• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חישוב מס על קרן אירית

• פותח הנושא פותח הנושא Eyald123
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Eyald123

משתמש רשום
דירוג
2
שלום,
אני יודע שכל פעם שיש שאלה כזאת שולחים פה הפניה לפוסט אחר אבל משום מה אני כבר 20 דקות מחפש ולא מוצא.
לעניין:
קרן אירית sp500 של ishares
מס 1159250

האם המס עליה הוא מס ריאלי (מרסס אינפלציה)
והם זו קרן צוברת?

ובכל מקרה אם יש למישהו קישור לפוסט הארוך על זה שתמיד היו מפרסמים פה אשמח לקבל אותו. שבת שלום לכולם

האם המס עליה הוא מס ריאלי (מרסס אינפלציה)
לא.

והם זו קרן צוברת?
כן

ובכל מקרה אם יש למישהו קישור לפוסט הארוך על זה שתמיד היו מפרסמים פה אשמח לקבל אותו. שבת שלום לכולם

אם כי מייק לאחרונה מעדיף קרן עולמית ולא רק S&P500

בפוסט אחר שקראתי, נכתב משהו על הלכת מוזס ארקין שלפיה "לא ניתן לקזז הפסדים שנגרמו מירידת שער המט"ח אליו צמוד ני"ע, כנגד רווח ההון מעליית ערכו. זאת, מאחר שהרווח מעליית השער אינו ממוסה".
לפי מה שזכור לי מדיונים בפורום, ועיון בתשקיף הקרן (1159250), המיסוי צריך להיות ביחס לדולר.
אני כבר לא בטוח מה נכון.
@אורי ג. האם הלכת מוזס ארקין רלוונטית לעניין המדובר?

נערך לאחרונה ב:
בפוסט אחר שקראתי, נכתב משהו על הלכת מוזס ארקין שלפיה "לא ניתן לקזז הפסדים שנגרמו מירידת שער המט"ח אליו צמוד ני"ע, כנגד רווח ההון מעליית ערכו. זאת, מאחר שהרווח מעליית השער אינו ממוסה".
לפי מה שזכור לי מדיונים בפורום, ועיון בתשקיף הקרן (1159250), המיסוי צריך להיות ביחס לדולר.
אני כבר לא בטוח מה נכון.
@אורי ג. האם הלכת מוזס ארקין רלוונטית לעניין המדובר?
רלוונטי, כן.
אני רק לא בטוח מה השאלה שלך.
פסק הדין קובע שלא ניתן לקזז הפסדים משינוי בשער המטבע אל מול רווחים בעליית הערך של המנייה.

להבנתי, מכיוון ועל החלק של המטבע לא משלמים מס בעליית ערך, גם לא ניתן לבקש עבורו קיזוז הפסדים בעת ירידת ערך.
כלומר יש בדיקה כפולה - בודקים את עליית/ירידת הערך של המנייה עצמה (מדד במקרה הזה), ולאחר מכן את החלק של עליית/ירידת המט"ח.
הרווח האינפלציוני יהיה פטור - לכן לא ניתן לבקש הפסדים.

לא איש מקצוע, לא ייעוץ או המלצה.

חל איסור בפורום לדון בנייר ערך ספציפי
בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם...

היו כאן שאלות לגיטימיות (למרות שנשאלו פעמים רבות).

אם היה שואל האם עדיף להשקיע בx הצוברת או y ההמחלקת זה כנראה יותר בעייתי.

רלוונטי, כן.
אני רק לא בטוח מה השאלה שלך.
פסק הדין קובע שלא ניתן לקזז הפסדים משינוי בשער המטבע אל מול רווחים בעליית הערך של המנייה.

להבנתי, מכיוון ועל החלק של המטבע לא משלמים מס בעליית ערך, גם לא ניתן לבקש עבורו קיזוז הפסדים בעת ירידת ערך.
כלומר יש בדיקה כפולה - בודקים את עליית/ירידת הערך של המנייה עצמה (מדד במקרה הזה), ולאחר מכן את החלק של עליית/ירידת המט"ח.
הרווח האינפלציוני יהיה פטור - לכן לא ניתן לבקש הפסדים.

לא איש מקצוע, לא ייעוץ או המלצה.
השאלה שלי דומה לשאלת פותח הפוסט.
המידע שנחשפתי אליו דרך הפוסט הזה ופוסט אחר, גרם לי לתהות אם הלכת מוזס ארקין לא סותרת את תשקיף הקרן המדוברת ומסקנות מדיונים בפורום, לפיהם המיסוי על הקרן אינו ביחס לאינפלציה, אלא ביחס לדולר שקל.
לפי מה שצדיק כתב, יש גם טענות שהמיסוי משתנה בין ברוקרים וזה מוסיף עוד חוסר בהירות בעניין.

כמובן ששום דבר מהנכתב הוא לא המלצה ולא ייעוץ.

אם הלכת מוזס ארקין לא סותרת את תשקיף הקרן המדוברת
הלכת מוזס ארקין בסה"כ מגדירה איך מחושב רווח ריאלי כאשר בסיס המיסוי הוא שער חליפין, היא אינה אומרת האם בסיס ההצמדה של קרן כזו או אחרת הוא מדד המחירים או שער החליפין.

הלכת מוזס ארקין בסה"כ מגדירה איך מחושב רווח ריאלי כאשר בסיס המיסוי הוא שער חליפין, היא אינה אומרת האם בסיס ההצמדה של קרן כזו או אחרת הוא מדד המחירים או שער החליפין.
מה שלא ברור לי מהגדרת הרווח הריאלי כאשר בסיס המיסוי הוא שער חליפין, לפי הלכת מוזס ארקין, היא שלפי הפסיקה לא ניתן לקזז הפסדים שנגרמו עקב ירידת שער המט"ח אליו צמוד ני"ע, מאחר שהרווח מעליית השער אינו ממוסה.

זה לא סותר את עצם קיום בסיס המיסוי שהוא לפי שער חליפין?

או שמתכוונים שבמידה ובסיס המיסוי הריאלי הוא אינפלציה, אז לא ניתן לבצע קיזוז לפי שערי מט"ח?

מה שלא ברור לי מהגדרת הרווח הריאלי כאשר בסיס המיסוי הוא שער חליפין, לפי הלכת מוזס ארקין, היא שלפי הפסיקה לא ניתן לקזז הפסדים שנגרמו עקב ירידת שער המט"ח אליו צמוד ני"ע, מאחר שהרווח מעליית השער אינו ממוסה.

זה לא סותר את עצם קיום בסיס המיסוי שהוא לפי שער חליפין?

או שמתכוונים שבמידה ובסיס המיסוי הריאלי הוא אינפלציה, אז לא ניתן לבצע קיזוז לפי שערי מט"ח?
יש שתי דרכים לחשב רווח ריאלי:
1. לפי מדד המחירים לצרכן - מצמידים את מחיר הקניה למדד המחירים לצרכן לפי המדד הידוע ביום הקניה וביום המכירה. מחיר המכירה פחות מחיר הקניה הממודד זה הרווח הריאלי.

2. בנייר שאינו שקלי, לפי הלכת מוזס ארקין (שער החליפין):
- מחשבים את מחיר המכירה בשקלים לפי שער יציג ביום המכירה.
- מחשבים את מחיר הקניה בשקלים בשני אופנים - פעם אחת כמחיר הקניה כפול שער יציג ביום הקניה, פעם אחת כמחיר הקניה כפול שער יציג ביום המכירה.
א. אם מחיר המכירה בשקלים גבוה ממחיר הקניה לפי שתי צורות החישוב, הרווח הריאלי הוא הנמוך מבין השניים.
ב. אם מחיר המכירה בשקלים גבוה מאחד החישובים אך נמוך מהשני - אין רווח הון ואין הפסד הון.
ג. אם מחיר המכירה בשקלים נמוך משני מחירי הקניה בשקלים, אז הפסד ההון הוא המספר הקרוב יותר לאפס.

המשמעות הפרקטית של אפשרות א׳ היא שלוקחים את שער ההמרה הגבוה יותר בין הקניה ליום המכירה, כך שאתה לא משלם מס על עצם התחזקות הדולר.
המשמעות הפרקטית של אפשרות ב׳ היא ששינוי שער החליפין הפך את כיוון התשואה - במקרה כזה אין רווח ואין הפסד.
אפשרות ג׳ היא תמונת המראה של אפשרות א׳ - כמו שמס הכנסה לא מחייב אותך במס על התחזקות הדולר, כך אינו משתתף איתך בהפסד על היחלשות הדולר.

נערך לאחרונה ב:
איפה יש מקור אמין שיכול לספר על אופן המיסוי למניות שקליות כאלה?

איפה יש מקור אמין שיכול לספר על אופן המיסוי למניות שקליות כאלה?
כמו שכבר כתבו למעלה -
אפשר לחפש את הקרן באתר הבורסה (מאיה), ולקרוא את התשקיף.

מתוך התשקיף של הקרן המדוברת בשרשור:
"במכירת היחידות המוצעות בידי יחיד, בסיס המדד לחישוב סכום אינפלציוני יהא על פי השינוי בשער המטבע העיקרי.
"המטבע העיקרי" בקרן זו הינו דולר ארה"ב (USD)".

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y קרן השתלמות – הפקדות מעל התקרה - חישוב מס על רווחים שוק ההון 33
S בדיקת תקינות: חישוב מס על ניירות ערך זרים במקרי הפסד ורווח מעורב מיסים 3
tsachi123 חישוב מס רווחי הון מיסים 4
P לאומי - דרך לייצא פירוט חישוב מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M חישוב זיכוי מס לשכיר בגין תרומות ע"פ סעיף 46 מיסים 7
א חישוב מס לשכיר שנתי או חודשי מיסים 4
T מבולבל -חישוב מס על rsu שוק ההון 0
A חישוב מס על ניירות ערך זרים מיסים 3
א חישוב מס רווח הון - הפקדות לקרן השתלמות (עצמאי) מעל לתקרה המזכה: מיסים 7
R כיצד ניתן לקזז הפסדים בשוק ההון, אל מול חישוב מס במימוש רווחים בשנים שאחרי? מיסים 2
א חישוב מס ריאלי איך זה עובד ? שוק ההון 8
ע האם החזר הצמדד מדד הוא הוצאה מוכרת לניכוי בעת חישוב מס שבח? נדל"ן 0
S שאלה על אופן חישוב מס ירושה אמריקאי למשקיע ישראלי עם מינוף מיסים 2
W כלים אוטומטיים עבור חישוב מס לקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
I חישוב מס רווח הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Michel חישוב פחת לצורך מס שבח על מכירת דירה שניה נדל"ן 31
M קופת גמל להשקעה vs ברוקר. חישוב דמי ניהול, מס רווחי הון. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N חישוב ניכוי מס הכנסה מיסים 14
N חישוב מס על הנסיעות מיסים 8
א חישוב עלות מעסיק ואופטימיזצית מס מיסים 5
deussex חישוב סכום הפרישה עם מס רווח הון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
I חישוב החזר מס לשכיר במעבר בין שתי עבודות מיסים 4
S פירוט חישוב מס רווחי הון באורדרנט שוק ההון 1
E חישוב ביטוח לאומי/מס בריאות כמס על הכנסה לצורכי מיסוי של ארה״ב מיסים 3
J חישוב מס ,גריעת הפסדים- ממס לתשלום על רווחים שוק ההון 5
R שער החליפין בקניית ומכירת מניות לצורכי חישוב מס - נקבע ברגע הרכישה\מכירה? שוק ההון 4
D מישהו יכול בבקשה להציג אקסל עם חישוב מפורט של למה דחיית מס משתלמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
amikal רווח ריאלי (עם התחשבות באינפלציה) בפדיון פוליסת חיסכון לצורך חישוב מס רווחי הון מיסים 14
L חישוב מס רווחי הון. במה מותר להתחשב? שוק ההון 6
ג חישוב עלויות - ברוקר זר (מס הכנסה+SIPC) לעומת ברוקר ישראלי - באמת משתלם ? שוק ההון 66
מ חישוב מס רווחי הון - התחשבות בעמלות שוק ההון 33
SwingMan חישוב מס רווחי הון באקסולידית שוק ההון 4
ד היתכן חישוב מס לא נכון ? שוק ההון 10
U חישוב מס הכנסה צרכנות פיננסית 7
F הוצאת חישוב מס ממחשבון של מס הכנסה אוף טופיק 12
מ החזר מס - חישוב יתרת מס צרכנות פיננסית 5
אלכס חישוב מס על RSUs ממעסיק קודם שוק ההון 3
yanosh34 מספר שאלות לגבי חישוב מס רווחי הון שוק ההון 2
T חישוב מס רווחי הון - האם העמלות מכירה/קניה כלולות? שוק ההון 37
N חישוב שווי נקי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
צ חישוב נקודות זיכוי ותרומות לצורך קיזוז רווחי הון מיסים 4
Z חישוב עלות הקניה של שכבה בנייר לא ישראלי בבנק. שוק ההון 56
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
A חישוב שטח דירה צרכנות פיננסית 10
A חישוב דמי שכירות בשבח נדל"ן 19
I חישוב אינפלציה אישי שוק ההון 11
J חישוב ריבית וכדאיות בסגירת מסלול משכנתא מול השקעה בשוק ההון נדל"ן 4
דף מלא פיענוח תוצאות חישוב המס עבור 1301 מיסים 4
Royi חישוב דמי ביטוח לאומי לעובד היברידי (שכיר ועצמאי) מיסים 8
ה חישוב נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 79

נושאים דומים

Back
למעלה