• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מינוף- נדלן vs שוק ההון

• פותח הנושא פותח הנושא אנא-אל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ל"ן כיום דומים לאלו של שנות ה-90, ולא מדובר ב"סיטואציה שיצאה משליטה".
גם אם זה נכון אז כמו שאתה רואה בשנות ה90 זה היה הפיק של הפיק שאז בא שפל וירידות של יותר מ15 שנים.

גם אם זה נכון אז כמו שאתה רואה בשנות ה90 זה היה הפיק של הפיק שאז בא שפל וירידות של יותר מ15 שנים.
אמת. הנדל"ן בישראל יקר באופן כללי לאורך כל ההיסטוריה, ובתקופות של ריבית אפסית ברחבי העולם, זה מאד לא מפתיע שהנדל"ן יתייקר. אפשר להתנחם בעובדה שהשכר ממשיך לטפס, ואין כשל שוק בולט שפוגע בענף הנדל"ן.

%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A8-1-642x366.jpg

אם יש לך נתונים יותר עדכניים - אשמח לדעת.

בתור התחלה, אנחנו כרגע בשלהי שנת 2017. כמעט 6 שנים מאוחר יותר מאשר השנה האחרונה בגרף. המחירים היום שונים מאוד ממחירי 2012.

הדיעה שלי מורכבת ממעקב אחרי השוק בעשור האחרון בכל דרך שקיימת- לוחות נדלן, עסקאות שאני נחשף אליהן- עסקאות של חברים/משפחה/שכנים/עסקאות שביצעתי/נתוני רשויות המפורסמים לציבור/תקשורת (בע"מ)/ בנק ישראל/ נתוני משכנתאות לרבות נתוני השוואה/ התפתחויות בשוק (שכונות חדשות שקמות ומעקב אחריהן)/פורומים/פייסבוק, וכד'. הבנת את הנקודה.

המסקנה שלי מכל הנ"ל, המחירים לא בשיווי משקל.

נערך לאחרונה ב:
אמת. הנדל"ן בישראל יקר באופן כללי לאורך כל ההיסטוריה, ובתקופות של ריבית אפסית ברחבי העולם, זה מאד לא מפתיע שהנדל"ן יתייקר. אפשר להתנחם בעובדה שהשכר ממשיך לטפס, ואין כשל שוק בולט שפוגע בענף הנדל"ן.
צריך להוסיף להשוואה שבשנות 60 -70 פחות נשים יצאו לעבודה .היום כמעט בכל בית יש הכנסה של 2 משכורות,מה שמגדיל את ההכנסה למשפחה

תגיד אתה. אתה טענת שהם יצאו משליטה, אתה צריך להוכיח. תתכבד להסביר מה זה "כן בשליטה", ולמה עכשיו זה לא כך.
האם אתה מתבסס על אמירות פופוליסטיות השגורות בחוגים מסויימים?
כן, אני מתבסס על אמירות פופוליסטיות השגורות בחוגים מסויימים.
בשביל מה הערות עוקצניות כאלה? למה זה טוב? ועוד אחרי דיון של הודעה וחצי. קצת מוציא את החשק להתאמץ ולענות.

ממש במקרה הגבתי בהודעה אחרת כיצד דעתי התגבשה:
הדיעה שלי מורכבת ממעקב אחרי השוק בעשור האחרון בכל דרך שקיימת- לוחות נדלן, עסקאות שאני נחשף אליהן- עסקאות של חברים/משפחה/שכנים/עסקאות שביצעתי/נתוני רשויות המפורסמים לציבור/תקשורת (בע"מ)/ בנק ישראל/ נתוני משכנתאות לרבות נתוני השוואה/ התפתחויות בשוק (שכונות חדשות שקמות ומעקב אחריהן)/פורומים/פייסבוק, וכד'. הבנת את הנקודה.

המחירים לא בשיווי משקל
לפי הלמ"ס, מספר המשכורות הממוצעות בשנת 2016 הוא 147 - עלייה מתונה יחסית, במיוחד לאור העלייה של 2008-2012.
כל עוד לא תדע לכמת את החוויה האינדיבידואלית שלך מבחינת איכות הנכסים, מיקומם, מחירם ועוד, אין לי איך להתייחס לטענה שלך, ואני באמת אשמח ללמוד.

ממעקב אחרי השוק
למה אתה מתכוון "השוק"? לאיזור תל-אביב? כי שם מטרתם של החוגים הפופוליסטיים שכיוונתי אליהם, והתנהגות מחירי הדיור שם אינה שונה מהתנהגותם בכל מטרופולין מרכזי אחר בעולם.
ו"מעקב אחרי השוק" זו לא תשובה. נתונים זו תשובה.

לפי הלמ"ס, מספר המשכורות הממוצעות בשנת 2016 הוא 147 - עלייה מתונה יחסית, במיוחד לאור העלייה של 2008-2012.

האם אתה אומר במילים האחרונות ששיעור השינוי במחירים בין השנים 2012-2016 הוא 5%? (עלייה מ 140 ל- 147)
אם כן, אתה מודע לכך שהמסקנה הנ"ל מנותקת לחלוטין מהמצב בשטח?

כל עוד לא תדע לכמת את החוויה האינדיבידואלית שלך מבחינת איכות הנכסים, מיקומם, מחירם ועוד, אין לי איך להתייחס לטענה שלך, ואני באמת אשמח ללמוד.
אני לא בטוח שאני יודע מה זה אומר לכמת את החוויה האינדיבדואלית שלי. בנוסף, מה אינדיבידואלי בהתבוננות בשוק במשך עשר שנים דרך בכל המדיות שציינתי קודם?

הדיעה שלי מורכבת ממעקב אחרי השוק בעשור האחרון בכל דרך שקיימת- לוחות נדלן, עסקאות שאני נחשף אליהן- עסקאות של חברים/משפחה/שכנים/עסקאות שביצעתי/נתוני רשויות המפורסמים לציבור/תקשורת (בע"מ)/ בנק ישראל/ נתוני משכנתאות לרבות נתוני השוואה/ התפתחויות בשוק (שכונות חדשות שקמות ומעקב אחריהן)/פורומים/פייסבוק, וכד'

למה זה שונה מהתבוננות בשוק ההון במשך עשר שנים וניתוח התמורות בשוק? גם אז היית אומר שזו חוויה אינדיבידואלית?

למה אתה מתכוון "השוק"? לאיזור תל-אביב? כי שם מטרתם של החוגים הפופוליסטיים שכיוונתי אליהם, והתנהגות מחירי הדיור שם אינה שונה מהתנהגותם בכל מטרופולין מרכזי אחר בעולם.
ו"מעקב אחרי השוק" זו לא תשובה. נתונים זו תשובה.

אין לי גרף לשלוף, אם לזה אתה מחכה.
ב"שוק", אני מתכוון "לשוק המקומי" ברמה מסויימת, ולמספר ערים ספציפיות ברמה קצת יותר מעמיקה.

בתור התחלה, אנחנו כרגע בשלהי שנת 2017. כמעט 6 שנים מאוחר יותר מאשר השנה האחרונה בגרף. המחירים היום שונים מאוד ממחירי 2012.
צודק, לא שמתי לב בכלל, המחירים עלו מאז בעשרות אחוזים!
פר הגדרה כל עוד יש קונים ומוכרים המחירים תמיד בשיווי משקל.

אני חושב שהדיון עקר, אי אפשר להתמודד עם מחקרים אישיים ,תוקף מדעי אין כאן, ומה לעשות שהלמס לעיתים "מפגר" אחרי המציאות ולא מייצר גרפים כאוות מותאמים בדיוק למדדים ספציפים (ראה חציון מול ממוצע)

אולי כדאי להעביר את הדיון לתרד אחר אלא אם כן פותש מרוצה מהדיון.
הדיון היה על מינוף במקור ,

לא, הם בכלל ירדו...

פר הגדרה כל עוד יש קונים ומוכרים המחירים תמיד בשיווי משקל.
אתה מסתתר מאחורי סמנטיקה.
כשאני אומר שהמחירים "אינם בשיווי משקל", אני אומר שהמחירים גבוהים מידי. זה נאמר כחלק מקונטקסט של דיון. אנחנו לא בקורס מבוא לכלכלה ואפשר לנהל דיון בלי לחשוש האם כל מילה שנייה מתאימה בדיוק אחד לאחד לאיזה הגדרה אקדמיות. הקורא הסביר מבין מהי כוונתי ב"יציאה משיווי משקל".
לשיטתך אגב גם אסור לומר כי המחירים גבוהים וזאת כי כל עוד יש קונים ומוכרים, המחירים לא גבוהים. אני מכיר את הגישה הזו. אני לא מקבל אותה.

לא, הם בכלל ירדו...
המחירים מ2012 לא ירדו איך שלא תסתכל על זה.
אנחנו לא בקורס מבוא לכלכלה ואפשר לנהל דיון בלי לחשוש האם כל מילה שנייה מתאימה בדיוק אחד לאחד לאיזה הגדרה אקדמיות. הקורא הסביר מבין מהי כוונתי ב"יציאה משיווי משקל".
סורי אני לא יכול לנהל דיון על תחושות ורגשות רק מהסיבה שאיני מבין בזה (אשתי כן), אני מבין שאתה מרגיש שהמחירים גבוהים מדי, כנראה שעשרות אלפי האנשים בשנה שרוכשים דירות אינם מסכימים איתך.
לשיטתך אגב גם אסור לומר כי המחירים גבוהים וזאת כי כל עוד יש קונים ומוכרים, המחירים לא גבוהים. אני מכיר את הגישה הזו. אני לא מקבל אותה.
לא. וזה גם לא מה שאמרתי. גבוה או נמוך זהו מושג יחסי, לדוגמא אם תשים אותי עם קבוצה של שחקני כדורסל בNBA לא תמצא מישהו שיטען שאני גבוה בקבוצה הזו, אז הדין עם מחירי הדיור הוא זהה, השאלה היחידה היא מה בדיוק רוצים למדוד...

סורי אני לא יכול לנהל דיון על תחושות ורגשות רק מהסיבה שאיני מבין בזה
לפי הנתונים שהבאתי מהלמ"ס, המחירים עלו בין 2012 ל-2016 ב-5 אחוז ביחס לשכר הממוצע. איפה ראית עלייה של עשרות אחוזים?

לפי הנתונים שהבאתי מהלמ"ס, המחירים עלו בין 2012 ל-2016 ב-5 אחוז ביחס לשכר הממוצע. איפה ראית עלייה של עשרות אחוזים?
צודק, התכוונתי למחיר הריאלי ללא קשר לשכר.
גם 147 לפי הנתונים שלך זה שיא של כל הזמנים.

אף אחד לא מפקפק בעובדה שמחירי הנדל"ן כיום נמצאים בשיא. פשוט לאנשים קל לשכוח, וה"עיתונות הכלכלית" דואגת להסתיר, שפעם הייתה כאן סיטואציה כמעט זהה באופן יחסי לשכר הממוצע. תמשיכו לחסוך, תשכירו דירה במקום להשתעבד למשכנתא, תעברו למקומות קצת פחות מרכזיים ותחכו שיעבור המבול.

סורי אני לא יכול לנהל דיון על תחושות ורגשות רק מהסיבה שאיני מבין בזה
מה הקשר לרגשות? כל טענה שלא מצורפת לה עבודה סמינריונית, היא מבוססת על רגשות? אני חי את השוק, כל מי שסביבי חי את השוק, וכל המדינה חיה את השוק. יש לזה לא פחות משקל מלגרף שמראה את היחס בין השכר לממוצע למדד מחירי הדיור.

הרי גם כשצירפו את הגרף, אז פתאום עלו פה שאלות האם יש לקחת את השכר הממוצע? או את השכר החציוני? ומהי בכלל דירה? והאם זה שכר למטר? או שכר לחדר?

אז לנסות לזקק מסקנה ש"מחירי הדירות לא מנופחים" באמצעות איזה גרף אחד חד מימדי על שוק הדיור, נראה לי פחות רציני (או- לא יותר רציני, אם נעדן טיפה) מלהסיק מסקנה דרך מעקב מקרוב אחר השוק, להיות בהאזנה, לבצע בו עסקאות, להחשף לעסקאות (דרך אנשים ודרך פרסומים של רשויות), להכיר את השוק לפני 2007, להכיר את השוק אחרי, לחיות בו כשוכר, כמשכיר, כמשקיע, להיות קשוב לבנק ישראל, לרשות המיסים, למשרד האוצר, לדעות נוספות (ומגוונות לכאן ולכאן) של אנשים שמבינים דבר או שניים, לקרוא עיתונות כלכלית, להתעלם מעיתונות כלכלית, ובכלליות להתבונן וללמוד.
זה נקרא רגשות? אז סליחה באמת שאין לי גרף.

כנראה שעשרות אלפי האנשים בשנה שרוכשים דירות אינם מסכימים איתך.

שאלת את כולם? או שאתה קובע את זה על סמך רגש?
אפשר לקנות דירה ולהרגיש שמחיר גבוה מידי, בו זמנית. אין סתירה בין הדברים. אני מכיר מקרוב מקרים כאלה של אנשים שרכשו והרגישו שהם הפריארים הכי גדולים בעיר. רצה הגורל והמחירים עלו מאז והרגשתם השתנתה.

ומה המסקנה שלך? שמחירי הנדל"ן בשיא של כל הזמנים (את זה גם הנתונים מראים)? שהתשואה מנדל"ן באיזור המרכז נמוכה מדי (גם את זה הנתונים מראים)?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ומה המסקנה שלך? שמחירי הנדל"ן בשיא של כל הזמנים (את זה גם הנתונים מראים)? שהתשואה מנדל"ן באיזור המרכז נמוכה מדי (גם את זה הנתונים מראים)?

אם אני מחבר את זה למה שהתחיל את הדיון ביננו, אז המסקנה שלי היא שדירה היום הפכה ללוקסוס לעשירים או לבני עשירים, ולכן מתן נקודות זיכוי (או מנגנון אחר שמיטיב עם שוכרים) הוא צעד חיובי במדינה שדורשת ממך לתת שלוש שנים מהיפות ביותר, לצבא.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ אחוז מינוף מומלץ - נדלן או מדדים נדל"ן 17
H מינוף נדלן להשקעה שוק ההון 6
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
ה מינוף בברוקר שוק ההון 38
א מינוף על מניות זבל דרך IRA שוק ההון 0
תוהא מינוף - כל האפשרויות. שוק ההון 41
ריש-לקיש פדיון מסלול משכנתא או השקעה? מינוף ומחשבות קדימה שוק ההון 19
G מינוף קצבה שוק ההון 3
א מינוף השקעות באמצעות הלואת בלון שוק ההון 30
W האם לקנות "את התחתית" אבל עם מינוף היא אסטרטגיה יעילה? שוק ההון 54
yoyo לקיחת הלוואה כנגד נכס קיים לצרכי מינוף והשקעה נדל"ן 26
עידו ג מינוף לצורך השקעה כסטודנט שוק ההון 11
Y רכישת דירה- מינוף בסביבת ריבית גבוהה נדל"ן 6
A מינוף לאחר פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
algo.il מינוף - אפשרויות פרט למשכנתא (בתי השקעות \ IB \ ברוקרים \ בנקים\וכו') שוק ההון 4
W מינוף - איך לא להכנס לחוב? שוק ההון 12
I מינוף קופת גמל להשקעה (?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ד היי, מחפש מינוף זול שוק ההון 39
M מינוף נכס קיים לטובת רכישת נכס נוסף נדל"ן 11
O מינוף או לא? נדל"ן 1
L מינוף ברוקר ישראלי שוק ההון 6
O מינוף לרכישת דירה נדל"ן 8
ב ניתוח מינוף מניות עם margin או: למה ויתרתי על הרעיון שוק ההון 21
F מינוף בפראנק - היבט טכני (IB) שוק ההון 6
S שאלה על אופן חישוב מס ירושה אמריקאי למשקיע ישראלי עם מינוף מיסים 2
Y השקעת נדל"ן תוך לקיחת מינוף נדל"ן 12
ב מקורות מידע על מינוף שוק ההון 1
S מינוף במטבע זר שוק ההון 3
H מינוף דירה של הורים לצורך רכישת דירה חדשה נדל"ן 11
B מינוף משכנתא בעולם הריביות הנוכחי שוק ההון 10
ט מינוף של 1M ש"ח -> להחזיר משכנתא או להשקיע בשוק ההון שוק ההון 30
ז תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף בIB) שוק ההון 10
י מינוף כשהריבית עולה נדל"ן 28
A מינוף להשקעה בנדלן בחו"ל נדל"ן 4
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
ה הלוואה בתור מינוף לעומת קרן ממונפת שוק ההון 35
י שאלה על מינוף ועל גידור שוק ההון 40
H התלבטות על דירה בחו"ל ע"י מינוף בנק בחו"ל נדל"ן 11
S מינוף תיק ממונף שוק ההון 9
M הוצאות ריבית לצורכי מינוף - אפשר להעביר לשנה הבאה? מיסים 2
ש התייעצות לגבי דירה ראשונה מינוף או הון עצמי נדל"ן 2
י מינוף שקלי או דולרי שוק ההון 24
I מינוף קופת גמל והשקעה באפיקים סולידים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S אפשרויות מינוף בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1