• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מינוף- נדלן vs שוק ההון

• פותח הנושא פותח הנושא אנא-אל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
, ולכן מתן נקודות זיכוי (או מנגנון אחר שמיטיב עם שוכרים) הוא צעד חיובי במדינה שדורשת ממך לתת שלוש שנים מהיפות ביותר, לצבא.
אתה יודע שזה יעלה את מחירי הדיור עוד יותר, נכון?

ולכן מתן נקודות זיכוי (או מנגנון אחר שמיטיב עם שוכרים) הוא צעד חיובי במדינה שדורשת ממך לתת שלוש שנים מהיפות ביותר, לצבא.
האם לא יותר נכון לעשות הורדת מסים כוללת?

אז סליחה באמת שאין לי גרף
עם גרף או בלי גרף. ענה שמחירים הם גבוהים זה סובייקטיבי. יש אנשים שמסוגלים למצוא מציאות גם בשוק הנוכחי.
ובסופו של דבר אמנם אני לא מאמין שאנשין עושים את זה אבל גם היום אנשים קונים דירות כי הם חושבים שיספק להם ערך כלשהוא (למשל, חיסכון בשכר דירה [להבדיל מהטענה נפופוליסטית שזה זריקת כסף לפח]). אז שוב זה נראה לך גבוה, אבל לאחרים לא.

מה הנתון הזה אומר כשהוא בפני עצמו? העובדה שהשכר עולה בהתמדה אמורה להצביע על כך שהמצב הוא טוב?
הכל עולה בהתמדה. השכר, שוק ההון, נדל"ן.
אין ברשותי נתונים כאלה, ומהדוחות של בנק ישראל שעברתי עליהם אני חושש שגם לא יהיו. בכל מקרה, השכר החציוני הריאלי, לפי הנתונים של הלמ"ס, גם עולה.
אני לא מומחה גדול, אבל שני גורמים משמעותיים לעליית השכר: מגזר ציבורי ששכרו עולה לפי הותק, ויותר עובדים בהייטק. לכן, עובדים צעירים בשוק הפרטי וגם בשוק הציבורי - שיהיה להם בהצלחה. היחס מחיר דירה לשכר חזר לערך השיא שלו + רמת האי-שוויון בהכנסות גדולה משמעותית ביחס לשנות ה-90 (שזה לא דבר רע לכשעצמו) --> חלק ניכר יותר באוכלוסיה לא יכול לקנות דירה. אני לא כ"כ מבין את ה"נחמה" בכך שיחס זה חזר לערך היסטורי כלשהו.
המדינה ניסתה לגרום לאנשים לעבור לפריפריה על ידי חסימה של בנייה באיזור המרכז. המדינה לא ישבה מנגד בזמן שמחירי הנדל"ן עלו, אלא פירסמה בראש חוצות את הכוונה שלה לייקר את מחירי הדיור במרכז הארץ. בשילוב עם הריבית האפסית כתוצאה מהמשבר העולמי, קיבלת את כל הגורמים הצפויים מראש לעליית מחירי הנדל"ן.
אכן שני גורמים. יש רבים נוספים שהם מעשי ידי המחוקק/הפקיד* (להבדיל מהריבית שיש לה סיבות חיצוניות). אם אתה רוצה משהו מעט יותר רציני מאשר ערך בויקיפדיה, אתה מוזמן לעיין בפוסט הבא (מאמר מאתר "קו ישר") המתאר יפה את מה שאני מדבר עליו. בהצלחה.

נ.ב. ריבית היא גורם חשוב (ואולי אפילו עיקרי), אבל היא גורם חיצוני. להגיד "זה באשמת הריבית" ו"כשהיא תעלה יהיה זול יותר" זה קצת כמו להגיד "יש משבר מים בגלל שלא יורד גשם" ו"כשיירד גשם, יהיו לנו מים" - זה נכון, אבל יש הרבה מה לעשות חוץ מלהתפלל. מחירי הדירות במרכז (וגם בפריפריה!) הם לא גזירת גורל.

חס וחלילה! הורדת מס היא מתן מתנה לעשירים ולטייקונים!
כלומר לאנשים שאשכרה משלמים מיסים. למה הורדת מסים צריכה להיטיב רק עם סקטור אחד? או להשמיט סקטור אחד (העשירים והטייקונים)?

לעניין, אתה יכול להוריד את המסים במדרגות הנמוכות (+ הגברת מס הכנסה שלילי) ולתת פחות מתנה לעשירים.

אכן שני גורמים. יש רבים נוספים שהם מעשי ידי המחוקק/הפקיד* (להבדיל מהריבית שיש לה סיבות חיצוניות). אם אתה רוצה משהו מעט יותר רציני מאשר ערך בויקיפדיה, אתה מוזמן לעיין בפוסט הבא (מאמר מאתר "קו ישר") המתאר יפה את מה שאני מדבר עליו. בהצלחה.
קראתי. איך התיאוריה הזאת מסבירה את המחירים בשנת 2008? בשנים הללו כל פקידי הממשלה והרשויות העירוניות פשוט החליטו לא להיות מושחתים וחסרי כישורים, כל התוכניות נשכחו במגירה ומחירי הנדל"ן היו נוחים לכל? ככלל, אני נוטה להסתייג משיטות הוכחה פילוסופיות - והמאמר הזה הוא דוגמה מצויינת למה.

רמת האי-שוויון בהכנסות גדולה משמעותית ביחס לשנות ה-90

mfXSdQH.png

מ-2002 עד 2010 חלה ירידה של 6 אחוזים במדד ג'יני של ההכנסה ברוטו ומדד זה חזר לרמתו בשנות ה-90. מדד ההכנסה הפנויה מציג תמונה שונה, וכאן אפשר לדון על הסיבות שבגינן יש פער בין המדדים, כאשר לפי דו"ח המחלקה לפיתוח תקציבי בכנסת הסיבות מתחלקות בין קצבאות, גידול במשקל העובדים הזרים בשוק העבודה וכו'.

נערך לאחרונה ב:
@Honey jar
פופוליזם בשקל.

אני מסכים עם חלק מהדברים שאתה מנסה לבטא... מחירי הנדל"ן בארץ גבוהים בצורה מעיקה, ולא מבוססת.

אבל הצורה בה אתה מציג את טיעוניך הופכת אותם לחסרי ערך. מזכיר את יאיר לפיד.

@Honey jar
פופוליזם בשקל.

אני מסכים עם חלק מהדברים שאתה מנסה לבטא... מחירי הנדל"ן בארץ גבוהים בצורה מעיקה, ולא מבוססת.

אבל הצורה בה אתה מציג את טיעוניך הופכת אותם לחסרי ערך. מזכיר את יאיר לפיד.

אם אתה אומר.
אני לא יודע מה פופוליסטי במה שאמרתי.
אני מבין שזה "סקסי" לטעון שמחירים הדיור לא גבוהים בצורה מיוחדת. זה יוצר מראית עין שהטוען לטענה החריגה והמוזרה הזו כנראה מבין את הדברים ב level אחר. לא יודע, לא התרשמתי במיוחד.

כן התרשמתי שזוג צעיר, ששירת בצבא, למד משהו, התחיל לעבוד ולהקים משפחה, לא יוכל לעולם** לרכוש דירה בכוחות עצמו במצב המחירים הנוכחי.

עובדה זו לבדה מספיקה כדי לקבל את המסקנה שיש כאן בעיה חריפה, בלשון המעטה.

** יתכן וניתן למצוא מקרה חריג פה ושם, וגם כבר לא בטוח. מאוד מאוד לא מייצג.

נערך לאחרונה ב:
כן התרשמתי שאין שום סיכוי שזוג צעיר, ששירת בצבא, למד משהו, התחיל לעבוד ולהקים משפחה, לא יוכל לעולם** לרכוש דירה בכוחות עצמו במצב המחירים הנוכחי.
קרי, ברמת ההוצאות הנוכחית שלהם.

עובדה זו לבדה מספיקה כדי לקבל את המסקנה שיש כאן בעיה חריפה, בלשון המעטה.
צודק, אנשים חוסכים מעט מדי. וחושבים שדירה בבעלותם היא זכות מולדת...

המסקנה שלי היא שדירה היום הפכה ללוקסוס לעשירים או לבני עשירים
כן התרשמתי שזוג צעיר, ששירת בצבא, למד משהו, התחיל לעבוד ולהקים משפחה, לא יוכל לעולם** לרכוש דירה בכוחות עצמו במצב המחירים הנוכחי.

אני לא יודעת על סמך מה המסקנה הזאת שלך, אבל אני רואה סביבי משפחות צעירות וזוגות שהתחתנו ו.... קונים דירה. נכון, עם משכנתא גדולה סביר להניח, אבל קונים ועומדים בתשלומים. והם לא עשירים או בני עשירים, הם שירתו בצבא, למדו משהו, התחילו לעבוד והקימו משפחה.

התרשמתי שזוג צעיר, ששירת בצבא, למד משהו, התחיל לעבוד ולהקים משפחה, לא יוכל לעולם** לרכוש דירה בכוחות עצמו במצב המחירים הנוכחי.
התרשמות שגויה.

ג"נ: לא מחזיק דירה.

במרכז ת"א זה נכון, וכך זה צריך להיות. אם תצא מהבועה תגלה שהדברים שאתה כותב מנותקים מהמציאות.

אם "בכוחות עצמו" = ללא משכנתא וללא עזרה מההורים, אתה צודק בגדול.

מה זה זוג צעיר?
זוג שחסך 30 אש"ח בחודש, במשך כמה שנים, יכול לקנות דירה ללא משכנתא.
האמת שגם לא כזה משנה הגיל.
אם הזוג חוסך 1M בחודש, הוא יכול לקנות דירה סבבי במרכז תוך חודשיים.

מה זה זוג צעיר?
זוג שחסך 30 אש"ח בחודש, במשך כמה שנים, יכול לקנות דירה ללא משכנתא.
זה כאילו שתי משכורות הייטק מאוד יפות, תוך יחס חסכון של 75%
לא פשוט...

אני לא יודע מה פופוליסטי במה שאמרתי.
פופוליסטי זה לשלול נתונים ברורים, וללכת להתרשמויות שטחיות ממקום אמוציונלי.

פופוליזם זה לתמוך בהצעות דביליות תוך התעלמות מכל משמעות שלהן, מלבד הישירה והמיידית.

פופוליזם זה לשלול ידע ודעות של גופים מקצועיים ואקדמיים על גחמה.

פופוליזם זה הסרטן של הדמוקרטיה, כי הוא מוביל את ההמונים לבחירות והחלטות אידיוטיות, שמחסלות מדינות. ויותר גרוע מזה, הוא מוביל לשטחיות וטמטום.

מציע שתלך לקרוא וללמוד על רלוונטיות של טענות בדיון. אריסטו וכו'.

ששירת בצבא
מה זה רלוונטי? גזענות much?

זאת הרי טענה מופרכת. מופרכת, כי לוקח בדיוק 5 דקות להפריך אותה. מכיר כמה אנשים שרכשו דירות לאחרונה. חלקם הייטקיסטים, חלקם לא.

האם הנדל"ן יקר? כנראה שכן. האם זה נובע ממדיניות אידיוטית של המדינה? להבנתי כן.

אז מה?

איך לחלק הקלות מס מבלי להבין את משמעותן יעזור?

לגבי מצב הכלכלה בישראל...
להתווכח מול נתונים ברורים, באמצעות תחושות בטן? באמת?

בכל מדד רלוונטי: הכנסה ממוצעת, חציונית, פנויה, רמת חיים, אבטלה, תעסוקה, פריון, רמת חיים, איכות חיים, בריאות, משך חיים; מדינת ישראל מתקדמת בקצב מאוד מכובד. יש מקום לשיפור? וודאי. שים לב לאיזה מדינות אנחנו משווים עצמנו - המובילות שבמדינות העולם.

ולהבנתי, הדרך לשפר את איכות ורמת החיים של כולנו, היא ללכת הרבה יותר חזק לכיוון של כלכלה וחברה ליברלית. וזה בין השאר כולל פישוט מערכת המס ככל הניתן.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ אחוז מינוף מומלץ - נדלן או מדדים נדל"ן 17
H מינוף נדלן להשקעה שוק ההון 6
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
ה מינוף בברוקר שוק ההון 38
א מינוף על מניות זבל דרך IRA שוק ההון 0
תוהא מינוף - כל האפשרויות. שוק ההון 41
ריש-לקיש פדיון מסלול משכנתא או השקעה? מינוף ומחשבות קדימה שוק ההון 19
G מינוף קצבה שוק ההון 3
א מינוף השקעות באמצעות הלואת בלון שוק ההון 30
W האם לקנות "את התחתית" אבל עם מינוף היא אסטרטגיה יעילה? שוק ההון 54
yoyo לקיחת הלוואה כנגד נכס קיים לצרכי מינוף והשקעה נדל"ן 26
עידו ג מינוף לצורך השקעה כסטודנט שוק ההון 11
Y רכישת דירה- מינוף בסביבת ריבית גבוהה נדל"ן 6
A מינוף לאחר פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
algo.il מינוף - אפשרויות פרט למשכנתא (בתי השקעות \ IB \ ברוקרים \ בנקים\וכו') שוק ההון 4
W מינוף - איך לא להכנס לחוב? שוק ההון 12
I מינוף קופת גמל להשקעה (?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ד היי, מחפש מינוף זול שוק ההון 39
M מינוף נכס קיים לטובת רכישת נכס נוסף נדל"ן 11
O מינוף או לא? נדל"ן 1
L מינוף ברוקר ישראלי שוק ההון 6
O מינוף לרכישת דירה נדל"ן 8
ב ניתוח מינוף מניות עם margin או: למה ויתרתי על הרעיון שוק ההון 21
F מינוף בפראנק - היבט טכני (IB) שוק ההון 6
S שאלה על אופן חישוב מס ירושה אמריקאי למשקיע ישראלי עם מינוף מיסים 2
Y השקעת נדל"ן תוך לקיחת מינוף נדל"ן 12
ב מקורות מידע על מינוף שוק ההון 1
S מינוף במטבע זר שוק ההון 3
H מינוף דירה של הורים לצורך רכישת דירה חדשה נדל"ן 11
B מינוף משכנתא בעולם הריביות הנוכחי שוק ההון 10
ט מינוף של 1M ש"ח -> להחזיר משכנתא או להשקיע בשוק ההון שוק ההון 30
ז תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף בIB) שוק ההון 10
י מינוף כשהריבית עולה נדל"ן 28
A מינוף להשקעה בנדלן בחו"ל נדל"ן 4
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
ה הלוואה בתור מינוף לעומת קרן ממונפת שוק ההון 35
י שאלה על מינוף ועל גידור שוק ההון 40
H התלבטות על דירה בחו"ל ע"י מינוף בנק בחו"ל נדל"ן 11
S מינוף תיק ממונף שוק ההון 9
M הוצאות ריבית לצורכי מינוף - אפשר להעביר לשנה הבאה? מיסים 2
ש התייעצות לגבי דירה ראשונה מינוף או הון עצמי נדל"ן 2
י מינוף שקלי או דולרי שוק ההון 24
I מינוף קופת גמל והשקעה באפיקים סולידים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S אפשרויות מינוף בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1