• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חישוב נדלן לעומת שוק ההון

מחיר למשתכן זה לא דוגמא טובה. התוכנית הזאת כל כך עקומה בכל כך הרבה רמות.

צודק אך...בעבר המשכנתה היה כמעט 1 ל1 מול דמי השכירות שקיבלת ולא היית צריך להכניס יד לכיסך.
בשנים האחרונות עם שינוי הריבית רבים מכניסים יד לכיס ומוסיפים לדמי השכירות שמקבלים מאות עד אלפי ₪ ואת כל החבילה מעבירים לבנק חמשכנתאות מידי חודש לא נעים.
שוב, זה רלוונטי אף ורק מבחינת תזרים (שזו כמובן בעיה להרבה אנשים) אבל לאחוז התשואה הסופי לא מעניין אם שילמתי משכנתא של 1,000 כל חודש או 10,000 כל חודש - מה שמשנה הוא הרווח בסוף.

ובמדדים רחבים בוכטות בארגזים. לפחות הכפלת ההון כל 7.2 שנים.
לא סתם שייכו ליהודי הכי חכם בהיסטוריה את האימרה שריבית דה ריבית זה פלא העולם השמיני.
ולמה את חושב שאותו עיקרון לא חל על עליית ערך של נדל"ן?

צודק שמשכנתה זה "חוב טוב" וכלי עוצמתי למינוף והגדלת הון...אך -
תלוי מתי, גובה ריבית וכו'.
שוב, גובה הריבית ממש לא תמיד מעיד על תקופה רעה להשקיע...
וה"תלוי מתי" הזה רלוונטי באותה מידה למניות, גם בהן יש תקופות ארוכות מאוד של תשואות זוועה.

וראית מה מדד רחב עשה באותה תקופה?
כן, מן הסתם.

האם החברים שלך שעשו בוכטות מהעולם הזה הוסיפו לחישוב מס רכישה? עורך דין, שמאות, תיווך? ביטוחי משכנתא? פתיחת תיק?
כן, התשואה עדיין פנומנלית.

האם הם הוסיפו את הסיכונים השונים ברכישת דירה?
לדעתי זו הבעיה החמורה ביותר של נדל"ן - חוסר היכולת להתפזר. ובדיוק מהסיבה הזו כל שקל שיש לי עף לשוק ההון.

פיטורים בלתי צפויים וצורך למכור במהירות במחיר נמוך יחסית?
זה אפילו יותר מסוכן בשוק ההון.

בנוגע לכל התרחישים שכתבת - הכל נכון. נדל"ן זה הרבה יותר התעסקות וכאב ראש ולא כולם אוהבים את זה. מצד שני יש לו המון יתרונות אחרים שאין בשוק ההון שרלוונטיים מאוד לרוב האנשים. אני אישית מעדיף לגור בדירה בעלותי מאשר בשכירות וזה חוסך לי המון כאב ראש. אבל אני אישית גם אוהב להתעסק בנדל"ן אז אין לי בעיה עם המון מהדברים האחרים שציינת.

בכל אופן, אני לא רואה טעם להתחיל למדוד כל פרמטר - ברור שיש לכל אפיק הרבה יתרונות והרבה חסרונות ואני לא חושב שמישהו חולק עלייך שהתעסקות בנדל"ן דורשת הרבה יותר.

אבל בשורה התחתונה אני חושב שהניצחון הכי ברור לטובת נדל״ן הוא בגלל התנודתיות הנמוכה יותר מאשר שוק ההון, או לכל הפחות התנודתיות שרחוקה יותר מהעין ולכן גם מהלב. אין הרבה אנשים שמסוגלים להמשיך באמת לקנות בשוק ההון לאורך זמן גם בירידות ארוכות וממושכות, ולרוב האנשים אין משמעת כמו משמעת משכנתא של חיסכון קבוע, כפוי וגבוה. לדעתי זה הטיקט הכי טוב של נדל״ן ולאו דווקא בוכטות שלא מהעולם הזה
מסכים לחלוטין. לזה בדיוק התכוונתי כשדיברתי על היתרונות לרוב האנשים. אגב, בדיוק מהסיבה הזו אתה תמצא הרבה יותר אנשים שעשו מיליונים מנדל"ן מאשר משוק ההון (וגם בגלל יכולת המינוף).

שוב, זה רלוונטי אף ורק מבחינת תזרים (שזו כמובן בעיה להרבה אנשים) אבל לאחוז התשואה הסופי לא מעניין אם שילמתי משכנתא של 1,000 כל חודש או 10,000 כל חודש - מה שמשנה הוא הרווח בסוף.

ולמה את חושב שאותו עיקרון לא חל על עליית ערך של נדל"ן?

שוב, גובה הריבית ממש לא תמיד מעיד על תקופה רעה להשקיע...
וה"תלוי מתי" הזה רלוונטי באותה מידה למניות, גם בהן יש תקופות ארוכות מאוד של תשואות זוועה.

כן, מן הסתם.

כן, התשואה עדיין פנומנלית.

לדעתי זו הבעיה החמורה ביותר של נדל"ן - חוסר היכולת להתפזר. ובדיוק מהסיבה הזו כל שקל שיש לי עף לשוק ההון.

זה אפילו יותר מסוכן בשוק ההון.

בנוגע לכל התרחישים שכתבת - הכל נכון. נדל"ן זה הרבה יותר התעסקות וכאב ראש ולא כולם אוהבים את זה. מצד שני יש לו המון יתרונות אחרים שאין בשוק ההון שרלוונטיים מאוד לרוב האנשים. אני אישית מעדיף לגור בדירה בעלותי מאשר בשכירות וזה חוסך לי המון כאב ראש. אבל אני אישית גם אוהב להתעסק בנדל"ן אז אין לי בעיה עם המון מהדברים האחרים שציינת.

בכל אופן, אני לא רואה טעם להתחיל למדוד כל פרמטר - ברור שיש לכל אפיק הרבה יתרונות והרבה חסרונות ואני לא חושב שמישהו חולק עלייך שהתעסקות בנדל"ן דורשת הרבה יותר.

מסכים לחלוטין. לזה בדיוק התכוונתי כשדיברתי על היתרונות לרוב האנשים. אגב, בדיוק מהסיבה הזו אתה תמצא הרבה יותר אנשים שעשו מיליונים מנדל"ן מאשר משוק ההון (וגם בגלל יכולת המינוף).
מבקש להזכיר...ב3 שנות הבנייה כאשר הונך שוכב אצל הקבלן אין הכנסה כנגד הכסף (אין שוכר) ואין כמובן הכנסה אלטר טיבית מסכום זה בערוצי השקעה אחרים +
ברגע שמקבלים מפתח נופלת הוצאה של 25000₪ לפחות - מזגן, סורגים וכיוצ"ב.

מבקש להזכיר...ב3 שנות הבנייה כאשר הונך שוכב אצל הקבלן אין הכנסה כנגד הכסף (אין שוכר) ואין כמובן הכנסה אלטר טיבית מסכום זה בערוצי השקעה אחרים +
ברגע שמקבלים מפתח נופלת הוצאה של 25000₪ לפחות - מזגן, סורגים וכיוצ"ב.
במידה ומדובר ברכישה על הנייר.
במידה ושילמת את כל ההון העצמי לפני שהתחילה הבניה (לא קיים כזה תרחיש).
במידה ובמידה ובמידה...

שוב, אין פה שום תחרות - שני האפיקים מצויינים.
כל צד שטוען נחרצות לטובת אפיק מסויים טועה (אלא אם כן הוא מדבר על עצמו בלבד).

במידה ומדובר ברכישה על הנייר.
במידה ושילמת את כל ההון העצמי לפני שהתחילה הבניה (לא קיים כזה תרחיש).
במידה ובמידה ובמידה...

שוב, אין פה שום תחרות - שני האפיקים מצויינים.
כל צד שטוען נחרצות לטובת אפיק מסויים טועה (אלא אם כן הוא מדבר על עצמו בלבד).
רציתי להימנע מחשיפה למדד תשומות הבנייה אז שילמתי הכל בשובר הראשון בחתימת החוזה.
בדקה ה99 הודיעו לי שזכיתי...הייתי ברשימת המתנה.
לא היתה דקה להתארגן.
שילמתי את כל מחיר הנכס 1.19 מיליון ₪ במכה.
עסקת מזומן.

(בשולי הדברים - תקופת הבנייה כללה את הקורונה שהשווקים קרסו).

כיום אני חכם יותר.
אין טעם להעביר ביקורת בונה על מה שלא ידעתי אז..

חג שמח

רציתי להימנע מחשיפה למדד תשומות הבנייה אז שילמתי הכל בשובר הראשון בחתימת החוזה.
בדקה ה99 הודיעו לי שזכיתי...הייתי ברשימת המתנה.
לא היתה דקה להתארגן.
שילמתי את כל מחיר הנכס 1.19 מיליון ₪ במכה.
עסקת מזומן.

(בשולי הדברים - תקופת הבנייה כללה את הקורונה שהשווקים קרסו).
הייתי בטוח שאנחנו מדברים על מקרה ממוצע ולא מקרה אנקדוטלי.
אני גם יכול לתת לך את המקרה האנקדוטלי שלי איך עשיתי בוננזה בנדל"ן אבל זה לא מעניין כשמדברים על תוחלת וממוצעים.

כיום אני חכם יותר.
אין טעם להעביר ביקורת בונה על מה שלא ידעתי אז..
לא יודע אם התכוונת אלי אבל לא חושב שאיפשהו כאן העברתי ביקורת...

חג שמח :)

בנוגע לשכירות 2.5 את זה הבאתי ממדלן
תשואת שכירות 2.5% זה הגיוני. אבל הבנתי מהקוד (מההערות ליתר דיוק) שגובה השכירות גם גדל ב-2.5% כל שנה, וזאת לעומת ערכו של הנכס שגדל ב-5% כל שנה.

תשואת שכירות 2.5% זה הגיוני. אבל הבנתי מהקוד (מההערות ליתר דיוק) שגובה השכירות גם גדל ב-2.5% כל שנה, וזאת לעומת ערכו של הנכס שגדל ב-5% כל שנה.
תלוי איזור ומועד חתימת חוזה - קיץ / חורף.

לא כל שנה אתה ההכרח יכול לבקש תוספת 2.5%. יש שיבקשו חוזה ל24 חודשים במחיר קבוע ו"אז נדבר".
שוב, גם כאן תלי באיזור ובעונה. במילים אחרות - שוק של משכירים או שוכרים (מי ידו על העליונה).

מציע לחשב תשואה לפי 11 חודשים ובכך אתה לוקח בחשבון עלויות כמו תקלות, חודש נכס ריק ללא הכנסה וארנונה + ועד בית עליך וכיוצ"ב.

באיזה איזור מדובר ומה פרופיל השוכרים?

כי לפי מה שאני רואה זה באמת ככה השכירות לא עולה באותו הקצב שהבית עולה.
מה שכן כדי לסכם פה את הדיון אם נראה שהחישוב שלי אכן נכון (התחשבתי ב11 חודשי שכירות במדלן התשואה משכירות היתה באיזור ה2.8 ככה מכמה ערים שהסתכלתי אז הורדתי כדי ללכת על בטוח) נראה שנדלן (דירה יחידה כמובן) אכן נטו בפן הכלכלי לוקח את שוק ההון לא? גם אם מחשבים מס רכישה פה שאמרו וכו וכו

בכל דיון של נדל"ן מול שוק ההון, בקרב מצדדי שוק ההון הרבה פעמים נעדרת ההתייחסות לעניין המינוף (בדמות המשכנתא) שקיים בנדל"ן ובשוק ההון לא ממש. כמה אנשים לוקחים הלוואה של מיליון שקל כדי לשים אותו על מדד רחב? זה מה שמשנה את כל התמונה. אם לא היה דבר כזה משכנתא ואנשים היו צריכים לקנות נדל"ן אך ורק מכסף שהם חסכו - הייתי אומר ששוק ההון עדיף, הרי התשואה בו בטווח הארוך גבוהה יותר (על אף שתנודתית יותר). העניין הוא שמרגע שיש דבר כזה שנקרא משכנתא - התמונה משתנה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מה שכן כדי לסכם פה את הדיון אם נראה שהחישוב שלי אכן נכון (התחשבתי ב11 חודשי שכירות במדלן התשואה משכירות היתה באיזור ה2.8 ככה מכמה ערים שהסתכלתי אז הורדתי כדי ללכת על בטוח) נראה שנדלן (דירה יחידה כמובן) אכן נטו בפן הכלכלי לוקח את שוק ההון לא? גם אם מחשבים מס רכישה פה שאמרו וכו וכו
אני רק מוודא שלא התפספס. כתבתי לפני כמה תגובות, עם בעיה בחישוב לטעמי של התזרים והריבית עליו. ברגע שאני מתקן את הבעיה הזו, שוק ההון יוצא משמעותית יותר משתלם מנדלן? בפער ניכר, אם לוקחים בחשבון 10% תשואה, אבל גם אם לוקחים 5% תשואה. אשמח לדעת אם טעיתי שם.

כשאני קורא את השירשור הזה היטב אני חושב שהמסקנה המעשית יכולה להיות שמבחינת המשקיע לטווח ארוך יהיה נכון לקנות דירה להשקעה במקום השקעה באג"ח.
הרציונל הוא שהשקעה באג"ח מניבה בשוטף סדר גודל של 2% ריאלי נטו והשקעה בדירה מניבה בשוטף את אותו סכום אבל עם "בונוס" של עליית הערך הריאלי של הדירה, מה שאג"ח לא נותן בהגדרה

באיזה איזור מדובר ומה פרופיל השוכרים?
לא מדובר על מקרה ספציפי, מדובר על חישוב כדאיות נדל"ן מול שוק ההון, לפי ממוצעי עבר.

תלוי איזו תקופה אתה מודד. בשני העשורים האחרונים קצב השכירות אכן עלה באופן יחסית איטי. אבל בשני העשורים שלפניהם, בקצב מהיר מאד.

שוק ההון יוצא משמעותית יותר משתלם מנדלן?
נראה שנדלן (דירה יחידה כמובן) אכן נטו בפן הכלכלי לוקח את שוק ההון לא?
לפי ממוצעי עבר ובהתאם לריביות של היום, לדעתי לתקופות של עד בערך 25 שנה נדל"ן אכן לוקח, אבל לתקופות של 30 שנה ויותר שוק ההון לוקח. ובכל מקרה הפערים לא גדולים בין השניים.

לא מדובר על מקרה ספציפי, מדובר על חישוב כדאיות נדל"ן מול שוק ההון, לפי ממוצעי עבר.

תלוי איזו תקופה אתה מודד. בשני העשורים האחרונים קצב השכירות אכן עלה באופן יחסית איטי. אבל בשני העשורים שלפניהם, בקצב מהיר מאד.

לפי ממוצעי עבר ובהתאם לריביות של היום, לדעתי לתקופות של עד בערך 25 שנה נדל"ן אכן לוקח, אבל לתקופות של 30 שנה ויותר שוק ההון לוקח. ובכל מקרה הפערים לא גדולים בין השניים.
יש הבדל של שמיים וארץ בין איזור לאיזור בכל מימד אפשרי. דינה של דירה להשקעה בראש"צ שונה מדינה של דירה להשקעה בנתיבות.
ואפוליו בתוך אותה העיר ישנם הבדלים מהותיים ביותר.

לדעתי צריך להתייחס בחישובים לא רק לתוחלת אלא גם למקרי קיצון ריאליים. לוותר לגמרי על נזילות בשביל לקנות דירה/דירות במימון הכי גבוה זאת אולי דרך טובה בממוצע להתעשר, אבל במצב שצריך כסף (היום ריבית המשכנתא על מימון של 70% גבוהה יותר מהשכירות אז אפילו בתזרים החודשי אין לזה תרומה חיובית) בטח במקרה לא מתוכנן אז זאת השקעה בעייתית.

מה שכן למי שיש ילדים שהוא רוצה לעזור להם בעתיד בקניית דירה אז השקעה בנדל"ן מגדרת את ההוצאה העתידית הזאת.

היי, עשיתי פה מחשבון שמשחב תשואת נדלן לעומת שוק ההון:https://www.online-python.com/blAiLPJxO3
אשמח אם תסתכלו ותגידו לי אם שכחתי פרטים כלשהו ואיך אפשר לשנות
שמתי ממוצעים שקראתי בכתבות וסתם בהתסכלות על מדלן על בתים אקראיים לממוצע תשואת שכירות ועליית ערך, מה שכן יצא משהו מאוד מוזר..
יצא שבהינתן עכשיו ריבית משכנתא של 5% בערך יוצא שזה שווה ערך בהינתן מינוף של משכנתא של 75%, אם המשכנתא אבל במינוף גבוה יותר או לחלופין הריבית במשכנתא יורדת קצת כמו שהיתה בשנים האחרונות אז נדלן עוקף בפער עצום!!, בטח כשזה משכנתא לתקופה קצרה יותר, האם אני צודק בחישוב?
אם היתרונות הבולטים של נדלן זה מינוף ומיסוי מדוע שלא ימנף אחרי 10-15 שנה עוד פעם בהינתן עלית ערך ותשלום משכנתא וישקיע את זה בשוק ההון או לחלופין ימכור ויקנה דירה יקרה יותר כך שעלית הערך תהייה גבוהה משמעותית וגם מחיר השכירות יהיה גבוהה בהרבה.

אם היתרונות הבולטים של נדלן זה מינוף ומיסוי מדוע שלא ימנף אחרי 10-15 שנה עוד פעם בהינתן עלית ערך ותשלום משכנתא וישקיע את זה בשוק ההון או לחלופין ימכור ויקנה דירה יקרה יותר כך שעלית הערך תהייה גבוהה משמעותית וגם מחיר השכירות יהיה גבוהה בהרבה.
תזרים חודשי?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D חישוב מס שבח ממכירת נדלן עם הטבת יישוב מוטב. מיסים 5
א חישוב תשואה בהשקעת נדלן נדל"ן 12
א חישוב מסלול מחדש שוק ההון 12
א חישוב מס רכישה לדירה יחידה במקרה הזה -אני טועה ? מיסים 8
ל קרן כספית דולרית - חישוב תשואה שוק ההון 14
E שאלה בנושא חישוב מס אוף טופיק 16
T חישוב דמי מזונות - הטוב, הרע והמכוער אוף טופיק 8
M חישוב חלקיות משרה עבור חלק מחודש אוף טופיק 4
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
N חישוב שווי נקי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
צ חישוב נקודות זיכוי ותרומות לצורך קיזוז רווחי הון מיסים 4
Z חישוב עלות הקניה של שכבה בנייר לא ישראלי בבנק. שוק ההון 56
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
S בדיקת תקינות: חישוב מס על ניירות ערך זרים במקרי הפסד ורווח מעורב מיסים 3
E חישוב מס על קרן אירית שוק ההון 12
A חישוב שטח דירה צרכנות פיננסית 10
A חישוב דמי שכירות בשבח נדל"ן 19
I חישוב אינפלציה אישי שוק ההון 11
J חישוב ריבית וכדאיות בסגירת מסלול משכנתא מול השקעה בשוק ההון נדל"ן 4
דף מלא פיענוח תוצאות חישוב המס עבור 1301 מיסים 4
Royi חישוב דמי ביטוח לאומי לעובד היברידי (שכיר ועצמאי) מיסים 8
tsachi123 חישוב מס רווחי הון מיסים 4
C חישוב סכום ביטוח נדרש לביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
H חישוב מחיר דירה שנבנתה בעסקת קומבינציה למס שבח נדל"ן 0
Y חישוב תשואה סולידית על הלוואה שוק ההון 4
A חישוב תקרה ב-"זגזוג" בין פנסיה מקיפה וקופ"ג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ חישוב הוצאות ניהול השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
P לאומי - דרך לייצא פירוט חישוב מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
P חישוב שכר נטו בארה"ב בזמן פלושיפ קליני מיסים 0
M חישוב זיכוי מס לשכיר בגין תרומות ע"פ סעיף 46 מיסים 7
B חישוב הוצאות עתידיות: ילד ראשון ותואר שני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
S חישוב הסכום לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
G חישוב צריכת חשמל במונה חכם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Z חישוב קנס פירעון מוקדם קל״צ נדל"ן 14
א חישוב מס לשכיר שנתי או חודשי מיסים 4
S חישוב רווח מעסקת 10/90 נדל"ן 28
ל חישוב המס במס רווחי הון מיסים 15
A חישוב עלות השתתפות בהקמת מעלית נדל"ן 23
ת אשמח לעזרתכם - חישוב דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N חישוב דמי ניהול מצבירה - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
ב חישוב ההוצאות עם בלי ילדים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
T מבולבל -חישוב מס על rsu שוק ההון 0
S חישוב הנחה בפרויקט מחיר מטרה (למשתכן) נדל"ן 5
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
A חישוב תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה חישוב תשואה מאג"ח ממשלתי לא צמוד שוק ההון 11
A חישוב היטל השבחה נדל"ן 21

נושאים דומים

Back
למעלה