• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת???

מצב
הנושא נעול.
עכשיו הבעיה הגדולה עם החרדים כקבוצה זה לא רק שהם פרזיט כלכלי אלא שהם פרזיט על החיים עצמם.
משווה ומעלה -
הנזק שהמפלגות החרדיות גורמות גדול יותר מהנטל שכל האברכים ביחד משיתים על הציבור,
עצם העובדה שכמעט כל מערכת השיקולים של השרים והח"כים החרדיים היא קיצונית ומנותקת מדיון על עובדות ומציאות - מזיקה בפני עצמה.

למשל שר שיכון נורמלי שהיה רואה את מחירי הדיור הגבוהים כאן - היה מנסה להעלות את היצע הדירות.

ומה עשה גולדקנופף מיד כשנכנס לכהונתו?
הנחה את רמ"י לבטל תוכניות קיימות לבתי עלמין ולהכין תוכניות חדשות:
"כל יהודי ייקבר איך שירצה": גולדקנופף מרווח את בתי הקברות — על חשבון היצע הדירות.

למרות הכותרת של הכתבה שקישרתי, הבעיה כאן אינה רק זה שהפחיתו את היצע הקרקעות לבנייה,
אלא עצם זה שהעדיפות העליונה של רמ"י בעיני שר השיכון - זה לתת מענה לקבורת שדה במקום קבורה בקומות (אגב, כאשר התנ"ך מספר בפירוש איך יהודים נקברו רק לשנה, ואז נשרפו כדי לחסוך מקום). אם הם עוסקים בזה, יש להם הרבה פחות משאבים להכין בכלל תוכניות לבנייה...
כמובן שאחר כך אותו שר גם דאג לשינויי הקצאה לטובת החרדים (שוב, במקום הגדלת היצע כלל הדירות), ועוד.

וכך זה כמעט בכל משרד שיש בו ח"כ חרדי.
אם למשל הכנסת קבעה שצריך לחלק כרטיסי מזון לנזקקים, ובג"צ קבע שמשרד הרווחה צריך לחלק כרטיסי מזון לפי קריטריונים שוויוניים (ולא בעיקר לחרדים),
אז שר הרווחה העדיף לבטל את כל החלוקה (גניבה של ממש מכספי נזקקים, ובניגוד מפורש לחוק התקציב שהכנסת העבירה), כי אם חרדים לא מקבלים יותר (אלא רק כמו חלקם היחסי בעוני) - אז למה בכלל לטרוח?

כנ"ל לגבי "שר העבודה" מש"ס, שלא עסק בעידוד עבודה, אלא בדרכים שונות ומשונות לסבסד בטלה.

ואולי הכי הזוי -
וועדת חוץ וביטחון של הכנסת עסוקה כבר כמעט 4 שנים (לפני ואחרי 7 באוקטובר, ותוך כדי כל המלחמות השונות כאן),
לא בתפקיד המקורי שלה, אלא בעיקר בדרכים "להסדיר את מעמד לומדי התורה" (כלומר, לספק דרכים לאפשר סבסוד משתמטים).

בקיצור, הנזק אינו רק במימון האברכים, אלא גם זה שהממשלה בכלל לא עסוקה בתפקיד המקורי (והחשוב) שלה,
ולפעמים אפילו עסוקה בתפקידים שמנוגדים למה שהייתה צריכה לעשות לפי חוקי הכנסת.

בדיוק כמו שמשמרות המהפכה גורמים נזק לאיראן לא רק בגלל סבסוד חכמי הדת השיעיים, אלא בעיקר בגלל שינוי סדרי העדיפויות של המדינה,
כך גם רוב הח"כים במפלגות החרדיות.

נערך לאחרונה ב:
ברור לחלוטין מה עדיף...
אם יש לך טענות תטען להגיד שברור לך זאת לא טענה
זה דווקא ברור מאוד, אם נגדיר פרזיט כלכלי ככזה שמנצל יותר כסף/אנרגיה כלכלית מאשר הוא יוצר אז
התועלת הכלכלית שלו היא שלילית. ככל שיהיה יותר ממנו כך הכלכלה תחלש.

מסכים עם ההגדרה
רק שלחשב אם פרט מסויים או קבוצה עונים להגדרה זה ממש לא פשוט כמו שאתה מציג את זה
כבר התייחסתי לזה לפני כמה תגובות
עכשיו הבעיה הגדולה עם החרדים כקבוצה זה לא רק שהם פרזיט כלכלי אלא שהם פרזיט על החיים עצמם.
הם לוקחים את הדם והזמן של הקבוצות האחרות סביבם.
כמה שווים 3 שנים שלוקחים לחייל סדיר מהחיים שלו? כמה שווים החיים שלו עצמם? יש לחרדים דרך לשלם על זה? ברור שלא
עכשיו עברנו לנושא אחר לגמרי שהוא כמובן לא כלכלי
ולכן גם התשובה היא לא כלכלית
בנושא אכן קיימת בעיה אמיתית בה חלק רק חלק מהציבור משרת
ואני מבין לגמרי את הבעיה
מנגד לחרדי המצוי שרוצה לשמור על אורח חייו ולהשאר ככזה לא יכול לאפשר לעצמו ללכת לצבא חילוני עם שליטה חילונית ומגמה לחנך
ולאבד את הזהות שלו בדרך
המציאות הזאת מאד כואבת ואני מבין את כולם

מעלה ומשווה -
הנזק שהמפלגות החרדיות גורמות גדול יותר מהנטל שכל האברכים ביחד משיתים על הציבור,
עצם העובדה שכמעט כל מערכת השיקולים שלהם היא קיצונית ומנותקת מדיון בעובדות ובמציאות - מזיקה בפני עצמה.

למשל שר שיכון נורמלי שהיה רואה את מחירי הדיור הגבוהים כאן - היה מנסה להעלות את היצע הדירות.

"כל יהודי ייקבר איך שירצה": גולדקנופף מרווח את בתי הקברות — על חשבון היצע הדירות.

למרות הכותרת של הכתבה שקישרתי, הבעיה כאן אינה רק זה שהפחיתו את היצע הקרקעות לבנייה,
אלא עצם זה שהעדיפות העליונה של רמ"י בעיני שר השיכון - זה לתת מענה לקבורת שדה במקום קבורה בקומות (אגב, כאשר התנ"ך מספר בפירוש איך יהודים נקברו רק לשנה, ואז נשרפו כדי לחסוך מקום). כמובן שאחר כך גם דאג לשינויי הקצאה לטובת חרדים (שוב, במקום הגדלת היצע כלל הדירות), ועוד.

למשל "שר העבודה" מש"ס לא עסק בעידוד עבודה, אלא בדרכים שונות ומשונות לסבסד אברכים (כולל משתמטים כמובן).
הנזק אינו רק במימון האברכים, אלא בעיקר זה שהממשלה לא עסוקה בתפקיד המקורי (והחשוב) שלה.

בקיצור, בדיוק כמו שמשמרות המהפכה גורמים נזק לאיראן לא רק בגלל סבסוד חכמי הדת השיעיים, אלא בעיקר בגלל שינוי סדרי העדיפויות של המדינה,
כך גם רוב הח"כים במפלגות החרדיות.
אני לא הולך להגן על אף שר או ח"כ כולל חרדים
אבל אם נחפש נמצא בלי סוף (גם אצל הלא חרדים) החלטות גרועות ומזיקות משיקולים לא רלוונטיים במקרה הטוב ומשחיתות במקרה הפחות טוב
כמות הטענות שקראתי פה בבלוג על הפוליטיקאים ...

עכשיו עברנו לנושא אחר לגמרי שהוא כמובן לא כלכלי
ולכן גם התשובה היא לא כלכלית
בנושא אכן קיימת בעיה אמיתית בה חלק רק חלק מהציבור משרת
ואני מבין לגמרי את הבעיה
מנגד לחרדי המצוי שרוצה לשמור על אורח חייו ולהשאר ככזה לא יכול לאפשר לעצמו ללכת לצבא חילוני עם שליטה חילונית ומגמה לחנך
ולאבד את הזהות שלו בדרך
המציאות הזאת מאד כואבת ואני מבין את כולם
מסכים עם החלק של החילוניים שעושים "דווקא" זה תת קבוצה קטנה שרוצה להכיל על החרדים
את המוסר והאידיאולוגיה שלהם. אני חושב שהיום הקבוצה היא פצפונת, בטח לעומת אם מסתכלים אפילו כמה שנים אחורה.

מצד שני אני לא מאמין לסיפור המפוברק הזה שהחרדים מספרים על כך שהם לא יכולים להתגייס/לעבוד כי הם יאבדו את הזהות.
זה פשוט תרוץ נוח, ואומר לך שאם החרדים חושבים שכולנו בצד המשרת מטומטמים הם טועים בגדול.
אחרי שאני רואה דברים כאלה , או סיסמאות של "נמות ולא נתגייס".
אז אני אומר תפאדל, בוא נוציא את הגיליוטינות.

מסכים עם החלק של החילוניים שעושים "דווקא" זה תת קבוצה קטנה שרוצה להכיל על החרדים
את המוסר והאידיאולוגיה שלהם. אני חושב שהיום הקבוצה היא פצפונת, בטח לעומת אם מסתכלים אפילו כמה שנים אחורה.

מצד שני אני לא מאמין לסיפור המפוברק הזה שהחרדים מספרים על כך שהם לא יכולים להתגייס/לעבוד כי הם יאבדו את הזהות.
זה פשוט תרוץ נוח, ואומר לך שאם החרדים חושבים שכולנו בצד המשרת מטומטמים הם טועים בגדול.
אחרי שאני רואה דברים כאלה , או סיסמאות של "נמות ולא נתגייס".
זה אולי הבעיה הכי גדולה
והיא מעידה יותר מהכל על הניתוק של הקבוצות
אם היית נחשף מספיק לחרדים קלאסיים ולטיעונים שלהם ולא מסתפק בכל מיני כתבות שמטבען מציגות את הצעקני והקיצוני
היית פוגש אנשים נורמלים בדיוק כמוך ועם טיעונים סבירים על צורת חייהם
הבעיה היא שאתה מסתפק בלהכיר את החרדיות דרך התקשורת שזה הדרך הכי גרועה להבין את החרדיות

אם תשיב לב כל פעם שכתבתי טיעון שעליו לא הייתה תשובה טובה עברו איתי לטענה הבאה בלי להתייחס לטענה הקודמת
אני מסיק מזה שאין כאן ויכוח ענייני והוגן שהשכל ואמות המידה הלוגיות קובעות אלא רגשות של שנאה וקנאה שמובילות כל פעם לטענה הבאה
ואם בסוף נגמרו הטיעונים השכליים עוברים לסיסמאות ורגשות נטו
מה שכדי לקחת בחשבון שעם שנאה לא יוצא שום דבר טוב ומי שרוצה לשנות ולעשות טוב חייב להתקדם ולצאת מהשנאה הזו
אם זה לא ברור לך, תפתח chat gpt. נגישות למידע ולמנגנון הסקת מסקנות מעולם לא היה קל יותר.
נגישות למידע זה ממש לא הבעיה שלי מנגד להסתמך על chat gpt זה ממש לא רעיון טוב מן המפורסמות הטעויות והסילופים של הבינה המלאכותית לסוגיה השונים
ושוב הבעיה היא לא עם המידע שיש בלי סוף אלא עם הפרשנות של הנתונים לפעמים עודף מידע רק מוביל לפחות הבנה ולא ליותר

אלא עצם זה שהעדיפות העליונה של רמ"י בעיני שר השיכון - זה לתת מענה לקבורת שדה במקום קבורה בקומות (אגב, כאשר התנ"ך מספר בפירוש איך יהודים נקברו רק לשנה, ואז נשרפו כדי לחסוך מקום). אם הם עוסקים בזה, יש להם הרבה פחות משאבים להכין בכלל תוכניות לבנייה...
כמובן שאחר כך אותו שר גם דאג לשינויי הקצאה לטובת החרדים (שוב, במקום הגדלת היצע כלל הדירות), ועוד.
אבל גולדקנוף כן בנה תבדוק עובדות ואל תסתמך על הדיבורים המטומטמים שלו, הוא מדבר מה שבא לו כי הוא מרגיש שיש לו כסף אז הוא ידבר בחוצפה, למעשה הוא בנה.
אם למשל הכנסת קבעה שצריך לחלק כרטיסי מזון לנזקקים, ובג"צ קבע שמשרד הרווחה צריך לחלק כרטיסי מזון לפי קריטריונים שוויוניים (ולא בעיקר לחרדים),
אז שר הרווחה העדיף לבטל את כל החלוקה (גניבה של ממש מכספי נזקקים, ובניגוד מפורש לחוק התקציב שהכנסת העבירה), כי אם חרדים לא מקבלים יותר (אלא רק כמו חלקם היחסי בעוני) - אז למה בכלל לטרוח?

כנ"ל לגבי "שר העבודה" מש"ס, שלא עסק בעידוד עבודה, אלא בדרכים שונות ומשונות לסבסד בטלה.
ש"ס מפלגת שמאל סוציאליסטית זה מזוהם ומגעיל כמו כל מפלגה סוציאליסטית אבל אין מה לעשות, אם זה היה מרצ לא היית מגיב ככה אפילו אם היו דואגים לקיבוצים ולמצביעיהם הערבים.

קבוצה קטנה..
או סיסמאות של "נמות ולא נתגייס"
קבוצה קטנה בהחלט ורוב הציבור אף לא מזדהה איתה כלל
מטורף לגמרי
מי עוצר את זה?
איפה הבעל הבית היקר של הפורום הנכבד?
מילים גורמות ל...
נכון לחלוטין
יש ציטטות שלמות של ארגוני כח אדם הפועלים לגיוס במגזר החרדי שמצהירים ללא הרף שהמטרה היא לחנך אותם מחדש בכל הנושאים
תבדוק איך הציבור החרדי לאומי {חרדלניקים}שמשרת באמת מקופח בנושאים רוחניים שחשובים לו מאוד{נשים בשירות קרבי/שירת נשים ולא חסרות דוגמאות}
והציבור הזה שבאמת מקיז דם נרמס לחלוטין תחת אליטה שחלקה משומנת במשכורות עתק מחיל אוויר וכל מיני תפקידי שמנת
מה היה בהתנתקות איך נהגו בחוסמי כבישים ואיך נהגו ברפורמה המשפטית? נרמלו חסימות כבישים! נהגו בכפפות משי! סרבנות?
רק להטיף מוסר אליטה מסוימת יודעת לפמפם אך שזה מגיע אליה....
אז בואו ולא נהיה נבערים שקונים את כל ההסתה המטורפת אף אם חלקית היא נכונה

קריאה לכל מכובדי הפורום להביע מחאה
הטירוף מופיע כאן מאתמול בלילה
בא נניח הכל בצד ולא נקבל מילים אלו לא על אשכנזים/ספרדים/חילונים/דתיים/מתיישבים/נבחרי ציבור/פקידים

קבוצה קטנה בהחלט ורוב הציבור אף לא מזדהה איתה כלל
לא יודע איפה אתה חי, העצניקים הם במינימום של המינימום 10 אחוז, ובתקופה האחרונה יותר ויותר קבוצות מצטרפות אליהם ובוודאי מזדהים איתם, החל מהגערערס בחסידים ועד לסורוצקין ושות' בליטאים, שלא לדבר מה הולך אצל הספרדים, קבוצה קטנה זה ממש לא.

נכון לחלוטין
יש ציטטות שלמות של ארגוני כח אדם הפועלים לגיוס במגזר החרדי שמצהירים ללא הרף שהמטרה היא לחנך אותם מחדש בכל הנושאים
תבדוק איך הציבור החרדי לאומי {חרדלניקים}שמשרת באמת מקופח בנושאים רוחניים שחשובים לו מאוד{נשים בשירות קרבי/שירת נשים ולא חסרות דוגמאות}
יאללה יאללה, כשהציבור החרדי רוצה משהו הוא מצליח לקבל אותו עם או בלי ה"ארגוני כוח אדם".

למה החרדים לא נלחמים שהחשמונאים למשל יצליח? ובמקום זה נלחמים *ב*חשמונאים?

איך בכל תחום אחר החרדים נלחמים שיהיה אבל מושכים אליהם, ופתאום בלהשתתף בהגנה על כולם אם זה לא בדיוק מראש כמו שרוצים אז פשוט משאירים לאחרים לטחון מילואים למות ולהפצע?

התשובה ברורה, כי פה לא מקבלים ולא מרוויחים כלום כקבוצה, אז בשביל מה להלחם שיהיה מותאם אם אפשר פשוט להבריז עם ערימת תירוצים?

העצניקים הם במינימום של המינימום 10 אחוז
לא נכון!!!!!!!!
יש לך נתונים? או שאתה ממציא? או שאתה מאמין לאיזה פלצן שיושב ומשדר שקרים {שממומן מכספי המיסים=שאתה משלם} אני חושב שהאפשרות האחרונה היא הנכונה!
החל מהגערערס בחסידים
פעם אחת עשו מחאת רכבים וממש לא בקו שלהם
ועד לסורוצקין ושות' בליטאים
אתה כנראה לא מכיר את הפוליטיקה החרדית דווקא הם שני קבוצות יריבות לחלוטין ועושות הפוך אחת מהשניה בכל דבר
כי לשם נכנסים חרדים ויוצאים....
אולי מבחינתך ועוד הרבה קוראים אין שום בעיה בלהיראות ולהתנהג כמו שאתה חושב שראוי לנהוג אך אתה מנסה לעצב אנשים????
בהידברות איתם יש סיכוי בכפייה בוודאי שלא אז אם אתה רוצה את טובת המדינה לא זו הדרך!!!
מצד אחד יש רצון של זרמים מסוימים להשתלב באקדמיה{ יש כבר שינוי מסוים} אבל כשהם מבקשים {אפשרות להפרדה באקדמיה אצליהם בכיתה חרדית} תראה איזה רעש עשו מנהלי המל"ג וחבריהם
אז מותר קצת לקחת את התקשורת בעירבון מוגבל
סופו של דבר הם ממש לא קבוצה מושלמת אבל חשוב שתבין שכמה שהציבור הכללי בארץ מרגיש שהקבוצה הנ"ל עושקת אותו והם מרגישים נרדפים באמת!
מה ההסבר?{לדעתי יש תהום עמוקה}
אני חולק על כל מי שטוען שזה הכל עניין של השתמטות ונוחות !את ההפגנות והבלגנים הם עושים על המעצרים ולא על שלילת הטבות למיניהם
מה שברור שהפוליטיקאים והתקשורת רק מלבים את הבלגן ולא עוזרים למדינה משום כיוון

נכון!!!!!!!!
יש לך נתונים? או שאתה ממציא? או שאתה מאמין לאיזה פלצן שיושב ומשדר שקרים {שממומן מכספי המיסים=שאתה משלם} אני חושב שהאפשרות האחרונה היא הנכונה!
תנשום.

היה כבר כמה סבבי בחירות מוניצפאליות מאז המהפך ביתד, אתה מזומן לראות כמה קולות הם קיבלו.

פעם אחת עשו מחאת רכבים וממש לא בקו שלהם
על מה אתה מדבר, הגערער הוא *הסיבה* ללמה לא עבר חוק גיוס אי אז הרבה לפני המלחמה, והסיבה היחידה לזה הייתה הקשב לאיזה אדמור זוטר כלשהוא שהלך עם העצניקים.

אתה כנראה לא מכיר את הפוליטיקה החרדית דווקא הם שני קבוצות יריבות לחלוטין ועושות הפוך אחת מהשניה בכל דבר
סורוצקין הלך חזק לכיוון של סאטמר, ראית את השלטים שלו באנגלית בעצרת? את השירים בחתונות בישיבה שלו? צריך לינקים?

בהידברות איתם יש סיכוי בכפייה בוודאי שלא אז אם אתה רוצה את טובת המדינה לא זו הדרך!!!
חחחחח אחי, לדבר עם מי ועל מה בדיוק? עם ר' דוד כהן ור' דב פוברסקי מי ומתי ואיך יילך לצבא? עם ר' דוב לנדא? אולי עם הוייזניצער? באמת? אתה רציני?

בהידברות אין סיכוי, נוסה 20 שנה.

ב"כפייה" כלכלית יש דווקא סיכוי לא רע, נוסה וגם זה בקושי רק שנה ורבע, בנתיים נראה די מבטיח, למרות התנגדות חסרת תקדים, קודקוד ודומיו פופולארי בטירוף, אפילו חשמונאים מצליחים להביאמעוד פלוגה ועוד פלוגה, אפילו הדסים מלא עד אפס מקום ובישיבות לנושרים יש מלחמת מאסף מטורפת כי מלא בורחים לצבא.

תראה איזה רעש עשו מנהלי המל"ג וחבריהם
אז מותר קצת לקחת את התקשורת בעירבון מוגבל
עשו רעש, מדהים, ממתי זה מרגש את החרדים? הנה, למרות ההתנגדויות החרדים נלחמים שזה יותאם אליהם.

איפה המלחמה של החרדים שהצבא יותאם אליהם כדי שיוכלו להשתתף גם?

איפה אנחנו רואים שכולם נטחנים במילואים, אנחנו גם רוצים להטות כתף, רק תנו לנו סביבה כזו וכזו ואנחנו באים.

אה? איפה???

אני חולק על כל מי שטוען שזה הכל עניין של השתמטות ונוחות
ברור זה הרבה יותר גרוע, זה סתם לא חלק.

המלחמה לחרדים פה היא כמו המלחמה באוקראינה אלינו.

אנחנו בעד הטובים, אפילו נתפלל ומקווה בשבילם, אבל בלי Skin on the game.

לא יודע איפה אתה חי, העצניקים הם במינימום של המינימום 10 אחוז, ובתקופה האחרונה יותר ויותר קבוצות מצטרפות אליהם ובוודאי מזדהים איתם, החל מהגערערס בחסידים ועד לסורוצקין ושות' בליטאים, שלא לדבר מה הולך אצל הספרדים, קבוצה קטנה זה ממש לא.

יאללה יאללה, כשהציבור החרדי רוצה משהו הוא מצליח לקבל אותו עם או בלי ה"ארגוני כוח אדם".

איך בכל תחום אחר החרדים נלחמים שיהיה אבל מושכים אליהם, ופתאום בלהשתתף בהגנה על כולם אם זה לא בדיוק מראש כמו שרוצים אז פשוט משאירים לאחרים לטחון מילואים למות ולהפצע?

התשובה ברורה, כי פה לא מקבלים ולא מרוויחים כלום כקבוצה, אז בשביל מה להלחם שיהיה מותאם אם אפשר פשוט להבריז עם ערימת תירוצים?
הבעיה הכי גדולה של החרדים הוא חוסר האמון במי שמנהל את העניינים קרי הפיקוד הגבוה בצבא והמערכת המשפטית שהיא היום השולטת במדינה
הרי גם אם החשמונאים היא חטיבה מושלמת מבחינת החרדים ואין בשירות שם שום חשש כלל זה לא פותר את הבעיה כי מחר בבקר אחרי שעשרות אלפי חרדים יתגייסו ויתרגלו למצב יבא הצבא וישנה את הכללים בכל מיני צורות
זה לא חשש באוויר זה מה שקרה בהרבה מסלולים לחרדים בצבא שהתנאים השתנו אחרי שהעסק התחיל לעבוד וצבר וותק

זה בעיה אחת מה שיותר גרוע הוא שגם אם הפיקוד הבכיר בצבא יעמוד בסיכומים וירצה להשאיר את המצב כפי הסיכומים וההבטחות
יבוא בג"ץ המחוקק העליון בעזרת עותרים מוזמנים או אקראיים ויקבע שזה לא שוויוני מדיר נשים או השד יודע איזה טיעונים הם ימציאו
זה אומר שאפילו לחוק מסודר שיעגן את הסיכומים אין משקל שישכך את חששות החרדים

כל החששות האלו מגובים בניסיון מר של החרדים בחוסר ההגינות בהתנהלות של הצבא ובתי המשפט
אם אין כללי משחק קשיחים ואי אפשר להיות בטוח בשום סיכום למה שהחרדים יתפתו להאמין שעכשיו זה ישרוד?

ועוד משהו חשוב הפחד מאיבוד הזהות החרדית הוא משהו שחשוב לחרדים חשיבות עליונה אני לא יודע אם יש מקבילה לזה בעולם הלא חרדי זה לא עוד איזה משהו חשוב זה ליבת החיים והמטרה בה' הידיעה ומכאן מנגנוני ההתנגדות החזקים והקיצוניים למה שמסכן את זה

מזה תוכל להבין שהביטוי נמות ולא נתגייס והקיצוניות בעניין היא בגלל החשיבות העליונה של קבוצה חרדית בשמירה על אורח החיים הייחודי

אם תרצה לנסות ולהבין את זה קח את הדבר שהכי חשוב לך בחיים ותנסה לחשוב מה יקרה ואיך תנהג כשמישהו ינסה לקחת ממך את זה

יבוא בג"ץ המחוקק העליון בעזרת עותרים מוזמנים או אקראיים ויקבע שזה לא שוויוני מדיר נשים או השד יודע איזה טיעונים הם ימציאו
בגץ גם יכול להכריז מחר שבשם השיוויון נשים יושבות בצד שמאל של הבימה.

אז לא הולכים יותר לישיבה מעכשיו? איזה מין תירוץ זה.

בגץ גם יכול להכריז מחר שבשם השיוויון נשים יושבות בצד שמאל של הבימה.

אז לא הולכים יותר לישיבה מעכשיו? איזה מין תירוץ זה.
לא הבנתי מה אתה עונה לחשש הצודק והמסתבר של החרדים?
מה קשור התרחיש ההיפותטי שהבאת?
החששות אותם טענתי מגובות בהרבה עובדות
זה לא יכול לקרות זה כבר קרה והרבה

אני בספק אם קראת את כל התגובה שלי
זה נראה שאתה בכלל לא מתייחס לטענה

מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת???​

יש שמרגישים את זה מצוין!!!:lol:
ויש שלא מרגישים:'(
ויש שמרגישים רק ויכוחים ופלוסופיות על כל שרשור כלכלי=דתיים וחילונים/ימנים/שמאלנים ביביסטים/רלב"ים:$:$:$:$:$:$;);):roll::roll:;[;)
בואו ונתמקד בשאלה הענינית בכל נושא {מדבר גם אל עצמי}
בהצלחה לכולם

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת???​

יש שמרגישים את זה מצוין!!!:lol:
ויש שלא מרגישים:'(
ויש שמרגישים רק ויכוחים ופלוסופיות על כל שרשור כלכלי=דתיים וחילונים/ימנים/שמאלנים ביביסטים/רלב"ים:$:$:$:$:$:$;);):roll::roll:;[;)
בואו ונתמקד בשאלה הענינית בכל נושא {מדבר גם אל עצמי}
בהצלחה לכולם
הכל קשור בהכל
אם הנושא המרכזי והמעסיק ביותר את הציבור הוא ביטחון ודת ומדינה ועל זה נופלים וקמים ממשלות
אז בשאר הנושאים החשובים כמו כלכלה ושוק חופשי מתעסקים פחות התוצאה היא שוק ריכוזי ויבואנים ויצרנים שעושים מה בא להם
ואין מי שיטפל בזה כי הציבור מרוכז בועדת חקירה ממלכתית ומי אשם או בחוק גיוס או אי גיוס

בקיצור ביום בו הציבור יחליט שגם כלכלה חשובה לו והוא מקצה לזה תשומת לב גם הפוליטיקאים ילכו בכיוון ואז אולי יהיה שינוי
ונרגיש את התחזקות השקל בדומה להיחלשות שלו

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C מדוע לא לוקחים מס דיבידנדים כמו שצריך על חברות שיושבות מחוץ לארה"ב מיסים 0
א מעמד השבת – מדוע הסטטוס קוו יישאר כמו שהוא (וטוב שכך) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 21
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 183
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 162
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה