• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מבקשת עזרה בהתמודדות עם הירידות עקב הקורונה

• פותח הנושא פותח הנושא noa877
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • תגיות תגיות
    קורונה
כמו שכוורת אמרו - "תתעודד בננו, המצב יכול להיות הרבה יותר גרוע'. אז הוא התעודד, והמצב באמת נהיה יותר גרוע." ~ סיפור המכולת

אז אם זה מעודד אותך יש אנשים בלי דירה, עם 100% מניות וסכומים גדולים במידה משמעותית משלך.
למזלי אני לא ממונף. עדיין. מתחיל לדגדג.
כתבו כאן דברים יפים בשרשור הזה.
התיק שלי ירד ב-25% מתחילת השנה. לא נעים בכלל, אבל אני אופטימי מטבעי. רק מצטער שאין לי סכומי כסף גדולים בצד.

אולי בכל זאת אפיק מסקנות לעתיד מהמשבר לשמור כסף בצד. אצלי הפן הפסיכולוגי הקשה זה לא הירידה בערך המניות, אלא חוסר היכולת לנצל אותה.

כמו שכוורת אמרו - "תתעודד בננו, המצב יכול להיות הרבה יותר גרוע'. אז הוא התעודד, והמצב באמת נהיה יותר גרוע." ~ סיפור המכולת

אז אם זה מעודד אותך יש אנשים בלי דירה, עם 100% מניות וסכומים גדולים במידה משמעותית משלך.
למזלי אני לא ממונף. עדיין. מתחיל לדגדג.
כתבו כאן דברים יפים בשרשור הזה.
התיק שלי ירד ב-25% מתחילת השנה. לא נעים בכלל, אבל אני אופטימי מטבעי. רק מצטער שאין לי סכומי כסף גדולים בצד.

אולי בכל זאת אפיק מסקנות לעתיד מהמשבר לשמור כסף בצד. אצלי הפן הפסיכולוגי הקשה זה לא הירידה בערך המניות, אלא חוסר היכולת לנצל אותה.

זאת בדיוק הגישה שעודדתי בה את עצמי.

נערך לאחרונה ב:
80% מניות אצלי והתיק עדיין ברווח, כי... זמן בשוק עושה את שלו.
80% מניות ואתה עדיין ברווח מאיזה תקופה? ב 12 חודשים אחרונים? ובמקרה שלך מדובר במדדים או מניות ספציפיות (אל תגיד איזה מניות)?

אופציה נוספת: תשכירי את הדירה שלך ותשכרי דירה דומה של השכנים. ככה תפסיקי לגור בדירה שלך ותתחילי לספור אותה כחלק מההון שלך, ואז תגלי שאחוז המניות שלך ממש קטן.
אם זה נשמע טיפשי זה כי זה טיפשי.
כן, בסדר, הבנתי את הנקודה לגבי הדירה והפנמתי אותה.
אני אומרת את זה לכל מי שציין אותה.
יש לי הרבה מה ללמוד... אני לומדת... אני מנסה.. קצת איטית...

נערך לאחרונה ב:
יש לי הרבה מה ללמוד... אני לומדת... אני מנסה.. קצת איטית...
הכל בסדר. אף אחד מאיתנו לא נולד חסיד של השקעה פסיבית, זו תובנה שמחלחלת לאט לאט וצריך גם כמה מקרי לחץ בשביל לחזק את התובנות.
סיפור חביב - עצים שגדלים בכל מיני חללים סגורים ומוגנים גדלים להיות חלשים למדי (ואפילו קורסים לפעמים). הרוח והסטרס בעקבותה הם טריגר לתהליכים ביולוגיים של בניית מבנה חזק יותר.

השלב הבא בתובנה שהכל בסדר? ממשיכים את ניהול התיק כרגיל, בהתאם להקצאה והמדיניות שקבעת לך. כל כמה זמן (חצי שנה? שנה?) מאזנים את התיק לאחוזים שקבעת לך (שבמקרה הנוכחי אולי אמור מכירת אגח וקנית מניות) ועם ההפקדות התקופתיות של החיסכון ממשיכים לקנות - גם מניות, בתקופה שכאילו מלחיצה ומפחידה. בדיעבד מגלים שזאת הייתה התקופה הכי טובה לעשות זאת...

היום נכנסתי לתיק ההשקעות שלי ולא הרגשתי רגש רע ולא שנפל עלי העולם
בהתחלה כל ירודה של 2% עשתה לי חום...

הזמן עושה את שלו

בתור מישהו שמשקיע לאופק של 15+ שנה, הנחת המוצא שלי הייתה שבמוקדם או במאוחר נראה קריסה גדולה מאוד של השוק, סטייל הדוט קום או 2008. האמת, אני קצת שמח שזה קורה במוקדם ולא במאוחר.

אני 100% מניות, ובחיי שכרגע מצב התיק לא מדאיג אותי.

הדאגה היחידה שלי היא מה יקרה אם נראה פיטורים המוניים. גם לי יש משרה יציבה, מרוויח טוב מאוד באחת מחברות ההיטק הגדולות בעולם (ששרדה את שני המשברים הנ״ל ללא פיטורים), אבל המחשבה שאאבד פתאום את מקור ההכנסה מדאיגה אותי. מצב שבו אף אחד לא מגייס, ושעל כל משרה יש אלפי מועמדים, עם שכר זעום בהשוואה להיום... מדאיג בעיניי. אנחנו לא שם, ומאמין שלא נהיה שם. אבל זה ממחיש לי את החשיבות של קרן חירום.

י. מצב שבו אף אחד לא מגייס, ושעל כל משרה יש אלפי מועמדים, עם שכר זעום בהשוואה להיום... מדאיג בעיניי
במקרה הכי גרוע הייטקיסט של 40K יתפשר על 25K. זה קשה אבל לא סוף העולם.

לא חושב שזה המקרה ״הכי גרוע״... אבל בכל מקרה אני מבין שאני כנראה סתם מכניס את עצמי לסרטים מיותרים.

לא חושב שזה המקרה ״הכי גרוע״... אבל בכל מקרה אני מבין שאני כנראה סתם מכניס את עצמי לסרטים מיותרים.
הייטקיסט סולידי לפחות יכול לרדת לעצמות יבשות אם ייפטרו אותו.

לעומת זאת הייטקיסט מפוטם, ממונף, שמרענן כל הזמן תמורת עוד כמה גרושים, מבזבז כאילו אין מחר ולא מוכן לרדת באיכות החיים, יאכל הרבה חרא.

השוק ישבור לו את העצמות.

...הייטקיסט מפוטם, ממונף, שמרענן כל הזמן תמורת עוד כמה גרושים, מבזבז כאילו אין מחר ולא מוכן לרדת באיכות החיים

גם בהייטק אין שיוויון מגדרי בשכר.
אני לא רוצה להסיט את השרשור הזה עם הצד הפמניסטי שלי, רק אגיד שאני ממש לא מרוויחה 25K (ויש הרבה תפקידים בהייטק, לא כולם מתכנתים ונשים מרוויחות פחות...).
ואני מהסוגה הלא מפוטמת, לא ממונפת וכל הדברים שכתבת.
אם יש משהו שלמדתי לעשות כמו שצריך מהסולידית זה לחסוך - לפחות בזה אני לא חייבת להתבייש בעצמי.

נערך לאחרונה ב:
לפחות בזה אני לא חייבת להתבייש בעצמי.
את לא צריכה להתבייש בכלל. אם לא עשית מעשים אסורים או פסולים אין לך מה להתבייש.
טעויות עושים כולם ולדעת מהו הדבר הנכון תמיד אפשר רק בדיעבד.

אני לא רוצה להסיט את השרשור הזה עם הצד הפמניסטי שלי, רק אגיד שאני ממש לא מרוויחה 25K (ויש הרבה תפקידים בהייטק, לא כולם מתכנתים ונשים מרוויחות פחות...).
אם יש משהו שלמדתי לעשות כמו שצריך מהסולידית זה לחסוך - לפחות בזה אני לא חייבת להתבייש בעצמי.
באיזה תחום את בהייטק?
את צריכה להיות מאוד גאה בעצמך.
את מרויחה יפה וחוסכת.
יש לך דירה בלי משכנתא
Don’t sell your self short

• אהבתי
Reactions: ITS
אז את במצב מעולה. כל הכבוד!

אני ואחרים הנחנו שהשכר שלך מאוד גבוה פשוט כי נשמע מההודעות שלך שאת צעירה (25-35) ויש לך המון נכסים (מיליון ש"ח לפחות +דירה).

הייטקיסט סולידי לפחות יכול לרדת לעצמות יבשות אם ייפטרו אותו.

לעומת זאת הייטקיסט מפוטם, ממונף, שמרענן כל הזמן תמורת עוד כמה גרושים, מבזבז כאילו אין מחר ולא מוכן לרדת באיכות החיים, יאכל הרבה חרא.

השוק ישבור לו את העצמות.

כשעבדתי בהייטק השכר שלי נע בין 7-8k , והיום לא בהייטק אבל השכר על 8k בפיתוח תוכנה

הדבר היחיד שטוב במצב הזה זה שכנראה לא יפטרו אותי כי אני מתכנת יחיד שם
ומתכנת הם צריכים וכנראה יהיה להם קשה למצוא לי מחליף בשכר הזה כשיש לקחת בחשבון שאני עובד שם כבר שנתיים וחצי ומכיר כמעט כל פינה במערכות שם

אז לפחות בזה אני מרגיש דיי בטוח

נשמע מההודעות שלך שאת צעירה (25-35) ויש לך המון נכסים (מיליון ש"ח לפחות +דירה).
אני לא יודעת איך כ"כ הרבה עלו על זה שאני צעירה... אני באמת נשמעת כזאת רדודה ב מה שאני כותבת?:|...אני צריכה לעבוד על זה.
הדירה דרך אגב זאת ירושה מאבא שנפטר והוריש לי ולאמא שלוש דירות... אמא נתנה לי אחת עד שאני אסיים את התואר ובינתיים סיימתי תואר ראשון ואני לומדת לתואר שני אבל אמא הסכימה שאני אמשיך לגור שם.
ואני יודעת שזה מוריד לי נקודות בעיניי הרבה אנשים שאני ילדה של אבא ואמא עשירים אבל מה שחשוב זה שאני לומדת ועובדת קשה וחוסכת מלא אז זה לא הכל הכסף של אבא.
אני חוסכת מגיל 16! לא כי אני רוצה להיות עשירה אלא כי יש לי אופי חסכני והסתפקות במועט וחינוך טוב מאבא שידע איך להתנהל עם כסף.
קשה לי להתנהל עם הרבה כסף לא טבעי לי ומרגישה לפעמים קצת סתומה ומבולבלת אני יודעת לקבל ביקורת, להקשיב , ללמוד , להפנים ולפעול לפי זה.
למי ששאל: אני בודקת תוכנה (QA), אני לא מתכנתת למרות שאני רוצה בקרוב לעבור לתכנות (יודעת לתכנת אבל אין לי ניסיון) כי יש בזה הרבה יותר כסף לדעתי. (ואני בכלל התחלתי כמעצבת גרפית כי רציתי בכלל להיות מאיירת של ספרי ילדים אבל אין בזה עבודה)
זהו לגביי לכל מי ששאל ושואלים אותי מלא בהודעות פרטיות (וגם לגבי דברים אחרים)

גם רציתי להבהיר: אני לא מרגישה שעוד רגע אני אמצא את עצמי ברחוב, יחפה, לבושה סמרטוטים, ואוכלת מהפחי זבל.... ממש לא... אני מודעת לזה שמצבי טוב, שהדירה היא נכס חשוב, שהעבודה שלי תקיים אותי ושתמיד יש את אמא ויודעת שאחרים במצב הרבה יותר גרוע ממני.
כל העניין היה איך מתמודדים עם זה שרואים את התיק השקעות נחתך בחצי מיליון ש"ח.

נערך לאחרונה ב:
ואני יודעת שזה מוריד לי נקודות בעיניי הרבה אנשים שאני ילדה של אבא ואמא עשירים אבל מה שחשוב זה שאני לומדת ועובדת קשה וחוסכת מלא אז זה לא הכל הכסף של אבא.
אין לך *שום סיבה* להתבייש או להרגיש לא נוח או לדאוג מה"נקודות" שאנשים מורידים. יש בימינו לפעמים אווירה של האדרת קורבנוּת - שמי שהתחיל מנקודת התחלה טובה יותר בחיים מסיבה כלשהי עשה משהו לא בסדר, ביחס לאנשים אחרים שאולי היו להם חיים קשים יותר. זו דרך מזעזעת להסתכל על החיים, ואל תאמצי את דרך ההסתכלות הזאת כלפי עצמך.

ההורים שלך הצליחו בעבודה קשה לתת לך נקודת פתיחה נוחה יותר בחיים, אם כי זה סכום משמעותי אבל לא מופרך. מה שנקרא -
"enough money to do anything, not enough to do nothing". את? את אחראית רק על מה שאת עושה עם זה הלאה, מנקודת הפתיחה שהחיים נתנו לך.

להרבה אנשים הסכנה בנקודת פתיחה כזאת היא חוסר הערכה של הערך של הכסף והנטייה לבזבז יותר או לחיות מעבר לאמצעים שלהם. מהתיאור שלך את עושה דווקא את ההיפך - עובדת קשה, מקדמת את הקריירה שלך, מתנהלת בחסכנות וחושבת על ניהול נכון של הכסף. אם כי בקיצוניות השניה סכום הכסף הזה נראה לך כמו סכום עצום ומלווה בפחד לאבד אותו או לעשות משהו לא נכון. זה משהו שתצטרכי ללמוד להתנהל איתו לאורך הזמן, חלק זה פסיכולוגיה וחלק זה בטחון עצמי שמגיע עם הזמן עם נסיון ולימוד של העולם הפיננסי.

אגב התמודדות עם המספר הגדול של גודל התיק - אחד הדברים שעוזר לי הוא לא להסתכל על המספר הזה שהוא קצת ערטילאי וקשה לתפוס, אלא לתרגם אותו לסוג של משכורת חודשית (שאפשר לקבל ממנו, לפי הנחה של 3% או 4% בשנה שאפשר למשוך ממנו). זה מוריד את המספר הזה לקרקע, והופך אותו למוחשי:
בהמשך למה שנכתב פה - לא רק שאני מודד את התיק בשקלים, גודל התיק עצמו הוא מספר קצת גדול וארטילאי מדי. המוח שלנו לא מאוד טוב באינטואיציה עם מספרים כאלו, ובכלל עובד הרבה יותר טוב עם השוואות ולא מספרים תלושים.

ציינתי איפשהו שהמספר שאני באמת מסתכל עליו הוא התיק חלקי 300 או 400 - שזה מספר (בשקלים) שאפשר להשוות להוצאה חודשית.
ובהתאם, במקביל, במקום אותו "סל צריכה תיאורטי" אפשר להשתמש בסל הצריכה בפועל - כשפעם בחצי שנה או שנה אני מעדכן את גליון מעקב ההוצאות שלי.

זה נותן שני אומדנים (הכנסה מול הוצאה חודשית) שנמצאים באותה סקאלת מדידה ומאפשרים השוואה פשוטה ומאוד אינטואיטיבית.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
פ מחקה מדד MSCI AC WORLD מנורה מבטחים-קרן השתלמות מבקשת הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
שרון מבקשת המלצה למקום סולידי ונחמד לנופש באילת אוף טופיק 2
D מבקשת עצה - תיק השקעות סולידי שוק ההון 19
י מה צופן העתיד? מבקשת את עצתכם יומני מסע אישיים 38
מ עזרה בהבנת שער המרה בבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M עזרה במילוי טופס 1322 . תמיד מסתבכת עם זה מיסים 11
Y עזרה בהבנת היקף מס על RSU (כולל ארקין-מוזס) מיסים 17
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ת עזרה בטופס 867 מיסים 13
א עזרה בלקיחת משכנתא צרכנות פיננסית 4
ד עזרה בדו"ח שנתי למס הכנסה מיסים 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
הסולידית בקשת עזרה - סיוע בתיקון השו"ב הפיננסי/אקסולידית שוק ההון 5
ק עוגני משכנתאות- בקשת עזרה להבנה נדל"ן 6
ג חדשה בתחום -עזרה בסיסית יומני מסע אישיים 7
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
B עזרה באיתור בקשה והתנגדויות שהוגשו לועדה מחוזית לתכנון ובנייה נדל"ן 3
M עזרה במילוי דוח שנתי עם פריסת פדיון ימי חופש מיסים 0
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
J בקשת עזרה: דיווח רטרואקטיבי על הפסדים מ-IBKR מיסים 5
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
shesek עזרה להדיוטות בנוגע לאגרות חוב שוק ההון 5
א עזרה בחישוב עמלה צרכנות פיננסית 7
ח עזרה דחופה עם הבנק!! מיסים 44
ע בבקשה עזרה דחופה נדל"ן 10
T עזרה בהגשת דוח אישי מיסים 1
ז שלום, העברת ניירות ממיטב דש ומ IBKR - לבנק לאומי - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ע תמהיל משכנתא עזרה בבקשה ! נדל"ן 9
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
stevexcx עזרה אוף טופיק 1
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 25
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
D עזרה להורים בקניית דירה מיסים 1
G עזרה בהבנת התשואה - מקפת משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10