• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות

vigaror

משתמש בכיר
דירוג
721
הגיעה הזמן לחדש את הביטוח לרכב שלי, עד היום הייתי לוקח את הביטוח שהציע לי הסוכן מהעבודה
עכשיו עם העליית מחירים אני רוצה להיכנס בנושא יותר לעמוק ולוודא שאני בוחר את מה שנכון עבורי, אני אשמח שתתקנו אותי אם אני טועה -

יש לי רכב ישן - 2009, לא נסע הרבה והוא גם לא נוסע הרבה, שווי בערך לפי יד2 - 14K עד 24K, לכן לא נראה שביטוח מקיף רלוונטי לי.

אז אני צריך חובה וצד ג'.

בחובה אני מבין שהפרמטר היחיד שרלוונטי זה המחיר, והתוספות שיש זה רק לעסקים?

בצד ג' - המצב יותר מסובך, ומה שצריך לעניין אותי הוא:
כיסוי הגנה משפטית - בביטוחי עבר שלי זה היה סכום בין 25K ל30K שקל עם השתתפות עצמית זניחה, השאלה היא לגבי סכום הכיסוי אם הוא מספיק?
בביטוחי עבר שלי אני גם לא רואה פירוט בפוליסה למה זה כולל, הם מביאים את העורך דין? אני צריך למצוא ולשלוח קבלות? זה רק למקרים ספציפיים?
אם מישהו גרם לי נזק לרכב ואין לי ביטוח מקיף (זה נמכר בנפרד מהמקיף), אני יכול להשתמש בזה כדי לתבוע אותו?
למישהו יש ניסיון עם סעיפים כאלה?

ביטוח אחריות כלפי צד שלישי על רכוש - אני רואה בכל הפוליסות עבר שלי הסכום הוא עד 1M שקל עם השתתפות עצמית זניחה, אבל בדיקה מהירה מראה שבישראל יש יבוא רשמי של רכבים שחוצים את המיליון בקלות ואפילו את ה2M שקל, אני רואה באינטרנט שיש אנשים שיש להם ביטוח של עד 2M, ופה אני מתלבט אם להגדיל ל2M, אולי יש אופציה להגדיל השתתפות עצמית ואז זה יהיה יותר זול? מה אתם עושים פה?

יש גם כיסוי גרר ושמשות - שמשות לא מעניינות אותי אבל לא נראה שזה נמכר בנפרד, בנוגע לגרר אני מניח שזה חשוב כי אם הרכב יתקע בלילה יהיה לי מאתגר למצוא מישהו שיבצע גרירה, השאלה היא אם באמת אני צריך להשתמש בזה כמה הגרר יהיה זמין ואני לא יחכה 6 שעות שיגיע אלי, ומה הוא יעשה עם הרכב בלילה? - יגרור אותו למוסך וישאיר אותו בחוץ? גורר אותו למגרש?

יש עוד סעיפים שכדי לחשוב עליהם?

מבחינת עלויות בקניית הפוליסה וגם השתתפות עצמית נראה שרק אחריות צד שלישי היא יקרה מאוד וכל השאר זניח.

בחובה אני מבין שהפרמטר היחיד שרלוונטי זה המחיר, והתוספות שיש זה רק לעסקים?
נכון

אם מישהו גרם לי נזק לרכב ואין לי ביטוח מקיף (זה נמכר בנפרד מהמקיף), אני יכול להשתמש בזה כדי לתבוע אותו?
לא, אתה לא צד ג' פה. אתה הנפגע.

ביטוח אחריות כלפי צד שלישי על רכוש - אני רואה בכל הפוליסות עבר שלי הסכום הוא עד 1M שקל עם השתתפות עצמית זניחה, אבל בדיקה מהירה מראה שבישראל יש יבוא רשמי של רכבים שחוצים את המיליון בקלות ואפילו את ה2M שקל, אני רואה באינטרנט שיש אנשים שיש להם ביטוח של עד 2M, ופה אני מתלבט אם להגדיל ל2M, אולי יש אופציה להגדיל השתתפות עצמית ואז זה יהיה יותר זול? מה אתם עושים פה?
אני מגדיל ל2 מיליון, העלות לעומת מיליון זניחה.
אני גם מגדיל השתתפות עצמית למקסימום האפשרי, מוזיל מאוד את הפרמיה ואין לי בעיה לעמוד בסכומים.

יש גם כיסוי גרר ושמשות - שמשות לא מעניינות אותי אבל לא נראה שזה נמכר בנפרד, בנוגע לגרר אני מניח שזה חשוב כי אם הרכב יתקע בלילה יהיה לי מאתגר למצוא מישהו שיבצע גרירה, השאלה היא אם באמת אני צריך להשתמש בזה כמה הגרר יהיה זמין ואני לא יחכה 6 שעות שיגיע אלי, ומה הוא יעשה עם הרכב בלילה? - יגרור אותו למוסך וישאיר אותו בחוץ? גורר אותו למגרש?
זה נקרא כתב שירות וחלק מהחברות המבטחות מאפשרות לרכוש בנפרד וחלקן לא, חלקן כוללות רק בתוך מקיף. כדאי לרכוש גרר אם אפשר בנפרד, שמשות - לא קריטי.

כיסוי הגנה משפטית - בביטוחי עבר שלי זה היה סכום בין 25K ל30K שקל עם השתתפות עצמית זניחה, השאלה היא לגבי סכום הכיסוי אם הוא מספיק?
בביטוחי עבר שלי אני גם לא רואה פירוט בפוליסה למה זה כולל, הם מביאים את העורך דין? אני צריך למצוא ולשלוח קבלות? זה רק למקרים ספציפיים?
כיסוי הגנה משפטית הוא רק לטובת הגנה במקרה שצד ג' תובע אותך. הוא לא מכסה הוצאות שלך לתבוע את הצד השני. חב' הביטוח אמורה להעמיד לרשותך עו"ד. ראה פירוט לדוגמא בפוליסה של הרכב שלי:

"בכפוף לתנאים ולהסתייגויות המפורטים להלן, עד לתקרת סכום הביטוח שלפרק זה, המבטח יעמיד למבוטח על חשבונו עורך דין לשם מתן הגנה משפטיתבהליכים משפטיים שהוגשו נגד המבוטח בקשר לתאונה, וישא גם בהוצאותההגנה בקשר להליכים אלה.1.2.2 המבטח יעמיד למבוטח על חשבונו עורך דין לשם הגשת ערעור ויצוגו בו, עדלערכאה הסופית האפשרית, על הכרעת דין ו/או גזר דין שיוטלו על המבוטחבהליכים משפטיים וישא גם בהוצאות הערעור.תנאי מוקדם לחבות המבטח לפי סעיף זה הוא כי המבטח יקבל חוות דעת מנומקת מאת עורך הדין שיצג את המבוטח בערכאה שעל החלטתה מבקשים לערער, הקובעת כי יש בסיס עניני וסיכוי טוב להצלחת הערעור האמור.1.2.3 לא העמיד המבטח עורך דין בהתאם לסעיפים 1.2.1 ו/או 1.2.2 - רשאי המבוטח לפנותלעורך דין על פי בחירתו ובמקרה כזה ישפה המבטח את המבוטח בשכר הטרחהוהוצאות הגנה ו/או בשכר טרחה והוצאות ערעור ששולמו על ידי המבוטח, וכל זאת עד לגבול התעריף הנהוג אצל המבטח לתשלום עורכי הדין שלו כשכ"ט דומה.
אצלי זה אפילו 2.5M - בשביל השקט הנפשי שלי.
כיסוי לגרר זה מאוד חשוב, ביחוד אם המכונית כבר ותיקה. תראה מה חברת הגרירה מבטיחה לך מבחינת מהירות הגעה, למיטב ידיעתי כל חברות הביטוח עובדות עם אותן 2 חברות גרירה.
יש עוד סעיפים שכדי לחשוב עליהם?
- כיסוי לפנסים ומראות צד - העלות היא זניחה
- אם אתה גר באיזור עם הרבה גניבות רכב תוספת אפשרית ולא יקרה היא רכב חלופי *לגניבה בלבד* (אצלי היה בעלות שנתית 70 ש"ח)

בהשוואה שעשיתי כשחידשתי ביטוח לפני כמה חודשים ההצעה של AIG לביטוח צד ג עם כל התוספות הללו היתה זולה משמעותית מההצעות המתחרות.

ביטוח גרר זה הדבר הכי חשוב שיש לרכב ישן. זה משהו כמו 300 שקל, ותאמין לי שברגע שתנצל אותו תודה לעצמך. לרוב גרר מגיע תוך 3 שעות או מהר יותר. אפשר להשאיר מפתח לגרר וללכת מהאוטו, זה מאד מקובל. רק שים לב שכשמדווחים גרירה, אי אפשר לגרור על אותה סיבה פעמיים. אם גררת על מים פעם אחת, גרירה נוספת על מים תחוייב בתשלום אקסטרה. שים לב כשאתה מדווח...

כיסוי לגרר זה מאוד חשוב, ביחוד אם המכונית כבר ותיקה. תראה מה חברת הגרירה מבטיחה לך מבחינת מהירות הגעה, למיטב ידיעתי כל חברות הביטוח עובדות עם אותן 2 חברות גרירה.
+1

בקרוב אני צריך לחדש את ביטוח הרכב.
ספארק 2017, פחות מ 60K ק"מ, נוהג בערך 6K ק"מ לשנה.
הרכב חונה בחניה נעולה.
עד היום ביטחתי חובה + צד ג' + מקיף + גרירה ושמשות.
שתי שאלות:
האם כדאי לחדש את המקיף?
בהנחה שלא אחדש את המקיף, האם ניתן להוסיף גרירה ושמשות?

האם כדאי לחדש את המקיף?
תבדוק את המחירון של הרכב, נניח שזה 20K.
שאל את עצמך:
1. האם אני מוכן לספוג מקרה גניבה ולאבד 20K ביום.
2. כמה סביר שיגנבו את הרכב (אם רוב הזמן חונה בחניה נעולה, נשמע לא סביר)
3. כמה גניב הרכב (תלוי מודל ושנה)
כן

למה זה מאד חשוב? במשך השנים יצא לי להזמין גרר פעם אחת בלבד. מכיוון שזה היה דרך חברת השירות שעובדת עם חברת הביטוח, נאלצתי לחכות מעל 3 שעות עד שיגיע, בזמן שגרר פרטי היה עולה סביב 1000-1500 ש"ח, ומגיע כנראה הרבה יותר מהר.
אני כלל לא בטוח שזה שווה את המחיר.

שאל את עצמך:
3. כמה גניב הרכב (תלוי מודל ושנה)

יש גם אפשרות בחלק מהחברות לבטח צד ג'+גניבה, בלי מקיף.

שאל את עצמך:
לדעתי הגנבים של היום גם אין להם את הכלים לפרוץ רכבים של 20K, וגם הם לא מסתכלים עליהם כשמסביבם יש רכבים כמו איוניק 5 ועוד, זה בזבוז זמן וכסף מבחינתם,
לדעתי אין ענין לעשות מקיף, כי אין רב ששווה 20K והוא גניב,

עד היום ביטחתי חובה + צד ג' + מקיף + גרירה ושמשות.
ביטוח מקיף כולל כבר צד ג' בתוכו + גרירה + שמשות + מראות/פנסים.
לכן נקרא מקיף.
ברור שניתן להתעקש ולהוריד רכיבי ביטוח מסויימים ולהוזיל במעט, אבל רוב האנשים שאני מכיר ובכלל לא מתעסקים עם הרכיבים של הביטוח המקיף ולכן אפשר לומר בכלליות שהוא כבר כולל הכל (אני אפילו לא בטוח שאפשר להוריד רכיבים מסויימים שהם באנקרים, למרות שבטוח שאפשר).

מצב מכני מעולה כ 45K ש"ח
הייתי ממשיך לבטח בביטוח מקיף עדיין... כואב לאבד 45,000 ש"ח.
תעבור על השרשור בקארספורום ותראה מחירים לדוגמא.

מנעול הגה פשוט מ- Auto Depot או מכל מקום אחר מרחיק את הגנב העצלן, האקראי ומושך זמן לגנב להתעסק עם הרכב.
אם יש משהו שגנבים שונאים זה להתעסק, כי לגנוב הם בטוח יכולים.
עבד לי לגמרי כמה שנים טובות עם אופניים בדרום ת"א (כשלכולם מסביבי נגנבו האופניים באהלן אהלן, לשלי לא התקרבו, ובצדק) + עם רכבים שונים לאורך השנים...
ברור שגנב עקשן וגם לא עקשן יכול לגנוב כל רכב ולפרוץ כל מנעול הגה עלוב בכמה דקות, אבל אלו עדיין כמה דקות יותר מכל רכב אחר עם מפרט דומה שהוא בלי מנעול ההגה הנ"ל.
אלא אם הגניבה הוזמנה לחלקים לרכב מהדגם הספציפי והשנתון הנ"ל.
ועדיין ככל שאתה מקשה עליהם, ולו בקצת, גם במחיר של 5 דקות עבודה עם מנעול הגה פשוט שהם יהיו חייבים להתגבר עליו - הרחקת את הגניבה הבאה.
ממליץ.
הרכב שלי שווה 15,000~ ש"ח, לא גניב בעליל כי צרפתיה בת עשור עם תיבת הילוכים ידנית, ואני עדיין מקפיד לשים מנעול הגה בכל חניה.
בדיוק 10 שניות עבודה והרגל בריא וגם ראש שקט.

כי אין רב ששווה 20K והוא גניב
סליחה, אבל לא נכון בעליל... יש המון רכבים גניבים בשווי 20,000~ ש"ח עם הזמנות לחלפים במשחטות.
כל הרכבים הפופולאריים ברשות, המאזדות לסוגיהן, והההונדה סיביק ועוד ועוד.

ברור יוסי, רוב הביטוחים שהם צד ג' כוללים גרירה ושמשות כמעט באופן אוטומאטי (אבל ניתן להוריד אותם בכיף).
שמשות ביטוח מטומטם, אבל זול נורא, מוסיף עוד 70-100 ש"ח לעלות הביטוח צד ג' השנתי. משאירים אותו זול מאוד רק כדי שלא יהיה אכפת לך להוסיף אותו, למרות שנדיר ששמשה נשברת/נסדקת.
גם גרירה ביטוח מטומטם, אבל זול נורא, מוסיף עוד 100-150~ ש"ח לעלות הביטוח צד ג' השנתי. משאירים אותו זול יחסית רק כדי שלא יהיה אכפת לך להוסיף אותו, למרות שנדיר שגוררים (לי יצא כמה פעמים כי הרכב הקודם שלי היה טרנטה אהובה ויקרה לי רגשית, אז ניצלתי אותו היטב!).
אם הרכב שלך לא טרנטה, אולי אפשר לוותר עליו... אבל אתה תראה בעצמך שבשביל 100~ ש"ח הוזלה אתה לא תרצה להתעסק עם זה.

אני אגב מוזיל את ביטוח צד ה- ג' שלי כשמבקש להשאיר את ההשתתפות העצמית ולא לבטל אותה.
כלומר שבמקרה ח"ו של תאונה, אני כן אשלם השתתפות עצמית, בדר"כ סביבות ה- 1,000-1,500 ש"ח, שזה קו הגבול העליון להפעלת הביטוח (כל נזק מתחת לסכום הזה - אתה לא תרצה להפעיל את הביטוח ותספוג את הנזק כי גם ככה תשלם את ה- 1,000-1,500 ש"ח הללו בכל מקרה בוודאות).
הכיסוי הביטוחי בביטוחי צד ג' הוא No brainer, בדר"כ סביב ה- 1-1.5M ש"ח, כולם כמעט אותו הדבר.
גם ייעוץ משפטי וכו' זה סתם כדי למשוך לקוחות... בילבולי שכל שנשמעים יפה וכשצריך אותם תקווה שיהיו שם בשבילך במקרה הטוב, ואין מה לצפות יותר מדי.
רוב ביטוחי הצד ג' הם לאנשים עניים שרוצים לבטח בזול.
מהניסיון שלי במשך עשרות שנים של ביטוחי צד ג' (אני הרי סולידי, קונה רק רכבים ישנים ולא משלם ביטוח מקיף!), אין ביטוח צד ג' אחד שמתעלה מעל כל השאר עם פרמיה זולה מאוד, ובכך מתבלט מעל כל דבוקת ביטוחי הצד ג' באותה נקודת זמן בשוק.
באמת שכמעט כולם אותו הדבר, וזה קצת כמו דמי ניהול בקרנות הפנסיה המקיפות/קרנות השתלמות - אני הולך איפה שזול וזהו... עושה סקר שוק של 3-5 חברות, קצת אינטרנט (חברות הביטוח הדיגיטליות כמו Libra ו- WeSure), קצת טלפונים, חוסך כמה מאות ש"ח ביחס להצעות יקרות של סתם דרך אגב, וממשיך הלאה בחיים.
קודם כל, תמיד בודק את ביטוח החובה במחשבון של משרד התחבורה ותמיד פונה רק לחברות שמציעות את ביטוח החובה הזול ברשימה, זה מסנן לי את רשימת החברות יופי יופי ועושה לי את החיים קלים יותר.
מי שלא מהזולות בביטוח החובה - לא תהיה זולה גם בביטוחי הצד ג'. רשימת האלופות של דוייויד פיש.

נערך לאחרונה ב:
אני לא בטוח שהאמירה הזו נכונה.
מה זאת אומרת?... במה בדיוק אתה לא בטוח שנכון?
אם אנחנו טהרנים - אז ביטוח "מקיף" לרכב כולל בתוכו ביטוח צד ג' (נזק לצד שלישי) + גניבת הרכב ותאונה (טוטאל לוס).
וזהו.
אבל רוב הביטוחים המקיפים שנמכרים בשוק הרכב נמכרים עם שלל המטעמים והפינוקים כבדרך שגרה... ולכן רשמתי ביטוח "מקיף" לרכב כולל כבר בתוכו את הביטוח צד ג' + גרירה + שמשות + מראות/פנסים?
הרבה פעמים זורקים לשם גם רכב חליפי בעת תאונה וכו' וכו' ועוד כל מיני פינוקים כמו רדיו-דיסק ואת זה לא הזכרתי.
זה המצב הרגיל.
כדי שביטוח מקיף לא יכלול בתוכו גרירה/שמשות/מראות/פנסים צריך לבקש להוריד אותם באופן אקטיבי ברוב המקרים וברוב הביטוחים.
אלא אם חברת הביטוח שאתם מבקשים ממנה הצעת מחיר לביטוח מקיף עושה את המקרנה, ונותנת לכם הצעת מחיר של ביטוח "מקיף" זול מאוד, ערופ מאוד נטו, בלי אף אחד מהנ"ל, ריק לגמרי ולכן הוא זול, ואז תוסיפו כראות עיניכם אחד אחד והמחיר יתנפח בהתאם.
כל אחד והמקרנה שלו.

אשמח לקבל המלצה לסוכן/סוכנות ביטוח לצורך ביטוח רכב.
יש לי כבר ביטוח שעשיתי דרך סוכן, אבל אני לא מרוצה מזמני התגובה שלו.
אני מעוניין להמשיך באותה חברת ביטוח, אבל בגלל שהביטוח מלכתחילה נעשה דרך סוכן אי אפשר להמשיך אצלם ישירות אלא רק דרך סוכן...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
oz1987 חידוש ביטוח רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 215
yossik חידוש ביטוח רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
I תנאי חידוש ביטוח בריאות פרטי מ2018 צרכנות פיננסית 0
ב חידוש דרכון אמריקאי אוף טופיק 1
קפיטליסט מרושע חוזה שכירות מסחרי - מה נהוג לגבי חידוש \ הארכה נדל"ן 10
לאץ' חידוש חוזה- חידוש ערבות בנקאית? נדל"ן 12
לאץ' חידוש ויזה לארה"ב- בארץ או בחו"ל? אוף טופיק 14
לאץ' נסיעה לחו"ל בזמן חידוש דרכון אוף טופיק 6
Fitch עלות חידוש דרכון ביומטרי אחרי 5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 63
V חידוש דרכון ישראלי אוף טופיק 4
S חידוש דרכון אמריקאי צרכנות פיננסית 2
O חידוש תיק השקעות תוך כדי שינוי ברוקר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
H חידוש המזווה- חכמת ההמונים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
ל חידוש פספורט וסושיאל סיקיוריטי אוף טופיק 6
ת חידוש טופס W-8BEN כל שלוש שנים שוק ההון 7
yossik חידוש פנסי רכב ב 5 אגורות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
D ביטוח תאונות ב93 ש"ח לחודש(1,100 בשנה סתם?) צרכנות פיננסית 13
H כדאיות ביטוח אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M ניכוי גבוה מדי על דמי ביטוח לאומי/בריאות מיסים 5
N שאלה על ניוד ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N תפקיד סוכן ביטוח צרכנות פיננסית 3
חובב_פנסיה2022 ביטוח רכב חדש אצל היבואנית צרכנות פיננסית 8
נ ביטוח לאומי - זכאות להחזר מיסים 0
B ביטוח מנהלים או פנסיה משלימה להפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
algo.il החזר מס - ביטוח חיים פרטי + IRA לעומת ביטוח חיים פרטי + פנסיה רגילה ועוד מיסים 0
alinchik העברת כספי ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
F ביטוח לאומי על RSU שהועבר במסגרת הסכם גירושין מיסים 5
N זיכוי על ביטוח חיים בדוח השנתי למס הכנסה מיסים 6
N ביטוח מנהלים וקיצבה קבועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R ביטוח בריאות פרטי – איזה חברות ביטוח עושות הכי מעט בעיות כשצריך אותן לדברים הכבדים? צרכנות פיננסית 5
ס חבות ביטוח לאומי על RSU למי שלא עובד מיסים 7
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס לימודי סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S אופן תגמול סוכני ביטוח שוק ההון 4
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
E הפרשות לפנסיה מעבר לתקרה - ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N כדאיות ביטוח מקיף צרכנות פיננסית 5
O ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 14
S השוואה בין ביטוח מנהלים לקרן פנסיה בהיבט של זכויות המוטבים / השאירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S הוזלת מחיר ביטוח לרכב צרכנות פיננסית 4
N שאלות על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 3
T שימוש בכרטיס אשראי עבור תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה כעצמאי לצבירת נקודות והטבות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
T ביטוח בריאות מהשקל הראשון צרכנות פיננסית 9
F עורך דין לתביעת סוכן ביטוח מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
Y הוזלה בדמי ניהול ביטוח מנהלים אל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה מיסים 21
C שווי מוצר משומש מחו"ל עבור הרחבת ביטוח תכולה למלחמה - ביטוח רשות לחפצים ביתיים של מס רכוש מיסים 0

נושאים דומים

Back
למעלה