• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מבקשת עזרה בהתמודדות עם הירידות עקב הקורונה

• פותח הנושא פותח הנושא noa877
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • תגיות תגיות
    קורונה
אחרי שהועפתי מהפורום בליווי ברכת פרידה שאני לא אחזור עליה החלטתי לא להכנס לכאן יותר, אבל לא התאפקתי והחלטתי לקאות מה הלך הרוחות כאן לאור מאורעות הימים האחרונים, ובמיוחד שיש לי זמן פנוי כי סגרו אצלנו את כל המסעדות.
אני קורא כאן ושואל את עצמי אם אנשים חיים בלללנד.
מדברים על לקנות עוד עכשיו, ראיתי דיון שאנשים כאן מדברים על בונוסים וrsu, ועל כמה הם חוסכים.
אז ככה, המשבר הולך להימשך עוד הרבה חודשים וזה הולך להיות הרבה יותר גרוע כי גם חברות שכרגע עוד משדרות עסקים כרגיל הולכות להודיע הודעות רעות ולהתחיל לפטר המוני עובדים. סביר להניח שגלי הפיטורים יחלו בחודש הבא לקראת פירסום התוצאות הריבעוניות, מדברים על פאנג וכמה טוב שם, עומדים לגלות כמה רע יכול להיות שם. זה צונאמי שהולך לדרוס הרבה הרבה אנשים ולהשאיר אותם בלי עבודה.
אלה שחושבים שחברות יחזרו מהר לשווי הקודם חיים בסרט, כמו שראיתי מישהו ששאל, מה פייסבוק שווה 35% פחות עכשיו? למה הוא חושב שפייסבוק הייתה שווה 35% יותר קודם? יש בשוק כל כך הרבה חברות שלא שוות חצי מהשווי שהיה להן לפני חודש, ומה שיפה עכשיו הוא שהממשלות הולכות לשפוך כל כך הרבה כסף כדי להילחם במחלה וכדי לתמוך במאות האלפים ומליונים שמאבדים ויאבדו את העבודה, לא יישאר להן כסף לנפח את הבורסה חזרה.
אנשים הכריזו בעבר על סיבולת ההפסד שלהם וגיחכו על פעם שהשוק ירד 5% והתגאו ביכולת שלהם לעמוד בנפילות, זרקו כאן בדיחות על מבצעים, אנשים שאלו איך למנף את התיק ולקחת הלוואות או למכור דירות כדי להשקיע בבורסה, אנשים איבדו כל פרופורציה מתוך תאוות בצע פשוטה. משקיעי טסלה הסבירו באותות ומופתים למה היא שווה פי 5 יותר 900 דולר, אנליסטים נתנו מחירי יעד של 2000 דולר, כשבפועל היא שווה כלום עם שום דבר ועכשיו היא מתכנסת לשווי ריאלי יותר כמו כל שאר השוק שהיה בועה מטורפת הרבה שנים.
דווקא השורטים שלי הולכים ותופחים, חבל רק שלא היה לי האומץ לשים יותר, אבל אני הולך חזק אותם קצת עכשיו כי כמו שאני רואה את זה יש עוד הרבה מרחב למטה.
אולי מישהו יסביר לי עכשיו מה הייתה התועלת להחזיק תיק 10 שנים אם הוא חוזר לאותה נקודה וכנראה אפילו מעבר, וממש לא תהיה טיסה למעלה הזמן הקרוב לכל מי שמשכנע את עצמו שכן
השוק יסתגל ורוב האנשים יכולים לעבוד מרחוק וזה יכניס לטכנולוגיה ואינטרנט את כל הענפים וגם מסעדות יכולות לעשות משלוחים ולהרוויח יותר... השאלה אם לצאת ולהכנס שיתחיל להשתפר... יש הגיון בזה מסכים איתך אבל נאמר שתמיד חוזרים מאוחר מידי אבל יכול להיות שהמשבר הזה שונה באמת... יצאת מהקרן המחקה בלונג שלך? תוך שנה שנתיים ישתפר כניראה...

נערך לאחרונה ב:
אחרי שהועפתי מהפורום בליווי ברכת פרידה שאני לא אחזור עליה החלטתי לא להכנס לכאן יותר, אבל לא התאפקתי והחלטתי לקאות מה הלך הרוחות כאן לאור מאורעות הימים האחרונים, ובמיוחד שיש לי זמן פנוי כי סגרו אצלנו את כל המסעדות.
מדברים על לקנות עוד עכשיו, ראיתי דיון שאנשים כאן מדברים על בונוסים וrsu, ועל כמה הם חוסכים.
אז ככה, המשבר הולך להימשך עוד הרבה חודשים וזה הולך להיות הרבה יותר גרוע כי גם חברות שכרגע עוד משדרות עסקים כרגיל הולכות להודיע הודעות רעות ולהתחיל לפטר המוני עובדים. סביר להניח שגלי הפיטורים יחלו בחודש הבא לקראת פירסום התוצאות הריבעוניות, מדברים על פאנג וכמה טוב שם, עומדים לגלות כמה רע יכול להיות שם. זה צונאמי שהולך לדרוס הרבה הרבה אנשים ולהשאיר אותם בלי עבודה.
אלה שחושבים שחברות יחזרו מהר לשווי הקודם חיים בסרט, כמו שראיתי מישהו ששאל, מה פייסבוק שווה 35% פחות עכשיו? למה הוא חושב שפייסבוק הייתה שווה 35% יותר קודם? יש בשוק כל כך הרבה חברות שלא שוות חצי מהשווי שהיה להן לפני חודש, ומה שיפה עכשיו הוא שהממשלות הולכות לשפוך כל כך הרבה כסף כדי להילחם במחלה וכדי לתמוך במאות האלפים ומליונים שמאבדים ויאבדו את העבודה, לא יישאר להן כסף לנפח את הבורסה חזרה.
אנשים הכריזו בעבר על סיבולת ההפסד שלהם וגיחכו על פעם שהשוק ירד 5% והתגאו ביכולת שלהם לעמוד בנפילות, זרקו כאן בדיחות על מבצעים, אנשים שאלו איך למנף את התיק ולקחת הלוואות או למכור דירות כדי להשקיע בבורסה, אנשים איבדו כל פרופורציה מתוך תאוות בצע פשוטה. משקיעי טסלה הסבירו באותות ומופתים למה היא שווה פי 5 יותר 900 דולר, אנליסטים נתנו מחירי יעד של 2000 דולר, כשבפועל היא שווה כלום עם שום דבר ועכשיו היא מתכנסת לשווי ריאלי יותר כמו כל שאר השוק שהיה בועה מטורפת הרבה שנים.
דווקא השורטים שלי הולכים ותופחים, חבל רק שלא היה לי האומץ לשים יותר, אבל אני הולך חזק אותם קצת עכשיו כי כמו שאני רואה את זה יש עוד הרבה מרחב למטה.
אולי מישהו יסביר לי עכשיו מה הייתה התועלת להחזיק תיק 10 שנים אם הוא חוזר לאותה נקודה וכנראה אפילו מעבר, וממש לא תהיה טיסה למעלה הזמן הקרוב לכל מי שמשכנע את עצמו שכן
השוק יסתגל ורוב האנשים יכולים לעבוד מרחוק וזה יכניס לטכנולוגיה ואינטרנט את כל הענפים וגם מסעדות יכולות לעשות משלוחים ולהרוויח יותר... השאלה אם לצאת ולהכנס שיתחיל להשתפר... יש הגיון בזה מסכים איתך אבל נאמר שתמיד חוזרים מאוחר מידי אבל יכול להיות שהמשבר הזה שונה באמת... יצאת מהקרן המחקה בלונג שלך? תוך שנה שנתיים ישתפר כניראה...

קורא וקורא וקורא... ומתעדכן בשירשור הזה...
הלו! מה קורה פה?!?!?!
הלו!!!

בחיי, פחדנים כולכם!
(טוב נו.. רובכם? חלקכם? מיעוטכם? פסאודו-פחדנים?).
מה זה האוי אוי אוי הזה?
MAN UP!!!
תהיה גבר! תשפיל את עצמך!
ידענו שהרגע הזה יבוא. ידענו תמיד שהרגע הזה פה מעבר לפינה. ידענו שזה חלק מהמשחק. ידענו שלא רק שזה חלק מהמשחק, אלא שזה המשחק עצמו.
אז עכשיו כשהוא בא אתם מעניקים לו כזו קבלת פנים עלובה ומפנים אליו כתף קרה?
לא יפה. צורה לכם.
קצת בושה.
אז נכון שאני לא מושקע במליונים כמו חלקכם (גם ככה אין לי מליונים, כל הכסף הלך לי על סקס, סמים ואפרת גוש) אבל כנראה שכבר הרבה יותר מ- 150K עפו לי מהחלון ועוד לא הצלחתי להזיע. וזה חלק די נכבד מההון שאין לי.
יכלתי לרכוש בזה את ה- KIA Picanto ספורט 127 כוחות סוס יאור שכל חיי חלמתי עליה מאז גיל 7 כשעוד הייתה Kia Pride!.
אין לי מושג בכמה ירדו המדדים. נשבע.
הפעם האחרונה ששמעתי הייתה משהו כמו 20%.
אל תצצטטו אותי (בהודעת פורום) ותודיעו לי כמה... זה לא יהיה נחמד מצידכם.
כשאנשים פה כתבו ורשמו וכתבו ורשמו... ורשמו וכתבו ורשמו וכתבו...
פרישה מוקדמת בלה בלה. אופק השקעה בלה בלה. השקעה לטווח ארוך בלה בלה. מניות שמניות בלה בלה. VXUS VTI בלה בלה. איריות או צוברות או DGI. ברוקר זר או ברוקר מקומי. טסלה או לא טסלה. קופת גמל להפלצה או קופת גמל להצרחה.
ומה עכשיו?
האמנתי לכם רבותיי!
ומה עכשיו?
את כל מה שלמדנו והתכוננו אליו אתם מעיפים מהחלון של השירותים?
הסולידית כתבה את כל הבלוג הזה לאנשים חלשים?
אתם השמנא של הסלתא של הסולידיים בשפת הקודש. חוד החנית. קהילה מדהימה. אנשים מעולים. חברים נפלאים.
זה יפה ככה להתנהג?
כשהסתובבתי פה בימי השור העליזים שמח וטוב ליבי בשייק חלבון היה נדמה לי שאנשים הרבה יותר חזקים, הרבה יותר ממוקדים ומפוקסים על עצמם, הרבה יותר "משקיעים", הרבה יותר מיישמים ומקשיבים מאשר שומעים ופועלים רק כי ההוא עושה ככה אז גם אני אעשה.
אמרתי בעבר ואומר שוב - כל שקל שנכנס לשוק ההון, תשכחו ממנו.
רוצים לא לפחד? הוא לא קיים. אין מה לפחד.
תתייחסו אליו כאילו הוא לא קיים, כאילו הוא כבר לא שלכם (הוא באמת כבר לא שלכם, אתם פשוט חזקים מאוד בלדמיין שהוא כן). כל שקל ששמתם בשוק ההון הוא שקל שאתם לא צריכים ([{עכשיו}]).
רק ככה תשנו בלילה בכיף תוך כדי פלוץ ונחירה. כמובן שפלוץ לצד אחד ונחירה לצד השני.
הכל כתוב והכל כבר כמעט ונאמר.
כמה עוד פעמים הסולידית תצטט לכם באנגלית את המשפט ההוא של החוזה מוויסקונסין? של הנביא מקריית עקרון? של האוראקל מקיבוץ המעפילים?
למדנו כל כך הרבה וזה כאילו לא למדנו כלום.

שמרו על עצמכם.
לא מהווירוס, גם ככה רובנו נידבק בו... אלא מלחץ מיותר שגורם להתקף לב כי עם מחלת רקע כזו הסיכוי שלכם להינזק מהוירוס גדול יותר.
רפואית הנגיף הזה הוא חרטבונה. אולי 1% תמותה.
הלו!!! זו לא התפרצות של אבולה חס ושלום מיכאלשווילי!
כלכלית אתם כבר יודעים מהו. רק שוכחים שהכל יזום ומכוון ולא "נס משמיים" כמו ב- 2008 השמחה.
אולי העולם עוד יקרוס כלכלית וגלובלית. לא יודע.
רק תזכרו ותזכרו טוב שמי שהיום "אוכל סרטים" וכוסס ציפורניים בבהונות הרגליים (כל האצבעות של הרגליים הן בהונות למרות שהאקדמיה לחידודי לשון לא מסכימה איתי), מקווה שילמד מכך להבא ולא יגור כבש עם פנגולין וישחקו לזאב בזנב.

- לכל אחד ואחת פה צריכה להיות קרן חירום. גרוש לבן ליום שחור. אנחנו יודעים את זה.
יכול מאוד להיות שהיום השחור הזה באמת שנמצא מעבר לפינה.
- כל אחד ואחת פה צריך ואמור להחזיק באסטרטגיית השקעה של 5 עד 10 עד כמה עשורים קדימה.
לא להתרגש ממה שקורה עכשיו אלא לחשוב מה יקרה במחר של המחר של המחר (של המחר).
אם מישהו פה לפני פרישה מושקע ב- 100% מניות, אז כנראה שהוא לא למד את החומר כמו שצריך.
- כל אחד פה אמור לעבוד לפי תוכנית עבודה מסודרת יחסית, או לא יחסית, ולא להשקיע כמו נקר סורי על ריטלין שמחרץ אילנתה בלוטית.
- כל אחד ואחת פה צריכים לנשום עמוק, כמה וכמה פעמים ברצף, להכניס חמצן למוח, לשבת ולהנות מהמסע, כי הוא מדהים.
המציאות מעל לכל דמיון והעולם הזה מורכב ומסעיר ומפחיד ומבהיל ומטורף והכל בו זמנית.
- זוכרים מה אמרתי על חדשות?... אולי תקשיבו לי מידי פעם?
- תשלימו בעצמכם את הסעיפים החסרים...

שורה תחתונה, אני רוצה להיות גאה בכם ;)
כולנו נעבור את זה יחד אם נרצה ואם לא נרצה.
תהיו חזקים (מהמילה חוזק, חוזקה, התחזקנו, התחזקו, תתחזקנה, התחזק נא, חזק חזק ונתחזק).
אחלה תגובה
הכל זה סיבולת סיכון שמאוד נבחנת כרגע... והכרגע הזה לא נגמר נמרח נמשך כנצח ומאוד קל לא לדמיין מקום מואר שבו הרוח מלטפת ועננים מבליחים ואומרים שנגמר...
אם אני לא יכול לראות 30% מהכסף שלי מתאדה, זה אומר ש30% זה החלק המנייתי שלי

כרגע אני פשוט משותק ולא יודע מה לעשות
שיתוק זה טוב, מונע ממך לעשות, אל תעשה מה שאתה לא יכול לעשות :)
קודם כל, ברוך שובך
על פי מה שכתבת, השוק מתגמל גם את הסבלניים שבפנים וגם את הסבלניים שבחוץ
אז איפה הבעיה? :)

השוק יסתגל ורוב האנשים יכולים לעבוד מרחוק וזה
עוד תגובה אחת ודי.
אוי החיים בבועה על כך נוחים.
איזה עבודה מרחוק? איפה אתה חי? מי חוץ מעובדי הייטק יכול לעבוד מרחוק? וגם זה רק חלק מהם וחלק מהזמן ( ייטק זה גם הרבה מאד חברות חומרה, שעושות צ'יפים, שעושות ציוד (סיסקו זה גם הייטק), ואמאזון זה חברה שמרבית העובדים שלה עובדים במחסנים ) מפעלים יעבדו מרחוק? כל העסקים יעבדו מרחוק? תחבורה מרחוק? מלונאות מרחוק?
עוד מעט חלק גדול מהעובדים מרחוק יראו את מקומות העבודה שלהם באמת מרחוק. ההבדל הגדול הוא שכשעובדים בהייטק חיים באשליה החמימה שהכל בסדר עד שיום אחד באים לעבודה והמנהל לוקח אותך לחדר ישיבות לדבר

איתי מישהו ששאל, מה פייסבוק שווה 35% פחות עכשיו? למה הוא חושב שפייסבוק הייתה שווה 35% יותר קודם? יש בשוק כל כך הרבה חברות שלא שוות חצי מהשווי שהיה להן לפני חודש, ומה שיפה עכשיו הוא שהממשלות הולכות לשפוך כל כך הרבה כסף כדי להילחם במחלה וכדי לתמוך במאות האלפים ומליונים שמאבדים ויא
מתי תראה לנכון לממש את השורטים?

כמו שעשיתי בזמנו עם האופציות על הוויקס שתפחו, מכרתי אותן וקניתי אופציות במחיר רחוק יותר מהכסף כדי לממש חלק מהרווחים בתמורה לאובדן חלק מהם (משהו שהמהמרים על טסלה לא עשו מתוך תאוות בצע ולכן במקום לספור מליונים וירטואליים הם יורדים למצולות עם הספינה).
אני מתכוון להוסיף עוד קצת כסף לשורט (פוט 165 על qqq לסוף אפריל שקניתי היום ב14 דולר) מכרתי היום פוט 195 שקניתי ב11דולר לפני כשבוע ב30 דולר.
מתי אני אצא מזה? כשאני אגיד שמתחילים להשתלט על המצב. כמו שזה נראה כרגע המצב רק נהיה גרוע יותר מיום ליום ואחר מאד משליטה, במיוחד כי הצעדים שעושים ברוב המדינות הם חלקיים מדי ולא ממש עוזרים בגלל שהממשלות רודפות אחרי הבעיה במקום לתקוף אותה. במקום לעשות עוצר של כמה שבועות ונגמרה הבעיה, מנסים כל פעם לסגור עוד משהו ועוד משהו

יש לך מדפסת? לי אין.

אם זה בסדר לשאול, בהנחה ויכולת, היית נכנס עכשיו? היית נכנס כבר קודם? מאוחר יותר?
כמובן שאינני מחפש המלצות או עצות. סקרנות בלבד. מסקרן אותי כיצד אנשים אחרים רואים את המצב.

@האחד , זאת לא פעם ראשונה שאתה מביא לכאן את הנבואות האפוקליפטיות שלך שמבוססות על ניסיון אישי+אישיות מסוימת.
ממה שאתה כותב בימים אלה, וממה שכתבת מזמן, נראה שאין לך תפיסת עולם ברורה לגבי השקעה בשוק ההון חוץ מלהוציא את הכסף כשיש משברים (או לעשות שורט - היינו הך מבחינתי). מי שמשקיע במדדי מניות צריך לקחת בחשבון שזאת השקעה לשנים ארוכות. את הכסף שהוא זקוק לו בשנים הקרובות, הוא לא אמור לשים במניות. אז אם עכשיו יש ירידות חזקות במניות אבל התיק שלי נועד לעוד 10-20 שנה קדימה, מה אכפת לי? זה שייך לאני העתידי שלי, לא לי :)
גם אם הקורונה תשגע את כל העולם במשך שנה-שנתיים-שלוש, זאת לא תהיה הפעם הראשונה שמשבר נמשך לאורך כמה שנים.
אם יפטרו מישהו אז קודם כל יש לו דמי אבטלה ויש לו קופת חירום (בתקווה) והוא אמור לצמצם את הוצאותיו בזמן כזה וצריך לחפש עבודה חדשה ואולי אפילו ללמוד מקצוע אחר (הנה, אתה פתחת מסעדה אחרי פיטורין) ובכל אופן- להתאים את חייו למציאות המשתנה.
והיה והתיק לא יחזור לשיאו לעולם? לא סוף העולם, מקסימום נהיה פחות עשירים ממה שפינטזנו.

הנבואות האפוקליפטיות שלי מתבססות על צפיה על המתרחש והסקת מסקנות. עקבתי כל יום אחרי מספרי החולים והמתים בסין כבר לפני חודשיים כשזה היה רק בשולי החדשות, וכבר אז ראיתי שזה הולך ומתפשט ורק עניין של זמן עד שזה יגיע לשאר העולם, וגם היה ברור שבשאר העולם לא ינקטו צעדים כמו בסין.
הלוואי שהייתי מומחה ב לצאת ולהיכנס מהשוק זה עושה אותי מיליונר, פשוט לפעמים יש את הרגעים האלה בחיים שאנחנו מסוגלים לראות בצורה ברורה לאן מצב כלשהו מתקדם, וזה אחד מאותם רגעים.
לא הבנתי מה הטעם להיות כל הזמן בשוק אם בתום תקופה ארוכה מאד שמרוויחים בכפיות מפסידים הכל בחזרה בדליים בזמן קצר, ולשכנע את עצמך שלא באמת משנה אם התיק עולה או יורד כי בסוף הוא יעלה (בסוף הוא גם ירד).
לגבי השאננות במקרה פיטורין (מה שיגיע לרבים בזמן הקרוב), בתקופות משבר מאד קשה עד בלתי אפשרי למצוא עבודה אחרת, וכשזה נמשך כמה שנים אז האבטלה נגמרת, וקרן החירום נגמרת ואז מתחיל לבזוז את תיק ההשקעות שגם ככה התדלדל (שלא לדבר על זה שהיו בטח רבים שהחליטו למנף את התיק כמה שאפשר והשקיעו בו כל גרוש שהיה להם. אני גם זוכר כאן אנשים שניסו למצוא דרכים לקחת הלוואות על חשבון כל מיני חסכונות כדי להגדיל את תיק ההשקעות שלהם. מעניין מה איתם עכשיו), ואז כל הקשקשת שאוהבים כאן על מבצעים והנחות לא עוזרת כי אין במה לקנות במחירים הזולים, כי אין כסף פנוי, אין הכנסה, וגם תיק ההשקעות נחתך, ואז האני העתידי שלך יקלל את האני הנוכחי שלך שלא היה יותר חכם ןעשה דברים אחרת (אני יודע את זה כי אני מקלל הרבה את האני מהעבר שלי)

הנבואות האפוקליפטיות שלי מתבססות על צפיה על המתרחש והסקת מסקנות. עקבתי כל יום אחרי מספרי החולים והמתים בסין כבר לפני חודשיים כשזה היה רק בשולי החדשות, וכבר אז ראיתי שזה הולך ומתפשט ורק עניין של זמן עד שזה יגיע לשאר העולם, וגם היה ברור שבשאר העולם לא ינקטו צעדים כמו בסין.
הלוואי שהייתי מומחה ב לצאת ולהיכנס מהשוק זה עושה אותי מיליונר, פשוט לפעמים יש את הרגעים האלה בחיים שאנחנו מסוגלים לראות בצורה ברורה לאן מצב כלשהו מתקדם, וזה אחד מאותם רגעים.
לא הבנתי מה הטעם להיות כל הזמן בשוק אם בתום תקופה ארוכה מאד שמרוויחים בכפיות מפסידים הכל בחזרה בדליים בזמן קצר, ולשכנע את עצמך שלא באמת משנה אם התיק עולה או יורד כי בסוף הוא יעלה (בסוף הוא גם ירד).
לגבי השאננות במקרה פיטורין (מה שיגיע לרבים בזמן הקרוב), בתקופות משבר מאד קשה עד בלתי אפשרי למצוא עבודה אחרת, וכשזה נמשך כמה שנים אז האבטלה נגמרת, וקרן החירום נגמרת ואז מתחיל לבזוז את תיק ההשקעות שגם ככה התדלדל (שלא לדבר על זה שהיו בטח רבים שהחליטו למנף את התיק כמה שאפשר והשקיעו בו כל גרוש שהיה להם. אני גם זוכר כאן אנשים שניסו למצוא דרכים לקחת הלוואות על חשבון כל מיני חסכונות כדי להגדיל את תיק ההשקעות שלהם. מעניין מה איתם עכשיו), ואז כל הקשקשת שאוהבים כאן על מבצעים והנחות לא עוזרת כי אין במה לקנות במחירים הזולים, כי אין כסף פנוי, אין הכנסה, וגם תיק ההשקעות נחתך, ואז האני העתידי שלך יקלל את האני הנוכחי שלך שלא היה יותר חכם ןעשה דברים אחרת (אני יודע את זה כי אני מקלל הרבה את האני מהעבר שלי)
מדהים באמת עד כמה כל זה היה צפוי והיה ברור שהמגיפה תתפשט ושאר המדינות יגיבו גרוע.
כל בר דעת הבין את זה אבל השוק לא הבין. השוק שוב הוכיח את עצמו כטיפש.

מי שלקח הלוואה על חשבון קרן השתלמות, בטח צריך לפדות את הקרן כששווי הבטחונות (קרן ההשתלמות) יורד מספיק.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
@sogi ערכתי את התגובה שלך. נא לשמור על רגישות, בטח בתקופה לא פשוטה זו.

אם זה בסדר לשאול, בהנחה ויכולת, היית נכנס עכשיו? היית נכנס כבר קודם? מאוחר יותר?
יש לשוק לאן לרדת, הוא לא זול.
עוד 10% כנראה שהייתי מעמיס את הטנדר.
יש לי עוד קצת נשק וזה מה שאעשה כנראה.

מעולם לא הבנתי אנשים שמתפללים לקריסות.
למה להיות גרידי? כשהשוק עולה כולם מרויחים.

רציתי לקנות בזול, ונבהלתי משוק שעולה עשור ברצף
עכשיו המחירים יותר נמוכים, השוק הפסיק לעלות, אבל עכשיו אני נבהל מהנגיף+השוק שלא נראה שיפסיק לרדת

רציתי לקנות בזול, ונבהלתי משוק שעולה עשור ברצף
עכשיו המחירים יותר נמוכים, השוק הפסיק לעלות, אבל עכשיו אני נבהל מהנגיף+השוק שלא נראה שיפסיק לרדת
לכל שוק יש תחתית.
הנגיף הזה פוגע ויפגע בכלכלה אבל הוא לא אחרית הימים.
יש שתי שאלות מרכזיות שאני שואל את עצמי ולדעתי שכל אחד צריך לשאול את עצמו:
1. בפן שוק ההון - בהנחה שאף אחד לא מתזמן את התחתית מושלם, כמה סיבולת יש לי לקנות ולראות את הנכסים יורדים עוד אחרי שקניתי. לדעתי הרוב כבר נבחנו באש בשבועות האחרונים וצריכים לדעת משהו על הסיבולת שלהם. @איליה עשוי מאבן. @Shaz צריך לנשום עמוק.
2. בפן הכלכלה האמיתית - כמה מוכנים אנחנו למשבר אמיתי בכלכלה שלנו - קרי פיטורים ומיתון. חייב להודות שלא ציפיתי לחשוש מזה כל כך מהר, אבל החשש מפעפע. דברים כמו כסף לשעת חירום, שומנים בהוצאות שאפשר להוריד - צריכים להיות מוכנים לתרחיש של אובדן הכנסה. זה כבר קורה לאנשים היום. זה הולך לקרות לעוד אנשים בהמשך.

השניים קשורים זה בזה, כי כאשר זורקים את כל הכסף לנכסים שלא מפסיקים לרדת ובמקביל גובר החשש ממיתון וצורך במשיכת כסף מהתיק נתקלים בסתירה/בעיה.

עקבתי כל יום אחרי מספרי החולים והמתים בסין כבר לפני חודשיים
גם אני וכנראה עוד כמה אנשים כאן בפורום.
וכבר אז ראיתי שזה הולך ומתפשט ורק עניין של זמן עד שזה יגיע לשאר העולם
גם אני הבנתי, וכנראה עוד כמה אנשים בפורום.
לא הבנתי מה הטעם להיות כל הזמן בשוק
זה ההבדל בינינו. אני כן מבינה מה הטעם.
לשכנע את עצמך שלא באמת משנה אם התיק עולה או יורד כי בסוף הוא יעלה (בסוף הוא גם ירד).
כשאתה משקיע במניות של חברות ספציפיות, יש סיכון מובנה גבוה מאד: החברות האלו עלולות לקרוס במצבי משבר ולא לחזור לעצמן לעולם. זה קרה במשבר הדוטקום וזה קרה במשבר המשכנתאות. כאשר אתה משקיע במדדי החברות הגדולות אז גם אם חברה ירדה מגדולתה, מישהי אחרת תחליף אותה במדד.
בתקופות משבר מאד קשה עד בלתי אפשרי למצוא עבודה אחרת, וכשזה נמשך כמה שנים אז האבטלה נגמרת, וקרן החירום נגמרת ואז מתחיל לבזוז את תיק ההשקעות שגם ככה התדלדל
חזרנו לאפוקליפסה, נראה לי שזה אזור הנוחות שלך :)
כשעושים תרחישים, הכל יכול להיות - הכי גרוע (סבירות נמוכה), הכי טוב (סבירות נמוכה), משהו באמצע (סבירות גבוהה).
אם התרחיש הפסימי ביותר יתממש, מצב המניות זה הדבר האחרון שיעניין אותך. אם שני התרחישים האחרים יתממשו - האני העתידי שלך יודה לך על הסבלנות.

לכל שוק יש תחתית.
1. בפן שוק ההון - בהנחה שאף אחד לא מתזמן את התחתית מושלם, כמה סיבולת יש לי לקנות ולראות את הנכסים יורדים עוד אחרי שקניתי. לדעתי הרוב כבר נבחנו באש בשבועות האחרונים וצריכים לדעת משהו על הסיבולת שלהם. @איליה עשוי מאבן. @Shaz צריך לנשום עמוק.
2. בפן הכלכלה האמיתית - כמה מוכנים אנחנו למשבר אמיתי בכלכלה שלנו - קרי פיטורים ומיתון. חייב להודות שלא ציפיתי לחשוש מזה כל כך מהר, אבל החשש מפעפע. דברים כמו כסף לשעת חירום, שומנים בהוצאות שאפשר להוריד - צריכים להיות מוכנים לתרחיש של אובדן הכנסה. זה כבר קורה לאנשים היום. זה הולך לקרות לעוד אנשים בהמשך.

השניים קשורים זה בזה, כי כאשר זורקים את כל הכסף לנכסים שלא מפסיקים לרדת ובמקביל גובר החשש ממיתון וצורך במשיכת כסף מהתיק נתקלים בסתירה/בעיה.
כל מילה בסלע. ועוד נקודה אחת.
אף אחד לא יודע כמה זמן יימשך המשבר שהוא תוצאת הקורונה, אבל לגבי הבעיה עצמה, הנגיף, דווקא יש הערכות לא מעטות וכנראה עוד שנתיים במקרה הרע, זה יהיה מאחורינו. זאת להבדיל ממשברים אחרים מעשי ידי אדם שקשה מאד להעריך את משכם.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לכל שוק יש תחתית.

מקום העבודה שלי קיבל אישור מפעל חיוני
רק מקווה שימשיך לתפקד עד שיעבור זעם וגם אחרי

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
פ מחקה מדד MSCI AC WORLD מנורה מבטחים-קרן השתלמות מבקשת הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
שרון מבקשת המלצה למקום סולידי ונחמד לנופש באילת אוף טופיק 2
D מבקשת עצה - תיק השקעות סולידי שוק ההון 19
י מה צופן העתיד? מבקשת את עצתכם יומני מסע אישיים 38
מ עזרה בהבנת שער המרה בבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M עזרה במילוי טופס 1322 . תמיד מסתבכת עם זה מיסים 11
Y עזרה בהבנת היקף מס על RSU (כולל ארקין-מוזס) מיסים 17
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ת עזרה בטופס 867 מיסים 13
א עזרה בלקיחת משכנתא צרכנות פיננסית 4
ד עזרה בדו"ח שנתי למס הכנסה מיסים 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
הסולידית בקשת עזרה - סיוע בתיקון השו"ב הפיננסי/אקסולידית שוק ההון 5
ק עוגני משכנתאות- בקשת עזרה להבנה נדל"ן 6
ג חדשה בתחום -עזרה בסיסית יומני מסע אישיים 7
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
B עזרה באיתור בקשה והתנגדויות שהוגשו לועדה מחוזית לתכנון ובנייה נדל"ן 3
M עזרה במילוי דוח שנתי עם פריסת פדיון ימי חופש מיסים 0
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
J בקשת עזרה: דיווח רטרואקטיבי על הפסדים מ-IBKR מיסים 5
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
shesek עזרה להדיוטות בנוגע לאגרות חוב שוק ההון 5
א עזרה בחישוב עמלה צרכנות פיננסית 7
ח עזרה דחופה עם הבנק!! מיסים 44
ע בבקשה עזרה דחופה נדל"ן 10
T עזרה בהגשת דוח אישי מיסים 1
ז שלום, העברת ניירות ממיטב דש ומ IBKR - לבנק לאומי - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ע תמהיל משכנתא עזרה בבקשה ! נדל"ן 9
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
stevexcx עזרה אוף טופיק 1
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 25
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
D עזרה להורים בקניית דירה מיסים 1
G עזרה בהבנת התשואה - מקפת משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10