• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

עזרה דחופה עם הבנק!!

חצרון

משתמש רגיל
דירוג
37
כמה וכמה פעמים קרה לי שבעשירי לחודש שיורד לי החיובים בחשבון, לא היה לי מספיק יתרה, אז הפקדתי צ'ק בחשבון, והכול היה בסדר, אפילו שהצ'ק לא נזיל לפני 3 ימי עסקים, החודש הזה משום מה זה לא עבד והבנק החזיר לי חיובים, אני אובד עצות, 1. האם הבנק צודק? 2. האם יש אפשרות לשנות את רוע הגזירה? 3. חזרו לי 2 הרשאות לחיוב חשבון, עד כמה זה אמור להדאיג אותי כמי שמתעתד לקחת משכנתא בחודשים הקרובים (הדירוג שלי באופן כללי הוא מצוין.)
פליז תענו לי, שערותי סמרו.

הפקדת צ'ק נחשבת לפעולה על תנאי, ורק כעבור 3 ימי עסקים התנועה הופכת לסופית, כיוון שצ׳ק עשוי לא להיות מכובד עקב ביטול / היעדר יתרה מספקת של כותב הצ׳ק / סיבות נוספות שיביאו לאי כיבודו.
במצב שבו יש הרשאה לכיבוד כנגד צ'ק על תנאי, לשיקול דעתו של הבנק האם לכבד את הרשאת החיוב או לדחות אותה.
ככלל, אם ההתנהלות שאתה מתאר היא התנהלות החוזרת על עצמה, זהו דגל אדום מבחינת הבנק לגבי יכולת ההחזר שלך - עדיף (היה, כעת זה כנראה מאוחר מדי) להגדיל מסגרת אשראי ולא לעשות תרגילים מלאכותיים של גלגול כספים.

החזרת שתי הרשאות בהחלט עשויה לפגוע בדירוג האשראי.

נערך לאחרונה ב:
או לשנות את מועד החיוב ל15 לחודש..
זה נכון אבל בכל מקרה עדיף לא להיות "על הקשקש". מה יקרה אם הצ'ק יחזור? (טכני אפילו או אכ"מ?), מה אם בגלל XYZ נמנע מאיתנו להפקיד את הצ'ק?
עדיף שתמיד יהיה PLAN B, כלומר מספיק כסף בעו"ש שלא יחזרו חיובים גם ללא צ'קים נכנסים או מסגרת אשראי ועדיף בגובה יותר ממה שאולי צריך בפועל.
העלות של מסגרת שולית לאדם פרטי וזה כרית ביטחון טובה שלא יקרו מקרים כאלה.

תודה על כל התשובות, חבל שזה הנסיבות:(
בחברת האשראי שהחיוב שלהם חזר, אמרו לי שעד 30 ימי פיגור הם לא מעבירים את המידע לבנק ישראל, זה נחמה או נחמת שוטים?
כי לדעתי-תקנו אותי אם אני טועה, אז הבנק שלי שהחזיר את החיובים כן מסונכרן עם בנק ישראל, אז מה הרווחנו?

כי לדעתי-תקנו אותי אם אני טועה, אז הבנק שלי שהחזיר את החיובים כן מסונכרן עם בנק ישראל, אז מה הרווחנו?
לפי תקנות נתוני אשראי, על תאגיד בנקאי להעביר את הנתונים הבאים (ההדגשה אינה במקור):
מספר שיקים שהוצגו לפירעון, מספר שיקים שחזרו מסיבת אין כיסוי מספיק, מספר הוראות לחיוב חשבון, מספר הוראות קבע או הוראות חיוב דיגיטליות שכובדו ושלא כובדו, התראות לפי סעיף 2(א1) לחוק שיקים ללא כיסוי; הממונה רשאי לקבוע לפי סעיף 19(ז) לחוק כי נתוני האשראי ייכללו גם את סכומי השיקים וההוראות כאמור.

מתוך התוספת הראשונה בתקנות נתוני אשראי.

@חצרון
ראיתי את התגית שהדבקת לאשכול, שים לב שההלך מחשבה הזה הוא שהוביל אותך לבעיה הזו.
תדע, אני מלווה הרבה פעמים כסף לאנשים, ללא ריבית. מה להערכתך הדבר שהכי מטריד אותי כשאני מלווה? ניחוש אחד יספיק.
אם המלווה הפוטנציאלי שלך רואה לווה שחושב שהעובדה שהכסף לא נחת אצל המלווה בחשבון בדיוק באותו היום בלי סיפורים ואגדות היא 'בלבול מוח של המלווה', זה בדיוק מה שמרגיז אותו.
אומר לך גם את ההיפך, אם אתה נמצא בסביבה שמאפשרת ללוות מחברים/משפחה, הדבר הכי משמעותי הוא להחזיר את הכסף על היום שבו סיכמו או ממש כמה שיותר מהר ברגע שהמלווה רוצה את הכסף. זו הדרך היעילה ביותר לקבל הלוואות נוספות, מלבד העובדה שזו גם ההתנהלות המוסרית ביותר.

אם תחשוב לרגע כמו מלווה, תבין מיד מהן ההתנהלויות שלך שאסור שיקרו.
אני בטוח שהתנהלות כזו תביא לך הצלחה בחיים.

ראיתי את התגית שהדבקת לאשכול, שים לב שההלך מחשבה הזה הוא שהוביל אותך לבעיה הזו.
לגופו של ענין אתה ודאי צודק, אבל תסכים איתי שבנק שמכבד צ'קים לפני שעובר 3 ימים ואז משנה מדיניות ומחזיר חיוב בלי להודיע זה מעצבן, ברור שאם הייתי מקבל הודעה, הייתי רץ להפקיד מזומן, לא ביקשתי מהם למחול לי על החוב ואפילו לא לתת הלוואה, בס"ה תודיעו לי. (ויכול להיות שזו גם חובתם החוקית, ארני מברר זאת אצל עו"ד)

לגופו של ענין אתה ודאי צודק, אבל תסכים איתי שבנק שמכבד צ'קים לפני שעובר 3 ימים ואז משנה מדיניות ומחזיר חיוב בלי להודיע זה מעצבן, ברור שאם הייתי מקבל הודעה, הייתי רץ להפקיד מזומן, לא ביקשתי מהם למחול לי על החוב ואפילו לא לתת הלוואה, בס"ה תודיעו לי. (ויכול להיות שזו גם חובתם החוקית, ארני מברר זאת אצל עו"ד)
בנק שמחזיר לך חיובים זה מעצבן, גם אם אין כיסוי בחשבון, בטח ובטח בלי להרים טלפון כדי לברר איתך מה קורה. אני הייתי סוגר את החשבון שם מיידית.

האם יש עלות להחזיק בבנק מסגרת אשראי קבועה של נניח 10 אלף שח?
אני בטוח שאפילו אם יש עלות כלשהיא, היא זניחה ביחס ל"קטסטרופה" של אי כיבוד תשלום והורדת דירוג האשראי.
אם אתה נוטה להשאיר מרווח אפסי בין הוצאות הכנסות בעובר ושב, ולהעביר את רוב היתרה הפנויה לחשבון השקעות, אתה בסיכון להכנס למשיכת יתר, אנחנו לא בעולם אידיאלי, וטעויות נגרמות.
תראה בהחזקת מסגרת אשראי סוג של גידור או ביטוח.

גילוי נאות, לי אין מסגרת אשראי, בעקבות הפוסט הזה אני מתכוון היום לברר עם הבנק עלויות.

האם יש עלות להחזיק בבנק מסגרת אשראי קבועה של נניח 10 אלף שח?
אני בטוח שאפילו אם יש עלות כלשהיא, היא זניחה ביחס ל"קטסטרופה" של אי כיבוד תשלום והורדת דירוג האשראי.
אם אתה נוטה להשאיר מרווח אפסי בין הוצאות הכנסות בעובר ושב, ולהעביר את רוב היתרה הפנויה לחשבון השקעות, אתה בסיכון להכנס למשיכת יתר, אנחנו לא בעולם אידיאלי, וטעויות נגרמות.
תראה בהחזקת מסגרת אשראי סוג של גידור או ביטוח.

גילוי נאות, לי אין מסגרת אשראי, בעקבות הפוסט הזה אני מתכוון היום לברר עם הבנק עלויות.
זה ממש גרושים, משהו כמו 20 שח לרבעון ללקוח פרטי אבל בכל מקרה אתה לא צריך את הבנק, יש לך תעריפון באינטרנט זמין.

דירוג האשראי
יצא לי לעשות טייל יחסית גדול בחו"ל והיו לי הוצאות גדולות פי כמה מהרגיל, וירד לי דירוג האשראי בגלל זה, אני יכול להבין למה, אבל מצד שני זה קצת אבסורד כי הריי האינטרס של חברות האשראי הוא שכן תוציא כמה שיותר כסף ובנוסף לכולנו יש הוצאות חריגות מדיי פעם....יש דרך להמנע מהורדת דירוג כתוצאה מכך?

עוד משהו, למי שלא מתכנן לקחת הלוואות או משכנתא בקרוב, האם דירוג האשראי בכלל חשוב?

ש דרך להמנע מהורדת דירוג כתוצאה מכך?
להגדיל מראש את המסגרות בכרטיסים, כך שאחוז הניצול יקטן.
עוד משהו, למי שלא מתכנן לקחת הלוואות או משכנתא בקרוב, האם דירוג האשראי בכלל חשוב?
בכלל לא, וגם אם כן מתכנן כנראה שזה עוד לא חלחל מספיק לבנקים בשביל שלא יעשו את התהליך הרגיל שלהם ויסתמכו רק על זה.

בכלל לא, וגם אם כן מתכנן כנראה שזה עוד לא חלחל מספיק לבנקים בשביל שלא יעשו את התהליך הרגיל שלהם ויסתמכו רק על זה.
לקחתי משכנתא לפני חודש ואכן ביצעו חיווי אשראי והוציאו לי דו"ח עם ציון והכל. לא ברור כמה משקל היה לזה ביחס לבדיקות האחרות שהבנק עשה.

בנק שמחזיר לך חיובים זה מעצבן, גם אם אין כיסוי בחשבון, בטח ובטח בלי להרים טלפון כדי לברר איתך מה קורה. אני הייתי סוגר את החשבון שם מיידית.
ובנק/סניף אחר ינהג אחרת עם לקוח שמתנהל עם יתרה גבולית דרך קבע (וכנראה ללא השקעות)?

להגדיל מראש את המסגרות בכרטיסים, כך שאחוז הניצול יקטן.
זהו שהגדלתי אבל בקפטן קרדיט היה רשום את המצ"ב, נראה כאילו זה לא קשור לגובה המסגרת אלא לסכום עצמו או שאני טועה?

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2025-05-14 at 12.07.02_6ca331fe.jpg
    WhatsApp Image 2025-05-14 at 12.07.02_6ca331fe.jpg
    KB 64.6 · צפיות: 10
ובנק/סניף אחר ינהג אחרת עם לקוח שמתנהל עם יתרה גבולית דרך קבע (וכנראה ללא השקעות)?
ישאף להכניס אותו להלוואות, בכל מקרה לא יחסמו בלי הודעה מראש.

מניח שכן, זה בדיוק הפרופיל שלי בבנק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע בבקשה עזרה דחופה נדל"ן 10
קוף שמבין עזרה בהבנה דחופה שוק ההון 9
N עזרה דחופה בהעברה בנקאית מחו"ל צרכנות פיננסית 5
גיא_87 עזרה דחופה לגבי ביטוח לחו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ד עזרה בדו"ח שנתי למס הכנסה מיסים 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
הסולידית בקשת עזרה - סיוע בתיקון השו"ב הפיננסי/אקסולידית שוק ההון 3
ק עוגני משכנתאות- בקשת עזרה להבנה נדל"ן 6
ג חדשה בתחום -עזרה בסיסית יומני מסע אישיים 7
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
B עזרה באיתור בקשה והתנגדויות שהוגשו לועדה מחוזית לתכנון ובנייה נדל"ן 3
M עזרה במילוי דוח שנתי עם פריסת פדיון ימי חופש מיסים 0
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
J בקשת עזרה: דיווח רטרואקטיבי על הפסדים מ-IBKR מיסים 5
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
shesek עזרה להדיוטות בנוגע לאגרות חוב שוק ההון 5
א עזרה בחישוב עמלה צרכנות פיננסית 7
T עזרה בהגשת דוח אישי מיסים 1
ז שלום, העברת ניירות ממיטב דש ומ IBKR - לבנק לאומי - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ע תמהיל משכנתא עזרה בבקשה ! נדל"ן 9
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
stevexcx עזרה אוף טופיק 1
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 20
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
D עזרה להורים בקניית דירה מיסים 1
G עזרה בהבנת התשואה - מקפת משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10
M עזרה בפענוח 867 מיסים 3
V חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
מ עזרה בבקשה מהסולידית לגבי משכנתא קיימת ולעשות מחזור משכנתא נדל"ן 14
Y עזרה בחיבור ראוטר חדש למודם-ראוטר קיים של ספקית האינטרנט אוף טופיק 5
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
G עזרה בבחירת מסלול עוקב מדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות תא 125 שוק ההון 3
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות SP500 ונסדאק שוק ההון 10
Y עזרה איך להפסיק את עמלות בIB שוק ההון 14
ש עזרה בהשקעות שוק ההון 5
Scyth עזרה בהגשת דוח שנתי מ IB מיסים 6
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 73
M סבתא שלי קיבלה ירושה וביקשה עזרה בניהול הכסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D שפת הילידים אינדיאנים עזרה אוף טופיק 5
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
LtWorf עזרה לילדים במימון דירה תוך מזעור סיכונים נדל"ן 36
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה