קורא וקורא וקורא... ומתעדכן בשירשור הזה...
הלו! מה קורה פה?!?!?!
הלו!!!
בחיי, פחדנים כולכם!
(טוב נו.. רובכם? חלקכם? מיעוטכם? פסאודו-פחדנים?).
מה זה האוי אוי אוי הזה?
MAN UP!!!
תהיה גבר! תשפיל את עצמך!
ידענו שהרגע הזה יבוא. ידענו תמיד שהרגע הזה פה מעבר לפינה. ידענו שזה חלק מהמשחק. ידענו שלא רק שזה חלק מהמשחק, אלא שזה המשחק עצמו.
אז עכשיו כשהוא בא אתם מעניקים לו כזו קבלת פנים עלובה ומפנים אליו כתף קרה?
לא יפה. צורה לכם.
קצת בושה.
אז נכון שאני לא מושקע במליונים כמו חלקכם (גם ככה אין לי מליונים, כל הכסף הלך לי על סקס, סמים ואפרת גוש) אבל כנראה שכבר הרבה יותר מ- 150K עפו לי מהחלון ועוד לא הצלחתי להזיע. וזה חלק די נכבד מההון שאין לי.
יכלתי לרכוש בזה את ה- KIA Picanto ספורט 127 כוחות סוס יאור שכל חיי חלמתי עליה מאז גיל 7 כשעוד הייתה Kia Pride!.
אין לי מושג בכמה ירדו המדדים.
נשבע.
הפעם האחרונה ששמעתי הייתה משהו כמו 20%.
אל תצצטטו אותי (בהודעת פורום) ותודיעו לי כמה... זה לא יהיה נחמד מצידכם.
כשאנשים פה כתבו ורשמו וכתבו ורשמו... ורשמו וכתבו ורשמו וכתבו...
פרישה מוקדמת בלה בלה. אופק השקעה בלה בלה. השקעה לטווח ארוך בלה בלה. מניות שמניות בלה בלה. VXUS VTI בלה בלה. איריות או צוברות או DGI. ברוקר זר או ברוקר מקומי. טסלה או לא טסלה. קופת גמל להפלצה או קופת גמל להצרחה.
ומה עכשיו?
האמנתי לכם רבותיי!
ומה עכשיו?
את כל מה שלמדנו והתכוננו אליו אתם מעיפים מהחלון של השירותים?
הסולידית כתבה את כל הבלוג הזה לאנשים חלשים?
אתם השמנא של הסלתא של הסולידיים בשפת הקודש. חוד החנית. קהילה מדהימה. אנשים מעולים. חברים נפלאים.
זה יפה ככה להתנהג?
כשהסתובבתי פה בימי השור העליזים שמח וטוב ליבי בשייק חלבון היה נדמה לי שאנשים הרבה יותר חזקים, הרבה יותר ממוקדים ומפוקסים על עצמם, הרבה יותר "משקיעים", הרבה יותר מיישמים ומקשיבים מאשר שומעים ופועלים רק כי ההוא עושה ככה אז גם אני אעשה.
אמרתי בעבר ואומר שוב - כל שקל שנכנס לשוק ההון, תשכחו ממנו.
רוצים לא לפחד? הוא לא קיים. אין מה לפחד.
תתייחסו אליו כאילו הוא לא קיים, כאילו הוא כבר לא שלכם (הוא באמת כבר לא שלכם, אתם פשוט חזקים מאוד בלדמיין שהוא כן). כל שקל ששמתם בשוק ההון הוא שקל שאתם לא צריכים ([{עכשיו}]).
רק ככה תשנו בלילה בכיף תוך כדי פלוץ ונחירה. כמובן שפלוץ לצד אחד ונחירה לצד השני.
הכל כתוב והכל כבר כמעט ונאמר.
כמה עוד פעמים הסולידית תצטט לכם באנגלית את המשפט ההוא של החוזה מוויסקונסין? של הנביא מקריית עקרון? של האוראקל מקיבוץ המעפילים?
למדנו כל כך הרבה וזה כאילו לא למדנו כלום.
שמרו על עצמכם.
לא מהווירוס, גם ככה רובנו נידבק בו... אלא מלחץ מיותר שגורם להתקף לב כי עם מחלת רקע כזו הסיכוי שלכם להינזק מהוירוס גדול יותר.
רפואית הנגיף הזה הוא חרטבונה. אולי 1% תמותה.
הלו!!! זו לא התפרצות של אבולה חס ושלום מיכאלשווילי!
כלכלית אתם כבר יודעים מהו. רק שוכחים שהכל יזום ומכוון ולא "נס משמיים" כמו ב- 2008 השמחה.
אולי העולם עוד יקרוס כלכלית וגלובלית. לא יודע.
רק תזכרו ותזכרו טוב שמי שהיום "אוכל סרטים" וכוסס ציפורניים בבהונות הרגליים (כל האצבעות של הרגליים הן בהונות למרות
שהאקדמיה לחידודי לשון לא מסכימה איתי), מקווה שילמד מכך להבא ולא יגור כבש עם פנגולין וישחקו לזאב בזנב.
- לכל אחד ואחת פה צריכה להיות קרן חירום. גרוש לבן ליום שחור. אנחנו יודעים את זה.
יכול מאוד להיות שהיום השחור הזה באמת שנמצא מעבר לפינה.
- כל אחד ואחת פה צריך ואמור להחזיק באסטרטגיית השקעה של 5 עד 10 עד כמה עשורים קדימה.
לא להתרגש ממה שקורה עכשיו אלא לחשוב מה יקרה במחר של המחר של המחר (של המחר).
אם מישהו פה לפני פרישה מושקע ב- 100% מניות, אז כנראה שהוא לא למד את החומר כמו שצריך.
- כל אחד פה אמור לעבוד לפי תוכנית עבודה מסודרת יחסית, או לא יחסית, ולא להשקיע כמו נקר סורי על ריטלין שמחרץ אילנתה בלוטית.
- כל אחד ואחת פה צריכים לנשום עמוק, כמה וכמה פעמים ברצף, להכניס חמצן למוח, לשבת ולהנות מהמסע, כי הוא מדהים.
המציאות מעל לכל דמיון והעולם הזה מורכב ומסעיר ומפחיד ומבהיל ומטורף והכל בו זמנית.
- זוכרים מה אמרתי על חדשות?... אולי תקשיבו לי מידי פעם?
- תשלימו בעצמכם את הסעיפים החסרים...
שורה תחתונה, אני רוצה להיות גאה בכם

כולנו נעבור את זה יחד אם נרצה ואם לא נרצה.
תהיו חזקים (מהמילה חוזק, חוזקה, התחזקנו, התחזקו, תתחזקנה, התחזק נא, חזק חזק ונתחזק).