• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מבקשת עזרה בהתמודדות עם הירידות עקב הקורונה

• פותח הנושא פותח הנושא noa877
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • תגיות תגיות
    קורונה
אולי פספסתי משהו, אבל העצה שחוזרת על עצמה פה עבור נועה היא לא למכור ולחכות עד שיעבור זעם. ואם יקחו שנים עד שהשוק יחזור לעצמו? מה לגבי הנזק הנפשי של להסתכל על התיק במשך שנים ולראות תשואה שלילית אדומה שזולחת לאט מאוד כלפי מעלה (ולאכול את עצמך)?
בתחתית העמוד הזה מופיע גרף של המדד העולמי MSCI. נכון לעכשיו הוא עבר ירידות שהחזירו אותו לשנת 2017, וייתכן שעוד היד נטויה. מה גם שירידה של 50% במדד מצריכה עלייה של 100% כדי לחזור לאותה נקודה. פשוט לא סביר שנועה תראה את הכסף חוזר בשנים הקרובות. אלא אם כן היא תכניס כסף חדש לתיק.
כלומר, אם נועם תמשיך לקנות באופן קבוע, כרגיל, מניות ולאזן את התיק, ייתכן שבעתיד העליות מהמחירים הנמוכים של תקופת הירידות הנוכחית יפצו על ירידת הערך של הכסף ההתחלתי.
האם אני טועה באמירה שלי?

הגרף הזה לא כולל דיבידנדים.

זה לא משנה אם הכסף יחזור או לא. מה שהיה היה. הבחירה היא לא בין לצאת לפני הירידות לבין להישאר בשוק...הבחירה היא בין לצאת עכשיו לבין להישאר בשוק. אם אתה חושב שעדיף להיות מחוץ לשוק מאשר להיכנס במחיר הנוכחי, אז כנראה שלדעתך עדיף לא להשקיע במניות אף פעם, כי אחרת - מתי כן?

לא נורא, אבל מבאס. אני מתעודד שעליית שער הדולר מיתנה את זה, אבל מוכרח להודות שלא ציפיתי שהשוק ימשיך ליפול. אולי פשוט קיוויתי שהוא ייתקע ויתחיל לדשדש.

מה אכפת לך, אתה לטווח ארוך. כל הרעיון בקניה עכשיו הוא לקנות במחיר זול ממחיר השיא כדי לא לפספס את העליות כשייגיעו כשעניינים יחזרו לסורם, ולא להמנע מהירידות הקרובות (כי זה לא יקרה, אי אפשר להמנע מירידות.
אני מבטיח לך שזה יותר כיף מלהכנס לשוק עולה. אני לא וורן באפט, אבל בדבר אחד אנחנו דומים, גם לי נפתח התאבון בירידות. אני שונא להשקיע בעליות, תמיד זה נראה יקר, ותמיד אם אתה מחכה זה נהיה רק יותר יקר.

חברים- אני סיימתי לשים 37K ממש שבוע לפני הקורונה בסנופי ואפילו אין לי מושג כמה ירד ועוד ירד. אז מה. זה לא מנע ממני להכניס סכום גדול יותר היום. אני יודע שזה סכום קטן למה שחלקכם מושקעים בו, אז אני באמת כבר שבועיים עוצר מעצמי להעיר, אבל ראבק, Man up! והלוואי עלי! זה רק אומר שיש לכם יותר כסף ממונף לטווח רחוק. קחו פרופורציה. תהיה שנה של ירידות. שנתיים, חמש. לכל העולם. אחר כך יחזור. צפו לזה, ואולי תופתעו שזה יקרה לפני.

עשית הכל נכון.

אני חלוק על הגישה האקטיבית, אבל מלבד זה, אם זה עוזר במשהו לשמוע את זה מזר אלמוני בפייסבוק, גם לדעתי עשית ממש בסדר ואפילו בשכל.
את יודעת מה מצחיק? כשהשוק יעלה, ותגלי על עצמך שעברת את זה, הדבר האחרון שתשקלי הוא לצאת מהשוק. להפך, תביני כמה כוח היה לך להחזיק במניות אלו בירידות למרות הקושי. את תביני שגדלת מזה, שעמדת במבחן. אולי תעדיפי לצאת, אבל אני מהמר על כך שתשארי.

נראה לי שאני אצטרך אותה, דיברו היום במשרד על פיטורים
הראי למנהלייך שיש לעבודתך תרומה בעלת ערך מוסף ביחס לזו של עמיתייך למשרד.
ולא רק בזמני משבר.

הראי למנהלייך שיש לעבודתך תרומה בעלת ערך מוסף ביחס לזו של עמיתייך למשרד.
ולא רק בזמני משבר.
הוציאו אותי לחופשה כפויה (ל 20 ימי החופשה שנותרו לי... אחרי זה - זה על חשבון השכר או חל"ת - חופשה ללא תשלום)
כל העובדים הצעירים שהגיעו ב 5 שנים האחרונות הוצאו לחופשה.
אני עוברת להפעיל את קופת החירום, וחייה ממנה בלבד כי אין לי הכנסה אחרת כי יש גם בעיה של מקום העבודה שלנו כרגע לשלם משכורות.. יש עיכוב.

נערך לאחרונה ב:
משתתף בצערך. נשמע שלא היה הרבה מה לעשות מבחינתך ואולי זו נחמה מסויימת.
אל תשכחי לנצל את הזכויות שלך בביטוח לאומי. שילמת להם הרבה שיחזירו קצת!

אני גם ממש מתחיל לפחד..
יש לי מזל שהמפעל שאני עובד בו הוא מפעל שנחשב בטחוני ואז יש לו אישור לעבוד ולי גם מאפשרים לעבוד..

אבל לגבי הבורסה אני כבר מתחיל לחשוש...

הגרף הזה לא כולל דיבידנדים.

זה לא משנה אם הכסף יחזור או לא. מה שהיה היה. הבחירה היא לא בין לצאת לפני הירידות לבין להישאר בשוק...הבחירה היא בין לצאת עכשיו לבין להישאר בשוק. אם אתה חושב שעדיף להיות מחוץ לשוק מאשר להיכנס במחיר הנוכחי, אז כנראה שלדעתך עדיף לא להשקיע במניות אף פעם, כי אחרת - מתי כן?

מה? איך הגעת למסקנות האלה? כתבתי את ההיפך המוחלט (כלומר, שהיא צריכה להמשיך להכניס כסף חדש לתיק).

עוד יום עבר, עוד יום פחות למשבר הקורונה.
הלקח הכי חשוב שאני לוקח איתי מהמשבר הזה, הוא דווקא שיעור ישן נושן שכתבה הסולידית "בתיק השקעות טוב, תמיד יהיה חלק שתשנא".

אני זוכר את התקופה שהדולר היה 3.45 ש''ח, והבנקאית האישית שלי באיגוד הציעה לי לסגור פיקדון עליו. התשואה הייתה נמוכה (2 אחוז ריבית), הסיכון היה נראה לי גבוה (כולם דיברו כמה שהדולר הוא נכס גרוע, ויירד עד ל-2.5 ש''ח וכו') אז החלטתי לסרב בנימוס, ולהמשיך הלאה.
היום, הדולר הוא 3.88 ש''ח, כשגם 4 ש''ח לדולר לא נראה כמו פנטזיה.

דבר דומה עברתי עם edv. השער בדיוק עלה ל-120 דולר ליחידה, וחשבתי שזה מחיר גבוה מדי, ושתכף עליות הריבית יחזרו. הם לא חזרו.
היום edv על 154 דולר ליחידה, כשבשיא היה 170 דולר.

היום מניות יורדות כל יום. כולם אומרים שהרע מלפנינו. גם אני חושב ככה. אבל בכל פעם שאני מפחד קצת יותר מדי, אני נזכר שכדאי לקנות נכס טוב, שערכו ככל הנראה יעלה בעתיד, בדיוק כשכולם שונאים אותו. אני חושב שעדיין לא הגענו לשנאה אבסולוטית, אבל אנחנו בדרך לשם.

-----
מעניין אם זה יהיה גם גורלו של הנפט...

הוציאו אותי לחופשה כפויה (ל 20 ימי החופשה שנותרו לי... אחרי זה - זה על חשבון השכר או חל"ת - חופשה ללא תשלום)
אני עוברת להפעיל את קופת החירום, וחייה ממני בלבד כי אין לי הכנסה אחרת כי יש גם בעיה של מקום העבודה שלנו כרגע לשלם משכורות.. יש עיכוב.
לא נעים.

אני עוברת להפעיל את קופת החירום, וחייה ממנה בלבד כי אין לי הכנסה אחרת
זה הזמן להודות למזלך הטוב. יש קופת חירום, יש קורת גג ללא שכ"ד/משכנתא, אין מסעדות וטיסות = את תעברי בקלות יחסית את התקופה הזאת :)

חל"ת זאת לא מילה גסה היום...
עדיין תקבלי אבטלה מהמדינה, ככה שלפחות הנחיתה תהיה רכה יותר אחרי שיגמרו לך הימי חופש.
מה שכן, החשש של כולם זה האם יחזירו אותם לעבודה אחרי זה.
זה הזמן להודות למזלך הטוב. יש קופת חירום, יש קורת גג ללא שכ"ד/משכנתא, אין מסעדות וטיסות = את תעברי בקלות יחסית את התקופה הזאת :)
1+

מה? איך הגעת למסקנות האלה? כתבתי את ההיפך המוחלט (כלומר, שהיא צריכה להמשיך להכניס כסף חדש לתיק).
אני מתייחס לתרחיש שבו אין כסף חדש להכניס, וטוען שזה לא משנה.

לא צריך להתפס על המילה, התכוונתי שבנטו אנחנו יורדים, וכעת נראה שאנחנו ממש בזיגזגים בלתי פוסקים
בדיוק, ואם תסתכל על 2008, אתה תראה בדיוק את אותם זיגזגים גם בירידה וגם בעליה, ואתה תראה שהיו תקופות של עליות יחסיות בתוך הירידה (ואנשים חשבו שנגמר המשבר) והיו ירידות (ארוכות) גם בתקופה של העלייה שאחרי (ורנשים חשבו שטרם נגמר).

איך מכל זה אתה מתכוון לעשות חישוב וטקטיקה יומית לכמה כסף להכניס אין לי מושג.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אחרי הנפילה היומית גם עליי זה מתחיל להשפיע קצת, נקווה לימים טובים יותר. הכי חשוב זה לא לפעול ברגעים בהם לא חושבים באופן צלול..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
פ מחקה מדד MSCI AC WORLD מנורה מבטחים-קרן השתלמות מבקשת הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
שרון מבקשת המלצה למקום סולידי ונחמד לנופש באילת אוף טופיק 2
D מבקשת עצה - תיק השקעות סולידי שוק ההון 19
י מה צופן העתיד? מבקשת את עצתכם יומני מסע אישיים 38
מ עזרה בהבנת שער המרה בבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M עזרה במילוי טופס 1322 . תמיד מסתבכת עם זה מיסים 11
Y עזרה בהבנת היקף מס על RSU (כולל ארקין-מוזס) מיסים 17
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ת עזרה בטופס 867 מיסים 13
א עזרה בלקיחת משכנתא צרכנות פיננסית 4
ד עזרה בדו"ח שנתי למס הכנסה מיסים 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
הסולידית בקשת עזרה - סיוע בתיקון השו"ב הפיננסי/אקסולידית שוק ההון 5
ק עוגני משכנתאות- בקשת עזרה להבנה נדל"ן 6
ג חדשה בתחום -עזרה בסיסית יומני מסע אישיים 7
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
B עזרה באיתור בקשה והתנגדויות שהוגשו לועדה מחוזית לתכנון ובנייה נדל"ן 3
M עזרה במילוי דוח שנתי עם פריסת פדיון ימי חופש מיסים 0
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
J בקשת עזרה: דיווח רטרואקטיבי על הפסדים מ-IBKR מיסים 5
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
shesek עזרה להדיוטות בנוגע לאגרות חוב שוק ההון 5
א עזרה בחישוב עמלה צרכנות פיננסית 7
ח עזרה דחופה עם הבנק!! מיסים 44
ע בבקשה עזרה דחופה נדל"ן 10
T עזרה בהגשת דוח אישי מיסים 1
ז שלום, העברת ניירות ממיטב דש ומ IBKR - לבנק לאומי - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ע תמהיל משכנתא עזרה בבקשה ! נדל"ן 9
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
stevexcx עזרה אוף טופיק 1
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 25
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
D עזרה להורים בקניית דירה מיסים 1
G עזרה בהבנת התשואה - מקפת משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10