תודה על זה!פתרון - להכניס כמות עלי רוזמרין מיובשים לעלי ומכתש ולכתוש אותם למוות.
ינוסה בקרוב עם עלי הרוזמרין שייבשתי.
תודה על זה!פתרון - להכניס כמות עלי רוזמרין מיובשים לעלי ומכתש ולכתוש אותם למוות.
אני עושה כבר די הרבה זמן משהו דומה.(האמת עשרות שנים)טיפ שלי לרוטב עגבניות.
מחירי העגבניות בשמיים אבל יש חלופה משתלמת.
בשנה האחרונה התחלתי להשתמש לרטבים כמעט ב 100% בעגבניות משימורים.
הן בכללי מגיעות כקלופות, חתוכות או חתוכות דק.
בדקתי את התכולה וראיתי כי רובן מכילות 95% עגבניות, 5% רכז עגבניות וחומצה ציטריט.
ז"א שאין חומרים משמרים למעט מעט מלח לימון [שאני משמש בו גם לניקוי סידן בקומקומים...] אבל לא מזיק במינון קטנצ'יק.
כמו כן, וכדי להעשיר את טעם הרוטב אני מוסיף בצל. אבל לא טרי. אני מוסיף שבבי בצל מיובשים.
שבבי בצל מיובשים כמעט ולא מאבדים מערכם התזונתי, כלומר מינרלים וויטמינים.
דרך אגב, בצל מכיל למעלה מ 90% מים ז"א ש100 ג"ר שבבי בצל שווי ערך במשקלם לכמעט קילו של בצל טרי..
מוסיף חופן שבבי בצל לקופסה של עגבניות, קמצוץ סוכר, ומים.
על אש קטנה אני מניח לבעבע כשעה-שעתיים. הבצל המיובש סופג את המים ומתנפח ולבסוף נראה וטעים כמו טרי.
כמובן שאפשר להוסיף תבלינים נוספים כמו אורגנו אם זה מיועד לפסטה.
היום הפשרתי דג בקלה, חתכתי לגדלים נעימים לנגיסה והוספתי לרוטב והמשכתי לבשל עוד כחצי שעה.
מעדן זול, טעים ובריא.
מארז של 3 קופסאות עגבניות בין 9.90 ל 14 ש"ח ז"א כ 3-5 ש"ח לקופסה תלוי איפה קונים.
שבבי בצל מיבשים כ 4.90 ל 100 ג"ר. משתמש בחופן כ50 אגורות.
פילה דג בקלה קפוא 34 ש"ח לקילו, מנה כ 250 גרם ז"א 8.5 ש"ח
מים חינם.
בסה"כ מנה עיקרית טובה ומשביעה בפחות מ 12-14 ש"ח.
רעיונות מעולים.טיפ שלי לרוטב עגבניות.
מצטרפת להמלצה.בשנה האחרונה התחלתי להשתמש לרטבים כמעט ב 100% בעגבניות משימורים.
בדקתי את התכולה וראיתי כי רובן מכילות 95% עגבניות, 5% רכז עגבניות וחומצה ציטריט.
השרייה של כמה דקות במים עם מעט מיץ לימון. לשטוף וליבש.יש הרבה אנשים שלא אהובים מקרל בגלל הריח ליווי , יש פתרונות לזה
רעיון מעולה! תודהלילה שלם על אש נמוכה וגם הוסיפה ביצים קשות לא קלופות מעל.
זה די דומה למתכון שאני מכירה רק אני עושה את זה אחרת.מתכון לקוגל ירושלמי.
לבקשת @JWA אני מעלה מתכון לקוגל ירושלמי.
יש כמה וריאציות.
למרות מה שכתוב במתכון, סבתא שלי בשלה אותו לילה שלם על אש נמוכה וגם הוסיפה ביצים קשות לא קלופות מעל.
יבשות בלתי מבושלות, מהאריזה?בשלב הזה, מוסיפים את האטריות
מן הסתם פחות מים מאשר בגירסה בה מבשלים את האיטריות לפני כן ומסננים את האיטריות?ואז מוסיפים את המים, כשהם רותחים.
אני אבדוק במתכון שלי. אבל כן. זה חוסך כלי וזה יוצא מעולה.מן הסתם פחות מים מאשר בגירסה בה מבשלים את האיטריות לפני כן ומסננים את האיטריות?
אני קונה שימורים של עגבניות מרוסקות או רוטב עגבניות לפסטה,טיפ שלי לרוטב עגבניות.
מחירי העגבניות בשמיים אבל יש חלופה משתלמת.
בשנה האחרונה התחלתי להשתמש לרטבים כמעט ב 100% בעגבניות משימורים.
כן חשוב לקנות מותג טוב. אני פחות אוהבת את העגבניות המשומרות של מותגים ישראלים. מעדיפה מוטי, פומפבלה, איטליה וכו. בדרך כלל מה שעם מיתוג איטלקי יותר טעים לי. בעיקר בגלל שכמעט תמיד בעגבניות ישראליות יש כמות מופרזת של קליפות וחתיכות לבנות של העגבניה.תמיד נראה לי שהעגבניות בשימורים הן לא ראויות ויש להן יותר מיתוג מאיכות.
אני מרסקת עגבניות טריות בעצמי, בלי הקליפות והחלק הלבן. מוסיפה כף או שתיים רסק עגבניות ישראלי מרוכז ללא סוכר, הכי פושטי שיש.בעיקר בגלל שכמעט תמיד בעגבניות ישראליות יש כמות מופרזת של קליפות וחתיכות לבנות של העגבניה.
זה המכון שאני מכין:רוצים מתכון לחריין?
⌄
⌄
⌄