בהתחשב בשינויים שקרו כאן בשלוש שנים האחרונות אני חוזר בי אבל לגבי "השכר הנמוך".
עם בעלי שכר של עד 6500 נטו ישלמו מיסים, אז בכלל הם לא יצליחו לסגור את החודש.
בהתחשב בשינויים שקרו כאן בשלוש שנים האחרונות אני חוזר בי אבל לגבי "השכר הנמוך".
עם בעלי שכר של עד 6500 נטו ישלמו מיסים, אז בכלל הם לא יצליחו לסגור את החודש.
1. אמרת ש-10 נטו זה נמוך. 6500 נטו, זה כ-7600 ברוטו ומס ההכנסה שמשולם הוא כ-100 ש"ח (בדקתי עכשיו במחשבון חילן) בלבד.
2. 6500 נטו ליחיד, זה 13 נטו לזוג. בהוצאה של 13 אלף לחודש אפשר לחיות די טוב, מנסיון (לפחות כשאין ילדים).
אז עם ילדים, זוג שמרוויח פחות מהממוצע, יחיה פחות טוב מהממוצע. אין פה הפתעות.
*כמובן שיקר פה, ויש המון מה לשפר כך שכולם יוכלו לחיות טוב יותר. כאמור, הקלות מס הן לא הפיתרון.
כן יודע שזו קצת גישה סוציאליסטית, אך לדעתי האישית זה נראה לי מוגזם לקחת ממשכורות שגם כך בקושי מגרדות את ה-10 נטו.
לא נשאר יותר מדי בכיס וקשה לחלק גדול מהציבור להסתדר ולשרוד עם יוקר המחיה הנוכחי.
זו משכורת מאוד גבוהה, אפילו יותר מהמשכורת הממוצעת. מאיפה המדינה תקח את המס לשיטתך? המדינה הגדירה שכר מינימום שזה שכר שאמור לאפשר מחיה מינמלית (לכן קוראים לו מינימום). שכר מעל השכר הזה, זה סוג של מותרות, לכן אני ממש לא חושב שצריך לתת פטור ממס.
נקודה נוספת וחשובה:
מערכת המס היא בדרך כלל פרוגרסיבית בצורה מאוד עקומה. לא רק שמשלמים יותר (כי 10% מ20K זה יותר מ10% מ10K), אלא שאחוזי המס עולים. יש הרבה סיבות למה מערכות פרוגרסיביות לא טובות. הבעיות המרכזיות זה:
1. בריחת מוחות.
2. בריחת הון גם בהקשר ל-1 (אנשים עם הכנסה גבוהה בדרך כלל יותר עשירים לאורך זמן) וגם מסיבות אחרות (כי אנשים עשירים מזיזים את ההשקעות למדינות שהנצילות שלהם גבוהה ומס גבוה על העובדים מעלה את המחיר שלהם למעסיק).
בנימה אחרת:
הפתרון ליוקר המחיה לא מגיע ממס הכנסה. זה יותר מגיע ממס הון/ירושה/מתנות/מותרות וכדומה. הבעיה המרכזית זה אנשים שמקבלים כסף/ערך בלי שהם תרמו משהו לחברה בהתאם. דוגמא קלאסית זה עיוות הירושה, שבו אדם מחליט מה לעשות בכספו לאחר שהוא כבר לא איתנו והוא מחלק אותו באופן שלא תורם לחברה באופן אפקטיבי. עוד דוגמא קלאסית שתמיד מזעזעת אותי זה "מתעשרי הרשתות החברתיות" ששורפים עבור כל סרטון המון כסף על שטויות והבלים (נניח להסיע מלא מטבעות של פני בשביל לקנות איתם מרצדס, שזה בזבוז משאבים קולוסלי), וכאן הפתרון הוא יותר מורכב, אבל בהחלט צריך לחשוב על כל מיני מיסים מעניינים למנוע את זה (נניח מס רשתות חברתיות).
מערכת המס היא בדרך כלל פרוגרסיבית בצורה מאוד עקומה. לא רק שמשלמים יותר (כי 10% מ20K זה יותר מ10% מ10K), אלא שאחוזי המס עולים. יש הרבה סיבות למה מערכות פרוגרסיביות לא טובות.
בעקבות פרסום מדד נובמבר, ניתן להוציא הערכה מה יהיו מדרגות המס בשנה הבאה. אז אם זה מעניין מישהו זה החישוב שאני עשיתי יש לשים לב שזה לא פרסום רשמי של המדינה אז יתכנו הבדלים בסכום הסופי לכשיפורסם. שנתי חודשי מדרגת 10% ₪ 84,120 ₪ 7,010 מדרגת 14% ₪ 120,720 ₪ 10,060 מדרגת 20% ₪ 193,800 ₪...