• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חישוב נדלן לעומת שוק ההון

הסקרן הגדול

משתמש רגיל
דירוג
70
היי, עשיתי פה מחשבון שמשחב תשואת נדלן לעומת שוק ההון:https://www.online-python.com/blAiLPJxO3
אשמח אם תסתכלו ותגידו לי אם שכחתי פרטים כלשהו ואיך אפשר לשנות
שמתי ממוצעים שקראתי בכתבות וסתם בהתסכלות על מדלן על בתים אקראיים לממוצע תשואת שכירות ועליית ערך, מה שכן יצא משהו מאוד מוזר..
יצא שבהינתן עכשיו ריבית משכנתא של 5% בערך יוצא שזה שווה ערך בהינתן מינוף של משכנתא של 75%, אם המשכנתא אבל במינוף גבוה יותר או לחלופין הריבית במשכנתא יורדת קצת כמו שהיתה בשנים האחרונות אז נדלן עוקף בפער עצום!!, בטח כשזה משכנתא לתקופה קצרה יותר, האם אני צודק בחישוב?

הנחת עליית ערך של 5% בשנה. לפי זה בעוד כמה שנים דירה ממוצעת תעלה 10M ש"ח, אני לא יודע עד כמה זה סביר.
למעשה בזמן האחרון מחירי הדירות בירידה, וככל שהממשלה תמשיך להחריב את המדינה אני צופה שזה יימשך.

היי, עשיתי פה מחשבון שמשחב תשואת נדלן לעומת שוק ההון:https://www.online-python.com/blAiLPJxO3
שמתי ממוצעים שקראתי בכתבות וסתם בהתסכלות על מדלן על בתים אקראיים לממוצע תשואת שכירות ועליית ערך, מה שכן יצא משהו מאוד מוזר..
יצא שבהינתן עכשיו ריבית משכנתא של 5% בערך יוצא שזה שווה ערך בהינתן מינוף של משכנתא של 75%, אם המשכנתא אבל במינוף גבוה יותר או לחלופין הריבית במשכנתא יורדת קצת כמו שהיתה בשנים האחרונות אז נדלן עוקף בפער עצום!!, בטח כשזה משכנתא לתקופה קצרה יותר, האם אני צודק בחישוב?
בטווח הארוך שוק ההון תמיד ניצח, כסף נזיל , עלות כניסה נמוכה.
וללא ריצה אחרי כאבי ראש של תחזוקת דירה.
ולבריאות יש מחיר יקר.

הנחת עליית ערך של 5% בשנה. לפי זה בעוד כמה שנים דירה ממוצעת תעלה 10M ש"ח, אני לא יודע עד כמה זה סביר.
למעשה בזמן האחרון מחירי הדירות בירידה, וככל שהממשלה תמשיך להחריב את המדינה אני צופה שזה יימשך.
הסתכלתי אבל לפי כתבות של ממוצע היסטורי, תשחק עם זה ועדיין תראה שזה די שווה בזכות המינוף הגדול גם כשאתה מוריד ל4% עליית ערך זה עדיין נשאר יחסית צמוד וכל זה אני מדבר כשזה עכשיו במצב של היום בעוד כאשר המינוף ממש גדול כמו שהיה את ה90-10 או לחלופין כשאתה זוכה לדירה בנחה במחיר למשתכן או לחלופין כשהריבית על המשכנתא היא לא 5% כמו עכשיו אלא פחות, עם כל אלה יוצא ש(וככל שהטווח יותר קצר אז אפילו ההפרש יותר גדול כי הSP500 מנצח בסופו של דבר ככל שיעבור יורד זמן כי יוכל לקזז את פער המינוף בזכות התשואה העודפת) נדלן עוקף בפער די גדול
אני פשוט אשמח (בלי הסברים רגשיים התעסקויות וכו אלא נטו בפן הכלכלי) להבין האם טעיתי במשהו או שהחישוב שלי לא נכון כי אם כן כל הזמן שאמרו פה שלהשקיע בSP500 מנצח השקעות בנדלן (שוב פעם נטו מבחינת תשואה לא על המסביב כמו נוחות השקעה וכו) על סמך מה הנתונים האלה התבססו?

על סמך מה הנתונים האלה התבססו?
הנתונים התבססו על תשואות עבר שבהן הנדל"ן עלה מאוד.
אם אתה מתבסס על תשואות עבר ועוצם עיניים, עדיף כבר להשקיע בביטקויין.

הנתונים התבססו על תשואות עבר שבהן הנדל"ן עלה מאוד.
אם אתה מתבסס על תשואות עבר ועוצם עיניים, עדיף כבר להשקיע בביטקויין.
אז על מה כבר אפשר להתבסס? ברור לי שהתשואת עבר לא מנבאות לעתיד וכו וכו
אבל מצד שני אז גם על הSP500 אני לא יכול לחזות תשואה נומינלית של 10% על סמך מה אני קובע את זה אז? אולי גם הוא פתאום יעלה במאה שנה הקרובות ב4% שנתי? מה ההבדל בין הנדלן לשוק ההון בעצם?

ושוב פעם חייב לציין שהנחה באמת ויש מינוף גדול או דירה למשתכן או ריבית נמוכה (עכשיו היא ממש גבוהה) נדלן לפי המחשבון עקף בפער מאוד גדול כך שגם אם אתה מוריד את התשואה הוא עדיין מנצח

אולי גם הוא פתאום יעלה במאה שנה הקרובות ב4% שנתי?
בהחלט ייתכן, למעשה אלה התחזיות של שוק המניות לעשור הקרוב על סמך מכפילי הרווח כיום.
אתה מבין, לא עוצמים עיניים, אלא מסתכלים מה קורה בשטח ומה משפיע על המחיר.

בהחלט ייתכן, למעשה אלה התחזיות של שוק המניות לעשור הקרוב על סמך מכפילי הרווח כיום.
אתה מבין, לא עוצמים עיניים, אלא מסתכלים מה קורה בשטח ומה משפיע על המחיר.
אבל המנטרה הכי גדולה פה (ואכן זה גם נכון לפי כל המחקרים ומקרי העבר) זה להשקיע באופן קבוע בלי לייחס חשיבות למה ה"תחזיות" אומרות כי אף אחד לא יכול לחזות את שוק ההון..
אבל אם לכאורה גם שוק ההון 4% לפי התחזית אז גם אם מחירי הדירות יעלו בממש קצת עדיין הנדלן יהיה עדיף כי פה היתה הנחה של שוק ההון 10%

מאיפה הבאת את הנתון הזה?
דירה ממוצעת בישראל עולה 2-2.3 כיום.

אם באמת החשבון כאן נכון והשקעה בדירות מגורים להשכרה נותנת תשואה יותר טובה לאורך זמן מהשקעה בשוק ההון, אז למה לא פורחות כאן חברות ענק שעושות את זה?
יש לנו קרן ריט בתחום שלא באמת מצליחה לנצח את הסנופי.

אם באמת החשבון כאן נכון והשקעה בדירות מגורים להשכרה נותנת תשואה יותר טובה לאורך זמן מהשקעה בשוק ההון, אז למה לא פורחות כאן חברות ענק שעושות את זה?
יש לנו קרן ריט בתחום שלא באמת מצליחה לנצח את הסנופי.
כי קרנות הריט מצאו דרך להרוויח הרבה יותר כסף, דרך דמי ניהול. (וגם המימון שלהן יקר יותר, הן נדרשות לשלם מיסים שהאדם הפשוט לא וכו')

הבדיקה שנעשתה מתעלמת לחלוטין מהצורך להמשיך לשלם משכנתא לאורך זמן, מה שחושף את המשקיע ל*סיכון תזרימי*. כשעושים סימולציות על סמך ממוצעים, מקבלים שטויות. הכנסה לסימולציה מה קורה אם המשקיע מפוטר מעבודתו? אם המטבע בו החוב נקוב מאבד משקל ביחס לדולר?

אני לא אומר שאופציה אחת טובה מהאחרת, אלא שההשוואה לא הוגנת...

קודם כל, יפה מאד.
לעניין הממוצעים שהכנסת - אני מסכים עם הנתונים, הם סבירים מאד ואכן תואמים לממוצעי העבר.
משנת 94 הלמ"ס מודדים "מדד ומחירים ממוצעים משוק הדירות", והתשואה השנתית הממוצעת היא 5.4%.
עליית ערך ה-S&P באותה תקופה כולל דיבידנדים היא 10.54%.
לפני 94 לא הצלחתי למצוא נתונים רשמיים, אבל יש את המחקר הזה של אוהד דנוס שטוען בעקרון לעליה ריאלית של 1.86% מקום המדינה ועד 2018. זאת לעומת עלייה ריאלית של 7.53% ב-S&P מ-1948 עד 2018. כך שמקום המדינה ההפרש הוא בערך 5.5%, אבל משוק ההון צריך לנכות מס דיבידנד, אז הוא עדיין לא יותר מדי שונה מההפרש המתועד מ-94.

לגבי החישובים עצמם, לא צללתי לעומק, אבל כמה דברים שכן שמתי אליהם לב -
1. בשני האפיקים אתה מביא מהבית 500K בהתחלה. לשוק ההון אתה נותן לרוץ עם ה-500K ולא נוגע בו 30 שנה. לנדל"ן אתה מוסיף כסף מדי שנה כי אתה בתזרים שלילי, ובסך הכל אתה מוסיף לנדלן במשך 30 שנה מעל 700K. זה לא הוגן כלפי שוק ההון - למה שהוא לא יקבל הזרקות של כסף (וגם משיכות כשצריך) כמו המתחרה שלו, הנדלן?
לחלופין, אתה יכול לדעתי למדוד לפי תשואת IRR במקום לפי ערך סופי. מדידה כזו אמורה להביא בחשבון את עניין התזרים.
2. נראה שהקוד נחתך לפני הסוף, היה נחמד לראות output של הסטטוס כל 5 שנים, לשני האפיקים.
3. בשנה הראשונה בעל הנכס הנדלני גובה שכירות של 2.5% מגובה הנכס. אבל הוא מעלה את השכירות ב-2.5% בשנה בעוד ערך הנכס עולה ב-5% בשנה. זאת אומרת שבשנה ה-30, הוא יגבה שכירות של רק 1.2% מערך הנכס. למה לא להעלות את תשואת השכירות בהתאם לעליית ערך הנכס?
4. בנדל"ן אתה מניח שהנכס מושכר 12 חודשים בשנה, מה שבפועל לא באמת קורה. ולא הכנסת לחישוב הוצאות תחזוקה, והוצאות מכירה ורכישה של עו"ד, מתווך, שמאי, שיפוצים. יש גם הוצאות די זניחות של ביטוח משכנתא וביטוח מבנה. בנדל"ן יש מס רכישה גם לדירה ראשונה. בגדול - אתה מביא 500K הון עצמי ולוקח 1.5M משכנתא, ואתה מניח שעכשיו ערך הנכס הוא 2M, בפועל זה לא המצב, לרכישה יש עלויות, ערך הנכס ההתחלתי בסכומים האלה יהיה בערך 1.8M. גם במכירה יהיו הוצאות וגם מדי שנה הוצאות שוטפות.
5. בשוק ההון לא לקחת בחשבון מס דיבידנד (לא נורא, אתה יכול להניח השקעה במדדים שמתחמקים מזה), לא לקחת בחשבון דמי ניהול (לא נורא, אפשר פשוט לגלם את זה באחוז עליית הערך), ולא לקחת בחשבון עמלות קנייה ומכירה (לא נורא, סכומים זניחים).
6. בשורה 60 אתה משתמש במספר במקום בקבוע שקבעת בראש הקוד.

קודם כל, יפה מאד.
לעניין הממוצעים שהכנסת - אני מסכים עם הנתונים, הם סבירים מאד ואכן תואמים לממוצעי העבר.
משנת 94 הלמ"ס מודדים "מדד ומחירים ממוצעים משוק הדירות", והתשואה השנתית הממוצעת היא 5.4%.
עליית ערך ה-S&P באותה תקופה כולל דיבידנדים היא 10.54%.
לפני 94 לא הצלחתי למצוא נתונים רשמיים, אבל יש את המחקר הזה של אוהד דנוס שטוען בעקרון לעליה ריאלית של 1.86% מקום המדינה ועד 2018. זאת לעומת עלייה ריאלית של 7.53% ב-S&P מ-1948 עד 2018. כך שמקום המדינה ההפרש הוא בערך 5.5%, אבל משוק ההון צריך לנכות מס דיבידנד, אז הוא עדיין לא יותר מדי שונה מההפרש המתועד מ-94.

לגבי החישובים עצמם, לא צללתי לעומק, אבל כמה דברים שכן שמתי אליהם לב -
1. בשני האפיקים אתה מביא מהבית 500K בהתחלה. לשוק ההון אתה נותן לרוץ עם ה-500K ולא נוגע בו 30 שנה. לנדל"ן אתה מוסיף כסף מדי שנה כי אתה בתזרים שלילי, ובסך הכל אתה מוסיף לנדלן במשך 30 שנה מעל 700K. זה לא הוגן כלפי שוק ההון - למה שהוא לא יקבל הזרקות של כסף (וגם משיכות כשצריך) כמו המתחרה שלו, הנדלן?
לחלופין, אתה יכול לדעתי למדוד לפי תשואת IRR במקום לפי ערך סופי. מדידה כזו אמורה להביא בחשבון את עניין התזרים.
2. נראה שהקוד נחתך לפני הסוף, היה נחמד לראות output של הסטטוס כל 5 שנים, לשני האפיקים.
3. בשנה הראשונה בעל הנכס הנדלני גובה שכירות של 2.5% מגובה הנכס. אבל הוא מעלה את השכירות ב-2.5% בשנה בעוד ערך הנכס עולה ב-5% בשנה. זאת אומרת שבשנה ה-30, הוא יגבה שכירות של רק 1.2% מערך הנכס. למה לא להעלות את תשואת השכירות בהתאם לעליית ערך הנכס?
4. בנדל"ן אתה מניח שהנכס מושכר 12 חודשים בשנה, מה שבפועל לא באמת קורה. ולא הכנסת לחישוב הוצאות תחזוקה, והוצאות מכירה ורכישה של עו"ד, מתווך, שמאי, שיפוצים. יש גם הוצאות די זניחות של ביטוח משכנתא וביטוח מבנה. בנדל"ן יש מס רכישה גם לדירה ראשונה. בגדול - אתה מביא 500K הון עצמי ולוקח 1.5M משכנתא, ואתה מניח שעכשיו ערך הנכס הוא 2M, בפועל זה לא המצב, לרכישה יש עלויות, ערך הנכס ההתחלתי בסכומים האלה יהיה בערך 1.8M. גם במכירה יהיו הוצאות וגם מדי שנה הוצאות שוטפות.
5. בשוק ההון לא לקחת בחשבון מס דיבידנד (לא נורא, אתה יכול להניח השקעה במדדים שמתחמקים מזה), לא לקחת בחשבון דמי ניהול (לא נורא, אפשר פשוט לגלם את זה באחוז עליית הערך), ולא לקחת בחשבון עמלות קנייה ומכירה (לא נורא, סכומים זניחים).
6. בשורה 60 אתה משתמש במספר במקום בקבוע שקבעת בראש הקוד.
1.זה לדעתי נושא מאוד רגיש וצריך להיות בטוח עליו ותקן אותי אם אני טועה אבל לפי מה שאני מבין וכמו שאתה יכול לראות אני חיסרתי את הnet_cash_flow מהתשואה הסופית, ובנוסף לא רק אלא חישבתי כמה הוא בהתחשב בזה שיכלתי להשקיע את הכסף הזה בSP ולעשות תשואה במקום לשלם את המשכנתא.. (שמתי שם כפול 1.05 כי תשואה של 10% שנתי יוצאת תשואה של 5% בערך כשאתה משקיע את הכסף חודש חודש ולא את כל הרווח השנתי במכה כי אתה מקבל את השכירות חודש חודש) אז לא נתתי פה שום יתרון בהזרקות לנדלן על פני שוק ההון
3.התבלטתי על זה והחלטתי שלא כי ממה שקראתי השכירות עולה פחות מהנכס עצמו אבל אם אשנה את זה לפי מה שאתה אומר הנדלן יעקוף אפילו בפער יותר גדול את שוק ההון
4.שוב פעם שלחתי פה את הקוד אבל בנתונים עצמם די שיחקתי מה שרשום פה לדעתי לא היה הסופי, בסוף באמת הורדתי מתשואת הנדלן בהתאם לחישוב של 11 חודשי שכירות ולא 12.
בנוגע להוצאות זה נראלי מוגזם 200 אלף הוצאות ושוב פעם גם אם כן זה הוצאה חד פעמית ולפי המחשבון יצא שההפרש הוא הרבה יותר מ200 אלף
5.כמו שאמרת סכומים זניחים ומשקיע בקרן צוברת וכו'
6.זה מה שהסברתי בסעיף 1

אם אני רוצה לסכם זה שוב פעם נראה שההשקעה בנדלן משמעותית מניבה תשואה גבוהה יותר מהשקעה בשוק ההון ולכן אני די אובד עצות
יש פה הרבה ויכוחים על כדאיות, נוחות וכו' אבל אם הפער הוא כזה גדול על מה הויכוח חוץ מנוחות? כי רוב הויכוחים פה היו מבחינת תשואה אבל נראה ששם יש נוקאאוט גדול לנדלן ולא יודע כמה אני מבסוט מזה חחחח
שוב פעם מאוד מקווה שאני טועה כי ברור שאני מעדיף בשוק ההון תהיה תשואה גבוה יותר עם נוחות קלה יותר אבל כרגע נראה שמבחינה כלכלית הנדלן עדיף בפער די גדול לא? (אם הריבית על המשכנתא תרד או שיהיה אפשר לקבל אחוז מימון יותר גדול כמו שהיה 90-10 אז בכלל יהיה פער עצום לטובת הנדלן)

לעלית נדלן יש מגבלה שקשורה לשכר הממוצע/חציוני במשק.
בהנחה מבוססת שרוב משקי הבית זקוקים למשכנתא, הבנק לא יתן משכנתא שסכום ההחזר החודשי עולה על 50 אחוז מההכנסה הפנויה של בעל המשכנתא.
כלומר, ההנחה של עליה לינארית של ערך הדירה היא שגוייה.

1.זה לדעתי נושא מאוד רגיש וצריך להיות בטוח עליו ותקן אותי אם אני טועה אבל לפי מה שאני מבין וכמו שאתה יכול לראות אני חיסרתי את הnet_cash_flow מהתשואה הסופית, ובנוסף לא רק אלא חישבתי כמה הוא בהתחשב בזה שיכלתי להשקיע את הכסף הזה בSP ולעשות תשואה במקום לשלם את המשכנתא.. (שמתי שם כפול 1.05 כי תשואה של 10% שנתי יוצאת תשואה של 5% בערך כשאתה משקיע את הכסף חודש חודש ולא את כל הרווח השנתי במכה כי אתה מקבל את השכירות חודש חודש) אז לא נתתי פה שום יתרון בהזרקות לנדלן על פני שוק ההון
אם אני עוקב נכון אחרי החישוב, בשורה 60 אתה אכן מכפיל את ה net_cash_flow ב-1.05, אבל אין פה ריבית דריבית, כלומר אתה מכפיל את התזרים של כל שנה רק פעם אחת ב-1.05?

אם אני משנה את השורה להכפלה ב ״net_cash_flow*(1.05**(years-year))״, אז זה משנה את התמונה.

בספק (לדירה יחידה).
ציינת "דירה יחידה" בגלל הטבות המס:
עד קרוב ל2 מיליון ₪ פטור ממס רכישה ובמכירה פטור מס שבח.
מה לגבי עלויות מימון, עו"ד, תיווך ושיפוץ?

יש מדדים שהניבו מעל 100% ב5 השנים האחרונות עם 0 עלויות כניסה ובמימוש 25% מס רווח ריאלי לשלם באהבה.
בנוסף לשאר היתרונות -
נזילות מיידית לכסף בשוק ההון, סף כניסה נמוך וללא סיפון מטפטף ו/או דייר שלא מתפנה, תיקון מעלית והחלטת ועד על גינון ושער חשמלי לטובת דיירי הבניין שזה לא הקונה..

בכל מקרה רוח הדברים היתה להבנתי דירה *להשקעה* לעומת שוק ההון. להשקעה בהגדרה = דירה 2 ומעלה.

רק במקרים שהדירה ממש מתחת למחיר השוק כמו מחיר למשתכן אז כנראה נדל"ן גובר על שוק ההון שבו יש את פלא העולם ה8 - ריבית דריבית.

ציינת "דירה יחידה" בגלל הטבות המס:
עד קרוב ל2 מיליון ₪ פטור ממס רכישה ובמכירה פטור מס שבח.
מה לגבי עלויות מימון, עו"ד, תיווך ושיפוץ?

יש מדדים שהניבו מעל 100% ב5 השנים האחרונות עם 0 עלויות כניסה ובמימוש 25% מס רווח ריאלי לשלם באהבה.
בנוסף לשאר היתרונות -
נזילות מיידית לכסף בשוק ההון, סף כניסה נמוך וללא סיפון מטפטף ו/או דייר שלא מתפנה, תיקון מעלית והחלטת ועד על גינון ושער חשמלי לטובת דיירי הבניין שזה לא הקונה..

בכל מקרה רוח הדברים היתה להבנתי דירה *להשקעה* לעומת שוק ההון. להשקעה בהגדרה = דירה 2 ומעלה.

רק במקרים שהדירה ממש מתחת למחיר השוק כמו מחיר למשתכן אז כנראה נדל"ן גובר על שוק ההון שבו יש את פלא העולם ה8 - ריבית דריבית.
1. וגם פטור ממס על שכ"ד.
2. כל שאר העלויות שוליות, שיפוץ זה חלק מהנכס ותיווך ממש לא חובה.
3. עלויות מימון זה מעולה! זה מעלה לך את התשואה עוד יותר.
4. אני לא יודע מה זה "יש מדדים" ההשוואה היא למדד רחב.

בדירה לא יחידה אני חד משמעית חושב שהצדק עימך, אני מדבר על דירה יחידה בישראל בלבד.
בכל השקעה יש את פלא העולם השמיני הזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א חישוב תשואה בהשקעת נדלן נדל"ן 12
tsachi123 חישוב מס רווחי הון מיסים 4
C חישוב סכום ביטוח נדרש לביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
H חישוב מחיר דירה שנבנתה בעסקת קומבינציה למס שבח נדל"ן 0
Y חישוב תשואה סולידית על הלוואה שוק ההון 4
A חישוב תקרה ב-"זגזוג" בין פנסיה מקיפה וקופ"ג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ חישוב הוצאות ניהול השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
P לאומי - דרך לייצא פירוט חישוב מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
P חישוב שכר נטו בארה"ב בזמן פלושיפ קליני מיסים 0
M חישוב זיכוי מס לשכיר בגין תרומות ע"פ סעיף 46 מיסים 7
B חישוב הוצאות עתידיות: ילד ראשון ותואר שני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
S חישוב הסכום לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
G חישוב צריכת חשמל במונה חכם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Z חישוב קנס פירעון מוקדם קל״צ נדל"ן 14
א חישוב מס לשכיר שנתי או חודשי מיסים 4
S חישוב רווח מעסקת 10/90 נדל"ן 28
ל חישוב המס במס רווחי הון מיסים 15
A חישוב עלות השתתפות בהקמת מעלית נדל"ן 23
ת אשמח לעזרתכם - חישוב דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N חישוב דמי ניהול מצבירה - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
ב חישוב ההוצאות עם בלי ילדים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
T מבולבל -חישוב מס על rsu שוק ההון 0
S חישוב הנחה בפרויקט מחיר מטרה (למשתכן) נדל"ן 5
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
A חישוב תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה חישוב תשואה מאג"ח ממשלתי לא צמוד שוק ההון 11
A חישוב היטל השבחה נדל"ן 21
S חישוב רווח: קופגל"ה מול ניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S איך מוצאים קרן סנופי עם בסיס חישוב מדד? שוק ההון 5
דניאל פינקלברג עזרה בגוגל Sheets, חישוב רבית לילד אוף טופיק 6
M חישוב החזר עבור הלוואה בריבית משתנה/צמודה צרכנות פיננסית 1
Gari חישוב גובה הקופון באגרות חוב בריבית קבועה שוק ההון 12
N חישוב תשואה של אגח צמוד מדד לפדיון שוק ההון 18
A חישוב מס על ניירות ערך זרים מיסים 3
TalYaro1 חישוב והשוואת ריביות משכנתא בזמן מלחמת חרבות ברזל. נדל"ן 1
S חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול שוק ההון 2
S חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול מיסים 7
S חישוב חשיפה באחוזים לשוק המניות האמריקאי במסלולים פנסיונים מנוהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קרן כספית - חישוב ערך המדד \ אינפלציה שוק ההון 5
D מיסוי espp, בחירת אופן חישוב המס מיסים 2
א חישוב מס רווח הון - הפקדות לקרן השתלמות (עצמאי) מעל לתקרה המזכה: מיסים 7
A חישוב הצמדה וריבית על חוב לביטוח לאומי ולמס הכנסה מיסים 3
D חישוב סכום קצבה בפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
B חישוב ריבית שנתית שוק ההון 24
R טופס 1322 עזרה בהשלמת חישוב הפסדים להעברה מיסים 2
R כיצד ניתן לקזז הפסדים בשוק ההון, אל מול חישוב מס במימוש רווחים בשנים שאחרי? מיסים 2
C חישוב הפרשים בדמי לידה על בונוס ששולם לאחר הלידה צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים

Back
למעלה