• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

העלאת מחירים סמויה

• פותח הנושא פותח הנושא yossik
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עוד העלה 'סמויה'. הסופרים היו נוהגים שכל יום שלישי זה 'יום שוק'.
יעני, מחירי שוק לירקות ופירות שקרובים למחירים בשוק.
למשל ב'יום שוק' היו מוכרים כרוב לבן/סגול ב 2.90 במקום 5+ וכד'.
כבר שבועיים, לפחות באזור נהריה אין יותר 'יום שוק' למעט שוק פייסל הגדול שאצלו כל יום זה יום שוק.
ניצול ציני של המצב. אבל לי יש זיכרון ארוך טווח ואזכור זאת לאחר שיעבור זעם ואקנה רק אצל רמי לוי או פייסל.

קצת אוף טופיק, אבל יש עכשיו דיבורים לא לייבא עגבניות מתורכיה.
מעניין איך הסנטימנט ישתנה בעוד חודש כאשר מחירי העגבניות יעלו ל- 20 ש"ח.

עוד העלה 'סמויה'. הסופרים היו נוהגים שכל יום שלישי זה 'יום שוק'.
למשל ב'יום שוק' היו מוכרים כרוב לבן/סגול ב 2.90 במקום 5+ וכד'.
כבר שבועיים, לפחות באזור נהריה אין יותר 'יום שוק' למעט שוק פייסל הגדול שאצלו כל יום זה יום שוק.
ניצול ציני של המצב. אבל לי יש זיכרון ארוך טווח ואזכור זאת לאחר שיעבור זעם ואקנה רק אצל רמי לוי או פייסל.
זה לא בדיוק אותו הדבר

כל נושא החקלאות בארץ כרגע בבעיה בגלל המלחמה

גם 7000 תאילנדים שעסקו בחקלאות (בעיקר בליקוט וקטיף) עזבו את הארץ
גם שדות שלמים של יבולים בעוטף עזה לא נקטפים עכשיו בגלל המצב הביטחוני
וגם מאות אלפי אנשים במילואים שזה מייצר חוסר בכ"א גם בחקלאות ובשרשרות מעליה

הסיבה שאין "מבצעי עומק" בירקות ופירות היא בגדול כי מתחיל להיות חוסר
לדעתי בזמן הקרוב גם נראה העלה של מחירים (למרות שיש המון מתנדבים שהולכים לקטוף בחינם ואחרכ גם לוקחים את זה ומוכרים את זה ישירות לשכונות המגורים לטובת אותם חלקאים – זה זה גם יגרור ביקוש יותר נמוך בסופרים)

קיצר מכל העלאות מחירים דווקא זה לא דוגמא טובה

כבר שבועיים, לפחות באזור נהריה אין יותר 'יום שוק'
אבל לי יש זיכרון ארוך טווח ואזכור זאת לאחר שיעבור זעם ואקנה רק אצל רמי לוי
אני שמה את פייסל בצד, אין לי מושג ממי הוא קונה את הירקות שלו ואיך הוא יכול להישאר זול (ולא שוכחת את התאונה של הבן שלו וכל ההתנהלות שלו לאחר מכן).
אבל רמי לוי???
כמה מנותק אפשר יכול להיות ממה שקורה בחקלאות בחודש האחרון? ואיזה חוסר אכפתיות מצידו כלפי החקלאים שנשארו לבד.
מעניין איך הסנטימנט ישתנה בעוד חודש כאשר מחירי העגבניות יעלו ל- 20 ש"ח.
בדקתי באתר CHP באזור עפולה נכון להיום:
עגבניות - 6 עד 8 ש"ח (אותו מחיר לעגבניה ישראלית וזרה, מעניין למה)
כרוב לבן - בסביבות 4 ש"ח
מלפפונים - 5 עד 7 ש"ח
תפוחי אדמה לבן - 4 עד 6 ש"ח
בקיצור, מחירים שפויים יחסית למצב ובכלל.
בהתחשב בעובדה שאזור גידול הירקות העיקרי בארץ הוא כרגע אזור אסון ומלחמה - אני גאה בכל מי שיצא להתנדב לקטוף, לשתול, להדלות... ויש המונים כאלה.
כקמצנית בכירה, אני רוצה ומוכנה לשלם יותר על ירקות ישראלים ומשתדלת להחרים כל תוצר טרי מיובא (לא תמיד יש מידע שקוף).
אני יכולה להבין אנשים שנמצאים במצוקה כלכלית ובוחרים אחרת, אבל אנשים שיכולים להרשות לעצמם ועדיין נשארו באידאולוגיית הגלובליות, זול בכל מצב, ואדישות לתוצרת ישראלית? סובלנותי מתפוגגת בימים אלה.

זה לא בדיוק אותו הדבר

כל נושא החקלאות בארץ כרגע בבעיה בגלל המלחמה

גם 7000 תאילנדים שעסקו בחקלאות (בעיקר בליקוט וקטיף) עזבו את הארץ
גם שדות שלמים של יבולים בעוטף עזה לא נקטפים עכשיו בגלל המצב הביטחוני
וגם מאות אלפי אנשים במילואים שזה מייצר חוסר בכ"א גם בחקלאות ובשרשרות מעליה
נו מה?
אתה הדובר של רמי לוי? למה אתה מגן על הסופרים? כמה מניות יש לך אצלם?
אם הסופרים מעלים מחירים, נצא עם קלשונות ולפידים. ולא עם תירוצים להצדיק אותם.

אם אין לך תאילנדים אז תשלם לעובדים שכר ראוי ותספוג עלויות וסתום ת'פה.

כקמצנית בכירה, אני רוצה ומוכנה לשלם יותר על ירקות ישראלים ומשתדלת להחרים כל תוצר טרי מיובא (לא תמיד יש מידע שקוף).
אני איתך לגמרי בזה. אף פעם לא הבנתי למה לממן מדינות אוייב (כשתורכיה במפורש קוראת לנו במגוון רחב של שמות נאצה).
אני תמיד בעד שוק חופשי (וחשוב שיהיה שוק חופשי) כל עוד זה לא עם מדינות אוייב (או בדרך לשם).

נו מה?
אתה הדובר של רמי לוי? למה אתה מגן על הסופרים? כמה מניות יש לך אצלם?
אם הסופרים מעלים מחירים, נצא עם קלשונות ולפידים. ולא עם תירוצים להצדיק אותם.

אם אין לך תאילנדים אז תשלם לעובדים שכר ראוי ותספוג עלויות וסתום ת'פה.
קודם כל התגובה שלך די מתלהמת ולדעתי לא ראויה

אין שום קשר לרמי לוי או לסופרים

כן יש לי קשר לחקלאים שאצלנו בסביבה חצי מהעובדים עזבו
ובשביל שהחצי השני לא יעזבו נתנו לכל אחד בונוס של 5 אלף שקל

התאילנדים בהחלט מקבלים שכר ראוי לדעתי. הבעיה בעבודה הזאת וגם בעבודת בניין זה לא השכר
אלה שזה עבודה קשה מאוד
ורוב הישראלים עצלנים מכדאי לעשות את זה

תסתכל על ענף הבניה שהושבת
מבטיח לך שהקבלנים מפסידים הרבה יותר כסף מאשר יעלה להם להכפיל. משכורות
ועדין אף אחד לא בא....

הסופר זה יחידה כלכלית
לרוב הם בכלל לא מרווחים כסף ממחלקת הפירות והירקות וזה רק שירות בשביל למשוך קונים לבוא לסופר

אם יהיה מחסור בירקות או שיעלו מחירים החקלאים אז לסופר עדיף לא למכור מאדר להפסיד
עדין אנחנו בכלכלה חופשית

ןאתה יותר ממוזמן לא לקנות בסופר אם לא יאה ולא נאה לך

הסיבה שאין "מבצעי עומק" בירקות ופירות היא בגדול כי מתחיל להיות חוסר
ניתן לייבא מתורכיה ואירופה הרבה מאוד פירות וירקות. המחירים שם לא יקרים גם אחרי השילוח. ישראל מדינה קטנה וזה יפתור את רב החוסרים. ישראל לא צריכה להיות מדינת חקלאות. אם החקלאות לא משתלמת בישראל צריך לעבור לדברים יותר משתלמים. עצם זה שמעסיקים עובדים זרים ונותנים כל מיני הטבות מהמדינה מראה עד כמה החקלאות לא משתלמת. מה גם שאפשר להסתדר מצוין בלי ירקות ופירות (במלפפון למשל אין בכלל קלוריות, אז לא ברור למה הוא נדרש). אני כבר המון שנים תוהה למה צריכים פה חקלאות אם מגדלים "מותרות" (תותים/אבטיחים/אננס).
לדעתי בזמן הקרוב גם נראה העלה של מחירים (למרות שיש המון מתנדבים שהולכים לקטוף בחינם ואחרכ גם לוקחים את זה ומוכרים את זה ישירות לשכונות המגורים לטובת אותם חלקאים – זה זה גם יגרור ביקוש יותר נמוך בסופרים)
לא נראה שום העלאה כי אנשים מפוטרים והמשק נכנס למיתון. לדעתי, רשתות השיווק יחלו לראות ירידות לדעתי בביקושים.

יש לי הרבה מחשבות בנושא החקלאות במדינה ורציתי להעלות אותן כאן, אבל אשמור אותן לאחריי המלחמה.

מה ההבדל בין חקלאות לכל מוצר צריכה אחר שאנחנו צורכים? גם אני מאוד אוהב חקלאות ואדמה מהסיבות הרומנטיות שבדבר, אבל אני משתדל להפריד בין העדפות כאלה לבין מוסר. הרי אם לא יהיה אפשר לייבא מחו"ל בכלל כדי לתמוך בחקלאות הישראלית, המחירים פה יהיו יקרים יותר.

דווקא ההתארגנויות של החלקאים מהעוטף + ההתנדבות של רבים מהאזרחים לכך שיוכלו לקטוף ולמכור את התוצרת שלהם מדגישים לי יותר את היעילות בזה שלא תמיד צריך את המדינה בשביל לתמוך, להתנדב ולתרום.

עצם זה שמעסיקים עובדים זרים ונותנים כל מיני הטבות מהמדינה מראה עד כמה החקלאות לא משתלמת.
אפשר לטעון את הטענה הזאת על כל מדינה מערבית ועדיין מתקיימת שם חקלאות.
עובדי חקלאות מתאילנד, הינדו-צ'יינה וכו' זה לא פטנט ישראלי רשום, נפוץ גם באירופה.
בטורקיה הפליטים מסוריה הם כוח אדם בלתי מבוטל בחקלאות (תדיר בתנאים מחפירים אגב).

אכן נושא מעניין לכשעצמו.. כמו יוסיק מחכה לשרשור חקלאות אחרי המלחמה.

הסופר זה יחידה כלכלית
לרוב הם בכלל לא מרווחים כסף ממחלקת הפירות והירקות וזה רק שירות בשביל למשוך קונים לבוא לסופר
מזמן לא.
תגגל רווח במחלקת הירקות והפירות ותגלה שזאת המחלקה הכי רווחית ברשתות בשנים האחרונות, על חשבון החקלאי והצרכן כמובן.
ניתן לייבא מתורכיה ואירופה הרבה מאוד פירות וירקות. המחירים שם לא יקרים גם אחרי השילוח
המחיר שאתה משלם בסוף בסופר הוא אותו מחיר כמו לירק הישראלי. הרי אין שום הפרדה בסופר בין ישראלי למיובא (איכס 1).
ישראל לא צריכה להיות מדינת חקלאות
ברור, ישראל צריכה לחזור לשטעטל - רק סוחרים וחנוונים בתיבול של מדענים. אה, ואין צורך לחיות בבארי ובאדמית. גם לא בנהריה ושדרות.
נסתפק בגטו הקרוי גוש דן. (איכס 2).
אם החקלאות לא משתלמת בישראל צריך לעבור לדברים יותר משתלמים
אם עו"ס לא משתלם, אם להיות שוטר לא משתלם, אם להיות מורה לא משתלם - ישראל צריכה לעבור כולה להייטק. למה שיהיה אכפת לנו? (איכס 3).
עצם זה שמעסיקים עובדים זרים ונותנים כל מיני הטבות מהמדינה מראה עד כמה החקלאות לא משתלמת.
אתה גאה להיות בור? אם לא, חפש את נתוני הסובסידיות שמקבלים חקלאים באירופה ואמריקה, ואז תסביר למה להם כן חשובה חקלאות לא משתלמת. (איכס 4).
אני כבר המון שנים תוהה למה צריכים פה חקלאות אם מגדלים "מותרות" (תותים/אבטיחים/אננס).
סוף סוף מסכימה איתך על משהו (אם כי לא על אבטיחים, גידול נפוץ מאד במזה"ת).
אבל הם מגדלים מותרות כי אלה הגידולים היחידים שהם כן מרוויחים עליהם יפה, אם בייצוא ואם לאנשי המרכז הנהנתנים. לפריפריה לא שולחים את הסחורה כי כאן קונים מה שצריך ולא מה שטרנדי בת"א. גם משלוחי הירקות הישירים (מחקלאים לכאורה, למעשה אנשי שיווק) מרוויחים יפה במרכז, אבל אין להם דורש כמעט בצפון ובדרום.
די, מיציתי את הבחילה היומית שלי. אשתדל לזכור לא להיכנס לשרשור הזה יותר.

תרופות -
לא חדש אבל נהפך לטרנד אצל חברות תרופות המקור.
באריזות לתרופות למחלות כרוניות [לחץ דם, מדללי דם, כולסטרול ועוד חולירעות] מורידים את מספר הכדורי בחפיסה מ 30 ל 28.
לטענתם, 28 כדורים זה ל 4 שבועות. המחיר כמובן לא ירד..

הסופר זה יחידה כלכלית
סופרים יכולים לגבות גם 100% או יותר מעל לעלות ומרוויחים יפה, זה לא נכון שהם מוכרים ירקות במחירי הפסד. מה שכן, סופרים הם באמת יחידות כלכליות והם אוהבים לשחק עם מחירים ולנצל את חוסר התחרות ומונופולים כדי לעשוק אותנו, הישראלים הפראיירים.

אם עו"ס לא משתלם, אם להיות שוטר לא משתלם, אם להיות מורה לא משתלם - ישראל צריכה לעבור כולה להייטק. למה שיהיה אכפת לנו? (איכס 3).
לעובד סוציאלי או מורה וכו׳ אין אלטרנטיבות, לחקלאות מקומית יש, ואפילו אלטרנטיבה טובה. את חושבת שישראל יכולה להגיע למצב שבו החקלאות המקומית תהיה תחרותית ביחס לייבוא? מה יהיה המחיר של זה?

סופרים יכולים לגבות גם 100% או יותר מעל לעלות ומרוויחים יפה, זה לא נכון שהם מוכרים ירקות במחירי הפסד. מה שכן, סופרים הם באמת יחידות כלכליות והם אוהבים לשחק עם מחירים ולנצל את חוסר התחרות ומונופולים כדי לעשוק אותנו, הישראלים הפראיירים.
מזמן לא.
תגגל רווח במחלקת הירקות והפירות ותגלה שזאת המחלקה הכי רווחית ברשתות בשנים האחרונות, על חשבון החקלאי והצרכן כמובן.

לא ניכנס ממש לפרטים, כי אפשר להביא עשרות דוגמאות לכל דבר ודבר

אבל אם אתה מסכים שהסופר הוא יחידה כלכלית עצמאית אז מה אתה רוצה מהם
יש הרבה אופציות לצריכה של ירקות ופירות
סופרים
מרכולים
ירקניות
שוק
שוק חלקאי
משלוחים ישירות הביתה
שווקי איכרים
קניה ישירה מחקלאים
גידול עצמי
וכו וכו

עדין בכל האופציות האלה (להוציא גידול עצמי) - המחירים די זהיים

ושלא תבינו אותי לא נכון צריך בהחלט לעשות רפורמה במחירי ירקות ופירות בסופר ולחשוב על שיטה יותר טובה מאשר כל שבוע מחיר אחר
שתלוי ב100 גורמים
ובסוף החקלאי עוד צריך להשמיד תוצרת (כואב לי רק לרשום את זה)
אבל ברגע זה שאנחנו במלחמה ויש כל כך הרבה קושי לחקלאות להמשיך להתקיים במקביל
זה שהסופר הפסיק לעשות מבצעי עומק באמצע השבוע - זה בסדר גמור לדעתי

נ.ב.
ממליץ לכל מי שיכול להתנדב ללכת לעזור בקטיף ובחקלאות ו/או לקנות ישירות מהמגדלים במיוחד מהעוטף
זה באמת צינור חמצן בשבילהם
כי כולנו יודעים כמה המערכת הבירוקרטית במדינה טובה ואיך היא תפצה אותם ב2024 במקרה הטוב...

מזמן לא.
המחירים אצל הירקן יותר גבוהים מאשר בסופר. לפעמים גם בשוק. כשקונים ביריד של "ישר מהחקלאי" הם יקרים אפילו עוד יותר. אין לי כח לחפש מה הרווחיות אל מול מחלקות אחרות (השוואה נכונה יותר היא מול סופרים בעולם), אבל בסופר הירקות הם לרוב במחיר הכי זול שאני יכול לקנות.
לחקלאי לא משתלם למכור לסופרים? שלא ימכור להם.
המחיר שאתה משלם בסוף בסופר הוא אותו מחיר כמו לירק הישראלי. הרי אין שום הפרדה בסופר בין ישראלי למיובא (איכס 1).
כי זה בערך אותו מוצר. המחיר לצרכן יותר זול כי עלויות הסופר נמוכות יותר.
ברור, ישראל צריכה לחזור לשטעטל - רק סוחרים וחנוונים בתיבול של מדענים. אה, ואין צורך לחיות בבארי ובאדמית. גם לא בנהריה ושדרות.
נסתפק בגטו הקרוי גוש דן. (איכס 2).
לא, לא. צריך להקים מחדש את כל המתפרות. איך יתכן שאנחנו תלויים לחלוטין בייבוא מסין (אויב, איכס) בכל מה שנוגע לטקסטיל? חרם עולמי ונאלץ להסתובב עירומים כביום היוולדנו.
בנימה יותר רצינית - חושבים שצריך חקלאות מקומית? סבבה. שישלמו ישירות לחקלאים שיגדלו דברים ויפתחו את המשק לייבוא חופשי. זה הרבה יותר יעיל ובאופן זה ברור כמה החקלאות המקומית עולה לנו ואפשר לבחור כמה ממנה רוצים.
דוגמא טובה למקצועות בה המדינה קובעת כמה היא מוכנה לשלם עבור השירותים הללו. אם יש מחסור בעובדים, אז בוודאי שצריך להעלות את השכר. אם לא ומרוצים מהשירות, אז לא.
האנלוגיה לחקלאות היא שיהיו עו"ס פרטיים שמי שיזדקק לשירותיהם ישלם להם כסף, ויהיה אסור (או שיהיה מכס גבוה) לקבל שירות מעו"ס מחו"ל.
אתה גאה להיות בור? אם לא, חפש את נתוני הסובסידיות שמקבלים חקלאים באירופה ואמריקה, ואז תסביר למה להם כן חשובה חקלאות לא משתלמת. (איכס 4).
אם רוצים חקלאות מקומית, אז אכן סובסידיה ישירה היא האמצעי היעיל יותר.
סוף סוף מסכימה איתך על משהו (אם כי לא על אבטיחים, גידול נפוץ מאד במזה"ת).
אבל הם מגדלים מותרות כי אלה הגידולים היחידים שהם כן מרוויחים עליהם יפה, אם בייצוא ואם לאנשי המרכז הנהנתנים. לפריפריה לא שולחים את הסחורה כי כאן קונים מה שצריך ולא מה שטרנדי בת"א. גם משלוחי הירקות הישירים (מחקלאים לכאורה, למעשה אנשי שיווק) מרוויחים יפה במרכז, אבל אין להם דורש כמעט בצפון ובדרום.
די, מיציתי את הבחילה היומית שלי. אשתדל לזכור לא להיכנס לשרשור הזה יותר.
מרוויחים יפה, כי יש איסור/מכס על ייבוא... לדעתי גם על דברים אחרים מרוויחים יפה באותה מידה. אם חקלאי לא מרוויח מספיק מבננות, למה שלא יעבור לגדל אננס?

לא ניכנס ממש לפרטים, כי אפשר להביא עשרות דוגמאות לכל דבר ודבר

אבל אם אתה מסכים שהסופר הוא יחידה כלכלית עצמאית אז מה אתה רוצה מהם
יש הרבה אופציות לצריכה של ירקות ופירות
סופרים
מרכולים
ירקניות
שוק
שוק חלקאי
משלוחים ישירות הביתה
שווקי איכרים
קניה ישירה מחקלאים
גידול עצמי
וכו וכו

עדין בכל האופציות האלה (להוציא גידול עצמי) - המחירים די זהיים

ושלא תבינו אותי לא נכון צריך בהחלט לעשות רפורמה במחירי ירקות ופירות בסופר ולחשוב על שיטה יותר טובה מאשר כל שבוע מחיר אחר
שתלוי ב100 גורמים
ובסוף החקלאי עוד צריך להשמיד תוצרת (כואב לי רק לרשום את זה)
אבל ברגע זה שאנחנו במלחמה ויש כל כך הרבה קושי לחקלאות להמשיך להתקיים במקביל
זה שהסופר הפסיק לעשות מבצעי עומק באמצע השבוע - זה בסדר גמור לדעתי

נ.ב.
ממליץ לכל מי שיכול להתנדב ללכת לעזור בקטיף ובחקלאות ו/או לקנות ישירות מהמגדלים במיוחד מהעוטף
זה באמת צינור חמצן בשבילהם
כי כולנו יודעים כמה המערכת הבירוקרטית במדינה טובה ואיך היא תפצה אותם ב2024 במקרה הטוב...
מי אמר שאני רוצה מהם משהו? אני רוצה שהממשלה תדאג שיהיה שוק תחרותי ותמנע תיאום מחירים וכו׳.

כי זה בערך אותו מוצר. המחיר לצרכן יותר זול כי עלויות הסופר נמוכות יותר.
היבוא זול כי
חפש את נתוני הסובסידיות שמקבלים חקלאים באירופה ואמריקה
מאיפה הביטחון שמשיכו לאפשר לישראל יבוא של תוצרת שהם מסבסדים, או בכלל שימשיכו למכור משהו לישראל?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
היבוא זול כי

מאיפה הביטחון שמשיכו לאפשר לישראל יבוא של תוצרת שהם מסבסדים, או בכלל שימשיכו למכור משהו לישראל?
אם מדינות מסבסדות חקלאים שמייצאים את התוצרת שלהם, זה נשמע לי כמו טיפשות מוחלטת. האם זה המצב?
יש המון פירות (בננות, אבוקדו) שמייבאים מאמריקה הלטינית וזו הסיבה שהם זולים באירופה. אנחנו מתעקשים לגדל אותם בארץ אז זה יקר.

יש עוד מקומות חוץ מתורכיה שאפשר לייבא משם פירות וירקות. במקרה של חרם עולמי, נהיה בבעיה גדולה מאוד - לא יהיה לנו דלק, אורז, תפוחי אדמה ועוד שלל מוצרים חיוניים. תפוזים ועגבניות לא יעזרו לנו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
שלי העלאת מחירים ועמלות המרה -ישראכארט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
א האם לשנות קרן כספית בגלל העלאת דמי הניהול? שוק ההון 29
M העלאת דמי ניהול בקרן השתלמות לאחר התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
הסולידית איסור על העלאת מאמרים בשלמותם לפורום הסולידית שער הקהילה 0
ה הקדמת תשלומים לקבלן לאור העלאת מע"מ נדל"ן 6
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
V העלאת דמי ניהול בקרנה"ש, מיטב דש לשעבר IBI שהיו חלק מקבוצת רכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
צ העלאת דמי ניהול בשינוי מסלול השקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
doc29 סעיף העלאת מחיר שכ"ד במימוש האופציה נדל"ן 12
G איך לגשת לעניין העלאת שכר בהעברת תפקיד? התפתחות אישית 30
ה בכוונת משרד האוצר: ביטול העלאת תקרת ההון הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 58
I העלאת הריבית הקרובה שוק ההון 10
W הודעה מראש על העלאת דמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
doc29 העלאת דמי ניהול בקופת גמל ללא הפקדות ועם הלוואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Tsachi01 העלאת תמונות לאתר אוף טופיק 26
א העלאת ריבית בארה"ביום רביעי פוסטים מאיכות נמוכה 7
A קרן חירום ומשכנתא - העלאת ריבית צרכנות פיננסית 1
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
צ האם לקנות אג"ח בתקופה של העלאת ריבית - ועוד שוק ההון 2
ק שער הדולר בעקבות העלאת הריבית בארה"ב שוק ההון 4
ב העלאת הריבית במשק שנת 2022 - איפה זה פוגש כל אחד מאיתנו צרכנות פיננסית 130
F למה העלאת ריבית בארה"ב גורר נפילות בבורסה? שוק ההון 4
R העלאת הריבית לחישוב קצבת הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Yos העלאת דמי ניהול של קרן האג"ח - התלבטות שוק ההון 6
stamEhad מה צפוי לקרות לקרן מחקה אג"ח ממשלת ישראל במקרה של העלאת ריבית? שוק ההון 4
S העלאת הנושא הכלכלי במהלך הקשר אוף טופיק 37
ה איך העלאת ריבית בארהב תשפיע על הכלכלה בישראל? פוסטים מאיכות נמוכה 4
D העלאת שכר בהייטק לאחר שנה התפתחות אישית 8
A העלאת ההון העצמי ע"י השקעה בשוק ההון שוק ההון 34
M העלאת גיל הפרישה - יש לזה בכלל משמעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
G ביידן מכריז על תכנית הכוללת העלאת מס חברות והמניות/מדדים ממשיכים לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 13
חתול לילה העלאת מס רווחי הון מיסים 76
O העלאת ברוטו למען הגדלת הפקדה לIRA שוק ההון 12
ס אז איך נכון לבקש מהבוס העלאת שכר ? אשמח לעזרתכם אוף טופיק 18
G העלאת ההפקדה בקרן ההשתלמות והפקדה עצמאית צרכנות פיננסית 10
A העלאת דמי ניהול קרנות נאמנות צרכנות פיננסית 12
ר העלאת דמי ניהול בקרנות ישראליות שוק ההון 8
yanosh34 העלאת דמי ניהול במוצר פנסיוני לפני תום תקופת ההנחה צרכנות פיננסית 3
שיקלר העלאת דמי ניהול ב'פסגות' שוק ההון 2
P העלאת שכר - כמה נהוג לבקש באחוזים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
S לגבי העלאת ריבית שוק ההון 4
מ העלאת מס על אופציות לעובדים שוק ההון 5
Modric19 אג"ח ישראלי לאחר העלאת הריבית שוק ההון 22