• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה?

• פותח הנושא פותח הנושא michael500
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

michael500

משתמש רשום
דירוג
2
שאלת תם, לעוסקים קטנים מאנשים בגילאים צעירים שעדיין לא מרוויחים סכומי כסף שמאפשרים למקסם הטבות מס פנסיוניות בצורת הוצאה מוכרת וכו' (הם בקושי משלמים מס גם ככה), למה לא להתייחס לקרן ההשתלמות כפנסיה לגיל פרישה ולוותר לחלוטין על הפרשות פנסיוניות בתשלום קנס?
הרי לעוסק פטור שמפריש 1000 ש"ח בחודש לפנסיה ברירת מחדל, גם במקרה של "אובדן כושר עבודה" זה לא יניב יותר מאיזור ה-5000 שקל לזמן מוגבל, נשאלת השאלה האם מרכיב ביטוחי שכזה שווה את העבודה שהכסף לא נזיל ולעולם לא יהיה נזיל (קצבה בלבד) ?

בכוונה ניסחתי את השאלה בצורה צינית, כי ברור לי שיש משהו שאני מפספס ושאני לא חכם כמו שאני חושב שאני (אני לא חושב גם), רק רציתי להיות ברור :) הרי לא יכול להיות שכולם מטוממטמים ומפרישים לפנסיות.

ממה שבטוח זה:
מיטב הריכוז שלי צריך להיות על הגדלת העסק ושיפור השכר בכל רבעון, ולא נסיונות לקיבוע המצב עד לגיל פרישיה, זה ברור לי.

נשאלת השאלה האם מעכשיו כבר להפריש לקרן ברירת מחדל סכומים שאני מסוגל אליהם (עד 1000 ש"ח לחודש) ולהגדיל אותם בעתיד, או שמא מעכשיו לנתב את ה-1000 האלה ועודד לקרן השתלמות במקום שתהיה יותר נזילה למקרה שאיזה השקעה אחרת טובה יותר תבוא ב-20 שנה הבאות.
גם נניח שיש לי יכולת 1000 לברירת מחדל ו-1000 להשתלמות, לא עדיף 2000 להשתלמות מבחינת העתיד שלי? אני לא קונה את הקטע של "הכסף נעול ובטוח" כי אנשים שוברים גם פנסיות על ימין ועל שמאל בלחיצת כפתור, חייב להיות משהו שאני מפספס.

אני ממש מעריך טיפים בנושא, מבין ששום דבר הוא לא המלצה ויודע שאני אחראי על גורלי במאה אחוזים.
תודה רבה :) יופי של מועדון יש כאן, כל הכבוד ליזמים שהרימו את זה.

הרי לעוסק פטור שמפריש 1000 ש"ח בחודש לפנסיה ברירת מחדל, גם במקרה של "אובדן כושר עבודה" זה לא יניב יותר מאיזור ה-5000 שקל לזמן מוגבל
זמן מוגבל אתה מתכוון עד שיגיע לגיל 60/67?
60 אלף בשנה למשך 30-40 שנה זה לא מעט.

לקרן פנסיה המעסיק מחוייב להפריש.
קרן השתלמות המעסיק לא מחוייב לפתוח.
או אתה מתכוון בתור עצמאי?

לקרן פנסיה המעסיק מחוייב להפריש.
קרן השתלמות המעסיק לא מחוייב לפתוח.
או אתה מתכוון בתור עצמאי?
מתכוון עצמאי אכן :) זה מקור התמימות, שאם יש לי בחירה, למה לא להעמיס את ההשתלמות בכל טוב ולהנות גם מהטבת מס וגם מנזילות במקרה של הזדמנויות אחרות לפנסיה שיצוצו כמו נדל"ן וכו' (אם לא יצוצו, אז זה קרן פנסיה רגילה רק ללא הביטוח, לא? מי מכריח אותי למשוך את הכסף לפני גיל 60)

@אזרח קטן תודה! לא ידעתי שזה יכול להגיע לבלתי מוגבל, זה אכן מעניין, השאלה אם מאד מעניין לכל הדעות או רק מעניין.
אם אפשר לרכוש את זה בכ-100 ומשהו שקל לחודש בצורה חיצונית, ולשים את ההפקדות החודשיות בהשתלמות או גמל, זה לא עדיף לעצמאים קטנים?

נערך לאחרונה ב:
אם אפשר לרכוש את זה בכ-100 ומשהו שקל לחודש בצורה חיצונית, ולשים את ההפקדות החודשיות בהשתלמות או גמל, זה לא עדיף לעצמאים קטנים?
אני לא יודע כמה עולה ביטוח אכ"ע פרטי. ההיגיון אומר שהרבה יותר מאשר בקרן הפנסיה, במיוחד ככל שעולים בגיל.
שים לב גם שחוץ מאכ"ע קרן הפנסיה נותנת גם ביטוח שארים לאלמנ/ה עד יומו/ה האחרון.
בנוסף, בקרן השתלמות יש תקרת הפקדה של כ21 אלף בשנה שמעליה כבר אין הטבת מס במשיכה.
אפשר לתהות על הכדאיות בקרן פנסיה לעצמאי למול חלופות אחרות, אבל לא הייתי מתייחס לקרן השתלמות כקרן פנסיה, אלו מוצרים שונים עם תכונות שונות.

תודה, נראה שמה שאתה מתאר הוא אכן קונצנזוס בהסכמה רחבה.
מה היית ממליץ לבנך ב-20 המאוחרות לו היה מרוויח שכרים באיזור ה100-120 אלף ש"ח בשנה בלבד כעצמאי? להפריש לפנסיה או לחשבון השקעות פרטי, ואם כן, כמה בהנחה בשכר שצויין? שוב, ברור ששהיית ממליץ לו להרוויח יותר, אבל עד שירוויח יותר, היית ממליץ לא לעשות כלום חוץ מהשתלמות או כן לפעול?

אני אגיד לך מה ה"ג'וק" שלי בראש, כשגדלתי, ההורים והסביבה בה גדלתי תמיד "קיללו" את אי הנזילות של הפנסיות, ושזה בושה וחרפה לתת לאנשים עם הון של מליון ומעלה ש"ח "הקצאה" לקנות קוטג' ונעליים כל חודש, וזה נתקע לי. אני צריך שמישהו יעזור לי עם זה, כי זה נורא קשה לי מנטלית ופילוסופית לדעת שהקרן שלי שהפקדתי בהה כל השנים האלה "תסכים לי" לקחת קצבה ממנה כדי לקנות אוכל ומים.

בטוח שיש דרך יותר טובה להסתכל על זה, אני פשוט לא רוצה להגיע עוד 30 ומשהו שנה לגיל הפרישה ולהסתכל על חברים שלי עם מליון ש"ח הוני שהם עכשיו משחקים איתו בהשקעות נבונות, קונים נדל"ן להשכרה ומשקיעים במדדים מגוונים וממנפים את זה, בעוד שאני מקבל 5500 ש"ח לקנות נעליים באווטלט ופיתה פלאפל.

מצד שני, אולי כן אפשר למשוך הכל בצורה הונית, בהנחה שאני משלם מס רווח הון כמו חברים שלי. השאלה היא אם זה נגמר במס רווח הון או שלוקחים גם "קנס" מההפקדות המקוריות על הפנסיה כדי למנוע ממך מלעשות את זה אי פעם.

כל השאלות שלי באות מטראומה מהבית, מהורים שכל מיני מעסיקים רימו בהקשר של פנסיה, ולכן אני נשמע קצת מוטרד, כך שרוב השאילתא שלי היא פילוסופית. אני מבין את הערך, אני פשוט לא מבין את הפילוסופיה עדיין, והלוואי שמישהו יתן לי את המשפט הנכוןן כדי לחסוך בשמחה במשך עשרות שנים ולא ב"באסה" כמו שאני עכשיו. אני אוהב לעשות דברים בשמחה והתלהבות.

תודה רבה רבה לכל אחד ואחד מכם:) אני באמת מעריך שאתם ככה עונים לי. לא מובן מאליו

נערך לאחרונה ב:
זה קצת קשה להסביר על הפנסיה בכמה משפטים, ואין לי את הפנאי כעת לכתוב פסקאות ארוכות בנושא.
מציע שתתחיל בבלוג של נדב טסלר, פנסיוני - יש שם הסברים, מושגים ודוגמאות מספריות שיכולות לתת לך נקודת פתיחה טובה בהבנת המוצר.

אבל בגדול, קרן פנסיה משקיעה את הצבירה שלך באפיק בשוק ההון לפי רמת סיכון שאתה בוחר, כך שהכסף בהחלט עובד במשך השנים. הפקדה קבועה מגיל צעיר מאפשרת להגיע לגיל פרישה עם צבירה משמעותית, שתאפשר קצבה הרבה יותר גבוהה מכפי שציינת.
אפשר גם להחליט שלא רוצים לנעול כסף בקרן הפנסיה, הבעיה היא שרוב העצמאים שנוקטים בגישה כזו לא נועלים מספיק כסף בהשקעות לגיל פרישה, ואז באמת נאלצים להמשיך לעבוד עד גיל מבוגר או לחיות בחוסר לעת זקנה. אני לא מכיר אותך ולא יודע אם יש לך את המשמעת העצמית והידע הנדרש בכדי להשקיע ולצבור מספיק כדי להבטיח את החיים בכבוד לאחר גיל העבודה (ואל תשכח, תוחלת החיים עולה, כך שמדובר בעשרות שנים). קרן פנסיה מתאימה לרוב הגדול של האנשים בכך שהיא חוסכת מהם את ההתלבטויות, ומבטיחה להם קצבה עד יומם האחרון.
האם אפשר להשיג יותר בהשקעות אחרות? כן. האם זה מומלץ? בעיניי לא לחסוך בקרן פנסיה זו טעות, לרוב הגדול של הציבור, כולל כאלו המבינים בהשקעות (וזאת עוד לפני הטבות המס בהפקדה).

לפות״ש, מלבד מה שהעירו לפני על הטבות מס בהפקדה, תקרות וכו
החלטות מיסוי ורגולציה למיניהן מפורסמות חדשות לבקרים ולוקחות בחשבון שפנסיה זה אפיק לפרישה וקרה״ש לטווח קצר.
לכן, תזכור שיום אחד לא רחוק יבוטל הפטור מקרן השתלמות נזילה והרווחים שם יחויבו במס.
בקרו פנסיה לעומת זאת הרווחים פטורים וההתחשבנות היא במשיכה לפי מס שולי ועם שכבת פטור נוספת לפנסיונרים.

סיבה ראשונה להחזיק קרן פנסיה - אם אין לך קרן פנסיה ואתה מתחיל לעבוד כשכיר - המעסיק מחוייב להתחיל להפקיד רק אחרי חצי שנה.
אם יש לך קרן פנסיה, המעסיק מחוייב להתחיל להפקיד מהיום הראשון.
בגיל צעיר אנשים מרבים לקפוץ ממקום למקום וקורה שיש אנשים שעד גיל 20+ לא מחזיקים במקום אחד שמתחיל את הגלגל.
אם אתה מתחיל את קרן הפנסיה בגיל מאוחר, אז ייתכן הוחיתום יהיה בעייתי בהתחלה וכו'.

תודה חברים :) אני מבין יותר ויותר את המטרה של הקרן הזאת, ואני רואה שאין כל כך מה להפסיד כאן.
לא כל כך הבנתי מתי אדם פטור מ-35 אחוז קנס בהיוון הפנסיה אחרי גיל 60, שזה מידע שיכול לעזור לי "מנטלית" מאד.

למשל ולדוגמא, קרה אסון מקצועי ובריאותי ויש רק 400 אלף ש"ח בקרן בגיל 60 ומשהו, שהרי הקצבה לא תהיה רלוונטית במיוחד לא אחרי אינפלציה של 30 ומשהו שנה מהיום, יהיה עדיף למשוך את זה, ולהשקיע את זה במקום אחר בזמן שאני ממשיך לצער ילדיי העתידיים לעבוד לתוך גיל 70. האם זה משהו שאוכל לעשות ללא קנס (אבל עם תשלום מס רווח, אין בעיה)

אני בכוונה לוקח מקרי קיצון כי באמצעותם אני יכול להבין את הגבולות של המכשיר הזה.

מה היית ממליץ לבנך ב-20 המאוחרות לו היה מרוויח שכרים באיזור ה100-120 אלף ש"ח בשנה בלבד כעצמאי?
למשל ולדוגמא, קרה אסון מקצועי ובריאותי ויש רק 400 אלף ש"ח בקרן בגיל 60 ומשהו,
מתחיל בגיל 28, לשים 1000 שח בחודש ובגיל 60+ יהיה 400,000?
(62-28) * 12 = 408 חודשים. כלומר, קופה בלי % רווח?

אם הבן שלי היה משתכר רק 100,000 בשנה, הייתי מייעץ לו להתחיל לעבוד "עבודה נוספת" כשכיר.

על איזה "מקרה אסון" אנחנו מדברים,שהוא עדיין ממשיך לעבוד אחרי זה בגיל 70? למבוטח או ל"ילדיו העתידיים"?

ולהנות... גם מנזילות במקרה של הזדמנויות אחרות לפנסיה שיצוצו כמו נדל"ן וכו'
זה הסיבה העיקרית למה קהש לא טובה כפנסיה. אחת המטרות העיקריות של קרן הפנסיה היא חוסר הסתמכות על שיקול הדעת של הפרט.

אנשים לא שוברים פנסיה בכזו קלות. תחילה כמעט כל מי שתשאל יגיד שזו טעות, דבר שני יש קנס יציאה, ודבר שלישי זה לעשות פעולה בניגוד ל-default. זה לא אומר שזה לא אפשרי, רק שיש הרבה מחסומים שמסננים רבים ממי שהיו רוצים לפדות.

אתה שואל עבור הכלל, או עבורך תוך הנחה שאתה לוקח אחריות על תכנון פנסיוני עצמי?

מתחיל בגיל 28, לשים 1000 שח בחודש ובגיל 60+ יהיה 400,000?
(62-28) * 12 = 408 חודשים. כלומר, קופה בלי % רווח?

אם הבן שלי היה משתכר רק 100,000 בשנה, הייתי מייעץ לו להתחיל לעבוד "עבודה נוספת" כשכיר.

על איזה "מקרה אסון" אנחנו מדברים,שהוא עדיין ממשיך לעבוד אחרי זה בגיל 70? למבוטח או ל"ילדיו העתידיים"?

כן סליחה התכוונתי נגיד שהיו רווחים של 7 אחוז בשנה, זה עדיין יהיה יחסית "פחות מאחרים" שמתחילים בגיל 21, אולי הרבה פחות.
אני מניח שמה שאני באמת שואל זה, האם גם כשבהשוואה ל"שקדנים" שהתחילו מוקדם והיה להם חינוך פיננסי מעולה - שווה עדיין לחסוך בקרן פנסיה, או שהיא מתאימה רק למי שמנצל את כל ההכפלות תשואה מגיל 20 (ואז גם הקצבה מאפשרת את אותה איכות חיים).
הרי מי שהתחיל מאוחר, לא יחיה לצערו באותה איכות חיים אלא אם יבוא עליו הון בין ההתחלה לסוף, מה שלא יקרה אצלי בשום צורה חוץ מעבודה ויזמות (לא מתלונן כלל)

במילים אחרות, אם במקרים של צבירה כוללת משוערת של פחות ממליון ש"ח עדיין שווה לחסוך בפנסיה? כי הרי הקצבה עדיין תצריך עבודה כל חייך, פשוט משמרת פחות בשבוע.

ושוב, מנותק מהמטרה הברורה העיקרית כאן שזה להגדיל הכנסות, ברור לי באלף אלפיים אחוז. יש לי סיבה למקרי קיצון האלה שאני לא רוצה לפרט מטעמי פרט אבל בגלל עברי המסויים בכל שנות ה-20 המוקדמות ואמצען, יש לי סטטיסטית סייכוי גבוה מהרגיל לקרוס חזרה למצבים בריאותיים נפשיים ופיזיולוגים שימנעו ממני לעבור את המליון ש"ח צובר בגיל פנסיה. כרגע אני בגרף עולה מאד, והעסק הכפיל בשנה האחרונה וימשיך להכפיל - אבל יש אצלי סיכון הרבה יותר גבוה לתנודות שכר. אני יכול לפרט בפרטי :)

תראה לפני כמה שנים פתחו "חסכון לכל ילד" ויש מי שההורים שלו בחרו לשים בבנק לעומת מי שההורים שלו בחרו לשים במניות "סיכון מוגבר".
כמו כן יש מי שהתחיל לקבל את התוכנית רק בגיל 15 ויש מי שמקבל אותה מגיל 0.

זה אומר שיש מצב שתוך כמה שנים, יהיו ילדים בני 21 עם הון התחלתי של יותר מ-100,000 לעומת ילדים בני 21 עם פחות מ-20,000.
האם זה שיש לו פחות צריך לשקוע בהרהורים של "חבל על הזמן" או להתחיל לחסוך?
אם במקרים של צבירה כוללת משוערת של פחות ממליון ש"ח עדיין שווה לחסוך בפנסיה?
ואולי אני צריך לחשוב להפסיק לחסוך, כי יש מי שבעל פנסיה תקציבית שמקבל כסף בלי קשר לכמה חסך לעומתי שצריך להמשיך לחסוך?

אם 1,000,000 שח לפנסיה לדעתך יתן רק "פחות משמרת בשבוע", אז מה יעזור לי 3,000,000? אני עדיין אצטרך לעבוד בחצי משרה ובלי להתחשב בכך שמעבר לקצבה מסויימת יש מס.
אז למה לחסוך?

אכול ושתה כי מחר נמות.

נ.ב.
לא יודע מה איתך, אבל אני מסתכל על "חיים סולידים" כ - לוקח אחריות על חיי, במקום על להסתכל על אחרים ולבכות שלהורים שלי לא היה לתת לי לעומת הבן של השכן.

יש לי סטטיסטית סייכוי גבוה מהרגיל לקרוס חזרה למצבים בריאותיים נפשיים ופיזיולוגים שימנעו ממני לעבור את המליון ש"ח צובר בגיל פנסיה.
כל מי שמכיר אותי, יגיד לך שכרוכב אופנוע יש לי סטטיסטית סיכוי גבוה מהרגיל לא להגיע לגיל פנסיה.
אז למה אני חוסך בכלל?

נ.ב.
לא יודע מה איתך, אבל אני מסתכל על "חיים סולידים" כ - לוקח אחריות על חיי, במקום על להסתכל על אחרים ולבכות שלהורים שלי לא היה לתת לי לעומת הבן של השכן.

כן, אני מבין מה אתה אומר - אבל לא התכוונתי ללא לחסוך - התכוונתי שבמקום להשתמש במכשייר שמקנה קצבה, להשתמש במכשיר הוני במקרים שבהם הקצבה לא באמת תשנה את חייך לאחר הפרישה.
אתה אומר עדיין קצבה עדיף ממכשיר הוני גם אם היא 4000 שקל בחודש - זאת תשובה :) אין בעיה בכלל, לקחתי :)

אני אומר עדיף גם וגם.
החיים הם לא שחור ולבן.
יש מי שסיפר לי שיש 255 גוונים של אפור באמצע.

נ.ב.
יש גם הרבה שטוענים שלא לבנות קצבת זקנה, כי לביטוח הלאומי יגמר הכסף קודם.

כן, אני חושב שאני יכול לחיות עם זה, וזה גם מוטיבציה לבנות עסק כל כך גדול כדי שיהיה גם וגם, כי כל תחום ההשקעות מרתק מבחינתי לא רק מבחינת שרידות אישית, אלא גם כתחביב ועיסוק מגרה מוח.

תודה רבה רבה לכם על העזרה, אתם אחלה אנשים. מעניין אם כולם בתחום הפיננסים ככה

מעניין אם כולם בתחום הפיננסים ככה
הרוב הגדול של אנשי הפורום אינם עוסקים בפיננסים כמקצוע. אבל בהחלט יש בפורום רמת ידע שלא נופלת מאנשי מקצוע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ שאלת תם על מה זה מניות. שוק ההון 2
ptom גישה אלטרנטיבית להשקעה במדדים - שאלת תם שוק ההון 3
C שאלת תם בקשר לעמלות מסחר עצמאי דרך ההנחה באתר אוף טופיק 1
S שאלת תם\מתחיל בעניין מעקב אחר תיק\קרן השקעות שוק ההון 8
S מה קורה כאשר קרן נסגרת? שאלת תם מתחיל פוסטים מאיכות נמוכה 8
T שאלת תם ניירות ערך זרים פוסטים מאיכות נמוכה 1
deussex שאלת תם - אופן העברה של סכום התחלתי לחשבון ממוסה שוק ההון 5
ר שאלת תם - גיליתי שבחשבון ההשקעות בבנק לקחו 600 שקל עמלה לרבעון שוק ההון 9
G שאלת תם ללא מושג כלל נדל"ן 12
R שאלת תם של אדם שרק מתחיל להתעניין בעולם של פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
נ שאלת תם שוק ההון 1
P שאלת תם - יציאה לשם כניסה שוק ההון 34
S שאלת תם...שאלת מתחילים בנוגע לגיוס כספים נדל"ן 18
A הלוואות מגופים מוסדיים - שאלת תם שוק ההון 2
C שאלת תם, משכנתא ל-25 שנה למטרת השקעה נדל"ן 18
ל שאלת תם: חישוב שווי "מזומן" של תיק שוק ההון 2
E שאלת תם לאחזקות של קרן נאמנות שוק ההון 4
B שאלת תם - MTFי S&P 500 סד-1 שוק ההון 5
Modric19 שאלת תם על אג"ח ארה"ב שוק ההון 7
Modric19 שאלת תם על IB / IBI שוק ההון 12
S שאלת תם - ריבית ארה"ב שוק ההון 11
מ שאלת תם על עמלות צרכנות פיננסית 3
B שאלת תם- מסי שוק הון לעומת נדלן שוק ההון 59
Y שאלת תם על אג״ח שוק ההון 2
M שאלת תם על איזון תיק שוק ההון 5
גלק שאלת תם: איך אני יכול לקנות מניות בארה"ב? שוק ההון 1
ט שאלת תם אוף טופיק 2
ל שאלת תם לגבי רווח מתנודתיות של מניות שוק ההון 38
Y שאלת תם לגבי מקמ ועמלות שאוכלות אותו שוק ההון 12
nimrodko שאלת תם בנושא מיחזור משכנתא צרכנות פיננסית 20
I הרחבה כמותית - שאלת תם שוק ההון 8
R שאלת תם בנוגע למט"ח שוק ההון 4
ד שאלת הבנה - מחקה מדד סנופי שוק ההון 8
עידו ג שאלת מוסר - מס ומכירה בשכבות אוף טופיק 39
A שאלת האזרחות בפתיחת חשבון בנק אירופאי צרכנות פיננסית 1
א שאלת מיסוי ומס ייסף ברווחי הון שוק ההון 24
J שאלת מיסוי על קניה של מניה זרה שוק ההון 5
ס שאלת פרוצדורה של מתחילה. שוק ההון 14
S שאלת מס שבח (לא מצליח למצוא תשובה) נדל"ן 10
H שאלת הבנה לגבי הקשר בין מדד המחירים לצרכן לאינפלציה צרכנות פיננסית 10
K שאלת משכנתא ודיור נדל"ן 9
ה שאלת הבנה על התשואה של הסנפ500 שוק ההון 50
ה שאלת הבנה במחירי נדלן נדל"ן 8
G שוהם ד' שאלת למידה שוק ההון 1
avivaviv שאלת הדיוט לגבי הראל סל NIKKEI 225 מנוטרלת מט"ח שוק ההון 5
O שאלת אגח קונצרני שוק ההון 0
T שאלת מתחיל- דיבידנד וחסכון עמלות שוק ההון 1
T שימוש בTWS דרך אקסלנס - שאלת ממשק אוף טופיק 0
ביולוג ירושלמי שאלת SPARK בסיסית מאוד - פקודת LMT ומחירי נייר ערך לפי טבלת היצע/ביקוש. שוק ההון 27
י פיצול הפקדות פנסיה וגמל -שאלת ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0

נושאים דומים

Back
למעלה