Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
אני רגיל שבסלון, הספה צמודה לקיר אחד והטלוויזיה על הקיר ממול. בדירות חדשות אני רואה שלאחרונה מקובל לתכנן את הסלון והמטבח כך שהספה נמצאת באמצע בין שניהם.
זה נראה לי ממש מטופש ולא נוח. זה רק אני או שיש סיבה טובה לכך?
מרחק ישיבה אידיאלי מהטלוויזיה הוא 3.5 עד 4 מטרים. זה מרחק אידיאלי למסכים בגדלי 65-75 אינץ שמאוד נפוצים היום. בסלונים שהם גדולים יותר, מרחק של 5-6 מטרים הוא מאוד גדול ודרושה טלוויזיה של 100 אינץ.
בסלון למעלה התכנון לא טוב. החלל של הסלון והמטבח הוא כמעט ריבוע. תכנון טוב הוא מלבני עם יחס צלעות של כ 1:2 מה שמאפשר להפריד את המטבח והסלון.
השירותי אורחים מיותרים. לא מבין למה צריך 3 אסלות בדירת 5 חדרים שכולה במפלס אחד.
כל תוכנית היא בסיס לשינוי, לא צריך להתרגש. אפשר בדירה BM לוותר כמו שנאמר פה לוותר על שרותיי האורחים (ולהגדיל את המפתח על חשבון מגרעת המקרר) להסב את שטח שולחן האורחים לחלל גדול משולב עם המטבח, כשיתרת השטח הופכת לסלון ענק.
מרחק ישיבה אידיאלי מהטלוויזיה הוא 3.5 עד 4 מטרים. זה מרחק אידיאלי למסכים בגדלי 65-75 אינץ שמאוד נפוצים היום. בסלונים שהם גדולים יותר, מרחק של 5-6 מטרים הוא מאוד גדול ודרושה טלוויזיה של 100 אינץ. בסלון למעלה התכנון לא טוב. החלל של הסלון והמטבח הוא כמעט ריבוע. תכנון טוב הוא מלבני עם יחס צלעות של כ 1:2 מה שמאפשר להפריד את המטבח והסלון.
כל תוכנית היא בסיס לשינוי, לא צריך להתרגש. אפשר בדירה BM לוותר כמו שנאמר פה לוותר על שרותיי האורחים (ולהגדיל את המפתח על חשבון מגרעת המקרר) להסב את שטח שולחן האורחים לחלל גדול משולב עם המטבח, כשיתרת השטח הופכת לסלון ענק.
בדיאגרמה שצירפת הספה לא באמצע הסלון. היא בסוף הסלון וצמודה למטבח. מה שהצטמצם זה ההבדל בין סלון ומטבח - דחפו אותם לחדר יחיד, והשטח האחוד קטן יותר מאשר בתכנונים ישנים.
אני רגיל שבסלון, הספה צמודה לקיר אחד והטלוויזיה על הקיר ממול. בדירות חדשות אני רואה שלאחרונה מקובל לתכנן את הסלון והמטבח כך שהספה נמצאת באמצע בין שניהם.
זה נראה לי ממש מטופש ולא נוח. זה רק אני או שיש סיבה טובה לכך?
זה בשביל לתת open space
זה כן טרנד יותר בשנים האחרונות לחלל אחד גדול מאשר 3 חללים נפרדים (פינת אוכל, סלון , מטבח)
חלק מזה זה ההשתפרות של תהליכי הבניה שמאפשרים חללים יותר גדולים ללא עמודים תומכים
מניסיון אישי לנו זה מאוד נוח
בסוף רוב הזמן אתה לא מנצל את כל המרחב
ואתה כל פעם סביב אזור אחד
לנו זה מאוד נוח לדחוף את הספה לאחור ולאפשר מרחב יותר גדול בסלון למשחקים של הילדים ואירוח
וגם הפוך אם עכשיו מארחים אז מקטינים את הסלון בשביל לאפשר יותר מקום במטבח ובפינת אוכל
חשוב זה באמת ריהוט מודולרי ולא כבד
בתוך שיש דעות לכל כיוון
לנו בבניה של הבית היה ויכוח עיקש עם באדריכל על זה שבסוף החלפנו אותו בגלל שלא הסכמנו על הנושא הזה ספציפי
אנחנו מאוד מרוצים היום
וזה נותן לנו גם שליטה מעולה במרחב ולראות את הילדים קטנים בכל שלב
בדירות ישנות יש קיר חוצץ בין הסלון למטבח (כדי להסתיר את הבלאגן) והיום הטרנד הוא שגם המטבח הוא מעוצב וחלק מהעיצוב של הבית. כלומר אם תבנה קיר בינהם תקבל את הסלון מקיר לקיר שאתה מחפש. בדרך כלל נוהגים לשים חצי אי שתהיה הפרדה בין המטבח לסלון אבל בלי לסגור את החלל. אני חושב שבחינת עיצוב זה דבר נכון לעשות וכמו שרשמו מעל זה מאפשר גמישות בהקטנה והגדלה של הסלון\מטבח בהתאם לצורך לעומת קיר קבוע.
זה בשביל לתת open space
זה כן טרנד יותר בשנים האחרונות לחלל אחד גדול מאשר 3 חללים נפרדים (פינת אוכל, סלון , מטבח)
חלק מזה זה ההשתפרות של תהליכי הבניה שמאפשרים חללים יותר גדולים ללא עמודים תומכים
מניסיון אישי לנו זה מאוד נוח
בסוף רוב הזמן אתה לא מנצל את כל המרחב
ואתה כל פעם סביב אזור אחד
לנו זה מאוד נוח לדחוף את הספה לאחור ולאפשר מרחב יותר גדול בסלון למשחקים של הילדים ואירוח
וגם הפוך אם עכשיו מארחים אז מקטינים את הסלון בשביל לאפשר יותר מקום במטבח ובפינת אוכל
חשוב זה באמת ריהוט מודולרי ולא כבד
בתוך שיש דעות לכל כיוון
לנו בבניה של הבית היה ויכוח עיקש עם באדריכל על זה שבסוף החלפנו אותו בגלל שלא הסכמנו על הנושא הזה ספציפי
אנחנו מאוד מרוצים היום
וזה נותן לנו גם שליטה מעולה במרחב ולראות את הילדים קטנים בכל שלב
מעניין...
לי נראה די מרגיז לצפות טלויזיה ולהפעיל בלנדר בו זמנית (ע"י אנשים שונים ), שלא נדבר על מיעוט מקום אחסון במטבח (חוץ מהשיש, אין עוד קירות שניתן להצמיד להם ארונות).
מפתיע (אותי לפחות) שזה הופך לסטנדרט ואפילו נוח לאנשים...
בדירות ישנות יש קיר חוצץ בין הסלון למטבח (כדי להסתיר את הבלאגן) והיום הטרנד הוא שגם המטבח הוא מעוצב וחלק מהעיצוב של הבית. כלומר אם תבנה קיר בינהם תקבל את הסלון מקיר לקיר שאתה מחפש. בדרך כלל נוהגים לשים חצי אי שתהיה הפרדה בין המטבח לסלון אבל בלי לסגור את החלל. אני חושב שבחינת עיצוב זה דבר נכון לעשות וכמו שרשמו מעל זה מאפשר גמישות בהקטנה והגדלה של הסלון\מטבח בהתאם לצורך לעומת קיר קבוע.
בדירות מאוד ישנות. בדירות יותר מודרניות זה יותר דומה לשתי קופסאות שמחוברות בין אם כחלק ממלבן גדול או עם הסטה כלשהי. בתוך ה"קופסה" של הסלון, הספה צמודה לקיר אחד והטלוויזיה לשני. ב"קופסה" של המטבח יש שלושה קירות לאורכם ניתן להתקין ארונות (או שניים ארוכים אם מלבני).
מעניין...
לי נראה די מרגיז לצפות טלויזיה ולהפעיל בלנדר בו זמנית (ע"י אנשים שונים ), שלא נדבר על מיעוט מקום אחסון במטבח (חוץ מהשיש, אין עוד קירות שניתן להצמיד להם ארונות).
מפתיע (אותי לפחות) שזה הופך לסטנדרט ואפילו נוח לאנשים...
הטלוויזיה בסלון כמעט ולא עובדת ביום יום
בדרכ רק בסופש בשנת צהריים אז הגדולים רואים שם
ואני מידי פעם רואה רק בלילה ואישתי בכלל לא בסלון (יש לנו טלוויזיה בחדר שינה)
רוב היום שטח הסלון משמש כמשחקים ויתרנו גם בכלל על שולחן סלוני בגלל זה וזה מדהים!
בלנדר או בכלל מטבח פועל הרבה במקביל לילדים ובכוונה שנראה אותם
וזה לא באמת מפריע
אחסון לרוב מבוצע בתוך האי (מה שפעם לא היה נפוץ) ולא מצאתי אף פעם חוסר של מקום
מצד שני גם אין לנו וטרינות זכוכית במטבח עם כוסות יין או פורצלן לתצוגה כמו להורים שלנו...
לפי מה שהבנתי, התכנון ריהוט בהיתר זה "להמחשה בלבד", ויש סיכוי שגם לא בקנה מידה. בקטע של "ואו תראו כמה מרחבבב יש פה. מלא מטרים רבועים של מלא ריהוט. ואוו.".
הקבלן(והאדריכל/ים שהוא מעסיק) מנסה לתכנן את הסטנדרט שיהיה לו הכי זול לבנות בכמויות ולדחוס מה שיותר יחידות בקומה, ושימכור לו הכי בקלות דירות. אז יש לו צ׳ק בוקס של "אנשים מעדיפים מטבח עם חלון וסלון שממשיך למרפסת ולא איכפת להם מהפינת אוכל". כנראה שהקבלנים מניחים שמי שזה לא מתאים לו ורוכש על הנייר, ישלם לקבלן אקסטרא על שינויים.
(כן אומר שאני לא יודעת מה באמת ה ROI של קבלן ממוצע על שינויי דיירים, מעבר ל"למשוך רוכשים מסויימים שהיו מוותרים על הרכישה אם לא הייתה את האפשרות".)