• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מינוף - כל האפשרויות.

תוהא

משתמש רגיל
דירוג
79
היי,

קראתי את כל הפורמים שנפתחו פה בענין המינוף, מצאתי הרבה חומר מענין בנושא להתמנף כן או לא ומתי,
לא מצאתי אבל הרבה חומר על הדרכים להתמנף, והמעלות והחסרונות בכל אחד מהם.
אז אני כותב פוסט בעצמי, ואשמח שתוסיפו תובנות משלכם..

למעשה ישנם שלושה דרכים להתמנף בשוק (מלבד לקחת הלוואה מהבנק או מחבר, זה כסף חיצוני) -
1 - להתמנף דרך הברוקר עם הלוואת מארג'ין
2 - כתבי אופציות
3 - קרנות ממונפות

איך זה עובד?
הלוואת מארג'ין -
פשוט, נניח אתה רוצה להתמנף בפי2 אתה קונה מניות בשווי כפול מההון העצמי שלך, והיה והפסדת 50% מהתיק בP\L לא ממומש מרגע הקניה - הרי שאיבדת את ההון העצמי שלך, הפוזציה שלך נסגרת והכסף חוזר לברוקר בצירוף הריבית.
קרנות ממונפות -
הקרן מבטיחה לך תנודתיות על המניה\המדד, למשל קרן ממונפת פי2 מבטיחה לך שכל אחוז עליה במניה תתרגם לאחוז עליה בקרן, (הם יכולים לעשות את זה עם אופציות או עם הלוואות, למעשה אני חושב שכמעט כל הקרנות ממנפים עם אופציות,) באפשרות הזו עצמה, מלמד המרחב לבחור אם למנף פי 2 או פי 3 (בברוקר לפעמים לא יתנו לך לפנף יותר מפי שנים, תלוי במצב החשבון ובדרישות הרגולטוריות ובנכס הבסיס) יש לך גם את האפשרות לבחור קרן ממונפת יומית או חודשית, כלומר ההכפלה תגיע פי 2 על כל מה שעלה היום או לפי העליה מתחילת החודש. (יש הבדל גדול מאוד. כשאתה לוקח הלוואת מארג'ין אתה תמיד מוכפל ביחס מרגע הקניה)
אופציות -
המינוף באופציות מסובך יותר, אבל אם נלך על האפשרות הפשוטה - אתה קונה אופציות עם זמן פקיעה ארוך 'בתוך הכסף' וככל שאתה קונה את האפציות יותר 'עמוק בתוך הכסף' הרי שאתה מסכן פחות וממונף על פחות אחוזים.

המעלות והחסרונות-
למעשה באפשרות של הלוואות מארג'ין וקרנות ממונפות יש את החסרון הגדול שאם התיק שלך קטן משווי מסויים, - למשל אם התמנפת פי 2 ואיבדת 50%, איבדת את כל הכסף והפוזציה נסגרת. עכשיו לא משנה לאן תלך המניה את הכסף שלך איבדת.
בקרנות ממונפות המצב גרוע עוד יותר, ובקרן ממונפת יומית בפרט. נניח שאתה ממונף בפי 2 והמניה או המדד שאתה מושקע בהם ירדו ב25%. למעשה אתה מופסד 50% - חצי מהשווי, אם למחרת המניה עלתה שוב וחזרה למצבה המקורי שבו קנית אותה (כלומר עלתה 33% וחיפתה בדיוק על הירידה של ה25% ביום שעבר) . הרי שבהלוואות מארג'ין ובאופציות לטווח ארוך - לא הפסדת כלום. אבל בקרן הממונפת יומית, לאחר שהפסדת 50%, ההפסד מתקבע, ובשביל לחזור למצב המקורי אתה תצטרך שהמניה תעלה בכ50% - כלומר 100% במינוף, כדי שתחזור למצב המקורי שבו היית. בקרן ממונפת חודשית המצב מתקבע אחת לחודש. וזה בין לרווח ובין להפסד.

עכשיו על המעלות והחסרונות של מינוף עם אופציות -
1 - אתה בוחר כיצד להתמנף עם מנעד נרחב ביותר (בפרט במניות הסחירות), אתה יכול לקנות ממש קרוב לסטרייק או אפילו מעליו ולהתמנף בפי 100, ואתה יכול לקנות עם מחייר סטרייק של 50% ולהתמנף בפי 2, ובכל הטווח שבינהם, חופשי.
2 - מעלה מאוד עיקרית - הריבית שאתה משלם על המינוף הוא נמוך מאוד. כנראה אין ברוקר שיביא לכם ריבית נמוכה מהריבית שתשלמו על האופציות, וככל שהמינוף הוא קטן יותר (כלומר מחיר רחוק יותר מהסטרייק ועמוק יותר בתוך הכסף) הריבית שאתה משלם הכסף שבו אתה ממונף - היינו על מחיר המניה שאותה תשלם רק ביום המימוש - היא נמוכה יותר. למשל היום אופציות על הSPY כשאתה ממונף בפי 2, הריבית שאתה משלם על החצי שאתה ממנף היא פחות מריבית הפד.
3 - בשונה מהקרנות הממונפות, כאן אתה יכול לבחור אופציה לעוד שנה או אפילו שנתיים, ואין שחיקה יומית, כלומר מה שמשנה הוא רק כמה עלתה המניה ביום קניית האופציה וכמה היא עולה בתאריך הפקיעה, אם אתה ממונף בפי 3, והמניה או המדד עלו ב10%, הרי שאתה מרווח 30% על הכסף שלך, לא משנה בכלל כמה המניה ירדה במהלך השנה ולאורך כמה ימים ארכו הירידות.
4 - אין MC על הכסף שלך, היינו, גם אם התמנפת פי 2 והמניה נפלה בכ80%, אז בשונה מהלוואה מהברוקר ובקרנות ממונפות שם הפוזציה שלך מזמן נסגרת, באופציות אתה יכול להמשיך להחזיק את האופציה עד לתאריך הפקיעה, אם נניח קנית אופציה לשנתיים ואחרי שנה מחיר המניה התייצב ואפילו עלה - הרווחת.
5 - בהפסד אתה מפסיד פחות ממה שאתה מרוויח ברווח. - כלומר - נניח ואתה ממונף פי 2 והמניה עלתה בכ50% הרי שאתה מרווח ב100%, אבל אם אתה ממונף בפי 2 והמניה ירדה בכ50% אתה לא נמצא ב0% מבחינת שווי, בגלל שהאופציות במחיר הסטרייק שהוא עומד בדיוק במחיר המניה גם שוות כסף, בהתחשב בתנודתיות ובזמן שנשאר עד לפקיעה יכל שישאר לך 5-10% מהסכום שהשקעת. (ככל והסטריק קרוב יותר למחיר הנוכחי סכום הפרמייה על האופציה גבוה יותר,) ואפילו אם המניה ירדה ביותר מ50%, עדיין גם אופציות עם מחיר סטרייק גבוה ממחיר המניה שוות משהו, (בפרט בזמני תנודתיות כמו זו של ירידת 50%)
6 - עוד מעלה, המינוף לא תופס מסגרת מארג'ין או שיעבודים. בשונה מהלוואות מהברוקר.

החסרונות -
1 - אתה לא מקבל דבידנדים מהמניות שאתה ממנף עם אופציות, בשונה מהלוואות מאג'ין בהם המניות עצמם שיכות אליך. וזה משמעותי, כלומר אם נקח למשל את מדד הVT, הרי שהפסדת בערך 3% בשנה (על כל הכסף לא רק על סכום המינוף). ולכן זה בערך מתקזז עם ריבית הנמוכה, כלומר אתה אומנם משלם רק 4% ריבית על המינוף אבל מפסיד הכנסה של 3% על כלל הכסף.. למעשה זה מאוד תלוי באיזה מניות אתה משקיע (יש כאלו שלא מחלקות דבידנדים) וגם כמה ריבית הברוקר שלך מביא. מבדיקה וחישוב שערכתי, לרוב אם אתה מאמין שהמחיר יעלה (למשל שהיסטורית התשואה הממוצעת בסנופי תמשיך), מינוף באופציות לטווח ארוך יהיה עדיף על פני לא למנף כלל למרות העדר הדבידנדים (2% ממוצע שנתי בסנופי).
2 - אתה לא יכל גם להשאיל את המניות במינוף באופציות. אני לא יודע כמה כאן משאילים לאחרים מניות וכמה זה באמת משתלם, אבל צריך לקחת את זה בחשבון. (בהלוואת מארג'ין בדרך כלל השיעבוד מונע ממך להשאיל את המניות וקרנות ממונפות בדרך כלל אף אחד לא משאיל כי יש קרנות ממונפות הפוך)
3 - הסיכון שבשחיקה, הם היותו קטן בהרבה מהסיכון בקרנות ממונפות (אתה רק צריך שהמחיר הסופי בשנה או שנתיים לא ירד) הוא קיים, ובהלוואות מארג'ין מהברוקר אין שחיקה. [לדעתי הסיכוי לMC גדול מהסיכוי לשחיקה באופציות לשנתיים, ככה שעדיין אופציות עדיף..]

בהצלחה.
אולי אערוך את הפוסט הזה קצת יותר טוב בהמשך..

הבדל חשוב הוא רמת ההתעסקות וההבנה הנדרשת.

קרן ממונפת זה הכי פשוט. קונים, מחזיקים, מישהו מתחזק את המינוף בשבילך.

הלוואת מארג'ין היא גם פשוטה, אבל לא שומרת על שיעור מינוף קבוע. אם קניתי מניה במינוף 100% והמניה עלתה פי 2, המינוף שלי ירד ל-50% (שווי התיק עלה, ההלוואה נשארה כמו שהיא). לתחזק שיעור מינוף קבוע זה עבודה לא פשוטה.

אופציות זה עבודה. אני לא מבין בזה טוב, אבל יודע שיש המון פרטים, ומי שלא ישים לב אליהם ויתחזק את התיק בתשומת לב רבה בשוטף, יכנס לצרות.

בידיוק רציתי לפתוח על זה שרשור גם :)

אני לא מבין מה החסרונות באופציות.
ניקח מנייה מוכרת עם נתח שוק מהגבוהים בעולם (נקרא לה M) , אופציה לעוד שנתיים (דצ' 2027) עם strike זהה למחיר הנוכחי עולה כ17%.
כלומר, אני מקבל את האפשרות להתמנף ביותר מפי 5! (ללא עלות ריבית, שחיקה וכד')
מה זה עולה לי? שיש תוקף סופי לסיפור הזה.
כלומר אם אני קונה את המניה, והיא יורדת ב90 אחוז, אני יכול לשמור אותה (לנצח) מתוך מחשבה שאולי פעם תבצע קאמבק. פה לא.

לטעמי, שווה ביותר.

במיוחד אם ניקח מניות צמיחה לא רווחיות (AI וכד'), לכאורה ההפסד הוא 100% מהכסף.
הרווח ? לא מוגבל!

אני לא ממליץ, אבל אני כבר חצי שנה מנסה להבין איפה הקאצ'.
אשמח שיאירו את עייני.

אופציות זה עבודה. אני לא מבין בזה טוב, אבל יודע שיש המון פרטים, ומי שלא ישים לב אליהם ויתחזק את התיק בתשומת לב רבה בשוטף, יכנס לצרות.
זו גם הסיבה שאני נמנעתי עד היום, אבל עם הזמן למדתי ואני ממשיך לחפש את ה'קאצ' ואני לא מוצא...
אשמח שמישהו שמבין יסביר מה זה אומר.

אני לא ממליץ, אבל אני כבר חצי שנה מנסה להבין איפה הקאצ'.
אשמח שיאירו את עייני.

זה לא כמו מינוף, המניה יכול לעלות במקרה שלך 17 אחוז בשנתיים ואתה תשאר עם 0 אחוז תשואה בגלל עלות האופציה.

ניקח מנייה מוכרת עם נתח שוק מהגבוהים בעולם (נקרא לה M) , אופציה לעוד שנתיים (דצ' 2027) עם strike זהה למחיר הנוכחי עולה כ17%.
מה זה עולה לי? שיש תוקף סופי לסיפור הזה.
כלומר אם אני קונה את המניה, והיא יורדת ב90 אחוז, אני יכול לשמור אותה (לנצח) מתוך מחשבה שאולי פעם תבצע קאמבק. פה לא.
לא בדיוק. אם מניה m לא עלתה עד 2027, אתה מופסד 17% (למען האמת מופסד 100% אם שמת את כל הכסף כדי למנף אותו פי 5),אם עלתה עד 17% אתה מופסד פחות או אבל מופסד. רק מ 17% מתחיל הרווח שלך מהאופציות. הימור על תאריך ספציפי בעוד שנתיים של מעל 17% רווח זה ווחאד הימור אלא אם יש לך אסטרטגיה יציאה אחרת.

במרג'ין אתה מרווח כמעט מהשקל הראשון כל עוד עברת את הריבית. בקרן ממונפת יומית הרווח או ההפסד תלוי גם בתנודותיות של הנכס.

נערך לאחרונה ב:
למעשה באפשרות של הלוואות מארג'ין וקרנות ממונפות יש את החסרון הגדול שאם התיק שלך קטן משווי מסויים, - למשל אם התמנפת פי 2 ואיבדת 50%, איבדת את כל הכסף והפוזציה נסגרת. עכשיו לא משנה לאן תלך המניה את הכסף שלך איבדת
לא נכון. קרנות ממונפות יומית (יש גם חודשית אבל יותר נדיר). אתה צריך נפילה של 50% תוך יומית כדי להפסיד את כל הכסף. במדדים זה לרוב לא אפשרי בגלל מנתקי זרם.
בקרנות ממונפות המצב גרוע עוד יותר, ובקרן ממונפת יומית בפרט. נניח שאתה ממונף בפי 2 והמניה או המדד שאתה מושקע בהם ירדו ב25%. למעשה אתה מופסד 50% - חצי מהשווי, אם למחרת המניה עלתה שוב וחזרה למצבה המקורי שבו קנית אותה (כלומר עלתה 33% וחיפתה בדיוק על הירידה של ה25% ביום שעבר) . הרי שבהלוואות מארג'ין ובאופציות לטווח ארוך - לא הפסדת כלום. אבל בקרן הממונפת יומית, לאחר שהפסדת 50%, ההפסד מתקבע, ובשביל לחזור למצב המקורי אתה תצטרך שהמניה תעלה בכ50% - כלומר 100% במינוף, כדי שתחזור למצב המקורי שבו היית. בקרן ממונפת חודשית המצב מתקבע אחת לחודש. וזה בין לרווח ובין להפסד.
בממונפת יומית אתה צודק אם הנכס ירד 25 ואח"כ עלה 33% אתה תהיה מופסד 20% בקרן ממונפת כפול 2, רק שזה נכון גם לכיוון השני. אם נכס הבסיס עלה 25% ויום למחרת עלה עוד 33%, בנכס ממונף יומית כפול 2 תהיה מרווח 150% , במרגין תהיה מרווח רק 132.5%. אופציות תלויות ברמת המינוף שלקחת( ועלות האופציות שלרוב תלויות בתנודתיות וציפיית השוק), וככל שרצף העליות גדול יותר כך גם הרווח גדל.

לכל מינוף יש יתרונות וחסרונות, בסופו של יום, כל העניין במינוף הוא אסטרטגיה נכונה שמתאימה למינוף. בלעדיה בטווח מספיק ארוך תפסיד מול נכס הבסיס ,בהנתן והתנודתיות שלו גדולה מהמינוף שלקחת. לדוגמה: מי שהשקיע ב qqq בזמן שהושק במינוף כפול 2, היה מפסיד את כל הכסף שלו תוך 2-4 שנים באופציות לטווח ארוך של שנתיים, תוך 3.5 שנים במרג'ין ובקרנות מינוף יומי לא היה מפסיד את הכל , אבל היום גם 25 שנה אחרי היה מרווח פחות משליש מנכס הבסיס.

נערך לאחרונה ב:
ומה תעשה אם המניה לא זזה בכלל?

זה לא חברת תעשייה אפורה. מדבר על חברות צמיחה מוהבקות. הם או יעלו, או ירדו. לרוב לא עומדות במקום

זה לא כמו מינוף, המניה יכול לעלות במקרה שלך 17 אחוז בשנתיים ואתה תשאר עם 0 אחוז תשואה בגלל עלות האופציה.

אתה חושב על זה בצורה אחרת ממני.
אני חושב על טווח הזמן של השנתיים.
כלומר, אם במהלך השנתיים אתה פוגש כסף אתה בעל יכולת למכור.
אני כמובן חושב על לקנות טווח רחוק (שנתיים) , ולמכור לפני שהמועד מגיע

אופציות קול זה לא מינוף זול אם לא כותבים פוט במקביל, אבל אז כמובן גם ההפסד המקסימלי גדל משמעותית

כשפות"ש כתב את האפשרות של מינוף באמצעות אופציות, הוא לא הסביר למה בדיוק הוא מתכוון - אילו אופציות לקנות/למכור.
כדי שאופציות יהיו ברות השוואה לחלופות האחרות, צריך לבנות באמצעותן עסקה שנותנת תשואה של x כפול נכס הבסיס, בין אם בעליה ובין אם בירידה. קניית אופציה בודדת לא נותנת את זה, ולכן אין טעם להתייחס אליה בתור מינוף.

הלוואת מארג'ין היא גם פשוטה, אבל לא שומרת על שיעור מינוף קבוע. אם קניתי מניה במינוף 100% והמניה עלתה פי 2, המינוף שלי ירד ל-50% (שווי התיק עלה, ההלוואה נשארה כמו שהיא). לתחזק שיעור מינוף קבוע זה עבודה לא פשוטה.
אתה צודק, אבל המינוף שלך תמיד נשאר זהה כלפי יום הקניה, כלומר אתה תמיד ממונף ב100% לרווח שהמניה עשתה מיום הקניה. אם אתה רוצה להיות ממונף על כל רווח\הפסד יומי אז באמת קרן ממונפת עדיפה, אבל בגלל השחיקת רווח (המניה צריכה לעלות יותר ממה שירדה יום לפני בכדי שתגיע לאותו מצב) זה לא רווחי לטווח הארוך כמו מארג'ין

בטח שעם עלות ריבית, עלות האופציה מתכללת גם ריבית. תקרא על היוונית Rho באופציות.

קרנות ממונפות יומית (יש גם חודשית אבל יותר נדיר). אתה צריך נפילה של 50% תוך יומית כדי להפסיד את כל הכסף. במדדים זה לרוב לא אפשרי בגלל מנתקי זרם.
נכון, כוונתי הייתה שאחרי הפסד גדול, (גם אם המדד ירד 50% בכמה ימים) אתה תשאר עם הפסד שיקח לממונפת מאה שנה לכסות. גם אם לא אפס.

אופציות קול זה לא מינוף זול אם לא כותבים פוט במקביל, אבל אז כמובן גם ההפסד המקסימלי גדל משמעותית
קונים קול עמוק בתוך הכסף. וזה זול בהרבה מכל ריבית שתשיג.

כשפות"ש כתב את האפשרות של מינוף באמצעות אופציות, הוא לא הסביר למה בדיוק הוא מתכוון - אילו אופציות לקנות/למכור.
כדי שאופציות יהיו ברות השוואה לחלופות האחרות, צריך לבנות באמצעותן עסקה שנותנת תשואה של x כפול נכס הבסיס, בין אם בעליה ובין אם בירידה. קניית אופציה בודדת לא נותנת את זה, ולכן אין טעם להתייחס אליה בתור מינוף.
קניית אופציה אפילו בודדת נותנת את זה. כבר אתן דוגמא

אתה צודק, אבל המינוף שלך תמיד נשאר זהה כלפי יום הקניה, כלומר אתה תמיד ממונף ב100% לרווח שהמניה עשתה מיום הקניה. אם אתה רוצה להיות ממונף על כל רווח\הפסד יומי אז באמת קרן ממונפת עדיפה, אבל בגלל השחיקת רווח (המניה צריכה לעלות יותר ממה שירדה יום לפני בכדי שתגיע לאותו מצב) זה לא רווחי לטווח הארוך כמו מארג'ין
אם השקעתי 1000₪ במניה בקרן ממונפת פי 2, ונכס הבסיס עלה פי 2, יש לי 4000₪ (מינוס שחיקה אם העליה בזיגזג).
אם לקחתי 1000₪ הלוואת מארג'ין וקניתי את המניה ב-2000₪, אחרי העליה יש לי נטו 3000₪ (מינוס ריבית).
הבדל גדול.

כדי לקבל באמת מינוף פי 2 בהלוואת מארג'ין צריך לטרוח ולהגדיל את ההלוואה עם עליית המניה.

מדוע הלוואת מרג'ין אינה כסף חיצוני גם היא? בסוף הרי אקח ממי שלוקח את הריבית הכי נמוכה
אמת, בסוף לכסף אין צבע או ריח.
כוונתי הייתה שאני מביא את כל האופציות שזמינות לכל סוחר, הלוואה מהבנק ומחבר זה תלוי במצבו האישי של כל אחד

אם השקעתי 1000₪ במניה בקרן ממונפת פי 2, ונכס הבסיס עלה פי 2, יש לי 4000₪ (מינוס שחיקה אם העליה בזיגזג).
תבדוק את החישוב שלך שוב. השקעת אלף שקל, נכס הבסיס עלה ב100%, הקרן עלתה ב200%, יש לך 3000 ש"ח לא 4000.

הנה דוגמה למינוף עם אופציה אחת, והסבר על עלות המינוף לעומת הריבית -

טוב אני לא מצליח להדביק תמונה,
אופציה SPY|20260918|325.00C
זה אופציה על קרן מחקה סנופי, מועד פקיעה בספטמבר 2026 כלומר עוד שנה בערך, מחיר מימוש 325. מחיר מכירה אחרון - 333. שווי הקרן כיום - 649.
אם אתה קונה את האופציה הזו זה שווה ללקחת הלוואה של 325 למניה, ושילמת 333, כלומר נקודת האיזון היא 658.
למעשה את קונה 100 מניות ב658, כשהמחיר היום הוא 649, הפרש של 9 דולר למניה. אתה משלם פחות 325 למניה, שזה הלוואה לשנה.
על ה"הלוואה" הזו אתה משלם 9 דולר למניה שבהשוואה לריבית של 2.77%. זה הריבית כיום, כשהפד יוריד ריבית גם מחירי האופציות ירדו והריבית תרד בהתאם.

מינפת פי 2 (בערך) עם ריבית של 2.77%.
יש כמה חסרונות (אין דבידנדים) ומעלות (אין MC), את כולם כתבתי בהודעה הראשונה

הנה דוגמה למינוף עם אופציה אחת, והסבר על עלות המינוף לעומת הריבית -

טוב אני לא מצליח להדביק תמונה,
אופציה SPY|20260918|325.00C
זה אופציה על קרן מחקה סנופי, מועד פקיעה בספטמבר 2026 כלומר עוד שנה בערך, מחיר מימוש 325. מחיר מכירה אחרון - 333. שווי הקרן כיום - 649.
אם אתה קונה את האופציה הזו זה שווה ללקחת הלוואה של 325 למניה, ושילמת 333, כלומר נקודת האיזון היא 658.
למעשה את קונה 100 מניות ב658, כשהמחיר היום הוא 649, הפרש של 9 דולר למניה. אתה משלם פחות 325 למניה, שזה הלוואה לשנה.
על ה"הלוואה" הזו אתה משלם 9 דולר למניה שבהשוואה לריבית של 2.77%. זה הריבית כיום, כשהפד יוריד ריבית גם מחירי האופציות ירדו והריבית תרד בהתאם.

מינפת פי 2 (בערך) עם ריבית של 2.77%.
יש כמה חסרונות (אין דבידנדים) ומעלות (אין MC), את כולם כתבתי בהודעה הראשונה
יש לך טעות. האופציה המדוברת נסחרה לאחרונה בנחיר הנל ב 25/8 בזמן ששער ה spy היה 642 ולא בשער הנוכחי. זה אומר עלות מינוף שלך הייתה 16 דולר למניה, כלומר המינוף עלה לך 4.9%.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יש לך טעות. האופציה המדוברת נסחרה לאחרונה ב 25/8 בזמן ששער ה spy היה 642 ולא בשער הנוכחי. כלומר עלות המינוף שלך הייתה 16 דולר למניה כלומר המינוף עלה לך 4.9%.
מוזר, אני רואה את זה בתור אופציה שנקנתה היום
חבל שלא מצליח להעלות תמונה
בכל אופן אני רואה פה עכשיו ASK ב334, בIBKR ככה שזה 3.3%
(אגב גם 4.9 זו אחלה ריבית)

בטווחים קרובים אני גם רואה אופציות שנקנו היום בפחות מ3%, תעשו פשוט בדיקה לבד..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
ה מינוף בברוקר שוק ההון 38
א מינוף על מניות זבל דרך IRA שוק ההון 0
ריש-לקיש פדיון מסלול משכנתא או השקעה? מינוף ומחשבות קדימה שוק ההון 19
G מינוף קצבה שוק ההון 3
א מינוף השקעות באמצעות הלואת בלון שוק ההון 30
W האם לקנות "את התחתית" אבל עם מינוף היא אסטרטגיה יעילה? שוק ההון 54
yoyo לקיחת הלוואה כנגד נכס קיים לצרכי מינוף והשקעה נדל"ן 26
עידו ג מינוף לצורך השקעה כסטודנט שוק ההון 11
Y רכישת דירה- מינוף בסביבת ריבית גבוהה נדל"ן 6
A מינוף לאחר פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
algo.il מינוף - אפשרויות פרט למשכנתא (בתי השקעות \ IB \ ברוקרים \ בנקים\וכו') שוק ההון 4
W מינוף - איך לא להכנס לחוב? שוק ההון 12
I מינוף קופת גמל להשקעה (?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ד היי, מחפש מינוף זול שוק ההון 34
M מינוף נכס קיים לטובת רכישת נכס נוסף נדל"ן 11
מ אחוז מינוף מומלץ - נדלן או מדדים נדל"ן 17
O מינוף או לא? נדל"ן 1
L מינוף ברוקר ישראלי שוק ההון 6
O מינוף לרכישת דירה נדל"ן 8
ב ניתוח מינוף מניות עם margin או: למה ויתרתי על הרעיון שוק ההון 21
F מינוף בפראנק - היבט טכני (IB) שוק ההון 6
S שאלה על אופן חישוב מס ירושה אמריקאי למשקיע ישראלי עם מינוף מיסים 2
Y השקעת נדל"ן תוך לקיחת מינוף נדל"ן 12
ב מקורות מידע על מינוף שוק ההון 1
S מינוף במטבע זר שוק ההון 3
H מינוף דירה של הורים לצורך רכישת דירה חדשה נדל"ן 11
B מינוף משכנתא בעולם הריביות הנוכחי שוק ההון 10
ט מינוף של 1M ש"ח -> להחזיר משכנתא או להשקיע בשוק ההון שוק ההון 30
ז תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף בIB) שוק ההון 10
י מינוף כשהריבית עולה נדל"ן 28
A מינוף להשקעה בנדלן בחו"ל נדל"ן 4
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
ה הלוואה בתור מינוף לעומת קרן ממונפת שוק ההון 35
י שאלה על מינוף ועל גידור שוק ההון 40
H התלבטות על דירה בחו"ל ע"י מינוף בנק בחו"ל נדל"ן 11
S מינוף תיק ממונף שוק ההון 9
M הוצאות ריבית לצורכי מינוף - אפשר להעביר לשנה הבאה? מיסים 2
ש התייעצות לגבי דירה ראשונה מינוף או הון עצמי נדל"ן 2
י מינוף שקלי או דולרי שוק ההון 24
I מינוף קופת גמל והשקעה באפיקים סולידים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S אפשרויות מינוף בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1