• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות

vigaror

משתמש רגיל
דירוג
501
הגיעה הזמן לחדש את הביטוח לרכב שלי, עד היום הייתי לוקח את הביטוח שהציע לי הסוכן מהעבודה
עכשיו עם העליית מחירים אני רוצה להיכנס בנושא יותר לעמוק ולוודא שאני בוחר את מה שנכון עבורי, אני אשמח שתתקנו אותי אם אני טועה -

יש לי רכב ישן - 2009, לא נסע הרבה והוא גם לא נוסע הרבה, שווי בערך לפי יד2 - 14K עד 24K, לכן לא נראה שביטוח מקיף רלוונטי לי.

אז אני צריך חובה וצד ג'.

בחובה אני מבין שהפרמטר היחיד שרלוונטי זה המחיר, והתוספות שיש זה רק לעסקים?

בצד ג' - המצב יותר מסובך, ומה שצריך לעניין אותי הוא:
כיסוי הגנה משפטית - בביטוחי עבר שלי זה היה סכום בין 25K ל30K שקל עם השתתפות עצמית זניחה, השאלה היא לגבי סכום הכיסוי אם הוא מספיק?
בביטוחי עבר שלי אני גם לא רואה פירוט בפוליסה למה זה כולל, הם מביאים את העורך דין? אני צריך למצוא ולשלוח קבלות? זה רק למקרים ספציפיים?
אם מישהו גרם לי נזק לרכב ואין לי ביטוח מקיף (זה נמכר בנפרד מהמקיף), אני יכול להשתמש בזה כדי לתבוע אותו?
למישהו יש ניסיון עם סעיפים כאלה?

ביטוח אחריות כלפי צד שלישי על רכוש - אני רואה בכל הפוליסות עבר שלי הסכום הוא עד 1M שקל עם השתתפות עצמית זניחה, אבל בדיקה מהירה מראה שבישראל יש יבוא רשמי של רכבים שחוצים את המיליון בקלות ואפילו את ה2M שקל, אני רואה באינטרנט שיש אנשים שיש להם ביטוח של עד 2M, ופה אני מתלבט אם להגדיל ל2M, אולי יש אופציה להגדיל השתתפות עצמית ואז זה יהיה יותר זול? מה אתם עושים פה?

יש גם כיסוי גרר ושמשות - שמשות לא מעניינות אותי אבל לא נראה שזה נמכר בנפרד, בנוגע לגרר אני מניח שזה חשוב כי אם הרכב יתקע בלילה יהיה לי מאתגר למצוא מישהו שיבצע גרירה, השאלה היא אם באמת אני צריך להשתמש בזה כמה הגרר יהיה זמין ואני לא יחכה 6 שעות שיגיע אלי, ומה הוא יעשה עם הרכב בלילה? - יגרור אותו למוסך וישאיר אותו בחוץ? גורר אותו למגרש?

יש עוד סעיפים שכדי לחשוב עליהם?

מבחינת עלויות בקניית הפוליסה וגם השתתפות עצמית נראה שרק אחריות צד שלישי היא יקרה מאוד וכל השאר זניח.

בחובה אני מבין שהפרמטר היחיד שרלוונטי זה המחיר, והתוספות שיש זה רק לעסקים?
נכון

אם מישהו גרם לי נזק לרכב ואין לי ביטוח מקיף (זה נמכר בנפרד מהמקיף), אני יכול להשתמש בזה כדי לתבוע אותו?
לא, אתה לא צד ג' פה. אתה הנפגע.

ביטוח אחריות כלפי צד שלישי על רכוש - אני רואה בכל הפוליסות עבר שלי הסכום הוא עד 1M שקל עם השתתפות עצמית זניחה, אבל בדיקה מהירה מראה שבישראל יש יבוא רשמי של רכבים שחוצים את המיליון בקלות ואפילו את ה2M שקל, אני רואה באינטרנט שיש אנשים שיש להם ביטוח של עד 2M, ופה אני מתלבט אם להגדיל ל2M, אולי יש אופציה להגדיל השתתפות עצמית ואז זה יהיה יותר זול? מה אתם עושים פה?
אני מגדיל ל2 מיליון, העלות לעומת מיליון זניחה.
אני גם מגדיל השתתפות עצמית למקסימום האפשרי, מוזיל מאוד את הפרמיה ואין לי בעיה לעמוד בסכומים.

יש גם כיסוי גרר ושמשות - שמשות לא מעניינות אותי אבל לא נראה שזה נמכר בנפרד, בנוגע לגרר אני מניח שזה חשוב כי אם הרכב יתקע בלילה יהיה לי מאתגר למצוא מישהו שיבצע גרירה, השאלה היא אם באמת אני צריך להשתמש בזה כמה הגרר יהיה זמין ואני לא יחכה 6 שעות שיגיע אלי, ומה הוא יעשה עם הרכב בלילה? - יגרור אותו למוסך וישאיר אותו בחוץ? גורר אותו למגרש?
זה נקרא כתב שירות וחלק מהחברות המבטחות מאפשרות לרכוש בנפרד וחלקן לא, חלקן כוללות רק בתוך מקיף. כדאי לרכוש גרר אם אפשר בנפרד, שמשות - לא קריטי.

כיסוי הגנה משפטית - בביטוחי עבר שלי זה היה סכום בין 25K ל30K שקל עם השתתפות עצמית זניחה, השאלה היא לגבי סכום הכיסוי אם הוא מספיק?
בביטוחי עבר שלי אני גם לא רואה פירוט בפוליסה למה זה כולל, הם מביאים את העורך דין? אני צריך למצוא ולשלוח קבלות? זה רק למקרים ספציפיים?
כיסוי הגנה משפטית הוא רק לטובת הגנה במקרה שצד ג' תובע אותך. הוא לא מכסה הוצאות שלך לתבוע את הצד השני. חב' הביטוח אמורה להעמיד לרשותך עו"ד. ראה פירוט לדוגמא בפוליסה של הרכב שלי:

"בכפוף לתנאים ולהסתייגויות המפורטים להלן, עד לתקרת סכום הביטוח שלפרק זה, המבטח יעמיד למבוטח על חשבונו עורך דין לשם מתן הגנה משפטיתבהליכים משפטיים שהוגשו נגד המבוטח בקשר לתאונה, וישא גם בהוצאותההגנה בקשר להליכים אלה.1.2.2 המבטח יעמיד למבוטח על חשבונו עורך דין לשם הגשת ערעור ויצוגו בו, עדלערכאה הסופית האפשרית, על הכרעת דין ו/או גזר דין שיוטלו על המבוטחבהליכים משפטיים וישא גם בהוצאות הערעור.תנאי מוקדם לחבות המבטח לפי סעיף זה הוא כי המבטח יקבל חוות דעת מנומקת מאת עורך הדין שיצג את המבוטח בערכאה שעל החלטתה מבקשים לערער, הקובעת כי יש בסיס עניני וסיכוי טוב להצלחת הערעור האמור.1.2.3 לא העמיד המבטח עורך דין בהתאם לסעיפים 1.2.1 ו/או 1.2.2 - רשאי המבוטח לפנותלעורך דין על פי בחירתו ובמקרה כזה ישפה המבטח את המבוטח בשכר הטרחהוהוצאות הגנה ו/או בשכר טרחה והוצאות ערעור ששולמו על ידי המבוטח, וכל זאת עד לגבול התעריף הנהוג אצל המבטח לתשלום עורכי הדין שלו כשכ"ט דומה.
אצלי זה אפילו 2.5M - בשביל השקט הנפשי שלי.
כיסוי לגרר זה מאוד חשוב, ביחוד אם המכונית כבר ותיקה. תראה מה חברת הגרירה מבטיחה לך מבחינת מהירות הגעה, למיטב ידיעתי כל חברות הביטוח עובדות עם אותן 2 חברות גרירה.
יש עוד סעיפים שכדי לחשוב עליהם?
- כיסוי לפנסים ומראות צד - העלות היא זניחה
- אם אתה גר באיזור עם הרבה גניבות רכב תוספת אפשרית ולא יקרה היא רכב חלופי *לגניבה בלבד* (אצלי היה בעלות שנתית 70 ש"ח)

בהשוואה שעשיתי כשחידשתי ביטוח לפני כמה חודשים ההצעה של AIG לביטוח צד ג עם כל התוספות הללו היתה זולה משמעותית מההצעות המתחרות.

ביטוח גרר זה הדבר הכי חשוב שיש לרכב ישן. זה משהו כמו 300 שקל, ותאמין לי שברגע שתנצל אותו תודה לעצמך. לרוב גרר מגיע תוך 3 שעות או מהר יותר. אפשר להשאיר מפתח לגרר וללכת מהאוטו, זה מאד מקובל. רק שים לב שכשמדווחים גרירה, אי אפשר לגרור על אותה סיבה פעמיים. אם גררת על מים פעם אחת, גרירה נוספת על מים תחוייב בתשלום אקסטרה. שים לב כשאתה מדווח...

כיסוי לגרר זה מאוד חשוב, ביחוד אם המכונית כבר ותיקה. תראה מה חברת הגרירה מבטיחה לך מבחינת מהירות הגעה, למיטב ידיעתי כל חברות הביטוח עובדות עם אותן 2 חברות גרירה.
+1

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
oz1987 חידוש ביטוח רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 208
yossik חידוש ביטוח רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
קפיטליסט מרושע חוזה שכירות מסחרי - מה נהוג לגבי חידוש \ הארכה נדל"ן 10
לאץ' חידוש חוזה- חידוש ערבות בנקאית? נדל"ן 12
לאץ' חידוש ויזה לארה"ב- בארץ או בחו"ל? אוף טופיק 14
לאץ' נסיעה לחו"ל בזמן חידוש דרכון אוף טופיק 6
Fitch עלות חידוש דרכון ביומטרי אחרי 5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 63
V חידוש דרכון ישראלי אוף טופיק 1
S חידוש דרכון אמריקאי צרכנות פיננסית 2
O חידוש תיק השקעות תוך כדי שינוי ברוקר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
H חידוש המזווה- חכמת ההמונים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
ל חידוש פספורט וסושיאל סיקיוריטי אוף טופיק 6
ת חידוש טופס W-8BEN כל שלוש שנים שוק ההון 7
yossik חידוש פנסי רכב ב 5 אגורות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
Kipodi ביטוח רכב מקיף ללא עבר ביטוחי צרכנות פיננסית 3
M ביטוח סיעוד בקופת חולים ופרטי צרכנות פיננסית 4
ז לבטח הכל בחברת ביטוח אחת - סיכון? צרכנות פיננסית 4
י שכר טרחה של סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
מ ביטוח מנהלים מקדם 198 - האם להעביר לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ד ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים צרכנות פיננסית 10
E ביטוח מנהלים משנת 99 - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
D תשלום ביטוח לאומי על נכס שחייב בדיווח מיסים 1
H ביטוח אובדן כושר עבודה לגיל 65-67 למחזיקי ביטוח מנהלים מלפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S ניוד ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
O ביטוח חיים כחלק מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
נ עלות ביטוח נכות בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
רולי ביטוח סיכוני נכות ומוות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
P תביעת ביטוח מקיף על נזקי שריפה מצד ג' צרכנות פיננסית 4
ח הפעלת ביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 11
P ביטוח סיעודי של כללית יתפרק בסוף השנה? אוף טופיק 3
M ביטוח לאומי - אישור מסי מעסיק מיסים 2
מ ביטוח בריאות קולקטיבי או פרטי צרכנות פיננסית 5
H ביטוח הדדי לעובדי מדינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D סוכן ביטוח מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
C מחפש ביטוח בריאות קבוצתי להורים צרכנות פיננסית 3
D ביטוח לקורקינט חשמלי צרכנות פיננסית 3
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 61
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
W ביטוח עמדת טעינה חשמלית אוף טופיק 0
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
E שאלה על פוליסת ביטוח צרכנות פיננסית 10
M ביטוח בריאות - החרגות בגלל סיכון? החרגות גורפות? צרכנות פיננסית 1
D קרן פיצויים מס רכוש - הרחבת ביטוח תכולה למלחמה נדל"ן 13

נושאים דומים

Back
למעלה