• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך?

• פותח הנושא פותח הנושא maverick
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

maverick

משתמש רגיל
דירוג
34
שאלה בסיסית אני מניח - מקריאה בתקשורת הכלכלית נדמה שכלכלת סין היא אחת מהגדולות בעולם ואף עשויה להתחרות בארהב בהיבטים מסוימים.
עם זאת, לפי מדד MSCI ACWI המשקל שמקבלת סין הוא 3 אחוז בלבד בהשוואה ל60 אחוז של ארהב.
מה אני מפספס?

יש הבדל בין גודל הכלכלה (שנמדד בד״כ עם GDP) לשווי שוק מניות.
מדינה יכולה להיות הכלכלה הכי גדולה בעולם עם אפס חברות ציבוריות בבורסות מקומיות (אם כי בגלל קפיטליזם, זה לא סביר, אך לא בלתי אפשרי).

בעיקרון למחזיקי המניות יש שליטה בחברה, אני מניח שהשלטון הסיני מעדיף שהשליטה תהיה אצלו.
עושה רושם שלא מפריע לשלטון לעשות מה שהוא רוצה גם כאשר מניות החברה זמינות עבור משקיעים זרים.
ובכלל, עושה רושם שדווקא התאגידים הגדולים כן זמינים להשקעה עבור משקיעים זרים, אז מעניין מה הקירטריונים של הממשל.

ובכלל, עושה רושם שדווקא התאגידים הגדולים כן זמינים להשקעה עבור משקיעים זרים, אז מעניין מה הקירטריונים של הממשל.
סין היא לא מדינה פתוחה או חופשית. יש הרבה מגבלות שנראות לאזרח ממדינה מערבית, קפיטליסטית ודומוקרטית כמוזרות.
כמו ששער המטבע לא נסחר בחופשיות, כמו שיש מגבלה על כמות הכסף הזר שאזרח סיני יכול להחזיק/להמיר.
באותה צורה, הרבה מהחברות ה"פרטיות" הסינית כוללות בבורד שלהן נציגי המפלגה CCP. אם המפלגה רוצה, החברה תעשה.

על מנת שאזרח זר יקנה מניות בבורסה הסינית צריך לקבל אישור מיוחד, שלא ניתן כמעט.
אבל המערביים רוצים להשתתף בחגיגה, והחברות הסיניות רוצות מימון זול, לכן החברות הסיניות שנסחרות בבורסות זרות פועלות דרך loop hole. אני לא מבין ולא מוסמך להסביר את התרגיל. בהפשטה מוגזמת, בבורסה בארה"ב נסחר "אופציה למניה" בבורסה הסינית או הגדרה אחרת "בעלות של בעלות של בעלות של מניה בחברה הסינית".
בהנתן שהממשל הסיני מסתכל לצד השני, כולם מרוצים. עד הרגע שאיזה בכיר במפלגה יחליט שזה לא חוקי, ושווי האופציות יהפך לשואף לאפס באותו רגע.

מקורות והרחבה בסרטון של
Economics Explained
How to Invest In Chinese Stock Markets (And Why You Absolutely Should Not!)

תודה על ההסבר.
עד הרגע שאיזה בכיר במפלגה יחליט שזה לא חוקי, ושווי האופציות יהפך לשואף לאפס באותו רגע.
זה נכון גם לגבי מניות סיניות שנסחרות בבורסה של הונג קונג?

סין היא לא מדינה פתוחה או חופשית. יש הרבה מגבלות שנראות לאזרח ממדינה מערבית, קפיטליסטית ודומוקרטית כמוזרות.
כמו ששער המטבע לא נסחר בחופשיות, כמו שיש מגבלה על כמות הכסף הזר שאזרח סיני יכול להחזיק/להמיר.
באותה צורה, הרבה מהחברות ה"פרטיות" הסינית כוללות בבורד שלהן נציגי המפלגה CCP. אם המפלגה רוצה, החברה תעשה.

על מנת שאזרח זר יקנה מניות בבורסה הסינית צריך לקבל אישור מיוחד, שלא ניתן כמעט.
אבל המערביים רוצים להשתתף בחגיגה, והחברות הסיניות רוצות מימון זול, לכן החברות הסיניות שנסחרות בבורסות זרות פועלות דרך loop hole. אני לא מבין ולא מוסמך להסביר את התרגיל. בהפשטה מוגזמת, בבורסה בארה"ב נסחר "אופציה למניה" בבורסה הסינית או הגדרה אחרת "בעלות של בעלות של בעלות של מניה בחברה הסינית".
בהנתן שהממשל הסיני מסתכל לצד השני, כולם מרוצים. עד הרגע שאיזה בכיר במפלגה יחליט שזה לא חוקי, ושווי האופציות יהפך לשואף לאפס באותו רגע.

מקורות והרחבה בסרטון של
Economics Explained
How to Invest In Chinese Stock Markets (And Why You Absolutely Should Not!)
זה לא loophole. אתה משקיע בעצם במודל VIE של חברה באיי קיימן (שאין שם מיסוי). לחברה הזו יש חברות בת שחלקם בסין וחלקם בארה"ב וככה אפשר להשקיע בחברה באיי קיימן שמחזיקה את החברה הסינית דרך קנייה של מניה אמריקאית. גם אם נניח סין מחליטה פתאום שהיא לא נותנת לחברות לעבוד ככה, החברה עצמה היא באיי קיימן ולכן לא ברור לי באיזו סמכות היא יכולה לעשות את זה. בחלק מהחברות אמנם אפשר להימנע מזה על ידי השקעה בבורסת הונג קונג (שגם לא נותנת שליטה, אבל לא קונים את ההסכם עם החברה באיי קיימן אלא ממש מניות בחברה באיי קיימן - יכול להיות שיש עוד אופציות שאני לא מודע אליהם במודלים הללו של חברות בת בהונג קונג עם חוזים יותר ישירים בתוך סין. יש גם את האופציה שחברות בהונג קונג יהפכו לסיניות עם הזמן כשסין תלאים את הונג קונג).

הרגולטור הסיני פרסם שאין לו כל כוונה לעצור את המודל הזה של VIE ולחסום משקיעים לאחרונה (לפני כמה ימים אם אני זוכר נכון).

נערך לאחרונה ב:
מעניין.. לא הכרתי את זה בכלל. אז אם אני משקיע שמאמין בכלכלה ובחברות הסיניות, אין לי בעצם דרך אפקטיבית להשקיע בהן..

לפ החוק בסין, לרוב המוחלט של החברות בסין אסור שיהיו בעלי מניות לא סינים.

לצורך כך הומצא ה VIE.
בגדול, חברה סינית אשר רוצה גישה להון חיצוני, מקימה בד"כ חברה באיי קיימן, החברה הזו היא חברה "פייק" אשר מתקשרת עם החברה האמיתית בסין עם הסכמים שונים המזכים את החברה הקיימנית בבעלות על חלקה ברווחים ובשליטה(לא על הנכסים).
ז"א שבמידה ומשקיעים נגיד בעליבאבא...לא משקיעים בעליבאבא האמיתית בסין עם בעלות על הנכסים, כמו בכל החברות המערביות...אלא בחברה הקיימנית אשר יש לה זכאות לרווחים של החברה האמיתית.
כל החברות הסיניות הנסחרות בארה"ב או בהונג קונג הן במבנה הזה...אין לך יכולת כאזרח לא סיני לקנות מניות של חברות סיניות.

זה מאפשר לחברות הסיניות לבוא לרגולטר ולהגיד "אני לא נותן בעלות"...ולהון הזר "הנה אתם יכולים להשקיע".
זה תחום בעייתי מאד ואחד מהסיכונים והדברים שצריכים להיות מודעים אליהם כאשר משקיעים בסין... וכל אחד עם החישוב סיכון/סיכוי שלו.

אישית, מושקע לא מעט בסין...וזה חלק מהחישוב.

נערך לאחרונה ב:
לצורך כך הומצא ה VIE.
החברות הסיניות שנסחרות בבורסות זרות פועלות דרך loop hole.
עד הרגע שאיזה בכיר במפלגה יחליט שזה לא חוקי
ממש לאחרונה ראיתי כתבה שאומרת שהממשל הסיני מתכנן להגביל את השיטה הזו בקרוב.

ממש לאחרונה ראיתי כתבה שאומרת שהממשל הסיני מתכנן להגביל את השיטה הזו בקרוב.
https://www.globaltimes.cn/page/202112/1240727.shtml
הסינים מכחישים.

אני גם חושב, בהנתן ההיסטוריה של המפלגה, והצורה הראציונלית שבה הם מתנהלים...שהם אף פעם לא יעיפו את ה VIE...למה להם? כל מה שיבוא במקום יהיה יותר גרוע.

כרגע הם מקבלים בעזרת הנתיב הזה השקעות חיצוניות, ללא בעלות אמיתית חיצונית על הנכסים של החברות שלהם....win - win מבחינתם.
יבטלו את זה? יגרמו לאובדן של טריליונים בשווי שוק? מי ישקיע בהם שוב ואיך...אין להם שום אינטרס להתנתק מהעולם....
כן הם ירצו לפי דעתי להגדיל את החשיבות של הבורסות שלהן, ולהפוך אותן לחזקות וגדולות יותר...וככל שיגדלו..זה יקרה..יותר ויותר חברות יסחרו ויגייסו בשווקים ובבורסות שלהם.

מעניין.. לא הכרתי את זה בכלל. אז אם אני משקיע שמאמין בכלכלה ובחברות הסיניות, אין לי בעצם דרך אפקטיבית להשקיע בהן..
מה הבעייה לקנות מדד מניות שעוקב אחרי השוק הסיני?
מניח שיש גם חברות בארה"ב ואירופה שלא נסחרות בבורסות

מה הבעייה לקנות מדד מניות שעוקב אחרי השוק הסיני?
איך העקיבה הזאת אמורה לעבוד?
אין קרן סינית שמחזיקה באמת מניות סיניות, וזמינה לרכישה עבור זרים. קרנות יכולות לקנות VIE אבל אז מי שמחזיק בקרן חשוף לאותם סיכונים.

מניח שיש גם חברות בארה"ב ואירופה שלא נסחרות בבורסות
ודאי שיש.
לכן קרן שעוקבת אחרי השוק לעולם לא יכולה לעקוב במדויק.
אבל עדיין אחוז גדול מהמשק זמין להשקעה, הרבה יותר מאשר בסין.

יש את מדד הMSCI סין, וגם מדד של מניות שנסחרות בשנגחאי ושנז‘ן. אפשר לרכוש אותם אפילו דרך הבורסה הישראלית.

גם מדד הסנופי =! כלכלת ארה"ב , פשוט מדד מייצג של הרבה חברות גדולות שם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 118
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 161
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 159
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15
D קרנות ישראליות מחקות סנופי - מדוע אין אחת שהוקמה לפני 2012-2013? שוק ההון 15
E מדוע יש הפרש בחישוב משנה לשנה לעומת מחודש לחודש? שוק ההון 1
B מדוע שחברה תהיה מושפעת/תתעניין בשווי המניות שלה? שוק ההון 4

נושאים דומים

Back