• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חוק־יסוד: החקיקה

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
מעולה, טוב שהבהרת, משום מה ניכר מהשמאל שהם מעדיפים את רוצחיהם ושונאים הערבים על פני אחיהם החרדים.
אני מבין היטב את הטענות שיש על החרדים, מאידך אני גם מבין היטב את הצד של החרדים, הגיוני שמי שלא מאמין במה שהם מאמינים ירגיש כאב וכעס על המצב כרגע, הכאב שלי זה על הדמוניזציה שעושים להם כאילו חייהם מוכווני השתמטות וסחטנות, מי שלא מכיר את החרדים עלול לחשוב שזה "מטרת" לימוד התורה שלהם.
אפשר לטעון שלא מעניין אף אחד הסיבה שהם עושים מה שהם עושים ומעניין רק התוצאה, זה פשוט שקר, מחירת המילים בהם מדברים על החרדים והמטרות והאמצעיים שמייחסים להם זה מוכוון מטרה להשניא אותם הרבה יותר מהשנאה הטבעית שתהיה בעקבות המצב הארור שלנו
לא הכחשתי זאת, אבל אני בוחר להתעלם במודע מהטירוף הזה של השמאלנים.
עיקר העם פה נורמלי, רוצה אזרחים משכילים ועובדים, שמשתתפים בהגנה על הארץ. לא הטירוף הפרוגרסיבי של בג״ץ. אל תיפול לבור שהם שמים.
נו נו, החברה הישראלית מתפרקת על רקע כן ביב ולא ביבי, מי שמוכר שהחרדים אשמים מוכר תותים...
החרדים לא אשמים. הכל פה זה מנת חלקנו, של כולם.
אבל צריך להיות עיוור כדי לא לראות שסוגיית הגיוס (והעניין הכלכלי כהרחבה של הסוגיה) היא הדלק המשמעותי שמונע מדברים פה להיפתר, מאז שנות השמונים.
בזה גם שזור התערבות מחפירה של בגץ לאורך השנים, וכל מה שנגזר מזה.
אז אני בוחר שלא להתעסק במה המטורפים בצד השני עושים, אלא בבעיות שאנחנו יוצרים. וכל יום שעובר וזה לא מטופל הבעיה מעמיקה

זה בסדר שיהיו בכנסת ערבים וכו׳, אבל לא באופן שיסכן את זהותנו.
אפרטהייד
עדיף לגרש מאשר לחיות על לחץ בינלאומי ל50 שנה עד שיפרקו אותך בכוח.

אפרטהייד
עדיף לגרש מאשר לחיות על לחץ בינלאומי ל50 שנה עד שיפרקו אותך בכוח.
מסכים שזה מתכון לאסון (בדומה להרבה מדינות עם 2 לאומים שלא מסתדרות בסופו של דבר), ולכן צריך לפעול כמה שיותר להגירה ותמריצים לעזוב.
אבל לא חייבים לנקוט בגישת שחור או לבן, רק צריך עמוד שדרה לעשות זאת. (לביבי אין כי הוא הססן כרוני, והשמאל אוהב לנקוט ב״פרגמטיזם״ שזה בעצם מילה נרדפת חוסר יכולת לגלות אומץ, כמו שעשו בראשית הציונות

לא הכחשתי זאת, אבל אני בוחר להתעלם במודע מהטירוף הזה של השמאלנים.
עיקר העם פה נורמלי, רוצה אזרחים משכילים ועובדים, שמשתתפים בהגנה על הארץ. לא הטירוף הפרוגרסיבי של בג״ץ. אל תיפול לבור שהם שמים.

החרדים לא אשמים. הכל פה זה מנת חלקנו, של כולם.
אבל צריך להיות עיוור כדי לא לראות שסוגיית הגיוס (והעניין הכלכלי כהרחבה של הסוגיה) היא הדלק המשמעותי שמונע מדברים פה להיפתר, מאז שנות השמונים.
בזה גם שזור התערבות מחפירה של בגץ לאורך השנים, וכל מה שנגזר מזה.
אז אני בוחר שלא להתעסק במה המטורפים בצד השני עושים, אלא בבעיות שאנחנו יוצרים. וכל יום שעובר וזה לא מטופל הבעיה מעמיקה
זה מוסכם שיש בעיה עם החרדים, בעיה משמעותית.

מאידך יש בעלי אינטרסים שגורמים לנו לנהל את הדיאלוגים או המונולגים האלו, אף אחד לא מספיק טיפש כדי לחשוב שחוק גיוס כזה או אחר יביא חרדים בהמוניהם למלחמה הזו (הנוראית!), במקרה הכי טוב יצליחו לגייס כמה מאות בחורים - לא באמת סכום משמעותי.

התחושה "כאילו" יש מי שנלחם בעד שהחרדים יהיו חיילים בצה"ל במלחמה הזו היא שקר גס, החרדים לא יהיו כרגע בצבא בכל מקרה, הנזק שזה עושה לעם בשעת מלחמה הוא הרבה יותר גדול מעצם ההתעסקות בזה, ובוודאי יותר גדול מה"רווח" שיהיה מההתעסקות בזה.

הפתרון לבעיית החרדים (אם קיים כזה) בין אם על ידי מקלות ובין על ידי גזרים זה יהיה פתרון שייקח הרבה שנים ולא משנה כמה אלימות תופנה נגדם.

אותם גופים שמשווקים כל הזמן את ביבי הבוגד והרוצח וכו' משווקים גם את זה, אנשים שלא באמת אכפת להם מהמלחמה או מהחטופים (או שאכפת להם והם שבויים בקונספציה משלהם עמוק מידי)

זה מוסכם שיש בעיה עם החרדים, בעיה משמעותית.

מאידך יש בעלי אינטרסים שגורמים לנו לנהל את הדיאלוגים או המונולגים האלו, אף אחד לא מספיק טיפש כדי לחשוב שחוק גיוס כזה או אחר יביא חרדים בהמוניהם למלחמה הזו (הנוראית!), במקרה הכי טוב יצליחו לגייס כמה מאות בחורים - לא באמת סכום משמעותי.

התחושה "כאילו" יש מי שנלחם בעד שהחרדים יהיו חיילים בצה"ל במלחמה הזו היא שקר גס, החרדים לא יהיו כרגע בצבא בכל מקרה, הנזק שזה עושה לעם בשעת מלחמה הוא הרבה יותר גדול מעצם ההתעסקות בזה, ובוודאי יותר גדול מה"רווח" שיהיה מההתעסקות בזה.

הפתרון לבעיית החרדים (אם קיים כזה) בין אם על ידי מקלות ובין על ידי גזרים זה יהיה פתרון שייקח הרבה שנים ולא משנה כמה אלימות תופנה נגדם.

אותם גופים שמשווקים כל הזמן את ביבי הבוגד והרוצח וכו' משווקים גם את זה, אנשים שלא באמת אכפת להם מהמלחמה או מהחטופים (או שאכפת להם והם שבויים בקונספציה משלהם עמוק מידי)
אמרת הרבה דברים נכונים, אבל כולם לא רלוונטיים מה אנחנו יכולים לשנות. אז מה זה יעזור?
חוק הגיוס המקודם בימים אלה נותן מענה יפה מאוד לטעמי, וכמובן שייקח הרבה זמן.
מיותר לציין ששום דבר לא ישתנה אם החרדים לא יחליטו לבחור (סוף סוף) לקחת חלק, ולא לראות את עצמם בשטאטל בגלותי, מתחננים בפני הפריץ.
הם לא הקורבן פה.

אמרת הרבה דברים נכונים, אבל כולם לא רלוונטיים מה אנחנו יכולים לשנות. אז מה זה יעזור?
חוק הגיוס המקודם בימים אלה נותן מענה יפה מאוד לטעמי, וכמובן שייקח הרבה זמן.
מיותר לציין ששום דבר לא ישתנה אם החרדים לא יחליטו לבחור (סוף סוף) לקחת חלק, ולא לראות את עצמם בשטאטל בגלותי, מתחננים בפני הפריץ.
הם לא הקורבן פה.
זה לא עניין של קורבן, עזוב מה החרדים סופגים בצדק או שלא בצדק, יש כאן גורמים מפלגים שהמטרה שלהם היא ליצור כמה שיותר קרעים בעם הזה (או לפחות ברוב הלא קיצוני שבו, קיצוניים לא צריכים עזרה מאף אחד)

הטענה שלי היא שההתעסקות האובססיבית בגיוס חרדים היא מוכוונת גופי פרסום ותקשורת שלא הגיוס נגד עיניהם אלא פילוג העם או פירוק הקואליציה.

אני מבין שההתעסקות בזה היא טבעית ומתבקשת לאור המצב, אני רק טוען שיש מי שמלבה את זה הרבה יותר מהפרופורציות הטבעיות של הכעס הטבעי והמובן.

נערך לאחרונה ב:
והטענה שלי היא:
1. אין חוק שאוסר זאת, לכן אי אפשר להמשיך בחרם כ״כ הרבה זמן.
זה הגיוני לרצות שירות ציבורי ברמה אתית גבוהה ולכן להחרים את הליכוד פעם אחת או פעמיים, אבל העובדה שקבוצה מאוד גדולה בוחרת בו שוב ושוב, לא מאפשרת לשאר המפלגות להחרים אותם במשך 5 מערכות בחירות (כאשר אין שום חוק שאוסר זאת ובית המשפט לא הכריע את הדין)
אז זו טענה שלא מוכיחה כלום. גם אין חוק שמחייב אותן לשבת איתו. אף אחד לא חייב לשבת עם אף מפלגה, ויש זכות להחרים כל אחד שבא לך. תאורטית אפילו אפשר היה להקים קואליציה מכל המפלגות חוץ מהליכוד, וזה עדיין היה תקין. ועובדה שזה כבר קרה, ואני מאמין שזה יקרה שוב עוד מעט. אז טכנית אפשר גם להחרים אותו כי יש לו שיער סגול.
אגב על שאלתך הגבתי לך בפרטי. לצערי זה לא עזר, והדיון פה מידרדר לפוליטיקה.
2. בן גביר התנער ממזמן מכהנא, ואני באמת לא מבין מה גזעני במפלגה.
די נו, בחיאת. יש סרטונים שלו (לא כזה מזמן) עם תמונה של ברוך גולדשטיין. במשך כמה וכמה שנים הוא המשיך לפשוע ולעשות בעיות. הוא רוצה לגרש את כל הערבים מהשטחים. הוא גזען.
הציונות הדתית לא משיחית,
ודאי שהם כן. כל דתי הוא משיחי כיוון שכל דתי מאמין במשיח. לא שזאת בעיה כמובן, אבל זו הדת.
אבל אולי לא קלעתי להגדרה הנכונה של ״משיחי״ פה.
ולא ברור למה רואים זאת כך. זה שהם יותר ניציים מדינית וביטחונית לא הופך אותם להזויים.
חלומות על ארץ ישראל השלמה זה הזיה.
לא חייבים להסכים על הדרך, אבל העובדה שמפלגות השמאל מרכז מעדיפות לשבת עם החרדים המשתמטים (כי לשניהם אידיאולוגית שמאל) ועם ערבים תומכי טרור (עמותות רע״מ) וחד״ש תע״ל (ראה דברי יאיר גולן) שלשניהם אידיאולוגיה קומוניסטית ורואים בחיילי צה״ל פושעים - היא תעודת עניות והבעיה שקשה לתקן פה דברים.
א) השמאל מעולם לא ישב עם חד״ש–תע״ל ולא מתכוון לשבת איתם.
ב) רע״ם הם לא תומכי טרור. תפסיק לקרוא לכל ערבי תומך טרור. היא בסך הכול רוצה לקדם את האינטרסים של החברה הערבית בארץ, ואין עם זה שום בעיה. הפשיעה שם משתוללת, והמדינה לא עושה כלום.
ג) גם הימין ישב איתם.
בסופו של דבר הבסיס למדינה מתוקנת זה שהשחקנים משתתפים במשחק.
אלא אם כן אותם שחקנים רוצים לפגוע בשחקנים אחרים או פוגעים בכללי המשחק.
ברגע שיש פה קבוצה גדולה שלא משתפת פעולה עם קבוצה אחרת, באופן מתמשך וללא סיבה מוצדקת לטעמי, אז אין שום דרך לתקן.
ברגע שיש פה שחקנים שרוצים לפגוע בכללי המשחק ובשחקנים אחרים בגלל אינטרסים אישיים לחמוק מהמשפט שלהם (ולשנות את אופי המדינה), אז אין שום דרך לתקן את זה.
קח את ליברמן לדוג׳, לטעמי הישיבה שלו באופוזיציה מוצדקת. הסיבה העיקרית שהוא פרש היא הפטור המתמשך לחרדים.
אני זוכר סיבה אחרת. הסיבה הייתה שנתניהו רצה הפסקת אש (כמובן בניגוד לדעתו של ליברמן, שהיה אז שר הביטחון). זה בכלל לא היה קשור לחרדים.

הטענה שלי היא שההתעסקות האובססיבית בגיוס חרדים היא מוכוונת גופי פרסום ותקשורת שלא הגיוס נגד עיניהם אלא פילוג העם או פירוק הקואליציה.
ואני לגמרי מסכים.
פשוט לא אכפת לי מאותם גורמים.
בלי קשר אליהם, זה חרפה שחרדים לא מתגייסים, וחמור בכל כך הרבה רמות (שוב, גם אם לא הייתה הסתה כלל).
אפס סובלנות במדינה מתוקנת לעובדה שחלק מתגייסים וחלק לא, חלק עובדים וחלק לא. נקודה.
זה כזה פשוט.
לכן צריך לעשות הכל כדי לתקן זאת וזה צריך להיות בראש סדר העדיפויות.
ולכן כלל לא משנה לי אם יש הסתה מהשמאל הקיצוני או לא

ואני לגמרי מסכים.
פשוט לא אכפת לי מאותם גורמים.
בלי קשר אליהם, זה חרפה שחרדים לא מתגייסים, וחמור בכל כך הרבה רמות (שוב, גם אם לא הייתה הסתה כלל).
אפס סובלנות במדינה מתוקנת לעובדה שחלק מתגייסים וחלק לא, חלק עובדים וחלק לא. נקודה.
זה כזה פשוט.
לכן צריך לעשות הכל כדי לתקן זאת וזה צריך להיות בראש סדר העדיפויות.
ולכן כלל לא משנה לי אם יש הסתה מהשמאל הקיצוני או לא
אתה עובד על עצמך, בפועל יש סיבה שנמנסים ללבות את זה ואתה משתתף בזה למרות שאתה חושב שאתה שם פס על מישהו.

אז זו טענה שלא מוכיחה כלום. גם אין חוק שמחייב אותן לשבת איתו. אף אחד לא חייב לשבת עם אף מפלגה, ויש זכות להחרים כל אחד שבא לך. תאורטית אפילו אפשר היה להקים קואליציה מכל המפלגות חוץ מהליכוד, וזה עדיין היה תקין. ועובדה שזה כבר קרה, ואני מאמין שזה יקרה שוב עוד מעט. אז טכנית אפשר גם להחרים אותו כי יש לו שיער סגול.
אגב על שאלתך הגבתי לך בפרטי. לצערי זה לא עזר, והדיון פה מידרדר לפוליטיקה.

די נו, בחיאת. יש סרטונים שלו (לא כזה מזמן) עם תמונה של ברוך גולדשטיין. במשך כמה וכמה שנים הוא המשיך לפשוע ולעשות בעיות. הוא רוצה לגרש את כל הערבים מהשטחים. הוא גזען.

ודאי שהם כן. כל דתי הוא משיחי כיוון שכל דתי מאמין במשיח. לא שזאת בעיה כמובן, אבל זו הדת.
אבל אולי לא קלעתי להגדרה הנכונה של ״משיחי״ פה.

חלומות על ארץ ישראל השלמה זה הזיה.

א) השמאל מעולם לא ישב עם חד״ש–תע״ל ולא מתכוון לשבת איתם.
ב) רע״ם הם לא תומכי טרור. תפסיק לקרוא לכל ערבי תומך טרור. היא בסך הכול רוצה לקדם את האינטרסים של החברה הערבית בארץ, ואין עם זה שום בעיה. הפשיעה שם משתוללת, והמדינה לא עושה כלום.
ג) גם הימין ישב איתם.

אלא אם כן אותם שחקנים רוצים לפגוע בשחקנים אחרים או פוגעים בכללי המשחק.

ברגע שיש פה שחקנים שרוצים לפגוע בכללי המשחק ובשחקנים אחרים בגלל אינטרסים אישיים לחמוק מהמשפט שלהם (ולשנות את אופי המדינה), אז אין שום דרך לתקן את זה.

אני זוכר סיבה אחרת. הסיבה הייתה שנתניהו רצה הפסקת אש (כמובן בניגוד לדעתו של ליברמן, שהיה אז שר הביטחון). זה בכלל לא היה קשור לחרדים.
טוב, כמו @מתכנת הטיב לציין, אתה מתעלם כרוני מעובדות, יוצר לעצמך מציאות חלופית ואז יורה לכל כיוון כי אחרים מראים לך שזה לא כך.
אז נסיים פה.

העובדות:
העמותות של רע״מ מואשמות בטרור
בן גביר לא אמר שהוא רוצה לגרש ערבים
הוא הסיר את התמונה של גולדשטיין
הצהיר שהוא כבר לא בדרכו של כהנא
גם הציונות בראשית דרכה הייתה הזיה, וראה איזה פלא
יאיר גולן הצהיר מפורשות בפודקאסט שהוא מעדיף לשבת עם חד״ש תעל

יום טוב

אתה עובד על עצמך, בפועל יש סיבה שנמנסים ללבות את זה ואתה משתתף בזה למרות שאתה חושב שאתה שם פס על מישהו.
אני לא מבין אותך, מה אכפת לי מה אחרים עושים?
בסוף חרדים צריכים להתגייס ולעבוד, נכון?
אתה רואה אותי מסית נגדיהם סתם?
סה״כ מצביע על נקודה חמורה מצידם שדורשת טיפול

אני לא מבין אותך, מה אכפת לי מה אחרים עושים?
בסוף חרדים צריכים להתגייס ולעבוד, נכון?
אתה רואה אותי מסית נגדיהם סתם?
סה״כ מצביע על נקודה חמורה מצידם שדורשת טיפול
אתה מודע לכוחה ומשמעותה של תקשורת?
נניח שיש לך טענות נגד ביבי (בטוח יש לך, המון, למי אין?) אתה לא תרבה לעסוק בהם הרבה בשלב זה כי אתה במלחמה.

לשיח יש משמעות גם כשהוא עוסק בדברים נכונים וצודקים, בסופו של דבר אם נניח המטרה של X היא לפרק את הממשלה הזו בשביל להקים במקומה ממשלת שמאל, נניח שהשיח עלול לגרום לזה שזה יקרה (בוודאות הוא יכול לעשות את זה), האם לדעתך הדיבור על גיוס חרדים יותר חשוב ממשלת שמאל? (שים לב, הדגשתי, הנושא הוא לא בהכרח גיוס חרדים אלא העיסוק בו)

עד גבול מסוים. כי העדיפות (של כולם) היא לשמור על צביון יהודי.
כמו שאתה מתעדף אזרחות באופן מיידי ליהודי נחשך מחו״ל ע״פ גוי משכיל מחו״ל - גם זה ״גזענות״..

מה לעשות שיש לנו מדינה יחידה, ואם תהיה פה קבוצה גדולה של לא יהודים, אופי המדינה יופר ולא נוכל לבטא את עצמנו כלאום.
הפתרון האוב ביותר לטעמי זה שהערבים שיישארו פה ויחיו בשלום, יוכלו לעבוד ולהנות מהחיים הטובים פה, אבל תחת שלטון פנימי משלהם, בלי להפר את האיזון אצלנו.
זה בסדר שיהיו בכנסת ערבים וכו׳, אבל לא באופן שיסכן את זהותנו.
אין פה שום גזענות.
אתה צודק שזה בעייתי מאוד עם עוד כמה מיליוני ערבים יקבלו זכות בחירה. אסון.
ואני חושב שיש לך כוונות טובות כלפי הערבים.

אבל ללא זכות בחירה, זה אומר שהם יחיו תחת שלטון של אנשים אחרים, שהרבה מהם ממש לא אוהבים אותם.

אם המצב היה הפוך, היית מסכים ?

אתה מודע לכוחה ומשמעותה של תקשורת?
נניח שיש לך טענות נגד ביבי (בטוח יש לך, המון, למי אין?) אתה לא תרבה לעסוק בהם הרבה בשלב זה כי אתה במלחמה.

לשיח יש משמעות גם כשהוא עוסק בדברים נכונים וצודקים, בסופו של דבר אם נניח המטרה של X היא לפרק את הממשלה הזו בשביל להקים במקומה ממשלת שמאל, נניח שהשיח עלול לגרום לזה שזה יקרה (בוודאות הוא יכול לעשות את זה), האם לדעתך הדיבור על גיוס חרדים יותר חשוב ממשלת שמאל? (שים לב, הדגשתי, הנושא הוא לא בהכרח גיוס חרדים אלא העיסוק בו)
אוקיי. נראלי הבנתי.
לדעתי, הדבר החשוב ביותר עכשיו זה פתרון בעיית גיוס החרדים.
בגלל המאמץ המלחמתי, המילואים, השסע החברתי וכו׳ וכו׳

אתה צודק שזה בעייתי מאוד עם עוד כמה מיליוני ערבים יקבלו זכות בחירה. אסון.
ואני חושב שיש לך כוונות טובות כלפי הערבים.

אבל ללא זכות בחירה, זה אומר שהם יחיו תחת שלטון של אנשים אחרים, שהרבה מהם ממש לא אוהבים אותם.

אם המצב היה הפוך, היית מסכים ?
אבל המצב לא הפוך, כי בתוכנית החלוקה אנחנו הסכמנו, והם סירבו. כמו תמיד, עד היום.
וכמו שאמרתי, יהיה להם זכויות בחירה למוסדות משלהם, מעין אוטונומיה.
כמובן שעדיף כמה שיותר הגירה

אוקיי. נראלי הבנתי.
לדעתי, הדבר החשוב ביותר עכשיו זה פתרון בעיית גיוס החרדים.
בגלל המאמץ המלחמתי, המילואים, השסע החברתי וכו׳ וכו׳
אתה חושב שיש אפשרות כלשהי אלימה או אחרת שתביא את החרדים בהמוניהם לצבא בשנה-שנתיים הקרובות?

כי אם לא אתה נלחמם מלחמה צודקת (מבחינתך) אבל בחרת את התזמון הלא נכון, זה יגרום לך ליותר נזק מהתועלת שאתה יכול להשיג במאבק על גיוס החרדים

אתה חושב שיש אפשרות כלשהי אלימה או אחרת שתביא את החרדים בהמוניהם לצבא בשנה-שנתיים הקרובות?

כי אם לא אתה נלחמם מלחמה צודקת (מבחינתך) אבל בחרת את התזמון הלא נכון, זה יגרום לך ליותר נזק מהתועלת שאתה יכול להשיג במאבק על גיוס החרדים
אני חושב שחוק הגיוס הנוכחי מתחיל לפתור את הבעיה לאט לאט.
אתה סובר שהתעסקות בנושא מסוכנת כי היא נותנת דלק לקיצוניים משמאל.
אני סבור שהתעסקות בנושא ופתרון שלו רק מכבים את השרפות שהשמאל מנסה ליצור.

אבל המצב לא הפוך, כי בתוכנית החלוקה אנחנו הסכמנו, והם סירבו. כמו תמיד, עד היום.
וכמו שאמרתי, יהיה להם זכויות בחירה למוסדות משלהם, מעין אוטונומיה.
כמובן שעדיף כמה שיותר הגירה
כמובן

טוב, כמו @מתכנת הטיב לציין, אתה מתעלם כרוני מעובדות,
לא אמרת שום עובדות.
ואז יורה לכל כיוון כי אחרים מראים לך שזה לא כך.
עד כה לא הפרכת מילה אחת שלי.
אז נסיים פה.

העובדות:
העמותות של רע״מ מואשמות בטרור
גם בן גביר. אבל לא שמעתי שמנסור עבאס מואשם בטרור. ״עמותות של״… אשמח לראות מקור. וגם אם כן, זה לא אומר שגם רע״ם תומכים בזה.
בן גביר לא אמר שהוא רוצה לגרש ערבים
הוא תומך בטרנספר. מה זה טרנספר?
הוא הסיר את התמונה של גולדשטיין
וזה אומר שהוא הפסיק לתמוך במעשיו? פתאום?
במשך שנים תמך ופתאום לא? גם אם לא בברוך גולדשטיין אז באידאולוגיה עצמה.
ואני מצהיר שאני אישה קטנה ושמי פלפלת. אז?
גם הציונות בראשית דרכה הייתה הזיה, וראה איזה פלא
אתה משווה את זה לאיש רוכב על חמור לבן ובית מקדש יורד מהשמיים?
יאיר גולן הצהיר מפורשות בפודקאסט שהוא מעדיף לשבת עם חד״ש תעל
זה לא אומר שהוא ישב איתם. ופתאום אמירות של פוליטיקאים משנות לך?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בעולם אוטופי שבו כל החרדים יתגייסו, ההסתה נגד הציבור הדת״ל תימשך ואולי אף תתגבר, על אפליה לטובתם בשירות, על תקציבים למוסדות, ועוד. מכינת עלי כדוגמה לא משנה כמה מבוגריה שילמו בחייהם להגנת המדינה. שום דבר לא עזר כדי להנמיך את השנאה בתקשורת.
גם ההסתה נגד החרדים רק תתעצם כי נוכחותם בצבא תייצר הרבה מאוד חיכוכים בנושאי דת/שוויון.
חרדים זה ספקטרום, בקצה אחד קבוצה ירושלמית צאצאים לדור שהיה בארץ עוד לפני קום המדינה, בקצה השני חרדים לייט/מודרניים.
למותר לציין שקבוצה הרואה בציונות איוב לא תגויס בכל מקרה. חרדים לייט כבר מתגייסים בחלקם להבנתי ויש כאלו שזה עניין של זמן ותמריצים.

לגבי האמצע, הסיכוי שיגויסו נמוך עד אפסי, הפלג הירושלמי זאת הדגמה טובה לאפקטיביות של מעצרים וכמה משאבים הצבא יצטרך להסיט בשביל זה. החרדים מאמינים שהצבא לא מעוניין ולא מסוגל לאפשר אורח חיים חרדי, שום שכנוע לא ישפיע.

שאר הדיבורים על שילוב חרדים זה טחינת מים, בדיוק כמו אשליות השמאל על שלום עם הערבים, קונפליקט אידאולוגי עמוק לא ייפתר באמצעים כלכליים ולא במאסר. זה מקומם, זה מרתיח אבל זאת המציאות.

הערכה אישית שלי, הקואליציה הנוכחית לא תצליח להביא חוק גיוס שיהיה מקובל על החרדים, לכל צד יש דרישות סף שלא מקובלות על השני (סנקציות אישיות כדוגמה) וגם היעוץ המשפטי יחסום את זה. הממשלה תיפול, לאחר הבחירות מפלגות רל״ב תקמנה ממשלה עם החרדים, לפיד ובנט שהוכיחו נאמנות מיוחדת להבטחות שלהם יקדמו חוק גיוס כמשאלת החרדים, לפתע תימצא הנוסחה לפתרון המניעות המשפטיות. העיקר להעיף את ביבי ובן גביר.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א חוק־יסוד: החקיקה (הצעת חוק) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
M חוק המשיכה הבטוח לאזרח ישראלי לעומת אמריקאי לפי המחקרים שוק ההון 59
ה הצעת חוק: פיצול תפקיד המתווך נדל"ן 28
A חוק הטכנאים- הטכנאי התקשר לפני סיום המועד צרכנות פיננסית 2
א חוק הפטור מגיוס - טיוטת הצעת חוק לקריאה שנייה ושלישית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 133
A בדק בית- חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 4
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
M בניין חדש בן שנה אבל אין חוק מכר בעסקה נדל"ן 14
A עונש על הפרת חוק המכר נדל"ן 26
E חוק הרווחים הכלואים מיסים 124
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P חוק נתוני אשראי - לא דרושה הסכמה כדי לקבל "חיווי"? צרכנות פיננסית 8
E חוק טיבי / תביעה קטנה אוף טופיק 6
sharon תזרים משוק ההון כאלטרנטיבה למשיכה הונית (לפי חוק המשיכה הבטוח) שוק ההון 64
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
fizban הצעת חוק משותפת להורדת מס רווחי הון ל 20% פוסטים מאיכות נמוכה 52
ש חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 3
A ביטול חוזה בהפרת חוק המכר? נדל"ן 11
Henchman34 האם הדיון סביב חוק הגיוס מצד הממשלה מתבצע שלא בתום לב? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 281
H חוק 300\400 לא מתחשב באינפלציה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
Y ערבות בנקאית חוק מכר - מחיר למשתכן נדל"ן 3
W חוק האנג׳לים מיסים 5
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4
F חוק ה4% ואינפלציה שוק ההון 27
א הצעת חוק לתיקון דיני העבודה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
Gari האם קרן ההשתלמות נכללת בהון בהקשר של חוק המשיכה הבטוח? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
Z שאלה על חוק ההתגברות שכנראה יחקק. פוסטים מאיכות נמוכה 1
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
O חוק המטרו - המדינה שוקלת להקפיא מיזמי תמ״א 38 פוסטים מאיכות נמוכה 4
A חוק חדש מדד תשומות הבנייה - האם חל רטרואקטיבית? עליית מחיר הבנייה ללא מרכיב הקרקע נדל"ן 4
M חוק הספאם בחברות "רגילות" אוף טופיק 2
O חוק המטרו - משמעויות נדל"ן 12
flower חוק ההסדרים - שינוי מדיניות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
Tsachi01 רצץ העסקה - נדיבות יתר של המעסיק או חוק? פוסטים מאיכות נמוכה 0
C חוות דעת אישית על הספר 'חוק מספר 1' ועל השיטה שמוצגת בו שוק ההון 4
C חוות דעת *אישית* על הספר 'חוק מספר 1' והשיטה שמוצגת בו שוק ההון 0
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
ק חוק איסור הלבנת הון שוק ההון 1
ש משיכה סיסטמטית מתיק השקעות לפי חוק 4-7 אחוז. שוק ההון 177
י חוק ה400 ונדלן. נדל"ן 6
O חוק מס' 1 עדיין רלוונטי? שוק ההון 2
R לא מצליח לקבל כרטיס אשראי למטרות חסכנות עקב חוק נתוני האשראי החדש צרכנות פיננסית 25
ב אלימות כלכלית - הצעת חוק חדשה על שולחן הכנסת אוף טופיק 254
E חוק הגבלת מזומן ותשלום לקבלן מהשטחים אוף טופיק 38
ImCarryGG מישהו פה הגיש תביעה על פי חוק הספאם? אוף טופיק 74
ש השקעה ללא מס רווחי הון לתושבי חוץ - חוק בקהאם מיסים 5
S החזר כרטיס טיסה - חוק טיבי אוף טופיק 27
P סוגי ריביות והצמדות לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה? צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים

Back
למעלה