• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח"

רעב_לטחינה

משתמש רגיל
דירוג
87
נכנסתי לפורום כאן. ורק בעמוד הראשון יש מספר הודעות על הסבות מקצועיות לתחום של מדעי המחשב:
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/הסבה-מקצועית-בגיל-מאוחר.15773/
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/ללמוד-תואר-ראשון-נוסף.15653/
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/עבודה-עם-שכר-טוב-אך-לא-מספקת.15717/
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/הסבת-מדמ-ח-דרך-הפתוחה.15735/

מה גם שהמון צעירים שמתייעצים איתי מכוונים לתחום הזה. התשובה שלי עד היום למתעניינים הייתה "ברור! זה אחלה תואר, גם מעניין וגם יש עבודה". אבל עולות בי מחשבות שאולי זה בדיוק הזמן של לפני "התפוצצות הבועה", כמו שלפני השפל הגדול אבא של JFK ידע שזה הזמן לצאת מהשוק כשקיבל עצות השקעה מהמצחצח נעליים שלו.
פשוט אני זוכר שלפני 15 שנה בערך עריכת דין היה נחשב אחלה מקצוע, ועכשיו בגלל ההצפה של התחום הוא פחות משתלם...

מה דעתכם?

אתה יודע מהם תנאי הקבלה לתואר ראשון במתמטיקה באוניברסיטאות המובילות? מאודדדד נמוכים. הרבה חושבים להתחיל שם ולעבור למדמ"ח ואז המציאות מכה בהם.
כולם רוצים מדמ"ח והייטק. זה תמיד היה המצב והסיבה שיש עדיין ביקוש היא שלא כולם טובים מספיק לסיים. בשונה מבורסה שבה כל אחד יכול להשקיע.
כנראה שלא עברת את המסלול הזה אחרת לא היית רושם את הפוסט.

נערך לאחרונה ב:
אני לא מסכים איתך.
טוב, נתחיל מזה ש-by far זה התחום הן עם המשכורות ההתחלתיות והן עם המשכורות בהמשך הקריירה הכי גבוהות מכל שאר תחומי ההנדסה. משאיר הרחק מאחור את המקום השני. אם אתה כבר לומד משהו במשך שנים ומשקיע בזה עשרות אלפים, אז לפחות שהתשואה בצדו תהיה מיטבית.
דבר שני, לגבי בועות למיניהן, לדעתי התחום לא נמצא בבועה. גם בדוט.קום וגם ב-2008 בשיא המשבר היה לך עדיין משמעותית יותר קל למצוא עבודה בתחום התוכנה מאשר יתר התחומים. הביקוש פשוט עד כדי כך חזק כי יש לך היום תוכנה בכל מקום. הביקוש כה אדיר, עד כדי שחוסר ההיצע במפתחים בשוק ממש נהיה צוואר הבקבוק הגדול ביותר בהקמת חברות - יותר קל לך לגייס כסף של מיליונרים מקרנות הון-סיכון מאשר לגייס אנשי תוכנה חזקים.
גם יש לך ספקטרום מאוד רחב של תפקידים. אפשר להיות סתם מפתח "בינוני" ולשבת בניחותא על נגיד 25,000 הרבה שנים בחברה יציבה, או לטפס על הסולם ולעלות ל-30, 40, 50 וכו'...
והכי חשוב - יש חסם כניסה קשיח של מנת משכל. כמות האנשים מימין לעקומה כאחוז מהאוכלוסיה קבועה, ולהציף את השוק כרגע במפתחים מהודו לא על הפרק.

בנימה אישית, הייתי ממליץ על התחום מאוד לצעירים שיש להם את היכולת הקוגנטיבית לזה. זה ממש משהו שיכול להרים אדם צעיר מעוני.
החיים נהיו כל כך הרבה יותר קלים ברגע שסגרתי את החוזה בעבודה הראשונה שהרווחתי בה מעל 20,000 ש"ח. פתאום, טרדות כלכליות התגמדו להן. שלא לדבר על זה שדברים כמו פרישה מוקדמת ורכישת דירה התחילו להפוך לשאלות של "מתי?" ולא "האם בכלל...?"

פשוט אני זוכר שלפני 15 שנה בערך עריכת דין היה נחשב אחלה מקצוע, ועכשיו בגלל ההצפה של התחום הוא פחות משתלם...
גם לפני 15 שנים זה היה חרא של מקצוע, אולי היה לו איזה "הילה" אבל מקצוע טוב הוא כבר מזמן לא.
הבדל נוסף הוא ביקוש: עו"ד בארץ זה כמעט אך ורק לביקוש מקומי, לא מייצאים מפה שירותי עריכת דין, תכנות/היי טק לעומת זאת יש ביקוש עולמי גבוה מאד, גם אם כל המדינה תעשה הסבה להיי טק/תכנות יכול להיות לכולם עבודה בשכר גבוה.

החיים נהיו כל כך הרבה יותר קלים ברגע שסגרתי את החוזה בעבודה הראשונה שהרווחתי בה מעל 20,000 ש"ח. פתאום, טרדות כלכליות התגמדו להן.
זה מעניין, מצד שני צריך תמיד לכתוב גילוי נאות.
אני זוכרת שאתה לא הלכת על המסלול הקלאסי, תקן אותי אם אני טועה.
לא למדת כמה שנים ומשם נכנסת להיטק. אלא יש לך ניסיון צבאי.
ואין דין אלכס ללא ניסיון צבאי לעומת אלכס עם ניסיון צבאי שישקיע כ-4 שנים מחיו עד שיתקבל לעבודה, שאני גם בספק אם יתחיל
ישירות לקבל 20K (אל תשכח הניסיון הצבאי שאני מזכירה בפעם ה 4 מסייע מאוד לקבלה+התחלת קבלת משכורת גבוה ממי שאין באמתחתו ניסיון צבאי)
אז תמיד צריך גילוי נאות. זה מזכיר לי את ההוא מהכרישים.
החל את דרכו כשוטף רצפות במוסך של אביו, עם קצת גיגול אפשר להבין שזו לא באמת כל האמת

כנראה שלא עברת את המסלול הזה אחרת לא היית רושם את הפוסט.
בלי אד הומינם בבקשה. מה שאני אוהב בפורום הזה שיש פה אנשים חכמים שיודעים להתנסח ולתת טיעונים לוגיים לגופם של דברים (בשונה מהרבה מאוד מקומות אחרים).

מה גם שההנחה שלך שגויה.

אני בכלל בגישה שמפה לא תקבל תשובות אמיתיות. יותר נכון ללא עמדה.
90% פה הייטק. ה 10% הנותרים או עם זיקה או לא. אבל 90% הייטק
אז ברור לך שהתשובות פה יהיו להגן על ההיטק ויהיו מוטות.
ולא אני לא מתכונת שתשובות כמו צודק נכון זה הזמן לברוח אלה תשובות אמיתיות.
אבל כן מצחיק להיכנס לישיבה ולשאול האם כדאי להאמין באלוהים או לא. כאילו... אין מה לעשות. התשובה תהיה ידועה מה יענו לך שם...
כמו לשאול פה שאלה "שווה לחסוך או לבזבז את כל כספי השחרור שלי על הטיול הגדול?
10% יגידו לך חיים רק פעם 1 תהנה, קל לנחש מה 90% הנותרים יענו בקהילה שמראש מקדשת חסכון ורצון לפרישה מוקדמת (אין בזה דבר רע, רק זה מצחיק לשאול מראש במקום כזה שאלה שהתשובה עליה ידועה עוד לפני שנכתבה על גבי הפורום)

רוצה תשובות אמיתיות?
קבוצות נטרליות בפייסבוק + תבדוק כל מי שעונה לך בפרופיל איפה הוא עובד (אין דין תשובה של עובד הייטיק למשל כדין תשובה של אדם שלא מהתחום)
וגם אז אל תקבל רק תשובות של מי שלא בהיטיק אלא תעשה ממוצע ותזדקק את התשובות.

בקיצור קל זה לא יהיה. ברוך הבא לעולם החדש של שנת אלפים עשרים עשרים.

אני לא חושב שזו יוריסטיקה טובה.
יש מקצועות שצפויים להצטמצם מאוד (חקלאות למשל, אני מנחש - עם התקדמות הטכנולוגיה צריך פחות ופחות אנשים לכל שדה/מטע). יש כאלו שעשויים להגיע לרוויה בקלות יחסית בגלל שהם תחומים לשירותים לישראלים בלבד (עריכת דין כפי שציינו) ויש כאלו שאין לנו סיבה להניח שיגיעו לרוויה.

@Lian
לא הבנתי איך אדם שלא נמצא בתחום אמור לספק לו תשובה "אמיתיות יותר"?
פרט לשכר המוגזם(כי אלכס קצת בבועה בקטע הזה בגלל שהיה לו ניסיון צבאי) התשובה של אלכס מצוינת.
במה תשובה של עורך דין\מהנדס בניין\רופא יהיו יותר אמיתיות?

בקשר לשאלה, אני אומנם לא מתכנת אבל נמצא בתפקיד טכנולוגי.
למה שהבועה תתפוצץ? ומי אמר שיש בועה? כל הזמן צצים פיתוחים חדשים וטכנולוגיות חדשות ויש צורך במוחות שימשיכו לפתח ולתמוך במוצרים הללו.
ההייטק מתחיל להכנס כמעט לכל חור אפשרי ובכל חור כזה יש תוכנה שמישהו צריך לפתח ולתמוך בה.
אני מבין שמפתח זה בראש הפירמידה, אבל מה נעשה לא כולנו נולדנו להיות מתכנתים ולא כולנו חכמים באותה מידה.
ללכת על תואר במדמח שהוא אחד הקשים שיש רק בגלל ההייפ של ההייטק נראה לי מוטעה, בייחוד שלא בטוח שאותו אדם מספיק "חכם" בשביל לסיים אותו או להיות טוב במקצוע לאחר סיום התואר.
יש מגוון רחב של תפקידי IT אחרים שמפרנסים וימשיכו לפרנס יפה מאוד.

נערך לאחרונה ב:
עולות בי מחשבות שאולי זה בדיוק הזמן של לפני "התפוצצות הבועה", כמו שלפני השפל הגדול אבא של JFK ידע שזה הזמן לצאת מהשוק כשקיבל עצות השקעה מהמצחצח נעליים שלו.

קנדי האב עשה את הונו מיבוא אלכוהול בתקופת היובש. האמירה שציטטת מיוחסת דווקא לרוקפלר.

קנדי האב עשה את הונו מיבוא אלכוהול בתקופת היובש. האמירה שציטטת מיוחסת דווקא לרוקפלר.
לא לפי ויקיפדיה:
Supposedly, he said that he knew it was time to get out of the market when he received stock tips from a shoe-shine boy.

אסור לסמוך על אינציקלופדיה פתוחות בימים אלו :)

גם מהנדסת חשמל?
כן. מכולם כולל כולם. הנדסת חשמל סתם אוכלים הכי הרבה קש במהלך התואר...
עם כל הכבוד לסכ״ם של הטכניון, לדעתי הביקושים האלה מוטים חזק בגלל הילה מדומיינת שיש לחשמל.
יש מגוון רחב של תפקידי IT אחרים שמפרנסים וימשיכו לפרנס יפה מאוד.
כן. הייתי מוסיף שמי שלא מסתדר מאיזושהי סיבה עם תכנות שילך באמת ל-IT. אנשי IT מקבלים גם נתח מאוד יפה בעוגה ורובם גם בלי תואר אקדמי.
זה מעניין, מצד שני צריך תמיד לכתוב גילוי נאות.
אני זוכרת שאתה לא הלכת על המסלול הקלאסי, תקן אותי אם אני טועה.
לא למדת כמה שנים ומשם נכנסת להיטק. אלא יש לך ניסיון צבאי.
ואין דין אלכס ללא ניסיון צבאי לעומת אלכס עם ניסיון צבאי שישקיע כ-4 שנים מחיו עד שיתקבל לעבודה, שאני גם בספק אם יתחיל
ישירות לקבל 20K (אל תשכח הניסיון הצבאי שאני מזכירה בפעם ה 4 מסייע מאוד לקבלה+התחלת קבלת משכורת גבוה ממי שאין באמתחתו ניסיון צבאי)
אז תמיד צריך גילוי נאות. זה מזכיר לי את ההוא מהכרישים.
החל את דרכו כשוטף רצפות במוסך של אביו, עם קצת גיגול אפשר להבין שזו לא באמת כל האמת
חצי מזה נכון.
אני רציתי להתקבל למסלול הזה מגיל 15 בערך. התחלתי כבר אז ללמוד תכנות מתוך כוונה להגיע לשם.
לא כל אחד מתקבל לממר״ם. יש הרבה מבחנים בדרך וגם יש ״אוכלוסיות מועדפות״ עליהן לא אפרט, שמקשות עוד יותר על הקבלה. ובשנים רעות עם מעט תקנים לקורס, אז נפתחים מחזורים שכולם שם פרוטקציונרים/אפליה מתקנת.
כן טרחתי להשלים גם תואר על הדרך.
זה לא עניין של מזל, הייתי צריך להילחם על המקום הזה. וזה קרב שהתכוננתי אליו במשך שנים. הייתי מרחק של תער למצוא את עצמי בחוץ. אני זוכר את תהליך המיון המגעיל עם כל ״יוצאי הדופן״.

נערך לאחרונה ב:
כן. מכולם כולל כולם. הנדסת חשמל סתם אוכלים הכי הרבה קש במהלך התואר...
עם כל הכבוד לסכ״ם של הטכניון, לדעתי הביקושים האלה מוטים חזק בגלל הילה מדומיינת שיש לחשמל.

כן. הייתי מוסיף שמי שלא מסתדר מאיזושהי סיבה עם תכנות שילך באמת ל-IT. אנשי IT מקבלים גם נתח מאוד יפה בעוגה ורובם גם בלי תואר אקדמי.

חצי מזה נכון.
אני רציתי להתקבל למסלול הזה מגיל 15 בערך. התחלתי כבר אז ללמוד תכנות מתוך כוונה להגיע לשם.
לא כל אחד מתקבל לממר״ם. יש הרבה מבחנים בדרך וגם יש ״אוכלוסיות מועדפות״ עליהן לא אפרט, שמקשות עוד יותר על הקבלה. ובשנים רעות עם מעט תקנים לקורס, אז נפתחים מחזורים שכולם שם פרוטקציונרים/אפליה מתקנת.
כן טרחתי להשלים גם תואר על הדרך.
זה לא עניין של מזל, הייתי צריך להילחם על המקום הזה. וזה קרב שהתכוננתי אליו במשך שנים. הייתי מרחק של תער למצוא את עצמי בחוץ. אני זוכר את תהליך המיון המגעיל עם כל ״יוצאי הדופן״.
זה גם עניין של מזל. כמו שאמרת - מי "שהתברך" ביכולת קוגניטיבית.

זה גם עניין של מזל. כמו שאמרת - מי "שהתברך" ביכולת קוגניטיבית.
לא. יש הרבה חכמים וחכמות שם בחוץ שלא עושים כלום עם המתנות שקיבלו. זה דורש מאמץ לממש את זה.
זה לא כמו למשל ילד עשיר ממשפחה שנמצאת כבר 10 דורות בארץ. זה באמת מזל.

"התפוצצות הבועה"
יש כל כך הרבה גורמים שיכולים להוביל להתפוצצות הבועה ואף אחד מהם הוא לא עודף בוגרי אוניברסיטה.
למשל:
הגלובליזציה שתאפשר לשכור מרחוק בתכנתים בעלות נמוכה יותר, התפוצצות בועת מימון של סטארטאפים והחיפוש אחר יוניקורנים..

בכל מקרה, היום, לצעיר ישראלי שצריך לבחור לעצמו את התואר שיאפשר לו שכר גבוה כמה שיותר, אין הרבה התלבטות. זה רק מדמ"ח וחבריו.
אנשים פה בפורום לפעמים שוכחים שמחוץ להייטק אנשים מוכשרים וחכמים מביאים הבייתה משכורות של 7-8.

וגם יש ״אוכלוסיות מועדפות״ עליהן לא אפרט
בהנחה שאתה לא אשכנזי מרעננה, אתה אוכלוסיה מועדפת.
רק שתדע..

לא. יש הרבה חכמים וחכמות שם בחוץ שלא עושים כלום עם המתנות שקיבלו. זה דורש מאמץ לממש את זה.
זה לא כמו למשל ילד עשיר ממשפחה שנמצאת כבר 10 דורות בארץ. זה באמת מזל.
מסכים לגמרי, אבל עדיין יש פה גם אלמנט של מזל.
גם להוולד למשפחה הנכונה שתלמד אותך שצריך להצליח בחיים ושכדי להצליח צריך לעבוד קשה זה עניין של מזל.
מה לעשות? החיים לא לגמרי הוגנים.
אנשים פה בפורום לפעמים שוכחים שמחוץ להייטק אנשים מוכשרים וחכמים מביאים הבייתה משכורות של 7-8.
ממה שאני מכיר זה לרוב המצב בשנות העשרים או השלושים המוקדמות לחיים.
ככל שהזמן עובר אז אנשים מוכשרים, גם במקצועות אחרים, מתחילים להרוויח הרבה יותר מ7k.
אני מדבר על חברים רופאים, עו"ד ואפילו פיזיותרפיסטים (שבגיל מסויים מתחילים לעבוד פרטי), אם יש לך שכל ומוטיבציה (ואם אתה אשה אז אולי צריך גם בן זוג שמאפשר לפתח את הקריירה) אתה לא תתקע על שכר של 7-8 לאורך הרבה שנים.

גם מהנדסת חשמל?
תלוי מאוד.
המשרות הנפוצות ביותר (בישראל) של בוגרי הנדסת חשמל הן בחברות מתחום ה VLSI או בורד דיזיין (רשימה מצומצמת ביותר - אינטל, מארוול, ברודקום, מלאנוקס, קוואלקום, אפל, אמאזון, רפאל), בתחומים אלו הממוצע דומה מאוד לבוגרי מדמ"ח והשונות נמוכה יותר.
הדבר היחיד שבועתי פה זה כמות התכניתנים בפורום הסולידית ונחרצות האמירות שלהם:
תכניתנים שעובדים בחברות שעושות רק או בעיקר תוכנה ונמצאים בקצה הגבוה של סקלת השכר, משווים את השכר שלהם עצמם לשכר של מהנדס אינטלי ממוצע ומסיקים שהשכר במדמ"ח גבוה יותר, תוך שהם שוכחים באלגנטיות את כל התכניתנים ברמה נמוכה שמרוויחים סביב ה - 10k, אולי קצת יותר.

בשביל לעשות השוואה טובה המציאו טבלאות שכר, מוזמנים לחפש בגוגל "טבלת שכר הייטק VLSI" ולהגיד לי מה המסקנה שלכם. מה שכן - שוק המשרות של מדמ"ח הרבה יותר רחב (פי 10? סתם מנחש) ולכן גם אטרקטיבי יותר ומתאים לכמות גדולה יותר של אנשים.

נערך לאחרונה ב:
אתה לא תתקע על שכר של 7-8 לאורך הרבה שנים.
10 שנים זה לא הרבה?
וגם אז.. כמה תביא בסוף בגיל 40? 12 נטו? זה מה שבוגר מדמ"ח מביא בשנות העשרים שלו.

לא מדברת על רופאים... אלה שיאני שכר.

10 שנים זה לא הרבה?
וגם אז.. כמה תביא בסוף בגיל 40? 12 נטו? זה מה שבוגר מדמ"ח מביא בשנות העשרים שלו.
מסכים עם הכל, הויכוח שלי היה רק לגבי המספר 7-8.

אגב, יש לתופעה הזו גם השפעה על בחירת המקצוע של אנשים מוכשרים - יש מחקר שמראה שהאחוז מבין בעלי המיומנויות הגבוהות בישראל שבוחרים ללכת להייטק הוא גבוה בהרבה מבמדינות אחרות.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 161
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 159
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15
D קרנות ישראליות מחקות סנופי - מדוע אין אחת שהוקמה לפני 2012-2013? שוק ההון 15
E מדוע יש הפרש בחישוב משנה לשנה לעומת מחודש לחודש? שוק ההון 1
B מדוע שחברה תהיה מושפעת/תתעניין בשווי המניות שלה? שוק ההון 4

נושאים דומים

Back