• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו?

• פותח הנושא פותח הנושא noam23
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

noam23

משתמש רגיל
דירוג
623
הפורום הזה מתואר כך:
"דיונים על השקעות בנכסים שאינם נסחרים בשוק ההון ושאינם מחוברים לקרקע."

1. ביטקוין כן נסחר בשוק ההון במספר בורסות בעולם תחת ETF ייעודי
2. ביטקוין לא מחובר לקרקע? נשמעת לי אמירה ערכית סובייקטיבית. האם טסלה מחוברת לקרקע? מי מחליט?

אני מבין שהפורום הזה פרטי ובעלת הפורום יכולה לעשות בו כרצונה, אבל בכל זאת הייתי רוצה להבין את ההגיון.

כל סוג של השקעה שלא במיין סטרים, ז״א מסחר בבורסאות שוק ההון הקונבנציונלים, נכנס לקטגוריה של ׳אלטרנטיבי׳.

1. לא. ביטקוין לא נסחר בשוק ההון. נגזרים של ביטקוין זה לא ביטקוין.
2. לא מחובר לקרקע - הכוונה לא נדל"ן כי יש לזה פורום ייעודי.
1. נגזרים של ביטקוין זה לא ביטקוין? כמו להגיד שזהב בנייר זה לא השקעה בזהב ולכן לא צריך להיות חלק מהדיון בהשקעות זהב
2. אם זו היתה הכוונה אז אני מתנצל על חוסר ההבנה

לא החלטה שלי אבל אני מסכים שקריפטו זה ״אלטרנטיבי״.

אין לי בעיה עם הגדרה של קריפטו כאלטרנטיבי, אבל הוא נסחר בבורסה.

אין לי בעיה עם הגדרה של קריפטו כאלטרנטיבי, אבל הוא נסחר בבורסה.
ביטקויןן כמטבע לא נסחר בבורסה.
אני יכול לקנות מטבעות ביט בnyse?

הוא לא נסחר בבורסה כמו שאמרו, בדיוק כמו שזהב לא נסחר בבורסה באופן ישיר.
והלא מחובר לקרקע באמת מנוסח בצורה דו משמעית. עדיף לשנות לדעתי

ביטקוין הוא אכן אלטרנטיבה ואם תסתכל על הנושאים פה הוא דיי קיבל תת-פורום משלו D:

1. נגזרים של ביטקוין זה לא ביטקוין? כמו להגיד שזהב בנייר זה לא השקעה בזהב ולכן לא צריך להיות חלק מהדיון בהשקעות זהב
2. אם זו היתה הכוונה אז אני מתנצל על חוסר ההבנה

שמע, אפשר לחפור בהגדרות ללא תועלת.
סופו של יום, 100% מהאנשים בעולם מבינים שההשקעה בביטקוין שונה בתכלית מהשקעה במוצרים רגילים שנסחרים בבורסה ולכן זה בפועל בפורום האלטרנטיבי.
וכן, ה100% כולל גם אותך, הסיבה (כנראה) שפתחת את השרשור הזה היא כי אתה רוצה מתוך "אמונה", כמו הרבה משקיעי קריפטו אחרים, לחשוב על הביטקוין בצורה הלגיטימית ביותר שלו, ולכן לחשוב עליו כנכס שאמור להיות בפורומים הרגילים.
למרבה הצער, זה עדיין לא המצב, הוא לאט לאט מתקרב לשם, ויש סיכוי שעוד שנה-שנתיים מעכשיו הוא כבר באמת יהיה שם. אבל כרגע עדיין לא.

ביטקויןן כמטבע לא נסחר בבורסה.
אני יכול לקנות מטבעות ביט בnyse?
לא, אבל אתה יכול לקנות ETF בבורסת טורונטו שכל מטרתה היא לעקוב אחרי הביט. זה לכל הגדרה מעשית עונה על התנאי של להיות נסחר בבורסה.

שמע, אפשר לחפור בהגדרות ללא תועלת.
סופו של יום, 100% מהאנשים בעולם מבינים שההשקעה בביטקוין שונה בתכלית מהשקעה במוצרים רגילים שנסחרים בבורסה ולכן זה בפועל בפורום האלטרנטיבי.
וכן, ה100% כולל גם אותך, הסיבה (כנראה) שפתחת את השרשור הזה היא כי אתה רוצה מתוך "אמונה", כמו הרבה משקיעי קריפטו אחרים, לחשוב על הביטקוין בצורה הלגיטימית ביותר שלו, ולכן לחשוב עליו כנכס שאמור להיות בפורומים הרגילים.
למרבה הצער, זה עדיין לא המצב, הוא לאט לאט מתקרב לשם, ויש סיכוי שעוד שנה-שנתיים מעכשיו הוא כבר באמת יהיה שם. אבל כרגע עדיין לא.
אין לי שום בעיה שיוגדר בכנס אלטרטיבי, הנקודה שלי היתה שכן ניתן להשקיע בביטקוין דרך הבורסה. זה שזה עקיף דרך צד ג' לא אומר שלא מדובר בהשקעה בבורסה. החברה שמאפשרת לך להשקיע דרכה בביטקוין בבורסה קיבלה אישור מפורש לאפשר השקעה דרכה בערך ביטקוין, מהבורסה. זה לא דבר של מה בכך, זה מעיד על בשלות ובגרות של נכס, ועכשיו שזה אפשרי לרשום שזה לא אפשרי זה פשוט להטעות. אני לא מבין מדוע לקחת לביטקוין את ה Milestone הכל כך חשוב שלו, של היכולת להשקיע בערך שלו דרך שוק ההון, בשביל מה זה טוב?

אני מבין שהפורום הזה פרטי ובעלת הפורום יכולה לעשות בו כרצונה, אבל בכל זאת הייתי רוצה להבין את ההגיון.
לפעמים אין היגיון. יש לך שלושה שרשורים שונים על הביט-טוליפ. אין צורך במטא-דיונים.
בעלת הבית לא מסמפטת [בלשון המעטה] את הדבר הזה ופה זה נגמר.

חג שמח אח בלב.

אין לי שום בעיה שיוגדר בכנס אלטרטיבי, הנקודה שלי היתה שכן ניתן להשקיע בביטקוין דרך הבורסה. זה שזה עקיף דרך צד ג' לא אומר שלא מדובר בהשקעה בבורסה. החברה שמאפשרת לך להשקיע דרכה בביטקוין בבורסה קיבלה אישור מפורש לאפשר השקעה דרכה בערך ביטקוין, מהבורסה. זה לא דבר של מה בכך, זה מעיד על בשלות ובגרות של נכס, ועכשיו שזה אפשרי לרשום שזה לא אפשרי זה פשוט להטעות. אני לא מבין מדוע לקחת לביטקוין את ה Milestone הכל כך חשוב שלו, של היכולת להשקיע בערך שלו דרך שוק ההון, בשביל מה זה טוב?

אגב, אני לא עוקב יותר מדי, יש כיום בכלל etf שעוקבת אחרי ביטקוין בלי טעות עקיבה\טעות עקיבה זניחה?
ממה שאני זוכר כשהסתכלתי (בחפיף) כשהעסק התחיל, היו טעויות עקיבה גדולות.

אגב, אני לא עוקב יותר מדי, יש כיום בכלל etf שעוקבת אחרי ביטקוין בלי טעות עקיבה\טעות עקיבה זניחה?
ממה שאני זוכר כשהסתכלתי (בחפיף) כשהעסק התחיל, היו טעויות עקיבה גדולות.
אתה יכול להתעדכן כאן:

נכון לעכשיו ה-ETFs הקנדיים הראשונים BTCC ו-EBIT נסחרים בסטייה של 0.08% ומינוס 0.14% בהתאמה.

אתה יכול להתעדכן כאן:

נכון לעכשיו ה-ETFs הקנדיים הראשונים BTCC ו-EBIT נסחרים בסטייה של 0.08% ומינוס 0.14% בהתאמה.

בקיצור המצב נראה עדיין אותו שיט. קרנות שבקושי קיימות חודשיים עם מחזור נמוך וכבר יש להם סטיית עקיבה גבוהה יחסית.
נראה איך הם יהיו בטווח הארוך.

בקיצור המצב נראה עדיין אותו שיט. קרנות שבקושי קיימות חודשיים עם מחזור נמוך וכבר יש להם סטיית עקיבה גבוהה יחסית.
נראה איך הם יהיו בטווח הארוך.
סטיות עקיבה גבוהות? מדובר בנכס שזז 5 אחוז בממוצע ביום, ומטרידה אותך טעות עקיבה של 0.1 אחוז?? ממש הצחקת.

סטיות עקיבה גבוהות? מדובר בנכס שזז 5 אחוז בממוצע ביום, ומטרידה אותך טעות עקיבה של 0.1 אחוז?? ממש הצחקת.

הsp זז גם 12% באזור מרץ במשבר ועדיין התעודות עקבו כמו שצריך.
0.14% זה באמת לא מי יודע מה הרבה, אבל זה רק בחודשיים ולא בתקופה מטורפת של הביטקוין.
השאלה מה יקרה אחרי שנה+. אז יכול להיות שהטעות עקיבה המצטברת תהיה גדולה בהרבה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א משהו לא ברור בסימולטור של רשות המיסים מיסים 20
yanosh34 עודף לא ברור של זיכוי לפי סעיף 45א מיסים 23
Y דוח שנתי - ברוקר זר המרת מטח בברוקר מציגה רווח לא ברור בפירוט פעולות מיסים 2
Y משהו שנכתב לי בנוגע לעמלת הפצה כשבאתי לקנות קרן כספית בבנק ולא ברור לי שוק ההון 8
א אני מחפש הסבר ברור איך להעביר מלאומי לאקסלנס את התיק השקעות שלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
N יצירת תיעוד ברור ואמין, מהקניה ב- Binance, ועד לקבלת השקלים בבנק ישראלי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
י אקסלנס שלחה לי מכתב לגבי העלת דמי ניהול, אבל הניסוח לא ברור, יש עמלה על קרן מחקה ועמלה על קרן נאמנות צרכנות פיננסית 1
ט ממש IB לא הכי ברור.. שוק ההון 5
לא חשוב שמות סרטון לא ברור על מתווה הגז, אפשר הסבר? אוף טופיק 1
S משהו מאוד עקרוני לא ברור לי... הסולידית נא תגובתך פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 59
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 118
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 161
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 159
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18

נושאים דומים

Back
למעלה