• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חישוב סיכון מינוף ב IB + ביאור מונחים

• פותח הנושא פותח הנושא liranviper
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כלומר, הם לא שינו את החלק שהם קובעים בריבית (1.5%)? השינוי היחיד כמעט תמיד הוא בגלל ה-BM, שנקבע לפי הריבית בארה"ב?
נכון.
על כמה שנים אתה מכיר את ההיסטוריה הזו?
בערך 6.
אם כן, האם סביר להניח (הן בזמנים "רגילים" והן בעיתות משבר), שהתלות היחידה של הריבית (עבור הלוואה דולרית) היא ב-BM, ולא גחמות של IB?
כן אבל Caveat emptor.

מתנצל מראש על החפירה, העניין של 50% בסוף יום מאד מאד מבלבל, ונראה שכדאי להיסגר בדיוק מה IB עושים.

קודם כל, אם אני מבין נכון, עניין זה לא קיים כלל ב-PM - ולכן אולי כדאי, כמו ש@liranviper ציין, (בהינתן שזה לא סביר שעבור ETF כגון VTI היחס לבטוחות יעבור ב-PM את ה-0.25), לעבור למסלול זה.

בהתאם למה ש@אורי.ג כתב, וגם צירף לינק תומך אחר כך, ה worst case בתכלס הוא 0.25 כי אמנם לא יתנו לך מעבר לכך להגדיל פוזיציה אבל גם לא ינזילו, שזה מה שחשוב.

אשמח אם תכוון אותי איפה זה נמצא בלינק התומך :)

@liranviper @אורי ג. ,
לפי אחת הדוגמאות בעמוד הזה הם באופן מפורש מציינים שהם מאשרים את הקנייה, אבל מנזילים בסוף היום (יחס בטוחות 0.5).

1617981896958.png

לפי אחת הדוגמאות בעמוד הזה הם באופן מפורש מציינים שהם מאשרים את הקנייה, אבל מנזילים בסוף היום (יחס בטוחות 0.5).
לדעתי זה רק ביום קניית הני"ע, אם זה קורה ביום אחר זה לא יקרה.
זה ההבדל בין INITIAL לMAINTENANCE.

אל תתפוס אותי במילה ואל תבוא אלי בטענות אח"כ.
לא ממליץ!

אוקי זה רשום שם במפורש שזה רק ביום שסחרת בו:
End of Day SMA
As described above, we calculate SMA in real time throughout the trading day, but we enforce Regulation T initial margin requirements (typically 50% for stocks or 100% for nonmarginable securities) at the end of the trading day. Whenever you have a position change on a trading day, we check the balance of your SMA at the end of the US trading day (15:50-17:20 ET), to ensure that it is greater than or equal to zero.

בקיצור - 0.5 זה עבור ביצוע מסחר, 0.25 זה עבור maintenance. פשוט ה0.5 נאכף רק בסוף היום שהיה בו מסחר.

בקיצור - 0.5 זה עבור ביצוע מסחר, 0.25 זה עבור maintenance. פשוט ה0.5 נאכף רק בסוף היום שהיה בו מסחר.
לדעתי זה רק ביום קניית הני"ע, אם זה קורה ביום אחר זה לא יקרה.

אוקיי, אכן, בעצם זה מה שמשתמע ממה שכתוב בדוגמא.

אם כן, חשוב מאד להבין מה נחשב "ביצוע פעולות בתיק" (כמו שכבר כתבת @EyeKey ), כדי לדעת מתי אסור לעשות פעולות כאלו, בזמני משבר בשוק, כאשר היחס עבר את ה0.5 (אבל לא את ה0.25).

האם הפקדת שקלים בחשבון נחשבת? המרה לדולרים? קניית ני"ע עם הסכום סכום קטן מהמזומן שנכנס? משיכת כספים מהחשבון? קבלת דיבידינד? קניית ני"ע עם הדיב' שהתקבל?

What is SMA and how does it work?

הSMA עולה כאשר ערך הבטוחות עולה או כשאתה מפקיד כסף או מוכר - אבל רק אם התוצאה גבוהה יותר מהSMA הקודם.
הSMA יורד בסוף היום כאשר אתה קונה (או כל פעולה כזו שדורשת Margin) וכשהמזומן בחשבון יורד (זה כולל, אני מניח, ריבית מהמינוס). זה קורה רק אם הSMA החדש גבוה מ"(Equity with Loan Value - Reg T Margin)" (אם אתה מתחת ל0.5, הערך הזה יהיה שלילי)

אם אני מבין נכון, כשאתה מתחת ל0.5, השינוי במזומן שנגרם מהריבית יוריד את הSMA, בכמות הריבית שנגבתה. כשהוא יגיע ל0 יתחילו להנזיל מהתיק.
הפקדת מזומן רק תגדיל את הSMA - תקנה לך עוד זמן.

עוד נקודות חשובות לגבי Reg-T/Portfolio Margin:
לגבי 25%/50% של Reg-T, כמו שכבר דובר פה, זה המינימום שהברוקר יכול לעלות ממנו. נזכרתי שאכן המינימום הזה הועלה לאחרונה בתקופת הבחירות ב35%, הם התחילו את הצעד בהתראה של שבוע.
Consequently, to protect IBKR and its customers, IBKR will increase margin requirements by as much as 35% above normal margin requirements leading up to the November U.S. election. To illustrate, consider a Reg. T margin account with stock XYZ having an Initial Margin requirement of 50% and a Maintenance Margin requirement of 25%. With the increase fully implemented, the new requirements would be 67.5% Initial and 33.75% Maintenance. Accounts subject to risk based margin will have their scanning ranges increased in a similar manner.

This will be implemented gradually each day, increasing Initial margin requirements from normal levels starting September 28th to a rate that will be 35% higher by October 23rd. Maintenance margin requirements will increase in a similar manner between October 5th and October 30th. The new requirements will be implemented each day, after the market closes in New York, and will be effective the next trading day.
גם רשום שהדרישות לrisk based margin גם הועלו בהתאמה. (הכוונה אני מניח לportfolio margin?)

בנוסף הדרישות לPortfolio Margin הם מינימום 110K$, אבל מי שחושש שבזמן ירידה שווי החשבון שלו יכול לרדת למתחת ל100K$, צריך לשים לב לסעיף הבא:
It should be noted that if your account drops below USD 100,000 you will be restricted from doing any margin-increasing trades. Therefore if you do not intend to maintain at least USD 100,000 in your account, you should not apply for a Portfolio Margin account.
Accounts reporting equity below the $100,000 minimum will be subject to a margin surcharge, the effect of which will be to gradually transition the account to margin levels approximating those of the Reg. T methodology as equity continues to decline.

נערך לאחרונה ב:
כואב ומאכזב אבל להבנתי זה זמני.
האם זה באמת היה זמני?
אני עכשיו מתכנן לקחת הלוואת מרג'ין ואני לא מוצא שום מקום (פרט להודעת מייל מIB) שאני צריך לשמור בטחונות לפי 35%. אני בreg-T אז אני אמור לראות את זה להבנתי בחישוב MM.
אם בכזאת קלות משנים דרישות לreg-T אז נישמע שהיתרון ליציבות מול PM לא כזה משמעותי.

נערך לאחרונה ב:
זה היה מראש זמני רק לתקופת הבחירות. עכשיו זה 25%. ככה זה היה אצלי בMM כשהייתי בReg-T. (אבל עברתי לPM בעקבות הדיון שהיה פה)
תודה! מרגע ההודעה ועד מימוש הספים החדשים, האם היה מספיק מספיק זמן לעבור לPM? זאת רק לחיצת כפתור או שצריך לחכות לאישור?

אם בכזאת קלות משנים דרישות לreg-T אז נישמע שהיתרות ליציבות מול PM לא כזה משמעותי.
יציבות היא דבר יחסי. השאלה היא האם זה *יותר* יציב, לא האם זה יציב בצורה מוחלטת. אני מנחש שכשהם מעלים את הדרישה לבטחונות הם מעלים בדלתא גם ל PM וגם ל reg-T באותו השיעור

תודה! מרגע ההודעה ועד מימוש הספים החדשים, האם היה מספיק מספיק זמן לעבור לPM? זאת רק לחיצת כפתור או שצריך לחכות לאישור?
ההודעה ניתנה בהתראה של שבוע.
בשביל לעבור לPM צריך לחכות לאישור, רשום שזה יכול לקחת עד יומיים, אחרי האישור לקח עוד יום עד שזה ממש העביר אותי.

בעיקרון היה רשום שצריך לפחות 100K$ והרשאות למסחר באופציות. לי כבר היה הרשאות כאלו, אז לא בדקתי אם זה הכרחי (היה רשום את זה רק במקום אחד...). אבל בשביל לקבל הרשאות כאלו צריך לעבור שאלון + גם לחכות לאישור.

יציבות היא דבר יחסי. השאלה היא האם זה *יותר* יציב, לא האם זה יציב בצורה מוחלטת. אני מנחש שכשהם מעלים את הדרישה לבטחונות הם מעלים בדלתא גם ל PM וגם ל reg-T באותו השיעור
הבעיה היא שגם שלא משנים את זה, זה לא בדיוק 25%. זה הרבה יותר מורכב וקשה לחישוב בהינתן שקורים אירועים כמו המרות מטבע/קניה או מכירה של מניות/קבלת דיבידנדים/תשלומי מארגין. בפועל זה בין 25% ל50%. (הSMA שדיברנו עליו)

תודה. יש מצב ששווה לעבור לPM רק בשביל הפשוטות של המספרים.

מעדכן שיש עדויות בפורום בוגלהדס (למשל פה, פה ופה) שברוקרים אמריקאיים כגון Schwab, ETrade מוכנים לרדת הרבה בריביות להלוואת מרג'ין (דורש מיקוח מול נציג, כמובן שזה תלוי בצבירה), ואף לתת תנאים טובים מIB.

במקרה האחרון לקוח עם צבירה גדולה מאד (כמה מליוני דולרים) דיווח שקיבל הצעה להלוואת מארג'ין מ-Schwab בריבית של 1%.

לדעתי יש בכך יתרונות רבים, בפרט פיזור הצבירה ליותר מברוקר אחד, והעובדה שבבורקרים האלו (בשונה מ-IB) במידת הצורך יש באמת margin call (שיחת טלפון), ולא מכירה אוטומטית לפי קרטריון מתוכנת (מה שיכול להגן במקרה של Flash Crash או שאר שגעונות).

במקרה האחרון לקוח עם צבירה גדולה מאד (כמה מליוני דולרים) דיווח שקיבל הצעה להלוואת מארג'ין מ-Schwab בריבית של 1%.
זו גם הריבית של IB להלוואות מעל מאה אלף דולר

לדעתי יש בכך יתרונות רבים, בפרט פיזור הצבירה ליותר מברוקר אחד
נשמע לי סתם מסבך תחיי

מעדכן שיש עדויות בפורום בוגלהדס (למשל פה, פה ופה) שברוקרים אמריקאיים כגון Schwab, ETrade מוכנים לרדת הרבה בריביות להלוואת מרג'ין (דורש מיקוח מול נציג, כמובן שזה תלוי בצבירה),
אכן מוכנים.
ואף לתת תנאים טובים מIB.
לא ניתקלתי, אפילו לא התקרבו ובנוסף אם הסכימו לתת הטבה הגבילו אותה לשנה ואז מיקוח מחדש.
בסכומים האלה IB יותר זולים מ1%.

נשמע לי סתם מסבך תחיי

אם שווי התיק שלך גדול משמעותית מתקרת הביטוח של הברוקר (500K$) לדעתי יש משמעות גדולה לפיזור בברוקרים שונים. אני לא יודע מה בדיוק קורה לביטוח הזה אם הברוקר נופל והחשבון במינוס - מניח שהמינימום הוא מכירה כפויה במקרה כזה.

עבור חוסך הייטקסט אופייני בפורום - ניתן להגיע לצבירות של כמה מליוני דולרים בגיל ~50. לא חושב שזה רעיון טוב לשים את כל הסכום הזה בחשבון אחד (ובפרט אם משתמשים במינוף).

זו גם הריבית של IB להלוואות מעל מאה אלף דולר
להבנתי הוא קיבל את ההנחה הזו מהדולר הראשון.

בסכומים האלה IB יותר זולים מ1%.
לפי מה שהוא כתב גובה ההלוואה היה כ6% מהתיק (כמה מאות אלפי דולרים)...

• אהבתי
Reactions: ITS
לא חושב שזה רעיון טוב לשים את כל הסכום הזה בחשבון אחד (ובפרט אם משתמשים במינוף).
אתה לא שם את כל הסכום הזה בחשבון אחד.. המניות שלך לא ״יושבות אצל הברוקר״, הוא רק המתווך אבל המניות שלך

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הוא רק המתווך אבל המניות שלך
כמובן. אני מתייחס למקרים (א) מעילות וכדומה (ב) קריסת הברוקר כאשר החשבון שלי במינוס (ג) כל Unknown-Unknown אחר שעשוי לפגוע בי בגלל שהכסף שלי בברוקר ספציפי.

לדעתי זה בגדר חובה בצבירות גבוהות, בהנחה שהעלות והסיבוך בפיזור לכמה ברוקרים אינם מאד גבוהים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
בורג חישוב סיכון תיק השקעות מפוזר שוק ההון 5
א חישוב מסלול מחדש שוק ההון 12
א חישוב מס רכישה לדירה יחידה במקרה הזה -אני טועה ? מיסים 8
ל קרן כספית דולרית - חישוב תשואה שוק ההון 14
E שאלה בנושא חישוב מס אוף טופיק 16
D חישוב מס שבח ממכירת נדלן עם הטבת יישוב מוטב. מיסים 5
T חישוב דמי מזונות - הטוב, הרע והמכוער אוף טופיק 8
M חישוב חלקיות משרה עבור חלק מחודש אוף טופיק 4
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
N חישוב שווי נקי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
צ חישוב נקודות זיכוי ותרומות לצורך קיזוז רווחי הון מיסים 4
Z חישוב עלות הקניה של שכבה בנייר לא ישראלי בבנק. שוק ההון 56
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
S בדיקת תקינות: חישוב מס על ניירות ערך זרים במקרי הפסד ורווח מעורב מיסים 3
E חישוב מס על קרן אירית שוק ההון 12
A חישוב שטח דירה צרכנות פיננסית 10
A חישוב דמי שכירות בשבח נדל"ן 19
I חישוב אינפלציה אישי שוק ההון 11
J חישוב ריבית וכדאיות בסגירת מסלול משכנתא מול השקעה בשוק ההון נדל"ן 4
דף מלא פיענוח תוצאות חישוב המס עבור 1301 מיסים 4
Royi חישוב דמי ביטוח לאומי לעובד היברידי (שכיר ועצמאי) מיסים 8
ה חישוב נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 83
tsachi123 חישוב מס רווחי הון מיסים 4
C חישוב סכום ביטוח נדרש לביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
H חישוב מחיר דירה שנבנתה בעסקת קומבינציה למס שבח נדל"ן 0
Y חישוב תשואה סולידית על הלוואה שוק ההון 4
A חישוב תקרה ב-"זגזוג" בין פנסיה מקיפה וקופ"ג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ חישוב הוצאות ניהול השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
P לאומי - דרך לייצא פירוט חישוב מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
P חישוב שכר נטו בארה"ב בזמן פלושיפ קליני מיסים 0
M חישוב זיכוי מס לשכיר בגין תרומות ע"פ סעיף 46 מיסים 7
B חישוב הוצאות עתידיות: ילד ראשון ותואר שני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
S חישוב הסכום לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
G חישוב צריכת חשמל במונה חכם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Z חישוב קנס פירעון מוקדם קל״צ נדל"ן 14
א חישוב מס לשכיר שנתי או חודשי מיסים 4
S חישוב רווח מעסקת 10/90 נדל"ן 28
ל חישוב המס במס רווחי הון מיסים 15
A חישוב עלות השתתפות בהקמת מעלית נדל"ן 23
ת אשמח לעזרתכם - חישוב דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N חישוב דמי ניהול מצבירה - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
ב חישוב ההוצאות עם בלי ילדים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
T מבולבל -חישוב מס על rsu שוק ההון 0
S חישוב הנחה בפרויקט מחיר מטרה (למשתכן) נדל"ן 5
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
A חישוב תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה חישוב תשואה מאג"ח ממשלתי לא צמוד שוק ההון 11

נושאים דומים

Back
למעלה