הם טוענים שיש להם.הבעיה עם קרן מנוהלת היא שאין לה יכולת אמיתית לנחש איזה מניות יעלו יותר מאחרות או מתי.
במיוחד שיש להם אנשים מאוד טובים שמאוד טובים בלחזות דברים כאלה (ואמפירית אפשר לטעון שיש הוכחות שאכן יש אנשים כאלה)
הבעיה העיקרית עם קרנות מנוהלות היא לא שזה בלתי אפשרי "לבחור את המנצחים" אלא שגם אם נניח רגע שיש אנשים שמסוגלים לבחור את המנצחים, למה שהם יעבדו בחברה כזאת בשביל שכר זעום?
וגם אם בשנה או 5 שנים האחרוות היו אנשים כאלה בחברה הזאת, מי אמר שהם ישארו לעבוד באותה חברה.
אותו דבר בדיוק נכון גם לגבי הביטוחים והאיזונים
לא בטוח בכלל שאתה צודק פה.אבל רוב האיזון האקטוארי לא מגיע מהם אלא מאוסף של אירועיים פרטיים שקורים לאנשים בנפרד,
גם פה אני ממש לא בטוח שאתה צודק.ושם יכול להיווצר הבדל קבוע שנובע מחתך האוכלוסיה בקרן
וגם עם זה אני לא מסכים.*ואין שום מנגנון שיסגור אותו*.
מה זה "מעט"?נכון שיש מעברים בין קרנות, אבל לצערנו יחסית מעט.
אל תשכח שכל שנה נוספים אנשים חדשים למעגל העבודה שפותחים פנסיה חדשה ובמקביל יש כמות של אנשים שיוצאים לפנסיה. זה בנוסף למעברים של אנשים בין קרנות תוך כדי שנות העבודה שלהם.
אתה טוען המון המון טענות באוויר, בלי שום הוכחה ובלי שום נתון אמיתי.לא מספיק כדי להגיד שהאוכלוסיות מתערבלות ומתחלקות מחדש בין הקרנות מידי כמה שנים.
ולא רק שלא הבאת נתון שאומר שפחות מX אנשים עובדים מידי שנה, אפילו לא הבאת שום נתון (הוא הסבר מתמטי) למה אותו X צריך להיות כדי שזה "יתערבל ויתחלק מספיק".
סלח לי, אבל 5 שנים זה לא הוכחה לכלום.הממצא הזה גם נתמך אמפירית בהשוואות שעשו פה בפורום. כשמשווים את הקרנות המנוהלות הכי מצליחות בחלון של 5 שנים לחלון הבא של 5 שנים הקורלציה היא אפס. כמשווים את האיזון האקטוארי בין קרנות פנסיה בחלון של 5 שנים לחלון של 5 השנים הבאות רואים שאותן קרנות שהובילו ממשיכות להוביל.
אם הייתה לך הסטוריה של 50 שנה אולי היה אפשר לדבר (ברור שאין כזאת, כי בארץ משנים את חוקי המשחק כל שנתיים. אבל זה בדיוק חלק מהסיבה שזה חסר משמעות). וגם אז לא בטוח שהייתי משתכנע סתם על בסיס מדידת עבר בלי שום מידע תומך (ניתוח שמראה שהרכב האוכלוסיות באמת שונה, הסבר סביר ללמה הוא באמת שונה ולמה הוא ימשיך להיות שונה. ניתוח שמסביר למה ואיך בדיוק הרכב אוכלוסיה שונה משפיע על האיזון וכו').
בקיצור, אתה טוען המון טענות באוויר עם 0 מידע אמיתי ו0 הוכחות.
צר לי, אבל אותי זה לא משכנע.