• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים?

• פותח הנושא פותח הנושא OnTheVerge
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

OnTheVerge

משתמש בכיר
דירוג
2,825
קראתי את כל הפוסטים האפשריים בנושא.
כמו הסולידית, המסקנה שלי (לא ממליץ ולא מייעץ) היא שביטוח בריאות פרטי בעבור קטסטרופות (ניתוחים + השתלות + תרופות מחוץ לסל) מספק מענה מעולה.

אז מדוע רוב האנשים מוסיפים לביטוח הפרטי גם ביטוח שב"ן של קופת החולים?
הרי הכיסוי של ביטוח השב"ן נחות משל הביטוח הפרטי והוא יקר יותר ביחס לכיסוי (כי הוא מחויב לקבל כל חבר).
מה בעצם הסיבה לעשות אותו?

נערך לאחרונה ב:
אז מדוע רוב האנשים מוסיפים לביטוח הפרטי גם ביטוח שב"ן של קופת החולים
לדעתי רוב האנשים לא מודעים לכך שאתה יכול להיות חבר קופת חולים מבלי להשתייך לשב"ן של הקופה.
מעבר לזה - לרוב הביטוח הפרטי אכן יקר יותר מזה של הקופות, כי אמנם מצד אחד השב"ן מקבל יותר אנשים, אבל לרוב תמצא בו כיסוי מקיף פחות ועם תקרות כספיות נמוכות יותר.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי רוב האנשים לא מודעים לכך שאתה יכול להיות חבר קופת חולים מבלי להשתייך לשב"ן של הקופה.
מעבר לזה - לרוב הביטוח הפרטי אכן יקר יותר מזה של הקופות, כי אמנם מצד אחד הוא מקבל יותר אנשים, אבל לרוב תמצא בו כיסוי מקיף פחות ועם תקרות כספיות נמוכות יותר.
מסכים לגמרי.
רק השבוע גיליתי שאני יכול להיות בקופ"ח כללית מבלי "לשלם" ש"ח אחד ושגם היה לי ביטוח סיעודי על אף שיש לי אחד פרטי.
אני משער שהרבה אנשים חושבים שזה "רק" 55 ש"ח ומקסימום יש כפל.
אני יכול להאשים את הוריי עד מחר שלא עשו לנו יישור קו והסבירו לי איך הדברים עובדים אבל אני ורק אני אשם...

רק השבוע גיליתי שאני יכול להיות בקופ"ח כללית מבלי "לשלם" ש"ח אחד ושגם היה לי ביטוח סיעודי על אף שיש לי אחד פרטי.
בשעה טובה! :) כן, התגובה הרגילה שאני מקבל מאנשים כשהם שומעים שאני לא משלם לקופות החולים היא "אז איפה אתה הולך לרופא?!".
גם לא הייתי תולה את חוסר המודעות בהורים שלך. זה מנגנון שבכוונה לא מפרסם את האלקטיביות שלו, כי הנגשת המידע תוביל לירידה משמעותית בכיסוי השב"ן (שהיום לדעתי עומד על בין 75-80% מהאוכלוסיה).
בדיוק כמו שלא מפרסמים את העובדה ששב"ן לא כולל תרופות מצילות / מאריכות חיים מסוימות, ומכיל מענה מוגבל יחסית לניתוחים פרטיים / השתלות / ביטוח סיעודי לעומת המקבילה בביטוח הפרטי.
נראה לי שההפך. הרוב מוספים לשב"ן ביטוח פרטי או לא מוסיפים כלל
+1

החברות הגדולות במשק עושים לעובדים שלהם ביטוח רפואי משלים שב"ן.

מישהו יודע מה ההתנהלות למקרה שאין לך שב"ן?

החברות הגדולות במשק עושים לעובדים שלהם ביטוח רפואי משלים שב"ן.

זו השאלה החשובה. יש ביטוחים פרטיים "מעל" השבן וצריך לבדוק טוב כל ביטוח פרטי מה התנאים.

ברוב הביטוחים יש שתי אפשרויות - משלים שב"ן, ו"מהשקל הראשון".
היות והסוג השני (שלמעשה לא מבוסס שב"ן אלא מחליף אותו) לרוב עולה יותר, סיכוי טוב שהמעסיק יגלגל את העלות הלאה.
עם זאת, אני לא עובד באחת מהחברות הללו. צריך לוודא שהפוליסה שהן רוכשות לא כוללת רק את אפשרות משלים השב"ן.

צריך לוודא שהפוליסה שהן רוכשות לא כוללת רק את אפשרות משלים השב"ן.
זה לא רק משלים שב"ן (כלומר, יש כיסוי אם אתה רק איתו), אבל הבנתי שהרבה יותר קל להתנהל מול השב"ן במקרים שהשב"ן כן מכסה.

אבל הבנתי שהרבה יותר קל להתנהל מול השב"ן במקרים שהשב"ן כן מכסה
בתור מי שהיה עם שב"ן ועבר לביטוח הפרטי, הניסיון האישי שלי היה הפוך :) דברים שרדפתי אחרי הקופה שלי במשך חודשים כדי לקבל החזרים נפתרו בקלות ובמהירות מול הביטוח הפרטי, כשאת כל המסמכים הגשתי דרך האינטרנט (רחמנא ליצלן!) וחזרו אלי תוך פרק הזמן שהתחייבו אליו, עם זיכוי לחשבון הבנק.
לא מחייב שזה ככה בכל מקום, או אפילו בכל הפרוצדורות, אבל בינתיים, בניגוד לביטוח בקופה, לא נתקלתי אף פעם בבעיות כיסוי (או בדרישה לשלוח פקס / להתייצב בסניף כי "רק הפקידה הראשית יודעת איך לטפל בזה"...).

בתור מי שהיה עם שב"ן ועבר לביטוח הפרטי, הניסיון האישי שלי היה הפוך :) דברים שרדפתי אחרי הקופה שלי במשך חודשים כדי לקבל החזרים נפתרו בקלות ובמהירות מול הביטוח הפרטי, כשאת כל המסמכים הגשתי דרך האינטרנט (רחמנא ליצלן!) וחזרו אלי תוך פרק הזמן שהתחייבו אליו, עם זיכוי לחשבון הבנק.
לא מחייב שזה ככה בכל מקום, או אפילו בכל הפרוצדורות, אבל בינתיים, בניגוד לביטוח בקופה, לא נתקלתי אף פעם בבעיות כיסוי (או בדרישה לשלוח פקס / להתייצב בסניף כי "רק הפקידה הראשית יודעת איך לטפל בזה"...).
חוץ מעניין התרופות,
מה באשר לרופא מומחה אם צריך הפנייה? הביטוח החיצוני שלך מכסה את זה לא משנה עלות המומחה+מס' ביקורים ?
איזה ביטוח יש לך ?

מה באשר לרופא מומחה אם צריך הפנייה? הביטוח החיצוני שלך מכסה את זה לא משנה עלות המומחה+מס' ביקורים ?
מן הסתם זה פרטני ותלוי פוליסה. עם זאת, לרוב הכיסוי רחב בהרבה בביטוח הפרטי.
משתמע מדבריך כאילו אין הגבלה על כך בשב"ן, אבל היא קיימת, ואדגים:
חוות דעת של רופא מומחה דרך הביטוח הפרטי שלי תזכה לתקרת החזר של 1,500 ש"ח, לעומת החזר של 627/684 ש"ח דרך השב"ן. בביטוח הפרטי - אוכל לקבל החזר כזה עד 6 פעמים בשנה. בשב"ן - עד 3 פעמים בשנה.
איזה ביטוח יש לך ?
אני מבוטח בביטוח הבריאות של לשכת עורכי הדין בחברת "מנורה".

מן הסתם זה פרטני ותלוי פוליסה. עם זאת, לרוב הכיסוי רחב בהרבה בביטוח הפרטי.
משתמע מדבריך כאילו אין הגבלה על כך בשב"ן, אבל היא קיימת, ואדגים:
חוות דעת של רופא מומחה דרך הביטוח הפרטי שלי תזכה לתקרת החזר של 1,500 ש"ח, לעומת החזר של 627 ש"ח דרך השב"ן. בביטוח הפרטי - אוכל לקבל החזר כזה עד 6 פעמים בשנה. בשב"ן - עד 3 פעמים בשנה.

אני מבוטח בביטוח הבריאות של לשכת עורכי הדין בחברת "מנורה".
עלות חודשית ?

עלות חודשית ?
מפורטת בפוליסה שהפניתי אותך אליה ;) אחרי הנחה לשנתיים הראשונות בפוליסה, אני חושב שהעלות היא 85 שקלים לחודש.
שים לב שלא מדובר ב"ביטוח קטסטרופות" רזה, אלא בביטוח שמן ומפונק שבו אני משלם פרמיה תמורת סטנדרט שירות וכיסוי שחורג מהמינימום. סביר שניתן לקבל ביטוח רזה יותר בעלות נמוכה יותר.

חוץ מעניין התרופות
אגב, עניינת אותי, אז השוויתי גם את תקרת ההחזר בגין תרופות מחוץ לסל בין השב"ן לפוליסה הפרטית שלי.
מעבר לעובדה שהשב"ן לא מכסה תרופות מאריכות חיים ואונקולוגיות מסוימות, התקרה שמתקבלת בגינו עבור תרופות (בפוליסה הספציפית שהייתה לי ב"מאוחדת") מוגבלת ל-1,000,000 ש"ח למשך כל חיי המבוטח.
הביטוח הפרטי מציב תקרה של 2,000,000 ש"ח, מתחדש כל שנתיים וחצי.
שלא נזדקק.

אני מבוטח בביטוח הבריאות של לשכת עורכי הדין בחברת "מנורה"
מה קורה ? אם בגיל 50 60 70 אתה עוזב את העבודה ואז אין לך ביטוח פרטי ולא שבן.
תוכל להמשיך במנורה אבל זה יהיה במחיר אחר (לא קבוצתי) אולי יקר מאוד .
ולא בטוח שהשבן יקבל אותך ללא מבחן או פרמיה לא כדאית (אני שואל. לא בקיא בפרטים ).
יש לי ביטוח מהעבודה .הם המליצו להשאיר את השבן למרות שהוא חופף + .

מה קורה ? אם בגיל 50 60 70 אתה עוזב את העבודה ואז אין לך ביטוח פרטי ולא שבן.
תוכל להמשיך במנורה אבל זה יהיה במחיר אחר (לא קבוצתי) אולי יקר מאוד .
ולא בטוח שהשבן יקבל אותך ללא מבחן או פרמיה לא כדאית (אני שואל. לא בקיא בפרטים ).
יש לי ביטוח מהעבודה .הם המליצו להשאיר את השבן למרות שהוא חופף + .
נראה לי שהנקודה היא ש @Glazgo חבר בביטוח של "גילדה" כך שכל עוד הוא משלם מסי מועדון תנאיו מובטחים, גם התעריף שהוא משלם אכן פנומנלי ולא תואם ביטוחים דומים פרטיים.
האדם הממומצע שאין לו ביטחון תעסוקתי או כיס עמוק לביטוח פרטי מהשקל הראשון יעשה לדעתי בחוכמה אם וכאשר הוא מזהה צורך בביטוח מקיף.ישלב את רובד השבן עם הרובד המשלים שבן.

@naftul21 - הביטוח שלי אמנם לא דרך מקום העבודה (אלא השתייכות ללשכת עורכי הדין, ואני אהיה עו"ד גם אם אעבור מקום עבודה), אבל אין ספק שכל מצב פרטני מצריך בדיקה. בנוסף, לפוליסה שלי (כמו לאחרות) יש תאריך תפוגה, ומי יודע מה בדיוק יהיה ההסדר הממשיך (עד היום ההסדר איפשר ביטוח בפוליסה העוקבת ללא חיתום).
עם זאת, לגבי השאלה אודות השב"ן, חוק הבריאות הממלכתי קובעי כי כל חבר קופת חולים רשאי להצטרף לשירותי השב"ן של הקופה ללא מגבלה של מצב בריאותי קודם. לכן אני לא חושש מקושי לחזור בעתיד לשב"ן גם אם תמצא את עצמך עם פוליסה תחת החרגות עקב חיתום / ללא כיסוי בביטוח פרטי.

ראה באתר משרד הבריאות:
"כל חבר קופת חולים זכאי להצטרף מרצונו לתכנית שב"ן שמציעה הקופה תמורת תשלום, בלא תלות במצבו הבריאותי או בגילו. התשלום הוא אחיד לכל החברים באותה קבוצת גיל ובאותה תכנית".

בחוק עצמו הדברים מובאים כך (סעיף 10(ג)(1):
"קופת חולים תצרף לתכנית כל חבר המבקש להצטרף לתכנית, ללא קשר למצבו הבריאותי או הכלכלי, ולא תגביל את הצטרפותו או את זכויותיו בעת הצטרפותו בתנאי כלשהו, למעט תקופות אכשרה סבירות, שייקבעו לגבי כלל העמיתים בתכנית לענין מתן שירותים שונים במסגרתה, ובלבד שלא תיקבע תקופת אכשרה כאמור לענין שירותים שהיו כלולים בסל השירותים והתשלומים של הקופה לגבי מי שהיה חבר בקופה והצטרף לתכנית לא יאוחר משנה אחת אחרי השינוי בסל השירותים והתשלומים של הקופה".

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נראה לי שהנקודה היא ש @Glazgo חבר בביטוח של "גילדה" כך שכל עוד הוא משלם מסי מועדון תנאיו מובטחים, גם התעריף שהוא משלם אכן פנומנלי ולא תואם ביטוחים דומים פרטיים
אין ספק שהתנאים בביטוחים קולקטיביים הם טובים, אבל אני חושב שבהחלט ניתן לקבל ביטוח קטסטרופות רזה במחיר זול מאשר הביטוח בקופות.
האדם הממומצע שאין לו ביטחון תעסוקתי או כיס עמוק לביטוח פרטי מהשקל הראשון יעשה לדעתי בחוכמה אם וכאשר הוא מזהה צורך בביטוח מקיף.ישלב את רובד השבן עם הרובד המשלים שבן.
מסכים לחלוטין, ואני חושב ששילוב כזה יכול לעזור לכולם. כל עוד רובד הבסיס מחויב לקבלך ללא חיתום (השב"ן), שילוב של ביטוח פרטי בחלק שמעל השב"ן הוא צעד נבון במיוחד תחת מגבלות השב"ן שנסקרו לעיל, במקרה שלא מחליפים את השב"ן לחלוטין בתכנית "מהשקל הראשון". רק צריך לקחת בחשבון שהחלק המשלים כמובן יהיה כפוף לחיתום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
$$$ טראמפ $$$ מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת??? שוק ההון 193
א מעמד השבת – מדוע הסטטוס קוו יישאר כמו שהוא (וטוב שכך) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 21
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 183
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 162
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15
D קרנות ישראליות מחקות סנופי - מדוע אין אחת שהוקמה לפני 2012-2013? שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה