• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת???

מצב
הנושא נעול.
אז בסוף ממה שאני מבין, הבעיות המבניות בעליית השקל נגרמות ברובן בגלל אימפוטנציה, רגולציה עקומה וקושי בייבוא.

זה מה שמקשה על תחרות ביבואנים הגדולים כדי להוזיל בהתאם לירידה בעלויות הרכישה בחו"ל, ובהתאמה גורם למשכורות להיות עם אותו כוח קניה יחסי כמו לפני העלייה, ומאותו סיבה מקשה על יצואנים שלא יורד להם העלויות רק נכנס להם פחות.

עצוב.
זה ממש טראגי עבורי!
פעם עם ה2500$ שקיבלתי מהמעסיק יכולתי לקנות הרבה יותר.
המשכורת שלי ירדה ב30%!!!
והמעסיק שלי לא מרגיש את הירידה בשכר שלי...
בקיצור, לא משתלם בישראל לייצא...
(חוץ מהפטור ממע"מ גם אחרי תקרת עוסק פטור...)
אבל השנה ככל הנראה בודאי שאהיה עוסק פטור...

אימפוטנציה, רגולציה עקומה וקושי בייבוא.
זה ההסבר הטוב.

בהסבר הרע, הממשלה נהנית ממחירים גבוהים משום שאז היא יכולה לגבות יותר מיסים.
כמו כן יש קשרי הון-שלטון בין הממשלה לראשי המשק, שכדאי לתחזק.

זה ההסבר הטוב.

בהסבר הרע, הממשלה נהנית ממחירים גבוהים משום שאז היא יכולה לגבות יותר מיסים.
כמו כן יש קשרי הון-שלטון בין הממשלה לראשי המשק, שכדאי לתחזק.
זה נשמע לי קלישאה, ובכל מקרה גם בממשלות אחרות תמצא קשרים כאלה.

אפרופו זה, קראתי שחברת ארד לייצור מדי מים העבירה חלק מהפעילות המקומית בארץ, לאיטליה ומקסיקו, עקב התייקרות השקל.
ארד מייצרת בחו"ל כבר יותר מ 50 שנים. הסיבה האמיתית היא שזו דרישה במכרזים שבהם היא משתתפת

אולי מה שאושר עד עשו היום מבשר על תחילת מהפך?!
איך אמר מי שאמר:
מדינה שקופאית יכולה למכור לך רכב, אבל לא יכולה לבטל מוצר בקופה.

אם תעמיק בזה, זה בעצם אחד מההסברים לשאלת פותח האשכול.
רגולציה מטורפת, לפעמים על גבול המטופשת.

איך אמר מי שאמר:
מדינה שקופאית יכולה למכור לך רכב, אבל לא יכולה לבטל מוצר בקופה.

אם תעמיק בזה, זה בעצם אחד מההסברים לשאלת פותח האשכול.
רגולציה מטורפת, לפעמים על גבול המטופשת.
זה לא רגולציה, זה החלטה של הנהלת החברה "להתיש" את הלקוחות ולשכנע אותם שחבל להם לחכות לקופאית בקופה האלקטרונית שעמוסה עם עשרות קופות על מוצר שעולה כמה עשרות שקלים.

נשמע שמוסכם על כולם (ולא רק פה) ששקל חזק מזיק ליצואנים, עם דגש על הייטק, בגלל שעלות המשכורת עולה ביחס להכנסות בדולרים או יורו.

לטווח המיידי אני מבין את הבעיה, אבל אני מתקשה להבין את הבעיה בטווח הארוך יותר.

אם אכן יחס של 2.5-3 שח יהיה הנורמלי החדש, אז השיווי משקל החדש יהיה שחברות יסיכמו לגייס רק במשכורת שקלית נמוכה יותר, ולעובדים לא באמת יהיה קשה (או ברירה...) להתיישר כי השקל קונה יותר (לפחות בעולם...) אז זה לא באמת הורדה ברמת חיים.

אז מה בעצם הביג דיל? שעד היום קיבלו נניח 40 אשח שנתן כוח של 10 אלף דולר, ואחרי תקופה יקבלו 30 אשח ש... גם שווה 10 אלף דולר? שלא לדבר על זה שבשילוב עם אינפלציה אפשר פשוט לעצור את העליה בגלל הלחץ של המט"ח וזה יקרה לבד.

למה התיאוריה המובילה זה שזה יגרום לגלי פיטורין וחוסר רצון למופ בישראל במקום שזה יגרום להורדת השכר בשקלים?

ברור שבטווח קצר זה לא עובד ככה, אבל לאורך זמן? מה בעצם מונע מזה לקרות? מה אני מפספס?
אני מאמין שזה יכול לקרות (ירידה בשכר), אבל לדעתי זה לא יהיה אירוע מהיר או קל,
אנשים מתכננים את החיים שלהם סביב המשכורת שלהם (משכנתא, פרישה, תשלומים על הרכב. . .) לא יהיה להם קל לרדת משמעותית בשכר, גם פסיכולוגית זה יהיה קשה.

לדעתי זה גם ידחוף עוד מתנדנדים לעזוב את הארץ, פעם בכלל לא הכרתי אנשים שעזבו את הארץ כדי לחיות בחול והיום אני מכיר כבר כמה בודדים שעזבו.

אבל גם בלי קשר לשקל-דולר, בהייטק תמיד יש גלים של פיטורים ועכשיו אנחנו בגל וזה גל עולמי לא משהו מיוחד לישראל, אולי אנחנו יותר נפגעים בגלל שאנחנו יקרים - מה שאני מנסה להגיד שיש מצב שהיו פיטורים גם אם השקל לא היה מתחזק

ממש במקרה זה אני.
טראמפ תמיד לוקח קרדיט על כל דבר, אני לא נבהל.
זה לא רגולציה, זה החלטה של הנהלת החברה "להתיש" את הלקוחות ולשכנע אותם שחבל להם לחכות לקופאית בקופה האלקטרונית שעמוסה עם עשרות קופות על מוצר שעולה כמה עשרות שקלים.

וזה מה שהמדינה עושה ברגולציה שלה, בשביל שלא תתבע את הזכויות שלך.

אני חושב שבאמריקה ההון שלטון גרוע פי כמה מפה
רק מדמיין מה היה קורה בכל מדינה אחרת אם ראשי המשק היו נוסעים עם ראש המדינה לביקור בסין, או לחלופין משתתפים באופן אקטיבי במסע הבחירות ובטקס ההשבעה.

רק מדמיין מה היה קורה בכל מדינה אחרת אם ראשי המשק היו נוסעים עם ראש המדינה לביקור בסין
לא ברור לי למה אתה חושב שהם לא? אתה כבר ממילא הולך למדינה לעשות יחסים טובים מה לא תביא את ראשי המשק לפתוח הזדמנויות לעסקאות פה ושם? זה עוזר לראש המדינה שמבקרים אותה וגם לאחד שמבקר, וגם לא משהו שרק ארהב עושים אגב אז לא ברור לי למה זה נאמר כאילו זה אקלוסיבי לארהב.
או לחלופין משתתפים באופן אקטיבי במסע הבחירות ובטקס ההשבעה.
אני לא יודע לגבי החלק הזה אבל אם הם באותו מפלגה\ארגון קשה לי להאמין שאין מינימום תיאום ביניהם.

ישראל היא בית כלא.
מי שעומד בכניסה עם המפתח מחליט על כל האסירים. מה יאכלו. מה לא יאכלו. מה לובשים. מה לא לובשים. מה תקני. מה לא תקני.
אין גבולות פתוחים. אין נכנס ואין יוצא בלי לעבור תחת עינו של השומר. בלי לדווח, להלשין, לחשוש כל הזמן מכל מי שסביב.
והשומר רעב, חמדן ופחדן.

האסירים חכמים, מחליפים סיגריה בבננה,
שעות חופש בחצר במטבעות לסחר במוצרי הקנטינה. כרית נוחה בפוסטר של טבע מבחוץ.
חלקם הגדול של האסירים לא צורך מוצרים ללא תו תקן של מחלקת פיקוח K.
כי מחלקת פיקוח K יודעת מה טוב לנפש ומי ילך לגיהנום.
ומי שצורך מוצרים ללא פיקוח K, הוא מסכן ומסוכן, ולאט לאט מבודד לתאים מוקצים ומתגונן על החלטותיו.

בידיעון לאסיר, מספרים כמה נורא מחוץ לכלא, כמה מפחיד שם, כמה כל מה שמחפשים שם זה את האסירים. להרע להם ולקחת את ממונם שנצבר ונצבר ושווה רק תא במשכנתא, כמה סיגריות ולמוצלחים וברי המזל כמה בננות מתוקות.
והם מאמינים. גם אם יוצאים פעם בשנה, מצטופפים בשלוחות של הכלא במדינות קרובות, בהן הכל כלול, המזון, הבילוי, הלינה ואם אפשר גם תו תקן כלא K.

והם חוזרים אל המוכר והידוע,
מצטופפים להם ומתחממים בינם לבין עצמם,
מספרים סיפורים על הימים שבהם היה גם קומפוט עם דובדבנים, ועל האסיר U, שעשה אקזיט וקיבל תא גדול יותר, עם מזגן וטלוויזיה צבעונית בה משודרים 24/7 שידורי חלומות, שידורי מכות בין האסירים לייב ופרסומות לקנטינה ועתיד טוב יותר שלעולם לא מגיע.

והאסיר צוחק וצודק ופוחד ומגלה לעת זיקנה שהוא גם הסוהר השומר בשער של ביתו שלו.

לכו לקרוא את משל המערה.
יום נפלא.

נערך לאחרונה ב:
לכו לקרוא את משל המערה.
לפני שער החוק של קפקא גם מומלץ.

אבל מבחינה מעשית ישראל של 30 השנים האחרונות הרבה יותר חופשית ממה שהייתה לפני כן. היא גם יותר חופשית מרוב מדינות העולם. נכון שיש עוד הרבה מה להשתפר.

בגדול המדיה היא זאת שמשפיעה על רוב המחשבות והמגמות. מי שחוקר דברים באופן עצמאי חופשי בהרבה ממי שמאמין למיינסטרים או לקונספרציות נגד המיינסטרים (שהן כמעט תמיד יותר שגויות).

זה נראה שמאוד מפריע לך נושא התקינה בישראל. גם בו חל שיפור. גם יש כלים אפילו לאזרח פשוט לשנות את המצב, בין היתר דרך שדולות בכנסת ומדיה חברתית.

גם יש כלים אפילו לאזרח פשוט לשנות את המצב, בין היתר דרך שדולות בכנסת ומדיה חברתית.
אשליה של חופש. אין לאדם או קבוצת אנשים דרך להתמודד עם השדולות והכסף של הקונגלמורטים הגדולים במשק, בעולם הקפיטליסטי המודרני, ללא חוק שמגביל את יכולת ההשפעה שלהם. על זה יש להוסיף שההצבעה והקשב בישראל מבוסס בעיקר על אג'נדות ביטחוניות ולא על כלכליות וכך קיבלת מדינה בלי חופש כלכלי אמיתי.

ישראל היא בית כלא.
מי שעומד בכניסה עם המפתח מחליט על כל האסירים. מה יאכלו. מה לא יאכלו. מה לובשים. מה לא לובשים. מה תקני. מה לא תקני.
אין גבולות פתוחים. אין נכנס ואין יוצא בלי לעבור תחת עינו של השומר. בלי לדווח, להלשין, לחשוש כל הזמן מכל מי שסביב.
והשומר רעב, חמדן ופחדן.
תגובה לא לעניין. לא שאמור לעניין אותך אבל אני התרשמתי לטובה מהודעות קודמות שלך פה בפורום וההודעה הזו שינתה את דעתי לחלוטין, מאוד אגרסיבית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מאוד אגרסיבית
קצת פחות אגרסיבית מאחוז המס, ימי המילואים, מחירי הדיור, מחירי המשכנתא, מחירי המזון, העובדה שהילדים יודעים מה זה ממ"ד, יום הזכרון, הפקקים בדרך לעבודה, מחירי הטיסות פנימה והחוצה, מס הערך המוסף, שלא לדבר על כשרות, פינוי בינוי, חוק הקניין, שטח חקלאי ללא אפשרות להניח קראוון לחודשיים להרגע, כיתות לימוד עם 40 ילדים, חיסונים כדי להכנס להופעת רוק, מחיר האננס, תרבות הנהיגה בכביש, תרבות השופוני בחתונות, עבודה במקדשי ההיטק תחת אור ניאון מהזריחה עד השקיעה עבור מישהו אחר, חופשה בטבריה, חופשה באילת, טלפון לילדים בני 6, פוליטיקאים שלא מרפים לרגע מהשיח, עסקנים שלא מרפים לרגע מהפוליטיקאים, סוף שבוע קצר וסגור, תן ביס, רגולציה חונקת כל יזמות, מכוו תקנים מוכוון שוחד וחוסר יעילות של רוסיה בשנות ה 70, משרדי ממשלה לא קיימים עם משכורות צללים, אחוז גירושין מעורר השראה, אחוז מטופלים בכדורי הרגעה, ילדים מולעטי ריטלין כדבר שבשגרה...
אבל לכל אלו מתרגלים, בדיוק כמו בכלא.

ואני מה שהקפיץ אותך :)

התגובה לעניין מכיוון שהכותרת היא:
מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת???
והתשובה היא, כי ככה זה בכלא, הסוהר לא חולק את העלאת התקציב והשכר שלו עם האסירים.

והכי מצחיק, שבתוך כל המרק הזה אנשים מקסימים, חכמים, יצירתיים, מתרבות רבת שנים של חופש מחשבה, חופש יצירה, גמישות אינסופית ובעיקר תושיה ויזמות, משקיעים שעות על איך לחסוך 0.15% בדמי ניהול של איזו קרן פנסיה שקר כלשהו שהמציאו פקידים אפורים, כי הם יותר חכמים מהמערכת וחופשיים לבחור...

ממליצה בחום להכין פופקורן ולצפות שוב במטריקס, כיף

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C מדוע לא לוקחים מס דיבידנדים כמו שצריך על חברות שיושבות מחוץ לארה"ב מיסים 0
א מעמד השבת – מדוע הסטטוס קוו יישאר כמו שהוא (וטוב שכך) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 21
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 183
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 162
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה