אולי אני לא מבין ויכול להיות שהשאלה לא רלוונטית אבל אשמח אם מישהו יסביר לי:
מדוע רכישה של מניה מעלה את ערכה ומכירתה מוריד את ערכה?
מדוע ערך המניה לא נקבע על פי מצבה הפיננסי של החברה? לדוגמה, על ההכנסות שלה או הרווחים שלה בלבד!
אם חברה מכניסה מיליון שח בשנה - שערך מנייתה יהיה גבוה.
ואם חברה מפסידה מיליון שח בשנה - שערך מנייתה יהיה אפסי.
והרי ברור שבפועל זה לא כך.
אם אני רוצה להשקיע בחברה - אני אסתכל על ערך המניה שנקבע אובייקטיבית לגמרי על פי מצבה הפיננסי. היום! לא על פי הערכה מה יהיה איתה בעוד 5 שנים!
חברה רוצה שאקנה את המניות שלה? שתראה שהיא מוצלחת. כלומר מרוויחה.
למה אני צריך להיות תלוי במצבי רוח או מניפולציות של אחרים???
חברה רוצה לגייס כסף? שתגייס במקומות אחרים. שתיקח הלוואות. שתחזיר למי שלקחה ממנו ושזה לא ישפיע על ערכה.
שלא תמכור לשם כך מניות.
שלא יהיו משקיעים שיחליטו בגגל היסטריה או מניפולציה למכור בוחטה של מניות החברה שיתכן והיא ממש מצליחה, ויגרמו לי להפסיד כסף!
מה דעתכם?
אני אגב, ממש לא הפסדתי כסף בבורסה. אבל אני כן נמנע מלשים שם את הכסף שלי. זו אחת הסיבות.
תודה
מדוע רכישה של מניה מעלה את ערכה ומכירתה מוריד את ערכה?
מדוע ערך המניה לא נקבע על פי מצבה הפיננסי של החברה? לדוגמה, על ההכנסות שלה או הרווחים שלה בלבד!
אם חברה מכניסה מיליון שח בשנה - שערך מנייתה יהיה גבוה.
ואם חברה מפסידה מיליון שח בשנה - שערך מנייתה יהיה אפסי.
והרי ברור שבפועל זה לא כך.
אם אני רוצה להשקיע בחברה - אני אסתכל על ערך המניה שנקבע אובייקטיבית לגמרי על פי מצבה הפיננסי. היום! לא על פי הערכה מה יהיה איתה בעוד 5 שנים!
חברה רוצה שאקנה את המניות שלה? שתראה שהיא מוצלחת. כלומר מרוויחה.
למה אני צריך להיות תלוי במצבי רוח או מניפולציות של אחרים???
חברה רוצה לגייס כסף? שתגייס במקומות אחרים. שתיקח הלוואות. שתחזיר למי שלקחה ממנו ושזה לא ישפיע על ערכה.
שלא תמכור לשם כך מניות.
שלא יהיו משקיעים שיחליטו בגגל היסטריה או מניפולציה למכור בוחטה של מניות החברה שיתכן והיא ממש מצליחה, ויגרמו לי להפסיד כסף!
מה דעתכם?
אני אגב, ממש לא הפסדתי כסף בבורסה. אבל אני כן נמנע מלשים שם את הכסף שלי. זו אחת הסיבות.
תודה