• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

להוציא את הכסף לחו״ל - מה זה אומר בדיוק?

• פותח הנושא פותח הנושא קמא-שי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא הייתי מגזים לגבי חוסר אנושיות. אבל פרימיטיביות מדינתית וכלכלית? יש מצב.

גם אי אפשר להגזים בכך שחילון וליברליזם ודמוקרטיה הביאו לשגשוג אנושי שלא היה כמותו.

מעבר לכך, עובדתית (יש הרבה מחקרים), ככל שמדינה יותר חילונית ויש בה יותר חופש דתי/מדת, כך היא עשירה יותר ומדורגת גבוה יותר במדד איכות החיים. ובקצה של הסקלה יש לך פונדמנטילזם דתי, דוגמת אפגניסטן ודעאש.

עכשיו תאמר בבקשה, מה לחרדיות יהודית יש לתרום ברמה הכלכלית והמדינית למדינת ישראל?

חשוב להזכיר שאת מדינת ישראל הקימו חילונים סוציאליסטים שהאנטי-דת עיצבה את הזהות וחזון שלהם. מצד שני אין ולא הייתה דוגמה למדינה דתית חרדית יהודית. ובעיני חילוני ליברלי, פודמנטילזם דתי מביא לאותה תוצאה עגומה, ולא משנה מדובר בפונדמנטליזם נוצרי, מוסלמי או יהודי.

מכאן החשש שתפיסת עולם חרדתית וכפייתה על פוליטיקה וכלכלה בישראל ידרדרו אותנו כלפי מטה, כפי שזה קורה בשאר העולם.
החסם המהותי של רוב המדינות הדתיות, זה לא שהציבור שמרכיב אותה הוא דתי, אלא שברוב המדינות האלו, כמו ששימרו את הדת גם שימרו בצורה כזאת או אחרת את צורת השלטון, וצורת השלטון היא החסם הקריטי לכלכלה משגשגת.

בעבר לפני בערך 100 שנה היו כמה צורות שלטון שהעולם עשה בהם סוג של ניסוי טבעי, היום במשך הזמן כולם רואים שדמוקרטיה זה מביא לשגשוג כלכלי, ולכן היום אם תשאל משעל עם במדינות דתיות, האם הם רוצים דמוקרטיה או כל שלטון אחר, די ברור שהתשובה תהיה די חד משמעית, (אבל השלטון כבר חזק ולא מעוניין לזרום עם רצון העם) וזה אומר שכרגע הדת היא לא המחסום לקפיצה הכלכלית קדימה, אלא השילטון שעדיין שורד בצורה כזאת או אחרת.

ועכשיו הנקודה החשובה, הכלכלה זה לא כל חיינו, חוץ מכסף יש בפנים כל אחד ואחד מאיתנו עוד דברים, ובזה בעיני לחילוניות ולעולם המערבי אין תשובה מספקת בכלל, בשונה מהדתות שבעיני נותנים תשובה מספקת, (ובכל אופן מספקת יחסית לחילוניות)

אדם שמאמין בליברליות גודל מהגיל שהוא מכיר את עצמו, למדוד את האנושות לפי מספר הספרות בחשבון בנק, וזה ראייה צרה, כי באמת החיים יש בהם הרבה מעבר לזה, ולדעתי זה שכך מחנכים אותכם, זה כי רוצים להאדיר בכם את התחושה שאתם הדת האמיתית, כי עובדה שאתם מצליחים בעיקר החיים... אבל האמת היא שההצלחות נמדדות בהרבה מישורים, וזה לבד ברור שלא מספק.

אני מכיר את העניין שהאכילו אותכם בסיפורים שאתם נאורים והדתיים והדורות הקודמים פרימיטיביים, וממילא שוב אני לא פוסל אותך אישית, אני מבין את המצב.
תתפלא. אנחנו מסוגלים לחשוב בעצמינו ולהתיחס ספציפית לאדם שעומד מולינו.
אנחנו מעריכים אנשים שחושבים בעצמם ולוקחים אחריות על ההחלטות שלהם, ויש גם חרדים כאילו, גם אם הרבי שלך קובע שהם לא יחשבו מספיק חרדים.
אנחנו לא מעריכים את חברי הכת הישראלית שעושים מה שהרבי אומר גם אם זה אומר לדון את ילדיהם לבורות, לחיות על חשבון אחרים, ולא לקחת אחריות על ההחלטות שלהם.
אדם שמאמין בליברליות גודל מהגיל שהוא מכיר את עצמו, למדוד את האנושות לפי מספר הספרות בחשבון בנק, וזה ראייה צרה, כי באמת החיים יש בהם הרבה מעבר לזה, ולדעתי זה שכך מחנכים אותכם,
זה לא נכון. זה רק השקרים שסיפרו לך. הסבא החילוני שלך מודד את האנושות לפי מספר הספרות בבנק ?

החסם המהותי של רוב המדינות הדתיות, זה לא שהציבור שמרכיב אותה הוא דתי, אלא שברוב המדינות האלו, כמו ששימרו את הדת גם שימרו בצורה כזאת או אחרת את צורת השלטון, וצורת השלטון היא החסם הקריטי לכלכלה משגשגת.

בעבר לפני בערך 100 שנה היו כמה צורות שלטון שהעולם עשה בהם סוג של ניסוי טבעי, היום במשך הזמן כולם רואים שדמוקרטיה זה מביא לשגשוג כלכלי, ולכן היום אם תשאל משעל עם במדינות דתיות, האם הם רוצים דמוקרטיה או כל שלטון אחר, די ברור שהתשובה תהיה די חד משמעית, (אבל השלטון כבר חזק ולא מעוניין לזרום עם רצון העם) וזה אומר שכרגע הדת היא לא המחסום לקפיצה הכלכלית קדימה, אלא השילטון שעדיין שורד בצורה כזאת או אחרת.

ועכשיו הנקודה החשובה, הכלכלה זה לא כל חיינו, חוץ מכסף יש בפנים כל אחד ואחד מאיתנו עוד דברים, ובזה בעיני לחילוניות ולעולם המערבי אין תשובה מספקת בכלל, בשונה מהדתות שבעיני נותנים תשובה מספקת, (ובכל אופן מספקת יחסית לחילוניות)

אדם שמאמין בליברליות גודל מהגיל שהוא מכיר את עצמו, למדוד את האנושות לפי מספר הספרות בחשבון בנק, וזה ראייה צרה, כי באמת החיים יש בהם הרבה מעבר לזה, ולדעתי זה שכך מחנכים אותכם, זה כי רוצים להאדיר בכם את התחושה שאתם הדת האמיתית, כי עובדה שאתם מצליחים בעיקר החיים... אבל האמת היא שההצלחות נמדדות בהרבה מישורים, וזה לבד ברור שלא מספק.
ההגדרה המילונית של ליברליזם :
"לִיבֵּרָלִיזְם או חֵרוּתִיּוּת[1] (Liberalism; מהמילה הלטינית Libertas, מילולית: 'חירות'[2]) היא פילוסופיה פוליטית אינדיבידואליסטית המבוססת על עקרונות החירות והשוויון בפני החוק.
הליברליזם תומך בעקרונות כגון ממשל חוקתי, הפרדת הרשויות, חופש הדת, הפרדת הדת מהמדינה, חופש ההתאגדות, חופש הביטוי, זכות הקניין, סחר חופשי, כלכלת שוק ושוויון בפני החוק ומתנגד למשטרים אוטוריטרים. משמעותו המקובלת של המונח השתנתה בין אזור לאזור ובין תקופה לתקופה וישנן כיום מגוון אידאולוגיות ליברליות, דוגמת הליברליזם הכלכלי והליברליזם החברתי."

ההגדרה המילונית של ליברליזם :
"לִיבֵּרָלִיזְם או חֵרוּתִיּוּת[1] (Liberalism; מהמילה הלטינית Libertas, מילולית: 'חירות'[2]) היא פילוסופיה פוליטית אינדיבידואליסטית המבוססת על עקרונות החירות והשוויון בפני החוק.
הליברליזם תומך בעקרונות כגון ממשל חוקתי, הפרדת הרשויות, חופש הדת, הפרדת הדת מהמדינה, חופש ההתאגדות, חופש הביטוי, זכות הקניין, סחר חופשי, כלכלת שוק ושוויון בפני החוק ומתנגד למשטרים אוטוריטרים. משמעותו המקובלת של המונח השתנתה בין אזור לאזור ובין תקופה לתקופה וישנן כיום מגוון אידאולוגיות ליברליות, דוגמת הליברליזם הכלכלי והליברליזם החברתי."

זה שההגדרה של ליברלי זה חירות, וחופש דת וכו' וכו', זה עדיין לא אומר שזה נכון.... למשל זה שהנצרות הוקמה כדת סובלנית, ובלי אלימות, זה עדיין לא אומר שלא היה אינקוויזיציה... וזה עדיין לא אומר שלא היה מסעות צלב...

הכי קל לראות את זה, שתסתכל על המייצגים של הליברליות, לפני 150 שנה, האם באמת אתה חושב שהם תמכו בשוויון בפני החוק?? בחופש הביטוי?? בחירות במובן הפשוט של המילה?? בקיצור, אנשים מגדירים את עצמם בצורה שהם רואים את עצמם, אבל זה עדיין לא אומר שזה נכון.

זה שההגדרה של ליברלי זה חירות, וחופש דת וכו' וכו', זה עדיין לא אומר שזה נכון.... למשל זה שהנצרות הוקמה כדת סובלנית, ובלי אלימות, זה עדיין לא אומר שלא היה אינקוויזיציה... וזה עדיין לא אומר שלא היה מסעות צלב...

הכי קל לראות את זה, שתסתכל על המייצגים של הליברליות, לפני 150 שנה, האם באמת אתה חושב שהם תמכו בשוויון בפני החוק?? בחופש הביטוי?? בחירות במובן הפשוט של המילה?? בקיצור, אנשים מגדירים את עצמם בצורה שהם רואים את עצמם, אבל זה עדיין לא אומר שזה נכון.
לכן הליברליזם דינמי ומתפתח. מה קרוב יותר למשטר בספרד בזמן האינקויזיציה - ישראל ללא הרפורמה, או עם הרפורמה? לפעמים נדמה לי שהלאומנים פשוט לא מסוגלים לראות בני אדם ואירועים היסטוריים בפריזמות שאינן לאום או דת.

• אהבתי
Reactions: Roi
הכי קל לראות את זה, שתסתכל על המייצגים של הליברליות, לפני 150 שנה
האירוניה בתגובות שלך... שוב אתה לא מסתכל במראה?
האמת, אני משתדל לשים לך אחת כל פעם שאתה מגיב בצורה כזו.

התנועה הליברלית מתפתחת, אתה מדבר על 150 שנה... התנועה החרדית תקועה עמוק בימי הביניים, מעט מאוד התקדם אצלכם.. אפילו מאנגלית ומתמטיקה אתם מפחדים, שמה הצעירים יגלו עולם, כמה עצוב.

האמת, אני משתדל לשים לך אחת כל פעם שאתה ב בצורה כזו.

התנועה הליברלית מתפתחת, אתה מדבר על 150 שנה... התנועה החרדית תקועה עמוק בימי הביניים, מעט מאוד התקדם אצלכם.. אפילו מאנגלית ומתמטיקה אתם מפחדים, שמה הצעירים יגלו עולם, כמה עצוב.
זאת בדיוק הנקודה. התגובות של אליהו נותנות רושם שהם לא לצורך דיון כן ופתוח, אלא רק מנגנון הגנה על השקפת עולמו.
ואין פלא , הרי החרדיות בארץ משקיעה מאמצים אדירים בהגנה על השקפת עולמה ,למשל חוק הגיוס, והם ידעו שיהיו לכך מחירים חברתיים אדירים.
או קידוש השמרנות כערך בצורה קיצונית.

• אהבתי
לכן הליברליזם דינמי ומתפתח. מה קרוב יותר למשטר בספרד בזמן האינקויזיציה - ישראל ללא הרפורמה, או עם הרפורמה? לפעמים נדמה לי שהלאומנים פשוט לא מסוגלים לראות בני אדם ואירועים היסטוריים בפריזמות שאינן לאום או דת.
מספיק ללמוד קצת על דת, וכבר תבין שכל הדתות וכל התרבויות מתפתחות.

זה שמספרים לכם שוב ושוב שאתם לא כמו האנושות שהייתה עד שנולדתם, ומהיום כבר אין דת ואין לאום
אבל בסוף שני המושגים האלו, אם קצת תחשוב על זה, תבין שזה האנושות, פשוט בכל תקופה זה מתבטא בצורה אחרת, זה שיום אחד הגיע זלמלה ואמר שמהיום יש רק חופש וחרות, זה עדיין לא אומר שזה כך, אנשים אוהבים שמספרים להם שהם שונים במהות, וממילא לדמיין שמה שהם טובים בו זה טוב מהותי, ולא מקרי, אבל כמה שזה עצוב, כולנו עדיין אנושיים.
האמת, אני משתדל לשים לך אחת כל פעם שאתה מגיב בצורה כזו.

זאת בדיוק הנקודה. התגובות של אליהו נותנות רושם שהם לא לצורך דיון כן ופתוח, אלא רק מנגנון הגנה על השקפת עולמו.
ואין פלא , הרי החרדיות בארץ משקיעה מאמצים אדירים בהגנה על השקפת עולמה ,למשל חוק הגיוס, והם ידעו שיהיו לכך מחירים חברתיים אדירים.
או קידוש השמרנות כערך בצורה קיצונית.
כמה שזה הזוי, אבל אתם באמת לא מסוגלים להבין שכולנו אותו דבר.

אני לא מנסה רק להגן על השקפת עולמי, אני גם מנסה קצת להוציא ממכם את השטיפות מוח שעברתם, אתם באמת חושבים שיש את האנושות עד שני הדורות האחרונים ויש אנושות אחרת בעשרות שנים האחרונות.... ברגע שתבינו שאתם מספרים לעצמכם סיפורים, אבל זה בסך הכול סיפורים, אז אולי תבינו שלא יעזור שום חצאי הגדרות לתרבויות שאתם בזים להם, כי גם אתם חלק מזה, כי אתם עדיין יצורי אנוש.

ושני הדוגמאות שכתבתם, תנסו עם יש לכם קצת אומץ לחשוב מעבר למה שסיפרו לכם, ותנסו לחשוב מה היה קורה אם הכול היה הפוך, אם בשלטון ובמדע היו שולטים תנועות דתיות, האם לא הייתם נזהרים לסנן כדי שלא תושפעו אתם והילדים שלכם ותהיו דתיים... ואני לא מדבר על אדם ספציפי, אלא על התרבות של הדת הליברלית, האם ראשי הדת שלכם, לא היו מזהירים אותכם משטיפת מוח דתית.... (ולהפוך את כל הדיון כאילו הכול זה רק אנגלית ומתמטיקה, זה חוסר הבנה בקונפליקט)

זה שמספרים לכם שוב ושוב שאתם לא כמו האנושות שהייתה עד שנולדתם, ומהיום כבר רפואת שיניים זה עם הרדמה.
אבל בסוף שני המושגים האלו, רפואת שיניים וללא הרדמה אם קצת תחשוב על זה, תבין שזה הרפואה, פשוט בכל תקופה זה מתבטא בצורה אחרת, זה שיום אחד הגיע זלמלה ואמר שמהיום יש טיפולי שיניים רק עם הרדמה, זה עדיין לא אומר שזה כך, אנשים אוהבים שמספרים להם שהם שונים במהות, וממילא לדמיין שמה שהם טובים בו זה טוב מהותי, ולא מקרי, אבל כמה שזה עצוב, כולנו עדיין אנושיים.
החלפתי כמה מילים. הטיעון עדיין תופס.

מהיום, טיפולי שיניים רק ללא הרדמה, זה מה שהיה עד היום, למה להתקדם ?

זה שמספרים לכם שוב ושוב שאתם לא כמו האנושות שהייתה עד שנולדתם, ומהיום כבר אין דת ואין לאום
אבל בסוף שני המושגים האלו, אם קצת תחשוב על זה, תבין שזה האנושות
מעולם לא סיפרו לי דבר כזה.
אנשים אוהבים שמספרים להם שהם שונים במהות
אז אתה מסכים שיהודי וגוי צריכים להיות שווים בפני החוק? שאין ליהודים זכות אלוהית על ארץ ישראל? שיכול לקרות למדינת היהודים מה שקרה להרבה מדינות אחרות בהיסטוריה?

• אהבתי
ושני הדוגמאות שכתבתם, תנסו עם יש לכם קצת אומץ לחשוב מעבר למה שסיפרו לכם, ותנסו לחשוב מה היה קורה אם הכול היה הפוך, אם בשלטון ובמדע היו שולטים תנועות דתיות
שוב אליהו... אתה רציני?
לא צריך ללכת רחוק או לדמיין.. אהם.. אהם.. אירן? לבנון?
חיים תחת הדת הם לא גם עדן וכן תנועת ההשכלה שתפסה תאוצה במאה מאתיים שנה האחרונות הבירה קידמה לאנושות שלא ראו אלפי שנים, כל זה קרה מלשים את האל בצד.

נשים קיבלו מעמד שווה בחברה, להטבים גם, רווחה ושפע חלחלו לאדם הפשוט שחיי תחת הגנה על זכויותיו כמיעוט, משהו שהיה זר בעולם.
תראה מה השיח במדינה והפחד מעריצות הרוב, כי זה לא יוביל למקומות טובים, היינו שם ורוטמן סמוטריץ אומרים תסמכו עלינו שנשמור עליכם, עוברת בי צמרמורת וזיעה קרה... מספיק לשמוע אותם מדברים להבין שהם האחרונים שישמרו על זכויות
הפרט והמיעוט בחרה שלהם.

השורה התחתונה למה שאמרת היא שעובדה שיש אנשים שמצליחים לשבור את מעגל הבורות בחברה החרדים ויוצאים בשאלה, למרות הקושי שבזה, אנשים כאלו אני מאוד מעריך, הם מדהימים, כי הם מסתכלים במראה ופועלים.

חיים תחת הדת הם לא גם עדן וכן תנועת ההשכלה שתפסה תאוצה במאה מאתיים שנה האחרונות הבירה קידמה לאנושות שלא ראו אלפי שנים, כל זה קרה מלשים את האל בצד.

נשים קיבלו מעמד שווה בחברה, להטבים גם, רווחה ושפע חלחלו לאדם הפשוט שחיי תחת הגנה על זכויותיו כמיעוט, משהו שהיה זר בעולם.
על שפע חומרי שהמדע הביא לעולם אין על זה דיון, ואני לא חולק על זה, אבל אני כן חולק על הפרשנות שלך, האם חייבים לשים את האמונה בצד, או שאפשר להאמין באלוקים, ועדיין לעשות שיהיה טוב בעולם.

בחיים שלנו הדבר הכי חשוב זה ההרגשה האישית של כל אחד ואחד, והיום עם כל השפע שיש, יש הרבה תסמיני דיכאון בחברה המערבית, ואני לא בא לדון האם לפני 100 שנה הדתיים היו צריכים לתת תמיכה בהתקדמות המדע, אלא האם "היום" דתיים הם חסם להתקדמות העולם.

התקדמות העולם זה לא אם יהיה לכל אחד ואחד מאיתנו טסלה ליד הבית, אלא אם יהיה לנו טוב בחיים האישיים שלנו, וזה שאלה שלדעתי התרבות הליברלית לא באמת נותנת מענה.

תחשוב שהילד שלך מבקש ממך גלידה, פעם אחת תיתן לו ופעם שניה כנראה תגביל אותו, ואז תשמע אותו אומר לחברים שלו, שאנחנו נהיה גדולים נעשה עולם מתקדם שכל ילד יאכל כל יום כמה גלידות שהוא רוצה... האם זה באמת מטרה ראויה?? זה שאדם אומר שהוא יביא קדמה לאנושות, האם זה אומר שבאמת יהיה טוב יותר?? האם אנחנו לא חותרים למטרה שבדיוק כמו שהיא יכולה לעזור היא גם יכולה להרוס?? (ואני לא מדבר על אזורים בעולם שהם נכשלים, שמטבע הדברים במשך הזמן העולם יגיע לאיזון, וגם שם יהיה תנאים חומריים טובים)
עזוב מיותר להתווכח
אם זה אני מסכים, ואני חושב שאין שום סיבה לדון כאן איזה דת היא יותר טובה, וזה לא יביא לשום תוצאה.
ואם תסתכל בשרשור כאן ניסיתי שוב ושוב ללחוץ לא להיכנס לנושאים האלו, כי אני יודע שבנושאים האלו במיוחד, מה שאני מרגיש כלפיכם אתם מרגישים כלפי.

חבר'ה, אפשר לחזור לנושא הדיון?
תודה.

או שאפשר להאמין באלוקים, ועדיין לעשות שיהיה טוב בעולם.
תאמין במה שאתה רוצה, רק תפריד דת ממדינה זה הכל, זה יפתור את הבעיות.
אני חוזר, תעשנה מה שאתה רוצה בד אמותיך, אבל בחוץ, כלפי החוק, כולם שווים כשערך השוויון והחופש הוא עליון.

יש הרבה תסמיני דיכאון בחברה המערבית
אתה מודע לשפע הדיכאון, העוני, העבדות, הדיכוי שיש למדל בעולם הדתי מוסלמי?
כמה להטבים נרדפים ונשחטים, נשים תחת דיכוי משטר ודיכוי בן הזוג והמשפחה שלהם, רצח על כבוד המשפחה וואו, עד מלא, רק מה, במדינות האלו אין סטטיסטיקה, אין חןפש המיידע והעתונות, אז קל לך להביא את העולם המערבי בתור טיעון.

אלא האם "היום" דתיים הם חסם להתקדמות העולם.
חד משמעי כן, מהדהד אפילו, תראה כמה קידמה המדינות הדתיות המוסלמיות הביאו לעולם.... זה לבד מספיק בשביל לתת לך תשובה, תצא מהשטייטל ותראה עולם.

שאנחנו נהיה גדולים נעשה עולם מתקדם שכל ילד יאכל כל יום כמה גלידות שהוא רוצה... האם זה באמת מטרה ראויה?? זה שאדם אומר שהוא יביא קדמה לאנושות, האם זה אומר שבאמת יהיה טוב יותר?
לא הבנתי למה אתה מביא גלידה דוגמא.. תחליף גלידה בארוחה חמה, קורת גג, עזרה בתרופות או רפואה... האם זו לא מטרה ראוייה מספיק עבורך לשאוף אליה?
סוד, הדת לא תביא אותנו לשם, הקדמה והמדע כן.

אם זה אני מסכים, ואני חושב שאין שום סיבה לדון כאן איזה דת היא יותר טובה, וזה לא יביא לשום תוצאה.
אין פה בכלל דיון על זה, קידמה ומדע הן לא דת, אין להם אל דמיוני, זה בכלל לא בר השוואה וזה שאתה בכלל שם את זה באותו המשפט זה מגוחך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חברים, האם אתם רוצים שעוד דיון יעבור לתת פורום זבל?
אז בבקשה לחזור לנושא ולהשאיר את דת/מדינה/פילוסופיה מחוץ לשרשור הזה.

• אהבתי
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
A להוציא את המיטב מהפנסיה צרכנות פיננסית 1
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
ח איפוא אפשר להוציא אישור על הנקודות זיכוי שיש לי? מיסים 6
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
T 3 חדרים או 5 חדרים- להוציא פחות ולהישאר עם יותר? נדל"ן 21
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ס אזרח אמריקאי החי בישראל - איך כדאי להוציא חשבונית? יזמות והגדלת הכנסות 14
N האם להוציא קרן השתלמות אחרי 6 שנים? שוק ההון 90
S האם אני יכול להוציא חשבונית/קבלה חוקית בעצמי ללא שימוש בשירות חיצוני? אוף טופיק 15
א האם ניתן להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי כשאין ברשותי כרטיס בנקאי? צרכנות פיננסית 3
M רכישת אופציות מבלי להוציא כסף - equitybee ודומיהן צרכנות פיננסית 12
G התייעצות: האם להוציא קופת גמל להשקעה+פוליסת חיסכון ולשלם מס לטובת הפחתת העמלות? שוק ההון 7
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 0
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 42
ל האם לוותר לשכן שטוען שחניה שלו? או להוציא כסף ולשלם על חניה?( לא רק שלא סולידי,מאוד מצומצמת כרגע) אוף טופיק 51
D להוציא כסף מ-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N למישהו יצא להוציא דרכון רומני? עלות vs כדאיות אוף טופיק 10
D כיצד להוציא דוח על בסיס tax lots שמומשו? מיסים 2
ע בנק לא מאפשר להוציא כסף מחשבון של קטין צרכנות פיננסית 6
Y אפס עמלות מט"ח - לרכוש מט"ח בארץ או להוציא בחו"ל? צרכנות פיננסית 10
ח אחוז מקס' מהשכר שרצוי להוציא על שכ"ד צרכנות פיננסית 37
R אז כמה באמת צריך להוציא על אוכל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 109
י מאיזה אפיק עדיף להוציא כספים שוק ההון 12
תמיר עוסק פטור על מה צריך להוציא קבלה 0.38שח האם צריך לדווח בצורה כלשהיא? התפתחות אישית 7
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 17
C איך להשקיע את הכסף הזה? שוק ההון 16
ש האם נכון במצבנו להעביר את כל כספי הפנסיה לקרן משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D מיציתי את ההייטק - מה במקום? התפתחות אישית 8
Sp0 אולי להכות את השוק זה לא כל כך קשה כמו שאומרים? שוק ההון 66
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A מחזור משכנתא - האם לכלול את מסלול הפריים? נדל"ן 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
י האם למכור את הדירה ולהשקיע פאסיבית במדדים שוק ההון 47
A רציתי לבדוק האם שער הדולר\שקל תואם את האינפלציות שוק ההון 7
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
G איך להשתיק את ההתראת חירום "האירוע הסתיים" ב S23? אוף טופיק 9
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10
א העלו לי את הפרמיה ב־50% צרכנות פיננסית 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
א קבוצת הייטקיסטים, בהובלת אסף רפפורט, רכשה את השליטה בערוץ 13 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3

נושאים דומים

Back
למעלה