• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500?

• פותח הנושא פותח הנושא Amirb
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Amirb

משתמש רגיל
דירוג
51
בימים האחרונים ניסיתי להשוות בין מדד עולמי, ספציפית msci world, לבין S&P 500.
מבחינת פיזור, המדד העולמי אמור להיות מפוזר יותר כך שאמורה להיות הגנה מסוימת בחשיפה לארה"ב וירידות בה.

למרות זאת, לפי הנתונים שראיתי מאז 2002 בערך, מדד S&P 500 הביא כמעט בכל שנה לתשואה עודפת (או לירידה פחות גדולה) ע"פ S&P 500.
מה שמוזר לי הוא שגם בשנת 2008 שבה היה משבר בארה"ב מדד msci world ירד יותר מאשר מדד שמבוסס כולו בארה"ב.

זה גורם לי לתהות האם הפיזור הוא אמיתי - אם כשיש משבר בארה"ב, שמהווה רק כ60 אחוז מ msci world, עדיין המדד העולמי יורד יותר מאשר S&P 500, ואם התשואות שלו נמוכות יותר כמעט באופן תמידי - מה היתרונות והטעם ברכישת מדד כמו msci world?

אם לבחור לפי נתוני עבר, חבל להתפזר גם על סנופי, וכדאי לבחור רק קנאביס וטכנולוגיה.

בשנת 2008 שבה היה משבר בארה"ב

המשבר היה כלל עולמי (אג"ח מגובות משכנתאות נמכרו לבנקים מכל העולם).

מה היתרונות והטעם ברכישת מדד כמו msci world?
שזה לא קשור לתשואות.
אתה רוצה להקטין תלות בחברה ספציפית, מגזר מסוים ואולי במדינה אחת.
כשאתה מפזר כדאי לבדוק האם הפיזור מועיל.
לא ממליץ על שום דבר. אני אישית משקיע כמו ג'ון בוגל - רק בארה"ב.

אם לבחור לפי נתוני עבר, חבל להתפזר גם על סנופי, וכדאי לבחור רק קנאביס וטכנולוגיה.

1. אני חושב שכן יש רלוונטיות בהסתכלות על טווח שנים כה רחב
2. אני לא מתייחס לטענה שמניות בארה"ב עלו יותר ולכן כדאי להשקיע רק בה, אני מתייחס לכך שנראה שהפיזור הנוסף לא באמת מפזר את הסיכון

הי סליחה שאני שואל בשרשור הנוכחי, אני רוצה להשקיע במדד ברזילאי, מישהו יכול לאמר איזה קרנות ישנן?

הי סליחה שאני שואל בשרשור הנוכחי, אני רוצה להשקיע במדד ברזילאי, מישהו יכול לאמר איזה קרנות ישנן?
גוגל ברזיל סל
האמת שזו נקודה מעניינת: אם השאלה מתייחסת לניירות ישראליים, אז היו תעודות סל על ברזיל (או לפחות אחת) אבל הן לא שרדו את הרפורמה. כנראה שקרן מחקה ישראלית על ברזיל היא לא כלכלית, כך שבניירות ישראליים נותרה רק אופציה אחת בניהול אקטיבי (עם 1.95% דמ"נ).
[אם זה לא על ניירות ישראליים אז כן, גוגל.]

סיבה גדולה שבגללה אני קונה VXUS היא יפן. אימפריות נופלות. אבל גם אם ארה"ב לא תיפול - זה יוצר חשיפה לשווקים מתפתחים שלהם פוטנציאל צמיחה גדול מל-S&P 500.

ממליץ לקרוא את הPDF המיתולוגי של Vanguard:
https://personal.vanguard.com/pdf/ISGGEB.pdf

כמו שאתה יכול לראות שם, כ-30% במניות בינלאומיות (ככה אמריקאים קוראים לכל מה שלא אמריקאי) הביא למינימום תנודתיות.
בנוסף לכך, התשואה הבינלאומית והאמריקאית כל הזמן עוקפות אחת את השנייה, כל מספר שנים מישהו אחר מנצח (וזה נראה דיי מחזורי). אם כבר להסתמך על נתוני עבר, אז האמריקאים עכשיו מובילים כמה שנים וזה אומר אפשר לקנות עכשיו בינלאומי בזול ואוטוטו בינלאומי משיג תשואה עודפת.

סיבה גדולה שבגללה אני קונה VXUS היא יפן. אימפריות נופלות. אבל גם אם ארה"ב לא תיפול - זה יוצר חשיפה לשווקים מתפתחים שלהם פוטנציאל צמיחה גדול מל-S&P 500.

ממליץ לקרוא את הPDF המיתולוגי של Vanguard:
https://personal.vanguard.com/pdf/ISGGEB.pdf

כמו שאתה יכול לראות שם, כ-30% במניות בינלאומיות (ככה אמריקאים קוראים לכל מה שלא אמריקאי) הביא למינימום תנודתיות.
בנוסף לכך, התשואה הבינלאומית והאמריקאית כל הזמן עוקפות אחת את השנייה, כל מספר שנים מישהו אחר מנצח (וזה נראה דיי מחזורי). אם כבר להסתמך על נתוני עבר, אז האמריקאים עכשיו מובילים כמה שנים וזה אומר אפשר לקנות עכשיו בינלאומי בזול ואוטוטו בינלאומי משיג תשואה עודפת.
קשה לי למצוא סיבה למה יפן שווה מעבר לארצות הברית... עם ילודה שלילית שפוגעת בכלכלה לטווח ארוך
ותשואות שלא נראות ממש מבטיחות למדד שלהם..
וחוב לאומי שזכור לי שהוא ממש ענק...
תן לי סיבה לחשוב שהם טובים יותר..

קשה לי למצוא סיבה למה יפן שווה מעבר לארצות הברית... עם ילודה שלילית שפוגעת בכלכלה לטווח ארוך
ותשואות שלא נראות ממש מבטיחות למדד שלהם..
וחוב לאומי שזכור לי שהוא ממש ענק...
תן לי סיבה לחשוב שהם טובים יותר..
לא אמרתי שהם טובים יותר, אלא השתמשתי בהם כמשל למה שיכול לקרות לארה"ב

נראה קצת הימור גדול.. מאוד לא במגמה עולה

אין לי אומץ לנסות תפוס שם גל...

נערך לאחרונה ב:
זה יוצר חשיפה לשווקים מתפתחים שלהם פוטנציאל צמיחה גדול מל-S&P 500.
במילים אחרות הימור.
אתה מנחש.

בנוסף לכך, התשואה הבינלאומית והאמריקאית כל הזמן עוקפות אחת את השנייה, כל מספר שנים מישהו אחר מנצח (וזה נראה דיי מחזורי).
בגלל זה גק בוגל, מייסד ואנגארד משקיע רק במניות אמריקאיות? צריך לשלוח לו קישור.

הראייה שלך שטחית וצרה. אתה אומר זה קרה במדינה א, אז זה כנראה יקרה גם במדינה ב. כדי להגן על עצמי אני אשקיע במדינה א.
למרות שאין שום מכנה משותף בין המדינות.

הימור זה הקטנת פיזור לצורך רווח עודף. אני לא זה שמהמר כאן.

הימור זה לפעול על פי תחושות בטן מבלי לחקור לעומק את הדברים.

במילים אחרות הימור.
אתה מנחש.
לא, הוא מסתמך על תמחור השוק שמשקלל סיכון גדול יותר למחיר שמשקף בהתאם פוטנציאל צמיחה גבוה יותר.
הראייה שלך שטחית וצרה. אתה אומר זה קרה במדינה א, אז זה כנראה יקרה גם במדינה ב. כדי להגן על עצמי אני אשקיע במדינה א.
שניכם לא הבנתם מה הוא כתב: הוא לא אמר שבגלל שארה"ב יכולה ליפול לכן הוא משקיע ביפן. הוא אמר שתקדים יפן מראה שאימפריות יכולות ליפול (אם כי בהחלט יש הבדלים בין המדינות, כולל ברמת "אימפריותן"), ולכן הוא מפזר על כל העולם (ולא ספציפית על יפן).

במילים אחרות הימור.
אתה מנחש.
אני לא מנחש, זה נכון אקסיומטית שלשווקים מתפתחים יש יותר פוטנציאל צמיחה משווקים מפותחים. כנ"ל על large cap ו-mid/low cap

בגלל זה גק בוגל, מייסד ואנגארד משקיע רק במניות אמריקאיות? צריך לשלוח לו קישור.
מה אתה בדיוק מנסה לטעון כאן? כל פורטפוליו שונה משל ג'ק בוגל נועד לכשלון?
ג'ורג' סורוס עושה שורט על מטבעות, תשלח לו קישור לסולידית אולי הוא לא יודע מה הוא עושה

למרות שאין שום מכנה משותף בין המדינות.
לא נראה לי שאתה מבין מה אמרתי. אמרתי שכאשר משקיעים רק במדינה אחת נחשפים לסיכון ייחודי - סיכון שהתפוצץ בפנים של מי שהשקיע רק ביפן.

הימור זה לפעול על פי תחושות בטן מבלי לחקור לעומק את הדברים.
כן, בוא נעמיד פנים שלא צירפתי מסמך מנומק ומגובה במידע

לא, הוא מסתמך על תמחור השוק שמשקלל סיכון גדול יותר למחיר שמשקף בהתאם פוטנציאל צמיחה גבוה יותר.
האם זה לא:

הימור זה הקטנת פיזור (לקיחת סיכון גדול יותר) לצורך רווח עודף. אני לא זה שמהמר כאן.
?

שניכם לא הבנתם מה הוא כתב: הוא לא אמר שבגלל שארה"ב יכולה ליפול לכן הוא משקיע ביפן. הוא אמר שתקדים יפן מראה שאימפריות יכולות ליפול (אם כי בהחלט יש הבדלים בין המדינות, כולל ברמת "אימפריותן"), ולכן הוא מפזר על כל העולם (ולא ספציפית על יפן).

הבנתי בדיוק מה הוא כתב. בפועל הוא משקיע ביפן כחלק מvxus. ולצורך העניין בעוד מדינות מוזרות.

מה אתה בדיוק מנסה לטעון כאן? כל פורטפוליו שונה משל ג'ק בוגל נועד לכשלון?
ג'ורג' סורוס עושה שורט על מטבעות, תשלח לו קישור לסולידית אולי הוא לא יודע מה הוא עושה

למה שאחשוב שאני יודע יותר מהמשקיעים המנוסים והמצליחים ביותר בעולם?

לא נראה לי שאתה מבין מה אמרתי. אמרתי שכאשר משקיעים רק במדינה אחת נחשפים לסיכון ייחודי - סיכון שהתפוצץ בפנים של מי שהשקיע רק ביפן.
נכון, וזו טעות גמורה.
אתה מתעלם מהסיבות שהובילו למצב הזה.
יכול להיות שהסיכון שאתה מדבר עליו, הוא לא סיכון בכלל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 118
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 161
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 159
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15
D קרנות ישראליות מחקות סנופי - מדוע אין אחת שהוקמה לפני 2012-2013? שוק ההון 15
E מדוע יש הפרש בחישוב משנה לשנה לעומת מחודש לחודש? שוק ההון 1
B מדוע שחברה תהיה מושפעת/תתעניין בשווי המניות שלה? שוק ההון 4

נושאים דומים

Back