• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך

• פותח הנושא פותח הנושא אייל ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אייל ג

משתמש רשום
דירוג
0
בן 44, נשוי +3 כרגע ברילוקיישן בארצות הברית לשנתיים בתפקיד פיננסי. רואה חשבון בהשכלתי ונסיון של שנים בחברות אמריקאיות. מצליח לחסוך 30,000 ש" בחודש בתקופה הזו (רק בשנתיים של הרילוקיישן, אח"כ זה ירד משמעותית לכיוון 5K בחודש). אשמח לעזרה איך הכי טוב למקסם את התקופה הזו. מתלבט בין השקעה בנדל"ן בארצות הברית (מכיון שאני כאן), תיק השקעות פיננסיות (בישראל או בארה"ב), להחזיר את המשכנתא, לפדות את ההלוואות בארצות הברית על הרכבים שקניתי ועוד....למדתי על עצמי שאני שונא סיכון, אבל הייתי מאוד רוצה לצאת מהסטייט אוף מיינד הזה.... אשמח לדעתכם/עזרתכם ולשמוע מנסיונכם:

נכסים- בית בישראל בשווי 3 מיליון עם משכנתא של 920,000
140,000 קבועה 3.3% צמוד מדד
260,000 פריים מינוס 0.7
200,000 קבועה 3% לא צמוד
320,000 משתנה 4%

קרן פנסיה - 1.6 מיליון 50% S&P ו50% מסלול מניות לבני פחות מ50.
קרן השתלמות - 600,000 על S&P, ו100,000 על מסלול כללי
תיק השקעות - 460,000 במיטב במסלול מנוהל 30% מנייתי והשאר אג"ח
תיק השקעות בבנק:
500,000 בקרן כספית
20,000 בishare nasdaq 100
12,000 בishare MSCI ACWI (מדד עולמי)
35,000 ב3 מניות של חברות ישראליות
בנוסף- 60,000$ בפקדון יומי בבנק ברצות הברית, ו2 הלוואות על מכוניות - 19,000 דולר עם ריבית 6%, 25,000 עם ריבית 5.8%
אציין גם שלאשתי אזרחות אמריקאית אז כרגע כל מה שיש בארצות הברית רשום על שמי (רכבים, פקדון, חשבון בנק)- לא ברור לי מה עדיף מבחינת מיסוי
אני יודע שיש לי כרגע די בלגן, אני יודע שלשים 500K בקרן כספית זה יותר מדי..... מחפש הכוונה - תודה לעוזרים!

מבלי לייעץ כי כמובן אסור ואני לא איש מקצוע
אני יודע שלשים 500K בקרן כספית זה יותר מדי
קרן כספית נותנת לך בגדול את המדד
היא שומרת על ערך הכסף שלך ומעולה כתחנת ביניים או קרן חירום אבל היא לא תרוויח לך כסף ראלית

אתה משלם על זה מדד + 3.3 אחוז שזה די הרבה
(רק לטובת תחושה זה סביב ה7 אחוז באינפלציה שיש בזמן האחרון)

כלומר מבלי להיכנס לרמת הסיכון או הפיזור בתיק
אם תיקח חלק מהקרן הכספית ותסגור את המסלול הזה
אתה מרוויח או יותר נכון חוסך כבר כל חודש 3.3 אחוז כל 140 אלף

תיק השקעות בבנק:
500,000 בקרן כספית
בנוסף- 60,000$ בפקדון יומי בבנק ברצות הברית, ו2 הלוואות על מכוניות - 19,000 דולר עם ריבית 6%, 25,000 עם ריבית 5.8%
אציין גם שלאשתי אזרחות אמריקאית אז כרגע כל מה שיש בארצות הברית רשום על שמי (רכבים, פקדון, חשבון בנק)- לא ברור לי מה עדיף מבחינת מיסוי
אני יודע שיש לי כרגע די בלגן, אני יודע שלשים 500K בקרן כספית זה יותר מדי..... מחפש הכוונה - תודה לעוזרים!

- תיק מנוהל 70% אג"ח במיטב, למה?
- הלוואות רכבים, למה?
- תיק השקעות בבנק, יש לך תנאים טובים או שסתם הקטנת ראש?

- קרן כספית עם כל כך הרבה כסף בזמן שאתה משלם הלוואות זה לא כלכלי. או שתשקיע את זה במשהו עם פוטנציאל להרוויח יותר מהריבית של המשכנתא, או שתחזירי הלוואות.

- הייתי סוגר את התיק מנוהל ומחליט במה אתה רוצה להשקיע. התיק שלך ביותר מדי בלאגן. אפשר גם להחזיר הלוואות במקום להשקיע במשהו. להחזיר הלוואות זה השקעה אוטומטית בריבית של מעל 5% אצלך.

למדתי על עצמי שאני שונא סיכון, אבל הייתי מאוד רוצה לצאת מהסטייט אוף מיינד הזה....
אתה שונא סיכון. אתה עובד קשה ומרוויח כסף כדי לחיות טוב עם המשפחה שלך. אין בזה שום דבר רע.

אתה בתפקיד פיננסי, והפיננסים האישיים שלך מאוד בלאגן, קצת אירוני :)

בהצלחה

אתה גם לא צריך להפקיד לפיקדון יומי. תחזיר את כל ההלוואות היקרות בכסף שמושקע בריבית נמוכה יותר. אם אתה מוכן טיפה להגדיל סיכון אז נראה לי שכדאי לעשות את זה בפנסיה והשתלמות שפטור ממס רווח הון.

- תיק מנוהל 70% אג"ח במיטב, למה?
- הלוואות רכבים, למה?
- תיק השקעות בבנק, יש לך תנאים טובים או שסתם הקטנת ראש?

- קרן כספית עם כל כך הרבה כסף בזמן שאתה משלם הלוואות זה לא כלכלי. או שתשקיע את זה במשהו עם פוטנציאל להרוויח יותר מהריבית של המשכנתא, או שתחזירי הלוואות.

- הייתי סוגר את התיק מנוהל ומחליט במה אתה רוצה להשקיע. התיק שלך ביותר מדי בלאגן. אפשר גם להחזיר הלוואות במקום להשקיע במשהו. להחזיר הלוואות זה השקעה אוטומטית בריבית של מעל 5% אצלך.

אתה שונא סיכון. אתה עובד קשה ומרוויח כסף כדי לחיות טוב עם המשפחה שלך. אין בזה שום דבר רע.

אתה בתפקיד פיננסי, והפיננסים האישיים שלך מאוד בלאגן, קצת אירוני :)

בהצלחה
תיק מנוהל- כי אין לי זמן לנהל בעצמי. (מבחינת ידע- אני מבין בפיננסים ויודע לנתח דוחות כספיים טוב מאוד. אבל- אני לא מצליח להבין את השוק, הרבה פעמים בעבודתי נחשפתי לדוחות כספיים לפני הפרסום, ואף פעם לא הבנתי את התגובה של השוק למספרים ברגע שהדוח פורסם.... מרגיש לי שאין הרבה קשר בין ניתוח דוחות כספיים לביצועי המניות של החברות )
הלוואות רכבים- בהתחלה לקחתי כדי לקבל קרדיט סקור בארה"ב, כרגע אני מתלבט אם להחזיר את ההלוואות כי כמו שכתבתי אני חושב על להשקיע בארצות הברית בנדלן או בשוק ההון.
תיק השקעות בבנק- התחלתי שם עם קרן כספית קטנה שהלכה וגדלה, על קרן כספית אין שום עמלות. לאחרונה התחלתי לקנות שם גם מניות. היום פניתי לבנק וביקשתי שיפור בתנאים :)

אם אני סוגר את התיק המנוהל- במה כדאי להשקיע את הכסף? נראה לי שזה סיכון גבוה מדי להשקיע הכל בS&P או במדד מנייתי כלשהו.... חשבתי גם על נדלן בארץ אבל עם מס רכישה של 8% זה נראה לי לא משתלם.

אתה גם לא צריך להפקיד לפיקדון יומי. תחזיר את כל ההלוואות היקרות בכסף שמושקע בריבית נמוכה יותר. אם אתה מוכן טיפה להגדיל סיכון אז נראה לי שכדאי לעשות את זה בפנסיה והשתלמות שפטור ממס רווח הון.
הפנסיה וקרן ההשתלמות הן כבר בסיכון גבוה

הפנסיה וקרן ההשתלמות הן כבר בסיכון גבוה
אתה יכול להגדיל עוד קצת את הסיכון שם. על ההשקעות שלך יש לא מעט עמלות והרבה מאוד אג"ח/פקדונות לטווח קצר. לדעתי, תמכור את כל האג"ח הזה ותחזיר איתו הלוואות.

תיק מנוהל- כי אין לי זמן לנהל בעצמי. (מבחינת ידע- אני מבין בפיננסים ויודע לנתח דוחות כספיים טוב מאוד. אבל- אני לא מצליח להבין את השוק, הרבה פעמים בעבודתי נחשפתי לדוחות כספיים לפני הפרסום, ואף פעם לא הבנתי את התגובה של השוק למספרים ברגע שהדוח פורסם.... מרגיש לי שאין הרבה קשר בין ניתוח דוחות כספיים לביצועי המניות של החברות )
אבל אתה מאמין שהבנק יותר חכם ממך וכן יודע לנחש את התגובה של השוק.
טוב נו
הלוואות רכבים- בהתחלה לקחתי כדי לקבל קרדיט סקור בארה"ב, כרגע אני מתלבט אם להחזיר את ההלוואות כי כמו שכתבתי אני חושב על להשקיע בארצות הברית בנדלן או בשוק ההון.
אתה מושקע כבר בשוק ההון. יש לך תיק מניות בבנק.
אז תיקח משכנתא, כנראה יהיה יותר כלכלי. הריביות של ההלוואות שלך לא מוצלחות.
תיק השקעות בבנק- התחלתי שם עם קרן כספית קטנה שהלכה וגדלה, על קרן כספית אין שום עמלות. לאחרונה התחלתי לקנות שם גם מניות. היום פניתי לבנק וביקשתי שיפור בתנאים :)

אם אני סוגר את התיק המנוהל- במה כדאי להשקיע את הכסף? נראה לי שזה סיכון גבוה מדי להשקיע הכל בS&P או במדד מנייתי כלשהו.... חשבתי גם על נדלן בארץ אבל עם מס רכישה של 8% זה נראה לי לא משתלם.
אני לא אגיד לך במה להשקיע חבר :) אבל בהחלט כדאי להחליט מה אתה רוצה.
משתלם זה תלוי למי.

בן 44, נשוי +3 כרגע ברילוקיישן בארצות הברית לשנתיים בתפקיד פיננסי. רואה חשבון בהשכלתי ונסיון של שנים בחברות אמריקאיות. מצליח לחסוך 30,000 ש" בחודש בתקופה הזו (רק בשנתיים של הרילוקיישן, אח"כ זה ירד משמעותית לכיוון 5K בחודש). אשמח לעזרה איך הכי טוב למקסם את התקופה הזו. מתלבט בין השקעה בנדל"ן בארצות הברית (מכיון שאני כאן), תיק השקעות פיננסיות (בישראל או בארה"ב), להחזיר את המשכנתא, לפדות את ההלוואות בארצות הברית על הרכבים שקניתי ועוד....למדתי על עצמי שאני שונא סיכון, אבל הייתי מאוד רוצה לצאת מהסטייט אוף מיינד הזה.... אשמח לדעתכם/עזרתכם ולשמוע מנסיונכם:

260,000 פריים מינוס 0.7
200,000 קבועה 3% לא צמוד
320,000 משתנה 4%

תיק השקעות בבנק:
500,000 בקרן כספית
כל הנכסים שלכם פה הם כזוג אני מניח

260,000 פריים מינוס 0.7
200,000 קבועה 3% לא צמוד
320,000 משתנה 4%

תיק השקעות בבנק:
500,000 בקרן כספית
כל הנכסים שלכם פה הם כזוג אני מניח

מבחינת ידע- אני מבין בפיננסים ויודע לנתח דוחות כספיים טוב מאוד. אבל- אני לא מצליח להבין את השוק
הגדרת את זה יפה. אתה מבין בפיננסים, אבל לא מבין בהשקעות בבורסה. אני מעריכה שגם מנהלי התיק שלך לא מבינים גדולים (כנראה אף אחד לא מבין גדול).
מחפש הכוונה
ההצעה הכי טובה שלי היא לשבת עם אשתך ולתכנן למה ולמתי אתם צריכים את הכסף. בנק יעדים כולל הערכות כספיות שתצטרכו.
זה יכול להיות חופשה חלומית או בית או עזרה לילדים בשלבים שונים של החיים. לפי זה תוכלו להיערך נכון יותר מבחינת השקעות, כאשר לטווח הקצר של כמה שנים כדאי בהשקעות סולידיות יותר (אג"ח ממשלתית, קרן כספית, פק"מ, תכנית חסכון) ולטווח ארוך (נניח עשר שנים וצפונה) להשקיע במדד מנייתי מפוזר היטב.
המצב כרגע (מעבר לקרן הפנסיה) הוא שיש לך בערך 1.8M ש"ח שמתוכם מיליון ש"ח סולידיים. אם תגלו שבבנק היעדים שלכם אתם זקוקים למיליון ש"ח לתקופה הקרובה (נניח עד חמש שנים) אז אתם בסדר גמור עם ההקצאה העכשווית.

אתה יכול להגדיל עוד קצת את הסיכון שם. על ההשקעות שלך יש לא מעט עמלות והרבה מאוד אג"ח/פקדונות לטווח קצר. לדעתי, תמכור את כל האג"ח הזה ותחזיר איתו הלוואות.
תודה על התגובה. אתה מציע שאחזיר את כל המשכנתא?

אבל אתה מאמין שהבנק יותר חכם ממך וכן יודע לנחש את התגובה של השוק.
טוב נו

אתה מושקע כבר בשוק ההון. יש לך תיק מניות בבנק.
אז תיקח משכנתא, כנראה יהיה יותר כלכלי. הריביות של ההלוואות שלך לא מוצלחות.

אני לא אגיד לך במה להשקיע חבר :) אבל בהחלט כדאי להחליט מה אתה רוצה.
משתלם זה תלוי למי.
התכוונתי שלגבי הסכום שיש לי בארה"ב אני מתלבט אם להחזיר את ההלוואה של הרכבים או לפתוח כאן תיק השקעות נוסף

התכוונתי שלגבי הסכום שיש לי בארה"ב אני מתלבט אם להחזיר את ההלוואה של הרכבים או לפתוח כאן תיק השקעות נוסף
זה אותו כסף, אתה פשוט צובע אותו בצבע אחר.
אתה מחפש איך לנצל את התקופה הנוכחית. מה עם התקופה שאחריה? נגמרים החיים?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D מה עושים עם החלק הסולידי בתיק ההשקעות? שוק ההון 18
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
ע החלק הסולידי בהינתן אפשרות להגירה שוק ההון 0
M עלות הסכם ממון לאיש הסולידי צרכנות פיננסית 19
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
Sp0 קרן סל לחלק הסולידי בתיק שתענה על כמה דרישות מצטברות שוק ההון 11
Y מלכוד בבחירת החלק הסולידי בתיק שוק ההון 14
עצמאית שאלה לגבי החלק הסולידי בתיק קרן כספית או אגח ממשלתי כללי? שוק ההון 10
ב החלק הסולידי בתיק שוק ההון 5
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19
ב הצד הסולידי של התיק פוסטים מאיכות נמוכה 5
Plato חלופה לאג"ח ממשלתי ישראלי בחלק הסולידי שוק ההון 9
Y החלק הסולידי של התיק בפקדון ל5 שנים שוק ההון 22
פ השקעות בנתח הסולידי כתלות בגודלו שוק ההון 2
A במה להשקיע את החלק הסולידי של תיק ההשקעות? שוק ההון 10
א מיומנו של הזאב הסולידי יומני מסע אישיים 12
א מחשבות על החלק הסולידי של התיק- דעתכם ? שוק ההון 8
milx אם אני לא מעוניין להשקיע באג"ח - לאיפה אתם מקצים את החלק הסולידי של התיק שוק ההון 121
1337justme סגירת הפלח הסולידי למטרת פרישה מוקדמת שוק ההון 21
stamEhad אג"ח, החלק הסולידי בתיק - השוואה בין תיק "שוקולד מריר" VS. תיק "שוקולד מריר בטעמים" שוק ההון 10
RICOnERT מה עושים עם תיק ההשקעות הסולידי אחרי המוות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
S תחליף לאג"ח בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 0
O פקמ או אגח לחלק הסולידי? שוק ההון 22
S פקדון במקום אגח במרכיב הסולידי (חו"ל) שוק ההון 13
M בחירת סוג ההשקעה בפלח הסולידי, אשמח לעזרה שוק ההון 4
S שאלה על הצד הסולידי בהשקעות שוק ההון 3
Y השקעה בחלק הסולידי בתיק שוק ההון 30
G לתחום הסולידי של התיק שוק ההון 4
Dinoman חשבון בפפר לטובת החלק הסולידי של התיק שלי, ושאלה בנושא חשבון בנק דולרי בארץ. שוק ההון 3
G החלק הסולידי של התיק רכישת קרן קסם KTF אגח ממשלתי כללי שוק ההון 4
S החלק הסולידי של התיק שוק ההון 1
LenqS תיק השקעות ראשוני - דיון על החלק הסולידי שוק ההון 15
O דעתכם על תיק השקעות ראשון + שאלות לגבי חלקו הסולידי + שיקולי ברוקר,IRA שוק ההון 2
I הלכתי לאיבוד - החלק הסולידי שוק ההון 2
1337justme התאמת החלק הסולידי עקב המצב העולמי שוק ההון 54
U השלמת החלק הסולידי בתיק שוק ההון 33
Myrath האם ישנם רגעי שיא ראויים לציון במסלול הסולידי שבחרתם בו? אוף טופיק 8
H מה אתם עושים בחלק הסולידי של התיק שלכם? שוק ההון 16
Liron2035 דעה מעניינת לגבי אג"ח ממשלתי כללי לחלק הסולידי של התיק שוק ההון 1
N מפגש בנושא: תפעול IB בסיסי למשקיע הסולידי: מהמרת מט"ח ועד הגשת טופס מס אוף טופיק 46
Liron2035 מציאת קרן אג"ח ממשלתי שקלי עבור החלק הסולידי בתיק "קלאסי" (30/70) לפי קריטריונים שוק ההון 134
bobby איזה אג"ח בחלק הסולידי בתיק שוק ההון 32
milx קרנות לחלק הסולידי של התיק - מק"מ , אג"ח קונצרני וממשלתי שוק ההון 13
מ החלק הסולידי של התיק שוק ההון 3
ת התיק הסולידי שלי שוק ההון 14
משה כתבה נחמדה לפתיחת "העולם הסולידי" עם אנשים אחרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
א התלבטות לגבי האפיק הסולידי שוק ההון 4
הסולידית הישוב הישראלי "הסולידי" ביותר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 242
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ביולוג ירושלמי קצבת פרישה (פנסיה) גבוהה מדי? יש דבר כזה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69

נושאים דומים

Back
למעלה