שלום חברים,
רוצה להעלות פה נושא שמאוד מוזר לי שאף אחד לא מדבר עליו.
אני משקיע בחברות דיבדנדים, מושקע בכמה חברות אמריקאיות וכמובן המס הוא 25%
החלטתי לקנות מניות של כמה חברות אירופאיות עם תשואה יפה מאוד, אך להפתעתי גיליתי שהמס שנלקח הרבה מעבר ל-25%
ברמה שיכול להגיע ל-35-40% מס. ורוב המס נלקח ממדינת המקור (המדינה האירופית) והשאר בישראל כמובן.
בהתחלה לא הבנתי כלום בנושא ומבירור מול בית השקעות\בנק הם עונים שזה אכן המס שאמור להילקח.
עשיתי בירור בנושא ומסתבר שישראל חתמה כבר לפני שנים על הסכמים עם מדינות שונות על מס הנלקח בכל מיני נושאים (בין היתר דיבדנדים)
ולפי ההסכם ישראל אמורה לקחת מס שהוא ההפרש ל-25%.
לדוגמא: אם מדינה X לוקחת מס מתושב זר 15%, ישראל אמורה לקחת 10%. ז"א שלא יהיה יותר מ-25% סה"כ...
ניתן לראות את ההסכמים שישראל עשתה עם המדינות השונות באתר הרשמי של משרד האוצר:
אני אתן את צרפת כדוגמא, ניתן למצוא באתר משרד האוצר הצרפתי שמס דיבידנד על אזרח זר (לא תושב צרפת) הוא 12.8% בלבד!
בפועל המס הנלקח בצרפת הוא 25% וישראל לוקחת גם 10%, סה"כ 35% מס.
כשמדברים עם בית ההשקעות או הבנק הם לא יודעים כלום ואומרים שהכל בסדר.
אז השאלה האם מישהו יודע מה הסיבה שממש יש הסכמים שנחתמו רשמית מול מדינות שונות
אבל בפועל זה לא מיושם ונלקחים מסים הרבה יותר גבוהים.
אני מודע לזה שאפשר להגיש בקשה להחזר מול המדינות וזה פשוט לא משתלם בשביל סכומים נמוכים.
השאלה למה המסים פשוט לא נלקחים כמו שנחתמו?
רוצה להעלות פה נושא שמאוד מוזר לי שאף אחד לא מדבר עליו.
אני משקיע בחברות דיבדנדים, מושקע בכמה חברות אמריקאיות וכמובן המס הוא 25%
החלטתי לקנות מניות של כמה חברות אירופאיות עם תשואה יפה מאוד, אך להפתעתי גיליתי שהמס שנלקח הרבה מעבר ל-25%
ברמה שיכול להגיע ל-35-40% מס. ורוב המס נלקח ממדינת המקור (המדינה האירופית) והשאר בישראל כמובן.
בהתחלה לא הבנתי כלום בנושא ומבירור מול בית השקעות\בנק הם עונים שזה אכן המס שאמור להילקח.
עשיתי בירור בנושא ומסתבר שישראל חתמה כבר לפני שנים על הסכמים עם מדינות שונות על מס הנלקח בכל מיני נושאים (בין היתר דיבדנדים)
ולפי ההסכם ישראל אמורה לקחת מס שהוא ההפרש ל-25%.
לדוגמא: אם מדינה X לוקחת מס מתושב זר 15%, ישראל אמורה לקחת 10%. ז"א שלא יהיה יותר מ-25% סה"כ...
ניתן לראות את ההסכמים שישראל עשתה עם המדינות השונות באתר הרשמי של משרד האוצר:
אני אתן את צרפת כדוגמא, ניתן למצוא באתר משרד האוצר הצרפתי שמס דיבידנד על אזרח זר (לא תושב צרפת) הוא 12.8% בלבד!
בפועל המס הנלקח בצרפת הוא 25% וישראל לוקחת גם 10%, סה"כ 35% מס.
כשמדברים עם בית ההשקעות או הבנק הם לא יודעים כלום ואומרים שהכל בסדר.
אז השאלה האם מישהו יודע מה הסיבה שממש יש הסכמים שנחתמו רשמית מול מדינות שונות
אבל בפועל זה לא מיושם ונלקחים מסים הרבה יותר גבוהים.
אני מודע לזה שאפשר להגיש בקשה להחזר מול המדינות וזה פשוט לא משתלם בשביל סכומים נמוכים.
השאלה למה המסים פשוט לא נלקחים כמו שנחתמו?