• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

פיצול חשבון IB עקב תקרת ביטוח SIPC

• פותח הנושא פותח הנושא meni
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

meni

משתמש רגיל
דירוג
104
שלום,

אני רוצה לעשות לעצמי סדר בנוגע לביטוח ב-IB או בברוקרים אחרים.
המידע קיים בפורום אבל יחסית מפוזר בין פוסטים.

הבנתי שחשבונות ב-IB מבוטחים ע"י SIPC עד לסכום של 250k$ בני"ע (או שזה 500 לניירות ערך עם מגבלה של 250 למזומן?).
כאשר יש מעילה\קריסה של הברוקר SIPC מנסים להחזיר את הכסף\ני"ע ואם הם לא מצליחים הם מתחייבים להחזיר עד סכום זה כ-cash.

עבור משקיעים שצבירת ני"ע שלהם מתקרבת לתקרות אלו, האם יש הגיון בלפצל את החשבון?
האם הביטוח הוא פר חשבון או פר בעל חשבון? גם אם כן, אם כבר מפצלים את החשבון אולי עדיף לפתוח חשבון בברוקר נוסף?
האם יש ברוקרים אחרים שנוח לעבוד איתם כישראלי ללא אזרחות אמריקאית בהינתן שקיים חשבון IB (למשל, מבחינת העברת שקלים מחשבון בנק בארץ והמרה שלהם)?
ראיתי בפורום המלצות על Schwab, TD. משהו יכול לפרט לגביהם גם מההיבט הביטוחי?

נערך לאחרונה ב:
משהו יכול לפרט לגביהם גם מההיבט הביטוחי?
הביטוח הוא פר חשבון.
לברוקרים שציינת יש את אותו ביטוח כמו ל-IB.
הדעה הרווחת שראיתי היא שכדאי לפזר, עם זאת ה-SIPC זה ביטוח מינימלי ולרוב הם פשוט מצליחים להשיג לך את כל הניירות שהיו לך.

הביטוח הוא פר חשבון.
זה קצת מוזר, כי אני לא משלם על הביטוח הזה ב-IB, ואין שום תשלום (בהנחה שיש מעל ל100k בכל חשבון) על החזקה של חשבון.
לכאורה ניתן לפתוח תמיד N חשבונות עם פחות מ-250k ולהיות מבוטח על כל סכום בסה"כ, לא?

ה-SIPC זה ביטוח מינימלי
תוכל לפרט מה הכוונה במינימלי?

כי אני לא משלם על הביטוח הזה ב-IB
אתה לא יודע איך הם מתמחרים את זה בעמלות שנותנים לך.

לכאורה ניתן לפתוח תמיד N חשבונות עם פחות מ-250k ולהיות מבוטח על כל סכום בסה"כ, לא?
במחיר של כאב ראש, אבל כן.

תוכל לפרט מה הכוונה במינימלי?
כלומר, ברוב המקרים בעבר הם השיגו למבוטחים את כלל הניירות והמזומן שהיה על שמם, גם אם עבר את התקרה.
במקרים הבודדים שלא מצליחים, משלמים לך עד התקרה.

תודה רבה!

האם משהו יכול לפרט בקצרה את השיקולים מדוע לבחור בTD\Schwab או חשבון נוסף ב-IB?
אני יודע שהמידע נמצא בפורום אך הוא די מפוזר בפוסטים רבים ואשמח לרכז אותו בbullets בהקשר הזה כאן.
מהי הפרוצדורה\קריטריונים לפתיחת חשבון, העברת שקלים, המרה לדולרים וקניית ני"ע בהינתן שקיים חשבון IB? (אין אזרחות אמריקאית).
האם ניתן\נוח\זול לרכוש ני"ע ב-IB ולהעביר אותם לחשבון החדש?

האם ניתן\נוח\זול לרכוש ני"ע ב-IB ולהעביר
יותר זול להמיר שקלים לדולרים ב-IB, להעביר בחינם לחשבון השני ולקנות שם ללא עמלת ק/מ.

בקצרה את השיקולים מדוע לבחור בTD\Schwab או חשבון נוסף ב-IB?
גם בשוואב וגם בטידי יש ניירות שאתה יכול לקנות ללא עמלות ק/מ.

לשוואב יש יתרון בהיבט הזה כי ניתן לקנות את הקרנות שלהם, וזה די מבטיח שלא יהיה שינוי בניירות שתקנה.

ב-TD לעומת זאת היה רשימה סגורה של ניירות ואנגארד שהיה ניתן לקנות ללא עמלה, ועכשיו החליפו אותם ל-StateStreet (ממציאי SPY אז לא לגמרי גרועים:). האמת שדמי הניהול עכשיו אפילו יותר זולים, אך הניירות של סטייט סטריט חדשות יחסית ורזות. מאמין שיצברו הרבה נכסים עם המהלך הזה מול TD, ולכן התחלתי לקנות אותם.

ג.נ. אזרח אמריקאי.

האם משהו יכול לפרט בקצרה את השיקולים מדוע לבחור בTD\Schwab
עלויות אפסיות ושליליות, כמו רכישת קרנות פופלריות ללא עלויות
מהי הפרוצדורה\קריטריונים לפתיחת חשבון
ת.ז כחולה, בשוואב צריך 25K לפתיחה עבור זרים, ב TD אני לא זוכר
המרה לדולרים וקניית ני"ע בהינתן שקיים חשבון IB? (אין אזרחות אמריקאית).
בקלות, העברה

אם אתה מחזיק שם מעל 250000$ בכסף(לא ניירות ערך) הם מאפשרים לחלק את הכסף בין בנקים שונים, כך שהסכום המבוטח הוא עד 2.75 מיליון דולר. צריך להפעיל את זה בהגדרות(אם זה לא אוטומטי)

אם אתה מחזיק שם מעל 250000$ בכסף(לא ניירות ערך) הם מאפשרים לחלק את הכסף בין בנקים שונים, כך שהסכום המבוטח הוא עד 2.75 מיליון דולר. צריך להפעיל את זה בהגדרות(אם זה לא אוטומטי)
נכון אבל זה עבור מזומן, לא ני"ע.
ר, כי אני לא משלם על הביטוח הזה ב-IB, ואין שום תשלום (בהנחה שיש מעל ל100k בכל חשבון) על החזקה של חשבון.
IB משלמים עליו.

לשוואב יש יתרון בהיבט הזה כי ניתן לקנות את הקרנות שלהם, וזה די מבטיח שלא יהיה שינוי בניירות שתקנה.
מדובר בחשבון ממוסה, ולכן אני לא סומך על אף חברה פרט לוואנגארד, שלא יעלו את דמי הניהול בעתיד (מדובר על השקעה לטווח ארוך מאוד - כ40 שנה). עמלות משלמים פעם אחת, והעמלות ב-IB הן זניחות לחלוטין בטווח השקעה כזה. מהן עמלות ק.מ. בשוואב\TD?

וזה די מבטיח שלא יהיה שינוי בניירות שתקנה.
למה הכוונה בשינוי בניירות?

האם ניתן להעביר בקלות ובזול ני"ע בין IB לTD\שוואב?

אילו עוד הבדלים משמעותיים (פרט ל-25k מינימום) יש בין שוואב ל-TD?
מבחינת חשבון בנק\כרטיס אשראי, אני מאד מעוניין להיות בעלים של כרטיס אשראי אמריקאי (נוסע המון לחול). אני נמצא בארה"ב לפחות פעם בשנה, ולא תהיה בעיה לגשת ולפתוח גם חשבון בנק. איך זה מתממשק עם חשבון ההשקעות ב-TD\שוואב? למי מהם יש יתרון בהקשר הזה?

נערך לאחרונה ב:
מדובר בחשבון ממוסה, ולכן אני לא סומך על אף חברה פרט לוואנגארד, שלא יעלו את דמי הניהול בעתיד (מדובר על השקעה לטווח ארוך מאוד - כ40 שנה).
א. עזוב את המנטליות הישראלית. כאן יש מנטליות אמריקאית של רדיפה אחרי הלקוח בזירה תחרותית.
ב. כל עוד הקרנות האלו ימכרו בקופות IRA אמריקאיות, הם לא יעזו להעלות את דמי הניהול, כי אנשים פשוט ימכרו ויעברו למתחרה.

מהן עמלות ק.מ. בשוואב\TD?
אם אתה רוצה ואנגארד זה 6.95 ב-TD. לא יודע לגבי שוואב.

למה הכוונה בשינוי בניירות?
מה שהסברתי לעיל שקרה ב-TD. היה להם ניירות של ואנגארד ללא עמלות ק/מ והם שינו את הניירות שברשימה הזו. אמנם הניירות החדשים מכילים ניירות שאפילו זולות מהמקבילות שלהן בואנגארד, אך זה עשה לי בלאגן באקסל :)

האם ניתן להעביר בקלות ובזול ני"ע בין IB לTD\שוואב?
בחינם, דורש מילוי טופס acats. לא כזה מסובך.

איך זה מתממשק עם חשבון ההשקעות ב-TD\שוואב?
לא יהיה קשר בין חשבון הבנק שתפתח ל-TD/Schwab. תוכל לעשות העברות פנימה והחוצה בחינם כמה שתרצה (ברוב הבנקים, יש כאלה שעדיין גובים עמלות). תוכל לשלם את כרטיס האשראי מכל חשבון שלך שמאפשר bill pay. תזכור שבארה"ב כרטיס אשראי לא מחובר לחשבון, הוא חשבון בני עצמו וצריך לדאוג לשלם אותו כל חודש לפני שהוא צובר ריבית.

מה שאנשים פה אבל עושים, זה פותחים חשבון בנק ישירות על חשבון ההשקעות שלהם. לא בטוח שזה מתאפשר למי שאין לו כתובת אמריקאית.

למי מהם יש יתרון בהקשר הזה?
לדעתי לשניהם יש bill pay

תודה על התשובות!
מה שאנשים פה אבל עושים, זה פותחים חשבון בנק ישירות על חשבון ההשקעות שלהם. לא בטוח שזה מתאפשר למי שאין לו כתובת אמריקאית.
תוכל לפרט מה הכוונה בלפתוח חשבון בנק ישירות על חשבון ההשקעות?
יש לי כתובת אמריקאית.

אם אתה רוצה ואנגארד זה 6.95 ב-TD. לא יודע לגבי שוואב.
ב-IB העמלה היא 1usd, אם תהליך ההעברה של ני"ע הוא פשוט (וגם ככה המרת המטח עוברת דרך IB), אולי סביר יותר לרכוש גם ני"ע ב-IB ולהעביר אותם?

א. עזוב את המנטליות הישראלית. כאן יש מנטליות אמריקאית של רדיפה אחרי הלקוח בזירה תחרותית.
בהחלט אשקול.. היתרון המרכזי הוא "פיזור" - לא לשים את כל הביצים בvanguard למרות שזה רלוונטי בתרחיש אימים לא סביר..

תוכל לפרט מה הכוונה בלפתוח חשבון בנק ישירות על חשבון ההשקעות?
ביקשתי מ-TD שיפתחו לי את אופציית ה-checking שזה הגרסה האמריקאית לעו"ש. הם הביאו לי מספר חשבון ב-TD Bank אבל הוא שקוף לחלוטין לחשבון המסחר שלי. כלומר כל כסף שאקבל או אעביר מהחשבון יישתקף לי בחשבון המסחר.

ב-IB העמלה היא 1usd, אם תהליך ההעברה של ני"ע הוא פשוט (וגם ככה המרת המטח עוברת דרך IB), אולי סביר יותר לרכוש גם ני"ע ב-IB ולהעביר אותם?
אתה יכול לעשות את זה, אני מעדיף להעביר מזומן, ולרכוש בלי עמלות ק/מ ב-TD. נכון שזה לא ואנגארד, אך ד.נ. אפילו זולים יותר וזו חברה מכובדת ולא קיקיונית כמו Statr Street וחברה כמו Statr Street זו חברה מכובדת ולא קיקיונית.

אם כבר אני קונה ב-IB אני פשוט משאיר את זה שם. למה להעביר?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
וזו חברה מכובדת, ולא קיקיונית, כמו State Street.
הזו מתייחס ל-State Street.
ככה?
אתה יכול לעשות את זה, אני מעדיף להעביר מזומן, ולרכוש בלי עמלות ק/מ ב-TD. נכון שזה לא ואנגארד, אך ד.נ. אפילו זולים יותר וחברה כמו Statr Street זו חברה מכובדת ולא קיקיונית

ביקשתי מ-TD שיפתחו לי את אופציית ה-checking שזה הגרסה האמריקאית לעו"ש. הם הביאו לי מספר חשבון ב-TD Bank אבל הוא שקוף לחלוטין לחשבון המסחר שלי. כלומר כל כסף שאקבל או אעביר מהחשבון יישתקף לי בחשבון המסחר.

החלטתי שאני רוצה לפתוח גם חשבון בנק אמריקאי, שיהיה מקושר לחשבון השקעות כזה.
אחת הסיבות העיקריות - צורך בכרטיס אשראי נורמלי עקב ביקורים מרובים בחו"ל.

אני צריך לבחור בין TD ושוואב.
מהם ההבדלים העיקריים ביניהם, בהיבטים של checking account ונוחות הממשק שלו עם חשבון ההשקעות\ עמלות קמ\ עמלות העברה מזומן\ני"ע וכל הבדל רלוונטי נוסף?

אין לי אזרחות אמריקאית, אבל יש לי כתובת קבועה בארה"ב.
האם ניתן לעשות את כל התהליך אונליין? האם תהליך פתיחת חשבון ההשקעות נפרד מפתיחת חשבון הבנק שמתממשק אליו?

לגבי כרטיס אשראי, ראיתי שיש דיונים ארוכים בפורום, משהו יכול לפרט בקצרה מהן הדרישות ממני כישראלי עם כתובת אמריקאית?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F פיצול חשבון בנק לאשה סיעודית - תכנון פיננסי צרכנות פיננסית 20
Z ניקוי מס במקור לאחר פיצול מניות ב ETF. שוק ההון 1
A פיצול מנייה עתידי - מה זה אומר ואיך לנהוג? שוק ההון 4
ל העברת מניות במתנה לילדים - פיצול שכבות שוק ההון 9
N פיצול לפנסיה פעילה ולא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H פיצול מכירת RSU לשני חשבונות מיסים 1
לארוצה פיצול ומחזור משכנתה? נדל"ן 17
dudde162000 התייעצות בנוגע פיצול חיסכון פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב פיצול בין ואנגרד לבלאקרוק שוק ההון 10
T פיצול תיק השקעות ליותר מבית השקעות אחד? שוק ההון 3
י פיצול הפקדות פנסיה וגמל -שאלת ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Y שאלה לגבי פיצול של העברת משכורת לטובת הטבות בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 22
K פיצול תגמולים ופיצויים - האם חוקי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S פיצול פיצויים ותגמולים בשכר מעל 34K פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D טופס פיצול - אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Jtm פיצול פנסיה בין חברות כדי להינות מדמי ניהול אופטימליים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
B פיצול הפקדות בין קופות בשכר מעל 34K פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 54
S נכסי חוץ ששווים מעל 1.8 מיליון - האם פיצול בין בתי השקעות משנה? פוסטים מאיכות נמוכה 2
T פיצול הפקדות פנסיה וגמל בין בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
גרהם פיצול קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
O פיצול הפרשות קרן פנסיה צרכנות פיננסית 0
מ פיצול דירה ל-2, האם ניתן למנף מקום חניה 1 ל-2 ע"י "מתקן חניה"? נדל"ן 8
בלייק קרינגטון פיצול מניות ו-due bills מההה? שוק ההון 7
M פיצול הוראת מכירה וגבייה עבור כל חלק שוק ההון 4
C פיצול (כול להעברת) פיצויים ותגמולים צרכנות פיננסית 0
Shekel Shtaim פיצול חברה והנפקה של חברה חדשה שוק ההון 6
מקנולטי פיצול הפקדה לקרן השתלמות מעל תקרת הטבת המס שוק ההון 40
א פיצול הפקדות פיצויים לגמל ותגמולים לפנסיה - חברות פנסיה שמסכימות לכך צרכנות פיננסית 52
P ביטול עסקת מקרקעין + פיצוי, צריך פיצול סעדים? נדל"ן 6
E פיצול פיצויים ותמלוגים - קרן פנסיה צרכנות פיננסית 7
S שאלה לגבי פיצול כסף להשקעה שוק ההון 8
Y אפשר המלצה לסוכן לא תלוי לגבי פיצול הפקדה מביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 14
שמוליק קיפוד פיצול השקעות בין מספר ברוקרים שוק ההון 4
G אג״ח כללי או פיצול של כמה מדדי אג״ח שוק ההון 19
R עמלת מינימום כפולה במקרה של פיצול פקודת קניה/מכירה שוק ההון 6
G קופ"ג / קה"ש מחקה מדדים ב-IBI - פיצול מסלול שוק ההון 10
M חשבון Margin שוק ההון 1
הסולידית פתיחת חשבון ב-Wise צרכנות פיננסית 0
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
M פתיחת חשבון בלאומי טרייד עבור קרן כספית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
I אני מצטרף לקה״ש ira, האם לסגור את חשבון המסחר הישן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
G חשבון MARGIN דרך מיטב IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
B פתיחת חשבון ב- Schwab - טיפים למתחילים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
B האם יש מדריך לפתיחת חשבון בIB העולמי בתור אזרח ישראלי (לא אמריקאי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
B חשבון בIB אל מול בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
D פתיחת חשבון עם מטבע חוץ צרכנות פיננסית 0
shilondo חשבון מסחר לילדים מיסים 7
B משמעות חוקית של חתימה על הסכם זה בפתיחת חשבון בBlink ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה