אלוקים לא משחק בקוביות
משתמש רגיל
- דירוג
- 152
אין לי מושג, אולי מפני שהחילונים כנראה כלאו את האמונה שלהם? מי יודע, אולי גם על זה נצטרך לפצות אותם.. בממדים רוחניים ולא חומריים.למה הם רוצים להשתלב ?
איפה אלוהים שדואג להם שהם פתאום מסתופפים סביב הגויים למחצה ואוכלים פירורים משולחנם ?
אני לא מתכוון לשכנע אותך, בינתיים אתה תצטרך לשכנע את החרדים לא להשבית ולחסום פיזית דברים בשבת, להתגייס, לא לכפות מדינת הלכה, לא לבנות בית מקדש וכו'. פוליטית והיסטורית נראה שהחילוני העובד מהווה סוג של חוליה חלשה למרות שהוא הרוב (אם זכור לי טוב, הסולידית כינתה אותו "מיעוט מתגונן/דמוקרטיה מתגוננת" או משהו כזה), ולכן במקום לבוא בדרישות ולהתלונן כל היום אולי עדיף להתנהג כמו אורח בסלון ולהוקיר תודה מקרב לב על האירוח הנכבד שאף אחד לא חייב לערוך לנו.מי שקשה לו עם המציאות בה החרדי המצוי חי על חשבונו (לדעתו) צריך לשכנע את הרוב לשנות את המציאות ולהפסיק את זה
באופן מטפורי וציני - בחוזה השימוש במדינה כתוב "יהודית", ובנוסח המקורי של החוזה היה כתוב רק "יהודית" בלי "דמוקרטית". מי שיפר את חוזה השימוש יקבל באן או שהיוזר הישראלי שלו יורחק לצמיתות?
ג.נ. - אני חילוני לגמרי, לא שומר מנהגים או מסורת למעט קידוש בשבת, משלם מיסים, עשיתי צבא.. לא מכיר את האוכלוסיה החרדית ואין לי קשר איתה.
גם חלקאים הם מיעוט,בקיצור תשכנעו את הרוב לשנות המצב וזה מה שיקרה בסוף החרדים הם מיעוט די קטן סה"כ כ15% אם יתגבש רוב לשנות את המצב זה מה שיקרה
גם תושבי קיבוצים הם מיעוט,
גם גילדות מקצועיות הן מיעוט,
גם אילי הון ישראלים הם מיעוט..
ולכן ניתן להסיק שכמו ברוב המדינות האחרות, העושר והשליטה במציאות מצויים בידיי המיעוט, לא הרוב.
ושכל המיעוטים ביחד מהווים את הרוב, רק לא בהכרח את הרוב בקלפי... (הכוונה לרוב של אינטרסים שביחד יוצרים מציאות מאוד עקומה, למרות שההבטחות "נוצצות" וההיגיון לעתים קרובות פשוט בשביל לשפר את מצב העניינים).
מסכים שאין סיבה שאנשים כשירים עם פוטנציאל השתכרות לא קטן, יחיו על חשבון משלם המיסים. רק עליך לשכור שלהיות מסוגלים לשלם מיסים בישראל, זאת פריווילגיה, וככל שעוברות השנים, מספר האנשים שהיכולת הזאת נפגעת אצלם, עולה.שבאות על חשבון משלם המיסים.
נערך לאחרונה ב: