שלום לכולם,
ברשותי דירה להשקעה עם משכנתא של 1.4m (החזר חודשי של 8300 ש״ח) המורכבת מ:
* מסלול צמוד מדד עם ריבית של 3.29% - 220 אלף שקל. החזר חודשי של 1.2k
* מסלול פריים מינוס 0.8% - 600 אלף שקל
* השאר קלצ בריבית יחסית טובה
הדירה מושכרת בפחות מעלות המשכנתא, אני מוסיף בערך 1.2k בנוסף לשכ״ד (אין בעיית תזרים או קושי בסגירת החודש)
בנוסף מעביר כסף פנוי כל חודש לתיק מניות בibk
נפתח לי לאחרונה סכום חד פעמי של 230 אלף שקל, ואני מנסה להבין האם כדאי להעביר אותו לתיק המנייתי או בכלל לסגור את המסלול הצמוד מדד
להבנתי, זה משחק של אחוזים, ואם ההחזר החודשי על המסלול גבוהה מהצפי לתשואה שנתית במסלול המנייתי - אזי מומלץ לסגור קודם את החוב
שאלתי, האם נכון לסכום את ריבית המסלול עם 2.5-3% אינפלציה - ואז להגיע לריבית של בערך 6 אחוז, או שנכון להסתכל ריאלית ואז מדובר על ריבית של 3% סהכ?
האם אני מסתכל נכון על הדברים?
כמובן לא מחפש המלצות, אבל אשמח לשמוע את דעתכם
ברשותי דירה להשקעה עם משכנתא של 1.4m (החזר חודשי של 8300 ש״ח) המורכבת מ:
* מסלול צמוד מדד עם ריבית של 3.29% - 220 אלף שקל. החזר חודשי של 1.2k
* מסלול פריים מינוס 0.8% - 600 אלף שקל
* השאר קלצ בריבית יחסית טובה
הדירה מושכרת בפחות מעלות המשכנתא, אני מוסיף בערך 1.2k בנוסף לשכ״ד (אין בעיית תזרים או קושי בסגירת החודש)
בנוסף מעביר כסף פנוי כל חודש לתיק מניות בibk
נפתח לי לאחרונה סכום חד פעמי של 230 אלף שקל, ואני מנסה להבין האם כדאי להעביר אותו לתיק המנייתי או בכלל לסגור את המסלול הצמוד מדד
להבנתי, זה משחק של אחוזים, ואם ההחזר החודשי על המסלול גבוהה מהצפי לתשואה שנתית במסלול המנייתי - אזי מומלץ לסגור קודם את החוב
שאלתי, האם נכון לסכום את ריבית המסלול עם 2.5-3% אינפלציה - ואז להגיע לריבית של בערך 6 אחוז, או שנכון להסתכל ריאלית ואז מדובר על ריבית של 3% סהכ?
האם אני מסתכל נכון על הדברים?
כמובן לא מחפש המלצות, אבל אשמח לשמוע את דעתכם