביל לשמור את האוכל לאזרחיהן.

נערך לאחרונה ב:
כן, זה המצב. חקלאות חשוב לשמר, ובכל העולם המערבי - ארה״ב, אירופה, אוסטרליה יפן - יש תמיכה בחלקאות. גם בגלל תועלות נילוות של החקלאות כמו עיבוד הקרקע ויצירת שטחים ירוקים - ובישראל חשובה גם התרומה הביטחונית- החקלאים שמסתוביבים בשטח וגם שומרים עליו בלילות תורמים תרומה חשובה לביטחון, כמו שראינו לצערינו הרב לאחרונה.
אני יודע על הסבסוד הישיר, השאלה הייתה האם זה הולך לייצוא. בכל מקרה, אני לא מספיק מבין בזה, אבל כפי שציינתי - אם רוצים לעודד חקלאות, הדרך הנכונה היא סבסוד ישיר לחקלאים ולא מכסים/מכסות.
אבל הסיבה העיקרית היא שהביקוש למזון הוא קשיח, בעוד היבולים החקלאים מאד תנודתיים ותלויים יותר במזג האויר מאשר בחקלאי. החקלאי לוקח על עצמו סיכון, והלוואות, כשהוא משקיע בשתילה וזריעה, אבל היכולת שלו לנבא את הרווח שיתקבל מהשדה, אם בכלל, מוגבל כי זה תלוי במזג האויר ובמחיר הסופי שתלוי בהיצע העתידי ואינו ידוע בזמן השתילה. ללא סיבסוד היו פחות חקלאים - ורואים את זה בעזיבת הדור הצעיר של חקלאים בישראל - ומחירי המזון, ואיתם מדד המחירים לצרכן, היו עולים.
זה טיעון שגוי. המחיר בסוף הוא פונקציה של היצע וביקוש. אם המחירים היו גבוהים - היו נוספים חקלאים כי הרווח היה גדל. עם סבסוד המחיר כבר גבוה יותר, כי אל מחיר התוצרת צריך להוסיף את המס המשולם.
הפיתרון של יבוא של מוצר הכרחי הוא פיתרון גרוע - כמו שהודגם במשק האנרגיה באירופה בחורף האחרון. בנוסף לבעיות הפוליטיות, בחקלאות יש גם סיכון של מחסור עולמי, שבו ארצות לא יאפשרו יצוא בשביל לשמור את האוכל לאזרחיהן.
אתה יכול לטעון שזה פתרון גרוע, אבל אתה מוזמן למנות כמה מוצרים הכרחיים ישראל מייבאת ואין לה יכולת לייצר עצמאית (לדוג' דלק, אורז, דגנים, מתכות) ואילו מוצרים יודעים לייצר לבד (אם יש דלק ומוצרים מיובאים אחרים). זו המציאות, והטיעון של "בטחון תזונתי" בו מסוגלים לגדל בשגרה עגבניות ותפוזים הוא פשוט שגוי.

זה טיעון שגוי. המחיר בסוף הוא פונקציה של היצע וביקוש. אם המחירים היו גבוהים - היו נוספים חקלאים כי הרווח היה גדל.
הביקוש למזון קשיח אבל החקלאות תנודתית. אם בשנה מסוימת תהיה הצפה של עגבניות, המחיר ירד ובשנה אחריה אף אחד לא יגדל עגבניות - ותקבל כותרות על מחירי העגבניות הגבוהים. וזה עוד לפני שהכנסנו את מזג האויר.
בישראל כבר לא מדובר באיזה גידול לגדל השנה אלה בהאים בכלל לגדל, להשקיע מינימום בתחמיץ או לא בכלל.
אתה יכול לטעון שזה פתרון גרוע, אבל אתה מוזמן למנות כמה מוצרים הכרחיים ישראל מייבאת ואין לה יכולת לייצר עצמאית (לדוג' דלק, אורז, דגנים, מתכות) ואילו מוצרים יודעים לייצר לבד (אם יש דלק ומוצרים מיובאים אחרים). זו המציאות, והטיעון של "בטחון תזונתי" בו מסוגלים לגדל בשגרה עגבניות ותפוזים הוא פשוט שגוי.
ביטוח עושים נגד אירוע שבד״כ לא קורה אבל כשהוא יקרה יהיה רע מאד. זה שישראל מיבאת ״עד עכשיו״ מוצרים הכרחיים לא מבטיח שתמיד יהיה מי שימכור לה אותם. זה כל המהות של המושג ביטחון.
אגב - ביטחון אנרגטי הוא אחד הנימוקים החשובים נגד יצוא הגז.

הביקוש למזון קשיח אבל החקלאות תנודתית.
למזון אולי, לפירות וירקות - ממש לא. אתה קונה אותה כמות בננות כשהן עולות 5 ש"ח לקילו וכשהן עולות 15 ש"ח לקילו?
אם בשנה מסוימת תהיה הצפה של עגבניות, המחיר ירד ובשנה אחריה אף אחד לא יגדל עגבניות - ותקבל כותרות על מחירי העגבניות הגבוהים.
לא תהיה הצפה של עגבניות. ימכרו במחיר שימקסם רווח, פשוט לא את כל העגבניות שגידלו.
וזה עוד לפני שהכנסנו את מזג האויר.
בישראל כבר לא מדובר באיזה גידול לגדל השנה אלה בהאים בכלל לגדל, להשקיע מינימום בתחמיץ או לא בכלל.
אז אולי כמו שלא תופרים בגדים, אולי כדאי לא לגדל דברים שלא מתאימים לאקלים?
ביטוח עושים נגד אירוע שבד״כ לא קורה אבל כשהוא יקרה יהיה רע מאד. זה שישראל מיבאת ״עד עכשיו״ מוצרים הכרחיים לא מבטיח שתמיד יהיה מי שימכור לה אותם. זה כל המהות של המושג ביטחון.
אבל יש מוצרים שאי אפשר שלא לייבא - דלק, דגנים, אורז. אתה מסכים שהם הרבה יותר הכרחיים מתפוזים ועגבניות? (שלא תוכל לגדל בלי דלק)
אין שום היגיון להיות "עצמאי" בדברים שכלל לא חשובים בעת חירום.
אגב - ביטחון אנרגטי הוא אחד הנימוקים החשובים נגד יצוא הגז.
מה הקשר?
אם לא היינו מוצאים גז, מה היינו עושים? קונים מאגר גז במדינה אחרת? באיזה מחיר?

למזון אולי, לפירות וירקות - ממש לא. אתה קונה אותה כמות בננות כשהן עולות 5 ש"ח לקילו וכשהן עולות 15 ש"ח לקילו?
אני לא. הרבה אנשים כן.
תבדוק מה מקטרים בעיתונים על מחירי העגבניות בחורף.
לא תהיה הצפה של עגבניות. ימכרו במחיר שימקסם רווח, פשוט לא את כל העגבניות שגידלו.
תבדיל בין המחיר שהחקלאי מקבל ובין המחיר שהצרכן משלם. לחקלאי אין שליטה על המחיר שהוא מקבל. המכסימום שהוא יכול לעשות זה לא לקטוף ע״מ לחתוך הפסדים.
אז אולי כמו שלא תופרים בגדים
כן תופרים בגדים בארץ. יקרים יותר, אבל יש להם ביקוש. בנוסף היכולת לתפור בגדים לא ניפגעת אם אין יצור, והזמן להקמת מתפרה חדשה קצר מהזמן למצא שטח לחקלאות, לעבד ולהוציא ממנו יבול אחרי שבנו או השתלטו על שטחים שנזנחו.
אבל יש מוצרים שאי אפשר שלא לייבא - דלק, דגנים, אורז. אתה מסכים שהם הרבה יותר הכרחיים מתפוזים ועגבניות? (שלא תוכל לגדל בלי דלק)
אין שום היגיון להיות "עצמאי" בדברים שכלל לא חשובים בעת חירום.
מעולם לא טענתי שמדיניות הממשלה בישראל נכונה.
כימעט ואין סיבסוד לחקלאות בישראל.
אין ספק שצריך לעודד את הגידולים שחשובים.
פרדסי התפוזים נעקרו כבר מזמן, עגבניות מתאימות לגידול באקלים שבדרום.
מה הקשר?
אם לא היינו מוצאים גז, מה היינו עושים? קונים מאגר גז במדינה אחרת? באיזה מחיר?
מה הקשר? מצאו גז. עכשיו השאלה אם נכון למכור אותו בשביל שמישהו ירווח או שעדיף להגביל את היצוא ולעגן ביטוח אנרגטי למדינה ליותר זמן.

אני לא. הרבה אנשים כן.
תבדוק מה מקטרים בעיתונים על מחירי העגבניות בחורף.
גם אני מתלונן כשהבננות עולות 15 לקילו. אני קונה פחות בננות. כך גם אנשים קונים פחות עגבניות (בממוצע). איך אני יודע? כי יש פחות עגבניות וזו הסיבה שהן יקרות יותר (אם הייתה אותה כמות, לא הייתה סיבה למחיר שונה בעונות שונות).
תבדיל בין המחיר שהחקלאי מקבל ובין המחיר שהצרכן משלם. לחקלאי אין שליטה על המחיר שהוא מקבל. המכסימום שהוא יכול לעשות זה לא לקטוף ע״מ לחתוך הפסדים.
מאין הטענה שאין לו שליטה? אתה רוצה לומר שהבננות שנמכרות בטווח בין 4 ש"ח ל-20 ש"ח, כתלות בעונה, נקנות מהחקלאי באותו מחיר? יש לך אסמכתא לטענה הזו?
כן תופרים בגדים בארץ. יקרים יותר, אבל יש להם ביקוש. בנוסף היכולת לתפור בגדים לא ניפגעת אם אין יצור, והזמן להקמת מתפרה חדשה קצר מהזמן למצא שטח לחקלאות, לעבד ולהוציא ממנו יבול אחרי שבנו או השתלטו על שטחים שנזנחו.

מעולם לא טענתי שמדיניות הממשלה בישראל נכונה.
חבל על הויכוח העקר. כשיש דברים הרבה יותר חשובים שאין ולא תהיה לנו יכולת עצמאית בהם, איני רואה טעם להתאבד על עגבניות. (זה לא אומר שאני נגד סבסוד חקלאות בכלל, אני לא מספיק מבין בנושא, אבל הטיעון של עצמאות תזונתית אמנם פופולרי אך שגוי לחלוטין במבחן המציאות).
נכון, כמעט ואין. במקום זאת יש מכסים שהרבה פחות יעילים ועולים לציבור המון כסף.
אין ספק שצריך לעודד את הגידולים שחשובים.
פרדסי התפוזים נעקרו כבר מזמן, עגבניות מתאימות לגידול באקלים שבדרום.
מה הם הגידולים החשובים? מה כל כך חשוב שנדע לגדל לבד בזמן מלחמה כשאין לנו דלק, אין מזון לבעלי החיים, אין לחם, אין אורז ואין תפוחי אדמה?
מה הקשר? מצאו גז. עכשיו השאלה אם נכון למכור אותו בשביל שמישהו ירווח או שעדיף להגביל את היצוא ולעגן ביטוח אנרגטי למדינה ליותר זמן.
בוא נניח שמדינה כלשהי מציעה לנו מאות טריליארדי דולרים עבור מאגר הגז (או מחיר גבוה כרצונך). לא נמכור אותו? ברור שכן. יש עלויות אלטרנטיביות, ולביטוח לקטסטרופות גם כן יש מחיר.
איני מבין בהסכמי הגז הספציפיים, כך שאיני יודע להגיב עניינית. אך לשמור תמיד את הגז למשך 20 שנה זו טעות, אך אם אתה חושב שזו לא טעות אז במקרה ולא היינו מוצאים גז היית צריך לתמוך ברכישה של מאגר גז (אחרת המדיניות שלך לא רציונלית).

מאין הטענה שאין לו שליטה? אתה רוצה לומר שהבננות שנמכרות בטווח בין 4 ש"ח ל-20 ש"ח, כתלות בעונה, נקנות מהחקלאי באותו מחיר? יש לך אסמכתא לטענה הזו?
רשתות השיווק לא מדברות עם החקלאים אלה עם מספר קטן מאד של סיטונאים. כמו ביכורי השדה.

נכון, כמעט ואין. במקום זאת יש מכסים שהרבה פחות יעילים ועולים לציבור המון כסף.
+1
מה הם הגידולים החשובים? מה כל כך חשוב שנדע לגדל לבד בזמן מלחמה כשאין לנו דלק, אין מזון לבעלי החיים, אין לחם, אין אורז ואין תפוחי אדמה?
חיטה.
אבל לחקלאות יש חשיבות גם בלי קשר לגידול ספציפי. בעצם שימור הקרקע לעיבוד חקלאי, בעצם קיומם של שטחים ירוקים ובטיפוח הקרקע - לא כל שיטות החקלאות טובות לקרקע ואצל האירופים התמיכה בחקלאים שעובדים בשיטות שמטפחות את הקרקע גדולה יותר.
בוא נניח שמדינה כלשהי מציעה לנו מאות טריליארדי דולרים עבור מאגר הגז (או מחיר גבוה כרצונך). לא נמכור אותו? ברור שכן. יש עלויות אלטרנטיביות, ולביטוח לקטסטרופות גם כן יש מחיר.
ביטוח זה אכן שאלה של מחיר מול סיכון.
בקשר לגז - רוב התמורה לא מגיעה למדינה, כך שהאינטרס של המדינה הוא לאפשר רק את היצוא שעליו התחיבו תמורת פיתוח המאגרים ולשמור את השאר כביטוח לעתיד.

רשתות השיווק לא מדברות עם החקלאים אלה עם מספר קטן מאד של סיטונאים. כמו ביכורי השדה.
לא משנה. למה שבננה שנמכרת ב-15 ש"ח לקילו תיתן לחקלאי את אותו סכום כמו בננה ב-4 ש"ח לקילו? המחיר גבוה יותר כשיש פחות בננות, למה חוקי היצע וביקוש לפתע לא עובדים מול החקלאי?

חיפוש קצר וללא ממצה (ואולי שגוי) מראה שאנחנו מגדלים כ-10-15 אחוז מתצרוכת החיטה (עקבי עם הטענה שאני מכיר שאותם רפתנים שכל כך מתנגדים לייבוא חלב, מאוד אוהבים לייבא דגנים בשביל להאכיל את הפרות).
ביטחון תזונתי זה לא. אין מה לעשות.
אבל לחקלאות יש חשיבות גם בלי קשר לגידול ספציפי. בעצם שימור הקרקע לעיבוד חקלאי, בעצם קיומם של שטחים ירוקים ובטיפוח הקרקע - לא כל שיטות החקלאות טובות לקרקע ואצל האירופים התמיכה בחקלאים שעובדים בשיטות שמטפחות את הקרקע גדולה יותר.
אני לא מבין בזה מספיק, אבל לא חסר טענות על כריתת יערות גשם בשביל חקלאות וכי מדובר באקט אנטי סביבתי לחלוטין.
ביטוח זה אכן שאלה של מחיר מול סיכון.
נכון. בגלל זה לא תמיד נכון לשמור רזרבות (שלא היית קונה אחרת), ולא תמיד נכון לשמור יכולת שהיא לא באמת חיונית (או זניחה ביחס ליכולות אחרות שאין באפשרותך להחזיק).
בקשר לגז - רוב התמורה לא מגיעה למדינה, כך שהאינטרס של המדינה הוא לאפשר רק את היצוא שעליו התחיבו תמורת פיתוח המאגרים ולשמור את השאר כביטוח לעתיד.
לא מבין בזה בשביל לפתח דיון. רק אומר שישנם טיעונים של אנשים הגונים לשני הצדדים (הסדר סביר אל מול ביזיון).

עוד העלאת מחירים [לא כל כך] סמויה.
כלים חד פעמיים.
עד לפני העלאת המס קניתי 100 צלחות פלסטיק 9 אינץ' ב 9.90
העלו את המיסים והפסקתי לקנות אותן.
לאחר הסרת המס צצו מארזים ש 'כקילו' ב 15 והיום 66 צלחות ב 9.90.
איך שהספקים עושים עלינו סיבוב וגזרים קופונים על ימין ושמאל בלי בושה.

הספקים משלמים בדולרים.
השקל נחלש ב- 30% תודות לממשלתנו האהובה. מה אתה חושב שיקרה?

הספקים משלמים בדולרים.
איך אתה יודע? או שאתה מנחש כמו רוב הטוקבקיסטים שלא בודקים לפני כן?
יש מפעלים בארץ שמייצרים חד פעמי, וממקור ראשון אני יודעת שכאשר הורידו את המס על החד"פ - הם הוזילו את המוצרים ליצרני המזון והקמעונאיים.

עד לפני העלאת המס קניתי 100 צלחות פלסטיק 9 אינץ' ב 9.90
למה???

בנוסף בזבוז כסף בכלים חד פעמים, זה כל כך לא טוב לסביבה שלו (שינוע מזהם לנק' המכירה, ייצור פסולת מזהמת, ושינוע פסולת מזהמת)
אני אולי חי קצת בבועה, אבל באמת מצליח להימנע כמעט לחלוטין משימוש בחד פעמי כבר מעל 10 שנים (הפער העיקרי זה לפעמים כוסות נייר לקפה כי אין באותו מקום רב פעמי)
העלו את המיסים והפסקתי לקנות אותן.
לאחר הסרת המס צצו מארזים ש 'כקילו' ב 15 והיום 66 צלחות ב 9.90.
אני מניח שיש בזה מן האמת, העלו מחיר ייצרו מלאי ומכרו אותו - הספקים קנו ויש להם במחסן והם ימכרו אותו במחיר רווחי
כל עוד ממשיכים לקנות אין סיבה להוריד את המחיר (גם כאשר מחדשים למלאי זול יותר)

איך אתה יודע? או שאתה מנחש כמו רוב הטוקבקיסטים שלא בודקים לפני כן?
יש מפעלים בארץ שמייצרים חד פעמי, וממקור ראשון אני יודעת שכאשר הורידו את המס על החד"פ - הם הוזילו את המוצרים ליצרני המזון והקמעונאיים.
לכך, מוסיפים במשרד להגנת הסביבה כי רוב הכלים החד פעמיים בישראל, כ-85%, מיובאים ואינם מיוצרים בישראל

זה גם די הגיוני להניח שזה ככה (קצת מוזר לי ההתנגחות הזאת שלך)

למה???

בנוסף בזבוז כסף בכלים חד פעמים,
יש פחים למוצרי פלסטיק ולשם אני משליך אותם.
נושא השרשור הוא העלאת מחירים סמויה ולא איכות הסביבה.

יש פחים למוצרי פלסטיק ולשם אני משליך אותם.
נושא השרשור הוא העלאת מחירים סמויה ולא איכות הסביבה.
במקרה הטוב הפחים הכתומים האלה הם כוסות רוח למת, בחלק המקרים זה אפילו תהליך יותר מזהם בפני עצמו
מבלי להיכנס לדיונים של איכות הסביבה (אני לא מהקיצונים בנושא)

העלאת המס על החד פעמי היתה צעד מאוד מבורך ושקול וחשוב גם לסביבה אבל בעיקר לחינוך של ילדינו
בכאב רב מאוד שמעתי על ביטלו

אם זאת רוח המס עדין קיימת וככל הנראה הוא נדחה רק לתקופה מסויימת
אני חושב שנכון לא לדחוף להוזיל דברים שמזיקים לנו במיוחד שיש חלופות אחרות

מקווה לחשוב שזה חלק מהשיקולים של השארת המחיר הגובה

חברים,
פתחתי את הדיון בנושא העלאת מחירים.
חרגתם בצורה לא פרופורציונאלית מהנושא ולכן, מועמד לנעילה.
בבקשה לחזור לנושא הדיון.
אם יש לכם סוגיות בנושאים אחרים שהעליתם כאן אז אתם מוזמנים לפתוח שרשור נוסף.

עוד דרך להעלאת מחירים סמויה - חלק מהרשתות מורידות את המוצרים הזולים יותר מהמדפים וממלאות את המדף במוצר אחד או שניים היקרים ביותר..

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

• אהבתי
Reactions: Roi
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
שלי העלאת מחירים ועמלות המרה -ישראכארט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
א האם לשנות קרן כספית בגלל העלאת דמי הניהול? שוק ההון 29
M העלאת דמי ניהול בקרן השתלמות לאחר התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
הסולידית איסור על העלאת מאמרים בשלמותם לפורום הסולידית שער הקהילה 0
ה הקדמת תשלומים לקבלן לאור העלאת מע"מ נדל"ן 6
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
V העלאת דמי ניהול בקרנה"ש, מיטב דש לשעבר IBI שהיו חלק מקבוצת רכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
צ העלאת דמי ניהול בשינוי מסלול השקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
doc29 סעיף העלאת מחיר שכ"ד במימוש האופציה נדל"ן 12
G איך לגשת לעניין העלאת שכר בהעברת תפקיד? התפתחות אישית 30
ה בכוונת משרד האוצר: ביטול העלאת תקרת ההון הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 58
I העלאת הריבית הקרובה שוק ההון 10
W הודעה מראש על העלאת דמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
doc29 העלאת דמי ניהול בקופת גמל ללא הפקדות ועם הלוואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Tsachi01 העלאת תמונות לאתר אוף טופיק 26
א העלאת ריבית בארה"ביום רביעי פוסטים מאיכות נמוכה 7
A קרן חירום ומשכנתא - העלאת ריבית צרכנות פיננסית 1
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
צ האם לקנות אג"ח בתקופה של העלאת ריבית - ועוד שוק ההון 2
ק שער הדולר בעקבות העלאת הריבית בארה"ב שוק ההון 4
ב העלאת הריבית במשק שנת 2022 - איפה זה פוגש כל אחד מאיתנו צרכנות פיננסית 130
F למה העלאת ריבית בארה"ב גורר נפילות בבורסה? שוק ההון 4
R העלאת הריבית לחישוב קצבת הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Yos העלאת דמי ניהול של קרן האג"ח - התלבטות שוק ההון 6
stamEhad מה צפוי לקרות לקרן מחקה אג"ח ממשלת ישראל במקרה של העלאת ריבית? שוק ההון 4
S העלאת הנושא הכלכלי במהלך הקשר אוף טופיק 37
ה איך העלאת ריבית בארהב תשפיע על הכלכלה בישראל? פוסטים מאיכות נמוכה 4
D העלאת שכר בהייטק לאחר שנה התפתחות אישית 8
A העלאת ההון העצמי ע"י השקעה בשוק ההון שוק ההון 34
M העלאת גיל הפרישה - יש לזה בכלל משמעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
G ביידן מכריז על תכנית הכוללת העלאת מס חברות והמניות/מדדים ממשיכים לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 13
חתול לילה העלאת מס רווחי הון מיסים 76
O העלאת ברוטו למען הגדלת הפקדה לIRA שוק ההון 12
ס אז איך נכון לבקש מהבוס העלאת שכר ? אשמח לעזרתכם אוף טופיק 18
G העלאת ההפקדה בקרן ההשתלמות והפקדה עצמאית צרכנות פיננסית 10
A העלאת דמי ניהול קרנות נאמנות צרכנות פיננסית 12
ר העלאת דמי ניהול בקרנות ישראליות שוק ההון 8
yanosh34 העלאת דמי ניהול במוצר פנסיוני לפני תום תקופת ההנחה צרכנות פיננסית 3
שיקלר העלאת דמי ניהול ב'פסגות' שוק ההון 2
P העלאת שכר - כמה נהוג לבקש באחוזים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
S לגבי העלאת ריבית שוק ההון 4
מ העלאת מס על אופציות לעובדים שוק ההון 5
Modric19 אג"ח ישראלי לאחר העלאת הריבית שוק ההון 22