• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בניין חדש בן שנה אבל אין חוק מכר בעסקה

• פותח הנושא פותח הנושא mikethe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

mikethe

משתמש רגיל
דירוג
95
שלום,
נתקלתי במקרה של בניין חדש, מאוכלס מעל שנה, אבל חוק מכר (אחריות ל-7 שנים) לא חלה עליו - לא בדיוק מבין עד הסוף איך המצב נוצר אבל בגדול קבוצת רכישה קטנה ואז איכשהו זה המצב.
טענות שאין בעיה:
1. במילא זה המצב ביד2 אחרי 7 שנם
2. אם יש בעיות הן צצות די מיד ולראיה מאוכלס מעל שנה והכל בסדר
3. גם במצב תקין שיש אחריות קבלן, זה לא קל להוכיח ולהפעילה על כל תקלה אחרי שנת הבדק - והמצב במקרה הנוכחי הוא כאמור במילא אחרי שנה כבר
מה הסיכון:
1. תקלות חבלי לידה שעוד יכולות להתגלות עד ה-7 שנים ששונות מבלאי רגיל צפוי (וזול לתיקון) של בניין ישן יד2
2. הסיכון לעיל לא מתומחר בדיסקאונט מיוחד במחיר העסקה
השאלה:
1. עד כמה מדובר במצב חריג ברמה של למה לעזעזל אתה בכלל עוד ממשיך להתעניין בדירה?
2. איזה עוד דגלים אדומים וסיכונים יכולים להיות?
הערה:
טוענים שם שזה לא אמור להשפיע על קבלת משכנתא או ביטוח דירה למרות שאני די בטוח שלפחות בביטוח יבקשו פרמיה.
תודה,

מי מוכר לך את הדירה? הוא גר בדירה? הוא בנה לצורך מכירה? הוא קנה ומוכר?

מי מוכר לך את הדירה? הוא גר בדירה? הוא בנה לצורך מכירה? הוא קנה ומוכר?
חבר בקבוצת הרכישה שבנתה את הבניין. העו"ד מהצד שלי אומר משפטית החוזה מאפשר את הסיטואציה.
לסיכום - זהו המצב הנתון, והשיקול אצלי עכשיו אם להמשיך בעסקה.
מחיפוש שלי ברשת נראה שזה מצב שלפעמים קיים בעיקר בבניית בתים פרטיים (צמודי קרקע) והסוגיה של "מיהו קבלן" (לעניין אחריות).

חבר בקבוצת הרכישה שבנתה את הבניין. העו"ד מהצד שלי אומר משפטית החוזה מאפשר את הסיטואציה.
אם הוא בנה את הדירה למטרת מכירה, אז חלה עליו האחריות, אבל כמובן שתקשיב לעורך הדין.

תביא מהנדס שיעשה בדק בית.

יש ליקויים מהותיים שיכולים להתגלות גם בשנה השניה והשלישית ואולי גם הרביעית, בעיקר בעיות איטום / רטיבות, שלפעמים דורשים חיי מדף ארוכים משנה כדי להתגלות.

יש לי בדיוק לקוח שויתר על דירה שגילה שזה קבוצת רכישה.
עוד בעיה: תיתכן בעיית רישום, אין פה יזם שמקדם רישום בית משותף וטאבו סופי.

יש לי בדיוק לקוח שויתר על דירה שגילה שזה קבוצת רכישה.
עוד בעיה: תיתכן בעיית רישום, אין פה יזם שמקדם רישום בית משותף וטאבו סופי.
(1) האם זה תמיד המצב בקבוצת רכישה? לצורך העניין מגדלי הצעירים זה קבוצת רכישה ומאות דירות שכנראה כבר עברו ידיים מחברי הקבוצה "ליד2" - כולם ויתרו על חוק מכר?
(2) מה היו הדגלים האדומים מהם הוא חשש? אני מניח שהכוונה לעסקת יד2 רגילה - לא להיכנס ולהחליף חבר בקבוצה (אז זו עסקה אחרת לגמרי שלא ניתן לקחת משכנתא וכו').
(3) לגבי הרישום אתה צודק - זו נק' שעלתה בשיחות - להבנתי יש עו"ד נאמן שמטפל בזה - יש הסכם שיתוף וחכירה, אין עדיין חלוקה לטאבו סופי.

נערך לאחרונה ב:
(1) האם זה תמיד המצב בקבוצת רכישה? לצורך העניין מגדלי הצעירים זה קבוצת רכישה ומאות דירות שכנראה כבר עברו ידיים מחברי הקבוצה "ליד2" - כולם ויתרו על חוק מכר?
(2) מה היו הדגלים האדומים מהם הוא חשש? אני מניח שהכוונה לעסקת יד2 רגילה - לא להיכנס ולהחליף חבר בקבוצה (אז זו עסקה אחרת לגמרי שלא ניתן לקחת משכנתא וכו').
(3) לגבי הרישום אתה צודק - זו נק' שעלתה בשיחות - להבנתי יש עו"ד נאמן שמטפל בזה - יש הסכם שיתוף וחכירה, אין עדיין חלוקה לטאבו סופי.
1. ויתרו על חוק מכר, לא ויתרו על אחריות קבלן אבל הקונים הם היזמים, את מי יתבעו בדיוק? את עצמם? את הקבלן? (בהנחה ולא פשט רגל בנתיים).
2. ממה שציינת + בעיות רישום. אתה מניח נכונה.
3. אחלה אבל אין גם מי שדוחף את זה, אלו תהליכים מאד ארוכים בארץ.

1. ויתרו על חוק מכר, לא ויתרו על אחריות קבלן אבל הקונים הם היזמים, את מי יתבעו בדיוק? את עצמם? את הקבלן? (בהנחה ולא פשט רגל בנתיים).
2. ממה שציינת + בעיות רישום. אתה מניח נכונה.
3. אחלה אבל אין גם מי שדוחף את זה, אלו תהליכים מאד ארוכים בארץ.
1. במקרה שלי אין חוק קבלן וזה מה שאני לא מבין הרי בסוף התקשרו עם קבלן לביצוע עצמו - עד כמה זה חריג שאין אפילו אחריות קבלן? (לא יכל להיות פה ביצוע עצמי כמו בצמוד קרקע - מדובר על בניין עם עשרות דירות).
2. לגבי הרישום מרגיעים אותי שבמילא ל-80% מהדירות בישראל אין רישום ושזה תמיד לוקח זמן ושגם אם עכשיו אקנה דירה חדשה מקבלן בפרויקט גדול גם זה יקח עשור לרישום וכו'.
3. האם זה יכול לפגוש אותי במכירה בהינתן שבמילא יעברו 7 שנות חוק המכר ויהיה רישום? זה יכול לעלות קשיים שכרגע הם ב- blind spot שלי? לדוגמא הבנתי שיש סעיפי חוק מכר שתקפים גם ל-10 שנים קדימה.

1. במקרה שלי אין חוק קבלן וזה מה שאני לא מבין הרי בסוף התקשרו עם קבלן לביצוע עצמו - עד כמה זה חריג שאין אפילו אחריות קבלן? (לא יכל להיות פה ביצוע עצמי כמו בצמוד קרקע - מדובר על בניין עם עשרות דירות).
לא מכיר חוק קבלן וגם החוק לא באמת חשוב, המציאות חשובה. כמה זה חריג שאין אחריות? בפועל זה לא מאד חריג, במיוחד בקבוצות רכישה.
2. לגבי הרישום מרגיעים אותי שבמילא ל-80% מהדירות בישראל אין רישום
לא יודע מי אמר לך את השטות הזו אבל זה ממש לא נכון אבל כן, גם ברכישה מיזם זה תהליך ממושך.
3. האם זה יכול לפגוש אותי במכירה בהינתן שבמילא יעברו 7 שנות חוק המכר ויהיה רישום? זה יכול לעלות קשיים שכרגע הם ב- blind spot שלי? לדוגמא הבנתי שיש סעיפי חוק מכר שתקפים גם ל-10 שנים קדימה.
עוד הפעם, חוק המכר הוא חוק שיזמים צריכים לעמוד בו, בקבוצת רכישה אתה היזם.
אם אתה מדבר על אחריות קבלן אז כן, יש אחריות קבלן בתיאוריה אם:
א. הוא קיים.
ב. הוא יעמוד באחריות שלו.
ג. אפשר לתקן.

לא מכיר חוק קבלן וגם החוק לא באמת חשוב, המציאות חשובה. כמה זה חריג שאין אחריות? בפועל זה לא מאד חריג, במיוחד בקבוצות רכישה.

לא יודע מי אמר לך את השטות הזו אבל זה ממש לא נכון אבל כן, גם ברכישה מיזם זה תהליך ממושך.

עוד הפעם, חוק המכר הוא חוק שיזמים צריכים לעמוד בו, בקבוצת רכישה אתה היזם.
אם אתה מדבר על אחריות קבלן אז כן, יש אחריות קבלן בתיאוריה אם:
א. הוא קיים.
ב. הוא יעמוד באחריות שלו.
ג. אפשר לתקן.
התכוונתי לאחריות קבלן - אין קבלן בסיפור כאילו חברי קבוצת הרכישה העמיסו לבד את שקי המלט.
כרגע המצב שיש sunk costs שלי של מקדמות ליועצים ועו"ד, והשאלה אם לבטל הכל ולהצטער שהמתווך לא חשף את הפרטיים המהותיים הללו (החל מזה שמדובר על קבוצת רכישה) בהתחלה וככה היה חוסך לכולם הרבה מאוד שעות עבודה וכסף אמיתי שלי שהלך.
הבעיה שדו"ח מהנדס זה לא קונסטרוקטיבי - קצת כמו בדיקה לפני קניה של מכונית שתמיד יכתבו הערה גנרית על "רעש מהמנוע". בכותרת הצהרה על בדיקה ויזואלית בלבד (בדיקת איטום עושים ע"י השפרצה) והדו"ח עצמו נותן משקל עצום לכל אריח פגום במטבח שכולנו רואים מאשר לדוגמא מה הפוטנציאל לבעיית קונסטרוקציה סמויה שתגרום לשקיעת רצפה בחניון התת קרקעי.

נערך לאחרונה ב:
להחליט אם לבטל או לא זה החלטה שלך.
דוח קונסטרוקטיבי אתה גם לא מוציא מכל דירה אחרת שלא מקבוצת רכישה, גם לבניינים אחרים נגמרת האחריות אחרי X שנים.

להחליט אם לבטל או לא זה החלטה שלך.
דוח קונסטרוקטיבי אתה גם לא מוציא מכל דירה אחרת שלא מקבוצת רכישה, גם לבניינים אחרים נגמרת האחריות אחרי X שנים.
יש סיבה למה בכל מוצר נהוגה אחריות יצרן בתחילת דרכו.
כשיש תקלה במנוע עם 200 אלף ק"מ - לרוב מדובר על תקלת בלאי צפויה ולכן עם תיקון זול יחסית.
כשיש תקלה במנוע עם 2,000 ק"מ - כנראה מדובר על תקלת ייצור מהותית חסרת תקנה והתיקון לרוב הוא החלפה יקרה של המנוע.
במצב הראשון יש דיסקאונט כי ישן.
במצב השני יש אחריות.
פה מדובר על המצב השני רק ללא אחריות - ז"א חשיפה לעלויות תיקון חריגות.

יש סיבה למה בכל מוצר נהוגה אחריות יצרן בתחילת דרכו.
כשיש תקלה במנוע עם 200 אלף ק"מ - לרוב מדובר על תקלת בלאי צפויה ולכן עם תיקון זול יחסית.
כשיש תקלה במנוע עם 2,000 ק"מ - כנראה מדובר על תקלת ייצור מהותית חסרת תקנה והתיקון לרוב הוא החלפה יקרה של המנוע.
במצב הראשון יש דיסקאונט כי ישן.
במצב השני יש אחריות.
פה מדובר על המצב השני רק ללא אחריות - ז"א חשיפה לעלויות תיקון חריגות.
לא שאין אחריות, כנראה שיש רק לא ברור ממי ומול מי.
בכל בניין בין 10 שנים ומעלה אין אחריות, עובדתית אנשים קונים דירות בגילאים האלה וגם "קצת" יותר ישנים מזה.
לגבי השווי של זה: תלוי בקונה (תמיד).

אין אחריות נקודה - עו"ד שלי במהלך העבודה על הטיוטות בדק ואמר שזה מצב חוקי משפטית. לצורך העניין חברי קבוצת הרכישה הגיעו לבד עם טנדר והעמיסו שקי מלט.
האם זה מצב חריג? מי אחראי במגדלי הצעירים? לא מאות חברי קבוצת הרכישה אלא בטח החברה הקבלנית שהם לקחו לטובת הביצוע בפועל. אצלי אין קבלן כאמור. בנו במו כפות ידיהם (לא באמת אבל מבחינה חוזית).
לגבי ההשוואה לדירות מעל 10 שנים - זו בדיוק האנלוגיה עם מנוע לרכב ועם מושג האחריות הכללי שיש לכל מוצר בעולם מתוך הנחה שתקלות חבלי לידה חמורות יותר ובלתי צפויות לעומת תקלות בלאי.
עובדתית אמרת בעצמך שהיה לך לקוח שוויתר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N לא בלב שלם לגבי המקצוע שאני לומד, הנדסאי בניין בן 27 אוף טופיק 6
B אריחים בקירות חיצוניים של בניין חדיש (בן כ15) שהחלו ליפול נדל"ן 9
ד בניין נהרס לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 0
F ביטוח בניין משותף צרכנות פיננסית 8
E חוב חברת ניהול בניין שמוטל על שוכר נדל"ן 14
ה כמה זמן לוקח לבנות בניין נדל"ן 3
I בניין ללא היתר בנייה נדל"ן 7
לארוצה רישום בניין משותף נדל"ן 8
L האם יש הבדלים באיכות הבנייה של בניינים חדשים ואיך יודעים איזה בניין איכותי? נדל"ן 35
H חשש להתמוטטות בניין נדל"ן 89
S איתור מידע עדכני על תיק בניין נדל"ן 7
V בניין ישן עם מספר דירות למכירה, בעיה? נדל"ן 11
F מה אתם אומרים על הנדסאי בניין ? אוף טופיק 1
ב מתלבט בין הנדסת חשמל להנדסת בניין באוניברסיטת אריאל התפתחות אישית 9
ט מגורים בשכנות: רכישת קרקע ובניית בניין מגורים/ רכישת מס' דירות בפרוייקט קבלני/ ליקוט דירות שכנות נדל"ן 16
ס בניין עם יסודות חשופים? אוף טופיק 0
adamshalev היתר בניה/הרחבה על גג בניין אוף טופיק 24
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B בעיות חברתיות אצל ילד בן 10 אוף טופיק 99
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 11
N בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת? התפתחות אישית 7
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
A בן זוג רשום מיסים 1
A משכנתא עם שיעבוד של בן אדם אחר נדל"ן 0
T בן 23 - מחשבות על צעדי ההמשך ! יומני מסע אישיים 1
K הפקדת כספים לIB מחשבון של בן משפחה מדרגה ראשונה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
T עדכון תמהיל משכנתא בן 3 עבור דירה להשקעה נדל"ן 15
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 40
L לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס יומני מסע אישיים 19
M בן 15 שמנסה ללמוד ולהתפתח יומני מסע אישיים 17
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
M לימודים בניגוד להיגיון - בן 24 יומני מסע אישיים 46
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
T עצמאי בן 70, כדאי לפתוח השתלמות או פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ דוח למס הכנסה -בן זוג רשום במערכת צרופות לרווק פוסטים מאיכות נמוכה 2
S בן 16 - היכן כדאי לפתוח חשבון בנק? צרכנות פיננסית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
S בן 26, יומן שיתוף יומני מסע אישיים 31
כ בן 30 ולא רואה את האופק התפתחות אישית 27
B סטודנט בן 28 למנהל עסקים ומדעי המחשב ומאוד מבולבל. התפתחות אישית 3
Y ייעוץ לגבי תיק השקעות - בן 28, רווק שוק ההון 18
T בן 25 מתחיל מסע יומני מסע אישיים 10
I בן 26 - יוצא לדרך, טייק 2# יומני מסע אישיים 8
Bosco התלבטות קשה - השקעה עבור בן משפחה שוק ההון 32
E בן 19 חדש בתחום דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 2
E בן 19 לא יודע איפה להתחיל שוק ההון 7
T בן 18 שלא יודע מאיפה להתחיל שוק ההון 11
O מס רכישה בדירה של בן זוג אחד עם הסכם ממון מיסים 18