• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חישוב הוצאות ניהול השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא מאה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מאה

משתמש רשום
דירוג
1
אשמח לברר נקודה שלא ברורה לי,
האם נתוני התשואה המתפרסמים במיי גמל הם לפני הוצאות ניהול השקעות או לאחר ניכוי הוצאות ניהול השקעות?
בעצם השאלה שלי היא אם כשאני בודק איפה דמי הניהול הכי זולים אני אמור לבדוק גם את גובה הוצאות ניהול השקעות, או שאם התשואה ממוצעת ומעלה זה כולל גם את הוצאות ניהול השקעות וממילא לא אכפת לי כמה זה?

רוב התשובות שלך נמצאות במאמר בבלוג המעולה של נדב טסלר (פנסיוני):
"מה זה הוצאות ניהול השקעות?".
קראת את הפוסט הזה?

האם נתוני התשואה המתפרסמים במיי גמל הם לפני הוצאות ניהול השקעות או לאחר ניכוי הוצאות ניהול השקעות?
אין לי מושג... מה אתה מחפש במיי גמל בדיוק? מה אתה משווה?
אפילו את שם מכשיר ההשקעה לא טרחת להזכיר...
קרן פנסיה מקיפה? קופת גמל להשקעה? קרן השתלמות?

אם כשאני בודק איפה דמי הניהול הכי זולים אני אמור לבדוק גם את גובה הוצאות ניהול השקעות
לא... אין טעם כי הנתון הזה משתנה משנה לשנה ואין לך איך לשלוט על זה.
גם אם תעשה השוואה, עדיין לא תוכל לשלוט על זה, וגם ככה אין מספיק מידע לדעתי בכדי לכוון לחברה החסכנית והיעילה ביותר שגובה את הכי פחות הוצאות ניהול השקעות ביחס לשאר.
הוצאות ניהול השקעות הן ספיח מציק ומעיק של מוצרים מנוהלים (קרן פנסיה מקיפה/קופת גמל להשקעה/קרן השתלמות) שגם ככה אין לך שליטה עליו...
אתה כבר טיפלת בכל מה שצריך לטפל בו במוצרים המנוהלים שלך, והתעסקת בכל מה שצריך להתעסק בו וחשוב באמת שהגעת להכניס גם את הספיח המעיק הזה במכלול השיקולים שלך?
לדעתי בחירה של מוצר מנוהל עפ"י הוצאות ניהול השקעות תהיה דבר לא חכם לעשות.
זו התעסקות בקטנות, שאין שליטה עליהן, מיקרו-אופטימיזציה במוצר מנוהל ששווה לכלום כסף.

או שאם התשואה ממוצעת ומעלה זה כולל גם את הוצאות ניהול השקעות וממילא לא אכפת לי כמה זה?
מה זה תשואה ממוצעת ומעלה?... באיזה מסלול? אנחנו בבלוג של הסולידית, כן?
את מי מעניינת התשואה?
התשואה במסלול מחקה מדד היא תשואת השוק, היא תשואה טיפשה, היא תשואה שכמעט ולא קשורה לגוף המנהל ולמוצר המנוהל (כל אלו שיעירו לי על שבין החברות/מסלולים השונים יש הבדלים גדולים לפי מי שמחזיק מזומן/מק"מ וקרנות סינטטיות/פיזיות וכו' - שחררו, זה לא המקום ולא על זה מדברים).
מה שקרה בעבר, תשואת העבר, הטבלאות האלו שאתה בוחן אותן במיי גמל נט, הן העבר - ותשואת העבר אינה מעידה על תשואת העתיד.
זו פאטה מורגן פרימן.

אתה כבר טיפלת בכל מה שצריך לטפל בו במוצרים המנוהלים שלך, והתעסקת בכל מה שצריך להתעסק בו וחשוב באמת שהגעת להכניס גם את הספיח המעיק הזה במכלול השיקולים שלך?
לדעתי בחירה של מוצר מנוהל עפ"י הוצאות ניהול השקעות תהיה דבר לא חכם לעשות.
זו התעסקות בקטנות, שאין שליטה עליהן, מיקרו-אופטימיזציה במוצר מנוהל ששווה לכלום כסף.
אם דמי הניהול בחברה A הם 0.37% אבל הוצאות ניהול השקעות עוד 0.13%, ואילו חברה B נותנים דמי ניהול 0.4% אבל הוצאות ניהול השקעות רק 0.7%, עדיף את חברה B, לא?

אבל הוצאות ניהול השקעות רק 0.7%
התכוונת 0.07% לפי ה"רק" ששמת בתגובה ולא 0.7% הוצאות ניהול השקעות שזה מטורף.

אם דמי הניהול בחברה A הם 0.37% אבל הוצאות ניהול השקעות עוד 0.13%, ואילו חברה B נותנים דמי ניהול 0.4% אבל הוצאות ניהול השקעות רק 0.7%, עדיף את חברה B, לא?
הוצאות ניהול השקעות משתנות משנה לשנה בכל החברות כולן... אין משהו קבוע.
נקודה.
כל מסלול וכל חברה גובים הוצאות ניהול השקעות לפי הוצאות ניהול ההשקעות שלהן פר מסלול השקעה ופר מוצר.
הכוונה - מסלול S&P500 יכול שיהיה מחוייב בהוצאות ניהול השקעות שונות ממסלול "כללי" תלוי גיל וכו'.

מה שחדש כיום זה שהחברות המנהלות מחויבות להצהיר על הוצאות ניהול ההשקעות שלהן בתחילת השנה, כמהלך צופה עתיד, כלומר לאפשר סוג של ידע ללקוח שעוזר לו לבחור (?), מה שלא היה קודם (לפי המאמר של נדב טסלר).
חברה A = דמי ניהול 0.37% + 0.13% = דמי ניהול סופיים של 0.5%.
חברה B = דמי ניהול 0.4% + 0.07% = דמי ניהול סופיים של 0.47%.
מי עדיפה?
1. דמי ניהול של מוצר ההשקעה עצמו כפי שמוסכם בינך לבין החברה המנהלת - לא משתנים. נקודה.
חברה אחת זולה מהשניה בדמי ניהול ידועים וקבועים בזנט של 0.03%, שתיאורטית לגמרי יכולים להיות הוצאות ניהול ההשקעות של אותה השנה...
2. הוצאות ניהול השקעות כפי שהחברה שמנהלת לך את מוצר ההשקעה מתחייבת אליו בתחילת השנה - לא משתנים באותה השנה, אבל כן משתנים משנה לשנה (לא בהכרח, בעיקרון). נקודה.

המסקנות הן למי שיש לו סבלנות לקרוא תגובות שנכתבו על ידי ביולוג חצי-כח עם חצי-מח בפורום של הסולידית.
אני תמיד בוחר ללכת עם מה שאני יודע (דמי ניהול), אבל רק להתחשב במה שאני לא יודע :lol:

אשמח לברר נקודה שלא ברורה לי,
בעצם השאלה שלי היא אם כשאני בודק איפה דמי הניהול הכי זולים אני אמור לבדוק גם את גובה הוצאות ניהול השקעות, או שאם התשואה ממוצעת ומעלה זה כולל גם את הוצאות ניהול השקעות וממילא לא אכפת לי כמה זה?
נתוני התשואה הם בניכוי הוצאות ניהול השקעות.

כל חברה מחוייבת לפרסם את המקסימום ההוצאות לניהול השקעות שהם יקחו לפי מסלול, למשל:
פנסיה מקיפה - הוצאות ישירות - הצהרה שנתית

בגדול העלויות בפועל לניהול מסלולים עוקבי מדד הם זניחות(0.02%+-), והעלויות הגבוהות באות במסלולים המנוהלים, בעיקר בשל השקעות רבות ב"נכסים אלטרנטיבים" עם דמי ניהול גבוהים מאד...
אם אתה מתכוון להשקיע בעוקב מדד, פשוט לך לגוף שמציע לך את דמי הניהול הנמוכים ביותר

בגדול העלויות בפועל לניהול מסלולים עוקבי מדד הם זניחות(0.02%+-), והעלויות הגבוהות באות במסלולים המנוהלים, בעיקר בשל השקעות רבות ב"נכסים אלטרנטיבים" עם דמי ניהול גבוהים מאד...
בגדול מדי אהוד...
אני יכול להראות לך דו"חות של מסלולים עוקבי מדד S&P500 של המוצרים המנוהלים שלי (בעיקר קופת גמל להשקעה וקרן השתלמות) שלא היו מביישים דמי ניהול בפני עצמם (אפילו 0.3%, אבל מודה שזה נדיר וחריג מאוד).
זה קרה וקורה בעיקר כשהקופות הנ"ל רק נפתחו מבחינת החברה/מסלול בתחילת הדרך והיו מעט מדי לקוחות... כי ככל שיש יותר לקוחות במוצר המנוהל ובמסלול הספציפי - ככה הוצאות ניהול ההשקעות מתחלקות בין כלל הלקוחות בחברה/מסלול/מוצר והופכים להיות זולים יותר
חוץ מזה, 0.02% זה כמעט אף פעם לא מהניסיון שלי.(כמה מוצרים מנוהלים יש לך עם מסלולים עוקבי מדד שהם לא קרן פנסיה?) יותר לכיוון ה- 0.05% ונמתח אפילו עד 0.2%.
הריזיקה שלי היא שזה לפחות 0.05% "קבוע" ובממוצע לפי האקסל שלי - אפשר להסתמך על הנתון של 0.1% הוצאות ניהול השקעות.

אם אתה מתכוון להשקיע בעוקב מדד, פשוט לך לגוף שמציע לך את דמי הניהול הנמוכים ביותר
מסכים. נקודה.
דמי ניהול הם לא חזות הכל (הם לא), אבל הם נקודת הבסיס הבסיסית ביותר להתבסס עליה.
דמי ניהול - יודעים שמשלמים. עובדתית. אלו הם דמי השימוש.
את דמי הניהול יודעים שמשלמים ולא יעזור בית דין, גם ברווחים וגם בהפסדים... ולכן גם אני חושב כמו אהוד שזה הדבר הכי חשוב שיש להתייחס אליו בתור ההתחלה של ההתחלה.
קודם כל זה ואחרי זה כל השאר מבחינתי.
(לגבי שירות, אני לא רוצה שירות, אני רוצה הכל דיגיטלי ונוח, לא רוצה לדבר עם אף אחד בטלפון, ואם אני צריך להזדקק לשירות, זה כבר חוסר שירות מבחינתי).
(לגבי תשואות - כבר דיברנו על זה).

זה קרה וקורה בעיקר כשהקופות הנ"ל רק נפתחו מבחינת החברה/מסלול בתחילת הדרך והיו מעט מדי לקוחות... כי ככל שיש יותר לקוחות במוצר המנוהל ובמסלול הספציפי - ככה הוצאות ניהול ההשקעות מתחלקות בין כלל הלקוחות בחברה/מסלול/מוצר והופכים להיות זולים יותר
עברתי פה במקרה אז רק אעיר - הוצאות ניהול השקעות אכן מדווחות כמאוד גבוההות עבור מסלולים חדשים, כי החישוב הרשמי הוא "הוצאות במשך השנה, חלקי נכסי הקרן בסוף השנה הקודמת". אז קרן חדשה שהנכסים המנוהלים בה צומחים פי כמה במהלך השנה (ופרופורציונאלית, גם ההוצאות), מראה חישוב מטעה - העלות בפועל היא לא באמת כ"כ גבוהה.

עברתי פה במקרה אז רק אעיר - הוצאות ניהול השקעות אכן מדווחות כמאוד גבוההות עבור מסלולים חדשים, כי החישוב הרשמי הוא "הוצאות במשך השנה, חלקי נכסי הקרן בסוף השנה הקודמת". אז קרן חדשה שהנכסים המנוהלים בה צומחים פי כמה במהלך השנה (ופרופורציונאלית, גם ההוצאות), מראה חישוב מטעה - העלות בפועל היא לא באמת כ"כ גבוהה.
באמת? אם כן זה מאוד מטעה...

הייתה לי שיחה לאחרונה עם הפניקס כשרציתי להעביר את הקה"ש לכלל ב 0.29% דמי ניהול. הטיעון המרכזי של הסוכן של הפניקס היה שהוצאות ניהול ההשקעות של כלל השנה במסלול s&p500 היו בערך 0.3%, לעומת פחות מ 0.1% של הפניקס.

אם מה שאתה כותב נכון, זה יכול להסביר חלק מהפער.

אם מה שאתה כותב נכון, זה יכול להסביר חלק מהפער.

אני אעלה מהאוב שרשור פרההיסטורי כדוגמא (הרגולציה לא השתנתה מאז למיטב ידיעתי) -
בשנת 2014 איביאי דיווחו עבור קופ"ג מחקה מדד סנופי חדשה שהם רק השיקו הוצאות ניהול השקעות של 6.64% (!).

בשיחה עם נציג, הוא כתב בין השאר:
אכן הסעיף הזה מדבר על "אחוז ההוצאות שהגוף הפנסיוני מעביר לגורם אחר לצורך ביצוע העסקאות " אך ביחס ליתרת הקופה בשנה החולפת.
היות ואתה נמצא במסלולים מחקי מדד שהינם מסלולים חדשים והיתרה בהם בשנה החולפת הייתה נמוכה מאוד זהו המספר הנכון.

הנתונים הרלוונטיים של הקופה (נכסים מנוהלים, הוצאות) מפורסמים בדוחות באתר החברה, וכשמצאתי אותם ובדקתי הוצאות חלקי נכסים בסוף השנה הנוכחית (ולא קודמת), התוצאה הייתה סבירה יותר:
היות וזה עניין אותי, והחישוב שיש בדוח לא עוזר במיוחד (הוא יחסית לגודל הקרן בסוף 2013, שהיה אפסי), אז הסתכלתי על דיווחי הנכסים/הוצאות ישירות באתר של איביאי. אם מסתכלים על "הוצאות ישירות" אל מול גודל הקרן בסוף שנת 2014 (מתוך "דוח נכסים חודשי"), אז יוצא שההוצאות הן:
* קרן מחקה סנופי: 0.16%
* קרן מחקה תא100: 0.1%
* קרן מחקה שקלי 2-5: 0.04%
* קרן מחקה שקלי 5+: 0.06%

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B חישוב הוצאות עתידיות: ילד ראשון ותואר שני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
H שאלת משכנתא - חישוב שליש מההכנסה בניכוי הוצאות נדל"ן 6
E חישוב חסכונות קצרי טווח דינמי (הוצאות עתידיות צפויות) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
קפיצת הדרך חישוב הוצאות על השכרת דירה נדל"ן 28
C חישוב סכום ביטוח נדרש לביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
H חישוב מחיר דירה שנבנתה בעסקת קומבינציה למס שבח נדל"ן 0
Y חישוב תשואה סולידית על הלוואה שוק ההון 4
A חישוב תקרה ב-"זגזוג" בין פנסיה מקיפה וקופ"ג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P לאומי - דרך לייצא פירוט חישוב מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
P חישוב שכר נטו בארה"ב בזמן פלושיפ קליני מיסים 0
M חישוב זיכוי מס לשכיר בגין תרומות ע"פ סעיף 46 מיסים 7
S חישוב הסכום לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
G חישוב צריכת חשמל במונה חכם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Z חישוב קנס פירעון מוקדם קל״צ נדל"ן 14
א חישוב מס לשכיר שנתי או חודשי מיסים 4
S חישוב רווח מעסקת 10/90 נדל"ן 28
ל חישוב המס במס רווחי הון מיסים 15
A חישוב עלות השתתפות בהקמת מעלית נדל"ן 23
ת אשמח לעזרתכם - חישוב דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N חישוב דמי ניהול מצבירה - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
ב חישוב ההוצאות עם בלי ילדים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
T מבולבל -חישוב מס על rsu שוק ההון 0
S חישוב הנחה בפרויקט מחיר מטרה (למשתכן) נדל"ן 5
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
A חישוב תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה חישוב תשואה מאג"ח ממשלתי לא צמוד שוק ההון 11
A חישוב היטל השבחה נדל"ן 21
S חישוב רווח: קופגל"ה מול ניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S איך מוצאים קרן סנופי עם בסיס חישוב מדד? שוק ההון 5
דניאל פינקלברג עזרה בגוגל Sheets, חישוב רבית לילד אוף טופיק 6
M חישוב החזר עבור הלוואה בריבית משתנה/צמודה צרכנות פיננסית 1
Gari חישוב גובה הקופון באגרות חוב בריבית קבועה שוק ההון 12
N חישוב תשואה של אגח צמוד מדד לפדיון שוק ההון 18
A חישוב מס על ניירות ערך זרים מיסים 3
TalYaro1 חישוב והשוואת ריביות משכנתא בזמן מלחמת חרבות ברזל. נדל"ן 1
S חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול שוק ההון 2
S חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול מיסים 7
S חישוב חשיפה באחוזים לשוק המניות האמריקאי במסלולים פנסיונים מנוהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קרן כספית - חישוב ערך המדד \ אינפלציה שוק ההון 5
D מיסוי espp, בחירת אופן חישוב המס מיסים 2
א חישוב מס רווח הון - הפקדות לקרן השתלמות (עצמאי) מעל לתקרה המזכה: מיסים 7
A חישוב הצמדה וריבית על חוב לביטוח לאומי ולמס הכנסה מיסים 3
D חישוב סכום קצבה בפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
B חישוב ריבית שנתית שוק ההון 24
R טופס 1322 עזרה בהשלמת חישוב הפסדים להעברה מיסים 2
R כיצד ניתן לקזז הפסדים בשוק ההון, אל מול חישוב מס במימוש רווחים בשנים שאחרי? מיסים 2
C חישוב הפרשים בדמי לידה על בונוס ששולם לאחר הלידה צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים

Back
למעלה