• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מבקשת עזרה בהתמודדות עם הירידות עקב הקורונה

• פותח הנושא פותח הנושא noa877
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • תגיות תגיות
    קורונה
בכל מקרה, לא הייתי משווה מדדים מלפני 100-50 שנה
אילו היו תעשיות שונות
אפשר להגיד סקטור או 2 סקטורים מכלל השוק היום
אני לא מוצא שום טעם בנתונים הללו, באופן אישי

דרך אגב רוב הכסף שלי זה דווקא לא בתיק ההשקעות שלי אלא ב:
בקרן ההשתלמות (מסלול מנייתי) - 25% מהכסף שלי שם, קופת הגמל להשקעה (מסלול מנייתי) - עוד 25% מהכסף שלי שם, ופוליסת חיסכון (מסלול כללי) - לפחות 30% מהכסף שלי.
זה בגלל שרק לאחרונה (2018) אזרתי אומץ לפתוח תיק השקעות משלי ושם שאר הכסף (אחוזים בודדים).
אני מקווה שאני לא טועה באחוזים אבל זה באופן כללי החלוקה.
אני הכי מודאגת דווקא מהכסף שלא נמצא בתיק השקעות כי על הכסף ההוא - אין לי שליטה, זה הכל החלטות של מנהלי ההשקעות שם שגם חייבים לשמור על אחוז מנייתי גבוה כי זה המסלול שבחרתי.

אני לא מייעץ ולא מבין כלום אבל...
אם את לא יודעת, בדיוק, במה את משקיעה, בעיני יש פה בעיה. אני יודע, כי הייתי שם.
רק כדי להבין, כל הקופת גמל להשקעה, זה מסלול אקטיבי? אלו מנהלי השקעות שבוחרים ובחרים מניות שלדעתם יעקפו את השוק?
את רוב האנשים הידיעה שאנשים מקצועיים מטפלים בכסף שלהם זה היה מרגיע.
אותי אישית זה מלחיץ, במיוחד בתקופה כזאת.
הסיבה שאני יחסית רגוע בירידות היא מאד פשוטה להבנה-
אם קניתי מאה יחידות של מדד עולמי, והשוק יורד, נשארות לי מאה יחידות של המדד העולמי. ובעוד עשר שנים העולם ישתנה השוק ישתנה והערך ישתנה.
לעומת זאת, אם אני בחשבון אקטיבי כפי שאני חושד שהחשבון שלך בגמל להשקעה
אז יש קריסה,
ויש לי נגיד קופת גמל להשקעה שיש לה מנהל שעושה החלטות לפי רמת הסיכון,
אני לא יודע כמה יחידות יש לי בהתחלה, וכמה יש לי בסוף.
אני לא יודע כמה המנהל של הקרן יעשה את ההחלטות הנכונות בתקופה כזאת של חוסר ודאות.
אני לא יודע כמה הוא חכם, כמו הוא מוכשר, מי הוא בכלל, ובעיקר,
כמה מזל יש לו.
כי אף אחד לא באמת יודע דבר עד שהוא קורה. ראי ערך נאום טראמפ (שיצא לטובה והמדדים עלו).

אני לא יודע אם אותו מנהל ימכור מניות או ימשיך להחזיק אותן,
ולכן אינני יודע שאותו מספר של מניות ישאר בידי לאחר המשבר. בקיצור, אני תלוי בחסדיו של מישהו, ובהערכות שלו לגבי המשבר. אפילו מספר המניות והסוג שלהן שאני אחזיק, משתנה כל הזמן לפי תקופה ששום דבר בה אינו ודאי גם ככה.
זהו מצב לא בטוח לכסף שלי בעיני.
והייתי שם, ב2018 כשירד, זאת היתה הפעם הראשונה שהשקעתי, אז דרך חברה, ו"דוקא" במשבר (זה לא במקרה בכלל, כמובן), הבנתי את המשמעות של זה. בסופו של דבר נאלצתי לצאת בהפסד של כמה אלפי שקלים, ומדוע? לא כי לא יכולתי להחזיק- אלא כי הבנתי שאני לא סומך על החברה שהייתי בה, שעוד השקיעה בניגוד עניינים.
חזרתי לשולחן השרטוטים, קראתי את החומר פה באתר, והיום אני לא אשקיע דרך שום חברה, אלא במסלול פאסיבי בלבד.
רק כך אני יודע שמספר היחידות שאני קונה במדד נשאר, ובתקווה שאוכל לממש אותו בעוד שנים לא בעת פאניקה עולמית.
רק כך אני יכול להתייחס לירידות בשוק כ"הנחות", אל אותן יחידות שרכשתי מקודם ואותן יחידות שארכוש בעתיד, רק במחיר זול יותר.
כשהקרן זה איזה משהו מסתורי שמנהל השקעות אלמוני מחליט מה לעשות איתה,
אני לא אשים שם שקל בעת משבר.
וגם לא כשהכל תקין.

אשמח מאוד להסבר גם כן
מדד ה-SP500 התחיל ב-1957 וכל הנתונים מלפני כן לא קשורים לנתונים של היום.
כדאי גם לדעת איך הרכיבו את מדד ה-SP500 אז לעומת איך מרכיבים אותו היום - התנאים שונו באופן מהותי כך שאין קשר מעשי ביניהם.
בכל מקרה, לא הייתי משווה מדדים מלפני 100-50 שנה
איך אתה בודק ביצועי אג"ח בסביבת ריבית עולה אם במשך 40 שנה אנחנו בסביבת ריבית יורדת ואתה מתעלם ממדדים של לפני 50 שנה?

כדאי גם לדעת איך הרכיבו את מדד ה-SP500 אז לעומת איך מרכיבים אותו היום - התנאים שונו באופן מהותי כך שאין קשר מעשי ביניהם
לSP500 אין הרבה ערך בפני עצמו כמדד.
משתמשים בו כפרוקסי לכלכלה האמריקאית, ועקב כך הוא המשך סביר לSP90

כדאי גם לדעת איך הרכיבו את מדד ה-SP500 אז לעומת איך מרכיבים אותו היום - התנאים שונו באופן מהותי כך שאין קשר מעשי ביניהם.

איך אתה בודק ביצועי אג"ח בסביבת ריבית עולה אם במשך 40 שנה אנחנו בסביבת ריבית יורדת ואתה מתעלם ממדדים של לפני 50 שנה?
מה שהיה לפני 1970 לא רלוונטי
לא בודק ביצועי אג"ח, לא מעניין העבר

.
משתמשים בו כפרוקסי לכלכלה האמריקאית, ועקב כך הוא המשך סביר לSP90
הSP90 והSP500 המקורי הכילו חברות שאינן אמריקאיות (אבל נסחרו בבורסה האמריקאית) והיו פרוקסי לכלכלה הבינלאומית.
הSP500 של היום לא מכיל חברות כאלו בכלל ולא דומה בכלום לSP500 המקורי, קל וחומר לקודמו הSP90.
לא בודק ביצועי אג"ח, לא מעניין העבר
אתה לא מחזיק אג"חים בכלל?
תשים לב שלא דיברתי על ביצועי האג"ח אלא על התנהגותו (הוא מתנהג שונה בסביבת ריבית שונה).

הSP500 של היום לא מכיל חברות כאלו בכלל ולא דומה בכלום לSP500 המקורי, קל וחומר לקודמו הSP90.
וזה עדיין פרוקסי סביר לכלכלה האמריקאית (ויש שיטענו לבינלאומית).

אתה לא מחזיק אג"חים בכלל?
ממשלתי לא אחזיק לעולם
קונצרני זבל אחזיק בהתאם למצב הנוכחי בשוק

למדוד התנהגות של אג"ח ממשלתי בעבר זה כמו למדוד את אורך הבננות בקטיף 84'

עוד רעיונות איך להתמודד?

הנה כמה רעיונות -
[לא קראתי את כל השרשור. אולי כבר הזכירו..]
1. דבר ראשון - תזכרי שאת אנושית. כולנו רק בני אדם, ותתייחסי לתגובות שלך מאוד בסלחנות. הלקאה עצמית היא לא פרקטית ליצירת פתרון בר קיימא.
2. לי עוזר במצבי סטרס - אבל דיסקליימר: לא לכולם זה עוזר, אז תשקלי טוב אם זה יעזור לך -
להסתכל לגורם המפחיד בלבן של העיניים, ולעשות הערכת מצב מה תהיה התגובה האופטימלית שלי במידה ויתממש. זה אומר -
לקחת כמה דקות ריכוז ולפרוט לעצמי בדימיון: מה יקרה אם השוק יקרוס, איך במציאות זה ישפיע עלי ביום יום, מה הדבר הכי גרוע שיקרה לי בעקבות זה, ומה הדבר הכי טוב שאוכל לעשות בתגובה לכך. כזו תוכנית מגירה..
3. שמעתי/קראתי פעם, בהקשר של 1929: להסתכל מסביב ולראות שלמעשה כל עולם התעשייה ממשיך להתנהל. אנשים עדיין ימשיכו לצרוך משחות שיניים, אוכל, תרופות, מיחשוב וכו. ולכן השוק יחזור לעלות.
4. זוכרת פרק אחד מסויים בבלוג של firecracker שעזר לי ממש. פרק בו היא מתארת אתמהלך ההשקעה שלה בזמן המשבר של 2008,
עם תיאור ויזואלי איך שהיא נכנסת לחשבון ההשקעות, לאחר שקיבלה משכורת. מכניסה 1000$ , ותוך דקות - כל הסכום נעלם!
כל החסכונות שלה מחודש עבודה שלם...

בהצלחה!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הדירה דרך אגב זאת ירושה מאבא שנפטר והוריש לי ולאמא שלוש דירות... אמא נתנה לי אחת עד שאני אסיים את התואר ובינתיים סיימתי תואר ראשון ואני לומדת לתואר שני אבל אמא הסכימה שאני אמשיך לגור שם.
ואני יודעת שזה מוריד לי נקודות בעיניי הרבה אנשים שאני ילדה של אבא ואמא עשירים אבל מה שחשוב זה שאני לומדת ועובדת קשה וחוסכת מלא אז זה לא הכל הכסף של אבא.
אני חוסכת מגיל 16! לא כי אני רוצה להיות עשירה אלא כי יש לי אופי חסכני והסתפקות במועט וחינוך טוב מאבא שידע איך להתנהל עם כסף.
קשה לי להתנהל עם הרבה כסף לא טבעי לי ומרגישה לפעמים קצת סתומה ומבולבלת אני יודעת לקבל ביקורת, להקשיב , ללמוד , להפנים ולפעול לפי זה.

אני רוצה להתייחס לנקודה הזו:
גם אני בעבר (הרחוק) חטאתי בהסתכלות שטחית מהסוג שאת מתארת והערכתי אנשים על בסיס מה שהם השיגו בחיים בעצמם תוך שאני "מוריד נקודות" למי שזכה בתנאי התחלה טובים יותר בזכות סיוע משפחתי או נסיבות חיצוניות אחרות.
לא אשתף כרגע באירועים השונים שקרו שגרמו לי לשנות את נקודת המבט, אבל בשורה התחתונה כרגע אני חושב את הדברים הבאים:
1. קושי יכול לבנות אנשים ויכול גם לשבור אותם.
2. קושי בונה אופי, אדם שהתחיל נמוך והתקדם בזכות עצמו ראוי לכל הערכה. עם זאת, לקושי יש גם מחיר ולא תמיד האופי שנבנה הוא חיובי, זה מאוד תלוי לאיזה כיוון אנשים לוקחים את הקושי הזה, איך מתמודדים איתו ועד כמה ההתמודדות הזו מוצלחת.
3. שיוויון הוא פיקציה, אין שיוויון בין אנשים, מעולם לא היה ולעולם לא יהיה. מישהו אחד נולד למשפחה עשירה ומישהו אחר נולד עם אקסטרה 10 נק' באייקיו, איך משווים?
4. אנשים שהתחילו מנקודת התחלה גבוהה יותר לא "שווים פחות" וכל העניין הזה של לתת נקודות לאנשים ולהשוות ביניהם הוא מיותר.
5. אדם צריך להתמקד בעצמו ולפעול למימוש יעדיו האישיים שיגרמו לחייו להיות מאושרים יותר, המפתח לזה הוא לא כסף אלא משפחה, זוגיות וקהילה.
6. אם בכל זאת רוצים לשפוט אנשים, יש לעשות זאת על בסיס מה עשו עם נקודת ההתחלה שלהם ולא על בסיס נקודת ההתחלה עצמה. אדם שהתחיל גבוה ומצליח לשמור על זה וגם לתרום לסביבתו לא נופל במאום מאדם שבנה את עצמו מאפס.
7. לסיום - אם היה לך מזל וזכית להתחיל מנקודה טובה - מוטלת עלייך חובה (לדעתי, כן?) לכבד את הורייך ולספק נקודת התחלה זהה או טובה יותר לצאצאייך, לכן קחי את כל מה שנותנים לך ותעבדי קשה כדי שילדייך יהיו באותה "דילמה" חיובית שבה את נמצאת היום, בסוף גם הם יבינו שאין כל רע בלקבל סיוע מהמשפחה.

7. לסיום - אם היה לך מזל וזכית להתחיל מנקודה טובה - מוטלת עלייך חובה (לדעתי, כן?) לכבד את הורייך ולספק נקודת התחלה זהה או טובה יותר לצאצאייך, לכן קחי את כל מה שנותנים לך ותעבדי קשה כדי שילדייך יהיו באותה "דילמה" חיובית שבה את נמצאת היום, בסוף גם הם יבינו שאין כל רע בקבל סיוע מהמשפחה.
מה זה היהירות הזאת להגיד לבת אדם מה מוטל עלייה? או להניח שהיא תתרבה

פספסת את הסוגריים.
כמו כן - לקחת תגובה חיובית והפכת אותה לשלילית, למה? תנסה לקרוא שוב עם מצב רוח "חיובי".
אם התוצאה זהה - זו לא הייתה כוונתי, אבל גם אין לי כוונה לתקן שום דבר.

מה זו היהירות הזו להגיד לאנשים אחרים מה להגיב לאנשים אחרים אחרים באינטרנט

נו באמת... איזה מוגזם... מפענחים את הגיל שלי לפי השם משתמש שלי? ניתוח אישיות וגיל לפי צורת התבטאות?

כאמור, זה היה בעיקר זה שכתבת שיש לך 20-30 שנה לפנסיה.
יכול להיות שאת בת 50 ופשוט מעוניינת לעבוד עד גיל מאוד מאוחר, אבל לאור העובדה שאנחנו נמצאים בפורום שנוטה למשוך אנשים שמעוניינים לפרוש מקודם מהרגיל ולא מאוחר מהרגיל, זה פשוט מאוד לא סביר.

הגיל שלך מאוד רלוונטי. היחס של בן 30 או בן 60 למשבר צריך להיות שונה לגמרי.

אני בהחלט מוכנה לאבד היום חצי ממה שיש לי היום בשביל לקבל כפול בעוד 15 שנה.
ההנחה (שלי, שלך, שלנו) היא שגם אם ערך התיק יירד ב 50% (נגיד ויש לי מיליון ש"ח ואחרי הנפילה זה 500K) אז אחרי 15 שנה עם הזמן הוא יטפס ל שני מיליון.
את הצפרדע של ירידה של 50% כבר בלעתי.
מה יקרה אם זה יירד ב 75%-80% ? אפילו הגיל הצעיר שלי לא יספיק להחזיר את זה - השאלה אם יש משהו בשלב הזה אני יכולה לעשות?
למשל לא ראיתי שהוזכרו כאן שורטים? אולי חלק מהתיק לעשות שורטים כדי שאם ימשיך לרדת השורטים יאזנו?
ואולי כיוון אחר, הרי יש גם חברות שעולות עכשיו כמו אלו של וידאו קונפרנס (אני יודעת על מנייה ספיציפית, אני לא יודעת אם מותר לציין אותה), ויש עוד... אולי כדי לקנות קצת מהן כדי למזער נזקים?
מה אתם אומרים?

לעשות שורט בזמן שאתה מחזיקה את אותו נכס בלונג, שקול לפשוט למכור את האחזקה שלך (או חלק ממנה) עד כדי מיסים, עמלות וריביות.

אין סיבה להניח שאת יודעת יותר טוב מכל שאר העולם לאן השוק ימשיך מכאן. לא השוק הכללי ולא סקטור כזה או אחר. לכן, בצעדים שאת מציעה בתגובה הזו אין שום היגיון.

הדבר היחיד שאת יכולה לעשות שלא יגרום נזק הוא להיצמד לאחוז מניות קבוע מתוך כלל ההון שלך ולא לשנות אותו לפי מצב השוק. להמשיך לעבוד, לחסוך ולהשקיע לפי אחוז המניות שבחרת. לאכול בריא, לעשות ספורט, להשתדל ללכת לישון בשעה סבירה, וגם מדיטציה יכולה לסייע.

אני בהחלט מוכנה לאבד היום חצי ממה שיש לי היום בשביל לקבל כפול בעוד 15 שנה.
ההנחה (שלי, שלך, שלנו) היא שגם אם ערך התיק יירד ב 50% (נגיד ויש לי מיליון ש"ח ואחרי הנפילה זה 500K) אז אחרי 15 שנה עם הזמן הוא יטפס ל שני מיליון.
את הצפרדע של ירידה של 50% כבר בלעתי.
read my lips: הסירי כל דאגה מליבך, זה מה שהולך לקרות. סך הנכסים שלי גדל פי 4 ב-12 השנים האחרונות (מלפני המפולת של 2008 ועד היום).

למשל לא ראיתי שהוזכרו כאן שורטים? אולי חלק מהתיק לעשות שורטים כדי שאם ימשיך לרדת השורטים יאזנו?
לדעתי אין שום סיבה לאף אחד להתעסק עם שורטים. להבנתי המוגבלת זה הימור נטו. בלי כונה להעליב, בטח למישהו ששואל כאלה שאלות.

היי,

משום מה הפוסט הזה קצת נגע לליבי, אז אני חולק איתך, נועה, את המחשבות שלי.. הייתי כותב לך בפרטי אם הייתי יודע איך עושים את זה בפלטפורמה הזאת..

בעיקרון הדבר היחיד שאני יכול לומר לך הוא שכרגע כולנו מפסידים כסף. את באותה סירה עם כולם.. לא רק אלה שקוראים בפורום הזה.. ובאופן כללי את במצב הרבה יותר טוב מרוב האנשים שאת רואה ברחוב..

אני לא מושקע בבורסה. יש לי 4 דירות. הערך שלכן לפני חצי שנה היה איקס. אם הייתי רוצה לממש את הנכסים האלה היום ככל הנראה הם ירדו מהרבה יותר מאשר הסנופי.. אף אחד לא יקנה ממני את הדירות האלה כרגע. יכול להיות שהערך שלהן הוא כרגע מאד נמוך.. ההבדל ביננו -- שאת רואה את העליות והירידות אונליין.. השכן שלי השקיע בעסק. העסק שווה איקס בימים רגילים. היום הוא כנראה שווה איקס פחות 80% או משהו.. וכך הלאה. אלה ימים מאתגרים לכלכלה העולמית ב- 99% מהמגזרים, וזה לא שוק של מוכרים כרגע בשום תחום.

אז אלא אם כן אין לך כסף בכלל להשקיע (ואז לא מפסידים), או שצברת סכומים גדולים והם תמיד היו רק בעו״ש (לא סביר..), או שאת בעלים של החברה שתפתח את החיסון לקורונה או של חברה לייצור ג׳ל חיטוי -- אז את מפסידה כרגע. כמו כולנו..

למה את במצב הרבה יותר טוב מכמעט כולם? כי אין לך חובות. כי יש לך יכולות לעבור את התקופה הזו. אם האנושות תעבור אותה, אז גם את תעברי אותה, והרבה יותר טוב ממהרבה אחרים.

נתראה בעליות..

לאנשים שרוצים את הכסף בשנה-שנתיים-שלוש הקרובות = מלא סיבות לדאגה. לא נראה שהקטסטרופה עוצרת ויתכן שגם אם הוירוס יבלם בחודשים הקרובים יקח זמן רב לשקם את הנזקים, ולחברות לחזור לשווי השיא שלהן.
אבל לאנשים שהחסכונות שלהם הם 20 שנה קדימה? את זוכרת שהפנסיות של כולם מושקעות בשוק ההון, נכון?
0 סיבות לדאגה. כלומר, מהמשבר הנוכחי. אולי המשבר של עוד 20 שנה צריך לעניין אותך.
אבל כל עוד האנושות תשרוד את המשבר הזה, עוד 5 שנים ובטח שעוד 20- הכסף שלך יהיה שווה הרבה יותר ממיליון.

ליבי איתך (תיק ההשקעות שלי לא, הוא קטן בהרבה - אבל הלב כן).

אני מבין שזה יכול להיות קשה, גם אני מתמודד עם טלטלות נפשיות וגם טלטלות ממשיות (פרילנסר, f**k ME) במצב הנוכחי ועצתי היא - הרבה ספורט, הרבה חברים ומשפחה, הרבה הכרת תודה והרבה סטואיזם. בהצלחה, את תעברי את זה כמו גדולה!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הרבה חברים ומשפחה
הפוך.
תשמור מרחק 2 מטר מכל אחד, כולל חברים ומשפחה.
אין על מי לסמוך...
אנחנו חודש לפני מצב כמו איטליה עכשיו שיש שם עוצר כללי....
תשמרו על ריחוק חברתי של מרחק שני מטר אחד מהשני... כל נגיעה בחפץ לחטא ולשטוף ידיים... לא לפגוש בני משפחה וחברים....

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
פ מחקה מדד MSCI AC WORLD מנורה מבטחים-קרן השתלמות מבקשת הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
שרון מבקשת המלצה למקום סולידי ונחמד לנופש באילת אוף טופיק 2
D מבקשת עצה - תיק השקעות סולידי שוק ההון 19
י מה צופן העתיד? מבקשת את עצתכם יומני מסע אישיים 38
מ עזרה בהבנת שער המרה בבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M עזרה במילוי טופס 1322 . תמיד מסתבכת עם זה מיסים 11
Y עזרה בהבנת היקף מס על RSU (כולל ארקין-מוזס) מיסים 17
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ת עזרה בטופס 867 מיסים 13
א עזרה בלקיחת משכנתא צרכנות פיננסית 4
ד עזרה בדו"ח שנתי למס הכנסה מיסים 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
הסולידית בקשת עזרה - סיוע בתיקון השו"ב הפיננסי/אקסולידית שוק ההון 5
ק עוגני משכנתאות- בקשת עזרה להבנה נדל"ן 6
ג חדשה בתחום -עזרה בסיסית יומני מסע אישיים 7
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
B עזרה באיתור בקשה והתנגדויות שהוגשו לועדה מחוזית לתכנון ובנייה נדל"ן 3
M עזרה במילוי דוח שנתי עם פריסת פדיון ימי חופש מיסים 0
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
J בקשת עזרה: דיווח רטרואקטיבי על הפסדים מ-IBKR מיסים 5
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
shesek עזרה להדיוטות בנוגע לאגרות חוב שוק ההון 5
א עזרה בחישוב עמלה צרכנות פיננסית 7
ח עזרה דחופה עם הבנק!! מיסים 44
ע בבקשה עזרה דחופה נדל"ן 10
T עזרה בהגשת דוח אישי מיסים 1
ז שלום, העברת ניירות ממיטב דש ומ IBKR - לבנק לאומי - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ע תמהיל משכנתא עזרה בבקשה ! נדל"ן 9
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
stevexcx עזרה אוף טופיק 1
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 25
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
D עזרה להורים בקניית דירה מיסים 1
G עזרה בהבנת התשואה - מקפת משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10