• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת???

מצב
הנושא נעול.
הביטוי הזה הוא לאו דווקא כלפי חרדים מבחינתי והוא לא נובע משנאה לחרדים (יש לי משפחה ענפה חרדית וסרוגה, רובם משריצים יותר מדי ואני אוהבת אותם) אלא מחלחלה על כמות האנושות בעולם והנזק שהיא מביאה על עצמה ועל כל השאר.

מדינת ישראל הוקמה קודם כל כדי לשמש בית ליהודים מכל העולם. אם הם מעדיפים להישאר בגולה, ואם ישראלים רבים מעדיפים להגר - אולי החזון הזה גדול על הלאום שלנו. בטח שאני לא רוצה המוני חרדים נבערים ועניים, שממעטים לתת כתף לקיום המדינה, רק בשביל לא להיות מיעוט.
אז לאיפה את רוצה שנגיע? למצב של יפן או אירופה עם אוכלוסיה מזדקנת והתמעטות?

מה החלופה שלך? להגיע למיעוט בארצנו? נראה לך שעם רוב ערבי התוצאה תהיה יותר טובה לשיטתך?

ברור לי מה היה הרצוי מבחינתך אבל בבחירה בין שתי ברירות ברור לך ולי שעדיף רוב יהודי עם "נבערים ועניים" כהגדרתך מהחלופה השנייה

רוב יהודי עם "נבערים ועניים"
זה לא בר קיימא. ישראל חיה על חרבה בשכונה עויינת. ללא החרב, לא נהיה כאן. 7 באוקטובר היה פרומו למה שיכול היה לקרות אילו שאר החזיתות היו מתואמות או מצטרפות ספונטנית.

כדי לממן את החרב אנחנו חיבים כלכלה חזקה ורוב יהודי משכיל. וכדי להשתמש בחרב אנחנו זקוקים למספיק מתגיסים שיאמינו בתום ליבה של ההנהגה.
אם נותר על המשכילים ועל הנושאים בנטל עבור פרזיטים בורים ועניים, הפלא הציוני יקרוס. ומה שיחליף אותנו לא יהיה יהדות; אלה יהיו שיעים מהנהר עד לים.

זה לא בר קיימא. ישראל חיה על חרבה בשכונה עויינת. ללא החרב, לא נהיה כאן. 7 באוקטובר היה פרומו למה שיכול היה לקרות אילו שאר החזיתות היו מתואמות או מצטרפות ספונטנית.

כדי לממן את החרב אנחנו חיבים כלכלה חזקה ורוב יהודי משכיל. וכדי להשתמש בחרב אנחנו זקוקים למספיק מתגיסים שיאמינו בתום ליבה של ההנהגה.
אם נותר על המשכילים ועל הנושאים בנטל עבור פרזיטים בורים ועניים, הפלא הציוני יקרוס. ומה שיחליף אותנו לא יהיה יהדות; אלה יהיו שיעים מהנהר עד לים.
קודם כל ה7 באוקטובר לא קרה בגלל מחסור בלוחמים או בכסף לביטחון מה שאומר שגם עם מספיק כסף ועם לוחמים לרוב אפשר להגיע לחורבן גדול
דבר שני אתה צריך לקחת בחשבון שאינה דומה התנהגות של מיעוט קטן של כ10-15 אחוז למיעוט גדול או רוב

בסוף הבעיה הגדולה של החרדי המצוי שבגללה הוא בוחר בצורת החיים המסתגרת והלא יצרנית היא הכרח שנועד לשמור על צורת חייו ואמונותיו הדתיות
בצורה בה מתנהלים הדברים היום חרדי המחליט להשתלב לוקח סיכון עצום לאבד את צורת החיים בה הוא מאמין וכשמדובר באדם דתי אין דבר יותר גרוע מזה
קח לדוגמא את הצבא כולם נוהגים להציג את הטיעון של לימוד תורה כחזות הכל אבל הסיבה האמיתית לסירוב החרדי הוא פחד מפני איבוד אורח החיים המחייב
גם לימודים באקדמיה הם מסוכנים מאד לאורח החיים של החרדי הסטנדרטי

ולכן כשהמיעוט החרדי יגדל והשפעתו על הצבא והאקדמיה תגדל החשש שלו מפניהם תקטן ויתאפשר לו לקחת בהם חלק
ואז זה יהיה בר קיימא אפילו יותר מהיום כי אמונה בצדקת הדרך וזכותינו על הארץ תעשה רק טוב למוטיבציה לשרת בצבא ובכל התחומים

אם נותר על המשכילים ועל הנושאים בנטל עבור פרזיטים בורים ועניים, הפלא הציוני יקרוס

לדאבוני נוטה להסכים, והמספרים מדברים. וזה שוב מחזיר אותנו לנקודה יסודית חשובה - עתיד המדינה כנראה תלוי בציבור המוכשר, המשכיל, וספציפית בתוך הציבור הזה, במי ששבע רצון ממצבו, יחסית לישראלים אחרים שנדפקו יותר ממנו. הרי בשביל לדרבן ולגייס לשוק העבודה, לצבא ולהיבטים אחרים את החברות המוחלשות, צריך קודם כל לשחרר את הדברים הללו, להפריט אותם, ליישם ליברליזציה במובן הרחב והעמוק בחברה (לא רק בכלכלה ששם זה בסיסי ובכלל לא מספיק). כך הן יהיו פחות מוחלשות והמוטיבציה לקחת חלק, אמורה לעלות. אחרי שכל זה ייושם, ניתן לדעתי לצפות שלפחות חלק מהחרדים ומקבוצות נוספות יתחילו להפגין לאט לאט רצון לשתף פעולה בעצמם, בלי שאף אחד ינסה לשכנע אותם או להיות פטרנליסט כלפיהם.

עד שהחתך "המוצלח" כביכול באוכלוסיה, לא יוריד את האגו, ייוותר על הגבינה, אני מהמר על כך שנמשיך במדרון החלקלק כלפי מטה. אם נביט על השרשור הזה כמיקרו-קוסמוס, ברור שהוויתור הזה לא עומד לקרות.

בסוף הבעיה הגדולה של החרדי המצוי שבגללה הוא בוחר בצורת החיים המסתגרת והלא יצרנית היא הכרח שנועד לשמור על צורת חייו ואמונותיו הדתיות
בצורה בה מתנהלים הדברים היום חרדי המחליט להשתלב לוקח סיכון עצום לאבד את צורת החיים בה הוא מאמין וכשמדובר באדם דתי אין דבר יותר גרוע מזה
קח לדוגמא את הצבא כולם נוהגים להציג את הטיעון של לימוד תורה כחזות הכל אבל הסיבה האמיתית לסירוב החרדי הוא פחד מפני איבוד אורח החיים המחייב
גם לימודים באקדמיה הם מסוכנים מאד לאורח החיים של החרדי הסטנדרטי
נשמע מאוד הגיוני לדעתי, ברצינות. רק שכחת להזכיר שה-"חרדים" בניו-יורק לוקחים חלק בשוק העבודה ואינם זכאים להטבות או קיצבאות ששאר האוכלוסיה הכללית במדינות ארה"ב השונות אינן זכאיות להן. הסיבה היא לא הגודל הייחסי שלהם באוכלוסיה ולא פחד זה או אחר מחילון (בעוד כאן בארץ הפחד הזה מאוד לגיטימי ומוצדק לדעתי), אלא פשוט כי ארה"ב היא הדמוקרטיה הגדולה בעולם, ואחד מהסמלים היותר בולטים לשוק החופשי, לחופש דת ולחופש מדת (למרות שיש מדינות שכבר עקפו אותה בעניינים אלו).

מה החלופה שלך? להגיע למיעוט בארצנו? נראה לך שעם רוב ערבי התוצאה תהיה יותר טובה לשיטתך?
הפחד לא מגובה במספרים
בזמן שהפריון של אישה מוסלמית הוא 2.75 (ומיעוטים לא מוסלמים בערך 1.65) ובמגמת ירידה, הפריון של יהודים לא חרדים הוא בערך 2.5.
עם כזה פער, הרוב הערבי יגיע עוד כמה מאות שנים אם בכלל.
עד אז מעדיף אוכלוסיה שמקיימת את עצמה ושהיהודים של עוד 500 שנה ימצאו פתרונות לבעיות שלהם.

לדאבוני נוטה להסכים, והמספרים מדברים. וזה שוב מחזיר אותנו לנקודה יסודית חשובה - עתיד המדינה כנראה תלוי בציבור המוכשר, המשכיל, וספציפית בתוך הציבור הזה, במי ששבע רצון ממצבו, יחסית לישראלים אחרים שנדפקו יותר ממנו. הרי בשביל לדרבן ולגייס לשוק העבודה, לצבא ולהיבטים אחרים את החברות המוחלשות, צריך קודם כל לשחרר את הדברים הללו, להפריט אותם, ליישם ליברליזציה במובן הרחב והעמוק בחברה (לא רק בכלכלה ששם זה בסיסי ובכלל לא מספיק). כך הן יהיו פחות מוחלשות והמוטיבציה לקחת חלק, אמורה לעלות. אחרי שכל זה ייושם, ניתן לדעתי לצפות שלפחות חלק מהחרדים ומקבוצות נוספות יתחילו להפגין לאט לאט רצון לשתף פעולה בעצמם, בלי שאף אחד ינסה לשכנע אותם או להיות פטרנליסט כלפיהם.

עד שהחתך "המוצלח" כביכול באוכלוסיה, לא יוריד את האגו, ייוותר על הגבינה, אני מהמר על כך שנמשיך במדרון החלקלק כלפי מטה. אם נביט על השרשור הזה כמיקרו-קוסמוס, ברור שהוויתור הזה לא עומד לקרות.

נשמע מאוד הגיוני לדעתי, ברצינות. רק שכחת להזכיר שה-"חרדים" בניו-יורק לוקחים חלק בשוק העבודה ואינם זכאים להטבות או קיצבאות ששאר האוכלוסיה הכללית במדינות ארה"ב השונות אינן זכאיות להן. הסיבה היא לא הגודל הייחסי שלהם באוכלוסיה ולא פחד זה או אחר מחילון (בעוד כאן בארץ הפחד הזה מאוד לגיטימי ומוצדק לדעתי), אלא פשוט כי ארה"ב היא הדמוקרטיה הגדולה בעולם, ואחד מהסמלים היותר בולטים לשוק החופשי, לחופש דת ולחופש מדת (למרות שיש מדינות שכבר עקפו אותה בעניינים אלו).
מה אתה מנסה לטעון שהפחד הוא לא אמיתי ?

בסוף הדוגמא של ארצות הברית דווקא אומרת אחרת היא אומרת שלחרדי אין בעיה עקרונית עם לעבוד ולהשכיל אלא עם הקילקול שמגיע יחד עם זה בעסקת חבילה ולכן אם בעתיד החששות האלו יחלשו מה שאנחנו רואים בארצות הברית נראה גם בארץ
למה חרדי ארצות הברית לא חוששים מקלקול ? אין לי מושג תשאל אותם
אבל הפחד של חרדי ישראל הוא אמיתי מוחשי ומוצדק לגמרי

אז לאיפה את רוצה שנגיע? למצב של יפן או אירופה עם אוכלוסיה מזדקנת והתמעטות?
כשאתה רואה מישהו ממש שמן, אתה חושב לעצמך כמה מדהים זה שהוא לא גווע ברעב?
האלטרנטיבה לעודף ילודה היא ילודה שמשמרת את גודל האוכלוסיה (כבר עכשיו מאוד צפוף פה), וכל ילודה מעבר לכך - שתהיה על חשבונם המלא של ההורים.

האלטרנטיבה לעודף ילודה היא ילודה שמשמרת את גודל האוכלוסיה (כבר עכשיו מאוד צפוף פה), וכל ילודה מעבר לכך - שתהיה על חשבונם המלא של ההורים.
למה אתה מתכוון ב-"כבר עכשיו צפוף מאוד פה"?

למה אתה מתכוון ב-"כבר עכשיו צפוף מאוד פה"?

אתה חושב שתוכל לעצור את זה בדיוק במקום בו אתה רוצה?
גם בסין החלו עם מדינות הילד האחד וחשבו שהרבוי הטבעי יעצר במקום טוב באמצע, והיום מתחרטים על כך ומנסים לשנות את המצב ללא הצלחה יתירה. גם במדינות מערב אירופה סובלים מהזדקנות האוכלוסיה ותוצאותיה, עד כדי כך שקיבלו את הפליטים הסורים כדי שאולי הם יעזרו בעניין...
עם קצב החלפה של 2.1 ילדים ועד איזור ה3 ילדים לאשה שבו נמצאים היהודים בישראל המרחק ממש לא גדול ובקלות יכול להגיע לפחות מ2.1
בקיצור אולי כדאי להודות לאלו ששומרים את הילודה גבוה ומפצים על אלו שמביאות פחות כי אם כולן היו נשים חילוניות למשל אז כבר עכשיו היינו נמצאים בפחות מקצב החלפה - רק 2 ילדים לאשה
אגב אם אתה חושב שכמות האוכלוסייה גדלה בקצב גבוה מדי אולי כדאי להתחיל לצמצם את חוק השבות שמביא לכאן כמות לא קטנה של יהודים כל שנה ...

נערך לאחרונה ב:
גם בסין החלו עם מדינות הילד האחד וחשבו שהרבוי הטבעי יעצר במקום טוב באמצע, והיום מתחרטים על כך ומנסים לשנות את המצב ללא הצלחה יתירה. גם במדינות מערב אירופה סובלים מהזדקנות האוכלוסיה ותוצאותיה, עד כדי כך שקיבלו את הפליטים הסורים כדי שאולי הם יעזרו בעניין...
עם קצב החלפה של 2.1 ילדים ועד איזור ה3 ילדים לאשה שבו נמצאים היהודים בישראל המרחק ממש לא גדול ובקלות יכול להגיע לפחות מ2.1
בקיצור אולי כדאי להודות לאלו ששומרים את הילודה גבוה ומפצים על אלו שמביאות פחות כי אם כולן היו נשים חילוניות למשל אז כבר עכשיו היינו נמצאים בפחות מקצב החלפה - רק 2 ילדים לאשה
אגב אם אתה חושב שכמות האוכלוסייה גדלה בקצב גבוה מדי אולי כדאי להתחיל לצמצם את חוק השבות שמביא לכאן כמות לא קטנה של יהודים כל שנה ...
מה אמרתי ועל מה אתה ענית...
שכל אחד יביא כמה ילדים שהוא רוצה, אבל בלי להגיש לי את החשבון. לא חרדים, לא ערבים ולא חילונים.

עניין נוסף - לא רק שאני צריך לממן את ילדי החרדים הבטלנים, אלא גם שהילדים מקבלים השכלה גרועה מזו שבמדינות עולם שלישי, כך שהם צפויים להיות נטל בעתיד. כל הרעיון באוכלוסיה שלא קטנה, הוא שהאוכלוסייה יצרנית, הנחה שלא מתקיימת במקרה והגידול הוא באוכלוסיה החרדית.

אני מסכים איתך על זה שהפתרון הכי טוב למצב שלנו זה להתרבות, ואני גם מוכן לסבסד את זה.
הטעות שלך לדעתי זה שאתה לא מבין שלא כל ההתרבויות שוות.
אם אנחנו לא ממירים את החרדים ליהודים פונקציונלים אז לא עשינו כלום.
אנחנו מייצרים כמויות אדירות של פרזיטים אנטי ציונים (ואני מכליל מצטער, זה הממוצע), זה לא תורם לנו לכלום.

עניין נוסף - לא רק שאני צריך לממן את ילדי החרדים הבטלנים, אלא גם שהילדים מקבלים השכלה גרועה מזו שבמדינות עולם שלישי, כך שהם צפויים להיות נטל בעתיד. כל הרעיון באוכלוסיה שלא קטנה, הוא שהאוכלוסייה יצרנית, הנחה שלא מתקיימת במקרה והגידול הוא באוכלוסיה החרדית.
ההתנגדות שלך לחינוך החרדי היא בגלל שאתה מממן אותו כי סתם ככה אתה מתנגד למה שבעיניך הוא מדיניות עולם שלישי?

ההתנגדות שלך לחינוך החרדי היא בגלל שאתה מממן אותו כי סתם ככה אתה מתנגד למה שבעיניך הוא מדיניות עולם שלישי?
מדיניות עולם שלישי? בעולם השלישי אנשים עובדים למחייתם...

ה"חינוך" החרדי מייצר בוגרים שאינם מסוגלים להתקיים בכוחות עצמם ומהווים נטל על המדינה.

מה אמרתי ועל מה אתה ענית...
שכל אחד יביא כמה ילדים שהוא רוצה, אבל בלי להגיש לי את החשבון. לא חרדים, לא ערבים ולא חילונים.
אתה טענת שצפוף פה ולכן מי שרוצה ילדים שיממן את זה בעצמו
ואני עניתי שהאינטרס הכלכלי של המדינה הוא לעודד ילודה כי אחרת התוצאה תהיה פחות מדי ילודה שתזיק לכלכלה של כולם

להגיד שכל אחד יביא ילדים כמה שהוא רוצה אבל לא על חשבוני זה היתממות כי אף אחד לא חשב לאסור על אנשים להביא ילדים
והטענה שלך הייתה שהמדינה לא תממן ותעודד את זה
ולכן טענתי שהאינטרס של המדינה הוא לממן כזה דבר בגלל התועלת הכלכלית

לגבי טענתך החדשה שיש לך בעיה עם הילודה של הקבוצה הספציפית שילדיה גדלים לפרזיטיות
אענה שלא ברור כלל מה עדיף התמעטות של האוכלוסייה או ריבוי שחלקו הוא לא יצרני אני מדבר מבחינת תועלת כלכלית בלבד כמובן
אם ננסה לפשט את זה השאלה איזה תרחיש יותר גרוע אוכלוסייה מזדקנת ומתמעטת או גידול החלק הלא יצרני באוכלוסייה

אני בכוונה לא מתייחס להיבטים אחרים של הנושא אלא רק כלכלה נטו אבל זה לא אומר שאני מסכים עם כל הנכתב כאן

מדיניות עולם שלישי? בעולם השלישי אנשים עובדים למחייתם...

ה"חינוך" החרדי מייצר בוגרים שאינם מסוגלים להתקיים בכוחות עצמם ומהווים נטל על המדינה.
מאיפה הגעת למסקנה הזאת?

ראשית כחצי מהחרדים הם חרדיות שעובדות באחוזים דומים למקביליהם בחברה הלא חרדית
גם הגברים החרדים עובדים רק באחוזים נמוכים יותר מהציבור הכללי
גם לגבי חרדים שאינם עובדים הטענה שלך על "בוגרים שאינם מסוגלים להתקיים בכוחות עצמם" היא ממש לא נכונה
אם ניקח את המציאות כיום בה גברים חרדים מתחת לגיל 30 הם עריקים שכל תקציב כלשהו שהם קבלו בעבר נשלל בחסות היעוץ המשפטי והמחוקק העליון הלא הוא בג"ץ
ועדיין הם מסתדרים יפה מאד לא רעבים ללחם וגם קורת גג הם מוצאים למרות היעדר תקציבים ממשלתיים
זה שהם לא חיים ברמת החיים לה אתה רגיל ומכיר זה לא אומר שהם אינם מתקיימים בכוחות עצמם

אענה שלא ברור כלל מה עדיף התמעטות של האוכלוסייה או ריבוי שחלקו הוא לא יצרני אני מדבר מבחינת תועלת כלכלית בלבד כמובן
אם ננסה לפשט את זה השאלה איזה תרחיש יותר גרוע אוכלוסייה מזדקנת ומתמעטת או גידול החלק הלא יצרני באוכלוסייה
ברור לחלוטין מה עדיף...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לגבי טענתך החדשה שיש לך בעיה עם הילודה של הקבוצה הספציפית שילדיה גדלים לפרזיטיות

אני בכוונה לא מתייחס להיבטים אחרים של הנושא אלא רק כלכלה נטו אבל זה לא אומר שאני מסכים עם כל הנכתב כאן
זה דווקא ברור מאוד, אם נגדיר פרזיט כלכלי ככזה שמנצל יותר כסף/אנרגיה כלכלית מאשר הוא יוצר אז
התועלת הכלכלית שלו היא שלילית. ככל שיהיה יותר ממנו כך הכלכלה תחלש.

עכשיו הבעיה הגדולה עם החרדים כקבוצה זה לא רק שהם פרזיט כלכלי אלא שהם פרזיט על החיים עצמם.
הם לוקחים את הדם והזמן של הקבוצות האחרות סביבם.
כמה שווים 3 שנים שלוקחים לחייל סדיר מהחיים שלו? כמה שווים החיים שלו עצמם? יש לחרדים דרך לשלם על זה? ברור שלא.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C מדוע לא לוקחים מס דיבידנדים כמו שצריך על חברות שיושבות מחוץ לארה"ב מיסים 0
א מעמד השבת – מדוע הסטטוס קוו יישאר כמו שהוא (וטוב שכך) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 21
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
B מדוע דירות חדשות מתוכננות כך שהספה ממוקמת במרכז הסלון? נדל"ן 15
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
I מדוע אין פיצוי על המח״מ באג״ח הממשלתי? שוק ההון 1
ת מדוע באתר "כלכליסט" כבר אי אפשר לקרוא תגובות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מדוע בעולם מוחים על הפגיעה באזרחים והסבל של הלא לוחמים דווקא במלחמה באוקריאנה אוף טופיק 45
T מדוע אין קרן מחקה ישראלית ל-MSCI AC WORLD? פוסטים מאיכות נמוכה 10
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
M מסלול פאסיבי מניות חו"ל - רק 52% מניות. מדוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
ת כשמבקשים החזר מקופ'ח נשאלים אם קיים ביטוח פרטי נוסף. מדוע, בעצם? אוף טופיק 1
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
A מדוע תשלומי המשכנתא שלי משתנים בכל חודש? נדל"ן 7
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
liranviper מדוע כשתחזית השוק מתממשת, מקבלים תשואה ממוצעת? שוק ההון 20
א מדוע התרסקות מחיר הנפט רעה לכלכלה ? שוק ההון 15
נ מדוע כאשר מדד הS&P 500 יורד הדולר מתחזק ולהפך שוק ההון 6
ר מדוע יש צורך באג"ח צמוד שוק ההון 18
L מדוע קרנות גמל/השתלמות לא עוברות לבלקרוק שוק ההון 8
ע מדוע שווי שוק של חברה מוריד את מחיר המניה שלה? שוק ההון 5
נ מדוע VT \עולמי MSCI זה כל השוק? שוק ההון 8
מ מדוע אי אפשר לנצח את השוק? שוק ההון 183
נ מדוע מדד אג"ח ממשלתי כללי יורד חזק ב3 הימים האחרונים? שוק ההון 8
ש בורסת תל אביב - מדוע? שוק ההון 2
Myrath [שאלת הדיוט] - מדוע ההתנתקות "קירבה" את אזורי הדרום לטווח הטילים? אוף טופיק 195
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
A מדוע להשקיע במדד עולמי ע"פ S&P 500? שוק ההון 37
ג מדוע סנופי פופולארי כל כך ולא מדד אחר (נאסד"ק 100 או דאו ג'ונס) שוק ההון 162
ביולוג ירושלמי מדוע קרן ההשתלמות שלי ב- IBI, במסלול עוקב מדד S&P500, מחזיקה אג"ח ממשלתי?!? צרכנות פיננסית 18
sogi מדוע עסקי קריפטו בונים עסקים טובים יותר? אוף טופיק 11
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
א מדוע יש כאלו שממליצים עכשיו לקנות REIT? שוק ההון 14
A מדוע מדד המק"מ משיג תשואה שאינה אפסית? שוק ההון 1
Z מודל הFED. מדוע ההשוואה מול אג"ח ל10 ולא ל30 שנה? שוק ההון 3
ס שני אג"ח ממשלתיות דומות, אבל בתשואות מאד שונות. מדוע? שוק ההון 1
סנאי מדוע קופות מחזיקות מזומנים? שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה