• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

בכוונת משרד האוצר: ביטול העלאת תקרת ההון הפטור

מישהוא יכול להסביר מה זה אומר ? למי שלפני הפנסיה, ולמי שכבר בפנסיה. (ולמי שלא מנוי לגלובס)

מישהוא יכול להסביר מה זה אומר ? למי שלפני הפנסיה, ולמי שכבר בפנסיה. (ולמי שלא מנוי לגלובס)
מי שלא מנוי לגלובס יכול להיכנס באינקוגניטו לכתבה.
בגדול, חלק (כמעט תמיד רוב) מהכספים שהופקדו לפנסיה חייבים במס בעת המשיכה. עד תקרה מסוימת גם עליהם יש פטור. אותה תקרה הייתה אמורה לעלות ב-2025, אך כעת רוצים לבטל את זה.

זה ממש לא בסדר שנותנים לאנשים לפרוש על סמך מתווה מסויים ואחרי שהם קיבלו את ההחלטה שותים להם רבע מליון שקל מהחלק הפטור ממס.
אם המתווה לא מחייב, עדיף לא לפרסם אותו בכלל.

יש לכל פורש תקציב מסויים של קצבה שלא נחשבת כהכנסה לצרכי מס (854 אלף נכון להיום, או כ4700 בחודש, בקיזוז פיצויים פטורים שמשך בעבר). אתה יכול לנצח את התקציב הזה או בצורה חודשית או בצורה של היוון קצבה. התקציב היה אמור לגדול ב2025 ב29%, וכעת נראה שהוא לא יגדל, כפי שאמור היה.

הבנתי, זה בעצם מס על בעלי פנסיות גבוהות. מגניב.

"לטענת המדינה, "פטור זה הוא רגרסיבי ומשרת למעשה רק את בעלי קצבאות הפנסיה הגבוהות". עוד נכתב בהצעה לביטול עדכון תקרת הפטור, כי "מאחר שנכון להיום כמעט ואין פנסיונרים בקרנות הפנסיה החדשות אשר קצבתם מספיק גבוהה בכדי ליהנות מפטור זה, נהנים ממנו כמעט באופן בלעדי פנסיונרים שהיו מבוטחים בפנסיה תקציבית או בהסדרי פנסיה של הקרנות הוותיקות".
על הרקע הזה מבקשת המדינה לבטל את העלאת תקרת הפטור."

נראה לי שזה רק מדגיש את הצורך להתחיל למשוך בגיל 60 כדי לא לעבור את הסף הפטור. ואכן, כמו ש @גרהם אומר, זה יהיה קצת מבאס למי שעבר את הגיל וכבר עשה את החישובים ופעל לפיהם ועכשיו משנים לו את בסיס החישובים.

זה ממש לא בסדר שנותנים לאנשים לפרוש על סמך מתווה מסויים ואחרי שהם קיבלו את ההחלטה שותים להם רבע מליון שקל מהחלק הפטור ממס.
אם המתווה לא מחייב, עדיף לא לפרסם אותו בכלל.
אני אהיה "האיש הרע". מיסוי הוא משהו שתמיד יכול להשתנות. אדם עובד, קנה דירה/הוליד ילדים/פתח עסק ואז העלו לו את שיעורי המס. האם זה בסדר?
לדעתי הבעיה נעוצה בסרבול היתר (בלשון המעטה) של כל המיסוי על החיסכון הפנסיוני. עדיף כנראה לקחת מס מראש ואז כל הקצבה תהיה פטורה (אפשר לעשות חשבון כך שסך המס יהיה זהה).

לגבי הטענה הצפויה שהמס הוא מראש גבוה מדי - אני מסכים, אך הדרך הנכונה היא פשוט להוריד אותו במקום לתת פטורים שונים ומשונים.

אני אהיה "האיש הרע". מיסוי הוא משהו שתמיד יכול להשתנות.
לא רטרואקטיבית עבור מישהוא שכבר יצא לפנסיה והשתמש בזה לחישובים. אם כבר, היו צריכים להחיל את זה לאלה שיוצאים לפנסיה מ 2025. ולא לאלה שכבר עברו את גיל 60.

הבנתי, זה בעצם מס על בעלי פנסיות גבוהות. מגניב.

"לטענת המדינה, "פטור זה הוא רגרסיבי ומשרת למעשה רק את בעלי קצבאות הפנסיה הגבוהות". עוד נכתב בהצעה לביטול עדכון תקרת הפטור, כי "מאחר שנכון להיום כמעט ואין פנסיונרים בקרנות הפנסיה החדשות אשר קצבתם מספיק גבוהה בכדי ליהנות מפטור זה, נהנים ממנו כמעט באופן בלעדי פנסיונרים שהיו מבוטחים בפנסיה תקציבית או בהסדרי פנסיה של הקרנות הוותיקות".
על הרקע הזה מבקשת המדינה לבטל את העלאת תקרת הפטור."
אם הטיעון של האוצר היה נכון, אפשר היה לקבןע שהפטור ניתן רק על הכנסות מקרנות חדשות ולא מקרנות ותיקות / תקציביות. גם הטענה שזה כעת משרת רק בעלי הכנסות גבוהות היא חלקית כי הקרנות החדשות נפתחו רק לפני כעשרים שנה, וגם לא הייתה פנסיית חובה. הצבירות בקרנות החדשות גדלות משמעותית בכל שנה.

נראה לי שזה רק מדגיש את הצורך להתחיל למשוך בגיל 60 כדי לא לעבור את הסף הפטור.
אם אין לך הכנסה גבוהה באותן שנים, בהחלט כדאי לבחון משיכת כספים.

אם הטיעון של האוצר היה נכון, אפשר היה לקבןע שהפטור ניתן רק על הכנסות מקרנות חדשות ולא מקרנות ותיקות / תקציביות. גם הטענה שזה כעת משרת רק בעלי הכנסות גבוהות היא חלקית כי הקרנות החדשות נפתחו רק לפני כעשרים שנה, וגם לא הייתה פנסיית חובה. הצבירות בקרנות החדשות גדלות משמעותית בכל שנה.
זההאוצר פשוט נותן טיעון פופוליסטי שבזמן הנוכחי יתקבל יפה. קצת דמגוגיה בטיעונים כלכלים לא הזיקה לאף אחד אף פעם.

לא רטרואקטיבית עבור מישהוא שכבר יצא לפנסיה והשתמש בזה לחישובים. אם כבר, היו צריכים להחיל את זה לאלה שיוצאים לפנסיה מ 2025. ולא לאלה שכבר עברו את גיל 60.
ואם חישבתי את החזר המשכנתא שאני יכול לעמוד בו, והעלו את מס ההכנסה מעבודה? או את המע"מ (בעקבותיו ההוצאות שלי גם גדלות)?

ואם חישבתי את החזר המשכנתא שאני יכול לעמוד בו, והעלו את מס ההכנסה מעבודה? או את המע"מ (בעקבותיו ההוצאות שלי גם גדלות)?
יש בזה מן הצדק.

רק שאיכשהוא נראה לי שמשחק עם פנסיה של אנשים זה משהוא שאסור לעשות. לפני פנסיה לאנשים יש פחות גמישות ופחות זמן להתאושש משינוי בתכנון. ובנוסף מהלך כזה פוגע באמון בחסכון פנסיוני.

יש בזה משהוא.

רק שאיכשהוא נראה לי שמשחק עם פנסיה של אנשים זה משהוא שאסור לעשות. פוגע באמון.
בגלל זה כתבתי שלדעתי צריך לגבות את המס בעת ההפקדה, כך שכל מה שמופקד פטור ממיסים עתידיים כמו הכסף בבנק.

בגלל זה כתבתי שלדעתי צריך לגבות את המס בעת ההפקדה, כך שכל מה שמופקד פטור ממיסים עתידיים כמו הכסף בבנק.
ובא לציון גואל.

איכשהוא לא נראה לי שזה יקרה.

יותר מדי אנשים מרוויחים ממערכת מס מסורבלת. גם לפוליטיקאים קל להיות פופולריים ע"י השגת הטבות מס לקהל בוחריהם.
בתוכנה מידי פעם אתה עוצר, כותב הכל מחדש בטכנולוגיות עדכניות וזורק את הקוד הישן. עולה לך בהרבה עבודה אבל חוסך תיחזוק של קוד ישן ומסורבל שנבנה לאורך שנים.

בסופו של דבר, לאורך שנות חיי התוכנה זה חוסך לך זמן למרות המאמץ הגדול שהשקעת בכתיבה מחדש.

אולי כדאי למי שבונה את כל הבלאגן הזה ללמוד מזה.

בתוכנה מידי פעם אתה עוצר, כותב הכל מחדש בטכנולוגיות עדכניות וזורק את הקוד הישן. עולה לך בהרבה עבודה אבל חוסך תיחזוק של קוד ישן ומסורבל שנבנה לאורך שנים.

בסופו של דבר, לאורך שנות חיי התוכנה זה חוסך לך זמן למרות המאמץ הגדול שהשקעת בכתיבה מחדש.

אולי כדאי למי שבונה את כל הבלאגן הזה ללמוד מזה.
בתוכנה, אתה מרוויח מקוד שקל לתחזק.
בראיית חשבון, אתה מרוויח מחוקים ותקנות מסורבלים שמשתנים לעיתים קרובות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D צרת משרד הביטחון - הלוואות, פנסיה ומינוס בבנק הפועלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
I יציאה לפנסיה לפני גיל 67 - משרד החינוך פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
ש טופס 14 פנסיה לעובד משרד החינוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
T הקמת משרד רואי חשבון התפתחות אישית 31
J כניסה כספק של משרד החינוך בתוכנית "גפן" התפתחות אישית 9
ס הגשה פיזית של טופס 135 (תקופה לפני 2019)- האם אפשר להגיש אצל כל משרד שומה? מיסים 5
ח השכרת דירה למנהל הדיור הממשלתי (משרד האוצר) נדל"ן 9
יוזר עד כמה כדאית העזרה של משרד השיכון במשכנתא עבור זכאים? נדל"ן 4
חושב בגדול בעל מקצוע חופשי - רכישת משרד? נדל"ן 7
A בחירת מסלול קרנות פנסיה למורים / משרד החינוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
י.ג פנסיית ברירת מחדל של משרד האוצר: השיחה שתחסוך לי 85,000 ש"ח צרכנות פיננסית 35
M קייטנות / גנים של משרד הכלכלה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
שלי משרד האוצר מתכנן פטור ממס רווחי הון עד 60000 שח בשנה שוק ההון 54
adamshalev הר הביטוח - אתר חדש של משרד האוצר צרכנות פיננסית 15
ליאת - איפה שיש רצון... מה אתם אומרים על ברירת המחדל של משרד האוצר לפנסיה? צרכנות פיננסית 4
Y אז היום משרד האוצר הפתיע אותי אוף טופיק 9
A הצעת החוק של משרד האוצר- שינוי המיסוי בנדלן צרכנות פיננסית 12
הסולידית משרד הרווחה יצמיד מנטורים פיננסיים למשפחות קשות יום אוף טופיק 38
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 265
M כמה שאלות על תוכנית העלת מסים של האוצר למימון מלחמה מיסים 4
P נניח וידיכם הייתה על כספי המדינה/ האוצר איפה הייתם מקצצים, או מה הייתם בוחרים לשנות? פוסטים מאיכות נמוכה 136
A שינוי מודל הפנסיה? הכיוון החדש של האוצר מדאיג? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א פקידי האוצר רוצים לקצץ בהטבות המס לקרנות ההשתלמות אוף טופיק 3
לא חשוב שמות העברת נתוני הביטוחים שלכם לאתר ייעודי של אגף שוק ההון במשרד האוצר. אוף טופיק 4
C תקנות חדשות של האוצר על IRA שוק ההון 319
דוג האוצר מפרסם נתונים שקריים? אוף טופיק 1
שרון האוצר משיק קופת גמל חדשה: האם כדאי לחסוך בה? שוק ההון 1
adamshalev מהפכה בפנסיה: האוצר יגדיל את רשת הביטחון למבוגרים צרכנות פיננסית 27
Brightside "האוצר מקדם חלופות למהלך שיקצץ 40% מקצבאות הפנסיה" אוף טופיק 43
ד האוצר מסתיר: הפנסיה לפורשי השנים הקרובות תקוצץ בעד 35% צרכנות פיננסית 120
ח האוצר מתכנן מיסוי קשיח על דיור, כדי לצנן את הביקוש מיסים 65

נושאים דומים

Back
למעלה