• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

העלאת הנושא הכלכלי במהלך הקשר

• פותח הנושא פותח הנושא Santi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Santi

משתמש רגיל
דירוג
362
באיזה שלב של הקשר לגיטימי לדעתכם לדבר על דברים כמו שכר, חיסכון, נכסים וכו'..?
האם זה משהו שצריך לפתוח אם הצד השני לא מעלה את הנושא מיוזמתו?
האם אתם מרגישים בנוח לספר בשלב מוקדם מה השכר והיקף הנכסים שלכם בהנחה שרוב הסיכויים שהם גדולים הרבה יותר משל בן/בת הזוג?

אולי בערך בשלב שבו מדברים על לעבור לגור ביחד, רצוי לפחות להכיר את המצב הכלכלי של בן הזוג וציפיות בסיסיות כמו השתתפות בהוצאות, ניהול משק בית משותף וכד.

אולי בערך בשלב שבו מדברים על לעבור לגור ביחד, רצוי לפחות להכיר את המצב הכלכלי של בן הזוג וציפיות בסיסיות כמו השתתפות בהוצאות, ניהול משק בית משותף וכד.
מרגיש לי קצת מאוחר(בהנחה שלא עוברים לגור ביחד תוך חצי שנה ובהנחה שבכלל עוברים לגור ביחד לפני החתונה).
דרך אגב, נגיד וצד אחד מרוויח כפול מהצד השני, האם לדעתכם ראוי שהצד שמרוויח יותר גם ישלם יותר כשעוברים לגור ביחד?

מרגיש לי קצת מאוחר(בהנחה שלא עוברים לגור ביחד תוך חצי שנה ובהנחה שבכלל עוברים לגור ביחד לפני החתונה).
דרך אגב, נגיד וצד אחד מרוויח כפול מהצד השני, האם לדעתכם ראוי שהצד שמרוויח יותר גם ישלם יותר כשעוברים לגור ביחד?
אני מאמין בעקרון של שוויון כברירת מחדל.
אתה מציע שנטל ההוצאות יתעדכן עם כל שינוי בהכנסות? מה קורה כשבן זוג אחד לא עובד זמן מה? בקבלת דמי אבטלה? מה קורה כשיש הכנסה חד פעמית? מה קורה כשהאישה בחופשת לידה? כשבן זוג אחד עקר בית ומגדל ילדים?
אל תחפש לסבך דברים. תחשוב איך לפשט אותם.

נב - רוב הזוגות בפרט אחרי חתונה מאחדים את כל הכלכלה של הבית ואין יותר שלי ושלך, רק שלנו.

מאד תלוי בכם.
חלק מההוצאות יכולות להיות מחולקות שווה בשווה. וחלק אחר יכול להיות על פי היכולות או פרמטרים אחרים.

לדוגמא, שכירות יכולה התחלק שווה בשווה - ערך משמעותי שמעיד על שיוויון, והוצאות על מזון יכולות להיות מחולקות 70/30,80/20.

אני חושב שזה בעיקר עניין של להרגיש שיוויון , ללא קשר לסכומים האבסולוטיים שכל צד מוציא.

אני חושב שכשמתחילים לחשוב כ״אנחנו״ מן הראוי לדבר על עניין השכר.
הדבר חשוב גם לתיאום ציפיות בהבטים תקציביים של בילויים חופשות וכו׳.
אם קיימים הרבה נכסים אני לא רואה סיבה לשתף זאת בשלב מוקדם, אלא אם כן יש חובות כגון משכנתא ואז לתפיסתי זה נכנס לקטגוריה שהצגתי למעלה.

@adamshalev אני חושב שהוא התכוון פה לשלבי תחילת הקשר.

במידה ואני צודק, זה משנה האם זה כפול כאשר המשכורת הנמוכה מבין השתים היא 30 או אם הנמוכה היא 10.
אם המשכורת של שניהם מכסה את ההוצאות ושניהם חוסכים אחוז מכובד, לא רואה סיבה מיוחדת לחלוקה אחוזית של הוצאות הדיור.

נערך לאחרונה ב:
אני חושב שכשמתחילים לחשוב כ״אנחנו״ מן הראוי לדבר על עניין השכר.
הדבר חשוב גם לתיאום ציפיות בהבטים תקציביים של בילויים חופשות וכו׳.
+1

בן הזוג שלי מרוויח יותר ממני (בהרבה)- ההסכם שלנו הוא שאנחנו מתחלקים שווה בשווה ואם יש חודש שטיפה יותר קשה לי הוא עוזר קצת (נגיד בערך שלושה-ארבעה חודשים בשנה)
הוא גם לרוב מכסה יציאות ומסעדות וכו (או הסיבוס שלו o_o). חופשות זה תמיד חצי חצי- אבל מתכננים בהתאם לתקציב שלי.
סהכ הוא מרגיש שאנחנו יחסית שווים ככה, אני מרגישה שיש לי על מי להישען אם אני צריכה (ככה שאם יש חודש שאני לא יכולה לכסות את החלק שלי בשכר דירה- אני לא מסולקת)

האם אתם מרגישים בנוח לספר בשלב מוקדם מה השכר והיקף הנכסים שלכם בהנחה שרוב הסיכויים שהם גדולים הרבה יותר משל בן/בת הזוג?
מבחינתי לגיטימי לדבר על הדברים הללו מהיום הראשון של הקשר.
זה נושא שחובה להעלות לפני שעוברים לגור ביחד (או להתחתן אם אתם ממגזרים שלא גרים ביחד לפני החתונה), ורצוי אפילו מוקדם יותר.
אני מרגיש בנוח לדבר על זה עם כל מי שרוצה להקשיב, אך חושש שאתפס כמתנשא. הבחורות אני מניח - חוששות להיתפס כגולד-דיגריות.

תלוי בגיל וטיב הקשר גם לדעתי.
אצל זוגות שהכירו מוקדם הכל יותר קל לדעתי.

כשמכירים כשכבר בן זוג אחד מבוסס, הבן זוג השני יכול להבין כמה הבן זוג שלו מרוויח מהמקצוע שלו והדרך שבה הוא חי.

לגבי "היקף נכסים", לא חושב שזה באמת רלוונטי עד שלא עוברים לגור ביחד או מתחילים חיים משותפים בצורה כזו או אחרת

לדעתי אפשר וצריך לדבר על הנושאים האלו גם לפני שהם רלוונטיים אליכם כזוג
כפי שמדברים על תוכניות לעתיד, תפיסות עולם לגבי איך נכון לחיות ועוד, גם לפני שהנושאים האלו הופכים לחלק מ"אנחנו", אין סיבה לא לדבר על כסף. זה לא צריך להיות טאבו.
כפי שכדאי לאדם לדעת באיזה מדינה בן הזוג שלו מתכוון לחיות ולאיזה גודל משפחה הוא שואף, כדאי גם לדעת אם לדעתו חבל לחסוך כי מחר כל אחד יכול להדרס בכביש.
אני לא אומר שכל מי שלא חושב כמוך צריך להפסל אוטומטית (כסולידי, אתה ממילא מיעוט קטן בחברה), אבל אין סיבה לגלות עמדות על אחד הדברים המרכזיים בחיי המשפחה, רק בשלב מאוחר.
כל זה לגבי שכר, חסכון והתנהלות כלכלית.
ספציפית לגבי נכסים, הייתי מחכה לשלב מאוחר יותר, בפרט אם הם רבים מאד. זה נושא רגיש שזוגיות מתחתנים מגיעים להסדרים שונים לגביו, אז נראה לי מיותר להעלות את זה בשלב מוקדם.

אני מאמין בעקרון של שוויון כברירת מחדל.
אבל מה עם הגינות?
אתה מציע שנטל ההוצאות יתעדכן עם כל שינוי בהכנסות? מה קורה כשבן זוג אחד לא עובד זמן מה? בקבלת דמי אבטלה? מה קורה כשיש הכנסה חד פעמית? מה קורה כשהאישה בחופשת לידה? כשבן זוג אחד עקר בית ומגדל ילדים?
שאלות טובות.
נב - רוב הזוגות בפרט אחרי חתונה מאחדים את כל הכלכלה של הבית ואין יותר שלי ושלך, רק שלנו.
בדיוק, לדעתי המילה האחרונה שכתבת היא המפתח ולדעתי חובה לאחד חשבונות ולנהל את כל משק הבית מחשבון אחד.
דווקא בגלל זה, כאשר עוברים לגור ביחד, שזה לפחות מבחינתי כבר רגל וחצי לראת החתונה. דווקא אני תוהה אם בשלב הזה לא כדאי לקחת גם את ההתנהלות הכלכלית צעד אחד קדימה במקום להתנהל סתם כמו שני שותפים זרים.

אני חושב שזה בעיקר עניין של להרגיש שיוויון , ללא קשר לסכומים האבסולוטיים שכל צד מוציא.
אני מסכים איתך שצריך להרגיש ששני הצדדים שותפים לנטל, אבל מצד שני גם מרגיש לי מצב לא נוח אם צד אחד מוציא כל חודש 60% מהשכר שלו על הוצאות משותפות בעוד בן הזוג השני מוציא 30% בלבד.

מעניין אותי אם יש פה מישהו/מישהי שהרוויח באופן משמעותי פחות מבן הזוג ובכל זאת שילם בדיוק כמוהו, האם זה לא הפריע לו בכלל(בהנחה ובן הזוג לא הציע)?
וגם הסיטואציה ההפוכה מעניינת, האם זה שבן הזוג שמרוויח יותר גם משלם יותר, יכולה לגרום לאי נוחות אצל הצד השני, מעין תחושה שהוא חייב לו כל הזמן.

* כתבתי הודעה אתמול אבל רק עכשיו אני קולט שזה לא שלח אותה :|
לבינתיים אני רואה שמישהי שיתפה את הדרך בה היא ובן זוגה מתנהלים וזה מעניין.

נערך לאחרונה ב:

היי
אני בעד לשים מהתחלה הכל על השולחן, אני חושב שזה חלק ממה שאנחנו, כמו שאנחנו מצפים שהצד השני
יהיה גלוי ופתוח איתנו.

אם נסתיר או נדחה אולי נגלה חוסר שביעות רצון מהצד השני אחרי שבזבזנו זמן יקר ופיתחנו תקוות.

בשום שלב לא צריך להעלות את הנושא בכל שלב צריך לדבר עליו.
מה שצריך בדרך כלל זה חוט שדרה כשהנושא עולה ויש התנגדות לדעתך, לא להתקפל. רוב הבעיות נוצרות מנסיון לטאטא את הבעיות מתחת לשטיח פן הבן זוג יעזוב. לא כל בני האדם מתאימים אחד לשני, גם כאלה שכיף לנו במחיצתם. אתה צריך להגדיר עבורך קווים אדומים שחשובים לך בכל נושא ולדעת לייצג את דעתך לצורך שיכנוע ולדעת לשגת ולהפרד כאשר הפערים גדולים מידי.

מנסיון שלי, אנשים עם חוט שידרה בסופו של יום יותר מושכים מבחינה רומנטית בגלל הגובה שהם מקרינים

ג"נ: כבר נפרדתי בעבר מבנות זוג על רקע תפיסות כלכליות שונות (וזה לא היה שונה עבורי מפרידות על פערים תרבותיים שונים או כל נושא אחר שיש לי דעה עליו)

האמת שלי לא כזה חשוב מה השכר ומה גובה הנכסים של בת הזוג(אלא אם כן היא בחובות כבדים), יותר חשוב לדעתי הוא סגנון החיים וזה שבן הזוג לא בזבזן באופן מוגזם.
יותר מרתיע אותי להעלות את הנושאים האלה בשלב מוקדם כדי שבת הזוג לא תימשך לדברים החומריים(לא שאני איזה מליונר חח, פשוט סביר להניח שנקודת הפתיחה שלי טובה יותר משל רוב הבנות בגילי ומטה).

בדיוק, לדעתי המילה האחרונה שכתבת היא המפתח ולדעתי חובה לאחד חשבונות ולנהל את כל משק הבית מחשבון אחד.
משק בית משותף ואיחוד נכסים זה נכון לרוב הזוגות, אבל לא חייבים לאחד חשבונות. אני בעד חשבונות בנק נפרדים, בלי שום קשר לעבודה שהנכסים מאוחדים. יש לזה יתרונות. אבל זה פרט טכני קטן.

אתה יכול לפרט?
אני מתקשה לחשוב על יתרון.
לפעמים הבנק מחייב אותך להגיע פיזית לחתום על דברים, ואז בחשבון משותף צריך ששני בני הזוג יגיעו.
לפעמים הוצאה לפועל יכולים לעקל לך את החשבון כי לא שילמת איזה חוב לעיריה שלא ידעת שקיים 10 שנים.
לפעמים הבנק יכול להקפיא לך את החשבון כי מכרת קריפטו וזה מבחינתם כסף טרור/סמים עד שהוכח אחרת.
במקרים הללו שמשהו קרה לחשבון שלך, זה life saver שלבן הזוג השני יש חשבון פעיל בלתי תלוי עם משכורת שנכנסת אליו באופן בלתי תלוי ועם כרטיס אשראי בלתי תלוי.
נסה לרגע לדמיין את החיים שלך כאשר אתה ננעל מחוץ לחשבון בנק שלך וכרטיסי האשראי שלך והמשכורת שלך ויש לך 30 סוגים של חשבונות לשלם.
זה מקרי קיצון, אבל גם מקרי קיצון קורים ואין כמעט שום יתרון לחשבון משותף. אם חסר לי כסף בחשבון בת הזוג מעבירה לי ונגמר הסיפור. כל הכסף הוא ״שלנו״ גם ככה, אין שלי שלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
V העלאת דמי ניהול בקרנה"ש, מיטב דש לשעבר IBI שהיו חלק מקבוצת רכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
צ העלאת דמי ניהול בשינוי מסלול השקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
doc29 סעיף העלאת מחיר שכ"ד במימוש האופציה נדל"ן 12
G איך לגשת לעניין העלאת שכר בהעברת תפקיד? התפתחות אישית 30
yossik העלאת מחירים סמויה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 123
ה בכוונת משרד האוצר: ביטול העלאת תקרת ההון הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 58
I העלאת הריבית הקרובה שוק ההון 10
W הודעה מראש על העלאת דמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
doc29 העלאת דמי ניהול בקופת גמל ללא הפקדות ועם הלוואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Tsachi01 העלאת תמונות לאתר אוף טופיק 26
א העלאת ריבית בארה"ביום רביעי פוסטים מאיכות נמוכה 7
A קרן חירום ומשכנתא - העלאת ריבית צרכנות פיננסית 1
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
צ האם לקנות אג"ח בתקופה של העלאת ריבית - ועוד שוק ההון 2
ק שער הדולר בעקבות העלאת הריבית בארה"ב שוק ההון 4
ב העלאת הריבית במשק שנת 2022 - איפה זה פוגש כל אחד מאיתנו צרכנות פיננסית 130
F למה העלאת ריבית בארה"ב גורר נפילות בבורסה? שוק ההון 4
R העלאת הריבית לחישוב קצבת הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Yos העלאת דמי ניהול של קרן האג"ח - התלבטות שוק ההון 6
stamEhad מה צפוי לקרות לקרן מחקה אג"ח ממשלת ישראל במקרה של העלאת ריבית? שוק ההון 4
ה איך העלאת ריבית בארהב תשפיע על הכלכלה בישראל? פוסטים מאיכות נמוכה 4
D העלאת שכר בהייטק לאחר שנה התפתחות אישית 8
A העלאת ההון העצמי ע"י השקעה בשוק ההון שוק ההון 34
M העלאת גיל הפרישה - יש לזה בכלל משמעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
G ביידן מכריז על תכנית הכוללת העלאת מס חברות והמניות/מדדים ממשיכים לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 13
חתול לילה העלאת מס רווחי הון מיסים 76
O העלאת ברוטו למען הגדלת הפקדה לIRA שוק ההון 12
ס אז איך נכון לבקש מהבוס העלאת שכר ? אשמח לעזרתכם אוף טופיק 18
G העלאת ההפקדה בקרן ההשתלמות והפקדה עצמאית צרכנות פיננסית 10
A העלאת דמי ניהול קרנות נאמנות צרכנות פיננסית 12
ר העלאת דמי ניהול בקרנות ישראליות שוק ההון 8
yanosh34 העלאת דמי ניהול במוצר פנסיוני לפני תום תקופת ההנחה צרכנות פיננסית 3
שיקלר העלאת דמי ניהול ב'פסגות' שוק ההון 2
שלי העלאת מחירים ועמלות המרה -ישראכארט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
P העלאת שכר - כמה נהוג לבקש באחוזים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 61
S לגבי העלאת ריבית שוק ההון 4
מ העלאת מס על אופציות לעובדים שוק ההון 5