• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת???

מצב
הנושא נעול.
מה ניתן לעשות מעבר לזה?
לעבור למקום שבו היתרונות שיש לך (הון, ידע, חוש יזמי, אנרגיה ורעב להצלחה) בעלי סיכוי גדול יותר להצלחה.
כמו שאתה מגדיר הצלחה.

למה אנחנו לא מבעירים את המדינה על זה?
אין את מי להבעיר,
שוק קטן, שבוי, עם חסמים רגולטורים של פקידים שיום אחר כך עובדים אצל מי שאמורים לפקח עליהם.
קומבינה על קומבינה על קומבינה.
את מי תבעיר ? כולם במשחק.

ואם יש אנרגיה להבעיר, למה לא פשוט להשקיע אותה בגינת ירק ונדנדה לילדים במקום אחר ?

המליצו פה לעבור עיר, לעבור להורים...וכו וכו, אבל חלילה לא לעבור מעל קו דמיוני שמאחוריו קל יותר.

יש תנועות/קבוצות שמקדמות את העניין הזה?
סינרגיזם וכו וכו וכו
אני חושב שמרד הצרכנים הגדול ביותר (ואולי היחיד שבאמת אפשר לקרוא לו ככה? שאני זוכר לפחות) היה מחאת הקוטג׳
אני לא חושב שיש בישראל יכולת להניע קבוצת אנשים לדבר כזה (אולי רק חרדים) במיוחד במצב הנוכחי שיש נושאים קצת יותר בוערים.

בכל מקרה לדעתי האישית, פחות חשובים לי מחירי מוצרי מזון ואני לא מאלה שעוקבים אחרי מחיר של עגבנייה בין רשתות והאמת שאין לי בכלל מושג מה המחירים של מוצרי המזון שאני קונה. יותר חשובים לי מחירים של מוצרים כמו אלקטרוניקה, חשמל לבית, בגדים, פריטים לבית, רכב, ספורט, פנאי, פארמה.. בכל אלה אני מרגיש שדופקים אותנו הרבה יותר.
אני חושב שיש הרבה אנשים כמוני (אולי לא בפורום) ויהיה קשה לגרום לנו להצטרף למחאה כדוגמת מחאת הקוטג׳ נגד רשתות המזון למיניהן

שוב, לא משהו ספציפי.
ניקח דוגמא; טון חיטה, לא מדוייק, רק לצורך הבנת הנקודה.
אם טון חיטה ב2024 היה עולה 1000 שקל.
וממוצע הדולר שקל היה סביב 3.6.
ועכשיו ב2026 שהשקל הוא סביב 3 ויש ירידה של 20 אחוז מ2024, הייתי מצפה שהשק חיטה היה עולה 800 שקל (או לפחות 850 שקל) אבל אני הולך לחנות ומופיע 1000 שקלים.
רק אותי זה מרתיח?
הרי כשהחומרי גלם/ דולר מתייקר, זה ישר מתגלגל לצרכן, למה התרגלנו שזה חד כיווני, למה אנחנו לא מבעירים את המדינה על זה?
קח בחשבון שההוצאות של החנות הן לא רק המוצר עצמו בשוק החופשי. הן גם עלויות הייבוא, הארנונה החשמל והמים ושכר העובדים שכולם התייקרו בשקלים.

ישראל היא בית כלא.
חיסונים כדי להכנס להופעת רוק
איכשהו הטיעונים האלה תמיד באים ביחד

הסיבה שאנחנו לא רואים שכוח הקנייה שלנו גדל עם התעצמות השקל והכול נשאר יקר זה עקב שוק מרוכז והיעדר תחרות (תקנו אותי אם אני טועה)
מה האזרח הקטן והפשוט יכול לעשות על מנת להתעלות על הבעיה הזאת? מרגיש לי שחוקי המשחק דחפו את האינדיווידואל לצד המפסיד מול ענקי המונופולים
יש לפרט הרבה מה לשפר די בקלות בכוחות עצמו עבור עצמו.
הרבה פעמים כשנשמע בתקשורת על איך דופקים אותנו, הם מתכוונים לאיך דופקים את הממוצע. אז לא להיות הממוצע.
הדוגמא הכי מוצלחת לזה הייתה בזמנו (ועדיין מאוד אקטואלי) עם ריביות הפקדונות בבנקים, ריבית כפולה הייתה זמינה לכל דורש בוואן זירו, אך אף אחד כמעט לא דרש. או מבדיקה ב2021, 56% מהישראלים קיבלו הצעת מחיר אחת על המשכנתא.
הקנס המרכזי זה בעיקר הנדלן, בין אם קניה ובין אם השכרה, וקשה לברוח מזה בלי שינוי משמעותי בחיים.

יותר חשובים לי מחירים של מוצרים כמו אלקטרוניקה, חשמל לבית, בגדים, פריטים לבית, רכב, ספורט, פנאי, פארמה
רוב הרשימה הזאת אפשר לקנות יחסית בזול ובקלות ובלי הרבה מאמץ בעזרת האינטרנט או במבצעים עונתיים בחנויות בארץ.

חשמל בישראל זול יחסית ויש גם הנחות דרך ספקים פרטיים.

רכב זאת ההוצאה הכי גדולה. היא יכולה לעקוף את עלות המגורים (שכירות היא המדד הרלוונטי ולא קנייה). אפשר לחסוך בה על ידי פחות שימוש ברכב ויותר תחבורה ציבורית טראמפים והליכה/אופניים. זה משתלב עם מקום מגורים לימודים ועבודה ניגשים.

אני חושב שיש הרבה מקום למוניות חכמות שנוסעות לפי ביקוש עדכני של הרבה נוסעים ובעתיד גם ללא נהג. אבל אז הבעיה תהיה פקקים.

אני חושב שמרד הצרכנים הגדול ביותר (ואולי היחיד שבאמת אפשר לקרוא לו ככה? שאני זוכר לפחות) היה מחאת הקוטג׳
מוזר שמה שנשאר בזיכרון התקשורתי מהמחאה ההיא זה קוטג'.
המחאה הגדולה באמת אז היתה מחאת האוהלים של דפני ליף והיא היתה כולה בהקשר של מחירי הדיור.
היה מדהים לחוות את ההפגנות האלו בכל עיר ועיירה מנומנמת ובגשרים ובצמתים.
אני לא חושב שיש בישראל יכולת להניע קבוצת אנשים לדבר כזה (אולי רק חרדים) במיוחד במצב הנוכחי שיש נושאים קצת יותר בוערים.
מאז תחילת 2023 היו הפגנות מרובות ועקשניות של מתנגדי ההפיכה השילטונית והמשפטית של הממשלה הנוכחית, שגוועו בשביעי באוקטובר.
מאז השביעי באוקטובר היו הפגנות מרובות ועקשניות בעניין החזרת החטופים עד שחזרו חיים או מתים.
אל תזלזל במוטיבציה של הליברלים-דמוקרטים בישראל.
לדעתי האישית, פחות חשובים לי מחירי מוצרי מזון
יותר חשובים לי מחירים של מוצרים כמו אלקטרוניקה, חשמל לבית, בגדים, פריטים לבית, רכב, ספורט, פנאי, פארמה.. בכל אלה אני מרגיש שדופקים אותנו הרבה יותר.
תבדוק את גרף המחירים (הריאליים) של כל אחד מהמוצרים שרשמת בחמש השנים האחרונות, יתכן שתופתע מחלקם.
חלק מהמוצרים ניתן לרכוש באון-ליין באתרים זולים בעולם.
חלק ממוצרי החשמל נעשו מאד זולים מבחינת צריכת החשמל בעקבות רפורמת היבוא.
בחלק של החשמל והדלק יש תנודתיות אבל המחיר קשור בעיקר לאירועים עולמיים.

• אהבתי
Reactions: MMM
חזרתי השבוע מניו יורק והמחירים שם מטורפים. ארוחה זוגית במסעדה נורמלית, ממש לא מפוארת, עלתה לנו 500 דולר

חזרתי השבוע מניו יורק והמחירים שם מטורפים. ארוחה זוגית במסעדה נורמלית, ממש לא מפוארת, עלתה לנו 500 דולר
חח כנראה יש לך סטנדרטים ממש גבוהים. איך ארוחה זוגית עלתה לך 500 דולר במסעדה נורמלית?
אלא אם כן הזמנת שתי בקבוקי יין או משהו

בכל מקרה לדעתי האישית, פחות חשובים לי מחירי מוצרי מזון ואני לא מאלה שעוקבים אחרי מחיר של עגבנייה בין רשתות והאמת שאין לי בכלל מושג מה המחירים של מוצרי המזון שאני קונה. יותר חשובים לי מחירים של מוצרים כמו אלקטרוניקה, חשמל לבית, בגדים, פריטים לבית, רכב, ספורט, פנאי, פארמה.. בכל אלה אני מרגיש שדופקים אותנו הרבה יותר.
אני חושב שיש הרבה אנשים כמוני (אולי לא בפורום) ויהיה קשה לגרום לנו להצטרף למחאה כדוגמת מחאת הקוטג׳ נגד רשתות המזון למיניהן
כמה אתה מוציא בחודש על מזון וכדומה מול שאר הדברים?

@gogo girl אני רואה שאת מרבה לחזור למשל המערה של אפלטון. שזה באמת משל מקסים. רק אסור לשכוח דבר אחד. כשמישהו יוצא מהמערה, הוא לא מגיע ל"אמת מוחלטת", אלא פשוט עובר למערה הבאה. אף אחד מאיתנו לא באמת חי בחוץ תחת השמש. כולנו רק מחליפים מערות, ושלך פשוט מוארת קצת אחרת.

@gogo girl אני רואה שאת מרבה לחזור למשל המערה של אפלטון. שזה באמת משל מקסים. רק אסור לשכוח דבר אחד. כשמישהו יוצא מהמערה, הוא לא מגיע ל"אמת מוחלטת", אלא פשוט עובר למערה הבאה. אף אחד מאיתנו לא באמת חי בחוץ תחת השמש. כולנו רק מחליפים מערות, ושלך פשוט מוארת קצת אחרת.
משל המערה הוא על מעבר מראיית העולם דרך אמונות, דעות קדומות, חושים ורגשות לראיית הקיום דרך הרציונל, מחשבה, ידע שדרכה ניתן להגיע לאמת. יש אנשים שחיים בחוץ (פילוסופים, מי שלומד/חוקר דברים מחוץ לעולמו) ויש כאלה שבפנים (חרדים לדוגמה).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
משל המערה הוא על מעבר מראיית העולם דרך אמונות, דעות קדומות, חושים ורגשות לראיית הקיום דרך הרציונל, מחשבה, ידע שדרכה ניתן להגיע לאמת. יש אנשים שחיים בחוץ (פילוסופים, מי שלומד/חוקר דברים מחוץ לעולמו) ויש כאלה שבפנים (חרדים לדוגמה).
השפה, הכלי המדעי והמחשבה האנושית מוגבלים על ידי המוח והתרבות שלנו. הפילוסוף לא יוצא אל האמת הטהורה. הוא פשוט משתחרר מהמערה הצרת-אופקים של הניסיון היומיומי אל מערה רחבה של חשיבה מופשטת. לטעון שמישהו "עומד בחוץ" בשמש הטהורה זו כמעט תפיסה דתית כשלעצמה.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C מדוע לא לוקחים מס דיבידנדים כמו שצריך על חברות שיושבות מחוץ לארה"ב מיסים 0
א מעמד השבת – מדוע הסטטוס קוו יישאר כמו שהוא (וטוב שכך) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 21
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 183
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 162
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה